Ceferin: 'Die landen riskeren deelname Europees voetbal'

NielsOpdam, 03-04-2020 om 16:15, 9958 views, ZDF |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Aleksander Ceferin, voorzitter van de UEFA, heeft vrijdagmiddag een duidelijk statement gemaakt. In gesprek met ZDF vertelt Ceferin dat landen die de competitie, vanwege het coronavirus, weigeren uit te spelen deelname aan Europees voetbal riskeren. 

'Dit is niet de manier', opent Ceferin. 'Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer. Je kunt niet om hulp vragen en dan vervolgens zelf bepalen of het uitkomt. Daarom zeg ik: "België en de andere competities die eraan denken om het seizoen te annuleren riskeren deelname aan Europees voetbal volgend seizoen."

De Europese voetbalbond eist dat de competities worden uitgespeeld als dat verantwoord is. Als het moet zelfs zonder supporters. 'Voetbal is absoluut niet hetzelfde zonder fans. Maar het is beter om voetbal zonder supporters terug op tv te hebben, dan helemaal geen voetbal.'

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Laat Ceferin, maar ook de FIFA, komen met een plan hoe het dan verder moet nadat de huidige competitie's straks eerst uitgespeeld moeten worden.
Het is namelijk niet zo, dat op datum x in alle landen tegelijk het los kan wbt voetbal. Dat ligt aan de situatie per land en aan de nationale overheden, wanneer zij het vrijgeven.
Dat kan betekenen dat de laatste competitie's misschien pas in september/oktober klaar zijn...misschien nog wel later.
En dan?. Vakantie voor spelers en clubs?. Of gaan we gelijk verder met de start van seizoen 2020-21?. Dan maar geen winterstop, want volgend jaar zomer hebben we het EK?.

Er wordt wat geroepen vanuit de UEFA en FIFA, maar een praktische voorstelling hoe het daarna moet, na het afronden van de nog niet uitgespeelde competitie's....daarover hoor je nog niets.

Ze denken werkelijk, dat wanneer het hoogtepunt van de coronacrisis gepasseerd is, dat we dan heel snel over kunnen naar de orde van de dag zoals we dat gewend waren. Nou nee dus!.
Dat gaat niet want de regels gaan de nationale overheden niet versoepelen zolang er dagelijks nog infectie's bijkomen en er mensen overlijden. De totalen zullen na het hoogtepunt afnemen, maar daarmee het virus niet. Versoepelen van de regels betekent dat de kans groot is dat je binnen no-time weer terug bent bij AF. En dat zullen de overheden wereldwijd willen voorkomen. Zowieso tot het moment dat er een vaccin is. En dat vaccin verwacht men pas begin 2021.
En eerlijk is eerlijk, als ik kijk naar hoe het nu gaat dan verwacht ik niet eens voetbal meer voor het eind van dit jaar.
Kijk ik dan vandaag, toen ik op weg was naar de supermarkt, en ik zie een volle speeltuin met spelende kinderen, ouders erbij die gezellig met elkaar staan te keuvelen (incl een verdwaalde oma erbij) dan denk ik....het kwartje is nog niet overal gevallen. Kinderen kunnen elkaar besmetten en die nemen het mee naar huis, besmetten hun ouders en in het verlengde daarvan de grootouders. Er zijn nog steeds heel veel mensen, die ondanks alle maatregelen die aangekondigd zijn, die je meemaakt als je naar supermarkt gaat, die je meemaakt als je toch moet werken, denken dat het hen wellicht niet zal treffen. Het egoisme alleen al, je doet het namelijk niet voor jezelf, maar zeer zeker ook voor anderen die je op elk ander moment kan tegenkomen in je dagelijkse bezigheden, waar mensen tussen zitten, die dit virus niet kunnen verdragen en er zelfs aan zullen overlijden. Ookal is de groep van niet mee willen werkende mensen klein...vergeet niet wat de inpact kan zijn van hun gedrag op de totale gemeenschap die wel goedwillend meewerken aan de zeer vervelende maatregelen. Egoisme en onverantwoord.
Maar waarschijnlijk straks wel het hardst janken en schreeuwen als iets tragisch hen overkomt. Al gun ik zelfs hen dat niet....
0 0
Cello
Ik denk dat Ceferin zich niet realiseert, dat zolang er geen vaccin is er totaal niet gevoetbald gaat worden. Niet omdat niemand dat wil, want we willen het allemaal graag weer zo snel mogelijk zien. Maar gewoonweg, omdat alle nationale overheden het als niet verantwoord zullen bestempelen. En dan is het klaar.
Maar als je je als Europese bond je zo gaat opstellen tegenover landen waar men de competitie vanwege de corona niet wil uitspelen in de zomer of zelfs later dit jaar dan heb je echt een gebrek aan emphatisch vermogen èn als je dan vervolgens landen soort van wil dwingen om wel te spelen door te dreigen met afpakken Europees voetbal dan lijkt me de tijd snel te komen om uit de UEFA te stappen met die landen en een eigen Europese bond op te starten.
1 0
Joseph
Ik hoop zo ontzettend dat dit seizoen niet uitgespeeld wordt, vooral het CL seizoen niet. Dat misselijke groepje moet bloeden voor hun drang naar geld boven de gezondheid van fans en voetballers.
4 0
Van Reenen
De oplossing is even simpel als voor de hand liggend. Als er een aantal van 8 landen op eigen initiatief stoppen, dan kan je zelf een Europese competitie opzetten. Je neemt de de nummers 1 en 2 van elk land, je maakt 4 poules van elk 4 clubs en in elke poule worden er 6 wedstrijden gespeeld. En alleen de winnaars van de 4 poules gaan door. Enz.
Deze wedstrijden worden dus "normaal" gespeeld in eigen stadions en worden uitgezonden door Ziggo, KPN en andere grote zenders. De illegalen van de UEFA en Fox komen hiermee buiten spel te staan,. En op deze manier worden er 2 vliegen in één klap gevangen. Geen gesjoemel meer vanuit Zwitserland en een nieuwe wellicht schonere competitie. De scheidsrechters zeggen de UEFA gedag en worden door de clubs aangesteld en betaald.
De competitie kan bijvoorbeeld gespeeld worden in oktober en november dit jaar en in maart en april 2021.
Eén probleem, moet nog wel effe georganiseerd worden.
1 -1
niquedegraaff
Voor zijn portemonnee is het beter ja
0 0
ajax1981
De Europese bond eist dat de competities uit worden gespeeld als dat verantwoord is.
Dat is in mijn optiek een juiste stelling.
Alleen zie ik echt niet hoe dat op dit moment verantwoord kan zijn. Mocht dit wijzigen dan speel je de competitie uit. Op zich een goede stelling. Behalve de onduidelijkheid... zeg gewoon: wij zien het niet meer gebeuren.
0 0
Arek Milik
Eigenlijk zou je met alle competities een blok moeten vormen zonder de UEFA en de stekker eruit trekken. Dan is er helemaal geen Europees voetbal volgend seizoen..
1 -1
Ginoajax1
Ik stel voor dat deze crimineel een week naar de IC afdeling van het Erasmus MC gestuurd wordt.
Zal die wel anders piepen.
4 0
Hans Kraay Jr.
Is er iets fout gegaan bij het schrijven van dit artikel? Ik zie alleen maar dollar tekens.

