Ajax kent slechtste start kalenderjaar in elf jaar

BartVeenstra, 02-03-2020 om 19:00, 8524 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax kent de slechtste start van een kalenderjaar sinds 2009. De Amsterdammers pakten dit kalenderjaar in de eerste zes duels slechts negen punten. Elf jaar geleden ging het nóg slechter: toen pakte Ajax slechts zeven punten uit de eerste zes wedstrijden van het kalenderjaar.

Het is niet voor het eerst dat Ajax matig uit de startblokken komt na de winterstop. Vorig jaar bijvoorbeeld werden er slechts tien punten gepakt uit de eerste zes wedstrijden in de tweede seizoenshelft. Daarbij moet wel gezegd worden dat de Amsterdammers toen veel makkelijker aan het scoren toekwamen. Waar Ajax vorig jaar in zes duels 25 keer scoren, staat de teller dit jaar pas op zeven treffers.

In de afgelopen elf jaar wist Ajax één keer de volle buit te pakken. In 2017, onder leiding van Peter Bosz, won Ajax de eerste zes duels van het kalenderjaar. Garanties biedt dat echter niet, want de Amsterdammers werden toen geen kampioen. Bovendien: in andere jaren waarin Ajax ook niet altijd even geweldig begon - neem 2012 (tien punten) of 2013 (elf punten) - werden de Amsterdammers wel kampioen.

Ajax staat door de nederlaag van zondag gelijk in punten met AZ. Beide ploegen staan op 53 punten. Met nog tien wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk in de titelstrijd. Bekijk hier het resterende programma van de titelkandidaten.

2020: 6 - 3 - 0 - 3 - 9 (7-6)

Uitslagen:

Ajax 2 - 1 Sparta
FC Groningen 2 - 1 Ajax
Ajax 1 - 0 PSV
Ajax 3 - 0 RKC Waalwijk
Heracles Almelo 1 - 0 Ajax
Ajax 0 - 2 AZ

2019: 6 - 3 - 1 - 2 - 10 (25-12)

Uitslagen:

Ajax 4 - 4 sc Heerenveen
Feyenoord 6 - 2 Ajax
Ajax 6 - 0 VVV-Venlo
Heracles Almelo 1 - 0 Ajax
Ajax 5 - 0 NAC Breda
ADO Den Haag 1 - 5 Ajax

2018: 6 - 5 - 1 - 0 - 16 (12-4)

Uitslagen:

Ajax 2 - 0 Feyenoord
FC Utrecht 0 - 0 Ajax
Ajax 3 - 1 NAC Breda
Roda JC 2 - 4 Ajax
Ajax 2 - 1 FC Twente
PEC Zwolle 0 - 1 Ajax

2017: 6 - 6 - 0 - 0 - 18 (12-1)

Uitslagen:

PEC Zwolle 1 - 3 Ajax
FC Utrecht 0 - 1 Ajax
Ajax 3 - 0 ADO Den Haag
Roda JC 0 - 2 Ajax
Ajax 2 - 0 Sparta Rotterdam
Vitesse 0 - 1 Ajax

2016: 6 - 4 - 2 - 0 - 14 (8-5)

Uitslagen:

ADO Den Haag 0 - 1 Ajax
Ajax 1 - 0 Vitesse
Ajax 0 - 0 Heracles Almelo
Roda JC 2 - 2 Ajax
Ajax 2 - 1 Feyenoord
FC Groningen 1 - 2 Ajax

2015: 6 - 3 - 1 - 2 - 10 (8-5)

Uitslagen:

Ajax 2 - 0 FC Groningen
Ajax 0 - 0 Feyenoord
Vitesse 1 - 0 Ajax
Ajax 0 - 1 AZ
Go Ahead Eagles 1 - 2 Ajax
Ajax 4 - 2 FC Twente

2014: 6 - 4 - 2 - 0 - 14 (9-3)

Uitslagen:

Ajax 1 - 0 PSV
Go Ahead Eagles 0 - 1 Ajax
FC Utrecht 1 - 1 Ajax
Ajax 2 - 1 FC Groningen
PEC Zwolle 1 - 1 Ajax
Ajax 3 - 0 sc Heerenveen

2013: 6 - 3 - 2 - 1 - 11 (12-5)

Uitslagen:

