Van Gaal: 'Clubs als Ajax misbruiken coronacrisis voor eigen gewin'

BartVeenstra, 04-04-2020 om 08:10, 30875 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Louis van Gaal heeft in een interview met het Algemeen Dagblad hard uitgehaald naar de beleidsbepalers van Ajax. De voormalig trainer van de Amsterdamse club vindt dat clubs als Ajax - die de competitie nu willen stoppen - de coronacrisis gebruiken voor eigen gewin.

Als voetballen op enig moment weer kan, heeft Van Gaal daar een duidelijke mening over, zo vertelt hij. 'Als vaststaat dat het coronavirus is verslagen, moet je eerst de huidige competitie uitspelen. Sport is er om een winnaar aan te wijzen, op het veld. Niet om te zeggen: na 25 wedstrijden kappen we de boel achter een tafel af en is Ajax kampioen. Dat AZ op driekwart van een competitie evenveel punten heeft, dat doet er dan niet toe? Dat is onzin. Iedereen die sporter is, begrijpt wat ik bedoel.'

Van Gaal vindt het ook schandalig hoe het gezondheidsvraagstuk in de discussie over 'uitspelen of stoppen' wordt ingezet in de voetballerij. 'Heel Nederland houdt zich aan wat het RIVM voorschrijft. Zíj zijn de specialisten. Maar terwijl ook de regering al wekenlang de experts volgt, zeggen wat voetbalclubs ineens dat het allemaal niet kan, Ajax voorop', kraakt Van Gaal de Amsterdamse club. 'Wie willen niet uitspelen? Ga maar kijken: clubs die nu in de stand op een Europese plek staan, Feyenoord uitgezonderd, en clubs in de degradatiezone.'

De Amsterdammer laat weten het totaal niet eens te zijn met clubs die nu willen dat de competitie per direct beëindigd wordt. 'Clubs die deze coronacrisis misbruiken voor eigen gewin, en het dan brengen als statement voor de volksgezondheid; ik ben een jongen die daar niet tegen kan. Als het mag van de deskundigen van het RIVM, hoop ik eigenlijk dat de middenmoot van de eredivisie ervoor kan zorgen dat de competitie wordt afgemaakt', aldus Van Gaal, die aangeeft dat daar in juni en juli tijd voor is. 'Er is deze zomer tijd zat, het EK is van de kalender. En als de UEFA en FIFA bereid zijn regels aan te passen en ruimte te bieden, nou: aan de slag dan. En volgend seizoen de competitie dan wat indikken, door meer doordeweekse duels. Kan prima in de belasting van spelers, want in deze weken rusten ze nu onbedoeld alvast uit.'

Tot slot geeft Van Gaal aan dat de gevolgen van de coronacrisis mee zullen vallen in de top. De oud-trainer vreest wel voor de kleinere clubs. 'Ajax, Feyenoord, PSV: die ­komen corona wel te boven. Maar je zult nu een club in de Eerste ­Divisie zijn, dan weet ik het zo net nog niet. En transfersommen van boven de 100 miljoen, ja, die blijven er straks volgens mij wel. Óf dit moet té lang gaan duren. Dan droogt zelfs bij de Manchester Uniteds van deze wereld het geld een keer op.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
grannig mokum1
Als we kunnen voetballen en zonder gezondheid risico dan staat de boys als 1e op het veld en wij veegt iedereen van het veld af......
0 0
Ajax34
Wat voor een stelling je als Directie van Ajax ook inneemt het geeft altijd voor en tegenstanders.
Dat hier voor de gezondheid van spelers en hun families word gekozen is een keuze. Is het te vroeg misschien wel of niet. Maar het neemt wel nu de even druk weg bij de spelers van het moeten spelen in onzekere omstandigheden. Ik denk dat iedere sporter het liefst onder "normale" omstandig heden wil spelen/winnen. Maar dat kan nog "even" niet.
0 0
Ajax68
ZIEKE SCHOFT, net zoals die Jort Kelder, die moeten het ZELF maar eens krijgen !!!
1 -3
MosesD
Allemachtig, wat is dit voor een zeldzaam domme reactie?
1 0
Babayaka
En als mensen als van gaal denken dat er überhaupt nog gevoetbald gaat worden dit seizoen, en laat staan dit jaar jaar, vrees ik dat ze een grote teleurstelling te verwerken krijgen
In china lopen de besmetingen weer op, dus we zijn er hier ook nog wel een tijdje mee bezig.
Ik verwacht geen voetbal en enige andere sport tot na de zomer van 2021.
4 0
Van Reenen
Dit wordt net bevestigd op TV. Het gewone leven zal pas na 2 jaar weer normaal zijn gang gang. Er wordt echter niets verteld over het voetbalspel, nou ja spel? Hier zou ik graag de mensen die hier stellen dat het coranavirus flauwekul is volgende willen meegeven, orienteer je eens beter en lees Brabantse dagbladen of luister eens wat mensen uit Brabant zeggen die een familielid hebben verloren. Bovendien heeft Ajax veel supporters in Brabant wonen, praat daar eens mee. Ik verwacht ook dat er voorlopig niet meer gevoetbald wordt. Er liggen 1409 mensen op de IC's, denk je dat ze daar voor hun plezier liggen? Stoppen met de competitie en snel en hoe de rest geregeld moet worden, zal mij worst zijn.
2 0
Babayaka
Ajax moet van gaal aanklagen wegens smaad.
0 0
flodder
AZ Freak
2 0
trainerdv
Iedereen vind dat erom gespeeld moet worden. Maar er kan ook een moment komen dat je zegt, nu telt voetbal even niet en het wordt te idioot om ons in al die )mogelijk' bochten te gaan wringen en laten we dan maar liever volgend jaar met frisse moed weer beginnen,. Zo sta ik erin.
2 0
TontoKarnaggel
Zojuist even het hele artikel gelezen maar wat een vreemde taal slaat van gaal hier uit over dit onderwerp. Hij zegt letterlijk.. heel nederland houd zich aan wat het RIVM voorschrijft en de regering doet wat de experts adviseren, vervolgens vind hij het belachelijk dat Ajax dat niet doet en op eigen houtje wil besluiten te stoppen. Hè? dus het rivm en de regering willen liever dat we de competitie uitspelen en zijn boos op de clubs die het zekere voor het onzekere willen nemen?
4 -4
MosesD
Nee, dan lees je verkeerd. Nederland houdt zich aan het RIVM, de clubs dus ook. Dat betekent voorlopig geen voetbal. Ajax zegt echter niet 'voorlopig geen voetbal', maar dit seizoen 'helemaal geen voetbal meer'.
4 0
BokkieBokstra
Overmars zegt niet alleen geen voetbal meer maar hij zegt wij zijn Ajax wij staan bovenaan wij hebben recht op de CL plek. Het is van een zeldzame domheid en die ander, van der Sar, die hoor je helemaal niet. Amateurs.
0 -1
ajaxdordtt
RIVM zegt voorlpig tot 1 juni. Overmars wil definitief stoppen. Knvb wil afwachten of juliof augustus haalbaar is.
1 0
Sluk
Je krijgt het seizoen wellicht uitgespeeld, maar je blijft achter de feiten aanlopen doordat het nieuwe seizoen er meteen achteraan komt. Het lijkt mij beter om dit seizoen gewoon te schrappen en komend seizoen met een schone lei beginnen. Geen kampioen uitroepen en de europese plekken op basis van de huidige stand verdelen.
0 0
Libero
Laat gaan joh, de motieven zijn al niet oprecht, dan kan je ook geen logische redenatie verwachten.
0 0
cantharel
Ik begrijp niet helemaal waarom Overmars dit naar buiten brengt. Het is toch niet zo moeilijk om gewoon af te wachten met wat er in de toekomst gaat gebeuren.Nu al stoppen is zo onherroepelijk en als straks blijkt dat er ( heel misschien ) alsnog gespeeld kan worden krijgt hij nog veel meer kritiek dan nu. Wat is er mis met afwachten ? Geen misverstand over mij want ik ben een rasechte ajacied maar in dit geval denk ik even afwachten.
1 -1
brullie
Denk hier eens aan...spelers ongetraind, kans op blessures maximaal en is je elftal straks helemaal aan gort los van de vertrekkende spelers, spelers die al verkocht zijn hebben kans om zwaar geblesseerd te raken doordat ze niet getraind zijn...en dan als de gezondheid het toe zou laten?...hervatten is onmogelijk na 4 weken geen voetbal dat snapt iedereen die voetbal ademt!
0 0
3sterren
Regeren is vooruitzien ...
1 0
afcas
Het punt is, volgens de normale gang van zaken binnen de voetbalwereld is het gewoon onmogelijk om het seizoen af te maken. 1 juli begint het nieuwe seizoen namelijk. Als je dan toch door wilt moet je dus een heleboel dingen omgooien die nog jaren van invloed zullen zijn. Ook zijn er dingen die geen organisatie in de voetbalwereld in eigen hand heeft (contracten etc.) dus dan kom je in een spel terecht waarbij iedereen zijn eigen voordeel wil behalen en mensen elkaar tegen gaan werken waardoor er een gigantische chaos ontstaat die het spel meer kwaad gaat doen dan wanneer je gewoon besluit te stoppen... Dan kun je namelijk direct gaan kijken hoe je het volgende seizoen aanpakt en heb je duidelijkheid.
3 0
ajaxdordtt
Het punt is dat dat niet aan Overmars is, maar aan de bonden.
1 -1
3sterren
Overmars beweert nergens dat er naar hem moet worden geluisterd, hij gaf slechts zijn mening.
En hij schijnt niet de enige afgevaardigde van een topclub te zijn die die mening deelt. Overigens zijn er bovendien ook deskundigen die van mening zijn dat de strijd tegen dit moordende virus nog lang niet is gestreden.
Hoe graag ik ook zou willen dat het hier om een flauw griepje betreft, de realiteit is angstaanjagend en vertoont een sterke gelijkenis met een SF film. Type horror ...
1 0
ajaxdordtt
Het gaat even niet om de ernst van het virus, maar over het feit of Overmars recht van spreken heeft. Uiteraard mag hij zijn mening geven, maar zijn mening is vrij weinig waard gezien het feit dat hij er enorm voordeel bij zou hebben.