$$$$$$$: ‘ $$$ $$$$$$ $$$$$$$$ $$$$$$$$ $$$$$$$$ $$$$$$$’
2 0
n1traM
UEFA MAFFIA
2 0
Simon1
Hopelijk krijgt hij corona.
1 -1
JanTa
Bij deze corrupte zooi gaat het hun a alleen om geld maar niet om welzijn.
1 0
Jaridebeste
Dan heb je toch wel een plaat beton van tig meter voor je kop als je werkelijk waar het gore lef hebt om over solidariteit te beginnen als UEFA zijnde.
1 0
mistermiyagi
Wat een domme mensen van de Uefa.
De wereld staat in brand door een biowapen uit China.
Dit is het begin van een hele lange crisis, landen gaan omvallen.
Sport is nu bijzaak.
0 -2
Cupmetgroteoren
Natuurlijk is het crisis als men een griepje wil bestrijden met draconische maatregelen. Iedereen moet ff tot drie tellen en ff een strandwandeling maken. Virus is niet dodelijker dan griep voor mensen onder de 70. Mensen boven de 70 die geen overgewicht hebben, hebben er ook geen last van. Natuurlijk, als je 200 kilo weegt en heel je leven hebt gerookt kun je ook door griep het loodje leggen.
2 -1
JOHANisGOD
Biowapen?
0 0
Rikkie66
Zou mooi zijn als er een statement van de voetballers zelf komt. Tot hier en niet verder.
0 0
Libero
De ironie. Schijt hebben aan de gezondheid van de voetballers en alle andere betrokkenen en vervolgens met een beschuldigend vingertje over solidariteit beginnen en nog gaan dreigen ook. Een leider die solidariteit verplicht is niets dan een dictator.
1 0
Van Reenen
En zo is het, kijk maar naar China, ene Xi.
1 0
mvdk
Ik geloof dat de UEFA maar beter wat stiller kan zijn, aangezien er al eerder geluiden gingen dat Europese topclubs uit de UEFA competities willen stappen in ruil voor lucratievere competities. Nu ben ik niet voor dat laatste, maar als ze kwaad bloed zetten kunnen ze wel een extra zetje geven.