Ajax 3 - 0 Feyenoord
Vitesse 3 - 2 Ajax
VVV-Venlo 0 - 3 Ajax
Ajax 1 - 1 Roda JC
RKC Waalwijk 0 - 2 Ajax
Ajax 1 - 1 ADO Den Haag

2012: 6 - 3 - 1 - 2 - 10 (13-9)

Uitslagen:

AZ 1 - 1 Ajax
Feyenoord 4 - 2 Ajax
Ajax 0 - 2 FC Utrecht
NAC Breda 0 - 2 Ajax
Ajax 4 - 1 NEC
Excelsior 1 - 4 Ajax

2011: 6 - 4 - 1 - 1 - 13 (10-5)

Uitslagen:

Ajax 2 - 0 Feyenoord
FC Utrecht 3 - 0 Ajax
NAC Breda 0 - 3 Ajax
Ajax 2 - 0 De Graafschap
Roda JC 2 - 2 Ajax
Ajax 1 - 0 VVV-Venlo

2010: 6 - 4 - 2 - 0 - 14 (12-2)

Uitslagen:

NAC Breda 1 - 1 Ajax
Ajax 1 - 0 AZ
Feyenoord 1 - 1 Ajax
Ajax 4 - 0 Roda JC
Ajax 3 - 0 FC Twente
sc Heerenveen 0 - 2 Ajax

2009: 6 - 2 - 1 - 3 - 7 (9-10)

Uitslagen:

NEC 2 - 4 Ajax
FC Groningen 1 - 0 Ajax
Ajax 0 - 1 sc Heerenveen
Ajax 2 - 2 Heracles Almelo
Vitesse 4 - 1 Ajax
Ajax 2 - 0 Feyenoord

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Denk jij dat Ajax met een achterstand de rust in gaat tegen FC Utrecht? Zet in en krijg 4,35 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geDaante
Dus:

-De opleiding weer leidend maken. Eenduidige visie van F-jes tot Ajax 1.

-Opleiding weer des Cruijffs maken. De ideale formatie 4-3-3 met de punt naar achter weer hanteren, ook in de bovenbouw, weer feller drukzetten, meer combinatiespel, minder voorzetten en opportunisme, meer creativiteit en techniek op het middenveld, minder lopers.

-Trainer voor Ajax 1 zoeken die zich daar heel goed in de algehele visie (van de opleiding) kan vinden en zo ongeveer wil spelen, in plaats van zomaar een trainer aan te stellen, die de opleiding beïnvloedt en dat als passant.

-Een Technisch Directeur aanstellen die oog heeft voor kwaliteit én voor de juiste individuele kwaliteiten benodigd voor desbetreffende positie, binnen het specifieke Ajaxspelletje. Voor iedere positie zou er een soort van profiel moeten zijn, dat kan in de vorm van een vastgelegd profiel, maar zou ook al in het hoofd van de TD moeten zitten, zoals een CV die met ruimte in de rug moeten kunnen verdedigen, op moet kunnen bouwen, etc.

-Een Technisch Hart herstellen, al heeft deze nooit werkelijk bestaan, alleen op papier. Met name Overmars en ook De Boer hadden er totaal maling aan, en deden hun eigen ding, met alle gevolgen van dien (vertrek Jonk en Cruijff). Dit door het totale gebrek van wil en leiding van bovenaf en het ontbreken van een duidelijke afkadering van verantwoordelijkheden. Zonder dit alles kan geen enkel plan of structuur werken, dan is het zeker dat het een ego-strijd wordt, en dat werd het.
Een TH dus neerzetten, met duidelijke leiding van bovenaf, en het beter afkaderen van verantwoordelijkheden. Van de Hoofd Opleiding een zwaardere directeursfunctie maken, dus Directeur Opleiding, zodat deze nooit meer genegeerd en ondergesneeuwd kan geraken. De opleiding is ook de levensader, moet veel inspraak hebben, minstens zoveel als de TD.

-Na installeren TH gezamenlijk tot besluiten komen, zoals aankopen, om de kans van slagen van aankopen te vergroten, door een kritischere blik en verschillende invalshoeken. Een aankoop dan alleen aantrekken als zowel de trainer, de Directeur Opleiding en de Technisch Directeur het eens zijn. Zo voorkom je ook dat talent dat er klaar voor is, in de weg wordt gelopen. Gezamenlijk keuzes maken leidt ook tot minder druk bij één persoon, wat vaak leidt tot rare sprongen en paniekreacties.

