Babel verklaart speelstijl: 'Die energie heb ik niet meer'

BartVeenstra, 28-02-2020 om 13:10, 11916 views, De Telegraaf |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ryan Babel vindt dat mensen veel meer van hem mogen verwachten. De aanvaller, die wordt gehuurd van het Turkse Galatasaray, kijkt in gesprek met De Telegraaf in de spiegel. 'Natuurlijk mogen mensen veel meer van mij verwachten', zegt hij.

De aanvaller legt uit waarom hij in zijn eerste weken moeilijk kan overtuigen bij Ajax. 'Ik kan veel meer laten zien als een team beter draait', zegt Babel, die bij Ajax in een team is gekomen dat vier van de laatste acht duels in de Eredivisie verloor. 'Ik heb niet de kwaliteiten om een heel slecht draaiend team in mijn eentje te betoveren. Zeker niet in deze fase van mijn carrière.' Tegenover het Algemeen Dagblad voegt hij er nog aan toe: 'Maar ik vind het wel komisch dat er bij mij de nadruk wordt gelegd op wat er fout gaat. Ik voel dat ik anders word beoordeeld dan anderen.'

Vroeger had Babel, zo geeft hij aan, de jeugdige energie om een actie in te zetten vanaf de middenlijn en erlangs te sprinten. 'Die bepaalde energie heb ik niet meer. Mijn energie probeer ik nu vooral in de buurt van de zestien te gebruiken. Ik speel nu anders dan zes, zeven jaar geleden. Het kan zijn dat het verwachtingspatroon van mensen zo is dat ze denken: hé, waarom zet hij de actie nu niet in? Maar zo speel ik niet meer.'

Babel wil overigens niet dramatisch overkomen. Hij staat nog altijd 'heel positief' in zijn schoenen en voelt het vertrouwen van zijn trainer en teamgenoten. De fase waarin hij nu zit, herkent hij bovendien. 'Ik heb dit soort fases vaker meegemaakt in mijn carrière. Bovendien zit ik daar niet in mijn eentje in, we zitten daar als groep in. In het voetbal kun je door één goede actie de beste van de wereld worden, bij wijze van spreken. Als ik gister (donderdag, red.) had gescoord, was ik weer de beste van de wereld, om een extreem voorbeeld te noemen. We weten dat we als spelersgroep ons hoofd koel moeten houden en stap voor stap weer ons niveau moeten bereiken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PierreHeno
Een zak aardappelen die omvalt heeft meer snelheid dan de door ons gehuurde Babel. Dan hoor je niet in Ajax 1 te spelen Ryan. Gewoon lekker op vakantie deze zomer.
0 0
Ajax34
Klaas Jan is ook niet de jongste meer maar, als Klaas Jan er in komt dan zorgt hij voor gevaar en wil hij nog wel eens scoren of laat andere beter spelen. Dat mis ik bij Babel. Al is Klaas Jan in de basis ook zeer moeizaam. Misschien kan Babel van toegevoerde waarde zijn als invaller, want in de basis zie ik het helaas niet meer gebeuren voor hem. En als je zoveel jaren mee doet op dit niveau dan verwacht je van een speler dat hij rustig aan de bal is en het overzicht heeft en wat slimmer speelt/loopt ipv veel onnodige loopacties.
0 0
ajax4ever01
Marc had beter moeten weten door Babel niet te halen. Men maakt mij niets wijs dat er geen andere mogelijkheden waren. Kortom Marc moet nu echt aan de bak en beter zijn best doen om er een volwaardig elftal neer te zetten zonder van de 2e hands wissels waar je geen bal aan hebt dan kan je nog beter jeugspelers erbij hebben. Ünuvar zou ik nu sws doorschuiven naar het 1e om vast te proeven aan het niveau.
0 0
ram
Babel moet gewoon geen basisplaats meer krijgen. Liever een pikkie van 16 in de basis dan. Dit schiet totaal niet op. Eventueel kan Babel zich als invaller proberen te herpakken. Verder zijn we geen liefdadigheidsinstelling hoor.
2 0
AlexIbarra
Tijd dat de trainer hem uit zijn lijden verlost.

Wanneer Ziyech, Promes, Neres, Labyad of Danilo zonder veel ritme terugkeren, hoeven ze alleen maar hun man te houden. Alles wat ze verder nog brengen is meer dan Babel.

