Jong Ajax verspeelt voorsprong en speelt gelijk

JesseTH, 28-02-2020 om 21:40, 22766 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft vrijdagavond niet weten te winnen van Telstar. De Amsterdammers kamen via Victor Jensen en Sontje Hansen in de eerste helft op een comfortabele voorsprong, maar gaven deze weg in de tweede helft. Door een late, benutte penalty moest Jong Ajax het uiteindelijk doen met een punt.

Het duurde even voor een van beide teams gevaarlijk werd, maar Victor Jensen stichtte het eerste gevaar. Na een goede actie van Quinten Timber kon hij schieten, maar de doelman keerde de inzet. Aan de andere kant werd Telstar hierna al snel gevaarlijk, waarbij Kjell Scherpen bijna verrast werd. Hij wist de bal echter tegen te houden in de korte hoek.

Na twintig minuten volgde de openingstreffer en die kwam op de naam van Hansen. Hij krijgt de bal tegen zich aan, waarna deze in het doel rolde. Jong Ajax liet er geen gras over groeien en scoorde zeven minuten later de 2-0. Jensen dook op achter de Telstar-defensie en schoot knap raak in de verre hoek. Vrijwel meteen hierna viel ook bijna de derde treffer, maar Hansen kon ternauwernood afgestopt worden en was 2-0 de ruststand.

De tweede helft begon met kleine mogelijkheden, maar echte kansen ontstonden er niet. Telstar scoorde bijna uit een corner, waarna Youri Regeer even later bijna raak knalde na een afgeslagen vrije trap. Hij miste het doel echter op een haar na. Na een klein uur scoorde Reda Kharchouch namens Telstar de 2-1 na balverlies van Kik Pierie, waarna de storm begon.

Die storm verplichtte Scherpen om zijn ploeg op de been te houden met drie belangrijke reddingen, terwijl Jong Ajax moeite had gevaarlijk te worden op de helft van Telstar. Vlak voor tijd bleek die storm de ploeg van Mitchell van der Gaag te machtig, want Telstar kreeg een penalty te nemen. Het was opnieuw Kharchouch die scoorde, waarna de eindstand bereikt was. Naci Ünüvar kon in het slot nog scoren, maar hij schoof naast na de doelman gepasseerd te hebben.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Van Gelderen, Kasanwirjo, Pierie, Castillo; Taylor, Jensen, Regeer; Q. Timber, Hansen, Ünüvar.

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Kemper, Méndez, Pynadath, Solomons, Thethani.

Opstelling Telstar:

Swolfs, Lynen, Pattynama, Korpershoek, Benamar, Bronkhorst, Gilmour, Najah, Van Doorm, Fernandes, Kharchouch.

Wissels Telstar:

El Ouazzane, Vlijter, Springer, Van der Maaten, Dijkstra, Cagro, Tavsan, Bäly.

Doelpunten:

1-0 Sontje Hansen (20’)

2-0 Victor Jensen (27’)

2-1 Reda Kharchouch (53’)

2-2 Reda Kharchouch pen. (86’)

Bijzonderheden:

- Lees hier wat Jong Ajax-middenvelder Alex Méndez een 'dodelijke nummer tien' in de dop maakt.

Denk jij dat Van de Beek scoort en Ajax wint van AZ? Zet in en krijg 4,20 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Men wil wel eens vergeten dat jong Ajax niks anders is dan een opleidingsploeg waar men fouten mogen maken. Ik vind het nog knap dat ondanks de vele wisselingen ze zo hoog in de KKD staan.
0 0
Libero
Ik heb net de highlights gezien, maar wat een belachelijke pingel was dat zeg. Zo wordt het wel lastig gemaakt om een voorsprong over de streep te trekken, ja.
0 0
Schwalbino
Er is maar een speler van wie ik redelijk zeker ben dat hij voor 1 een echte versterking zal worden en dat is Taylor.
1 0
AFCAdam
Leuk en aardig dat doorschuiven, maar als je Regeer kiest boven Mendez dan kom je niet geloofwaardig over. Regeer al 2 wedstrijden on richtbaar in JA. Voor zijn ontwikkeling is het beter om minuten te maken in o19.

