Ajax bespreekt straatvoetbalkwestie met Promes intern

BartVeenstra, 30-03-2020 om 10:00, 7559 views, Ajax Life |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax bespreekt de straatvoetbalkwestie met Quincy Promes intern. Dat laat een woordvoerder van de Amsterdamse club weten tegenover Ajax Life. Ajax laat zich verder niet uit over de kwestie.

Zondag doken er beelden op van een voetballende Promes. De aanvaller van Ajax was met meerdere vrienden een balletje aan het trappen, waaronder oud-Ajacied Daishawn Redan en rapper Chivv. Laatstgenoemde deelde een video op Snapchat en als gevolg daarvan ontstond er behoorlijk wat kritiek omdat het ongepast is om in tijden van het coronavirus op straat te voetballen.

'We bespreken het met hem (Promes, red.) en houden het verder intern', aldus een woordvoerder van Ajax op de vraag van Ajax Life hoe de club hierin gaat handelen. Of Ajax Promes gaat straffen, is niet bekend en aangezien de club de kwestie intern wil houden, is de kans aanwezig dat het nooit bekend zal worden of de aanvaller gestraft wordt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Beetje dom om te denken dat Promes intelligent is haha.
0 0
AFCA020!
Zwaar irritant en asociaal gedrag vertoont hij de laatste tijd. Met die stumpert rappen, nu dit weer en al die kansloze om hem heen met die lompe gebaartjes, die stoerdoenerij en die vreemde maniertjes... een zeer ergerlijk clubje inclusief hijzelf. Wat moet je ermee...
1 0
Jojo49
bij redan stond , hij deed het naar een goed doel ,,, welke de rechte of linke doel van ajax ?
0 -1
Odin
Triest dat Ajax zich hier niet over uit laat. Promes heeft een voorbeeldfunctie, maar Ajax ook! Zwaar straffen en openbaar maken dus!
2 -1
altijdwelwat
Verschrikkelijk domme jongen , en veel te vol van zichzelf .... als ze dan toch in gesprek gaan , spreek hem dan ook ff aan op zijn nieuwe rapnummer samen met zijn vriendje die veroordeeld is voor 18 jaar ivm een liquidatie.
7 -2
Redrum
Die wordt waarschijnlijk voor straf een paar weken naar zijn kamer gestuurd.
1 0
FelixGassenlicht
Wij wisten al dat Promes het buskruit niet uitgevonden heeft maar hij blijkt nog dommer te zijn. Als je dit soort spelers in huis haalt, weet je dat het een keer flink zal gaan (en dat gaat nog een keer gebeuren). Over het algemeen hebben wij altijd vrij normale en bescheiden spelers in de selectie maar dit... wat een eikel.
10 -3
Van Reenen
Natuurlijk is dit geen slimme actie en moet het intern aan de orde worden gesteld. Echter, wanneer dit gebeurd was in Emmen door 5 onbekende voetballers, was dit nooit bekend geworden.
1 -15
FerdiZ
Maar die hebben dan ook minder een voorbeeldfunctie dan een international die bij Ajax speelt. Wat denk je dat er gebeurt als Messi of Ronaldo dit doet?
2 0
Noxin
Hoe bekender je bent, hoe meer je in de spotlights staat en er dingen van je worden verwacht. Sommigen zijn zich daarvan bewust, Quincy duidelijk niet.
6 0
Noxin
Goede voetballer, maar dat ie nooit de Nobel prijs zal winnen wisten we al.
3 -1
Jojo49
even 50.000 aan de zorg doen. dat is niks voor hun beide, . en verder laten rusten
1 -1
AltijdGelijk
Ik zie meer dan genoeg mensen om me heen die zich niet aan de regels houden! Maar die zijn niet bekend...
0 -3
Jariiii
Ja, zo werkt dat.
1 -2
FerdiZ
Gewoon hele dikke boete geven en het geld naar een goed doel (iets voor de zorg ofzo) sturen
0 0
Ajacied33
Niet zo handig, maar wat dom van zijn vriend om dit openbaar te maken. En verder lijkt het erop dat ze wel gepaste afstand behouden
3 -2
voorkennis
Aardige voetballer, maar ik vind hem los van dit voorval nou niet echt slim overkomen, eerder dom.
Daarnaast heeft hij een voorbeeldfunctie en brengt hij zichzelf hiermee flink in diskrediet
6 -1
afcas
En daarom vind ik dat voorbeeldfunctie nergens op slaan. Alleen omdat iemand goed kan voetballen zou diegene een voorbeeldfunctie moeten hebben? Lijkt wel alsof ouders dat begrip bedacht hebben om anderen de schuld te geven van een mislukte opvoeding...
2 -10
insectenverdelg
Ehhhh.Nee. Je speelt bij Ajax dus wordt er ook iets naast t veld van je verwacht. En ik kan je verzekeren dat is niet hoe Promes zich nu gedraagt. Daar spreekt totaal geen waardering naar je werkgever die je miljoenen betaalt naar uit.
0 0
GeleenAjax