En het is meer geschiedenis dan SF..
1 -1
3sterren
Het is overduidelijk dat wij niet dezelfde geschiedenisleraar hebben gedeeld ...

; )
0 0
DeWijsneus
Hé jammer Aluminiumhoedje Showtime is over. Vind het wel amusant.
0 0
ajaxdordtt
De man is ziek, kan hij verder ook niks aan doen. Gelukkig wordt daar hier ge-na-de-loos tegen opgetreden. Respect.
1 0
DeMeervanweleer
Voor de successen van `95 ben ik hem dankbaar, maar het is natuurlijk wel een narcist.
Dat hij sowieso iemand de maat durft te nemen is natuurlijk helemaal belachelijk na zijn hartelijke samenwerking met Scheringa, die hypotheekboer die honderden mensen de afgrond in heeft gejaagd met zijn oplichterspolissen.
0 0
PierreHeno
Van Gaal zet zich graag ergens tegen af. En wat is er dan mooier om Ajax daarvoor te gebruiken en zo vooral bij AZ, Feyeoord , PSV en de andere clubs aan populariteit te winnen. Bij Ajax ligt hij na het torpederen van JC toch niet meer lekker.
0 0
Cello
Hoe langer ik er over nadenk.....des te schandaliger ik het vind, dat Van Gaal dit durft te zeggen in deze bizarre en byzondere tijd.
Hij...als geen ander zou moeten weten hoe het is als je verantwoordelijk bent voor het welzijn van de mensen met wie je werkt. Overmars en de rest van de directie zijn op dit moment direct verantwoordelijk voor een paar honderd man die daar op De Toekomst en in De JC Arena werken hè?. En dan laat ik nog buiten beschouwing, dat je ook je verantwoordelijkheid hebt tov alles wat daar in de directe omgeving van de club werkzaam is òf als supporter voorbij komt.

Van Gaal weet hoe dat werkt, maar praat nu wel heel makkelijk, zonder dat ie enige verantwoordelijkheid op dit moment draagt voor een club of spelersgroep en alles wat daarmee verbonden is. Dan kan je makkelijk praten vanuit een ivoren toren.
Ik snap ook helemaal niet, wat Louis er denkt mee te winnen, wat denkt Louis ermee te bereiken om complottheorieën de wereld in te slingeren??.
Wat?.
Ik denk zelfs, dat wanneer Louis van Gaal directeur bij Ajax zou zijn, hij waarschijnlijk voorop had gelopen om "zijn" mensen in bescherming te nemen èn dus pro stoppen was geweest.
7 0
FreddyAX
Precies dat, hij gaat aan alle schaamte voorbij door te stellen dat Ajax het coronavirus misbruikt voor eigen gewin.
Het idiote en onverantwoordelijke is dat dit weer velen het gevoel gaat geven dat het allemaal wel meevalt en dat de maatregelen overdreven zijn en noem maar op.

