Jong Ajax verliest van het Volendam van Jonk

FinnDekker, 06-03-2020 om 21:50, 20723 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Jong Ajax is de vierde periode slecht begonnen. In Volendam gingen de Amsterdammers als de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek bij de nummer vier: FC Volendam. Maar na vrijdagavond wisselden de twee van plaats. De beloften verloren namelijk verdiend met 4-0 van de ploeg van Wim Jonk.

De wedstrijd begon wat tam, zonder een uitgespeelde kans voor een van de ploegen in het eerste kwart. Boy Kemper, Juan Castillo en Quinten Timber probeerden op doel te schieten, maar zij konden doelman Nordin Bakker niet verrassen. Aan de andere kant moest Kemper vervolgens de bal van de lijn halen.

Ondanks dat vooral Jong Ajax het spel maakte gedurende het eerste half uur, kwamen de Volendammers op voorsprong. Het was Franco Antonucci, oud-jeugdspeler van Ajax, die de score openende met een voorzet die opeens binnenviel. Zowel de verdedigers als Dominik Kotarski grepen niet in. Hetzelfde gold enkele minuten later toen Ibrahim El Kadiri opstoomde op links om vervolgens Liam van Gelderen en Kotarski kansloos te laten en dus de score te verdubbelen. 

Na rust wisselden de Amsterdammers van spits. Naci Ünüvar werd gewisseld voor Sontje Hansen. Maar net als Ünüvar had ook Hansen moeite om voorin de bal vast te houden, waardoor Jong Ajax moeilijk aansluiting vond. Aan de andere kant, daarentegen, kwam men al snel tot een doelpunt. Wederom via Antonucci, die deze keer bewust op doel schoot. De middenvelder schoof de bal beheerst laag in de verre hoek achter Kotarski.

Pas in het laatste kwartier begonnen de beloften van Mitchell van der Gaag vervolgens beter te voetballen. Kansen waren er voor de Hansen, Castillo, Alex Mendez en de ingevallen Victor Jensen. Telkens lag Bakker echter in de weg. Ietwat onverdiend was dan ook de vierde tegentreffer, die in de slotfase werd gemaakt door Jelle Duin na een counter.

Opstelling FC Volendam:

Bakker; Fadiga, Plat, Van de Ven, Smal; Plat, Visser, Antonucci; El Kadiri (Johnson 85'), Deul (Duin 77'), Murkin.

Wissels FC Volendam:

Roggeveen, Michaelis, Betti, Eerdhuijzen, Runderkamp, Ben Sallam, Johnson, Duin, Vlak en Doodeman.

Opstelling Jong Ajax:

Kotarski; Van Gelderen, Kasanwirjo, Pierie, Kemper; Taylor, Regeer (Llansana 85'), Mendez; Timber (Jensen 63'), Ünüvar (Hansen 46'), Castillo.

Wissels Jong Ajax:

 El Maach, Douglas, Llansana, Jensen, Hansen, Thethani en Solomons.

Doelpunten:

1-0 Franco Antonucci (35')
2-0 Ibrahim El Kadiri (39')
3-0 Franco Antonucci (53')
4-0 Jelle Duin (88')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Red Devil
Kregen even een lesje in efficiënt afwerken gisterenavond in van fc Volendam.
0 0
Marcao
Elk team van Ajax denkt te winnen door aanvallend te spelen en (te) hoog te staan. Daardoor is elke counter voor de ingegraven tegenstander een dikke kans. Dat ziet elke idioot, maar toch blijft heel Ajax het doen. Hoe dom kan je zijn?!
1 -2
Starring
Ik zou zeggen welkom bij Ajax. Aanvallend voetbal zit eenmaal in het DNA van Ajax. Echter in de 'uitvoering' gaat het momenteel mis bij met name Ajax-1. Jong Ajax is een iets andere verhaal. Dat speelt met een piepjong elftal en wekelijks in een andere samenstelling. Toen ik linksback Castillo als linksbuiten zag lopen en de 16 jarige middenvelder Unuvar in de spits, wist ik hoe laat het was. Jonk zijn teams weten daar wel raad mee.
0 0
Knalpot
Je kan nog steeds prima aanvallend voetbal spelen met de linies dichtbijelkaar, alleen met 50 meter vrije ruimte in je rug spelen is tegen elke tegenstander die een beetje het materiaal heeft (en dat zijn ze schijnbaar tegenwoordig allemaal) is dat vragen om problemen. Heb je 2 a 3 types a la Sanchez dan kan het nog veel verbloemen maar met dit materiaal is het kamikaze zelfmoord.
0 0
BrandjeXL
Heeft niks aanvallend voetbal te maken. Ajax1 en ook JA zetten op een achterlijke manier druk op kamikaze manier. Het is totale nonsens om hoog te gaan staan en zo je laatste linie kwetsbaar te maken. Zak een meter of tien terug. Laat de tegenstander opbouwen en dan er vol op klappen als hun middenveld de bal heeft. Zoals Ajax nu druk zet speel je elke tegenstander in de kaart. Je maakt je eigen speelveld veel te klein en het voor je tegenstander veel te lang. Terwijl het bij druk zetten precies andersom hoort te zijn.
1 0
Starring
Het wordt pas kamikaze als het druk zetten niet door het hele team haarfijn wordt uitgevoerd en linies niet goed op elkaar aansluiten zoals tegen Getafe, AZ en FCU gebeurde. Als je het wėl goed uitvoert, zoals vorige jaar, verover je eerder en sneller de bal en kun je gelijk een nieuwe aanval opzetten. Ook de buitenspelval wordt amper toegepast ter ondersteuning van je laatste linie. Dat zijn zaken die je Ten Hag kunt aanrekenen. Als het in de wedstrijd steeds mislukt is logisch dat je automatisch wat meer inzakt. Maar ook dát gebeurt maar niet.
0 0
Ajaxbrl
Blijkbaar is verliezen ook besmettelijk..
0 0
Bensco
Ik heb de wedstrijd niet gezien maar de uitslag verrast me niet. De laatste keer dat ik Jonk zijn elftal zag spelen stond ik echt verbaasd van het verzorgde spel wat hij op de mat bracht. We zouden hem als Ajax zijnde echt in de gaten moeten houden want hij haalt een hoog niveau met zijn spelers.
8 0
Simon1
Jonk moet ook gewoon terugkomen.
5 0
Lewis Hamilton
Het dondert allemaal in elkaar op dit moment, die gifbeker moet leeg.
5 0
louis60
Wat zijn we goed. De Barcelona school zit er goed in. Wat hebben een grote talenten. Kan niet wachten op de laatste twee maanden
3 -4
Marcao
Jezus wat gaat het super kut met mijn cluppie. Wat gebeurt er allemaal?!
5 -2
de_pitbull
Dat was een inkoppertje bij de TOTO.
1 -1
Dennis1964
Zakken wel weer door het ijs zeg. Maar is inmiddels wel erg jong. Dus eigenlijk. jong jong Ajax
1 -5
NR9
Toont maar weer eens aan dat Ajax op dood spoor zit met de jeugdopleiding. Jonk heeft het beter voor elkaar.
met Volendam. Wordt tijd om het oud zeer op te bergen en Wim Jonk terug te halen. En weer te gaan opleiden zoals Johan Cruijff het bedoeld heeft.
17 -11
Knalpot
Cruijff zou zich overigens in zn graf omdraaien om het voetbal wat jonk speelde gister met zn ploeg.
0 0
Steeph
Hahaha, wat een onzin joh, hou toch op met dat Cruijff gejank. Dat heeft helemaal niks met Wim Jonk te maken.
3 -13
Arek Milik
Net pas lid van de club? Hou je snavel dan als je niks van Ajax weet!
0 0
Simon1
Bijna goed.
0 0
geDaante
Heeft werkelijk alles met Jonk te maken. Houd maar gewoon je mond als je er niks van meegekregen hebt.
3 -1
FreddyAX
Dat is toch echt appels met peren vergelijken; Ajax speelt met een zeer jong elftal , Volendam overduidelijk niet en dan ga je zeggen dat sit komt omdat Jonk bij hun zit