Ik mag Ryan graag maar na 6 weken geploeter is m'n geduld wel op.
1 0
Ajaxbrl
Joling zou zeggen: 'ik heb er de kracht niet meer voor' XD
1 0
31xAjax
Hij vindt het komisch dat bij hij hem de nadruk wordt gelegd op wat fout gaat. Er gaat ook héél weinig goed Ryan...
2 0
mistermiyagi
Ben ik de enige die het snapt?
1 0
maikelklaassen
Bij het ajax van 95 of het Barcelona van pep had ik ook wel mee kunnen draaien!! Zeg gewoon dat je enorm ruk speelt en geef niet de rest van het team de schuld. En dat je geen acties meer aangaat heb je vast niet gezegd bij het eisen/tekenen van je contract.
3 0
Cupmetgroteoren
Mensen op AS in december:

WiJ wiLLeN BaBeL, LaNg mOeT wEg

Mensen op AS in februari:

WaaRoM is LanG weg eN is bAbEL geHaalD!!!?? wAnBeLeiD!
1 -5
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Ik heb altijd geroepen dat Lang moest blijven.
Hij heeft altijd keihard gewerkt en het is een jongen met potentie.

Dat mensen problemen met zijn straattaaltje en brutale humor en dat hij daar op afgerekend word, vind ik alleen maar te triest voor woorden.
Johan cruijff was in zijn jongere jaren ook praatjes en was lastig, edgar davids, seedorf de boertjes allemaal hetzelfde.

Die jongen maakt een hatrick!!!! En vervolgens slaat de opinie de hele andere kant op omdat het een jongen van de straat is. BELACHELIJK!! zo krijg je nooit je kansen.

Hopelijk volgendjaar weer bij ajax, en opnieuw brengen, deze jongen heeft iets speciaal.
0 -1
PierreHeno
Lang gaat nu degradatievoetbal spelen met Twente. Niks voor Ajax 1.
0 0
MichelBoerebach
Waarom die malle mix van hoofdletters en kleine letters? Wie heeft je die idiote manier van typen aangeleerd?
3 0
Duif63
Wat een onzin weer van je. Je kan het niet laten he. Pathologische leugenaar ben je.
1 0
Cupmetgroteoren
Babel valt weinig te verwijten. Het is gewoon een (niet zo dure) misser geweest omdat men hem niet had gescout en afging om zijn laatste wedstrijden in Oranje en de druk van supporters die riepen om versterkingen en ook graag Babel wilden. Degenen die babel eerst wilden (bijna iedereen op dit forum) en riepen dat ie niet gescout had hoeven worden, roepen nu dat Babel nooit had moeten komen en eerst gescout had moeten worden bij Galatasaray (waar men blij was dat ie weg was, maar dat mocht je van de mensen hier ook niet benoemen in december, want dan werden ze kwaad).
0 -4
Multi
Tja dan begin je over energie, maar is je balaanname net zo dramatische. Hij kon nog geen bal binnen 1 meter van hem houden, alles sprong van zijn voeten. Dan heeft hij ook nog minder "energie" en een diepgang van 0.

