'Ajax en selectie nog niet akkoord over salarisreductie'

JesseTH, 15-05-2020 om 21:45, 12293 views, Algemeen Dagblad |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Ajax en de spelersselectie kunnen het nog niet eens worden over de manier waarop de salarisreductie toegepast moet worden, zo weet het Algemeen Dagblad. Een deel van de spelersraad gaat akkoord met het inleveren van een deel van het salaris, terwijl een andere groep nog niet overtuigd is.

De groep die financieel nog niet wenst bij te dragen, zou bestaan uit een aantal 'sleutelspelers'. 'Zij willen eerst de komende maanden, inclusief transferperiode, afwachten. Dat bevestigen drie direct betrokken zaakwaarnemers onafhankelijk van elkaar aan deze krant', zo valt er te lezen.

De verdeeldheid onder de spelers is opmerkelijk te noemen, want recent leek de volledige club het er nog over eens te zijn dat er salaris ingeleverd zou worden. De spelersraad van Ajax bestaat uit de meer ervaren spelers, te weten: Dusan Tadić, Daley Blind, Andre Onana, Klaas-Jan Huntelaar, Hakim Ziyech, Nicolás Tagliafico en Joël Veltman.

Het AD ziet meerdere redenen waarom het akkoord bij Ajax stroef tot stand komt. De club is immers op financieel gebied kerngezond en de absolute hoogte van het in te leveren salaris zou bij Ajax een stuk hoger komen te liggen dan bij de andere clubs. Percentueel, maximaal twintig procent, blijft het hetzelfde, maar doordat de lonen bij Ajax dusdanig hoog zijn, groeit ook het bedrag dat afgestaan moet worden.

Onder meer Tadić en Onana worden vertegenwoordigd door buitenlandse makelaarskantoren. Zo krijgt eerstgenoemde advies van het Zwitserse kantoor Soccer Mondial AG, terwijl Onana met Albert Botines van Goal Management een Spaanse zaakwaarnemer heeft. 'Dergelijke partijen spelen het spel hard richting Ajax. De club zal deze transferperiode weliswaar minder geld verdienen dan beoogd, het is niet ondenkbeeldig dat spelers als Tagliafico, Onana, Donny van de Beek en Sergiño Dest alsnog goed worden verkocht, en dat Ajax zelf nog spelers aantrekt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wendoo9
Het is niet de schuld van de spelers dat voetbal stil ligt, maar ook niet van Ajax. Maar de spelers moeten wel beseffen dat ze ook 10 wedstrijden minder hebben gespeeld wat hun werk is. Ajax heeft ook hun salarissen in de begroting meegenomen van dit seizoen, maar daar geven schijnbaar een paar geen zak om. Sommigen denken: Ben toch zo pleiten over een tijdje en waarom nu geld inleveren. Bijna of geen empathie met de club waar ze veel aan te danken hebben. En wij als supporters moeten veel aan de kant zetten om kost wat kost om naar hun te kunnen kijken. Absurd dit !
0 0
trainer
Het is natuurlijk vreemd wanneer je salaris in gaat leveren maar ze gaan vervolgens wel voor 30 miljoen aan nieuwe spelers halen. Of je wilt naar een grotere competitie en Ajax haalt het onderste uit de kan. Dan zeg je niet direct ja maar wacht je onderhandelingen af en neem je het stukje salaris mee in de onderhandelingen.... Ze willen gewoon duidelijkheid. Overigens hoop ik dat Ajax wel weer iets meer gaat schakelen naar eigen jeugd ipv aankopen doen..
1 0
wendoo9
Jij wilt dus dat Psv weer 5 jaar op een rij kampioen gaar worden of zie ik het verkeerd ??
0 0
PierreHeno
Je kunt nu niet meer doen alsof alles gewoon z'n gangerje zal blijven gaan. Het voetbal ligt op z'n gat zonder publiek. Tijd dat die spelers dat ook eens een keer goed gaan inzien. Al die geldjagers die zichzelf allemaal eijk rekenen moeten maar eens wat gaan dimmen. Ik heb gewoon compensatie gevraagd bij Ajax en zet dat geld om in een gift aan iets dat niet bulkt van het geld maar er wel vol voor blijven gaan. Ik begin steeds meer een vieze smaak in m'n mond te krijgen van zwaar overbetaalde gasten die denken dat ze heel wat zijn. Nee jongens ...jullievzijn helden omdat wij datvwillen...niet omdat jullie dat ook daadwerkelijk zijn. Goed doen zonder hoop op compensatie....naar die mensen gaat mijn compensatie. Zeker niet naar voetbalmiljonairs.
0 0
Cello
Een opinie-stukkie in het AD. Ze hebben het over bevestiging van drie vertegenwoordigende zaakwaarnemers, onafhankelijk van elkaar. Hoe naïef!. Alsof zaakwaarnemers onderling nooit contact hebben met elkaar (en dus hun verhaal kunnen afstemmen)?.

