Debutant Timber opvallendste naam in opnieuw gewijzigde Ajax-basis

BadembaBarrie, 07-03-2020 om 19:30, 11431 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jurrien Timber zal zaterdag namens Ajax zijn debuut maken tegen sc Heerenveen. De jonge verdediger staat in het Abe Lenstra stadion meteen in de basis, rechts centraal achterin. Dit gaat ten koste van zowel Perr Schuurs als Edson Álvarez, die beiden op de bank zitten. 

In de aanval keert Lassina Traoré terug in de punt en hij lijkt te worden geflankeerd door Hakim Ziyech en Quincy Promes. Dusan Tadić staat op de nummer tien positie. Daley Blind stond tegen FC Utrecht nog op het middenveld, met Lisandro Martínez achter hem in de verdediging. Die wijziging lijkt Ten Hag in Heerenveen te hebben teruggezet. Het basiselftal is hiermee op zeven plaatsen gewijzigd ten opzichte van de verloren bekerwedstrijd in Utrecht.

Opstelling Ajax:

Onana; Dest, Timber, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Tadic, Martinez; Ziyech, Traoré, Promes

Wissels Ajax:

Varela, Scherpen, Schuurs, Álvarez, Eiting, Huntelaar, Marin, Ekkelennkamp, Gravenberch, Danilo

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kaatje
Ten Hag bevindt zicht -buiten het eerste elftal om- ontzetten veel op de Toekomst bij de jeugdelftallen. En is zich -meer dan menig ander- bewust van kwaliteit die spelers wel of niet hebben. Maar meer ook ziet hij of ze inpasbaar zijn in het eerste elftal. En gezien de situatie waarin Ajax 1 zich nu bevindt vind ik het helemaal niet gek om dingen aan te passen als het gevoel daarvoor is. Vasthouden aan een niet lopend elftal zonder vertrouwen gaat het niet worden. Zo werkt het overal en niet alleen in de voetballerij. Het is jammer dat het ons zo laat in de tijd van het seizoen overkomt want dat maakt het terugkeren in oude doen en prijzen pakken lastiger omdat de druk hoger is dan eerder in het seizoen.
De opstelling was wellicht verrassend, maar het liep beter en ergens moet het beginnen. De uitleg Ten Hag voor Timber was niet gek. En m.i. zijn Schuurs en Alvarez niet afgeschreven. Beiden zie ik volgend seizoen in een nieuw Ajax met een verfrist technische Staf (en trainer?) .
En wat mij betreft houden we Bogarde er de komende weken bij!
0 0
artteun
Timber speelt een solide pot. Knap om in deze vorm vh team je debuut te maken. Maar hij houdt zich staande tot nu toe
2 0
PetrusKeizer
mag ik ook n keertje meedoen, Erik?
0 -3
Libero
Ik snap de uitleg wel enigszins. We worden continu op snelheid geklopt achterin en Timber heeft die snelheid wél.
1 0
Gonzalez75
Ik wens hem veel succes toe al vraag ik me nu af waarom ten Hag dit weer doet.
0 -2
EKS
Tadic en vd Beek zo dicht bij elkaar dat gaat prachtige combinaties opleveren.
1 0
gusanito
Bedankt Alvarez. Je hebt nooit vertrouwen gekregen als centrale verdediger en je bent voor de rest als oud vuil behandeld. Mooi op zoek naar een club waar je wel gewaardeerd wordt.
1 -3
VoorOnzePloeg
Precies, heeft naar mijn mening nooit een echte kans gekregen
0 0
MitsjollAjax
Je kan zeker voor timber kiezen als je het in hem ziet zitten maar waarom dan nu ineens? Dan was die vorige week of 3 weken terug toch ook goed genoeg. Schuurs en Alvarez moeten of niet fit genoeg zijn want die hoef je anders ook niet meer te gebruiken dit seizoen. We gaan het zien, ben erg gespannen want we moeten winnen
0 0
Sammy Sosa
Snap wat je bedoelt. Ruikt naar een paniekerige keuze maar om eerlijk te zijn voegen Schuurs en Alvarez helemaal niks toe. Ten Hag ziet dat gelukkig. We moeten winnen en met die 2 loopt het ook niet.
2 0
MitsjollAjax
Ik vind schuurs wel goed maar die verpest het voor zichzelf. Die geeft ballen die hij niet kan en moet geven
0 0
PetrosQ
Aanvallend zie ik mogelijkheden. Ekkelenkamp is eenzelfde speler als vd Beek, maar dan minder. Je hebt meerdere smaken nodig. Met Tadic heb je veel meer voetbal op 10. Tadic zal dan ook niet verstrikt raken tussen de spitsen, waar de brede Traoré het gevecht mag winnen. Traoré brengt ook iets meer dynamiek en diepte in de spits.
1 0
Bjorn2321
Wij hebben 3 CV die falen of momenteel niet goed genoeg zijn (Alvarez, Pierie, Schuurs) en hebben Botman verhuurd aan Heerenveen...
Nu zag je dat een half jaar geleden niet aankomen, maar is toch pijnlijk.
0 0
Sammy Sosa
1 ding kunnen we Ten Hag niet verwijten, hij geeft de jeugd genoeg kans ;) Alleen wel elke week een ander.... Persoonlijk wel fan van Timber dus ben benieuwd! Ook goed dat Martinez en blind weer zijn omgedraaid. Voorhoede staat ook prima zo. Nu maar hopen dat ze de vorm weer beetje te pakken krijgen.
4 0
AlexIbarra
Is Timber toevallig snel?