Mogelijke personele invulling:

Directeur Opleiding:
In eerste instantie Jonk. In een ander geval kan Ouaali blijven, maar moet zich dan aan (Cruijff)visie houden, die vastgelegd zou moeten worden, en waarvoor hij en diens opvolgers een interne training/cursus dienen te volgen om deze kennis en visie op te doen, en hoe deze neer te zetten en toe te passen. Dit alles door Jonk opgezet en ontwikkeld.

Trainer Ajax 1:
Jonk. Indien Jonk Directeur Opleiding misschien iemand als Keizer terughalen, die het belachelijk goede én succesvolle spel van Jonks A1 met gemak doortrok met Jong Ajax. Als trainer van Ajax 1 was het een marionet van Bergkamp en vooral Spijkerman.

Technisch Directeur:
Mogelijk Ted van Leeuwen. Staat verzorgd en aanvallend voetbal voor. Koos voor de gewaagde keuze Garcia bij Twente vanwege aanvallende opvatting en voorliefde voor vlot technisch combinatiespel. Heeft daar ook spelers voor bij gezocht. Zat dus een visie/idee achter, die past bij Ajax. Is ook creatief in het vinden van geschikte spelers, met zeer weinig geld. Ben benieuwd waar hij mee komt met veel geld. Dat Garcia later na een zéér goede start met heel aantrekkelijk voetbal wegzakte en ineens wat meer van angst uitging, kan je niet voorspellen.
Ander optie: Jordi Cruijff

-Bergkamp terughalen als individueel trainer, en niet meer dan dat. Geeft Ajax extra uitstraling en aantrekkingskracht voor jeugd, en is natuurlijk ideaal als individueel trainer. Is te onbetrouwbaar gebleken om hem meer inspraak/macht te geven aangaande beleid. Moet wel samenkunnen met Jonk, dus zou aan Jonk zijn, al hoeven zij niet veel met elkaar van doen te hebben.
6 -2
Kikke
Als dat eens waar zou mogen zijn, ik teken ervoor! Zou liever Bosz coach Ajax 1 zien worden, Jonk weer directeur opleiding. Maar ik geloof dat het bij wishful thinking blijft..
0 0
ajaxrulesz
Waar ajax de meeste zorg moet dragen is waardige opvolgers zoeken voor ziyech etc. dat is cruciaal. ik ben wel vrij benieuwd hopelijk is de komst van antony een voorbode van meer. je leest opwindende namen voor onana alsook crombrugge, vlachodimos. ze lijken ecgt een categorie hoger te gaan shoppen. jonathan david. alles valt en staat met goede spelers. je ziet dat nu ook bij ajax als er een paar toppers wegvallen val je ver terug in kwaliteit.
0 0
Benijax
Goede analyse. Ik ben het niet helemaal met je eens, maar je rationele benadering is een verademing tussen al de reacties die bol staan van de emoties en frustraties, wat ik trouwens heel goed begrijp.
3 0
geDaante
Na dit seizoen afscheid nemen van zowel Overmars (falend aankoopbeleid, falende visie) en Ten Hag. Past niet als mens (te stug en rationeel), maar bovenal en veel belangrijker, niet qua visie en speelwijze. Ook vreemde en slechte spelerskeuzes, wissels en tactiek.

De door onder meer Overmars veranderde organisatiestructuur met één almachtige TD terugdraaien. Dit was puur macht naar zich toetrekken van Overmars over de hele technische tak, zelfs de opleiding kwam onder zijn verantwoordelijkheid te liggen. Puur ego en eigenbelang, en zelfoverschatting.

Één almachtige TD, die ook veel zijn oren laat hangen naar de trainer, is een riskante situatie, daar je overgeleverd bent aan fratsen van twee passanten, waarvan één vaak al na één seizoen of zelfs korter vertrokken kan zijn. Dan krijg je dat de nadruk op korte termijn presteren komt te liggen, en dus veel paniekreacties en minder goed lange termijnbeleid. Diezelfde trainer heeft onder Overmars' bewind ook erg veel invloed over de bovenbouw van de opleiding, die nu ook veelal ineens met een 10 spelen, en een loper op het middenveld als 10. Wat heeft dat voor zin spelers zo op te leiden, als diezelfde trainer ieder moment ontslagen kan worden, en er een ander komt met weer een andere visie? En die talenten dus weer in een andere visie verder gaan. Slaat werkelijk nergens op. Ajax' visie is nu overgeleverd aan passanten, niets waarborgt de visie, zal veranderen bij ieder nieuwe passant. Je hoeft ook maar één verkeerd keuze te maken wat betreft opvolging Overmars, en je bent totaal de klos, want die incompetente persoon verziekt dan de hele technische tak.

