Meeste supporters willen geen voetbal zonder publiek

BartVeenstra, 06-04-2020 om 14:55, 3880 views, Supporterscollectief Nederland |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De meeste supporters in Nederland willen geen voetbal zonder publiek. Dat blijkt uit een enquête van Supporterscollectief Nederland. De organisatie maakt melding van de laatste cijfers via de eigen website.

De vragenlijst is binnen een dag door 12.500 mensen ingevuld. Daaruit komt onder meer naar voren dat voor zowel de aangesloten supportersverenigingen als de 12.500 respondenten zeventig procent zegt niet zonder publiek te willen spelen. Supporterscollectief Nederland voegt eraan toe dat 35 procent volgend seizoen zo min mogelijk doordeweekse wedstrijden wil en dat dit ook moet meegenomen worden in het besluit hoe het huidige seizoen moet worden afgemaakt en hoe volgend seizoen eruit moet komen te zien.

28 procent van de stemmen maakt het niet uit, zolang men maar weer naar het stadion kan. De resterende 37 procent geeft - wat betreft doordeweekse wedstrijden in het nieuwe seizoen - aan te willen wachten tot de crisis voorbij is.

Supporterscollectief Nederland heeft de resultaten maandag onder de aandacht gebracht bij de KNVB, Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie. Dinsdag spreken deze partijen namelijk met alle clubs en ook met andere betrokken, waaronder het Supporterscollectief, over de scenario's voor het uitspelen van het huidige seizoen en wat de gevolgen daarvan zijn voor het nieuwe seizoen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Makt pijnlijk duidelijk dat bonden ons supporters zien als melkkoeien.
0 0
Alexander40
Met supporters gaat denk ik niet meer lukken dit seizoen. De keuze wordt denk ik niemand kampioen of uitspelen competitie zonder publiek. Ik ben voor het laatste
0 0
Middenweg401
De rest van het jaar wel dan?
0 0
Amp
12500 respondenten, das nog geen halve stadion in enschede... Op zich wel grappige uitkomst, gezien ceferin ervan uit ging dat men wilde dat er weer gevoetbald zou worden zodra het werd toegelaten. Ik zou ook graag zsm voetbal willen zien in t stadion, desnoods op tv, maar zie het liefst pas weer voetbal als minimaal de ic's leeg zijn van corona patiënten. Zie dat echter lang niet gebeuren. Wie had dat gedacht toen het rivm in februari aangaf dat de kans op een grote coronaepidemie in Nederland nihil zou zijn...
0 0
de-Ajacied
Dat kleine aantal is inderdaad niet echt representatief
Waarschijnlijk vooral feyenoord fans die graag de competitie afmaken
0 0
Middenweg401
Dan ben ik wel benieuwd naar de vraagstelling.
Stel er mogen nog een jaar geen massabijeenkomsten plaatsvinden (wachtend op een vaccin), dan ben ik die die vervelende tijd maar wat blij met het alternatief van mijn potje voetbal zonder publiek.
0 0
AjaxPassion
Vraag 1. Moeten de betaald voetbalcompetities worden uitgespeeld zodra dit veilig kan, ook als dit eventueel zonder publiek zal zijn?
28% Ja
69% Nee

Vraag 2. Het uitspelen van de competitie zonder publiek is
39% Alleen als er geen andere optie is en als de wedstrijden op een open kanaal worden uitgezonden.
61% Geen optie, voetbal speel je voor het publiek.

Relevanter is eigenlijk hoeveel mensen er zijn ondervraagd en wat voor volk dit was.
0 0
Middenweg401
Dan blijf ik me afvragen of mensen er bij stil staan dat dit veel langer kan duren, en of ze dan nog steeds graag botte stellingen als "voetbal speel je voor het publiek" het liefste inkoppen.
Eigenlijk hecht ik heel weinig waarde aan dit soort equetetjes. Omdat ik weet dat emotie meestal de boventoon voert en er niet wordt doorgevraagd.
0 0
Spectre
Vandaag in het radio nieuws en het online nieuws was te horen en te lezen dat dit volgens experts nog wel een jaar kan gaan duren dus ik denk dat bij de meeste mensen het kwartje nu toch wel gevallen is
0 0
Middenweg401
Als die "meeste mensen" geluisterd hebben misschien.
Ik maak verder juist uit alle discussies rond het huidige voetbalseizoen helemaal niet op dat het kwartje gevallen is.
0 0
Spectre
Ja die discussies van onze voetbal "experts" zijn meer om Ajax af te zeiken, daar kijk ik al niet eens meer van op. Iedereen mag dan ff zn dartpijltje gooien op Ajax
2 0
JariJari
Zie KNVB? Het is klaar.
0 0
trainerdv
Liever niet, maar de spelers hebben wat mij betreft de zwaarste stem. Als zij straks weer kunnen werken en ze willen dolgraag de competitie afmaken, dan kan dat best zonder fans.
1 -4