'Nouri ligt niet meer in coma, hij communiceert'

FinnDekker, 26-03-2020 om 19:30, 115440 views, DWDD |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In De Wereld Draait Door heeft de familie van Abdelhak Nouri een update gegeven over de gezondheid van Appie. Zijn broer en vader vertelden aan de tafel van Matthijs van Nieuwkerk dat de voormalig voetballer inmiddels thuis is. Naar omstandigheden gaat het goed met de 22-jarige.

'Het gaat goed met Appie', opent broer Abderrahim. 'Hij is sinds kort thuis. Sindsdien gaat het stukken beter. Hij is bewust van de betrouwbare omgeving waar hij is, met zijn familie. Wat houdt goed in? Hij ligt niet meer in een coma. Hij is wakker. Hij niest, eet en boert. Maar hij komt niet zijn bed uit. Hij is heel erg afhankelijk van ons.'

Humberto Tan, eveneens aanwezig bij het gesprek, vraagt of de familie kan communiceren met Appie. 'Op goede dagen is er een vorm van communicatie, door middel van zijn wenkbrauwen of een glimlach bijvoorbeeld. Maar dat is topsport voor hem', aldus Abderrahim. Abdelhak wordt 'betrokken bij gesprekken' en er is te allen tijde iemand bij hem. 'Dat is al sinds de eerste dag 24/7 zo.'

Vader Mohammed is bijzonder emotioneel tijdens het gesprek. 'Ik geloof nog in een wonder, zeker', antwoordt hij als gevraagd wordt naar het herstel van zijn zoon. 'Het is een zware beproeving voor ons. Wij doen onze best. Het is de bedoeling dat Appie beter wordt.'

