[Update] Levchenko spreekt berichtgeving over aanvoerders tegen

BartVeenstra, 02-04-2020 om 12:50, 14135 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De aanvoerders van de achttien clubs uit de Eredivisie willen het seizoen 2019/2020 het liefst per direct beëindigen. Dit uiteraard vanwege het coronavirus en de grote kans op besmetting, zo meldt De Telegraaf donderdagochtend.

De krant schrijft dat de spelers juridisch echter zwak staan, omdat de KNVB de UEFA-lijn volgt en alles in het werk wil stellen om de profcompetities af te maken. De aanvoerders hebben woensdag contact met elkaar gehad naar aanleiding van de persconferentie van Mark Rutte en de kans dat er mogelijk vanaf 28 april weer getraind mag worden.

De aanvoerders hebben echter besloten pas weer in groepsverband te gaan trainen als het RIVM kan verklaren dat het honderd procent veilig genoeg is om de groepstraining te hervatten. Zonder zo'n brief - de captains willen het zwart op wit zien - zullen de Eredivisiespelers niet samen het veld opgaan. Daarbij eisen ze die brief ook alvorens de spelers de competitie hervatten (met of zonder publiek). De Telegraaf besluit door te schrijven dat de aanvoerders de clubs en de KNVB binnenkort op de hoogte brengen van hun standpunt en hun eisen met betrekking tot schriftelijke garantstelling door het RIVM.

Update - 12.55 uur (2 april 2020) - Levchenko spreekt berichtgeving over aanvoerders tegen

Evgeniy Levchenko heeft de berichtgeving in De Telegraaf van donderdagochtend tegensproken. In de krant viel te lezen dat alle aanvoerders van de Eredivisie een punt achter het seizoen willen zetten, maar dat is volgens de voorzitter van de VVCS niet waar. 'Met verbazing lees ik de uitspraak van Valentijn Driessen in De Telegraaf over dat de aanvoerders van de clubs het seizoen 2019/2020 per direct willen beëindigen. Dat klopt niet. We hebben vandaag (donderdag, red.) een conference-call met de CSR (centrale spelersraad, red.) en we komen vanavond met het statement van de spelersvakbond.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ron116
Ik vraag me af of levchenko wel de juiste man op de juiste plaats is. Hij behoort een afgevaardigde te zijn van de spelers. Het valt me al een tijdje op, ook in eerdere uitzendingen en interviews, dat hij gewoon zijn persoonlijke mening aan het verwoorden is.
0 0
Van Reenen
Kan die Levchenko ook niet gewoon teruggaan naar Rusland of Wit-Rusland? Er staat vanmorgen heel iets anders in de media dan die eikel beweert. Opzouten samen met Gudde en Manders en neem de directeur van Fox Frank Rutten ook gelijk mee. Trouwe honden van UEFA en Fox.
0 0
jollie18
Az en PSV willen ook stoppen met het seizoen
1 0
TwoLegsAlwaysWin
Yep, https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/az-en-psv-scharen-zich-achter-ajax-en-willen-stoppen-met-het-seizoen~aaf64954/
0 0
DT10
Promes en Redan gaan een balletje trappen op een Cruijff Court en half Nederland valt erover... 2 dagen later wil men de nationale competitie door laten gaan.
1 0
Libero
Ja, die Levchenko die uitsprak voorstander te zijn van het uitspelen van de competitie.
Klinkt best logisch dat Driessen het uit zijn nog steeds immense duim zoog, maar het komt op me over of Lev wel even voor de aanvoerders gaat bepalen wat zij willen. Benieuwd naar de uitkomst van die conference call.
Kan me gewoon niet voorstellen dat de meeste spelers hier erop zitten te wachten om na maanden stilstand ff snel op te trainen, de competitie af te raffelen (met de nodige complicaties qua contracten) en vervolgens volgend seizoen een nóg drukker schema in kortere tijd af te werken richting het EK of ander continentaal toernooi..
0 0
Cello
Valentijntje valt weer eens op zijn muil. Sta je toch een beetje voor lul als je gelijk door de spelersvakbond wordt tegengesproken.

In Belgie begrijpen ze het allemaal iets beter: competitie is beëindigd!. Die geven ten minste wel duidelijkheid.

Het EK werd afgelast, zo ook de Olympische Spelen. Deze week werd ook al Wimbledon geschrapt.
Allemaal evenementen waar heel veel geld mee gemoeid is, maar waar men uiteindelijk wel het gezonde verstand heeft laten prevaleren. Eigenlijk is Ajax en een paar anderen ook al zover.... maar de diverse voetbalbonden (op die van Belgie na) denken dat het misschien nog wel allemaal kan in de komende maanden.