Of we het nu wel of niet begrijpen dit is de ergste crisis in 75 jaar,daar horen onorthodoxe maatregelen en besluiten bij.
Uiteindelijk zal het niet gaan uitmaken wat Ajax of PSV of Feyenoord,laat staan van Gaal wil; het voetbal zal nog maanden niet toegestaan worden,in een somber scenario kan zelfs de komende competitie start in gevaar komen.
0 0
Libero
Verschrikkelijk figuur vind ik het, maar één ding dat hem wel sierde is dat hij altijd pal voor zijn mensen ging staan.
Maar hier spreekt geen leider die begaan is met het wel en wee van zijn beschermelingen, dit is een gekrenkte narcist die nooit zal vergeven dat ze zijn reet een keer niet gekust hebben.
5 0
Cupmetgroteoren
Van gaal is passé voor deze huidige tijd. Heb wel bij vlagen van 'm genoten in z'n prime. Maar nu is het wel welletjes geweest, we kennen het wel.
2 0
DiAngelo
Denk niet dat Overmars hier een slaatje uit wil slaan noch misbruik maken van de situatie (bij herstart zijn we weer op volle sterkte). Hij ziet t in de praktijk gewoon niet goed komen; denkt gewoon n sruk verder door. Wel heeft Overmars te vroeg geroepen. Als je boven aan staat past het ook om het voorlopig aan de KNVB en RIVM over te laten. Of Overmars moet t kampioenschap aan AZ willen schenken, denk niet dat dat de bedoeling is.
1 0
Redrum
Precies, Overmars had gewoon zijn mond moeten houden en beter moeten weten. Als je zo'n statement maakt als koploper wordt dat altijd verkeerd opgevat door dat leger van simpele zielen dat Nederland rijk is (lees: iedereen die niet voor Ajax is).
1 -1
BrandjeXL
Draai hem eens om! Az en Psv zijn mede door de woorden van Overmars om of durven het nu ook uit te spreken dat ze liever stoppen. Als er problemen zijn wordt er altijd maar verwacht dat Ajax het voortouw neemt. De kleine clubs willen van het kunstgras af maar daarvoor moet Ajax wel zes procent van de CL inkomsten af staan. Overmars heeft zijn nek uitgestoken en uit echte emotie gesproken. De beste man doet veel niet goed maar dit heeft hij fantatsisch gedaan!
2 0
Cello
Ik weet het niet. Of eigenlijk wel, ik ben wel tevreden met de uitlatingen van Overmars. Ten minste iemand die zijn hart laat spreken en zijn verstand gebruikt en durf heeft stelling te nemen.
Kijk had ie voor uitspelen van de competitie gekozen hadden ze hem neer gesabeld vanwege dat ie ongevoelig zou zijn voor al het leed en het kreperen van mensen in ziekenhuizen, om over doden nog maar te zwijgen. Dan had ie alleen maar op geld belust zijn geweest terwijl er in NLO ergere dingen spelen.
Nu, nu dat ie voor stoppen van de competitie is, heet het anders te zijn, want nu heeft ie voordeel bij stoppen omdat Ajax niet loopt, voor geen meter èn omdat ie bang zou zijn dat AZ kampioen zou worden.

Of het nu linksom of rechtsom is, ze hadden hem hoe dan ook aan de schandpaal willen nagelen, want dat is de sport toch?. Ajax bashen.

En niets zeggen had ook een optie geweest. Al vind ik niet dat je je moet laten leiden doordat sommige in voetballand de mening van Overmars niet kunnen trekken.

Trouwens....zelfs helemaal niets zeggen hadden ze zo kunnen draaien dat ze daar weer iets negatiefs van hadden kunnen maken. Dan is het bijv. laf dat de grootste club van NL niet eens het fatsoen zou hebben iets van de hele coronacrisis te vinden en zich daarover uit te spreken.

Je kunt het ook gewoonweg niet goed doen als anderen er alleen maar op uit zijn de club op een negatieve manier te kunnen benaderen. Damned if you do, damned if you don't.
1 0
Spectre
Mensen als van Gaal misbruiken Ajax om zichzelf weer even in de etalage te zetten
5 -2
Mokum31
Volgende huilie huile
0 -2
WillyBrokamp
Het was natuurlijk wachten op deze geschifte dorpsidioot. Het valt me eigenlijk een beetje tegen dat hij niet gelijk komt met een oplossing voor de Covid-19 pandemie.
5 -2
Jariiii
Jammer dat hij zo ongekend anti-Ajax is geworden. Van Gaal blijft voor mij een van de grootste clubhelden, dat zal nooit meer veranderen, maar zijn mening valt als het over onze club gaat niet meer serieus te nemen.
2 -3
OdjePils
Hou je bek Louis!
5 -3
GdlT
Het Corona virus veroorzaakt veel leed. Veel mensen raken besmet en helaas een groot aantal overlijdt aan de gevolgen van deze virus. Vanwege de Corona virus zijn er competities stop gezet en grote evenementen afgelast. Dat heeft men gedaan voor de veiligheid/gezondheid van de mens.

L.v.Gaal draait het hier om, L.V.Gaal vindt het schandalig dat het gezondheidsvraagstuk betrokken wordt in de discussie uitspelen of stoppen.
De gezondheid van velen staat rechtstreeks in verband met het Corona virus, wat de oorzaak is om de competitie te stoppen. Het opstarten of afblazen van de competitie heeft dan ook te maken met onze gezondheid, lees het Corona virus. Het is onmogelijk het 1 los te zien van het ander.

Verder zegt L.v.Gaal dat er tijd zat is om de competitie uit te spelen... Dat terwijl er ook experts zijn die beweren dat het zeker nog 6 maanden duurt voordat Nederland vrij is van het Corona virus.

Vooropgesteld, ik hoop dat de competitie uitgespeeld kan worden, ik heb er alleen geen goede hoop op.
2 -1
Libero
Ik weet niet of ome Louis zelf wel echt luistert naar de experts. Ik hoorde er gisteren een zeggen dat het zomaar drie maanden kan zijn voor de maatregelen afgezwakt kunnen worden. In één dag tijd zijn er wereldwijd ca. 100,000 nieuwe gevallen van Covid-19 vastgesteld, voorlopig neemt het alleen maar toe. Er zijn experts die het hebben over het terugkomen van de ziekte bij mensen die genezen leken ... dit is nog lang, lang, lang niet onder controle en ook dan blijft het besmettingsrisico en daarmee de kans op een nieuwe opleving bestaan.
Hoe kan je zo ontzettend hard uithalen, het je niet eens afvragen, maar zo stellig zijn in het feit dat dit niét om de gezondheid van de spelers en entourage gaat en om de risico's zoveel mogelijk te beperken?
0 0
Deepblue
Het is juist Ajax (en ook de UEFA trouwens) die ontzettend hard uithalen en heel stellig neerzetten dat iets wel of niet zou kunnen. Zonder daar echt verstand van te hebben.
Het is eigenlijk heel simpel: WE WETEN HET NIET
0 -2
FreddyAX
Ajax matigt zich niet aan verstand te hebben van COVID 19 maar wil geenenkel risico nemen, of dat het beste antwoord is kan alleen achteraf vastgesteld worden .
Ik steun Ajax omdat ik denk dat je nu veiligheidshalve van het meest sombere scenario uit moet gaan en daar pas op terug moet komen als de situatie daar aanleiding toe geeft.
2 0
Sterspeler
Wel of geen risico willen nemen komt echt geen hogere wiskunde aan te pas. En de UEFA gaat het liefste over lijken.
1 0
Libero
We weten het wél Kijkend naar andere, vergelijkbare landen (qua relatieve doden, dus doden per miljoen inwoners lopen we nog net niet gelijk met Italië) en met een beetje gezond verstand weet je gewoon dat het echt nog maanden gaat duren voor de social distancing-maatregelen opgeheven gaan worden. Ik heb het niet over lockdown, wel over 1,5 meter afstand en niet met grote groepen bij elkaar zijn.
Als je niet ziet dat het nog maanden gaat duren dan is dat zo omdat je het niet wil zien.
Informeer je gewoon even wat beter ipv heel hard te roepen dat we het niet weten. Da's gewoon struisvogelpolitiek.
0 0
CL=5
Kijk anders even naar de overlijdensstatistieken van de afgelopen jaren en kom tot de conclusie dat er geen noemenswaardige verschillen zijn. De struisvogels zijn diegene die zich in hun huis laten opsluiten zonder kritische vragen te stellen...
0 -1
FreddyAX
Je zit er volkomen naast de oversterfte is nu langzaam in beeld aan het komen maar loopt altijd meer dan een maand achter op de realiteit.
Check dan de CBS cijfers eens en kom nog eens terug met je verhaal.
Dit bagatelliseren van de situatie is veruit het domste wat de overheid moet doen,we zullen dadelijk weer vooruit moeten maar dat zal nog heel lang met allerlei restricties zijn.