Ajax Showtime is bezig met een onderzoek om haar content beter af te stemmen op uw wensen en behoeftes. Wilt u deelnemen? Zo helpt u ons als website vooruit. Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan 2 minuten!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
ongelooflijk. wat n liefde, wilskracht en doorzettingsvermogen. wij hebben de permanente zorg voor onze dochter, maar die kan zelf lopen, eten en dr schoenen aan en uittrekken. Dus onze zorg is niets , hiermee vergeleken. Heb t grootste respect voor de familie, en ja je moet altijd blijven geloven.
0 0
Van Reenen
Het is natuurlijk qua ongeluk niet te vergelijken, maar afgelopen 29 december 2019 was het 6 jaar geleden dat Schumacher een ski-ongeluk kreeg. In coma geraakt en er tot nu toe niet uitgekomen. Hij wordt 24/7 verzorgd, maar zijn familie doet geen uitspraken over zijn toekomst.
Zijn vrouw houdt hoop dat hij ooit weer zal kunnen praten. Dit is vergelijkbaar met de familie Nouri die daarop ook blijven houden. Ik kan mij voorstellen dat als je zo'n situatie meemaakt, je niet eens nadenkt om afscheid te nemen. Dan blijf je hoop houden.........
Buitenstaanders, waaronder ik ook, heen en geen idee van wat de familie doormaakt en welke hoop zij blijvend zullen hebben.
Daarom heb ik diep respect voor deze familie en andere families dat zij zo positief in het leven staan, ondanks hun dagelijks verdriet.
1 0
Danishdynamite
De emotie van de teamgenoten en broer verscheurt je hart en ik weet de emotie de ze voelden en altijd zullen blijven voelen. Voor mij ook in juli, een paar jaar voor dit ongeluk verloor ik mijn beste vriend op 17 jarige leeftijd, ik zal altijd het moment herinneren dat ik dat telefoontje kreeg dat mijn kerngezonde gelukkige vriend verongelukt was. Het duurde 10 dagen midden in de zomer voordat de crematie kwam, deze 10 dagen zal ik altijd herinneren als zwaar en te pijnlijk, na de crematie kon ik pas een beetje rust vinden. Deze situatie is iets anders maar ik kan mij voorstellen dat dit gewoon bijna 2 jaar lang zo voelt als voor mij die 10 dagen voelde. Knap dat ze er zo over praten.
1 0
koppensneller
Erg triest word ik hiervan. Het is een aardige, erg religieuze familie. Hoop doet leven maar is in dit geval zinloos. Een acuut coma gaat niet zelden over in een coma vigil . ( In de volksmond een beetje cru een kasplantje). Zijn hersenstam werkt normaal dus eten , drinken, slikken gaat goed. Evenals reflexmatige dingen als hoesten, niezen maar ook willekeurige grimassen. Zo lijkt het of hij reageert of communiceert maar de hogere hersenfuncties komen nooit meer terug. Soms duurt dit jaren. Of het is niet goed gecommuniceerd of het wil maar niet aankomen. Tijdens de documentaire heb ik met een mengeling van nostalgie, trots en vertedering naar de oude beelden gekeken . Maar voornamelijk met veel verdriet.
8 0
voorkennis
Mooi verwoord koppensneller, ik vroeg me gister maar eigenlijk al jaren af of dit humaan is voor Nouri.
In hoeverre krijgt hij dit mee, of juist helemaal niet.
Als hij dit wel mee krijgt is hij gevangen in zijn eigen lichaam, en kan zich niet uiten.
Dit lijkt mij de uiterste vorm van kwelling.
In hoeverre realiseert hij zich nog zijn oude leven, of realiseert hij zich dat totaal niet meer.
Ik kan er geen antwoord op geven, maar het is intens verdrietig.
Zijn familie is zwaar gelovig en hopen en bidden op een wonder en geloven daar ook heilig in , maar hoe realistisch is dat ?
Aan de andere kant kan je dit leed Nouri aandoen als hij zich enigzins bewust is van de huidige situatie maar zich niet kan uiten.
Ik heb de antwoorden ook niet, maar Nouri nog jaren op deze manier zien (of althans via de media) lijden gaat echt door mn ziel.
Sterkte voor alle familie en vrienden
4 0
Cupmetgroteoren
Uitzending op dwdd werd deels overschaduwd door de aanwezigheid van Ali B en de advocaat. Ali B kan ik niet uitstaan. Hij heeft ook niks hiermee te maken. En de aanwezigheid van de advocaat was een domper.
7 -9
AFCAMM
Ali was er om op te treden en de advocaat is niet als advocaat in dienst van de familie, maar is hun woordvoerder.
0 0
Van Reenen
Klopt, hun advocaat is John Beer.
0 0
Ferd
AS wordt overschaduwd door jou. Niemand kan jou uitstaan Kutmetgroteoren
6 -8
Superjan
Ik lees altijd lulmetgrotewaffel.
3 0
Bensco
Provocerende uitspraak Ferd, nergens voor nodig
5 -7
voorkennis
mee eens , echter hij heeft wel gelijk
3 0
NelsonAFCA
Ongelofelijk, bijna alweer 3 jaar geleden. Wat vliegt de tijd snel zeg, abnormaal. Voor mij (en velen) lijkt het nog steeds de dag van gisteren die wedstrijd in Oostenrijk tussen Ajax en Werder Bremen.
4 -1
MPAjax
Gelukkig is hij weer uit zijn coma, des te beter misschien komen er bepaalde functies terug, wie weet, het gezicht kan in ieder geval bewegen en andere basale uitingen zoals boeren en niezen ook

Een wonder !
1 -2
Cupmetgroteoren
Had meer de indruk dat dit coping van de familie is en dat ie er gewoon als een kasplant bij zit. Het is al vaker gezegd door medici dat mensen met dergelijke verlammingen onwillekeurige bewegingen maken, en dat dat dan door de omgeving wordt opgevat als 'signalen'.
13 -3
MPAjax
:( dat is jammer maargoed wens hem het beste :)
1 -1
Bensco
Weinig veranderd dan eigenlijk. Heb zelf ook een broer in coma gehad maar communicatie via wenkbrauwen of glimlach zijn eigenlijk heel slecht te interpreteren als een reactie op iets. Dat zijn ook gewoon lichamelijke functies die hun werk doen.
14 -1
ajax4perez
Ik zal best gehaat worden na deze uitspraak maar laat hem aub gaan! Verlos hem en de familie uit deze situatie! Dit is mensonterend.
Ziekenhuizen weigeren hem verder intensief te behandelen omdat hij medisch gezien te slecht is voor verdere behandeling (ja dat weet ik 100% zeker).

Ga om tafel met Ajax, zorg voor een passende oplossing en laat hem rusten!

