Grapperhaus: 'Gemeenten hebben invloed op hervatting Eredivisie'

BartVeenstra, 09-04-2020 om 15:50, 7248 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Minister Ferdinand Grapperhaus heeft donderdagmiddag laten weten dat gemeenten invloed hebben op het hervatten van de Eredivisie. Zo gaf burgemeester John Jorritsma van Eindhoven al aan dat er in zijn stad niet gevoetbald zal worden in de maanden juni en juli.

De CDA-politicus geeft aan dat de uitspraak van Jorritsma gevolgen kan hebben. 'Hij kan als burgemeester daarover beslissen, dat soort beslissingen kunnen zeker van invloed zijn op het besluit van de KNVB', citeert De Telegraaf Grapperhaus. De politicus geeft aan te begrijpen dat de KNVB nog niet heeft besloten de competitie stop te zetten. 'Ik begrijp heel goed dat voetbal voor heel veel mensen een belangrijk vermaak is en ik begrijp heel goed dat de KNVB zo lang mogelijk probeert te kijken wat mogelijk is.'

Het kabinet zal deze maand ook een besluit nemen over het verdere verloop van de Nederlandse voetbalcompetitie. 'We zullen de komende weken als kabinet besluiten of we vinden dat het verbod op vergunningsplichtige evenementen, waar de voetbalwedstrijden onder vallen, wel of niet verlengd gaat worden en daar zal iedereen toch echt even op moeten wachten', aldus Grapperhaus, die begrijpt dat er hoop is voor liefhebbers van voetbal. 'Ik snap wel dat men de hoop erin houdt.'

Mocht het RIVM akkoord gaan, hoopt de KNVB dat de inhaalwedstrijden tussen FC Utrecht en Ajax en die tussen AZ en Feyenoord half juni kunnen worden ingehaald. In het weekend daarna, vanaf 19 juni, kunnen dan de competities in het betaalde voetbal - weliswaar zonder publiek - worden hervat.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Helemaal eens met de burgemeester van Eindhoven. Daar kunnen veel burgemeesters een voorbeeld aan nemen. Voetbal is er voor het vermaak, daar moeten supporters bij. Gewoon schrappen dit jaar. Het volgende seizoen is zo daar, laten we met z'n allen hopen dat die wel op tijds gestart kan worden.
1 0
Gonzalez75
Het seizoen is klaar. En wat de burgemeester zegt over samenscholing van supporters zeg ik al weken. Er zullen altijd malloten zijn die zich niets aantrekken van de richtlijnen. Daarbij heeft de politie al genoeg aan hun hoofd. Nee, hoe graag ik ook naar het spelletje kijk, er zijn nu andere prioriteiten. Het voetbal acht zichzelf belangrijker dan het eigenlijk is in deze hele situatie.
1 0
Marcw1972
Ik lees net een interview met de burgemeester van Eindhoven. Die is echt woest op de knvb en terecht. "De knvb moet zijn mond houden, omdat ze een maatschappelijke beweging op gang brengen. Dat is ongepast, terwijl we hier in Brabant en ook elders keihard bezig zijn om de samenleving overeind te houden. Als je dan een bericht van de KNVB leest, lijkt het net of er niks asn de hand is"
En zo is het helemaal.
0 0
Marcw1972
Ik lees net een interview met de burgemeester van Eindhoven. Die is echt woest op de knvb en terecht. "De knvb moet zijn mond houden, omdat ze een maatschappelijke beweging op gang brengen. Dat is ongepast, terwijl we hier in Brabant en ook elders keihard bezig zijn om de samenleving overeind te houden. Als je dan een bericht van de KNVB leest, lijkt het net of er niks asn de hand is"
1 0
oudzuid2
ben benieuwd hoe lang het nog duurt voordat de KNVB eindelijk durft toe te geven dat dit seizoen klaar is. no wat dat er de komende maanden nog gevoetbald gaat worden, ook niet zonder publiek. dit soort entertainment/sport evenementen zullen pas als laatste weer toegestaan worden. je mag blij zijn als er in september gestart kan worden met een nieuwe competitie. eerst zal er gekeken worden naar de echt belangrijke zaken: scholen open, winkels. die 1.5 meter economie blijft de hele zomer nog van kracht. maar de KNVB denkt nog hardop aan een vervolg de competitie in juni... bizar
1 0
robert66
kijk maar uit Ajax dat je niet genaaid wordt. Utrecht-Ajax en AZ-Feyenoord laten ze spelen straks, en als Ajax dan toevallig een puntje verspeeld en men kapt er opeens weer mee verspelen ze de eerste plek.
1 0
JariJari
Of als supporters aankondigen in grote getale naar Utrecht af te reizen. Dan haalt hun burgemeester de wedstrijd er wel uit.
0 0
DeWijsneus
Geniaal! Geweldig dreigement inderdaad.
0 0
Cello
Het is gewoon zo, dat nog los van wat de Nationale overheid zal gaan beslissen, dat de Burgemeesters het laatste woord zullen hebben òf ze de gedragsregels mbt organiseren van voetbalwedstrijden zouden willen verruimen of niet. Dat geldt dan voor niet alleen supporters maar ook voor spelers en staf en al die andere mensen die betrokken zijn om een wedstrijd mogelijk te kunnen maken, incl. die van radio en tv.

