Ten Hag: 'Timber maakt nu deel uit van het beste team'

BadembaBarrie, 07-03-2020 om 20:40, 16197 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag heeft zaterdag uit 'tactische overwegingen' gekozen voor Jurrien Timber in de basis tegen sc Heerenveen. Dat stelt de oefenmeester voor de camera van FOX Sports. Volgens Ten Hag speelt vooral de snelheid van Timber een belangrijke rol in die overwegingen.

'Hij kan indribbelen en inschuiven en bij Heerenveen hebben ze heel veel snelheid voorin', aldus Ten Hag, die die snelheid van Heerenveen met de eveneens snelle en wendbare Timber hoopt te bestrijden. De ruimtes die achterin liggen zijn dit seizoen al vaker een pijnpunt geweest voor Ajax. 

Ten Hag wil niet zo ver gaan door te stellen dat Timber nu al Perr Schuurs en Edson Álvarez voorbij is in de pikorde, ondanks dat hij zaterdag in de basis begint ten koste van die twee. Het gaat volgens Ten Hag echt puur om deze wedstrijd. 'Uiteindelijk gaat het erom dat de besten spelen, het beste team, daar maakt hij nu deel vanuit. '

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michel76
Van de drie (Alvarez, Schuurs en Timber) zie je dat Timber het meeste Ajax Dna heeft. Waar ik Alvarez en Schuurs meer statisch vindt zoekt Timber meer de ruimte op.
1 0
7172AFCA7395
Dat concluderen we na 1 wedstrijd ?
0 0
michel76
Als je jong ajax en dus Timber volgt in de kkd had je dit niet hoeven te vragen
1 0
Nozempie
Ik vond dat hij zich prima staande hield. Dat tegendoelpunt kwam Dest vooral in de weg lopen.
2 0
7172AFCA7395
Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat van Bergen
daar nog tot een schot komt...
1 0
AlexIbarra
80 minuten met een gele kaart op zak, prima gedaan.
1 0
Bennyben
De laatste 6 wedstrijden vind ik schuurs, alvarez en vandaag weer timber een van de betere in de wedstrijd. Daarin tegen mag van mij Donny, daley, promes, Nico, dest en hakim wel eens een keer gepasseerd worden.
0 -5
Rukboor
Ten Hag denkt dat het een oefenwedstrijd is.
1 -2
Tjpknge
Indirbbelen
0 -2