Ok√©, noem het dan een publiek figuur, een idoool, waarmee veel kinderen zich identificeren. Zelfde met al die vloggers; kinderen kopi√ęren hun gedrag. Heb je dat zelf nooit gedaan?
7 -1
afcas
Ik had een heel verhaal getypt, maar blijkbaar wil de as app niet dat hij geplaatst wordt... De strekking was: nee, ik heb altijd geleerd om onderscheid te maken tussen iemands reden van beroemd zijn (goed kunnen voetballen in dit geval) en hoe iemand als persoon is. Verder had ik nog een aantal voorbeelden: niemand die ik kende deed Maradona na op pleintjes door te gaan snuiven of Zlatan door mensen tegen hun kop te trappen uit het niets. Verder vroeg ik mij af waarom je bijna nooit hoort over voorbeeldfunctie van muzikanten en tv persoonlijkheden die hun hele leven aan de drugs en dergelijke zitten en gaf ik aan dat ik als fervent cabaret fan ook niet cabaretiers na doe door depressief te zijn en mijn verdriet weg te zuipen/snuiven. En haalde ik het bekende slootspring spreekwoord aan wat volgens mij bijna ieder kind wel heeft gehoord. Misschien ben ik toevallig in een perfecte omgeving opgegroeid, maar ik vind het niet zo moeilijk om te begrijpen dat puur omdat iemand goed is in iets dat je niet al het andere van diegene ook moet kopi√ęren. Zou de wereld niet een stuk beter worden als ouders dat hun kinderen ook duidelijk maken en kinderen voor zichzelf gaan denken in plaats van blind gedrag kopi√ęren? Jij en ik zijn beide anders opgegroeid en opgevoed. Dus wij zullen ons waarschijnlijk anders gedragen en andere normen en waarden hebben. Stel jij zou profvoetballer zijn, waarom zou dat mij het recht geven om jouw normen en waarden aan te vallen puur omdat ze anders zijn dan die van mij en mijn denkbeeldige kind dit misschien over zou kunnen nemen? Is het dan niet logischer en beter als ik mijn kind uitleg dat hij/zij jouw gedrag niet hoeft te kopi√ęren aangezien hij jou niet is? Tuurlijk, jouw de schuld geven is dan een stuk makkelijker, maar het gaat het probleem niet oplossen. Dat kind blijft jou dan nadoen en jij gaat je gedrag niet aanpassen omdat 1 of ander kneusje dat je niet kent op het internet heeft geklaagd over hoe je bent als persoon. Sterker nog, jij krijgt daar niks over te horen. Ik zou zeggen, laat men hun kind leren zulke mensen niet na te doen en voor zichzelf te denken. Dat zou de wereld een hoop goed doen...
1 -3
ajax2004
Ze verdienen miljoenen omdat veel mensen er naar kijken en kinderen willen worden zo als zij. Daarom hebben zij een voorbeeld functie
4 -1
afcas
Dat is geen uitleg...
1 -3
Spectre
Dit is typisch de laksheid van velen van de huidige jongere generatie, zo van: het zal allemaal wel. En geef ze dan nog een berg centen en ze wanen zich onaantastbaar. Ik snap goed dat ze hem weggestuurd hebben in de jeugd.
6 -1
Sampaoli
Quincy Promes is ondertussen 28 jaar en vader van meerdere kinderen, een kleine vorm van verstandigheid zou hem sieren.
5 0
afcas
Leeftijd heeft geen bewezen correlatie met verstand. Hetzelfde geldt voor kinderen. Zonder intelligentie kom je er niet. (of je moet een goede mentor weten te vinden die het je toch weet bij te brengen, maar in je uppie gaat dat niet lukken)
1 0
Dick
En kinderen maken vereist helaas ook geen hoge mate van intelligentie....
1 0
LangeTermijn
Als het goed is krijg je dan wel meer verantwoordelijkheidsgevoel.
0 0
Sampaoli
Op latere leeftijd en met kinderen had ik meer bewustzijn van hem verwacht. Helaas.
1 -1
Rhythim
Los even van die 1,5 meter loopt ie daar dus met zn matties rond op een Cruijff Court terwijl die veldjes momenteel allemaal verboden terrein zijn, dus hij lapt gewoon die regels aan zn laars.
10 -1
Hagmag
Verstand van een fruitvlieg.
Respectloos gedrag naar de huidige situatie, de slachtoffers, nabestaanden en zij die in angst leven ook besmet te raken met het CV.
10 0
trainer
Wat een lompe koe. Ja hij kan goed voetballen maar dit is echt niet goed te praten.
1 -1
ghouleseddik
Als je dan toch zo nodig tegen een balletje wil trappen, dan ga lekker vroeg in de ochtend met twee maten die het niet online pleuren. Dan kraait er geen haan naar.
1 0
LangeTermijn
Dat zou je doen als je slim bent, maar daar zit het probleem voor Promes.
0 0
ajax4perez
Echt te dom voor woorden! Je hebt een voorbeeldfunctie en dan ga je niet naar buiten om een balletje te trappen, hooguit om boodschappen te doen.