Dit is dom en schadelijk.
1 0
Libero
Er zijn geen statistieken van de afgelopen jaren, we hebben het over een nieuw virus. Zelfs de wildste geruchten beweren dat het pas in oktober de kop opstak. Influenza bestaat al eeuwig en er is een zekere mate van groepsimmuniteit - de doden vallen door mutaties en het niet hebben van antistoffen. Jij vergelijkt influenza met Covid-19, da's als appels en peren. We zijn met Covid-19 nog maar net aan het begin. Bijna niemand is immuun en de vraag is maar of het niet weer kan oplaaien bij mensen die genezen zouden zijn; ik heb al diverse signalen uit verschillende hoeken opgepikt dat dat werkelijk voorkomt, zo'n 6 dagen nadat iemand geen symptomen meer vertoont.
Ik hoop van harte dat ik ongelijk heb en jij wel gelijk hebt, maar het ziet er echt niet best uit, voorlopig.
In Nederland alleen al zitten we met Covid-19-doden al boven het gemiddeld aantal griepdoden (250-2000 p.j.) , zes weken na het eerste geval, terwijl die griepdoden over een heel jaar verspreid zijn.
0 0
CL=5
De vergelijking waar ik op wijs zijn het aantal doden per week in maart en de eerste week van april in 2016, 2017, 2018, 2019 en 2020. Appels met appels zou ik zeggen of peren met peren, in ieder geval geen noemenswaardige verschillen. Geen. Geen enkele. En toch n heel continent op slot. Best raar toch?
0 -1
FreddyAX
Nee beste man, de CBS cijfers worden achteraf berekend en wordt oversterfte wordt achteraf vastgesteld!!!!
Wat heel raar is dat jij suggereert dat er om geen reden wordt gekozen voor een lockdown die geen enkel voordeel oplevert voor de maatschappij.

Dat is volkomen idioot, en jij noemt jezelf kritisch? Welnu ga je dan eens inlezen in een veel breder perspectief in de nu heersende situatie en kom terug met gerichte kritiek.

Dit soort domoor geluiden van mensen die zichzelf onkwetsbaar achten geven andere weer aanleiding om schijt aan Corona -party's te vieren, heb je ook gezien hoe dat in de VS afliep met die last minute feestjes?
2 0
CL=5
Huh, waar heb ik dan gezegd dat ik schijt heb aan corona party's? Ik wijs je erop dat jij je laat insluiten in je huis op basis van wat? Op basis van angst...
0 -1
FreddyAX
Ik wordt net als jij niet opgesloten in mijn huis, ik wordt gevraagd om op afstand van anderen te blijven en geen deel uit te maken van bijeenkomsten.
Dat doe ik niet omdat ik bang ben beste man ,maar omdat ik verantwoording heb voor anderen en mijn gezondheid en die van anderen niet onnodig in gevaar wil brengen.

Wat jij hier doet is een misplaatst macho-statement plaatsen : ik laat me niet bang maken,het is allemaal onzin.
Ik ben niet bang kerel.,ik gebruik mijn verstand, moet je ook eens proberen.
1 0
Libero
Oké prima hoor dat je volledig aan mijn punten, waarmee ik aangeef dat er wel degelijk significante verschillen zijn, voorbijgaat, maar verwacht dan niet dat ik nog serieus op je inga.
0 0
ajaxdordtt
Ik vind het sowieso nogal wat om de mensen van het RIVM experts te noemen.
5 -4
Libero
Ga maar bij iemand anders doen alsof jij er wél verstand van hebt. Ik dacht dat we een soort van overeen waren gekomen elkaar te negeren, lijkt me nog steeds een strak plan.
1 -1
ajaxdordtt
Wist niet dat je ongesteld was, sorry.
0 -3
FreddyAX
Nou ik had wel door dat het met jou niet helemaal goed gaat, je begint steeds meer wartaal uit te slaan .
0 0
debarbaar
Louis is waarschijnlijk de sociopaat die de corona crisis voor eigen gewin gebruikt. Louis heeft tijdens de Portugese lockdown een cursus "virologie" gedaan en kan dus iedereen de les lezen. Louis weet het allemaal.
4 -1
ajaxdordtt
Als je had gelezen, had je kunnen opmerken dat hij helemaal geen uitspraken doet over het virus zelf. Hij zegt dat de richtlijnen van specialisten gevolgd moeten worden.
1 -5
Van Reenen
Ik hoop niet dat Louis een klap van een wiek van de malle molen heeft gehad. Hij had beter eerst het statement van de baas van het medische gebeuren bij de FIFA moeten lezen en een ziekenhuis in Spanje bij zijn geliefde Barcelona en in Brabant kunnen bezoeken. M8sschien herziet hij zijn mening dan wel, maar dat zal hij nooit toegeven. Voor het overige beschouw ik zijn uitlatingen van hetzelfde niveau als die hersenloze Ceferin.
3 -2
ajaxdordtt
Lees je het artikel wel voor je wat neer plempt?
1 -4
Jojo49
en die man nemen we mee , naar bayern, en real enz. vorig jaar, en nu zeiken.
3 0
Cello
Ik vermoed, dat Van Gaal zich eerst meer moet gaan verdiepen in de coronacrisis, voordat ie gaat spreken over vermeend misbruik maken van clubs van de coronacrisis voor eigen gewin.

Ik voorspel, dat zolang er geen vaccin is tegen de corona, dat de huidige strenge maatregelen wel eens van kracht kunnen blijven en dat daarmee voetbal en überhaupt alles waar veel mensen nauw samenkomen niet toegestaan gaan worden.
Ik zie wel langzaam aan de economie weer worden opgestart, maar dan ook alleen daar waar dat kan en daar waar bijv. de "social distancing regels" nageleefd kunnen worden. Je weet wel, anderhalve meter afstand houden. Overal waar het risiko op besmetting te groot is zal plat blijven liggen òf zullen mensen, indien het mogelijk is, vanuit huis blijven werken.

Zolang namelijk het virus nog niet verslagen is (door de komst van vaccin) loop je de kans dat je bij versoepelen van de regels, laat staan het afschaffen ervan, je binnen no-time terug bent bij af en je weer wordt overspoeld met geïnfecteerden en daarop volgend doden. Dat gaan ze (nationale overheden overal in de wereld) niet laten gebeuren. Kan ik me iig niet voorstellen.
5 -2
pinballmagic
Kan er niet een pot mosterd o.i.d. in die droeftoeter zijn mond gestopt worden
Voetbal is nu niet belangrijk
Misschien moet van Gaal eens in Brabant komen kijken wat daar aan de hand is i.p.v. punten te willen scoren
4 -1
mickey2602
Die vent woont toch in Spanje? Dan hoef je niet naar Brabant te komen maar zou ik daar eens in de ziekenhuizen gaan kijken...
0 -1
Van Reenen
Ik dacht dat hij in Portugal woonde, maar zo te horen woont hij in Rotterdam.
0 -1
ratje
Lekker doorvoetballen - geen zomerstop. Dan een nog drukker seizoen dan normaal, dan EK - weer geen zomerstop. Dan weer een normaal seizoen, dan WK - weer geen zomerstop.

