Álvarez: 'Kijk enorm uit naar nieuwe seizoen met Ajax'

BartVeenstra, 09-05-2020 om 13:45, 7604 views, La Arenga del Abuelo |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edson Álvarez kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint. De Mexicaan kwam in de zomer van 2019 over van Club América en zijn eerste seizoen bij Ajax kan bestempeld worden als eentje met ups en downs.

Ajax betaalde vijftien miljoen euro voor Álvarez en zodoende waren de verwachtingen omtrent de verdediger annex middenvelder hooggespannen. Omdat Joël Veltman bleef en de positie van Matthijs de Ligt rechts centraal in de achterhoede overnam, kreeg Álvarez in eerste instantie een plekje op het middenveld.

Dat deed hij met wisselend succes, zo gaf trainer Erik ten Hag meerdere malen aan. De oefenmeester gaf aan dat de handelingssnelheid van Álvarez omhoog moest. En achterin? Daar moest de Mexicaan leren verdedigen met ruimte in zijn rug. Af en toe stond Álvarez centraal achterin, maar een vaste basisplaats zat er nog niet in. Zo kreeg de talentvolle Jurrien Timber in het laatste duel dat Ajax speelde nog de voorkeur boven Álvarez, maar ook boven concurrent Perr Schuurs.

Mogelijk kan er vanaf 1 september weer gevoetbald worden en die datum heeft Álvarez waarschijnlijk met rood omcirkeld op zijn kalender. 'Ik raak enorm opgewonden als ik aan het nieuwe seizoen met Ajax denk', zegt hij tegenover La Arenga del Abuelo. 'Ik wil het echt heel graag heel goed gaan doen daar. Ik heb een moeilijk jaar gehad. Zowel op persoonlijk (Álvarez kon vanwege de Nederlandse regelgeving tijdenlang zijn vriendin en pasgeboren dochter niet zien, red.) als op voetballend vlak, maar ik heb veel vertrouwen. Ik zal altijd in mezelf blijven geloven.'

Nieuw casino-spel: Pak 250% en 25 gratis spins!

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FiberPaste
Ik ook, hoop dat je het waarmaakt.
0 0
atouba19
Heb nog vertrouwen in Edson!
Al vond ik m enorm tegenvallen. Maar daar is Ten Hah ook deels schuld aan. Hij heeft teveel gewisseld met Veltman, Schuurs en Alvarez. En een blinde ziet nog dat het geen middenvelder is. Daarbij opgeteld is nu zijn gezin in NL. Hopelijk geeft dit voldoende kracht om volgend seizoen t knallen
1 -1
Sterspeler
Met vertrouwen en normale omstandigheden (geen positiewisselingen, vrouw en kind Inn NL), dit die jongen gewoon met z'n kop bij zijn vaste plek en gast die het echt wel goed doen. Is niet voor niets Mexicaans international.
1 0
Ajax27
Sterspeler... Het is duidelijk dat je vind dat ETH vaak met z'n team wisselde. Maar heb je Ajax dit seizoen gevolgd? Dan heb je gezien dat het heerlijk liep, dat Tadic ietsje minder speelde maar nog steeds voor voldoende goals en assists zorgde. En de tandem Ziyech en Promes liep als een trein. Toen begonnen echter de blessures. En daarmee ook het geschuif met posities. Promes viel uit, Neres, Ziyech, Veltman, Babel, Labyad... Tjah dan moet je wel veel schuiven. Of heb je ten Hag vorig seizoen ook zoveel zien wisselen toen we kampioen werden en de halve finale van de CL speelde?
0 0
Sterspeler
Vorig seizoen morste ETH elke keer punten dat hij ging schuiven. Met name als hij een derde middenvelder achterin zette. Was overigens een zeer goed seizoen.