Wat een volslagen onzinnige relatie leggen tussen die zaken.
1 -9
eriksen23
Met een gemiddelde leeftijd van 22.1 waarvan alleen Deul en Visser het gemiddelde onwijs omhoog krikken zou ik zeggen dat ook Volendam een zeer jong elftal is. Daarnaast heb ik nu Volendam al 7 keer live zien spelen, ontwikkeling is duidelijk zichtbaar en dat ligt echt wel aan Jonk.
0 0
Rood Gevaar
Jij hebt duidelijk de wedstrijd niet gezien. Volendam speelt al maanden het best verzorgde aanvalsspel en ook vandaag werden we afgejaagd en met mooi voetbal weggetikt. Zo herkenbaar en zo'n gemis dat Jonk niet meer aan Ajax verbonden is
6 -1
Dennis1964
Met Eiting, Gravenberg, Lang en Traore hadden ze Volendam opgerold en zouden ze bovenaan staan.
8 -5
Joseph
En het salaris van die 4 is hoger dan de hele selectie van Volendam.. En dan nog vraag ik me af of ze zouden winnen, 4-0 is een afslachting.
4 0
AFCA020!
En schuurs, en Ekkelenkamp, en Danilo om er nog maar een paar te noemen
1 -2
geDaante
Haha nee, daar heb je weinig aan
0 -1
Engeltje
Het resultaat is niet belangrijk maar toch vervelend
3 -1
Mocrodammerr
goed argument.
1 -6
Jojo49
wim en jantje gefeliciteerd . 6 punten over 2 wedstrijden .
2 -1
OpaVerteld
Gerfeliciteerd Wim!
Laat het ze maar zien in Amsterdam.....
12 -1
Ajaxxxisdebeste
En ik denken dat AS Ajax fansite was
0 -5
Arek Milik
Jij komt ook zeker net kijken bij Ajax....
0 0
FTS95
Is het ook, alleen werkt degene met het meeste Ajax DNA van iedereen bij Volendam..
2 0
Knalpot
Als hij dit DNA bij ons laat zien zoals hij gisteren speelde, dan loopt iedereen hier te foeteren dat we countervoetbal spelen,.
0 0
Dennis1964
Het een Volendammer en speelde bij Psv. Welk DNA dan?
0 -1
PierreHeno
2 minuutjes nog en dan hebben we dit ook weer achter de rug. Na rust was het weer over. Toch te zwaar voor de jongens tegen de mannen? Te veel wisselingen in het team doet geen enkel elftal goed.....dat zie je ook nu weer.
1 -1
Amp
Je zag naci na 25 minuten al niet meer volle bak gaan. Conditioneel zie je ze allemaal achter de feiten aanlopen. Voetballend was t 1e helft nog okay maar 2e helft gatenkaas en geen voetbal meer te zien
1 -1
FreddyAX
En nu gaan we Unuvar alvast afbranden , man ,man ,man.
0 -2
geDaante
?