Handig zeg!
3 -1
DeWijsneus
Ik vind de seizoenen met een korte zomerstop altijd lang duren om op gang te komen. Mijn gevoel zegt me dat het toch hele grote impact heeft op de fysieke gesteldheid van de spelers. En we hebben nu eenmaal een krappe selectie.
1 0
Kingoffdatoilet
Volgend seizoen maar wat meer midweekse duels. Dat wordt krap dan met AZ, Ajax, PSV en Feyenoord in Europa.
2 0
FreddyAX
Van Gaal vind iets, maar staat er niet bij stil dat zolang er nog Corona is in Nederland het gewoon geen optie is om te gaan spelen en al helemaal niet met publiek.
De conclusie die hij trekt is een hele domme en onterechte, het afkappen van de competitie zou in zijn beleving alleen in het voordeel van Ajax zijn; dat slaat nergens op!

Ook Ajax mist recettes ,loopt transfer bedragen mis,is niet zeker van CL premie, wat een voordelen allemaal. Waar is dat Ajax voordeel dan? Is dat omdat we ervan uitgaan dat Ajax als kampioen behandeld zou worden? Ik heb alle reden om te denken dat het wel eens anders kan lopen.

De kans is goed aanwezig dat Ajax bij uitspelen competitie zowiezo aan het langste eind trekt,en daarmee de genoemde problemen zou ontlopen.
van Gaal denkt voor Ajax en dat gaat hem niet goed af.

Als van Gaal nu nog trainer zou zijn zou hij meer recht van spreken hebben, dan zou hij ook meekrijgen welke problemen daar aan vast zitten en hoe relevant die zijn,dit is goedkoop.
Daarbij vind ik de kreet "clubs die het Coronavirus misbruiken voor eigen gewin" ronduit schandalig.
Misschien heeft Louis het niet goed meegekregen maar dat virus is niet uitgevonden door de medische staven van voetbalclubs en al helemaal niet ingezet met een doel.
Dit is eigenlijk gewoon laster en ik mag hopen dat hij zich voor de rechter mag verantwoorden.
1 0
Deepblue
En hoe weet jij nou tot wanneer het virus in Nederland is?
Precies, en niemand weet dat - dus kun je nu nog niks beslissen.
1 -2
debarbaar
Juist omdat niemand wat weet moet je nu knopen doorhakken. Wat ben je van beroep, ambtenaar of boekhouder? Het si erg simpel. Kijk naar China realiseer je dat de echte cijfers zo'n 40 keer hoger liggen. Weet dat die de eerste gevallen al in december hebben gehad maar onder de pet hebben gehouden. Nu na 4 maanden mogen mensen weer voorzichtig naar buiten maar ondertussen zijn de bioscopen al weer gesloten en mag er nog steeds niet echt gesport worden. Wij zijn een week of 4 onderweg. Het wordt dus juli voordat we voorzichtig weer mogen opschalen. Van 2 naar 3 mensen, naar 10 of zo. Een wedstrijd zonder publiek brengt al 100 mensen met zich mee. 2 elftallen met reserves, coaches, terrein knechten TV mensen, schoonmakers etc etc. En jij wil afwachten? Solliciteer bij de overheid. Die weten al 25 jaar dat er een pandemie aan zat te komen en bleven op hun handen zitten.
1 -1
Deepblue
Nog een viroloog-expert. Ga bij de RIVM werken zou ik zeggen.
Begrijp me goed, het lijkt mij ook het meest waarschijnlijke scenario - maar als je op wat experts zeggen afgaat kan je nu slechts afwachten.
0 -1
FreddyAX
Ik wou dat ik dat wist,als je nu nog niet beslist betekend het wel dat er een aantal problemen opdoemen die te maken hebben met uitstel.

Er zal minimaal nog 2-3 maanden ernstig rekening gehouden worden met de aanwezigheid van dit virus in Nederland maar mogelijk nog veel langer( tot er een remedie tegen gevonden is) en in het buitenland.

Dat betekent dat de maatregelen met de nodige voorzichtigheid zullen worden teruggedraaid, dat kan alleen als mensen zich verstandig blijven opstellen.
Dat mag je dan zeker van BVO's verwachten die waarschijnlijk niet bovenaan de lijst van terug te draaien maatregelen zullen staan.

Als clubs zich kunnen gaan richten op de nieuwe competitie, op de afhandeling van deze competitie dan heeft dat veel zin.
Beslissen moet niet plaatsvinden als gevolg van het volledig virus vrij zijn van Nederland maar met het oog op de toekomst
1 0
Deepblue
Zou kunnen, laat de experts beslissen zou ik zeggen. Of maak een gezamenlijke unanieme beslissing als BVO's - maar dat zit er blijkbaar ook niet in.
0 0
Cello
Beter nog.....dit virus zal NL nooit meer verlaten. Zal uiteindelijk net als de 'gewone griep' altijd aanwezig zijn, maar behandelbaar. Door o.a. een vaccin (wat er nog niet is) èn doordat steeds meer mensen, die het overleven uiteindelijk een natuurlijke weerstand opbouwen (immuun worden).
1 0
FreddyAX
Eens, ik had moeten zeggen zolang de gevaren van Corona Nederland (en de rest van de wereld) niet uit zijn.
De vraag is en blijft wat wel en niet verantwoord is, en tegen welke prijs we willen gaan opstarten met allerlei activiteiten.
0 0
Libero
Ze moeten eerst maar eens steekproefgewijs mensen gaan testen in Nederland om een geïnformeerd beeld te krijgen hoeveel mensen er off the record besmet zijn. Tot nu toe werden bijna uitsluiten mensen getest die meerdere symptomen hadden, dan lijkt het al gauw dat het enorm dodelijk is want een groot deel van de getesten overlijdt. Wie weet zijn er al enorm veel mensen onbewust besmet en gaat het wel om een heel klein gedeelte van de besmette gevallen die heel ziek worden. Misschien zitten we wel al dicht tegen groepsimmuniteit aan.
Te belachelijk voor woorden dat dit nog niet heeft plaatsgevonden.
0 0
FreddyAX
Eens maar ik denk dat het gebrek aan middelen en ervaring om op grote schaal dwingend te gaan toetsen een rol speelt.
In mijn omgeving ken ik helaas al een aantal overlijdensgevallen die waarschijnlijk door Corona zijn veroorzaakt maar niet vastgesteld ,buiten een kleiner aantal vastgestelde gevallen.

Ook hoor ik dat leerlingen van me in de leeftijdscategorie 16-21jaar heel ziek zijn geworden,( lees je het Dordtt en Cup met grote oren?) waarbij er geen corona test is afgenomen.

