Ajax zegt contract van Huntelaar formeel op

BartVeenstra, 30-03-2020 om 14:10, 26847 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft het contract van Klaas-Jan Huntelaar formeel opgezegd, zo brengt Voetbal International maandagmiddag naar buiten. De Amsterdamse club moest volgens de CAO-bepalingen voor 1 april duidelijkheid geven, omdat het contract van Huntelaar afloopt en het niet zijn eerste verbintenis is bij Ajax.

Dat het contract van Huntelaar nu formeel is opgezegd, hoeft niet te betekenen dat de spits ook daadwerkelijk vertrekt bij Ajax. De club gaat in een later stadium nog in gesprek met de spits (36) over de toekomst. Over de toekomst heeft zowel Ajax als Huntelaar nog geen beslissing genomen.

In gesprek met het Algemeen Dagblad liet Huntelaar nog weten dat hij nog niet weet wat Ajax met hem van plan is. Voor de spits zijn er nu drie opties: doorgaan bij Ajax, doorgaan bij een andere club of stoppen. Zorgen maakt hij zich echter niet, waarbij hij de vergelijking maakt met een seizoen geleden. 'We hadden de afspraak dat eerst alle focus op het seizoen zelf zou worden gericht, dan zouden we daarna wel verder kijken. Zo hebben we het vorig jaar ook gedaan. Volgens mij moest ik nog formeel mijn handtekening onder een nieuw contract zetten, terwijl ik gewoon al aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen was begonnen.'

Meer aflopende contracten bij Ajax

Bij Ajax beschikken nog meer spelers over een aflopend contract. Zo lopen de contracten van Stan van Bladeren, Issam El Maach, Leo Thethani, Dean Solomons en Liam van Gelderen na dit seizoen eveneens af. Verder verlopen ook de verbintenissen van de gehuurde spelers Bruno Varela, Ryan Babel en Juan Castillo. Laatstgenoemde heeft een optie tot koop in zijn huurcontract staan.

Ajax Showtime is bezig met een onderzoek om haar content beter af te stemmen op uw wensen en behoeftes. Wilt u deelnemen? Zo helpt u ons als website vooruit. Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan 2 minuten!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
swing
Gewoon nog een jaar, Klaas is een baas.
0 0
MPAjax
Alleen spitsen trainer als hij het daarbij laat want dat alleen is zijn specialiteit en we kunnen goede afmakers wel gebruiken
0 0
TheTruth
Huntelaar, perfect voorbeeld voor iemand die een functie bij Ajax moet gaan krijgen.
5 0
Simon1
Waarom dan als ik vragen mag? Ik zie geen meerwaarde in hem.
3 -7
Finidi en Nwanko
No nonsense figuur die iets durft te zeggen. Belangrijk als spitsentrainer, hulptrainer 1e elftal, elftalbegeleider, brug tussen spelers en trainer/coach. Wat mij betreft zeer waardevol (en zou iemand bij het eerste elftal kunnen vervangenom het niveau op te krikken).
0 0
xstaniox
Spitsentrainer.
Misschien later zich opwerken tot een functie als assistent-trainer of zelfs hoofdcoach.
1 0
Simon1
Ik vraag me echt af of hij een trainer of coach is, maar dat zal dan moeten blijken. Een goed paard, maakt nog geen goede ruiter.

Als spitsentrainer zou ik hem niet doen. Hij is een echte nummer negen, terwijl Ajax graag met een valse negen speelt en daar worden meer dingen van verwacht. Daarnaast heeft hij sinds de VAR toch wel te vaak laat van zijn ellebogen.
1 0
Ferd
En jij hebt last van je ogen
1 0
Simon1
Duimpje omhoog, want het klopt. Ik draag ook een bril vanwege een cilinderafwijking in beide ogen. O_O
0 0
xstaniox
Hij kan ze altijd nog leren afwerken, iets wat vaak nog mis gaat bij Ajax 1.
1 0
Simon1
Daar heb je gelijk in, maar daarvoor zou je toch niet aparte trainer voor aan te nemen. Aan de andere kant heeft Ajax toch genoeg geld.
0 0
ajax4perez
Prima besluit! Op het veld was hij niet meer toegevoegde waarde en zo kan de jeugd doorstromen.

Geeft Klaas Jan maar een contract om spitsentrainer te worden
2 -1
JordanAFCA
Zou de perfecte spitsen trainer zijn
7 0
bremovic
Van gelderen met 1 of 2 jaar verlengen en de rest laten gaan. Huntelaar spitsen trainer maken
0 -2
xstaniox
Castillo?
0 0
ram
Ik hoop wel dat Klaas even is gebeld en dat e.e.a. is besproken...

Wat mij betreft verlengen we trouwens een jaartje met lager salaris geeft met daarbij prestatiebonussen; dat is voor alle partijen volgens mij het beste.