Dit seizoen i ETH het kwijt geraakt na Chelsea. Hoewel hij in de groepsfase al moeite had om af en toe wat meer vanuit de controle te spelen. Tussen Chelsea en de laatste wedstrijd in was het pover. Het is niet voor niets dat er telkens punten werden gemorst. Dat was namelijk de fase dat er iedere week een andere achterhoede speelde. Tadic was altijd goed als hij in de spits speelde. ETH zette hem echter steeds vaker op rechtsbuiten. Daar rendeert hij niet. Net als Babel op links overigens. Zou een goede 2e spits zijn, maar te traag voor een linksvoor.

ETH begreep het pas toen hij z'n basis zoveel mogelijk intact liet: Tadic gewoon in de spits. Donny gewoon op 10. Timber inpassen bij een blessure IPV 5 mensen van hun plek af halen.

Soms is het niet te voorkomen te schuiven. Maar ETH deed het onnodig veel.
0 0
Bky
Ho maar wacht even. Je zegt constant dat hij "niet op zijn goede positie staat en dat hij daarom niet goed speelt", maar "hij is niets voor niets Mexicaans international".

Je weet dat hij bij Mexico op het middenveld speelt he? Zelfs daar komt hij niet op de CV te staan. Van zijn 12 laatste potjes bij Mexico stond hij er 10 op het middenveld.
0 0
soewares
Als middenvelder bij Ajax ent als middenvelder bij Mexico zijn twee andere beroepen
2 0
Sterspeler
Dit inderdaad. De Ligt zit bij Juve en dat is een wereld van verschil qua verdedigen qua systeem. Het middenveld is nog diverser.
0 0
Bky
Allemaal leuk, maar waarom staat Alvarez zelfs niet bij Mexico op zijn "beste positie"?
0 0
Sterspeler
Geen idee. Vraag het de trainer. Waarom laat Ten Hag nooit een elftal meer dan 3 wedstrijden staan.
0 0
DS
n de voorronde CL heeft hij laten zien dat hij wel de mentaliteit heeft.
Hopelijk kan hij de stap voetballend nog maken.
Maar dan moet hij dat vanaf het begin van het nieuwe seizoen gelijk doen, anders komt het niet meer goed denk.
Ik ben bang dat hij niet in het Ajax spelletje past en het bij een Spaanse middenmoter zomaar eens heel goed kan gaan doen.
0 0
Sterspeler
Hij heeft in de voorronde zijn transfer dik terugverdiend. Speelde prima op het middenveld naar mogelijkheden terwijl hij dat echt niet is.

Hij wordt echt enorm onderschat. Een sterke breker met kopvermogen naast Martinez of Blind achterin is niks mis mee, en het is niet zo dat hij geen bal over 5 meter kan geven.
1 0
Bky
Alvarez heeft 0 kopvermorgen.

Echt niet. Waar de fuck haal je dat vandaan. Alvarez verliest constant elk verdedigend kopduel.
1 0
Sterspeler
Dan kijk jij naar een andere Alvarez
0 0
Bky
Zal wel, je kent Alvarez dus helemaal niet. Is blijkbaar gewoon weer zo'n speler dat om een onbekende reden goodwill heeft. Mag elke wedstrijd een magere 3 halen, maar het is zo'n leuke aankoop en kan weinig fout doen.
0 0
Sterspeler
Oh nee hoor. Hij kan zeker beter. Dat zeg ik helemaal niet. Maar ik probeer ook rekening te houden met omstandigheden.

Vreemd land. Nieuw soort voetbal. Vrouw en kind niet bij hem. Beperkt vertrouwen en misbruikt worden door de training qua positionering.

Ik denk dat die beter kan. Maar de omstandigheden waren niet ideaal.