Dat zijn Schuurs en Alvarez (en Blind en Martinez) niet, dus zou iets kunnen toevoegen.
Anders volg ik het echt ff niet meer..
0 0
Sammy Sosa
Ja Timber is met afstand de snelste van de 3
1 0
AlexIbarra
Dat verklaart wel iets, het gebrek aan snelheid achterin was goed voelbaar..

Het is aan de rest om ervoor te zorgen dat hij alleen de bal in de ploeg hoeft te houden en 10-15 sprintjes aangaan naar een lange bal.
0 0
PierreHeno
Dit gaat 'm niet worden. Van Gaal kwam destijds bij een slechte verdediging van Oranje met een 5-3-2 opstelling....en dat bleek prima te functioneren in de poulefase WK 2014. Nood breekt wet en de nood is er nu toch beslist. Wanneer we opnieuw achter komen dan krijgen we er vast meer om de oren. Ajax heeft alles te verliezen...Heerenveen kan lekker vrijuit spelen.
0 -2
PetrosQ
Bijzondere keuze. Schuurs en Alvarez zijn niet onomstreden, maar vertrouwen zie ik het wel goed komen. Schuurs had een paar cruciale slippertjes, maar verder stond hij erg goed te verdedigen en opbouwen. Alvarez speelde tegen Utrecht gewoon goed, behalve die tackle. Waarom dan nu Timber?
0 0
preme
Zo’n opstelling spreekt echt weer paniek uit.
1 -3
Mikee
Hoe bedoel je voor de leeuwen gooien. Dit is onverstandig voor zowel Ajax als Timber. Hopelijk loopt het goed af.
1 -1
Robeerke
Dit is ten Hag die zegt Fuck it
1 -1
3*stars*3
Als de “baas” in de war is, werkt dat door op de werknemers...
Ten Hag oogt in interviews vaak nerveus maar nu ook al een tijdje, met zijn keuzes.