Nouri is voor altijd Ajacied!
32 -3
RaynoFischer
Zou eerlijk gezegd wel het beste zijn idd, alleen zijn familie is erg streng gelovig voor hun al een reden om dat niet te doen...
Ik vraag mij af of hij zijn eigen bewustzijn nog heeft, dat zou echt fucked up zijn :(
1 0
Ajax4proud
Gedurfd om te zeggen maar wel met je eens!
Maar het leven eindigen ligt bij de familie en dan is de keuze toch gevoelig. Ik zelf zou er ook niet aan willen denken om als een kasplantje te willen leven, je constant geholpen moet worden. Buiten het feit dat je niet meer je ding kan doen en je voor altijd afhankelijk bent van anderen. Over het algemeen probeer je als mens zijnde zo lang mogelijk te leven en het een ander ook zo te gunnen maar of dit de ideale manier is dat betwijfel ik.
4 0
WantAmsterdam
Perfect verwoord! Tuurlijk, niemand wil dat appie gaat, maar we moeten gewoon de realiteit in het oog zien en luisteren wat de dokters en professionals zeggen, en die zijn duidelijk, dus weinig reden positief te zijn, dat hij niet meer in coma maakt het alleen maar erger als je het aan mij vraagt...
4 0
ajaxdordtt
Eens.
4 0
Arie Vink
Niet aan jou. Daarnaast zal het geloof van de familie dat zeker niet toestaan
6 -8
Hobbemastraat
Dat is dus niet waar. Volgens het geloof (zowel in het Christendom als de Islam) is het doel van de mens om God te aanbidden en goede daden te verrichten. Zodra dit niet meer mogelijk is dan heeft de mens dus geen functie meer. Ik begrijp de familie wel heel goed dat ze het niet zomaar opgeven, maar als er na zoveel tijd nauwelijks vooruitgang zichtbaar is moet je je conclusie trekken. Hoe pijnlijk ook. Juist als gelovige.
0 0
Cupmetgroteoren
Dat beslist de familie.
6 -5
ST
Ik ben het juist volledig met je eens. Dit wens je je ergste vijand niet eens toe, laat staan onze geliefde Nouri.
7 0
markk
Ik ben blij dat hij inmiddels weer thuis is, volgens mij is hij al een hele tijd uit de coma alleen echt communiceren kan hij niet en dat zal hoogstwaarschijnlijk ook nooit meer komen, hoe triest dat ook is. De schade die is gedaan aan zijn hersenen is onomkeerbaar.
3 -1
PierreHeno
Voorzichtig zijn dat Appie nu niet p.o. het nieuwe corona virus oploopt want die conditie heeft hij niet.
0 -6
SouthAjax9
ou het niet geweldig zijn als Ajax in deze corona tijd de beste en mooiste wedstrijd van Appie in Jong of A1 binnenkort op youtube zet? (vast wel iemand hier weet welke wedstrijd geweldig was)
2 -1
sexyajaxgirl
Ik heb het seizoen met Nouri bij Jong gevolgd (bijna elke wedstrijd gekeken met live stream of in stadion). Maar helaas krijg je altijd die vrije trap bij zijn debuut te zien en verder zie je niet veel. Er zijn mooie momenten te halen uit die Jong wedstrijden maar raar vond ik dat in DWDD daar niks van terug te zien was. Ook bij Ajax TV zijn beelden van hem hoe hij rondom het voetbal was. Zou ook mooi zijn om te laten zien.
4 0
Sterspeler
Er was vanavond een fragment bij DWDD. Was tegen Willem 2.
1 -2
WantAmsterdam
Klinkt bij verre na niet zo positief, zou nouri graag zien beter worden, maar geloof toch meer de dokters dan in wonders, en die waren duidelijk dat het niet meer goed zal komen.
Wat de familie nu zegt is niks anders dan een jaar geleden, ja hij is nu thuis, maar toch is hij volstrekt afhankelijk, ben daar meer een sceptisch mens.
8 -2
036AFCA97
Zat nog te denken.. Zouden ze Ziyech hebben gevraagd voor DWDD? Denk dat hij dat nee zou hebben gezegd. Denk niet dat hij een jongen is die wil huilen op tv.
3 -2
PierreHeno
Zeker niet in zo'n programma inderdaad.
0 -2
WantAmsterdam
Dacht iets vergelijkbaars, Ziyech was ook heel close met hem, maar je intuïtie zou zomaar waarheid zijn, want Ziyech is normaal niet iemand die heel wat emoties laat zien, een zeker niet op tv (begrijpelijk, zou ik ook niet doen).
2 -1
036AFCA97
M’n vriendin zat me aan te kijken alsof ik gek ben. Zit je ineens met tranen in je ogen naar DWDD te kijken.