Verder zou ik Castillo kopen en alle andere aflopende contracten niet verlengen. Eventueel kun je Van Gelderen nog wel een (kort) contract geven maar ik zie hem het eerste niet snel halen.
2 0
Oliveira
Jammer dat Huntelaar al zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld. Ik had hem een laatste afscheid duel gegunt. Ik wens Huntelaar veel succes met zijn vervolg stap.
1 -6
RuffRhythim
Misschien even het artikel lezen i.p.v. alleen de headliner?
1 -1
Oliveira
Gedaan. Nog steeds sta ik achter wat ik schreef.
0 0
Oliveira
Geen keuze gemaakt. Maar de contract wordt niet verlengt. Dat is doorgaans genomen een indicatie dat de andere partij ( Ajax) andere opties open houdt. Het is vrij veilig om te zeggen dat Huntelaar niet meer voor Ajax uit zal komen. En nee geen garantie dat het daadwerkelijk zo is, wel 99% zeker.
0 0
ajaxminimax
Onzin. Veel clubs hebben alle contracten die afliepen formeel afgezegd. Dus dit hoeft niks te betekenen. Zowel Huntelaar als Ajax hebben nog geen beslissing gemaakt.
0 0
ST
Precies. Het is zelfs eerder galant van Ajax.
0 0
Oliveira
Het is maar wat je verwachtingen zijn. Ik had het zelf wat sierlijker gevonden als Ajax om de tafel ( via beeldbellen of ander medium) , peilt van beide kanten wat de verwachtingen zijn voor het komend jaar. Nu geven ze naar mijn mening de indruk dat Huntelaar opzoek kan gaan naar iets anders.
0 0
MisterAFCA
Galant allerminst, zakelijk zeker. Zegt Ajax deze verbintenis niet voor 1 april op, gaat er automatisch een nieuw contract in onder dezelfde voorwaarde...
0 0
Suarez16_
Van Gelderen was altijd toch een prima talent? Nog steeds 18 geloof ik? Die kun je op zijn minst a la Sierhuis/botman verlengen en verhuren. Als ze het goed doen bij een heerenveen/groningen komen er toch clubs als Reims en Norwich met 5 miljoen.
0 0
Sampaoli
Klopt helemaal. Zou hem ook altijd verlengen.
0 0
Freddy
Mis je niks aan. Ik heb hem weinig op rcv zien speken op rb is het niks bijzonders. Of het moet zeer gek lopen en een gigantische laatbloeier zijn.
2 0
Web
Ajax moet hem ook niet meer verlengen
Wil hij zelf blijven spelen? Zal het bij een mindere club moeten
En of hij geschikt is voor opleiden? Ik heb geen idee
2 -2
SuperJ00d
Van El Maach hadden mensen (waaronder ik) hele grote verwachtingen, helaas lijkt het erop dat hij het niet waar kan maken. Jammer want ik verwachtte dat bij een vertrek van Onana, Korarski en El Maach zouden kunnen strijden om zijn plek. Echter zie ik het ook in Kotarski niet zitten wat betreft het eerste. Ik zie eerlijk gezegd in Scherpen de meeste potentie.
0 0
Gonzalez75
Klaas Jan spitsen trainer maken.
4 0
Web
Zou best kunnen, maar of hij dat in hem heeft? Ik weet het niet
Hij is in principe geen echte Ajax spits, en dat bedoel ik niet verkeerd, want hij was enorm belangrijk met zijn goal
Maar op technisch gebied zoals van Basten, Bergkamp en Kluivert is echt Ajax
1 -1
Lazell
Zeker, een van de beste afmakers die er is. Alleen hoop ik niet dat hij ze te veel tips gaat geven over individuele acties :)
1 0
driesterren***
Hoop dat die na de zomer gewoon weer aan mag sluiten!
0 -2
BrentTomassen
En weer wordt een icoon van onze club te kakken gezet. Dit kun je echt niet maken op deze manier.
0 -23
Mikee
Ik zit nu ook te kakken
0 0
Ferd
Pfffffffffffffffffffffffffffffff
0 0
michel76
pas de eerste dag van een nieuwe week en jij bent met dit bericht nu al niet meer te overtreffen. Bedankt.
5 0
Lazell
Er zet maar 1 persoon zich hier te kakken :)
14 0
BrentTomassen
Edit: hoeft niet te betekenen dat hij de club verlaat. Iets te snel geoordeeld maar toch
1 -5
JariHeijden
Maar toch wat? Als Ajax dit niet doet, dan wordt het contract automatisch met een jaar verlengd. Dit is gewoon een standaard handeling die alle clubs verrichten. Doet Ajax altijd als een contract afloopt en er nog geen nieuw contract is getekend. En alle andere clubs ook.

Dat 'Ajax "weer" een icoon te kakken zet', is ook een onzin opmerking. Simpel en pretentieus. Dat mag natuurlijk, maar het is duidelijk dat ik het er in ieder geval niet mee eens ben.
4 0
ajaxdordtt
Zzzz
0 0
ajax0916
Lees niet alleen de titel, dan zou je dit niet zeggen.
1 0
stefanwillem
Lees nou eens.
1 0