Daarom wilde Cruijff de opleiding ook leidend hebben, met een eenduidige, duidelijk visie, en Ajax 1 moest daarop gaan aansluiten, niet andersom. Zo waarborg je ook die visie, die dan niet bij iedere nieuwe trainer van Ajax 1 (drastisch) verandert. Je wil dat je talenten zo vlotjes en goed mogelijk, en ook snel kunnen instromen in Ajax 1.
3 -2
B.dykstra
Wanneer werden we ook alweer kampioen.
In december toch?
0 -2
RuffRhythim
Ajax altijd al recordbreker geweest. Ik trek er even een pilsener voor open...
3 -1
3sterren
En ik vrees dat de gifbeker nog niet leeg is ...
4 -1
Raoul14
Bij een nederlaag tegen Utrecht moet er ingegrepen worden willen ze hun eigen gecreerde CL plek niet weggeven.
1 -1
Ajax114
Ten Hag en de spelers gaat niet meer werken. Iemand voor de groep zetten waar de spelers nog 10 wedstrijden wel alles voor willen doen. Ik zou niet weten wie. Ja, ik weet ze wel maar die zijn allemaal bezet. Er is een megagroot probleem gecreeerd door de directie en ze weten zelf de oplossing ook niet.
6 -1
Oempaloempa
Sjaak Swart voor de groep!
0 0
Aspers73
Ben er echt chagrijnig van!
5 0
Patrick78
En is Ten Hag nog de Ajax trainer? Onbegrijpelijk.
10 0
Boer Gijs
Als je ziet waar deze staf en spelers toe in staat waren in november, tegen Chelsea, tegen Utrecht thuis, maar ook nog tegen Heracles thuis. Dan zetten de spelers en hun trainer toch vooral zichzelf voor aap door gewoon wedstrijden lang onder de ondergrens te spelen? Als fan ging het me dit jaar niet om de titel, maar om zo'n hoog mogelijk niveau met modern aantrekkelijk voetbal. Dat is in potentie mogelijk met deze selectie, zo is wel gebleken. Maar als je gewoon maar doorgaat met niet als team spelen, dan zak je vanzelf af naar dit bedenkelijke niveau. En toch: een betere club dan deze is er niet.
3 -1
AjaxDaniel
Nou ik wil wel graag de titel winnen, het liefst met goed voetbal. Niet de titel winnen met dit materiaal is een wanvertoning. Nog erger is dat door Ajax de kampioen van dit jaar zich direct kwalificeert voor de CL. En met deze vorm gaan we niet eerste eindigen.
6 0
Redrum
Het zou echt dramatisch zijn als AZ of Feyenoord rechtstreeks de CL in gaat volgend jaar. Die clubs hebben daar echt totaal niets te zoeken. Ajax zoals het nu speelt ook niet, maar volgend jaar staat er waarschijnlijk wel weer een fatsoenlijk team. Van AZ en Feyenoord weet je nu al zeker dat ze 4e worden in de poule. Dan worden alle behaalde punten direct weer door de plee gespoeld.
5 0
Ajax114
Je hebt gelijk maar helaas gaat het om dit seizoen. Een tweede seizoenshelft waarin alleen RKC slechter is tot toe. Ben bang dat we zelfs geen tweede worden. Maar beter ook , want anders krijgen wij weer huilverhalen dat we zo kort na het EK alweer voorrondes moeten spelen.
1 -1
Redrum
Ik denk wel dat we nog kampioen worden. Hopelijk leidt deze nederlaag er toe dat ze elkaar bij Ajax even goed de waarheid vertellen. Alle frustraties benoemen en uitspreken en vanaf nu weer als team acteren. Dan komt het wel goed.
1 -2
ajaxdordtt
Het is dat zowel Feyenoord als Psv een dramatische periode hebben gehad, anders sta je 10 punten achter.
9 0
Bullshit
Ten Hag moet gewoon wegwezen en snel ook.
16 -2
ajaxrulesz
wie wil je als vervanger?.
0 0
AjaxDaniel
Ben het denk ik met je eens. Vooropgesteld vind ik het een lastige situatie, met Ten Hag heeft Ajax een ongekende prestatie neergezet vorig seizoen. Maar het lijkt alsof hij compleet de macht kwijt is bij de spelersgroep. Dat is wellicht helemaal niet zijn schuld, maar ik denk dat dit niet meer is recht te zetten.