Dat is een probleem waar we nog niet veel verder mee zijn en 1 van de redenen dat we onder een verzwaard regime moeten leven.
0 0
Libero
Ja, da's de andere kant, zeer veel mensen met meerdere symptomen die geen test kregen en thuis stierven en dus niet in de Corona-stats terug te vinden zijn. Als je bedenkt dat in Italië alle overledenen op Corona testen .. ik denk dat we hier aardig on parr zijn met Italië dat op ca 8,5% sterfratio zit terwijl daar dus wel veel getest wordt. Hier binnenkort ook, wordt naar 17.500 per dag opgekrikt, hopelijk dat er dan eindelijk een representatief beeld komt. Vooralsnog vind ik het moeilijk om niet te denken dat ze het zo positief mogelijk voor de dag willen laten komen.
0 0
dianaajax
Van gaal heeft sinds de FL. revolutioe heeft plaatsgevonden veel foute keuzes gemaakt -

altijd aangeven dat hij bij AZ het lekkerst gewerkt heeft - dat AZ jeugd een erg goede opliding heeft genoten - Cruijff en CO mes in hun rug -

Van gaal is ook een trainer die zo uit rancune naar feyenoord of psv zal gaan -

Ik hoop van Gaal nooit meer in een functie bij AJAX te zien en dat doe ik wanneer ik naar een foto kijk van mij grote idool NR 14
2 -1
Cupmetgroteoren
Situatie is onhoudbaar nu in Italië de anarchie in het zuiden is uitgebroken. Winkels worden geplunderd etc. Binnenkort ook hier als dit belachelijke beleid doorgaat om een griepje te bestrijden. Sluit iedereen boven de 70 op en laat de rest van de bevolking naar hun werk gaan. Dan heb je binnen de kortste keren groepsimmuniteit en kan de economie blijven draaien.
2 -4
The
En vindt jij dan dat de mensen onder de 70 medische zorg moeten krijgen als zij Corona hebben? Of vindt jij dat je de natuurlijke selectie zijn gang moet laten gaan en wie het het benauwd heeft benauwd laten blijven wie het te zwaar hebben laten sterven?
0 0
Kingoffdatoilet
Gelukkig mag je hier nog gewoon de straat op als je maar afstand houdt en mag je gewoon aan het werk. De meeste winkels die nu dicht zijn hoeven niet dicht en zijn gewoon zelf uit een paniekreactie dicht.
0 0
NoPants
In de leeftijdsgroepen tussen 20 en 50 ligt het gemiddelde ‘mortality rate’ rond de 0.3%. In de leeftijdsgroep 50-70 zo’n 2.5%.

Heb je enig idee hoeveel mensen er dood aan gaan als je die hele groep besmet laat worden? Is het ook een goed idee als jouw naaste ziek worden en dood gaan?
1 0
ajaxdordtt
Heel*
0 -1
ajaxdordtt
Die 0.3 is een hele bout cijfer, gebaseerd op het aantal positief getesten. In Duitsland vermoeden ze onder de 50 een mortality rate van 0.02.
0 -3
Frank1978
Ga eens een dagje meelopen op een IC, misschien dat dan je ogen opengaan.
1 0
dianaajax
haha - je hebt gelijk - gaat Van gaal uitleggen hoe je het leven moet redden van Corona patient tijdens spoedeisende operatie
0 0
FreddyAX
Je bent ziek tussen je grote oren als je denkt dat dit een griepje is,heb je de berichten van jongen mensen (zelfs kinderen) die sterven niet meegekregen ?
3 0
Cupmetgroteoren
Ja, gelezen. Ze zijn zo uitzonderlijk dat het in 156 landen in de wereld wereldnieuws is als er een 15-jarig meisje aan overlijdt. Kijk, dit soort dommige door angst gedreven reacties lijden tot waar we nu staan: een Italië dat te maken heeft met plunderingen en een komende burgeroorlog.
2 -5
Jan Doedel
Dat meisje zal maar net toevallig jouw dochter zijn, denk je dan nog steeds hetzelfde? Nee natuurlijk niet. En als haar dood voorkomen had kunnen worden door alle mensen die net zoals jij nergens bang voor zijn op te sluiten? Natuurlijk was je het daar dan wel mee eens. Jij bent gewoon een dikke egoïst. Ik gun het niemand maar als dan toch iemand het moet krijgen, dan liever iemand die denkt zoals jij en zich nergens wat van aantrekt dan iemand die er wel alles aan doet om de risico's te beperken.
0 0
FreddyAX
Dommige reacties zei je???.....kuch,kuch.
0 0
DeWijsneus
Damn wat een domme reactie. Ik vind een alternatieve mening helemaal goed. Maar als je zelf niet begrijpt waarom het nieuws is als tieners overlijden aan nieuw soort virus, dan kan je beter even je mening voor je houden. Ben sowieso benieuwd waar jij mening op baseert. Een van mijn opdrachtgevers is een groot ziekenhuis en heb daar een klus gedaan voor de IC. Als je kijkt wat een gemixt gezelschap daar ligt, dan zou ik niet zo hard mijn mening durven verkondigen. Maar misschien heb jij andere inzichten, dan hoor ik die graag.
2 -2
ajaxdordtt
Dat zegt hij toch, het is groot nieuws omdat het zeldzaam is. AIDS kinderen die sterven zijn bijvoorbed geen nieuws meer.
0 -1
DeWijsneus
Cup probeert er mee aan te geven dat het geïsoleerde gevallen zijn. Dat is dus juist mijn ervaring niet. Ik ben zelf redelijk volgzaam aangaande dit onderwerp omdat ik zelf er gewoon te weinig van weet. Ik zie zelf alleen dat het geen probleem is van alleen de 70+ ouderen, wat Cup wel steeds aan het verkondigen is.
1 0
ajaxdordtt
Dat is het voor het overgrote gedeelte wel.
0 -1
DeWijsneus
In het ziekenhuis waar ik was, lag het IC vol en met alle leeftijden. Ik kan mij de vrees goed inbeelden dat straks hele land ziek is door een Domino effect. Je ziet het al in de zorg. Het ziekenhuis maakt het nu mee op de ICT afdeling. Vrees is dat niemand essentieel werk kan doen. Natuurlijk is het sterftecijfer het hoogst bij ouderen en zieken, maar een aantal onderschatten mijn inziens wel de gevolgen van een totale uitbraak. Nogmaals, zijn mijn eigen observaties en heb zelf geen mening over het een of ander. Zou alleen niet te blind staren op het sterftecijfer.
1 0
ajaxdordtt
Daar heb je ook gelijk in, en dat is ook het hele probleem. Dat veel mensen intensieve zorg nodig hebben en er net enorm bezuinigd is op de zorg.
0 -1
FreddyAX
Ook het RIVM geeft aan dat het sterfte cijfer veel hoger zal liggen als er nu al duidelijk is, nu worden alleen aangetoonde Corona patiënten die komen te overlijden geteld.

Punt is dat er velen sterven zonder die vaststelling maar wel met alle symptomen van Corona.
0 0
DeWijsneus
Pijnlijk inderdaad. En Rutte gaat nu als winnaar uit de bus komen. Alles wegbezuinigd en nu de zogenaamde redder.
2 0
FreddyAX
Als we heel voorzichtig zijn en uitgaan van een sterftecijfer van 0,2 % van de bevolking gemiddeld wat zou dat dan voor Nederland betekenen en voor Europa en voor de rest van de wereld?

Dat zou in elk geval al in Nederland voor zo'n 350.000 doden zorgen en de maatschappij blijvend ontwrichten. De kans dat dit tien keer zo hoog is is helaas ook aanwezig.

Misschien gewoon oliedom om dat te negeren.
0 0
AlexIbarra
je punt is goed, het rekenwerk wat minder.
Bij 0,2% zou het om 35.000 mensen gaan.
1 0
FreddyAX
Volkomen gelijk, iets te haastig ,neemt niets weg van mijn argument,vind ik althans.
0 0
ajaxdordtt
Neemt heel wat van je argument weg.
0 0
FreddyAX
Welk argument dan precies?
zelfs 35,000 doden is een enorm aantal en je vergeet gemakshalve dat er daarnaast heel veel mensen met een permanent beschadigde gezondheid verder moeten .
Ook denk je dat dit alles is en we verder kunnen leven, dan zit je er naast.

