Elf miljoen euro in noodfonds Nederlands voetbal

BartVeenstra, 06-04-2020 om 13:15, 2772 views, KNVB |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Oranje-spelers (Nederlands elftal, Oranje Vrouwen en Jong Oranje), de ING en de KNVB hebben gezamenlijk een financieel steunpakket ter waarde van elf miljoen euro opgezet voor voetbalclubs. Dat maakt de KNVB maandagmiddag bekend via de officiële kanalen.

Het voetbal ligt al enige tijd stil - het amateurvoetbal wordt dit seizoen zelfs helemaal niet meer hervat - en dat zorgt ervoor dat sommige clubs in de financiële problemen komen. Om die reden is nu een noodfonds opgezet. De donaties van de spelers en hoofdsponsor ING richten zich op het amateurvoetbal, terwijl de KNVB zowel profclubs als amateurverenigingen te hulp schiet.

De totale steun vanuit de KNVB voor het betaald voetbal is opgebouwd uit het versneld beschikbaar stellen van middelen en het met een halfjaar opschorten van de aflossingen op de leningen die sommige clubs bij de KNVB hebben. De bond gaat daarnaast uit de eigen reserves van de sectie betaald voetbal gelden vrijmaken om clubs daarmee te ondersteunen in het overbruggen van deze periode.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rukboor
Spelers met salarissen van vele miljoenen per jaar, en dan met dit soort bedragen komen om de loonslaven bij hun club tegemoet te komen?
En zelf met een Lamborghini Urus voor komen rijden om te vertellen dat ze liever niet meer spelen.
Bah!
1 0
mgtow
11 miljoen... Dat is niks man. Lol.
0 -1
dianaajax
hoeveel zullen de vrouwen hebben bijgedragen????
0 -2
Rukboor
11 slipjes denk ik?
0 0
Woodenshoe
Hoeveel zullen de mannen hebben bijgedragen? Ik vermoed nagenoeg niets....
0 0
blava
Welke clubs hebben een lening bij de KNVB?
1 0
Rukboor
FC BAL OP HET DAK
0 0
mgtow
Feyenoord en Twente. Gezien dat de twee oogappeltjes van de KNVB zijn.
0 -1
blava
Maar dan worden toch alleen Feyenoord en Twente bevoordeeld. Zii hoeven een lang niet af te lossen. Andere betaald voetbal clubs hebben die mogelijkheid niet.
0 0