Ik heb van de Beek verschrikkelijk zien aankloten dit seizoen en Tagliafico zien schutteren. Maar iedereen wijst Alvarez als schuldige aan.
0 0
FissaDeGekste
Bedankt voor deze comment, ben blijkbaar niet 100% blind.
0 0
MosesD
Ik geef Alvarez nog een kans. Maar eerlijk gezegd is hij me erg tegengevallen. Het is imo geen middenvelder, maar als centrum verdediger, was het ook heel matig. Onzeker (kan aan gewerkt worden), maar ook redelijk traag en erg matig in de opbouw. Hij moet het heel snel gaan laten zien, anders is ook dit een (wel heel dure) miskoop gebleken. Schuurs is voetballend natuurlijk uitstekend (beter dan de Ligt zelfs), als die nou meer een killer wordt, is dat natuurlijk onze rcv. En ook Timber komt eraan. Nogmaals, Alvarez moet er vanaf dag 1 staan, anders is het einde oefening. De scouting moet sowieso op de schop.
1 0
Sterspeler
Die jongen heeft geen 3 wedstrijden op zijn positie kunnen spelen. Daar is ETH schuldig aan. Tel daar zijn privé situatie bij op en ik snap het volledig.
0 -1
DrFootball
Ten Hag ziet hem dagelijks op de training. Hij heeft ervoor gekozen Alvarez te passeren voor J. Timber. En die speelde wel gelijk een goede wedstrijd. Dat is een teken aan de wand. Het is een aardige jongen en een goede speler, maar niet een speler die in het spel van Ajax past. Zeker niet als centrale middenvelder en ook niet als verdediger. Edson zal beter uit de verf komen bij een team dat niet met grote ruimtes in de rug speelt. Zou hem als Ajax zeker niet verkopen op dit moment, maar als de wereld weer in een rustiger vaarwater is terecht gekomen. Eerst verhuren. Kiest hij voor de juiste ploeg, dan ben ik er van overtuigd dat hij zijn waarde zal behouden en mogelijk voor een hoger bedrag verkocht kan worden dan waarvoor hij is gekocht. Nogmaals het is een goede speler, maar geen Ajax-speler.
0 0
Sterspeler
Je looft Ten Hag voor zijn inzicht met Timber. Maar laten we niet vergeten dat dat de eerste goede keuze van hem was in 4 maanden tijd. Hij wisselde constant zijn basis en heeft alle automatismen eruit geslepen. Hoe kan je zo'n Alvarez nou beoordelen op zijn verdedigende spel als je het hele team ontregelt.

Die wedstrijd van Timber was lucky. Dat was de eerste wedstrijd dat hij een goede keuze maakte en dat Ajax weer een beetje vertrouwd voetbal speelde tegen een zeer povere tegenstander.

Ik heb genoeg solide dingen van Alvarez gezien. Tuurlijk moet hij wennen, maar de houthakker die sommigen in hem zien is hij echt niet.
0 0
Bky
Ik kan mij nog wel die wedstrijd tegen RKC herinneren waar hij op de CV speelde. Ik kreeg medelijden met die jongen in de eerste helft, ik heb werkelijk waar zo weinig spelers zo slecht zien spelen in een wedstrijd zoals hem. Tweede helft herpakte hij zich wel oke, maar je ziet aan alles dat hij basiskwaliteiten mist. Hij kan vrij weinig met de bal en schiet bij de eerste de beste keer dat de tegenstander druk zet in paniek. Ook heeft hij enorm vaak kortsluiting in zijn hoofd. Dat zie je bijvoorbeeld aan de tig momenten dat hij buitenspel opheft tijdens een vrije trap doordat hij te vroeg begint met inlopen. Bovenstaande los je niet op door hem op een andere plek te zetten. Ook zijn prive situatie gaat er wonderbaarlijk niet voor zorgen dat hij opeens een normale basistechniek heeft.
1 -1
AlexIbarra
Het plan was in principe Veltman weg.
Als dat doorgaat heb je met Schuurs en Alvarez op zich twee verschillende types die de strijd aan kunnen gaan. Een voetballende en een erin-kleunende optie.

Helaas missen beiden snelheid maar als ze niet geblesseerd, ongesteld of eenzaam zijn, zou je denken dat Joel eindelijk zijn stap kan maken. Alleen levert die waarschijnlijk zo weinig op, dat het het risico haast niet waard is.