Hij zegt toch duidelijk dat het iets conditioneels is
3 0
Knalpot
Zo simpel is voetbal als je de ruimte gebruikt op de helft van je tegenstander.
3 -2
PierreHeno
Eerste helft zag ik nog wel mooie acties en was JA minstens gelijkwaardig zo niet beter maar in de we helft is het weer helemaal ingekakt....hoppa 4-0 na een mooie voorzet.
0 -2
MPAjax
je had eerst nog eiting, gravenberch, dest en brobbey dan gaat het allemaal een stuk makkelijker ja, nu ze er niet zijn moeten de nieuwe spelers wennen en zich bewijzen, dat kost tijd en die is er niet op het einde van de competitie
2 -1
Amp
Spel in de 2e helft is wel echt dramatisch slechter dan de 1e helft. Toen ze nog prima qua veldspel ook zonder die jongens die je noemt, alleen konden ze zonder fatsoenlijke spits geen vuist maken voorin. Helpt ook niet dat je met een achterhoede speelt die geen van allen de potentie hebben om door te groeien naar t 1e
0 -1
PierreHeno
Volendam zou vanavond zo maar sinds 14 wedstrijden weer eens de nul kunnen houden.
0 -1
Duif63
10 wedstrijden winnen was het doel zei vd Gaag vooraf in het interview bij Fox. Winnen is dus wel degelijk belangrijk in de opleiding. Komt alleen niet veel van terecht.
0 -4
Amp
Als ze winnen kom je vanzelf wel weer met andere keutels aanzetten, of je vertoont je dan weer net zolang niet tot er weer verloren wordt. Jij zal wel hebben lopen balen de eerste seizoenshelft toen Jong Ajax prima draaide qua spel en resultaten
3 -1
Duif63
Je hebt onzin en je hebt onzin.
0 -2
FreddyAX
En jij gebruikt ze allebei, droeftoeter.
1 0
Vak117
Jong Ajax en O19 hebben hetzelfde als Ajax 1, van eigen 16 tot aan de 16 van de tegenstander redelijk tot goed veldspel, eenmaal bij de 16 van de tegenstander is het verschrikkelijk. Dat komt vooral door de keuzes die continu verkeerd zijn en aannames in en rond de 16 van de tegenstander. En bij de eigen 16 is het kommer en kwel, standaardsituaties en spelers met snelheid bij tegenstanders en we moeten ons hart vasthouden.
1 -1
Jojo49
jonk voor ten hag
jantje smit voor overmars.
4 -4
Joseph
Ik zou met Jonk alleen al tevreden zijn, heb je weer een echte Ajacied bij de club.. Overmars en vd Sar zitten toch te wachten op hun Premier League clubjes.
0 0
Sirrou
Ik vind Kasanwirjo echt een heerlijke verdediger. Zo rustig aan de bal, opbouwend sterk en heeft als ik het goed zie een prima lengte voor een CV. Viel me afgelopen week tegen Athletico ook al positief op.
3 -1
Concrete
Ophalen maar die spaghetti vreter
0 -5
MPAjax
zoals het nu gaat wordt cambuur kampioen en gaat volendam play-offs spelen
0 0
Vak117
Volendam is in de race om 2e te worden toch? En eerste 2 promoveren dit seizoen direct.
2 0
MPAjax
Naast de kampioen van de Eerste divisie promoveert ook de nummer 2 van de Eerste divisie naar de Eredivisie, klopt. Denk dat dat de graafschap wordt.
1 0
MPAjax
het laat de bal het werk doen en bal bezit om te controlleren zorgt niet voor doelpogingen
0 0
JoelEmbiid
Die Van de Ven van Volendam heeft echt alles wat je van een centrale verdediger wilt zien. Kan je blind kopen. 10 klassen beter dan Pierie.
7 0
PierreHeno
Laat Gravenberch, Eiting en Ekkelenkamp nou maar eerdt eens elke week schitteren bij JA.....daarna zien we wel verder. Ze kunnen nu veel meer voor JA betekenen dan voor Ajax 1.
6 -1
Vak117
Ben ik deels met je eens, aan de andere kant heb ik wel zo iets dat Eiting gewoon bij selectie 1 hoort en je daarvoor prima Taylor of Regeer kan meer zetten die het vanavond naar behoren doen. Gravenberch en ekkelenkamp horen gewoon elke week in jong te spelen en waar nodig op de bank zitten bij 1.
1 -1
Minsc
Eiting hoort thuis bij de selectie van Telstar of zo, niet bij Ajax 1.
0 0
PierreHeno
Je ziet duidelijk dat Volendam niet zo nodig de bal hoeft te hebben....maar staan simpel met 3-0 voor....en kan zomaar weer 5 of 6-0 worden. Balbezit is leuk....maar wanneer je er helemaal niks mee doet schiet dat niet echt op natuurlijk.
2 0
Knalpot
We hebben wel de controle, helaas niet over de omschakelmomenten van de tegenstander.
2 0
MPAjax
je mist ervaren spelers en dat merk je behalve dat hebben sommige drie wedstrijden gespeeld in korte tijd
1 -1
Mocrodammerr
zo ey 3-0? ach ja..ze zijn nog jong enso. heel veel leermomenten.
1 -2
Jojo49
hoe ist met de restverdediging ?
1 0
Libero
Pas bij 3-0 gaan ze een beetje lekker combineren.
0 0
Amp
Middenveld wel echt een gatenkaas tweede helft. Bizar dat je met een blok van zes zoveel counters tegen krijgt.