Het blijft een moeilijke beslissing. Pochettino, Ranieri, Van Bommel zijn er ook allemaal uitgegooid terwijl ze clubiconen zijn en/of veel voor hun club betekent hebben.
2 0
AFCAjax
Al het resultaat onder ten Hag was ondanks hem, dat hadden we onder Keizer waarschijnlijk ook bereikt. de selectie was top geen blessures, zodra er spelers wegvallen of zodra hij moet gaan wisselen in de wedstrijd dan zie je hem de meest idiote keuzes maken en dat is vanaf dag 1 dat hij hier trainer is.
4 -2
AjaxDaniel
Ik wil nu niet alles wat bereikt is onder hem afdoen als 'ondanks hem'. Dat is imo onterecht. Vorig seizoen was hij tactisch sterk. Kwam dat doordat Schreuder zijn assistent was? Zou goed kunnen.

Ja we hadden 2 wereldtalenten, geluk met blessures etc. Maar alsnog wonnen we van teams die een veel sterker elftal hadden, en dat ook nog is met goed voetbal.
2 -2
ajaxdordtt
Wat was er tactisch precies sterk? Met Frenkie centraal tegen Luuk de Jong spelen? Magallan in laten vallen in de belangrijkste wedstrijd van de eeuw? Of toen hij met een 3-0 voorsprong Kristensen inbracht voor Tagliafico en heel de verdediging doorschoof en we het nog bijna weggaven? Een speler als Frenkie, Busquets, de Bruyne of Kante bepalen veel meer de tactiek (momenten van druk zetten, vertragen, versnellen etc) dan een trainer.
4 -1
Aspers73
Dat soort spelers hebben we niet (meer)
0 0
ajaxdordtt
Nee, en dan blijft er van Ten Hag ook helemaal niks over.
2 0
ajaxdordtt
Stam, Pochettino en Van Bommel zijn er wel eerder uitgeflikkerd. En niet zonder resultaat.
3 0
Aspers73
Met Spurs gaat het niet veel beter
0 -1
ajaxdordtt
8 plekken hoger.
1 0
Duif63
Idem Nico Kovacs.
1 0
b.hulshof
Twee controlerende middenvelders die allebei dramatisch slecht waren en ze toch 90 minuten laten staan. Linkspoot Martinez stond te klungelen als rechts midden terwijl je voor die positie, Gravenberch, Alvarez, Marin en Ekkelenkamp hebt.
9 0
voorkennis
Het is schrijnend maar alleen RKC heeft de laatste 10 wedstrijden meer verloren dan Ajax van de hele eredivisie, het is ongelooflijk maar waar
8 0
Stamhoofd
Echt bizar hoe hard het kan omslaan in zo'n korte tijd. Van halve finale CL naar totale vertwijfeling. Want bekerwedstrijd tegen Utrecht is ook niet meer zeker nu.
3 0
ajaxdordtt
Die is vrij zeker hoor, net als Heerenveen uit.
1 0
Boer Gijs
Haha, 2009 dat was met van Basten. Met deze pannenkoeken die er nu rondlopen wordt het ook niks meer. Staf en spelers moeten zich diep schamen voor 3 maanden onderpresteren
4 0
ambtenaar
Is toch wel gek met dit materiaal.
5 0
Truth
Zei het al in een andere post. Dit heeft niks met materiaal te maken. Het móet haast wel zo zijn dat er intern iets speelt. Ik geloof nooit dat dit alleen maar te maken heeft met collectief uit vorm zijn
6 0
Redrum
Er moet inderdaad iets aan de hand zijn. Ik denk dat er onderlinge conflicten zijn.
4 0
ajaxdordtt
Ik denk dat ze Ten Hag gewoon spuugzat zijn. Het is natuurlijk een eigenwijze vent, sociaal niet sterk, wil de spelers heel de dag op de club etc. Zolang je wint is dat allemaal prima maar zodra de resultaten uitblijven erger je je kapot aan hem, kan ik me voorstellen.
3 -2
RuffRhythim
Juist ja.
Dus als het goed gaat houden die spelers hun bek en vinden ze alles goed maar als het fout gaat trekken ze wel hun scheur open om te vertellen wat ze niet zint? Geloof je dat zelf?
1 -2
AjaxDaniel
Klopt, en er is grof geld betaalt voor Marin en Alvarez die geen eens gebruikt worden. Marin hebben we volgens mij al 3 maanden ofzo niet meer gezien. Zij kunnen toch nooit slechter zijn dan Eiting en Schuurs?
9 0
Bky
Op dat laatste: jawel hoor. Dat hebben we ruimschoots kunnen zien.
0 -3
AjaxDaniel
Ik vond Alvarez in de wedstrijden dat hij CV stond echt niet slechter spelen dan Schuurs hoor. Schuurs speelt zoals De Ligt als 17-jarige speelde. Enig verschil is dat Schuurs al 20 jaar is, al een tijd bij Ajax zit en genoeg ervaring heeft.