Ik vond Danilo al een hele verademing ten opzichte van Babel, niet omdat hij goed speelde, maar om de energie die hij in zijn spel stopte en de diepgang die hij bracht. Met alle respect voor Babel, maar als die jonge al meer brengt dan hij doet zal hij ook niks extra's gaan toevoegen in dit team.
1 0
debarbaar
Ja als het team goed draait heb je Babel niet nodig. Dan draait ook een jeugdspeler prima mee. Feit blijft dat ruim 2 miljoen aan huursom voor een maand of 5 bizar hoog is. Zijn techniek is ondermaats en zijn tactisch inzicht kan ook echt niet meer. We mogen best concluderen dat het achteraf gezien een dikke misser was.
2 0
Sampaoli
Dit is een prachtig interview met een eerlijke Babel. Hem valt niks te verwijten. Als spits kan hij nuttig zijn, maar daar hebben wij met Tadic en Traoré andere opties. Als buitenspeler komt hij tekort en als hij dat zelf al weet, dan moeten we bij de beleidsbepalers zijn.
5 0
altijdwelwat
Als hij echt eerlijk was , dan was hij in Turkije gebleven en had hij ons deze ellende bespaard.
0 -2
jarenfan
Onbegrijpelijk dat toch neem ik aan capabele mannen met
hun volle verstand hem hebben beoordeeld.
Lijkt wel of er blinden zijn gaan scouten.
Moet ons naar een hoger nivo tillen,...........welk nivo.
1 -1
louis60
Wie heeft het intake gesprek gedaan? Dit kon je toch weten?
1 -1
grensjager
Had dit verteld voor je tekende dan hadden we een hoekvlag op jouw positie neergezet: die beweegt meer
2 -1
DiAngelo
Je kan het Babel inderdaad niet verwijten. Bij teveel blessures komt hij inderdaad te kort. Net als Traoré. Uithuilen en AZ op 6 punten zetten. De jonge en iets mindere spelers hebben geweldige spelers naast zich nodig. Die waren er niet en brachten ook niet dat wat we gehoopt hadden. Verder valt me op dat we met Alvarez weinig tot geen onnodige goals tegen krijgen en die speelt gewoon niet.
2 -1
trainerdv
Hij kan dus meedraaien in een goed draaiend elftal.... Tja, dat kunnen jonge talenten ook. Het gaat er juist om om iets toe te voegen. Ajax heeft de plank misgeslagen met Babel. We hoeven neit op de man te spelen, maar hij komt gewoon tekort voor Ajax. In het niveau van 5 jaar geleden kon hij mee (als wissel), nu wordt er meer gevraagd.
3 0
Cupmetgroteoren
Babel is onder druk van supporters gekomen. Uiteraard gaan ze vervolgens, zoals altijd, op de man spelen wanneer ie niet presteert. De supporters zijn schuldig aan de komst van Babel, hij is gehaald om de onderbuik van supporters te voeden.
0 -2
Sterspeler
Natuurlijk is Babel niet goed genoeg voor op de flank, maar ik vind dat mensen hem onterecht de grond in trappen. Deze man komt nu voor een 2e keer terug naar Ajax met het doel ons uit de stront te helpen. Gisteren was hij wederom niet goed, maar zonder zijn blok had Danilo dat doelpunt niet kunnen maken (daar zie je zijn kwaliteit als spits weldegelijk, ook was z'n eerste helft lang niet zo slecht als z'n tweede). Ook heb ik hem de eerste helft een hoop rotschoppen gegeven zien worden. Als je met Promes was gestart lag die er in no time uit.

Terugkeren bij Ajax is een ondankbare taak. Dat is 1 ding wat zeker is.

Ik neem ETH meer kwalijk. Die gooit iedere keer de opstelling overhoop, haalt automatismen eruit en zet spelers niet meer op een plek waar ze renderen. Je wordt uiteindelijk uitgeschakeld door individuele fouten van een speler die constant punten kost (Schuurs, alhoewel die later het niveau wel zal halen) en Martinez die je van het middenveld af haalt.

Dus medesupporters, stop aub met zeiken op Babel en kijk naar het grote geheel. De Dubbel is alsnog in handbereik.
2 -1
Van Reenen
Schuurs gaat het juidst niet halen, wel in de ed, maar nooit in de cl.
0 -1
PJK54
"uit de stront te helpen" vind ik nogal wat is het ook niet eigen belang nl het spelen in Oranje? geweest? Sorry hoor maar één blok in 90 minuten mag je toch wel bar weinig vinden oké daar heb je een punt hij staat ook (waarschijnlijk) op zijn minst favoriete plek net als meerdere spelers en ja daar is Ten Hag verantwoordelijk voor.

Ik neem aan dat onze spelers echt voor de dubbel gaan hoewel ik het gevoel heb dat de chemie tussen coach en spelers wel aan het mindere is.
3 -1
Sterspeler
Nouja. Inderdaad uit de stront helpen. Tuurlijk speelt het EK ook een rol, maar wie was er anders haalbaar geweest met zijn kwaliteiten voor een half jaar?