Deze man mag echt een fikse boete krijgen want dit laat zien hoe hij erin staat ‚Äúik heb het niet dus k kan niemand aansteken‚ÄĚ
2 -1
JFCK
Het is absoluut niet handig... ze zouden het ook niet moeten doen, maar uit dit filmpje kan je niet concluderen dat ze regels overtreden.. ze zijn met een groep, maar volgens mij allemaal op gepaste afstand. Het is vrij dom, maar niet verboden.
1 -4
FerdiZ
Maar er is een voorwerp (bal) die ze allemaal om de beurt aanraken.. met andere woorden besmetting gaat dan gewoon snel.. owjah, handen wassen voor je met je handen je gezicht weer aanraakt, dat heeft Promes daar denk ik ook niet gedaan ;-)
1 -2
JFCK
Zeker, je hoeft me er niet van te overtuigen hoe dom het is :). Ik zou iedereen adviseren dit vooral niet na te doen. Het blijft alleen een raar grijs gebied van wat wel en wat niet mag. Naar buiten gaan om even te sporten mag, ook in een groep, als je maar 1,5 afstand houdt. Het wordt strafbaar als je dat niet doet, dan is het groepsvorming. Het mag alleen niet als het expliciet verboden is door de burgemeester.

Dat iets mag betekent overigens niet dat je het zou moeten doen. Maar er zijn momenteel mensen die denken, oh het mag, dus ik ga het doen. Het blijft ontzettend dom.. Het enige wat ik wat ik probeer te zeggen is dat hij het niet zou moeten willen, maar in principe niks strafbaars doet. Natuurlijk kan ik basis van deze beelden niet uitsluiten dat ze ook wel te dicht bij elkaar komen. Nogmaals, hij zou het niet moeten doen, maar het mag wel.
1 -2
Adios
Op zich staan ze allemaal op anderhalve meter
1 -2
DT10
Achja die jongens trappen even een balletje.. Alleen niet handig om het op internet te gooien, gezien voorbeeldfunctie.
0 -9
oudzuid2
ach ja, steken elkaar aan, gaan naar binnen en steken hun ouwe ma en pa aan en de druk op IC's neemt alleen maar meer toe... ach ja...
9 -1
Van Reenen
Je moet dus niet reageren met aannames. Je weet niet of er iemand besmet was. Dus deze reactie slaat nergens op.
1 -4
Lazell
Dat is nou exact het punt. Je weet het niet. Dat is praktisch bij alle besmettingen, of denk je dat zij wisten dat ze het hadden en toch anderen bewust hebben besmet?
3 0
GeleenAjax
Je moet niet reageren met aannames. Je weet niet of er iemand NIET besmet was. Dus deze reactie slaat (ook) nergens op.
3 -1
Van Reenen
He Geleen, ik stel je reactie op prijs. Beter dan alleen een duimpje, want dat mag AS van mij afschaffen.
Echter, uit mijn reactie blijkt dat ik gereageerd heb op de reactie van "ach ja, ze steken elkaar aan" en dat komt vnl door "hoesten" en niet als je op anderhalve meter van elkaar blijft!
0 -2
ajax2004
Natuurlijk mag hij met aannames reageren, deze dombo's namen aan allemaal niet besmet te zijn maat weten doen ze het ook niet. Ik zou graag zien dat iedereen die de regels overtreedt maar eens een maandje in het ziekenhuis gaat helpen. En dat ajax hem mocht hij ziek worden geen salaris betaald zolang hij niet fit is
4 -1
MSwertz92
Quincy "No Brain" Promes.
10 -1
Van Reenen
Ach, als je in Ajax 1 voetbalt, ben je slimmer dan het overgrote deel dat hier op Promes reageert.
1 -4
LangeTermijn
Je hoeft niet slim te zijn om goed te kunnen voetballen...
0 0
Ajaxxxisdebeste
Dat ze bakken met geld verdienen maakt ze nog niet bepaald intelligent. Hoe haal je het in je hoofd is één, maar om dan ook nog het te filmen en online te zetten is beetje als een bankovervaller zijn eigen overval filmt.
12 0
Bonno1978
Heerlijk deze
1 -1
FrenkieDeLigt
Ik had van Promes (28) toch wel iets volwassener gedrag verwacht
11 -3
jaripettersson
Wijsheid komt met de jaren. Bij Promes komt alleen leeftijd met de jaren.
24 0
afcas
En daarom klopt die opmerking dus niet echt. Je moet toch ook een bepaalde intelligentie bezitten om wijsheid te vergaren.
1 -1
Jaridebeste
Haha ja daar lijkt het wel op.
0 0
Vlieske
Je kunt iemand met een iq van 40 het niet eens kwalijk nemen
13 -3