Kasem: 'Het is veel meer dan ze hadden voorspeld'

BartVeenstra, 27-03-2020 om 14:20, 11222 views, De Volkskrant |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Khalid Kasem, de schrijver van het boek ''Abdelhak Nouri: een onvervulde droom', heeft in gesprek met de Volkskrant nog meer tekst en uitleg gegeven over de huidige situatie van Abdelhak Nouri. 'Het is veel meer dan ze hadden voorspeld', spreekt de schrijver en advocaat positieve woorden.

Zoals bekend woont Nouri tegenwoordig in zijn eigen huis, op loopafstand van het huis van zijn familie. Kasem vertelt dat er vaak vier of vijf familieleden - plus externe zorg - bij Nouri zijn. 'Appie zit in zijn rolstoel. Hij reageert. Hij is erbij, hij is onderdeel van de familie. De gesprekken gaan waarover ze altijd gingen, vaak over voetbal. Het is logisch dat hij erbij is', aldus Kasem, die zegt dat Nouri soms zijn ogen open heeft. 'Soms kijkt hij je kant op. Soms kijkt hij glazig, afhankelijk van de situatie, van het moment. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als er iets aan hem wordt gevraagd.'

De situatie van Nouri is positief te noemen, zo laat Kasem blijken. 'Het is veel meer dan ze hadden voorspeld. De familie heeft het geloof dat alles kan veranderen, met de wil van God. Wie weet wat de toekomst brengt. Maar ze zijn niet naïef. Ze realiseren zich dat dit de basis is van de situatie zoals die is, en dat het zo tot in de lengte der dagen kan voortduren.'

Kasem laat weten dat hij ontzettend veel respect heeft voor de familie Nouri. De advocaat geeft aan dat er nooit een moment is geweest dat er niemand aan het bed van Appie zat. 'Als we medici mogen geloven, is dat uniek. Veel mensen houden dat aan het begin vol, maar dan zie je dat het stukje bij beetje minder wordt. En dat is logisch, want mensen hebben ook andere bezigheden. Zeker als de situatie niet verbetert, kan het geloof en het vertrouwen afnemen. Maar bij hen niet', zegt Kasem, die ziet dat Nouri vooruitgang boekt. 'Hij krijgt weer kleur op de wangen, wordt weer wat dikker.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rukboor
Dit heeft Ajax onder anderen al in 2018 voor Appie en de familie gedaan;

Twee jaar nadat Abdelhak Nouri blijvende hersenschade opliep, ligt het Ajax-talent nog altijd in het ziekenhuis. Momenteel wordt echter hard gewerkt om de woning op de foto klaar te maken voor zijn komst. Opmerkelijk is echter: de voetballer verkeert al die tijd in een lage toestand van bewustzijn maar kocht zélf dit huis. Hoe kan dat?
Een bijzonder detail aan het huis is dat het, zo blijkt uit kadastrale gegevens, op naam staat van Abdelhak Nouri zélf, en is gekocht in augustus 2018. Inderdaad: een jaar ná het drama in Oostenrijk. Het spreekt voor zich dat Nouri op dat moment niet in staat was om zoiets te bewerkstelligen. De vork blijkt dan ook iets anders in de steel te zitten. Al in januari 2017, nog voor het noodlot toesloeg, liet Abdelhak Nouri voor de Amsterdamse rechtbank vastleggen dat zijn broer Aderrahim Nouri als bewindvoerder van zijn bezittingen mag optreden. Een insider bij Ajax vertelt: ‘Dat komt bijzonder over, maar we zien dat op de club vaker. Kijk, de hele familie heeft Appie gesteund tijdens zijn carrière. Het was een gezamenlijke droom om hem te laten doorbreken en iedereen zou meeprofiteren van wat hij later zou verdienen. Zijn broer zou voor een deel het zakelijke afhandelen zodat Appie zich volledig zou kunnen concentreren op het voetbal.’ Helaas mocht dat laatste maar veel te kort het geval zijn. Door een financiële regeling die de familie met Ajax heeft getroffen – de club erkende bij het fatale voorval in Oostenrijk niet adequaat te hebben gehandeld – zijn zij in elk geval in staat gebleken een geschikte plek aan te schaffen waar hun zoon en broer straks alle zorg kan krijgen die hij nodig heeft. Het huis heeft een woonoppervlak van 102m² en werd vorig jaar voor 585.000 euro gekocht. De plek waar de familie voor heeft gekozen, is niet toevallig: die ligt op precies 1.300 meter lopen van het huis van de familie.