En dan nog kan je je afvragen of het verhaal wel klopt. Iedereen kan zoiets schrijven, zonder dat er namen genoemd worden en het dus niet te controleren valt.

Ik ben er wel van overtuigd, dat de beslissing om salaris in te leveren allang door de spelers genomen is, zelfs het percentage. Daar zal het probleem, als er eventueel een probleem is, niet liggen. Het zal eerder gaan om hoe of dit alles op papier te zetten is. Contractueel te regelen valt. En ja....daar komen dan de zaakwaarnemers bij aanschuiven om uit te hameren datgeen de spelers beslist hebben.

Maar de beslissing om in te leveren is gewoon allang genomen, hoor. Ookal wil het AD alsnog aan stemmingmakerij doen, vooral richting achterban, die voor een groot gedeelte compensatie heeft laten varen. Het zal menigeen wel steken te zien hoe eensgezind de ajax-achterban achter de club is gaan staan......
1 0
Terugnaardemeer
Fijn dat je overtuigd ben. Maar op basis van wat dan. Want het lijkt me heel logisch dat sommige spelers, zelfs met een groot hart voor Ajax, de meegaandheid van Ajax bij de transfergesprekken willen zien voor ze blind hun eigen meegaandheid weggeven.
0 0
PierreHeno
Gaat alleen nog maar over geld....en ze voetballen niet eens. Saneren dat europese topvoetbal met al die achterlijke transfersommen en clubs die compleet leeggeroofd worden.
0 0
Cello
Op basis van een interview met Daley Blind vorige week in de Telegraaf, waarin hij bevestigt dat daarover overeenkomst is. En iets daarvoor dat Tagliafico liet weten dat men salaris zou inleveren.
In het stuk mbt Tagliafico was er nog niet echt overeenstemming, want het overleg tussen club en spelersraad moest nog plaatsvinden. Belangrijkste vraag was voor het overleg vooral over welke periode het inleveren van salaris moest gaan plaatshebben. Maar niet eens meer dàt men salaris in zou willen leveren.
Vorige week tijdens het overleg is men o.a. dus overeen gekomen over welke periode het voorlopig zou moeten gaan. En na dat overleg gaf dus Daley Blind de bevestiging dat er een overeenkomst is.

Eventuele meegaandheid, waar jij op doelt, dat staat er volkomen los van.
0 0
Terugnaardemeer
Uit het interview van Daley haal ik een bereidheid bij de spelers. En daar geloof ik ook in. Ik kan dan ook niets met domme verontwaardiging zoals verschillende reacties hieronder. Maar bereidheid is nog geen onvoorwaardelijk akkoord. Het akkoord waar Daley het over heeft is volgens mij het onderling akkoord binnen de spelersraad over de (procentuele) hoogte van de salarisverlaging. Maw als een speler individueel een akkoord met Ajax sluit dan zijn ze als spelersgroep akkoord over de hoogte. Niet meer niet minder.
0 0
Lazell
Ik snap het ergens wel. Het zou prima kunnen dat Ajax 100mio ophaalt in de transferperiode en 50mio schade heeft dankzij corona. Hoe hoog hun salaris ook is, als Ajax de schade zelf kan ophoesten zou het niet nodig zijn om te korten op spelerssalarissen.