Ik hoop dat dit een goede keuze is en van mijn part, zelfs sleutel tot succes maar hij speelt echt met vuur...
3 0
31xAjax
Een tijdje? Pas 2 jaar...
1 -2
artteun
Je moet winnen en dan nu met een debutant starten? Als je verliest, kost het je je kop, als je wint ben je geniaal als trainer. En het mogelijke voordeel is dat Heereveen een voetballende ploeg is en geen Getafe of Utrecht.... je moet het maar durven
0 -1
Ajax95Duivendrecht
Ten Hag is het helemaal kwijt...
1 0
RuffRhythim
Het is ook echt de tijd om te experimenteren hoor, mennnn...
1 0
DeLeermeester
Schuurs is klaar. Face it. We moeten nu door.
3 -2
greinsje
Gewaagde move, al ben ik het er wel mee eens dat die positie het probleem is. De opbouw klopt niet meer, het loopt kut sinds Veltman geblesseerd is.
2 0
31xAjax
Het is weer "roll the dices" met uw gastheer Erik ten H......
3 0
GC
Ben eigenlijk benieuwd hoe Danilo het zou doen.
0 -1
ajaxfanmarcel
33 wedstrijden achter elkaar steeds weer een ander elftal. Dat geeft geen vertrouwen.
1 0
Noxin
Helemaal van het padje af, die Ten Hag.
2 0
Rommy
Schuurs en Alvarez zijn goede verdedigers, probleem is dat Dest en Tagliadico als een een zonder kop naar voren rennen waardoor Blind\Schuurs/Alvarez komen te zwemmen.
1 0
GvanAchteren
Zal heel veel aan Donny liggen. Dest en Nico horen als wingbacks hoog te staan in balbezit. De beide controleurs moeten zorgen dat de ruimtes niet te groot worden. Is volledig tegen zijn natuur in, maar hij moet echt discipline opbrengen.
0 0
Ajax#1900
Schuurs geeft iedere wedstrijd zomaar een goal weg. Wel logisch dat daar ook veel twijfels over zijn. Niemand zegt het hier maar stiekem heeft de blessure van Veltman ook een impact gehad op de afgelopen periode. Met Veltman zag het er veel beter uit achterin.
7 0
aka
Idd
0 0
DonQ
Niks ten nadele van Timber die een prima seizoen speelt bij jong Ajax, maar Ten Hag is het vertrouwen echt aan het afbreken bij met name Schuurs en Alvarez...Het is me ook niet helemaal duidelijk of Blind nu weer achterin staat of Martinez, maar zo krijg je dus nooit een vaste as.
7 0
mickey2602
Ik dacht eerst dat Blind weer op het middenveld kwam maar uit de tekst hierboven blijkt dat Blind weer gewoon in de verdediging start.
0 0
DonQ
De draaimolen is op volle toeren.
1 0
SandroAFCA
Pokeren met 40 miljoen
4 -1
Libero
Goed zo, Telegraafpapegaaitje.
1 0
Bensco
Ik wil nu rust prediken maar deze moves snap ik voor geen meter. Zit geen logica in terwijl het wel een cruciale wedstrijd is.
3 0
TurboUrby
Als Martinez daadwerkelijk CM speelt en Tadic daadwerkelijk op 10 dan is dit een redelijke opstelling.

Timber zal denk ik eerder een nuttige selectiespeler als back worden dan als CV. Maar gezien het lage niveau van Schuurs en Alvarez is het niet onlogisch om voor de next-in-line te kiezen.
1 -1
Bensco
Vreemde is alleen dat ik Alvarez vorige keer geen verkeerde pot vond spelen. Op die penalty na dan. Denk je dat Timber het beter gaat doen?
0 0
TurboUrby
Nee, ik denk dat Timber er ook niet klaar voor is. Zeker in een elftal dat niet draait.