0 -2
Milan95
Mooie goal van Antonucci.
1 0
Flipper33
Jammer dat die weg is bij Ajax
1 -1
Babangida83
Iedereen die de bal krijgt, staat met zijn rug naar de goal. Tja, zo is t moeilijk voetballen.
0 0
036AFCA97
Is dit Antonucci die naar Monaco vertrok? Ben ff niet op de hoogte
2 -1
Golberg
Yep
2 0
HarryHarHar
En Bogarde als assistent! om ze scherp te krijgen
0 -2
HarryHarHar
Bij Jong Ajax is het verval net als bij het eerste ook al ingetreden.. Ajax is ziek, heel ziek... Wim Jonk als hoofdtrainer van Ajax zou helemaal niet misstaan!..
2 -2
FreddyAX
Nee klopt, Maxima ook niet.
0 0
Schwalbino
Ja hennie Henrichs is het schuld.
3 -1
fc Barcelona_ke
Hansen of unuvar wedstrijdselectie voor heerenveen lijkt mij. Allebei spelen de helft
0 -3
trodat4030
Zodat zij straks ook afgefikt worden door heel NL en hun carriere met een deuk in hun ego beginnen? No thanks. Zij gaan ook de ploeg niet uit het slop trekken. Zij moeten hun min gaan maken in 1 als 1 goed loopt en zij zelf bij Jong in topvorm zijn. Kwartiertje hier, half uurtje daar, bij een 3-0 of meer, dan bal je wel mee. Nu heb je gewoon niks aan die knapen, hoe leuk ze ook spelen en je doet er meer kwaad dan goed mee.
2 0
Amp
Nee zelfde selectie als woensdag
0 0
Vak117
Hebben afgelopen dinsdag met de 19-1 meegespeeld, dus denk dat ze daarom beide maar een helft spelen.
3 0
RayJordaan
Nee
2 0
Jojo49
volendam , dat is wind , koud en regen , die heb ik wel goed met toto , select. ,, dan geven we niet thuis, jong utrecht net zo. die virus pakt heel ajax , ajax1 jong ajax ajax onder 19. de niet in vorm virus. formrona heet dat , nieuw.
0 -7
Redrum
Ajax is al jarenlang een mooi weer ploeg. Als de omstandigheden kut zijn, dan is Ajax meestal ook kut. Echt even de mouwen opstropen zit er vaak niet bij. Het zijn gewoon geen echte kerels meer tegenwoordig. Ze kunnen allemaal fantastisch voetballen, maar het zijn mietjes.
2 -1
Jojo49
klopt , ik zei het een beetje cynisch, maar je hebt gelijk.
1 0
Redrum
Het is geen toeval dat Ajax vaak zo moeizaam uit de winterstop komt. Lekker een paar weekjes in de zon getraind en dan moeten ze opeens weer in de kou wedstrijdjes spelen op gladde en natte velden. Het is eigenlijk gewoon zo ongelofelijk amateuristisch allemaal als je er over na gaat denken. Ze kunnen beter 2 weken lang in de stromende regen trainen in de winter, dan zijn ze veel beter voorbereid.
1 0
Professor
Mendez is echt een goed voetballer maar moet zich veel meer laten gelden jammer. En Unuvar ach trainer zet hem toch op het middenveld leert hij veel meer van.
1 -1
Ajax95Duivendrecht
Ten Hag out, Jonk in
2 -3
Knalpot
Catenaccio voetbal van Jonk, drukzetten pas bij de middellijn. Waar komt dat ineens vandaan al deze 'laffe' wijsheid?
6 -2
MPAjax
je speelt met een veredeld onder 19 sommige zelfs nog van onder 17 dus dan is dit te verwachten
3 -2
amthree
Jonk >>> ten hag!
8 -4
Redrum
Sowieso.
1 -2
Amp
Hoe lang ligt brobbey er nog uit eigenlijk?
0 0
altijdwelwat
Volendam heeft ook een extreem jong elftal 80% van Volendam zou bij ons ook nog in jong mogen spelen. Jonk doet dat toch heel knap met zeer beperkte middelen.
1 0
Redrum
Jonk is dan ook onze toekomstige trainer.
3 -1
Knalpot
Mag ie dan ook dit spelletje gaan spelen bij ons? In dat geval is ie van harte welkom.
0 0
Redrum
Zit de wedstrijd niet te kijken, maar ik zie aan de statistieken dat Volendam op de counter speelt. Nee, dat spelletje mag hij niet bij ons gaan spelen.
0 0
de-Ajacied
Die Regeer is wel een goed voetballertje . Zit overal tussen en veel steekpasses
3 -2
RayJordaan
Maakt een veel betere indruk dan Taylor
0 -1
superman0313
Klopt, taylor speelt afgelopen weken al niet lekker.
1 0
Ajax95Duivendrecht
Die Kotarski is het ook niet, hè
1 -1
superman0313
Met flink wat vertrouwen en ervaring zie ik dat nog wel een goede keeper worden hoor.

Weet goed wanneer die moet uitkomen en is vervolgens ijzersterk in 1 tegen 1. Daarnaast goede reflexen. Hoge ballen is die wel vaak zwak, net als met lange ballen.
1 -1
Multi
De enige die ik op het moment goed vind spelen is Taylor.
De rest nog erg wisselvallig.
0 -4
superman0313
Taylor speelt al weken zwak, net als vandaag
2 -1
Amp
Regeer speelt ook sterk hoor. Rest idd wisselvallig. Naci valt flink tegen
2 -1
Multi
Regeer speelt nu inderdaad ook wel aardig, begon wat onwennig aan de wedstrijd.
0 0
Toon meer reacties