Over Marin, die gozer heeft 2 wedstrijden ofzo gespeeld man.
3 0
Mauroafca
Schuurs is verschrikkelijk. Niet omdat hij niet kan voetballen, maar omdat hij totaal geen zelfvertrouwen heeft. Hetzelfde voor Eiting. Je ziet aan die gasten dat ze niet druven in te spelen.
4 0
ajaxdordtt
Klopt, maar Erik weet alles beter. Wat dacht je van Dolberg en Sinkgraven? Als Overmars een speler haalt voor 15 mil stel je hem gewoon op, klaar. Of er moeten veel betere alternatieven zijn maar die zijn er niet.
6 0
Boer Gijs
Sinkgraven en Dolberg zijn fitter en beter dan ooit bij Ajax. Rara, hoe kan dat nou toch?
3 0
ajaxdordtt
Echt he. Vertrouwen. Ik weet ook zeker dat Schuurs etc een hoger niveau aantikken bij andere clubs of zonder Ten Hag. Of zo'n Marin. Die gasten krijgen in tegenstelling tot een Veltman of Tadic 0 vertrouwen. Daar ga je niet lekker van spelen.
3 0
Cupmetgroteoren
De laatste wedstrijd heeft Ajax 1x verloren. Zo kan ik ook met statistieken spelen.
0 -8
AjaxDaniel
Uiteraard kan je statistieken in je voordeel gebruiken om een punt te maken. Maar feit blijft dat van de afgelopen 10 speelronden, de helft verloren werd. Alleen RKC heeft vaker verloren. Dat zijn gewoon prestaties van een degradatiekandidaat.
5 0
AjaxDaniel
Het meest zorgbarende is nog dat we vrijwel niks creëren. Sommige wedstrijden amper schoten op doel hebben gehad. Nu al 2 wedstrijden in de Eredivisie op rij amper een fatsoenlijke kans gecreëerd.
6 0
Redrum
Klopt, dat komt vooral omdat onze aanvallers geen bal meer goed aannemen en geen lantaarnpaal voorbij komen. Tegenstanders houden eenvoudig de deur op slot.
4 -1
GerardAjax26
In december waren de resultaten al slecht. Toen werd er ook al verloren van Willem 2, AZ en Valencia, zonder zelf te scoren. Het is erg zorgwekkend dat Ajax zo weinig kansen weet te creëren, ongeacht wie de tegenstander is. Maar er werd steeds gedaan alsof er niets aan de hand was, omdat er een grote voorsprong was. 3 dagen geleden las ik hier nog een interview waarin gezegd werd dat er geen reden tot paniek was en dat Ajax nog in de race was voor 2 prijzen waarvoor alles moest wijken..
9 0
ajaxdordtt
En het voetbal was voor december al niet best en vaak volledig afhankelijk van individuele ingevingen. Je zag het vorig jaar ook na het trainingskamp. Ten Hag beukt ze in een week helemaal murw met instructies, foefjes, ruckraum etc. Ik heb het al als ik hem 10 minuten hoor praten dat ik al het plezier in het voetbal verlies.
6 0
GerardAjax26
Ik ben het met je eens dat het voetbal niet goed was. Probleem is dat zolang je bovenaan staat en de resultaten goed zijn, kritiek wordt weggezet als negatief gezeur. Het is ook makkelijker om Babel, Siem, de scheidsrechter of de tegenstander de schuld te geven van de slechte resultaten. Ben bang dat nu iedere tegenstander het gevoel heeft dat er wat te halen heeft tegen Ajax. Voorgaande jaren werd er tijdens slechte fases altijd gezegd dat er te weinig ervaring was, maar dit elftal heeft zo veel ervaring.. maar op Onana na staat niemand op helaas.
0 0
Ajaxamsterdam0485
7 goals uit 6 wedstrijden .. dat was eerst bijna 4 per wedstrijd
7 0
Babayaka
Maar ze zijn lekker in de zandbak geweest afgelopen winter.
6 0
Duif63
"Niets aan de hand, we staan nog steeds boven"
"Hetze van de Telegraaf"
"Het zit even tegen, dat heeft iedere ploeg wel eens"
"We hebben gewoon heel veel pech met al die blessures"
"Iedere scheidsrechter is tegen ons"
6 0
ajaxdordtt
Je vergeet pech, de KNVB, Fox, kunstgras en de wind.
1 0
Mauroafca
Vinden jullie oprecht allemaal dat we ten Hag eruit moeten gooien? Wij stellen jullie voor als vervanger?
1 -1
Markopantelic007
Zo snel mogelijk. Het probleem bij Ten Hag is dat hij zo eigenwijs is en aan de wereld wil laten zien dat hij het wiel heeft uitgevonden.