Alvarez was imo ook weer ontzettend matig. Opbouwend verschrikkelijk, ontzettend traag, word 2x aan de kant gezet door Kerk als een pupil, en veroorzaakt een pingel. Schuurs is aan de schandpaal genageld voor minder. We hebben op Blind na gewoon geen CVs van Ajax-niveau.
1 0
Dastaan
Waar gaat dit heen met die ten Hag. Deze jongen heeft nog geen enkele invalbeurt gehad of minuten kunnen maken en nu het code rood is geef je hem de kans om te spelen. Alles hangt af van deze wedstrijd. Als dit weer geen 3 punten opleverd dan zal ten Hag ontslagen moeten worden. Ik hoop egt op 3 punten maar zie het somber in.
7 0
Daneman
Ligt nog meer aan Overmars! Wie hoort er niet thuis in dit rijtje? Slecht ingespeeld op vertrek de Ligt. Wel kwantiteit, geen kwaliteit.
0 -1
hakkietjakkie
Timber zal er staan door zijn snelheid denk ik. Wel jammer vond Schuurs niet slecht spelen laatste wedstrijden op wat foutjes na.
1 -1
Simpelishetmoeilijkst
Die fout he’s hebben je niet genoeg doelpunten gekocht?
0 0
JanBiesbos
Nu mag je th er wel uit flikkeren hoor wat een dwaas....
1 -1
mvdk
Zo begon het ook met De Ligt.
3 0
Bounce77
Zou Erik gewoon ienemienemutte doen voor de wedstrijd
3 0
AlexIbarra
Hij is leuk.. ;)
0 0
Chancellor
snap er geen reet meer van.
Zo komt er achterin nooit de vastigheid die wij zo nodig hebben.
0 -1
Daneman
Ik snap ut wel. Schuurs heeft langdurig aangetoond het niet aan te kunnen. En qua Alvarez zal Erik ook wel gelijk hebben. Gebrek aan kwaliteit
0 -1
ajax4ever01
Met die matige verdedigers die we hebben komt er sws niet snel vastigheid
1 0
Mbaku
Timber voor Dest had ik nog begrepen, die maakt er al weken een potje van en loopt langs zn schoenen maar dit is niet meer te volgen.
2 0
trodat4030
Ik hoop dat Timber overeind blijft in een zwalkend elftal, zou klote zijn als ie ook met ingang van vanavond weer keihard wordt afgebrand en die kans is zeker aanwezig. Eigenlijk hoort zo’n jongen te debuteren in een fatsoenlijk draaiend elftal als ie zelf ook in vorm is. Nu lijkt t een paniekreactie van een trainer die het allemaal niet meer weet.
5 0
31xAjax
Erik ten H. is anders erg bedreven in het afbranden/afrekenen van de jeugd. Schuurs/Lang/Eiting/Troaré/Ekkelenkamp/Gravenbergh gingen hem voor. Waarom zou hij Timbre sparen als hij niet lekker speelt....
0 -2
10Sneijder10
Hahaha wat een aanfluiting. Niet voor die jongen hoor want die doet het best oke bij Jong. Maar wat wil die kale pino nou joh. Hij maakt Schuurs en Alvarez kapot op deze manier.
7 -1
ram
Eens. Belachelijk! En Alvarez speelde de laatste wedstrijd redelijk goed.
8 0
talent020
Lullen over vastigheden, terug naar de basis, dicht bij jezelf blijven etc, maar wel weer je basiselftal wijzigen, weer het moraal van speiers naar beneden halen... Erik is het een beetje kwijt, na dit seizoen lekker afscheid van nemen
1 0
Engeltje
Wie snap het nu nog?
1 0
AFCA1510
HAHA WTF. Ten Hag is het spoor bijster. Niet dat Timber het niet aankan, wel gwn de manier waarop. Wtf.
1 -1
insectenverdelg
En nadat je 4 potten op rij niet hebt om gekeken naar Traore, moet hij nu jw kastanjes uit t vuur halen. Wat een blamage.
6 -1
Ajaciedvooraltijd1434
Tja met de huidige spelers wil het niet dus ik ben benieuwd
0 0
Suarez16_
Tja opzich logisch als Schuurs en Alvarez fout op fout stapelen. Wel gedurfd vandaag. Als je vandaag niet wint dan zijn de rapen echt gaar.
2 -1
Daneman
Schuurs inderdaad, Is Alvarez ook echt niet geschikt?
1 0
JanBiesbos
Fout op fout en blind dan? Niet scoren voorin kun je ook zien als fout op fout.....
0 0
Gerrr
Hoe TH met zijn spelers omgaat daar zit werkelijk geen enkele logica in.
Hopelijk voor hem wint hij vanavond.
0 0
Mauroafca
Erik is gek geworden..
2 -1
Dolberg25
Dit is al iets van de 8ste wedstrijd op rij dat we met een ander centraal duo spelen. Ben benieuwd.
0 0
Soccerskins
Je kunt wel zeggen dat Erik zoekende is ja.
5 -1
Toon meer reacties