Heel heftig allemaal. Zaten Matthijs, Ali, Bergwijn, Donny, Frenkie, papa Nouri en zijn broers allemaal een traantje weg te pinken. Mooi om te zien, maar heel zwaar.
5 -1
Jelephi
Ik lig nog na te denken over die dwdd aflevering van zojuist. Tot op het bot geraakt.

Wat ben ik blij dat Appie er weer is. Als hij ooit nog maar een keer in de ArenA kan komen. Zijn onthaal, ik krijg er nu al kippenvel van.
1 -1
diamanti
Kippenvel en natte ogen hier. Wat een ventje die ik eigenlijk helemaal niet ken met je kan doen.
3 -1
fc Barcelona_ke
Betekent dat nouri weer wakker is?
1 -2
Jelephi
Wakker maar in vegetatieve toestand denk ik.
4 0
Radie125
Nouri we missen je elke dag. De pijn zal nooit verdwijnen.
4 -1
Ajax4xbestevaneuropa
En dan zijn er nog mensen en zelfs Ajacieden die roepen Ik word wel een beetje moe van dat Nouri gedoe. Of Die familie zit alleen maar achter geld aan. Hele domme mensen zijn dat die zo denken.
Het is overduidelijk dat Ajax een arts had die helemaal niet wist wat hij moest doen, 10 minuten wachten tot je gaat denken Misschien is het zijn hart! Dan mag je eigenlijk nooit meer iemand helpen als arts de rest van je leven. En dan te bedenken dat Ajax het nog had over een knvb onderzoek waaruit bleek dat Nouri wat aan zijn hart had, hoe klein ook. Met dat in je achterhoofd als ajax' medische staf zijnde en dan niet direct aan hartproblemen denken nadat hij op de grond viel is onbegrijpelijk. Van mij mogen ze 50 miljoen hebben.Stel Appie had nog 10/15 jaar op profniveau kunnen spelen waarin hij gem. 5mil. per jaar had kunnen verdienen. Misschien 8-10 per jaar bij een topclub jarenlang en dan nog wat minder het begin en eind van zijn loopbaan. En mensen die zeggen Maar hij speelde niet eens vast in Ajax 1, hoezo zou hij zo goed worden dan? Nou die mensen weten al helemaal van niks, want wie zegt dat hij het fysiek niet had om de top te halen die moet wel hebben gezien dat hij meer techniek had dan Frenkie en Donny bij elkaar opgeteld.En reken maar dat je met zulke kwaliteiten +zijn steekpass ook gewoon bij Barca had kunnen spelen op den duur.
0 -24
Jan Doedel
Gefeliciteerd met de meest achterlijke reactie ooit!
8 0
ST
Beetje jammer deze reactie.
7 0
Hollister
Hier spreekt de advocaat...
4 0
trainerdv
Slechte reactie... Vind je de huidige artsen ook slecht omdat ze niet precies weten wat ze moeten doen? Nouri is niet de enige voetballer die dit overkomt. Het is verschrikkelijk, maar het is niemands 'fout'. Dat is moeilijk in te zien, snap ik, maar dat is ook iets wat weinigen willen snappen als het om medische zaken gaan. Als je echt denkt dat Nouri na deze hartaanval nog profvoetballer had kunnen worden, snap je zelf bijzonder weinig. Sorry, maar ik kan het niet anders verwoorden.
7 -1
Ajacied33
De hele uitzending was een grote tranentrekker, wat een kippenvel man. Respect voor Ali B en Bergwijn, en natuurlijk Frenkie en Donny, maar dat zijn meer 'onze" jongens. Het is en blijft zeer moeilijk om naar deze beelden te kijken, wat een emotie. En dat voor een jongen die niemand hier persoonlijk kent, ga ik althans van uit. Ik ben zelf een gelovige jongen, dus ik blijf wel altijd hopen en geloven in zijn herstel. Al blijft het zeer moeilijk natuurlijk....Ik wens de Nouri's heel veel sterkte
7 -1
Ajax95Duivendrecht
Kippenvel... Buiten de eerste 20 minuten een schitterende uitzending.