Het liefst van Gaal, desnoods tijdelijk, maar het lijkt me sterk dat er iemand rondloopt die het nog slechter kan doen dan TH op dit moment.
5 0
ajaxdordtt
Dat maakt niet veel uit voor de laatste maanden. Dit is gewoon uitgewerkt, als het ooit gewerkt heeft. Praktisch elke trainer wordt kampioen met deze selectie, die kwalitatief vele malen sterker is dan de concurrentie. Laat desnoods Reiziger of Heitinga het maar afmaken. Erik wordt uitgekotst. Dan kan je eventueel volgend jaar een echte vervanger zoeken.
4 0
Mauroafca
Het is wel een risico om nu je trainer te ontslaan, lijkt mij.
1 -2
ajaxdordtt
Wat is het risico? Dat we wedstrijden gaan verliezen? Slechter kan het echt niet meer hoor. We raken al 3 maanden geen knikker meer.
2 0
Mauroafca
Ik weet het niet. Ik kon ook wel janken van het spel gisteren, begrijp mij niet verkeerd, maar ik vraag mij gewoon af of het wel een slimme zet is om juist nu je trainer te ontslaan. Van de zomer mag hij weg van mij.
3 -2
ajaxdordtt
Dan is het veel te laat. Ik vrees nu ook al, had 2 maanden geleden al moeten gebeuren.
4 -1
Inhartennieren
Hoe toch eens op met wegsturen van Ten Hag
1 -3
ajaxdordtt
Fanboy, schaam je.
0 -1
Mauroafca
Je hebt het wel nog in eigen hand. Het is een risico om te gaan experimenteren met een coach terwijl je in princip nog steeds op schema loopt voor het kampioenschap.
1 -1
ajaxdordtt
Je loopt op schema voor degradatie de laatste maanden maar goed. Geniet er van.
2 -1
Mauroafca
Rustig, ik val je niet af. Ik begrijp wat je zegt. Ik ben in twijfel of ik het met je eens ben, daarom vraag ik het je.
2 0
ajaxdordtt
Haha ja sorry man. Ja, ik zie gewoon echt het risicio niet. Zou niet weten wat er slechter kan, en snap ook niet dat er mensen blijkbaar (niet jij) nog steeds geloven dat we vanaf woensdag in een keer weer lekker gaan spelen en de rest van de wedstrijden winnen.
2 -1
Ajax114
Ik snap ook niet dat mensen dat denken. Ik hoop dat ik ongelijk heb maar dit is nog maar het begin van de ellende vrees ik. De spirit staat echt op 0 .
1 0
Mauroafca
Nee, ik zie dat zeker niet gebeuren. Ik ben zeker van mening dat Ten Hag dit niet meer gaat redden, dus misschien heb je gelijk. Weg met die man.
1 -1
Duif63
Ja, maar Overmars moet wel mee.
Van Gaal het seizoen af laten maken.
2 -2
ajaxdordtt
Waarom moet Overmars mee? Klopt, Frenkie en de Ligt zijn niet vervangen. Grote fout. Maar ze waren ook niet volledig te vervangen. Hij heeft wel 2x een selectie samengesteld waarmee we Europees heel ver zijn gekomen en heeft ons vreselijk rijk gemaakt.