Dat mensen Lang ophemelen vind ik overigens ook triest. Die jongen heeft een mentaliteit van niks en denkt van alles te kunnen maken na 5 wedstrijden. Die had tegen dit Getafe 0% meer klaargespeeld dan Babel.
0 -3
S_020
Van de zomer weer lekker terug naar Turkije.
3 0
ajaxdordtt
Was echt om te janken weer gisteren. Alles springt een meter van zijn voet af.
7 0
DeWijsneus
Frank de Boer tijden herleven. Ze hebben alleen gevraagd of Sigþórsson z'n haren wilde verven zodat het niet te veel op zou vallen.
2 -1
3*stars*3
Was al duidelijk natuurlijk maar gelukkig heeft Ajax hem alleen gehuurd.
Maar Koran zal zich nu ook achter de oren krabben, na deze uitspraak...
1 0
Duif63
vd Sar en Overmars hebben voor dit seizoen luidkeels verkondigd dat aansluiting bij de Europese top het doel was. Dan moet je ze daar op beoordelen. En afrekenen als de doelstelling niet gehaald wordt. Geen excuses.
4 -1
AFCA1961
Ben het weer met je eens en ook met Redrum.....als Overmars eens wat minder zou "meedenken" met al die gasten dan kreeg je meer transfergeld binnen en als hij met al dat geld op de bank eens zou stoppen met het kopen van spelers die niks toevoegen dan zijn we al een heel eind. Voorlopig is de situatie zo dat de 2 grootste baggerclubs van dit land (Utrecht en die lijers uit R`dam zuid) ons alle prijzen kunnen kosten en ik sluit dat met het huidige zooitje niet uit. Als dat gebeurt moeten deze twee meteen opstappen natuurlijk inclusief onze wonder trainer die mede verantwoordelijk is voor alle ellende want dan heb je echt op alle gebied gefaald......behalve de commerciele kant maar daar hebben de supporters helemaal geen moer aan als je dat gheld besteed aan mensen als Marin, Scherpen, Pierie en die vreselijke Babel. Alvarez geef ik nog even het voordeel van de twijfel maar de huidige selectie herbergt een hoop middelmaat en dat weten we allemaal. Ondertussen staat deze zomer weer een exodus aan spelers voor de deur en gaat Overmars ongetwijfeld weer "meedenken" met deze heren.
0 -1
Van Reenen
Door het meedenken zijn Ziyech, Van de Beek, Veltman en Nico nog 1 seizoen gebleven. Overmars gaat vaak af op Van der Zee en Veldmate in Zuid-Amerika. Of denk je dat hij alle spelers in Brazilië en Argentinië zelf bekijkt? Marin is gekomen op voorspraak van ten Hag,die dat baseerde op één geweldige wedstrijd tegen Ajax. Tja,je kan alles wel op het bordje van Marc schuiven.
0 0
Redrum
Bij mij hebben ze vorig jaar flink wat krediet opgebouwd, maar een groot deel daarvan is dit seizoen ook weer verbruikt. Het is nu aan hen om te zorgen dat we volgend jaar wel een CL-waardig elftal hebben. Dan is er geen ruimte meer voor Huntelaars, Veltmannetjes, Babels of Siemekes. Ajax heeft dit jaar compleet gefaald om door te pakken. Over een paar maanden gaan we zien of ze geleerd hebben van hun fouten.
3 0
AFCACBS1900
Knettergek die Babel.
2 0
altijdwelwat
Ten Hag had Lang nooit na 2 wedstrijden af moeten schrijven. Lang heeft in 5 van de 7 wedstrijden een prima niveau laten zien , 4 goals gemaakt en 2 assist afgeleverd. In wat is Lang minder dan Babel ? Ekkelenkamp? Gravenberch? Eiting ? Danilo ? Laat ook bij Twente zien dat hij gewoon prima kan voetballen, alleen hij heeft de gunfactor niet , is niet aaibaar en zijn enorme geldingsdrang zit hem wel eens in de weg. Maar dat zie ik liever dan een speler van 33 jaar die zelf aangeeft de energie niet meer te hebben, en waar je 1,5 miljoen aan uitgeeft.
12 0
Dolblij
Dat is best een onluisterende bekentenis. En als het dan zo is zoals Babel zegt, dan vraag ik me werkelijk af waarom hij is gehuurd. Met zijn leeftijd en ervaring zou je juist (mogen) verwachten dat hij op moeilijke momenten zijn mannetje staat.
4 0
cantharel
Hopelijk heb je genoeg energie om je poen van de bank halen.
0 0
tonny
op de bank en gravenberch ook
7 0
Red Devil
Niet meer opstellen de rest van het seizoen en alleen als invaller gebruiken.
4 0
Joseph
Wat een schande, had nooit aangetrokken mogen worden. Grootste reden dat het team zo slecht draait: is deze Babel.