Een middenveld met Taylor - Jensen - Timber heb je meer balans en Mendez op RB.
2 0
ambtenaar
Dit moet wel heel erg jong Ajax zijn, zat afgelopen donderdag al naar jong Ajax te kijken voor mij gevoel.
1 -1
VeChain
Heerenveen heeft lekker verdiend aan Ajax. Eerst Sulejmani en nu weer Pierie, dat in verhouding een slechtere deal is dan Sulejmani toen.
5 0
Jojo49
mij 25 euro verdomme 2-0 voor , 3 goed , en ajax fout.
0 0
altijdwelwat
5 miljoen euro voor Pierie en ook direkt maar een 5 jarig contract cadeau omdat hij zo lekker fris uit zijn ogen kijkt en keuring ABN spreekt. Bij Heerenveen was hij direkt betrokken bij 14 tegendoelpunten, en die lijn trekt hij heerlijk door in de KKD..... echt onbegrijpelijk
7 0
NouriVandeBeek
Dit elftal heeft qua inhoud een jasje uitgedaan. Niet de eerste keer na de winterstop dat de tweede helft al vroeg het licht werd gedoofd. Grootste doel om nog aan te werken dit seizoen voor deze boys.
3 0
Hollister
Motto van Jong Ajax is nu gewoon inhoud kweken.. ballen kunnen deze gasten wel, maar op moment dat de energievoorraad op is is de organisatie een stuk minder en beginnen spelers uit hun positie te lopen en persoonlijke foutjes nemen dan toe...
Als je een ranglijst zou maken van deze competitie over de eerste 45 minuten stond Jong Ajax met kop en schouders bovenaan.
4 0
Vak117
Je ziet wel een groot verschil met wanneer bijvoorbeeld Ekkelenkamp, J. Timber, Danilo etc meedoen dan met dit deze jongens. Je meest ervaren krachten zijn nu Pierie en Scherpen, dat zijn ook de 2 die het meest onzeker zijn. Pierie door zijn slechte spel en scherpen door zijn geschiedenis en hij wil zich bewijzen (wat hij in mij ogen redelijk tot goed doet). Je leiders zijn nu Taylor (17) en Q. Timber (geen echte leider zoals zijn tweelingbroer). En wat jij ook aangeeft, de meeste hebben de inhoud nog niet voor de 90 minuten waardoor de organisatie verkeerd komt te staan. Nu vind ik ook dat het komt door de wissels van de trainer, hij wisselt vaak spelers erin voor een andere positie dan de speler die er uit gaat waardoor er veel geschoven moet worden, dat is ook niet altijd bevordelijk voor het team.
0 0
PierreHeno
Daar zit ook precies de fysieke component...90 min spelen tegen m.n. fysiek sterkete tegenstanders. Maar heel veel toptalent heeft dat helaas nog niet echt voortgebracht.
1 0
Babangida83
Kuch...Dacht dat ze alleen bij Feyenoord er zo over dachten.
0 0
PierreHeno
Nou ..eh gelukkig niet dus. Je ziet dat ze nu fysiek dan wel mentaal te kort komen om een in de eerste 45 min opgebouwde voorsprong vast te houden dan wel uit breiden in de 2e helft. Daarvoor spelen ze oa ook in de KKD...tegen fysiek sterkere en doorgaans ook oudere en meer KKD ervaren voetballers. Pas wanneer ze zo'n wedstrijd 90 minuten constant kunnen volhouden komen ze evt in aanmerking voor het eerste ...als ze tenminste ook goed genoeg zijn. Je ziet...net alleen goed spel in de eerste helft ga je te veel weggeven in de 2e helft. Nog veel re vaak core business van JA op dit moment maar dat is ook logisch met veel van die A1 gastjes er nu bij. Technisch goed maar fysiek en mentaal nog heel veel bij te spijkeren. Ook logisch.
1 0
Ajaxbrl
Begint een beetje een Ajax handelsmerk te worden, voorsprongen weg geven..
3 0
Mocrodammerr
ze zijn nog jong enso
0 0
BrentTomassen
Naci boort mij even de kans op 125 euro door de neus op het laatst
0 -1
Mocrodammerr
Goede jeugd enso. leermomenten
3 -3
Koningtoto
Gek. Dit soort pingels worden toch niet meer gegeven? Zelfs niet als de var er naar kijkt, toch? Kan me wat momentjes herinneren in een zeer recent verleden waar het bij ons werd weg gewuifd.
1 0
Amster
Pierie, miskoop no ?
3 0
036AFCA97
Hahahaha Jong Ajax geeft het echt ALTIJD weg.
5 -1
Suarez16_
Hoe is dat een penalty.
3 0
Duif63
2-2 Je verwacht het niet hè.
3 0
de_pitbull
wat een ramp he?
2 -3
Duif63
Ja, want als winnen bij de jeugd niet belangrijk is, hoe kan je dan verwachten dat ze dat in het eerste wel kunnen. De absolute wil om te winnen moet er van jongs af aan ingebracht worden. Dan ben je ook beter voorbereid op de Getafes van deze wereld.
2 -3
Babangida83
Ze willen echt wel winnen bij Ajax. Alleen weten ze ook dat alleen winnen niet goed is voor de jeugd(blijkt ook uit onderzoek). Dus is t beleid om jongens altijd zo veel mogelijk tegenstand te geven.
0 0
RayJordaan
Watskebeurt met Jong?
0 0
RayJordaan
Wedstrijd gestaakt ofzo? Al 10 min geen Jong Ajax gezien lol
0 0
Redrum
Dit gebeurd Pierie echt nooit, behalve elke wedstrijd dan. Briljante aankoop echt.
13 0
ajaxdordtt
Of Pierie wel of niet slaagt heeft natuurlijk niks te maken met of het wel of geen goede aankoop is.