Uiteraard niet netjes tegenover supporters.
1 0
talent020
Je weet bij dit soort zaken nooit wat er van klopt, maar ik neem aan dat de spelers ook wel wat zullen inleveren, anders geef je een slecht signaal af aan alle supporters die afzien van compensatie,
1 0
AFCA-Driebergen
Verkoop ze maar die het niet willen. Wat een triest iets zeg. Totaal 0 begrip voor de situatie van de club, wat de situatie van de wereld. Ze hebben al een veel te hoog salaris. Totaal geen druk nu, want er zijn geen supporters. De komende maanden heb je meer vakantie onderhand dan dat je voetbalt en je hebt niet eens wedstrijden. En wij als supporters met weinig geld, zien af van ons geld voor de club. Pleur maar op en het maakt mij niet uir wie het zijn. Verkoop ze maar. Wij zijn Ajax en leiden altijd wel weer nieuwe toppers op.
0 0
noppenkoning
Gadverdamme, wat we eigenlijk al wisten, clubliefde komt van een kant.
0 0
Ajaxtrouw
Ja nu zal de clubliefde die vaak met ronkende woorden wordt beleden, moeten blijken...Ik vrees het ergste...
0 0
Sanalologo
Mooie reden om de band van tadic af te pakken en te geven aan Blind.
1 0
BrandjeXL
Want?
0 0
JanAFCA
Tadic is sinds hij de aanvoerdersband draagt beduidend minder gaan spelen.
Blind heeft het aanvoederschap in zijn bloed zitten.
Je kan zeggen en vinden wat je wilt over zijn vader Danny.
Maar een goede aanvoerder was hij absoluut.
Daley is meer het type aanvoerder dan Tadic.
Tadic is een speler die de kar kan trekken maar,
levert daarvoor teveel van zijn eigen spel in.
Daley kan dit beter mentaal aan.
Dit is mijn mening en geen feit.
De toekomst zal het uitwijzen.
0 0
Rik428
Dus in de mail waarin Ajax ons vraagt af te zien van compensatie wordt gecommuniceerd dat ook de spelers een loonoffer doen, en nu de grote meerderheid van de supporters heeft afgezien van compensatie wordt bekend dat de spelers nog helemaal geen loonoffer hebben gebracht. Ik ben het er normaal gesproken echt mee eens dat je niet aan mensen hun salarissen moet komen, maar onder deze omstandigheden, waar mensen miljoenensalarissen verdienen zonder dat er een prestatie tegenover staat is een loonoffer wat mij betreft een morele verplichting. Dat die voetballers niet bet hart voor de club hebben dat wij hebben, dat begrijp ik ook, maar deze gasten zijn helemaal de weg kwijt. Maar het meest kwalijk vind ik nog dat Ajax hier oneerlijk over is geweest in zijn appel aan de supporters om af te zien van compensatie. Supporters die, over het algemeen, geen miljoenensalaris hebben. Dat het gros van de supporters misschien alsnog wel van compensatie had afgezien doet daar niets aan af.

Ajax moet de spelers voor een keuze stellen. Of je levert een deel salaris in, of je gaat op wat voor manier dan ook betekenisvol werk doen in de tijd dat er niet gevoetbald kan worden
0 -1
Bky
Ja, maar die laatste twee dingen kun je niet verplichten. Is enkel te bewerkstelligen via een overeenkomst tussen de werkgever en de individuele werknemer.
0 0
Rik428
ja dat zal allemaal best en dat weet ik ook wel, maar je hebt ook nog zoiets als een morele verplichting, oftewel een beetje empathisch vermogen, fatsoen in je donder hebben. We hebben het over gasten van 25 jaar oud die zich te goed voelen om afstand te doen van een fractie van hun miljoenensalaris waar ze nota bene niets voor hoeven te doen. Zum kotsen is het.
0 0
Ajaxtrouw
Precies, je bent genaaid
0 0
DrFootball
Mocht dit waar zijn dan is dat een heel slecht signaal naar de supporters, sponsoren en de ruim 400 medewerkers van Ajax. Speculeren over namen vind ik gevaarlijk, omdat je geen 100% zekerheid hebt. Over de hele wereld leveren spelers geld in, behalve een paar enkelingen hier. De bewuste spelers en hun zaakwaarnemers moeten zich kapot schamen.
0 0
Web
Als Tadic daar bij hoort
Weet gelijk wat voor vlees je in de Kuip hebt
Onana speelt het uit want die wil weg
0 -1
Bky
Tadic zat bij de spelersvertegenwoordigers die deze afspraken hadden gemaakt een week geleden....