Daarnaast: Als buiten Nederland en België ook landen als Duitsland, Italië en Spanje met de competitie stoppen heeft de UEFA geen poot meer om op te staan. Wat gaan ze dan doen? Alle tickets aan Engeland geven? Lijkt me niet. Ze hebben nu een grote mond omdat het om Nederland en België gaat, maar owee als 1 van de grote competities zich bij ons aansluit...
3 0
Ar
Hij steekt die EUFA bekers maar in zijn reet, zou ik zeggen.
0 0
RuffRhythim
Ik poep hierop.
En van rechtswege heb je hier geen poot om op te staan.
Uefa graaft zn eigen graf
0 0
Boer Gijs
Uefa mag dezelfde kant op als Rumag als je het mij vraagt.
3 0
foensai
'Voetbal is absoluut niet hetzelfde zonder fans. Maar het is beter om voetbal zonder supporters terug op tv te hebben, dan helemaal geen voetbal.'

Its all about the money! Wat een enge nat nek.. kijkcijfers is geld en gokken.. want al het gokken ligt nu ook op zijn gat. Geen sport meer om op te gokken. Wat een verschrikkelijke organisaties zijn er toch...
1 0
foensai
'Voetbal is absoluut niet hetzelfde zonder fans. Maar het is beter om voetbal zonder supporters terug op tv te hebben, dan helemaal geen voetbal.'
0 0
Aeter
Zie hier de leider van het dictatoriale Europese voetbal regime genaamd UEFA. Ze geven geen kut om volksgezondheid en denken alleen maar aan de zakken geld die op het spel staan. Tevens denk ik dat de UEFA dit helemaal niet kan doen en dit gewoon machtswellustig gedrag is, terwijl ze juridisch gezien geen poot hebben om op te staan. Ik zeg gewoon lekker zelf bepalen per land wat mogelijk is afhankelijk van de situatie. Kan me niet voorstellen dat dit überhaupt mogelijk is in landen als Spanje en Italië en denk dat het volk daar dat ook niet wil. Of denkt de UEFA dat de stewards en alle mensen in en rondom het stadion hier op zitten te wachten en het risico willen lopen? Ik denk het niet.
2 0
glennmeijer
als landen als spanje engeland en italy de competitie niet uitspelen denk je dan echt dat ze gaan zeggen geen barca real manchester juventus enz in europees verband haha dat gaat ze nog veel meer kosten doen ze toch niet
0 0
Kingoffdatoilet
Maar die gaan ook niet zo snel zelf zeggen dat ze het seizoen niet afmaken. Dat kost veel te veel geld.
0 0
Cupmetgroteoren
Natuurlijk, werknemers die gewoon doorbetaald krijgen denken nooit aan 'hoe moet het financieel verder'? Lekker makkelijk om dan te roepen: de volksgezondheid gaat voor! Maar als die mensen een keer hun eigen geld moeten verdienen, zoals zzp'ers dat moeten, en ondernemers, en directeuren van bedrijven en organisaties, of zelfs bedelaars, dan slaan ze om in hun mening. Ik wou dat ik lekker doorbetaald kreeg en lekker thuis kon netflixen met een mok chocolademelk, en dan twitteren dat iedereen met een verstandige mening, zoals Jort kelder, een klootzak is en organisaties zoals de Uefa voor geldwolven uitmaken, terwijl ze te maken hebben met juridische contracten die moeten worden nagekomen, etc.
#Stop de waanzin en ga aan het werk!
0 0
Cupmetgroteoren
Blij dat dit signaal gegeven wordt. Wat er nu plaatsvindt is van den zotte. Ben het echt volledig met Jort Kelder eens: economie wordt lamgelegd om enkele rokende mensen van boven de 80 met overgewicht te redden, met alle gevolgen van dien. Iedereen aan het werk, en gauw ajb. Dit kan allemaal niet zo doorgaan.
1 -10
mgtow
Laat je nakijken.
2 -1
3sterren
Dit is wat je noemt een schoolvoorbeeld van chantage.
Schandalig gewoon ...
0 0
iammike
Lekker boeiend. Er gaan 150 man per dag dood op dit moment. En dat gaat nog wel meer worden de komende weken/maanden. Voetbal is nu echt geen prioriteit. Jammer als de uefa daar anders in staat.
0 0
tonny
stelletje criminelen zijn het
1 0
zaalberg
Autonomie nationale voetbalbonden in het geding.
0 0
Ajax34
Als nu alle kleinere europese voetbal landen hetzelfde doen als België kan de Uefa de volgende europese competitie met de 5 landen spelen. De rest is geschorst.
0 0
Raydo
Serieuze vraag, wat bedoelt hij in hemelsnaam met "solidariteit is geen eenrichtingsverkeer. Je kunt niet om hulp vragen en dan vervolgens zelf bepalen of het uitkomt"?
0 0
MankeNelis
Ik dacht dat ze niet meer bestonden het Ministerium für Staatssicherheit, gewoonlijk afgekort tot Stasi.
5 0
3sterren
Tijdens en na een crisis groeit onkruid weelderig ...
1 0
Whatever
Omdat het België is zeker. Laat de Premier League en La Liga hetzelfde doen dan piepen ze anders want dan hebben ze geen “champions league-waardig deelnemersveld”
4 0
Spectre
De PL of La Liga zullen het niet snel doen want die topclubs vallen of staan zowat bij het geld wat ze mislopen dus die zullen heel graag die wedstrijden afmaken denk ik
1 0
Kuningast
Die clubs zijn dus net zo triest als uefa
1 0
Ajax95Duivendrecht
Hele enge man, sowieso een griezelig en crimineel clubje die UEFA.