Het team is niet sterk genoeg om Babel op sleeptouw te nemen.
5 0
Redrum
Het is niet de grootste reden, maar het helpt niet echt als je de problemen op de vleugels probeert op te lossen door er een speler neer te zetten die geen bal meer fatsoenlijk meer kan aannemen. Ajax heeft hier gewoon keihard gefaald. Maar goed, het is een beetje het verhaal van dit seizoen. Blessures en foute beslissingen. Als we dan alsnog de dubbel pakken zegt dat genoeg over het verschil met de rest van Nederland denk ik.
3 0
RayJordaan
Dus heb je niks meer aan hem nu hij z'n snelheid kwijt is, had Marc kunnen weten..
5 -1
Boer Gijs
In een goed draaiend team kan ik ook wel meedraaien
2 0
JariHeijden
Wat een onzin. Ook in een goed draaiend team moet je goed kunnen voetballen om mee te komen.

Babel geeft gewoon eerlijk aan dat hij een waterdrager is en geen speler die makkelijk het verschil maakt. We hebben hem ook niet gehuurd met de gedachte dat hij van wereldklasse is, maar juist omdat hij weinig aanpassingstijd nodig heeft en er dus direct staat. Hij is een waterdrager die bereid is hard te werken en zeker van waarde kan zijn in een team.

Dat dat nu allemaal tegenvalt (er direct staan, etc.), dat vind ik ook. Het valt me zelfs vies tegen. Maar dat wil ook weer niet zeggen dat we in deze fase met een jeugdspeler per definitie beter af waren geweest. Dat is gewoon moeilijk te zeggen. En van tevoren weet je het ook gewoon niet.
Maar ik had zeker meer van hem verwacht. Ik ben daarin wel teleurgesteld.
4 -1
Boer Gijs
Je hebt gelijk. Ik kan niet goed voetballen dus zou nooit mee kunnen draaien. Dus mijn post was onzin. Maat punt is: Babel heeft nul meerwaarde tov jeugdspeler
1 0
edalm
De vraag is was je met een jeugdspeler slechter af geweest?
0 0
stefanwillem
Wauw, een realistische goed onderbouwde reactie. Das vrij uniek hier.
1 -1
Lazell
Hij is juist gehaald om op dit soort moment op te staan, omdat een jeugdspeler daar meer moeite mee heeft. Unuvar en Hansen is misschien wat vroeg, maar slechter zullen zij het toch niet doen. Vooral Unuvar kan wel in de kleine ruimte renderen waarin wij vaak spelen, itt Babel, die alleen een actie kan maken met meters ruimte.
0 0
Web
Het is wachten op Promes, Tadic, Neres, ook Danilo is beter.
Zelfs Labyad is beter
Hij ging naar Ajax voor het EK
Maar dat gaat hem de das om doen, omdat Koeman hem nu wekelijks ziet spelen, dat was anders geweest als hij in Turkije was gebleven
Binnenkort streep door Babel, gelukkig gehuurd
3 0
JariHeijden
Het lijkt mij toch dat Koeman veel wedstrijden bekijkt van teams waar zijn potentiële internationals spelen. Ook die in Turkije.
1 0
Web
Zou hij regelmatig in Turkije kijken?
0 0
Jornnn
Jammer dat hij zijn sterke punten kwijt is. Helaas kan ik me geen een goede actie herinneren in zijn 3e periode.
0 0
Duif63
Techniek is belangrijker dan energie. Het eerste heeft hij nooit gehad, het tweede is hij dus kwijt. Hoe haalt iemand het in zijn hoofd om zo'n naar Ajax te halen.
En dan Lang wegjagen naar Twente.
2 -2
amthree
Dat kut ploegje moet nu tegen inter van christian!
0 0
Minsc
Zes, zeven jaar geleden sprong de bal ook al telkens meters van z'n voet, niets veranderd dus.
2 -2
Soccerskins
Ik zie momenteel veel liever een Danilo, Ünüvar of Hansen.
2 -1
Redrum
Hij heeft een goed draaiend elftal nodig om een bal te kunnen aannemen? Ach ja, het zal allemaal wel.
6 -1