De cijfers zijn vrij angstwekkend maar slechts een fractie van wat er gaat gebeuren als we life as usual zouden gaan betrachten.

Maar doe jij lekker recalcitrant als je dat wil,ik hoop dat je het in goede gezondheid nog vele jaren kan.
0 0
Kingoffdatoilet
Dat ontwricht de maatschappij niet bepaald.
0 0
FreddyAX
De ontwrichting zit hem niet in het aantal doden alleen, de gevolgen voor de nasleep daarvan en de psychische schade gaan zwaar wegen.
Dan nog niet te spreken over sociaal beleid, orde handhaving, gezondheidszorg, hoe te gaan werken in de toekomst.

Dat onder het voorbehoud dat we met een death rate van maar 0,2% komen te zitten
Was inderdaad te hoog ingeschat,fout van mij maar laten we niet vergeten dat we het dan hebben over het dodenaantal bij het handhaven van strikte maatregelen.

In een eerder verklaring stelde het RIVM dat er voor een groeps immuniteit een besmettingsgraad nodig was van zo'n 60%, van het aantal besmette gevallen (vastgesteld) sterven er wereldwijd 4-4,5 %,combineer die cijfers en je ziet waar het toe kan leidden.
0 0
3sterren
Het schijnt nog minstens een jaar te duren voordat er een veilig en goed werkend vaccin op de markt komt, volgens mensen die er voor door geleerd hebben.
Er is nergens op de wereld enige sprake van ”eigen gewin”, hooguit het hebben van een realistische kijk op het verloop van de verspreiding van dit gevaarlijke virus.
Het verbaast mij dat sommigen op dit forum nog steeds menen dat het om een flauw griepje gaat, in plaats van een dodelijk virus. Ik hoop dat zij gevrijwaard zullen blijven van ziekte, want deze gevaarlijke ziekte wens je je grootste vijand niet eens toe ...
0 0
Cupmetgroteoren
Het is nog minder dan een griepje voor mensen onder de 70. Sommigen hebben niet eens symptomen (!). Overheid dient op te leggen dat mensen boven de 70 niet hun huis uit mogen, dit dient door het leger en de politie gecontroleerd en gehandhaafd te worden. De rest van de bevolking moet aan het werk. Gebeurt dit niet, dan heeft dit nog veel grotere doden tot gevolg, als gevolg van burgeroorlogen en de komende derde wereldoorlog.
0 -3
FreddyAX
De rest van de bevolking kan alleen aan het werk als dat veilig is , dan kan het zijn dat dat goed te doen is door maatregelen te nemen.

Feit is dat we helemaal niet eens weten of en hoe lang mensen immuun blijken na besmetting.
Als voorbeeld: het virus (Spaanse Griep) wat honderd jaar geleden over de wereld raasde deed dat in drie golven.De tweede golf was de meest destructieve, de derde golf was pas uitgeraasd in 1920 .
Dit was het gevolg van de mutaties die het virus onderging en ,vergelijkbaar met nu, het gebrek aan kennis en medicijnen , zorgde voor meer slachtoffers dan in de twee wereldoorlogen,de Vietnam,Korea en Golfoorlogen bij elkaar.

Gewoon griepje?
1 -2
Boer Gijs
Louis out
3 -1
michel76
ik hoop zo dat deze man nooit meer bij Ajax terug keert met zijn negatieve Ajax gedoe.
1 0
je
Louis van Gaal een grotere Griezel bestaat er niet.
1 -1
FissaDeGekste
Toch vond ik de beelden van v Gaal in de docu over Bobby Haarms echt prachtig om te zien. Zeer nederig was hij daar, ook in de 'huidige tijd' nog. Het is een galbak, ja. Maar op zich staat het hem vrij om te vinden wat hij wilt in een kwestie als deze toch? Vind stiekem dat hij wel een beetje gelijk heeft.

Uiteraard is het voor het volledig Nederlandse voetbal beter als Ajax de CL in gaat. En wij willen kampioen zijn. Maar als we net 2 punten achterstand hadden opgelopen was de mening van Overmars echt niet hetzelfde geweest hoor.
0 -1
afcas
Dus jij durft met 100% zekerheid te beweren dat overmars voetbalzaken belangrijker vindt dan mensenlevens?
0 0
Red Devil
v Gaal moet lekker zijn hypocriete smoel houden want als hij nog ergens trainer zou zijn had hij heel anders geluld.
0 -1
Cupmetgroteoren
Gooi de poorten open verdomme. Dit hele anti-coronabeleid is gedoemd te falen. Je kan mensen niet zomaar opsluiten en de economie overal platgooien. Dat leidt tot anarchie zoals nu in Italië. Het is werkelijk een schande dat miljoenen mensen hun baan moeten verliezen om enkele rokende 80 plussers met overgewicht re redden. Dat kan écht niet. Ik ben helemaal klaar met deze lockdown.
1 -6
Van Reenen
Nou wat let je.....Ik daag je uit met je grootspraak en slap gelul om een willekeurig ziekenhuis binnen te stappen en daar de IC onbeschermd binnen te lopen. Blijf je er gezellig een paar uurtjes en daarna kom je hier verklaren hoe jij het hebt ervaren. Wij zijn benieuwd en zien jou bijdrage graag tegemoet.
2 0
FreddyAX
Dat jij niet cup met groot IQ heet is nu wel duidelijk.
De lockdown zorgt ervoor dat er niet duizenden mensen per dag sterven, ook kinderen en jongeren die gezond leken te zijn .

Als jij je daar niet aan wil houden dan doe je dat lekker niet en draai je volkomen terecht op voor overtreding(en ) daarvan.
Het zou een schande zijn om honderden miljoenen mensen (in Europa alleen al ) bloot te stellen en een dodental te accepteren van honderdduizenden.

Anarchie zeg je? Wat denk je dat er dan gebeurt?
Dus de maatregelen die wereldwijd worden ingezet zijn eigenlijk maar onzin?
Ik ben blij dat we idioten die niets willen doen om dit op te vangen niet in de overheidsorganen hebben zitten die daar over gaan.
1 0
ajaxdordtt
Het duurt ff voor iedereen dat doorheeft joh. Zijn nu nog te druk met allerlei leuke initiatieven; Boodschappen stoepkrijten, Three little birds gezamenlijk uit de ramen zingen en met zijn allen klappen voor de zorg. Geef ze een week of 2.
1 -5
Restored
Ja joh jij weet het vast beter dan alle experts die hier tientallen jaren voor hebben gestudeerd. Log lekker uit joh
0 0
FreddyAX
Zie boven .
Je laat zien geen enkel besef te hebben van de ernst van deze situatie,meestal is dat voorbehouden aan egocentristen die alleen hun eigen belang dienen,
Ik kan je verzekeren dat Corona daar niet naar kijkt,mafkees.
3 0
FissaDeGekste
We zijn al een maand verder pik.
0 -1
Redrum
Backstabbing Louis does it again.
1 -1
blava
Kijk gewoon naar de ontwikkelingen in China tel er minimaal een maand bij op en je weet wanneer scholen en bedrijven weer kunnen gaan beginnen (augustus/september). Voetbal kan dan weer per 1 october starten.
1 -1
FTS95
Ik ben het zeker niet met dit hele verhaal eens, maar wel dat we moeten afwachten...Stel dat er gevoetbald kan worden in Juli, dan is dat toch prima? We weten helemaal niet hoe het verder verloopt, dus waarom nu al de stekker uit de competitie trekken?
1 0
mickey2602
En dan? We gaan het restant van deze competitie in juli afmaken. En dan?
Dan hebben de sporters geen vakantie want binnen een paar weken zal er begonnen moeten worden met de volgende competitie. Want doe je dat niet,dan kijk eens naar alle (voetbal)evenementen die dit jaar zouden zijn geweest maar nu uitgesteld zijn. Als voorbeeld het EK.
Dus volgend jaar weer geen vakantie voor de sporters maar direct doorgaan naar het EK,vervolgens weer een jaar competitie en weer direct doorgaan naar het WK.
Dus hoe wil je geblesseerde spelers krijgen...Nou zo dus.
0 0
ajaxdordtt
Dit dus. Die beslissing kan ook later genomen worden, die haast is nergens op gebaseerd.
0 -2
RuffRhythim
"Misbruiken" ook echt...