Ik zag gisteren op CNN, dat er in Amerika al onderzoek was gedaan naar hoe mensen zouden gaan reageren, wanneer eenmaal de gedragsregels worden afgeschaald/ worden afgeschaft. Daaruit kwam voort dat slechts 35% van de mensen verwachten het sociale leven op te kunnne pakken van vóór de coronacrisis en dat de rest, 65% huiverig is voor het sociale leven straks na de corona crisis en dat ze verwachten dat men langer andere mensen (en zeker mensenmassa's) gaan vermijden.
Ik denk, dat in Europa en dus ook in NL, dit niet heel veel anders zal zijn. Ik denk dat er nà de coronacrisis nog heel veel tijd overheen zal gaan dat mensen weer met een gerust hart naar grote evenementen zullen gaan als concerten en grootschalige sportevenmenten. Die zullen het echt wel merken dat een flink aantal mensen dit soort zaken links gaan laten liggen. Net als dat men verwacht, dat het traditionele 'schudden van handen' misschien wel eens tot het verleden kan gaan behoren. Terecht of onterecht...maar de angst is er behoorlijk ingeslopen bij de meeste mensen.
4 0
niquedegraaff
Cnn. Fake news haha
0 0
Esthas
Ben bang dat je helemaal gelijk hebt. Vind het vreselijk wat ik allemaal om me heen hoor. Vooral voor de mensen die alleen moeten sterven. Ik moet er niet aan denken. Heel veel sterkte voor iedereen die ermee te maken heeft.
0 0
PierreHeno
Dat is zeer aannemelijk maar mensen volgen anderen makkelijk. ...ook wanneer het misschien toch niet zo slim is. Wanneer er 1 mens over de dam is volgen er meer.
0 0
Bjorn
Ik denk dat zowel KNVB als clubs in stilte hopen dat de politiek de stekker eruit trekt zodat FOX moet uitbetalen. Dan is de schade beperkt(er). Overige deel van de schade zien of we samen tot een goede oplossing komen als clubs.
2 0
FreddyAX
Het hele verhaal van doorzetten van de competitie is juridisch niet houdbaar; stel dat er eventueel naderhand toch een voetballer besmet blijkt en dat er daardoor andere spelers ziek worden dan kan de KNVB zich niet verschuilen achter de argumenten die men nu denkt te hebben.

Wie de zaak rondom Appie heeft gevolgd weet dat er dan een enorm juridisch circus zal ontstaan rond een schadeclaim waarbij ook de goede naam van clubs,betrokkenen,en spelers in het geding komen.
Een verwoeste carriere of het verlies van een familielid door infectie via een potje voetbal is heel wel mogelijk.Ik vraag me af of Gudde en andere stuurlui aan wal dan nog vinden dat ze de juiste beslissing hebben genomen.

Maar is dat dan niet de verantwoording van het RIVM? Nee, tenzij het RIVM een verklaring ondertekend dat een besmetting (door een potje voetbal) uitgesloten is, wat denk je zelf?

BVO's hebben er ook een rol in ; ze zijn werkgever en dienen zich ook aan de ARBO-wet te houden,dat houdt in zorg dragen voor een gezonde en veilige werkomgeving.

Stel dat het niet uit de hand loopt maar dat er ergens in de selectie of staf een Corona geval te betreuren valt veroorzaakt door besmetting van buitenaf en men heeft dat tijdig in de gaten.
Dan zal er gebeuren wat er met de stafleden van Ajax gebeurde en zal er mogelijk een hele selectie in isolatie moeten,dus alsnog afbreken competitie.

Dus je moet wel een hele dikke plaat voor het hoofd hebben om te denken dat er binnen nu en pak em beet 4 maanden veilig gevoetbald kan worden.

Ik vermoed dat het al moeilijk gaat worden om de competities volgend seizoen op te starten, een alternatief zou kunnen blijken dat we volgend jaar er aan toe komen om de huidige competitie uit te spelen!
Ik hoop dat het anders zal zijn maar de kop van de KNVB moet echt uit het zand getrokken worden.
En wat zal dat toch weer pijn doen bij al die egocentrische ,onnadenkende belanghebbers, men zal zich op allerlei manieren verzetten en daar geen middel bij schuwen.

Neveneffect van die welbekende meeschreeuwers is dat ze ,mogelijk onbedoeld, een totaal verkeerde houding ten aanzien van de veiligheidsmaatregelen lijken te rechtvaardigen.
Helaas, "met de nadruk op lijk"(citaat Urbanus)
5 0