Ziyech: 'Hopelijk zie ik jullie nog in de toekomst'

JesseTH, 17-05-2020 om 17:55, 17685 views, NOS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Hakim Ziyech hoopt de club Ajax en haar fans zeker weer tegen te komen in de toekomst, in welke rol dan ook. De Ajacied vertrekt deze zomer naar Chelsea en gaat alles wat met Ajax te maken heeft missen, zo vertelt hij in een special over hem op de NOS.

'Ik wil jullie bedanken', richt hij zich tot de fans van Ajax. 'Ondanks alle positieve en negatieve dingen waar ik nu doorheen kijk, ben ik blij dat het nu gaat gebeuren. Ik weet zeker dat ik alles hier - de stad, club en de mensen - enorm ga missen. Ze zeggen altijd: zeg nooit nooit, maar hopelijk zie ik jullie nog in de toekomst.'

Eenmaal plaatsgenomen op het veld neemt Ziyech met Soufiane Touzani zijn tijd als voetballer in Nederland door. De linkspoot voelt zich lekker op het veld van de Johan Cruijff ArenA. 'Het veld betekent veel voor me. Hier kun je je ei kwijt. In de afgelopen vier jaar is dit echt mijn thuis geworden.' Het tenue gaat uit, voorlopig voor de laatste keer. 'Op dit veld wel, maar thuis niet', vertelt hij.

Het was niet altijd rozengeur en maneschijn voor Ziyech in Amsterdam. De negativiteit kwam binnen bij hem, maar dat leidde hem niet af van hét doel: presteren voor Ajax. 'Je hoort het natuurlijk, maar je kunt twee dingen doen. Of ermee gaan zitten en jezelf uit de wedstrijd halen, of proberen het te negeren en gewoon doorgaan waarmee je bezig bent.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Biss
Bedankt Ziyech!
Wat mij betreft blijft de deur open staan, je weet ons te vinden ;)
1 0
altijdwelwat
Laten we het gedweep met Ziyech niet overdrijven , zag zelfs al vergelijkingen met Cruijff , van Basten en Bergkamp voorbij komen. Ziyech kon bij vlagen prachtig voetballen maar is 27 en 1 x landskampioen....
2 -1
AFCA1510
Sinds Ziyech speelde Ajax 1 Europese finale en bijna een tweede op CL-niveau. Zonder hem zaten we nog aan te klooien en hadden we deze stappen nooit gezet. Er is bij Ajax een tijdperk voor en na Ziyech. Dat is gewoon een wereld van verschil qua niveau en daar heeft hij een zeer groot aandeel in gehad.
2 0
AFCA1510
Van dijk is 28 en 1x landskampioen, wat is je punt? Vergelijking met wereldtoppers van vroeger gaat wat ver, maar zijn leeftijd en titels aanhalen als afspiegeling van zijn kwaliteiten als voetballer is gewoon pure nonsens.
2 0
AFCA1961
Topper !!! Hopelijk kom je bij Ajax je carriere af sluiten wizzard, wat hebben we van jou genoten. We gaan je echt vreselijk missen.....het ga je goed.
0 0
MarcelvTol1971
Bedankt Ziyech voor de fantastische “ op het puntje van de stoel “ momenten, echt genoten ! ! !
Veel geluk bij Chelsea !
3 0
Sallons@AS
Ajax moet zich mengen in de strijd om Almada van Velez Sarsfield. Is 19 maar nu al 1 van de absolute smaakmakers. Een tussenstap zou perfect zijn voor hem ipv direct voor Man City of Man utd te kiezen. Hik kan op 10 en op rechsbuiten uit de voeten.
1 0
Pauw
Ik ga hem vooral misser als de aanjager. Zijn overtuiging bij het drukzetten werkte vaak aanstekelijk. Ajax heeft zo veel goals vanuit de omschakeling gemaakt. Echt onderschat.

Natuurlijk heeft hij enkele wedstrijden op een lager pitje gespeeld, maar mensen die durven beweren dat Ziyech een luie speler zou zijn, zijn waanzinnig
3 0
StiensGroetAjax
Gaat Ajax nog een vervanger halen voor Ziyech?
Er gaat natuurlijk enorm veel creativiteit verloren.
0 0
MankeNelis
Held voor altijd!
1 0
brullie
Man met een karakter en gouden voetjes! Waren heerlijke jaren om je in ons shirt te mogen zien spelen! Echt Ajacied geworden!
1 0
Afca85meer
Hopelijk maak je die woorden wel waar Hakim. Succes in Londen.
1 0
RSM
ZIYECH ZIYECH ZIYECH!!!!! Succes jongen! Je hebt t meer dan verdient. Je hebt me veel plezier bezorgt. Het ga je goed. We gaan je volgen!
2 -2
Flipper33
Jammer dat die gaat selectie is zonder hem een stuk zwakker !
2 0
louis60
We gaan hem enorm missen. Net als Onana. Ik denk wel dat Zyech binnen een maand uit de wedstrijd wordt geschopt. Die verdedigers zitten daar niet met een bernbreuk meer of minder.
5 -4
Ferd
Nou Louis, ouwe kesbeke pisser, hoeveel spelers zijn er afgelopen seizoen een beenbreuk geschopt in de Premier League? Vertel het me maar.
0 0
Ozymandias
Ziyech is voor mij in een kort lijstje komen te staan (met onder andere Trabelsi en Suarez) van mijn favoriete aankopen die Ajax deze eeuw heeft gedaan. Ik had niet verwacht dat hij zich bij Ajax tot een speler zou ontwikkelen die naast zijn geweldige voetballende vermogen ook in bij balverlies in de omschakeling een enorme waarde heeft. Ziyech is het soort speler waar ik voor naar wedstrijden kijk en ik zal dan ook zeker elke wedstrijd die hij voor Chelsea speelt bekijken (ondanks dat ik mijn rug naar die club heb gekeerd toen het door Abramovich werd gekocht).
8 0
Suarez16_
Ziyech is de verpersoonlijking waarvoor deze club staat. Hopelijk zien we je ooit weer in een Ajax shirt. Een echte Ajacied. We hebben van je genoten in Amsterdam en zeg nooit-nooit ;).
3 0
JordyAjacied
Een echte Ajacied, we zien je snel weer!
2 -1
Bjorn
Genoten in 2016/2017, 2018/2019 en dit seizoen. Bedankt gozer.
3 0
Ajacied33
We gaan je heel erg missen, prachtige stylist in het Ajax shirt. Je volgende club vind ik helemaal niks, maar het gaat om jou en daarom wens ik je alle geluk van de wereld toe in Londen. Ziyech bij Ajax herinner ik me toch als een prachtige tijdperk van onze mooie club
4 0
Deepblue
Was zeer fijn je in het Ajax shirt te zien.
Dank & Succes!
1 0
Cruijffthebest
Geweldige voetballer, de beste in Nederland.
Gaan hem heel erg missen en moeten een hele goede vervanger halen, want die hebben we zelf niet in huis, wellicht dat een Roberto Alvarado/Gomes op zijn plek kan komen.
1 0
Kuningast
Hij is wel helemaal omgedraaid. Ik heb hem nooit zo positief horen praten over een club zoals de laatste tijd over Ajax. Mooi om te zien!
1 0
JordyAjacied
Inderdaad, dat het shirt in het stadion uit gaat maar buiten het veld niet, is ook een mooie hoor.
1 0
Frank1978
Bedankt voor alles, Hakim en hopelijk keer je ooit terug bij de mooiste club van de wereld!
1 0
atouba19
Wij houden van je Hakim!
1 0
jollie18
Hoop het ook held.
1 0