Zijn die mensen van de Olympische Spelen, die van Wimbledon, Overmars of die van de Belgische Bond zo slim òf die mensen van de andere clubs en voetbalbonden zo dom???.
0 0
Van Reenen
Even de realiteit onder ogen zien. Het statement van Marc Overmars is, is dat wanneer de KNVB in zijn kakkerlakken besluit blijft volharden en de competitie alsnog wil starten in juni Ajax uit de competitie stapt. De competitie is dood, de lol is eraf en er gaan 100 mensen per dag dood aan corona. En paardelul Gudde c.s. verschuilen zich achter de UEFA.
Waarschijnlijk stoppen PEC Zwolle en Fortuna Sittard dan, samen met Ajax, ook met de competitie.
0 0
de-Ajacied
Ja het lijkt Gudde moeilijk af te gaan om zijn Feyenoord gevoel als ‘rationele’ KNVB voorzitter los te laten
0 0
flyingsoccer
Belgische competitie beeindigd prima duidelijkheid geeft men nu nog die maffia KNVB die als een likkend schoothondje de FIFA achterna loopt
0 0
Lazell
Lekker dat hij hier nu ook op zijn plek gezet wordt. Heeft wss 2 aanvoerders gesproken en dat vind hij dan iedereen, net een roddelwijf. Flink stemming maken en halve waarheden doorroddelen.
0 0
behangdelul
Zou Valantijn dan gelogen hebben? Nee toch?
0 0
AlexIbarra
Goh, dus Driessen / De Telegraaf heeft iets geschreven dat niet klopt?

Je verwacht het niet...
1 0
Jojo49
die moet zich bezig houden, met die vriendin van hem,, want die komt te kort.
0 0
Juichtoon
TG heeft gewoon een belrondje gedaan.
1 0
Hans Kraay Jr.
Neem aan dat die 18 aanvoerders de gehele selecties vertegenwoordigen. Als die alle 18 niet gaan spelen wat dan, gaat Gudde ze dan zelf allemaal uitspelen?
2 0
flyingsoccer
Belgische competitie beeindigd club Brugge kampioen zo hoort gewoon beëindigen
1 0
Montana
Lijkt me dat je zolang je in Nederland bent gewoon sterk staat. Enige manier waarop de KNVB sterk zou staan is als alle wedstrijden dan in het buitenland gespeeld worden. Maar binnen de grenzen bepaalt de overheid het beleid en kan je niet zwak staan als je dat beleid volgt.

Ik ben al blij dat alle aanvoerders dit zeggen want toen Overmars het zei viel iedere 'niet-ajacied' over zijn woorden.
4 0
RuffRhythim
Kan je volgens de Telegraaf wel juridisch zwak staan, als alle aanvoerders van de Eredivisie hetzelfde standpunt innemen sta je als collectief ijzersterk !
6 0
Juichtoon
en daarbij nood breekt wet. Als iets te veranderen is zijn het wel juridische zaken in tijden van nood.
0 0
flyingsoccer
Jij snapt het tenminste
1 0
insectenverdelg
Dit wordt niet in de rechtszaal bepaald. Wat wil de KNVB zonder Ajax beginnen.
0 0
insectenverdelg
Afellay wil dus helemaal nooit starten aan dit seizoen?
3 0
Libero
Die kan je wel afschrijven, Heitingaverhaal.
0 0
JOHANisGOD
Sommige maatregelen om te voorkomen dat het nieuwe coronavirus zich verspreidt, blijven mogelijk nog maanden van kracht. Dat zeggen drie virologen van verschillende universiteiten tegen de NOS. Ook RIVM-directeur Jaap van Dissel zei dat er nog een lange weg te gaan is. Zo wordt de piek in de bezetting op de intensive care pas in mei verwacht.

“Je moet een heleboel maatregelen volhouden, totdat je het virus helemaal onder controle hebt. Want als je ermee stopt neemt de verspreiding direct weer toe”, zegt Van Dissel. En volgens viroloog Bert Niesters van het UMC Groningen kunnen we komende zomer nog zeker niet op vakantie naar Italïe of Spanje kunnen gaan.
4 0
MK77
Aan de andere kant... als ze nu nog gaan voetballen en spelers moeten verplicht 1,5 meter afstand houden zijn we als Ajax wel enorm in het voordeel.

/S
6 0
Mikee
Krijgen we daar ook een VAR voor straks.
0 0
FrenkieDeLigt
Alleen wordt het dan een soort van volleybal
0 0
Labrador
En dan heb je ook nog figuren die hun geld voor Utrecht uit gaan terugvragen.
0 0
jaripettersson
'100% veilig genoeg.' Ik vind dat niet echt handig omschreven.
0 0
Libero
Het is wel heel duidelijk: 'niet fucken met onze gezondheid!'.
1 0
Ardoe
Juridisch zwak? Dacht 't niet: als de overheid op advies van het RIVM (grote) groepen verbiedt bij elkaar te komen, zal er zeker niet gevoetbald worden. Het snijdt dus wel degelijk hout dat zij groen licht willen hebben van de aangewezen instanties om te mogen voetballen. Daar staan de KNVB en UEFA echt niet boven. Het is was anders als de instanties groen licht geven en ze weigeren alsnog. Maar dat zie ik voorlopig niet gebeuren.
4 0
DaNaRWaL
Mooie is dat die aanvoerders helemaal niks willen en doen, dat doen de slimme juristen of begeleiders. Mooi beroep dat voetballen, had ik maar zoveel voetbal talent en doorzettingsvermogen. Heel veel geld verdienen voor een kunstje dat je elke week mag vertonen in een arena en de mensen aanbidden je daarom.
0 -8
ll_mitcho
Die garantie krijgen ze nooit omdat niemand het weet. Maar die 100% garantie zal er in sept en okt ook nog niet zijn..
0 0
VoorOnzePloeg
dan wachten we desnoods tot 2021
0 0
insectenverdelg
T zou niet de voetbalwereld zijn als hier niet een mooie soap over zou ontstaan.
2 0