In gangbare termen noemen we dit gewoon chantage.
5 0
Meerkoet
UEFA heeft bloed aan zijn handen en alleen oog voor geld.
Meer kun je er echt niet van maken.
6 0
7172AFCA7395
Total reset.
1 0
ajaxminimax
Met deze woorden komen, als er tienduizenden mensen gestorven zijn. Minstens zoveel die op het ic liggen, maar meneer geldwolf denkt weer aan voetbal wat sowieso gespeeld moet worden. Je bent een verschrikkelijke engnek. Had de hoop dat het beter werd zonder platini, maar Ceferin is geen haar beter.
1 0
Kuningast
Griezel!

Met zn alle eruit stappen nu wat zou dat heerlijk zijn!
1 0
Markopantelic007
Dit is hét moment om de UEFA de rug toe te keren en een andere organisatie op te zetten met Europees voetbal. Een met eerlijke verdeling van deelname waarin het voetbal in plaats van geld centraal staat. Wie neemt het voortouw?
1 0
WinnenDoeJeZo
Prima. Je wil op deze manier toch niet langer geassocieerd worden met die verschrikkelijke mensonterende, corrupte uefa.
1 0
louis60
SCHANDALIG! Wat een engnek. Zujn ze Valencia-Bergemo vergeten? Het gaat ze echt alleen om het geld. Laat onze overheid het gewoon verbieden. Dan houden clubs toch hun CL/EL rechten. Ik zou als ik de top drie was even telefoontje plegen naar Rutte en RIVM.
4 0
El Salvador
Je moet met landen een pact vormen. Zeg tegen dat tuig "gegroet" met je UEFA en FIFA. Wij willen niets meer met jullie te maken hebben...
Moet je kijken wat er gebeurt.....
5 0
JariJari
Het was al duidelijk dat je ons er niet bij wilde in Europa dit jaar met jullie arbitrale gemanipuleer.

Veel succes zonder ons droplul.
1 0
grannig mokum1
Dit is chanteren he, en als geld boven het mensen leven dan kan dat hele Uefa de pot op, en ook als het veilig is om te voetballen dan haalt de spelers ook niet ze hebben een maand of meer om conditie fit en wetstrijdfit om te kunnen voetballen.....
1 0
WantAmsterdam
Laatste zin zegt alles over die organisatie. Een vooral over die kut Ceferin.
1 0
Ajaciedvooraltijd1434
Vanuit de UEFA hoef ik eigenlijk ook niet meer iets te zien over respect. Dat is wel wat veel eer voor de geldwolf.
5 0
jeroenaadt
De geldverslaving is misschien altijd al dodelijker geweest dan het hele corona virus bij elkaar. Het tekent zo'n gast en organisatie dat ze dit zeggen. Totaal incapabele van de pot gerukte mongolen die denken dat mensen nu echt zitten te wachten op nikszeggende, lege stadions live wedstrijden. Ja ze gaan geld mislopen, dat doen er nu wel meer helaas. Kunnen ze mooi al die binnengeharkte euro's van Qatar en Rusland gebruiken om het op te vangen.
2 0
Ajaciedvooraltijd1434
Alle clubs zouden nu moeten weigeren om überhaupt nog in de competities van de UEFA te gaan spelen. Is kijken of de hoger heren dan een ander toontje krijgen.
5 0
godlike
Geld geld geld en nog eens geld
1 0
Dolblij
En met dat statement toont de UEFA haar ware gezicht.
5 0
Sterspeler
Owja? Geldt dat ook als alle Europese toplanden in verzet gaan?
2 0
DeBaarsjes
Daarom hoop ik echt dat de overheden in die landen het besluit nemen om een lockdown te verlengen in die landen waar het dan geldt.
1 0
Toon meer reacties