Een jongen van 17 die al 2 seizoenen eredivisie heeft gespeeld, jong Oranje speelt pik je voor 5 miljoen op. Die kan je altijd later weer kwijt voor vrijwel hetzelfde bedrag. Wordt het wel wat heb je een goudmijn.
0 -2
PierreHeno
Ha ha
1 0
Duif63
Weer een geniale zet van onze Marc.
4 -2
Redrum
En dat voor de schamele prijs van 5 miljoen. Zo'n koopje kan je simpelweg niet laten liggen.
8 -1
PierreHeno
.....tegen Telstar. Eiting speelde ook goed tegen Testar. En tegen Spakenburg.
3 -2
de_pitbull
en gisteren was hij ook 1 van de beste.
0 -2
PierreHeno
Sorry Redrum ...reactie bij verkeerde post .
0 0
Redrum
Maakt niet uit Pierre.
0 0
iammike
Oh oh Pierie
4 0
jeugdvolger
Het gemak waarmee naci speelt is ongekend
9 0
AFCAdam
Just my opinion.. Naci lijkt op deze leeftijd al uitgeleerd in JA
8 0
BlueDuke
Hmm denk het niet. Kan nog wat bijleren. Zet hem maar op het middenveld bij jong. Gaat hij het moeilijker krijgen maar kweekt hij wel inhoud. Desnoods controlerend.
3 0
PierreHeno
óók eens
1 0
PierreHeno
(Bedoelt voor markk's statement mbt Gravenberch)
0 0
PierreHeno
Ja! Helemaal eens! Bij JA leert hij niks meer bij.
0 0
markk
Bold statement: Unuvar is eerder klaar voor Ajax 1 dan Gravenberch.
2 0
Ajax1969
Hij is nog niet constant genoeg, wisselt geniale momenten af met balletjes die niet aankomen. Maar zie hem inderdaad volgend seizoen wel in de A-selectie en dan kan het heel snel gaan.
5 -1
Redrum
Naci groeit langzaam toe naar het eerste ja. Op dit moment is de KKD nog even prima voor hem. Kennismaken met het fysieke spel. Volgend jaar gaat hij zijn minuten wel maken in Ajax 1.
8 0
PierreHeno
Hij heeft juist het voetballend vermogen om dat fysieke waar nodig uit de weg te gaan. Frenkie kan dat bv als de beste.
0 0
AjaxPassion
Frenkie is fysiek echt een beest. Of heb jij zijn snelheid en loopvermogen gemist vorig jaar? Dat niveau gaat naci nooit halen.
0 -2
PierreHeno
Frenkie is in een jaar tijd fysiek enorm gegroeid. Dat kan Naci op zijn manier ook best zolang je het maar niet gaat forceren.
0 0
Soccerskins
Gaat volgend seizoen basisspeler worden in het eerste ja.
2 -1
DUDE92
Twee erg gelukkige goals na wel twee mooie aanvallen. Toch lekker na gister.
1 -2
ajaxdordtt
Bijna net zo belangrijk ook.
4 -3
Ajax1969
Yep
0 -1
ajacied017
2-0 jensen
0 0
Onpartijdig
Mooie opstelling zeg! Jammer dat het alleen te volgen is via het schakelkanaal
6 0
DUDE92
Heerlijke opstelling weer, jammer dat het niet live te zien is op een scherrempie. Toch een aantal jongens die volgend seizoen een rol kunnen gaan spelen in het nieuwe Ajax. Toch liever een 17-jarige Ünüvar dan een 33-jarige Babel, of een 18-jarige Hansen dan een 20-jarige Danilo. Misschien zou ik zelfs Taylor boven Gravenberch verkiezen op dit moment.
8 0
Vak117
Vond de 20 jarige Danilo gister wel een goede eerste helft spelen. Taylor boven Gravenberch vind ik een wel een leuke discussie, ben erg fan van taylor, maar gravenberch is op dit moment wel ietsjes verder. Unuvar boven Babel ben ik het zeer zeker mee eens!
5 -2
Cleo9
Uitverkocht huis zo te zien, klote dat ik net te laat ben.
2 0
EKS
bizar zeg, wat een pech.
2 0
Cleo9
hahaha, ja toch. Zeker bij gebrek aan goeie streams
0 0
EKS
misschien mag je in het uitvak?
1 0
Ajax1969
Pfff. Het schakelkanaal.
Zo jammer dat Ajax in zo'n geval geen rechten heeft om de wedstrijd op haar YouTube kanaal uit te zenden.
3 0
Redrum
Ik zie dat iedereen al lekker warm draait voor Jong-Ajax.
0 0