Jesus man doe ff normaal ofzo...
2 0
je
Weet Brother Louis ook dat er elke dag duizenden mensen Sterven?
4 -1
ajaxdordtt
Zzz
0 -1
FreddyAX
Juist, op het juiste moment even wegkijken , toch?
1 0
ajaxdordtt
Het artikel gaat over dat Louis vindt dat Ajax voor eigen parochie preekt. De ernst van Corona is totaal niet relevant voor het subject.
0 -1
FreddyAX
Daar heb ik mijn mening al over gegeven en dat steunt helemaal op de ernst en uitwerking van dit virus en de onderschatting door meneer van Gaal.
Het feit dat hij roept dat Ajax dit virus misbruikt voor eigen gewin...
denk daar eens goed over na.

Louis heeft niet de neiging zijn eigen mening te relativeren en is een gekend volksmenner die schreeuwend en blèrend zijn megalomane liedjes de wereld in zingt.

Ik hoop echt dat ze deze gek keihard aanpakken.
0 0
stefanwillem
Wat is het ook een triest figuur. Alles aanpakken om Ajax te naaien, de club waar je al je succes aan hebt te danken en al eerder genaaid hebt door Cruijff een mes in z’n rug te steken. Nooit meer aandacht geven deze enge narcist.
7 -2
Bensco
Ik besef me net trouwens ook dat doorspelen voor ons eigenlijk ook niet nadelig is. Veel spelers van ons zijn gewend om op eindtoernooien te spelen en dubbele programma's af te werken. Het wordt een ander verhaal voor de subtop en de lagere clubs. Het zal mij verbazen als die de conditie kunnen opbrengen om het alternatieve programma te draaien.
2 0
Deepblue
Ajax is mijn club, maar ik deel de mening van van Gaal.
1 -12
ajaxdordtt
Eens. Maar mag je niet zeggen hier.
0 -5
FreddyAX
Mag iedereen zeggen maar wat ben ik blij dat betaald voetbal geen uitzonderings positie krijgt in de Corona maatregelen, de wedstrijd Atalanta- Valencia heeft enorme gevolgen gehad voor duizenden mensen!
Van Gaal gaat uit van een aantal aannames die hij allemaal in het voordeel van Ajax draait, dat zijn geen feiten, sterker het is nog niet eens aan de orden geweest wie er kampioen wordt of degradeert en ga zo maar door.

Ajax heeft net als alle clubs alleen maar nadelen van dit virus, van Gaal moet eens begrijpen dat hij van heel veel dingen geen verstand heeft en zijn demagogische teksten reduceren tot waar hij wel verstand van heeft.
Dat wordt dan heel stil rond ome Louis.
0 0
Deepblue
Ze nemen nu juist wel een uitzonderingspositie door zelf nu al te bepalen dat ze dit seizoen niet meer voetballen. Volg gewoon het RIVM. In ieder geval geen voetbal tot 1 juni - tzt kijken we verder.
Grote kans dat het daarna ook niet kan, maar die keuze maken de experts nu niet dus kunnen voetbalorganisaties die ook niet maken.
1 -1
FreddyAX
Het RIVM gaat niet beslissen voor de KNVB of voor clubs, ze beslissen helemaal niets zelfs maar geven met regelmaat de stand van zaken aan op basis waarvan de overheid besluit.

De inzichten die men nu vrijgeeft zijn niet best en geven alle aanleiding om te competitie te stoppen en de voorbereiding van de volgende op te pakken.

Dat ontslaat clubs ook van allerlei maatregelen die je zou moeten nemen (tegen een hoge prijs) om verder te kunnen met deze competitie.
Wachten is dan geen alternatief.
0 0
Santiago
Mee eens.
0 -5
JSF
Iedereen roept dat voetbal nu niet meer belangrijk is, maar dat velen dan wel aangeven dat er doorgevoetbald moet worden.... ehm..? Hoezo: gezondheid is prioriteit.
En bovendien: dan weer roofbouw op spelers die direct van het ene in het andere seizoen door moeten met als knellende factor het EK2021...
3 0
Frank1978
Doet toch rare dingen met mensen, een interviewtje geven voor het AD...
0 0
atalantanio
Nogal harde aantijgingen van Louis, maar ja hij heeft het over Ajax dus dan is alles geoorloofd. Dat zijn verhaaltje niet klopt omdat AZ het seizoen ook wil beëindigen vergeten we voor het gemak gewoon even.
6 0
Ajaxtao
Schandalig dat Jan Lul van Gaal de coronacrisis gebruikt om aandacht te genereren.
4 0
Kaatje
Rare opmerking van Van Gaal. De hele wereld ligt plat, alle evenementen worden gestopt en Ajax (en enkele andere clubs) misbruiken het coronavirus. Kom op zeg. Moeilijk hoor om Ajax het welverdiende CL ticket toe te kennen. Want daar gaat hem bij hem toch om? Ppfff....
0 0
dennisindoor
zieltjes winnen bij alle anti-ajax aanhang.... even weer populair worden in NL
7 0
Ajaxtrouw
Toch gek dat we iemand gelijk allerlei bijbedoelingen toedichten en als wij daarvan worden beschuldigd schreeuwen we moord en brand. Beetje flauw. Kom op zeg, er spelen gewoon veel belangen en wij doen wat het beste is voor Ajax net als iedereen dat doet voor zijn club.
0 -3
Ajaxtao
Hij hoopt natuurlijk op een Az kampioenschap en dat hij op de huldiging weer een one man show mag geven.Ik denk dat Overmars ook weet hoe de spelers bij Ajax erover denken.Een gedeelte heeft hele andere plannen dan deze zomer in Amsterdam door te brengen en zijn al met andere clubs bezig.
5 0
Ajaxtrouw
En toch weet ik niet of Overmars ook zo stellig had gereageerd als we niet bovenaan hadden gestaan...ben het overigens wel met hem eens
1 -1
Spectre
Dat zullen we nooit weten. Maar als p$v of fnoord als eerste met dit statement naar buiten had getreden had ik er ook achter gestaan dus ik persoonlijk ben het er helemaal mee eens, al had de commotie dan een stuk minder geweest want wij hebben geen gunfactor als Ajax zijnde, dat wordt nu weer goed zichtbaar
1 0
Toon meer reacties