Wat blijft het toch ontzettend moeilijk om al die beelden van Appie weer terug te zien. Alles staat nog zo op het netvlies bij je. Voor ons is het al heel moeilijk om alles van Appie weer terug te zien, kun je nagaan hoe sterk dit het geval is voor Frenkie/Donny/Steven en zijn familie.
7 -1
afcasven1995
Hele uitzending kippenvel maar bij dat stukje over de keuze van Frenkie voor Barca waarbij Appie een teken gaf.... niet normaal.
2 -1
ghouleseddik
Ik moet dit nog terugkijken. Maar ik schrik hier wel van. Hij eet? Wat moet ik me daarbij voorstellen? Zelfstandig? Ik hoop zo enorm hard op een wonder, dat die jongen nog genoeg vooruitgang boekt om een enigszins kwalitatief leven te leiden.
2 -1
AFCAMM
Ik denk dat hij gevoerd moet worden, aangezien hij communiceert met zijn wenkbrauwen.. Hij kan dus verder nog steeds niets en is volledig afhankelijk, maar hij is in ieder geval bij bewustzijn.
3 -1
Cruijff72
Het is eigenlijk niet mijn plaats om hier van te vinden of over te gissen, maar als ik dit zo hoor is er eigenlijk geen sprake van bewustzijn.
3 0
Rood Gevaar
Ik ben 32 jaar en een behoorlijk grote vent, maar heb het nog nooit droog kunnen houden als ik beelden van Nouri zie.
Gek dat je iemand kan missen die je nooit persoonlijk hebt gekend
2 -1
Rood Gevaar
Ik ben 32 jaar en een behoorlijk grote vent, maar heb het nog nooit droog kunnen houden als ik beelden van Nouri zie.
1 -1
Pauw
Heb gelukkig het boek van Spaan al gelezen. Ik zit helemaal niet te wachten op getouwtrek. Dat deze advocaat deze zaak publiekelijk bespreekt vind ik beneden alle peil. Dan heb je je prioriteiten niet op orde.
2 0
Ajacied33
Het is niet hun advocaat, maar vertrouwenspersoon/oom van Nouri. Hij beantwoordde ook maar de vragen die van Nieuwkerk hem stelde.
1 0
Pauw
Allemaal afgesproken werk hoor, ter promotie van z’n boekje.
3 -1
RuffRhythim
Met een brok in de keel naar de uitzending gekeken.
Mooiste nieuws inderdaad dat hij wakker is en door thuis te zijn er beter aan toe is dan in het verpleeghuis.

Mooiste beelden vond ik de filmsessie van zn broer voor tijdens en na Ajax-Willem 2, dat kwam wel binnen zeg....
1 -1
AFCAMM
Bijzonder heftige uitzending.. Vind het knap dat Ali B en Douwe Bob gewoon konden optreden, want iedereen leek weer een emotioneel wrak. Ook Matthijs. Pijnlijke, maar toch mooie televisie. En heel fijn dat de familie Appie in ieder geval weer een beetje ‘terug’ heeft.
2 -1
Spectre
Wat blijft het toch moeilijk als je die beelden weer ziet..
0 -1
Huntelaar020
Prachtige uitzending.
En mooi nieuws.
3 -1
Superjodeuh
Tja, het klinkt als groot nieuws. Maar als je hoort wat hij wel/niet kan...
4 -1
voorkennis
onwaarschijnlijk dit nieuws, nooit meer verwacht...grote vraag en wat nu ?
het is een wonder dat zowiezo
0 -2
SPLNDD
Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat de familie vooral heel graag bepaalde signalen wil zien.. hij kan niet praten, of iets dergelijks
5 -1
Mikenick
Dat zeggen ze toch ook niet? Communiceren is meer dan alleen praten en ik kan mij heel goed voorstellen dat de familie ieder signaal en iedere vorm van communicatie met hun broer/zoon fijn vindt.
0 -1
ajaxmachtig
Blijft verdrietig. En ze zeggen dat hoop doet leven. Maar Nouri wordt echt nooit meer de oude. Geen god die daar nog iets aan kan veranderen.
1 -1
VoorOnzePloeg
Eigenlijk geweldig nieuws, had niet verwacht dat hij ooit nog wakker zou worden. Nu hopen op een mirakel, al is de kans o zo klein
0 -1
AFCAjax
Dat hij niet meer in coma was en met wenkbrauwen enige communicatie mogelijk was is al heel lang bekend hoor.
8 -1