Een lastige keus, die echter makkelijker wordt als Alvarez (en Schuurs) zich nu goed laat zien.
0 0
mistermiyagi
Nog even de kans geven..
Talent heeft hij, wat meer vertrouwen zal hem goed doen.
Onana was ook een grabbelaar bij Jong.
Tete, Mazraoui, Veltman zijn ook beter geworden door het vertrouwen wat ze kregen.
1 0
Bky
Met deze argumentatie kun je Magallan ook gewoon nog even een halfjaar op gaan stellen.
0 -1
Sterspeler
Magallan is de 25 gepasseerd. Alvarez is 22 en speelde in de voorronde CL op een vreemde plek gewoon solide.
0 0
Bky
Zo solide was het niet, of hebben we hier te maken met het principe "hij heeft gescoord dus hij speelde solide". Als het allemaal zo solide was, waarom raakte hij dan zijn basisplaats kwijt op die positie?
1 0
Sterspeler
Omdat ETH zo'n mongool is iedere speler van positie te wisselenipv op een positie spelers in te passen.
0 0
Bky
Ik ook, maar met hem ergens op de tribune. Dan nog liever Botman basis.
1 -6
blessure
Alvarez is toch rechtsbenig en Botman toch linksbenig?
0 0
Bky
Alvarez is tweebenig, hij kan met rechts net zoveel als met links; namelijk helemaal niets.
1 -4
Sterspeler
Jou linkeroog is net zo goed als je rechter als ik je mag hoven, want je bent aan beide stekeblind als ik je analyses lees.

Maar even zonder dollen. Wie een debiele opmerking maakt kan de bal terug verwachten
0 0
Pure
Scoorde toch een aardige goal in de cl
0 -1
Bky
Ja en?
Danny Hoesen scoorde ook ooit "een aardige goal" in de CL tegen Barca en Dortmund.
Serero scoorde "een aardige goal" tegen Barca in de CL.
Boerrigter scoorde ook ooit "een aardige goal" in de CL tegen Zagreb en Real Madrid.
Moisander scoorde "een aardige goal" tegen Real Madrid in de CL.
Denswil scoorde "een aardige goal" tegen AC Milan in de CL. Andersen scoorde "een aardige goal" tegen Apoel in de CL.
El Ghazi scoorde "een aardige goal" tegen Barca in de CL.

Wat is je punt?
1 0
FissaDeGekste
Heeft ie met je meisje geklooid ofzo? Wat is jouw punt nou eigenlijk, dat Alvarez het vliegtuig terug moet pakken? Staat genoteerd. En nu smoel dicht.
0 0
31xAjax
Jij gaat wel héél ver....
1 0
Sterspeler
Gelukkig heeft BKY weinig momenten dat zijn voetbalkennis er vanaf spat.
0 0
PJK54
Als hij maar een eerlijke kans krijgt van onze professor.
3 -3
pinballmagic
Geef die jongen een fatsoenlijke kans centraal op rechts achterin
Beter dan schuurs en veltman
7 -5
Mivado
Ik ook. Mét hem naast Blind of Vertonghen.
2 -2
Ar
Ik kijk ook enorm uit naar hoeveel wedstrijden hij zal gaan spelen. Het zullen er vermoedelijk niet heel veel worden. Achterin is er de concurrentie van Schuurs en Timber, die veel meer echte Ajax verdedigers zijn. En op het middenveld is ie voorbij gestreefd.
5 0
Kuningast
Als Alvarez achterin gaat spelen met Blind naast hem en Veltman of Mazraoui op back dan zie ik wel toekomst in hem. Maar alsjeblieft niet meer op het middenveld!
3 0
Multi
Ik vermoed als hij het vertrouwen en de speeltijd krijgt op centraal achterin te spelen met Daley dat hij het nog wel laat zien. Hij heeft kunnen wennen inmiddels en nu moet hij gewoon de stap gaan maken. Verdedigend is hij in principe beter dan Schuurs en nu nog het voetballende wat vooruit moet en dat hij minder nerveus oogt.
3 -1