Waarom uberhaupt zomaar een naam noemen?
0 0
Web
De supporters vragen geen compensatie
Maar diverse spelers willen geen water bij de wijn doen
Misselijke gedachte.
1 0
Jaridebeste
Eens. Geen prettig idee.
0 0
Afca85meer
Ik begrijp de spelers wel. Sommige willen weg dus die paar hebben geen baat bij inleveren. Anderen zullen denken, ze hebben afgelopen jaren zoveel geld verdient en een groot eigen vermogen opgebouwd. Waarom nu al inleveren? Laten we eerst maar eens afwachten wat het echt met de financiële situatie van de club doet.
1 -3
Web
Nou ik snap ze helemaal niet
Ajax moet gezond blijven en geeft voor Nederlandse begrippen forse salarissen
Op de terrassen is het ook minder, kom je als personeel op straat te staan
In deze voetbal sector moeten ze ondanks lege tribunes hetzelfde blijven verdienen?
Zou liever niet willen weten wie die spelers zijn
0 0
Afca85meer
We zijn de rijkste club van Nederland met de meeste winst elk jaar. Toch vragen we de spelers procentueel net zoveel in te leveren als pakweg een speler uit Eindhoven. Ik zou als speler dan ook niet meteen akkoord gaan. Er wordt gedaan alsof Ajax in problemen zit financieel gezien, maar daar is niets van waar. We hebben zoveel eigen vermogen dat we dit nog jaren kunnen volhouden.
0 0
PierreHeno
Nou dan ga ik snel maar weer wat extra geld doneren voor mijn cluppie.
2 0
Rukboor
Als dit waar is betekent dit een trap in de rug van sommige spelers naar de club en supporters en sponsors.
Wellicht goed om afscheid te nemen van dit soort rupsjes nooit genoeg.
5 -1
GeleenAjax
Waarom? Lever jij ook salaris in als jouw werkgever je dat vraagt?
Ergens snap ik die spelers wel. Niet om het goed te praten, maar een deel van hen wil weg. Ajax heeft duidelijk aangegeven dat ze niet met korting weg mogen. Nu hebben ze een stok achter de deur...
2 0
Rukboor
Als ik het bedrijf daarmee kan redden, en de directie heeft dat ook al gedaan zoals bij Ajax, dan zou ik dat zeker doen ja.
Wat is daar mis mee, als je minimaal 15 x boven de Balkenende Norm per maand verdient?
0 0
Rik428
100x modaal, that is
0 0
Rik428
Als ik een miljoenensalaris verdiende, mijn werk door externe omstandigheden niet meer kon doen en daarmee de continuïteit van mijn organisatie kon waarborgen, dan ja, dan zou ik er niet eens over na hoeven denken om tijdelijk 20% in te leveren. Het is niet zo dat die gasten hun hypotheek niet meer kunnen betalen ofzo he? Ook als ze 20% inleveren verdienen ze nog steeds 10x modaal
1 0
Web
Misschien heb je wel geen keus, en kom je op straat te staan
Dat doen werkgevers
Volg je het wel, wat er allemaal aan de hand is in de maatschappij
0 -1
Rukboor
Het gaat hier over overbetaalde voetballers die al 3 maanden niet hoeven werken met een vast contract die miljoenen per jaar verdienen.
Wat bedoel jij nu met : en kom je op straat te staan
Dat doen werkgevers
0 0
Aeter
Helemaal niet. Het is gewoon een persoonlijke keuze. Dat jij overal het negatieve van inziet is jouw persoonlijke keuze.
1 -2
Web
Wat zie jij er voor positiefs in
60 miljoen mislopen aan recettes misschien wel
Supporters die geen compensatie vragen
0 0
RuffRhythim
Klap in het gezicht van de supporters die uit clubliefde van hun restitutie afzien
10 -2
Web
Zo is het, wil helemaal niet weten wie het zijn binnen de groep
1 -1
Toekomst1900
AD bericht wat niet van Freek Jansen is.. yeah right! Blind doet niet voor niets die uitspraken!