Ook met de selectie die er nu staat, zou je toch gewoon met 20 punten voorsprong kampioen moeten worden, van Valencia en Getafe kunnen winnen?
0 0
Duif63
Binnen Nederland had je inderdaad nu al bijna kampioen moeten zijn, dat ben ik met je eens en ook Getafe moet je simpel kunnen kloppen. Ook met een gemankeerde ploeg. Maar ik zie Overmars en Ten Hag niet los van elkaar. Iedere speler die gekocht, verkocht, gehuurd of verhuurd is, is met instemming van beiden gebeurd. Babel/Lang bijvoorbeeld, was echt niet gebeurd als één van beide er op tegen was geweest. Idem de verkoop van Schöne, Dolberg, en Sinkgraven. Over al die aankopen die niet renderen zal ik het maar niet meer hebben.
0 0
ajaxdordtt
Sinkgraven en Dolberg waren natuurlijk ook aankopen van Overmars, die Ten Hag niet nodig achtte.
0 0
ajaxdordtt
Ja, ik had Sinkgraven en Dolberg er ook nog heel graag bij gehad. Maar als Erik ze niet gebruikt is het of geld pakken of laten verpieteren op de bank en tribune. Ik weet ook niet of Alvarez en Marin toppers zijn (alles wijst er op van niet) maar ik denk dat als die van het begin gewoon hadden gespeeld ze het niet slechter hadden gedaan dan wie er nu staan. In tegendeel.
0 0
Mauroafca
Alright, is een optie. En wie als vervanger voor Overmars?
0 0
Babayaka
Leo beenhakker
0 0
Mauroafca
is de tijd van beide heren niet een beetje geweest?
1 0
ajaxdordtt
Ja Beenhakker is 97. Slaat natuurlijk nergens op. Wel de enige goede TD die we buiten Overmars gehad hebben vind ik.
1 0
fanforeffer
Ten HAG heeft de oplossing hoorde ik net ; We moeten beter gaan voetballen !! Wat een oelewapper.
4 0
talent020
Keizer is voor minder ontslagen... nu ontslaan zal Ajax nooit doen maar ik neem aan dat Erik aan zijn laatste maanden bezig is.
7 0
Markopantelic007
Waar blijft het verlossende nieuws? Je moet nu snel handelen, bij PSV wachtten ze ook veel te lang met van Bommel ontslaan (gelukkig).
3 0
Redrum
Als er een vervanger klaarstaat mag hij wat mij betreft vandaag nog ontslagen worden, maar wie moet het over gaan nemen? We kunnen moeilijk het duo Winter/Reiziger voor de groep zetten lijkt me.
1 0
Spectre
Ten Cate? Ja qua naam is het niet veel maar onder zijn bewind scoorden we wel heel veel, toen hadden we wel suarez en huntelaar maar hij is wel een mensen mensen want bij Barcelona was hij ook het verlengstuk van Rijkaard
0 0
Ajax95Duivendrecht
Die twee kunnen nog het beste plaatsnemen in de directie van Madame Tussauds, ze passen prima tussen al die wassen beelden.
1 -1
Ajax114
En vergeet Poulsen niet
1 0
Duif63
Ja, zijn rol is ook verbazingwekkend. In het veld, was het driftkikker, een gangmaker. Nu zit hij erbij als een wassenbeeld. Straalt geen enkele bezieling uit.
1 0
Arek Milik
En dat wat alleen maar erger als er niet ingegrepen wordt. Ten Hag zijn tijd is voorbij. Genoeg = genoeg.
1 -1
ErikDeBosz
Tja, dat krijg je met een tactisch onbenul als trainer. In plaats van terug te gaan naar de basis denkt ten Hag nog dat hij iedere club zijn wil op kan leggen.
3 0
@Maar7en
Volgens mij weten ze totaal niet hoe ze het weer kunnen laten lopen. Misschien een keer gaan korfballen om de teamspirit te vergroten en te zien dat je het toch samen moet doen. Ten Hah mag alleen toekijken, de toegevoegde waarde van hem zie ik de laatste twee maanden totaal niet. Tactisch verliest Ajax vaak, winst is meer de verdienste van de klasse die spelers in zich hebben. Maarja nu met vormdipjes is het ineens niks meer helaas.
3 0
ajaxdordtt
Laat Erik nog maar even aankloten hoor, zo zielig voor hem anders. Ik kon het vorige week na Heracles al niet geloven dat hij er nog was, maar dit wordt echt bizar.
4 0