Toen was er al een financiële regeling overeengekomen met hun advocaat Beer, maar het zal nooit genoeg zijn en Ajax zal altijd gegijzeld worden wanneer het ze uitkomt.
Laat de rechter maar beslissen, dan is het klaar.
5 0
Rukboor
De familie is erg inconsequent wat betreft hun uitspraken dat ze niet alles via de media willen laten lopen. Ze doen niet anders en dan het liefst de zaak eenzijdig belichten om zo stemming te kweken.
Laat een rechter hier uitspraak over doen, laat Ajax openbaar maken wat ze al gedaan hebben.
Dit is echt niet met geld af te kopen, maar a.u.b. laat je niet oneindig gijzelen door familie, Peter R., advocaat Beer, en nu weer de boekjesschrijver Khalid Kasem.
5 0
wladimir
Bergwijn versprak zich gisteren bij DWDD en herstelde zich. Interessant. Volgens Wikipedia heeft Nouri een contract tot 01-07-2020. Ik heb gisteren gekeken en een traantje moeten laten. Ik word wel wat ongemakkelijk van die familie inmiddels. Sympathieke lui, hoor. Ze geloven vast ergens in, maar het is ze ook wel gewoon om het geld te doen. Nouri heeft bewust een risico genomen. Ajax is daar voor hem in meegegaan.
4 -1
Mokum87
wat is dat nou voor uitspraak. nouri heeft bewust een risico genomen en Ajax is daar mee in meegegaan. Kan niet ontkennen dat er gewoon fouten zijn gemaakt in de behandeling. voetballer zakt door de grond zonder dat daar directe aanleiding voor is. Dan mag ik verwachten dat een dokter snel reageert ipv pas na 20 min. Ik begrijp hun reactie zeker wel. Krijgt hem er niet mee terug en ze zullen er mee moeten leren leven maar begrijp hun punt zeker wel.
0 0
Kuningast
Vind het diep triest eerlijk gezegd.
Hoelang gaan ze dit volhouden met Appie? Hij zit gewoon gevangen nu. Hij kan niks meer
0 -1
mgtow
Misschien kan Mocrodammer zijn licht erover laten schijnen. De Islam schijnt er ook iets van te vinden.
5 -3
MPAjax
Hoop dat hij in ieder geval weer iets kan
0 -3
Ajacied33
Prachtig om te lezen. Hou je sterk dappere strijder
1 -3
WantAmsterdam
Mwah, hij zegt eigenlijk precies wat de dokters hebben voorspelt, dat hij niks meer zonder hulp kan doen. Hoe het met zijn bewustzijn precies is weet niemand. En dat hij “reageert” is waarschijnlijk ook meer iets wat de familie WIL zien. Gewoon lichamelijke functies die hun werk doen. Ik vind dit alles behalve dan prachtig. Het tegenovergestelde eigenlijk.
6 -2
Mentir
je kan bijna zeggen dat het lichaam is ontwaakt maar de ziel nog slaapt
1 -1
f*ck010
Ik denk eerder het tegenovergestelde. Misschien dat hij wel het een en ander bewust meekrijgt maar totaal niet kan bewegen/reageren. Jarenlang in je eigen lichaam gevangen zitten lijkt mij wel echt de ultieme nachtmerrie.
1 -1
WantAmsterdam
Misschien, al doet zijn lichaam ook niet heel veel helaas.
0 -1