Freek Jansen gaat weg bij AD. Dus we gaan weer stoken bij Ajax.. aldus Sjoerd Mossou en Maarten Twijfels..
2 0
f*ck010
Heel fijn dat wij supporters met ons kutsalarisje allemaal onze seizoenkaarten doneren zodat sommige voetballers die een half jaar niet hoeven te voetballen 5 miljoen i.p.v. 4 miljoen krijgen!
9 -2
Wereld
Snap ook niet waarop deze zogenaamde spelersraad gebaseerd is.
Veltman, Blind en eventueel Tadic lijkt me genoeg.
0 0
Bjorn
Ajax is kerngezond, maar dat is heel snel anders als een enorm deel van je omzet weg kan vallen en je kosten grotendeels gelijk blijven. Belangrijke factor hierin zijn de salarissen.
3 0
damskowest
En de supporters maar doneren..
5 0
JSF
Denk ook om bij evt transfer bij een hoog salaris een betere onderhandelingspositie te hebben voor groei
1 0
Rukboor
Egoïsme dus, en geen solidariteit.
Denk niet dat Donny van de Beek hierin dwars ligt, maar eerder de mannetjes die al maanden roepen dat ze aan de volgende stap toe zijn, een topclub.
Ajax = Topclub , maar de Eredivisie dus niet, en daarom zal het in Nederland nooit beter worden voor de topclubs.
0 0
Danos
Opzich veranderd je salaris niet, je hebt alleen een tijdelijke reductie. En als een club je wil hebben dan kan je eisen wat je wil, ze hoeven het alleen niet te doen.
1 0
FutureAjax
Zal wel Tagliafico, Veltman en Onana zijn.
0 -3
Wereld
Dat denk ik ook, behalve Veltman dan.
1 0
RaynoFischer
In het AD staan Tadic en Onana op advies van hun management....
1 0
PierreHeno
En laat die twee nu toevallig net heel graag bij Ajax weg willen.... dus dan begint het management op deze manier amok te maken en zich uit de gezamenlijke clubharmonie terug te trekken.
2 -1
ajaxminimax
Tadic wil niet graag weg bij Ajax....
1 -1
PierreHeno
Ik bedoelde Tagliofico ipv Tadic. Foutje bedankt dus.
0 0
Aeter
Haha knakworst
1 0
PierreHeno
...aldus Anus prAeter
0 0
Bjorn
Op advies van management is zo goedkoop om je daarachter te verschuilen. Als jij geld wilt inleveren voor de club uit solidariteit, dan doe je dat. Dan heb je lak aan management.
6 0
RaynoFischer
Ja eens hoor, dat hoort idd geen excuus te zijn om het niet te doen
1 0
Wereld
Idd, op advies van hun eigen portemonnee..
2 0
Daniii
Beetje sneu dit, verdien je 5m per jaar terwijl je weet dat dat uitzonderlijk is voor Ajax/Eredivisie begrippen. En dan weiger je 20% af te staan waarna je nog alsnog 4m hebt terwijl Ajax totaal geen gebruik kan maken van de spelers diensten.
4 0
Aeter
Wie verdient er 5 miljoen dan? Graag ook bron vermelden of anders gewoon opzouten met je onzin.
1 -4
Bky
Ziyech verdiende volgens de Telegraaf een slordige 4 miljoen. Komt aardig in de buurt dus.
1 0
Mocrodammerr
geef mij 1 héle goede reden waarom je een miljoen euro moet inleveren.
1 -2
Joseph
Solidariteit, komt zeker niet voor in het woordenboek?
0 0
Rukboor
Jij snapt dat niet Mocrodammerr, en je zult het ook nooit snappen vrees ik.
Heb je als je van de gratis geld club bent.
0 -1
Web
Omdat er niets gaande is
Ajax heeft alle seizoen plaatsten al weer verkocht voor het volgend seizoen
Ben je zo dom? Of doe je zo dom?
Betrap je wel vaker op vreemde uitspraken
Alleen Ziyech en Mazraoui doen alles goed bij jou toch?
1 0
Mocrodammerr
volgens mij ben jij hier diegene die onwijs dom is. Dus omdat Ajax stoeltjes heeft verkocht, moet de speler 20% inleveren hahahah. De spelers hebben een contract - een arbeidsovereenkomst. Ajax moet salaris gewoon aftikken. Dus je kan wel weer dom komen lullen over ziyech en mazraoui..zal je vast doen omdat je totáál niks anders in te brengen hebt hahahah. Ajax moet gewoon aftikken..hadden ze maar geen megasalarissen moeten aanbieden. Ga jij maar bij je baas of het uwv om salarisverlaging vragen als je zo braaf bent.
0 -1
PierreHeno
Jij zit goed met je uitkering. De Wao keert altijd uit.
1 -1
Sanalologo
Jij snapt er weinig van.
1 -1
Danos
Het kan natuurlijk ook nog gaan om duur, voorwaarden etc.

Ik heb ook geen idee of Ajax de “ kampioensbonus” heeft uitgekeerd of niet als dat niet is dan kan een speler maybe ook al denken het heeft mij al 3 ton gekost dus ik heb mijn bijdrage al gedaan.
1 -1
Rukboor
Er is dit seizoen geen kampioen, dus ook geen schaal, dus ook geen kampioensbonus.
Of moet Ajax die volgens jou alsnog uitbetalen?
Denk het niet, dat ze geplaats zijn voor CL is al een meevaller, was anders nog niet zo zeker hoor.
0 0
Danos
Het kan natuurlijk ook nog gaan om duur, voorwaarden etc.

Ik heb ook geen idee of Ajax de “ kampioensbonus” heeft uitgekeerd of niet als dat niet is dan kan een speler maybe ook al denken het heeft mij al 3 ton gekost dus ik heb mijn bijdrage al gedaan.
0 -1