Ten Hag hoopt: 'Dat kan tot omwenteling leiden'

ThijsZwagerman, 26-02-2020 om 16:10, 6767 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag gelooft dat zijn ploeg in staat is om de 2-0 achterstand donderdag in de return tegen Getafe om te buigen in een positief resultaat. Volgens de hoofdtrainer kan de steun van het Ajax-publiek daarbij een belangrijke rol spelen.

Ajax verloor vorige week met 2-0 van Getafe, waardoor het donderdagavond een hels karwei wordt om alsnog de achtste finale van de Europa League te bereiken. Ten Hag realiseert dat ook. ‘Het perspectief voor Ajax is na vorige week natuurlijk slechter geworden, dat is helder. Toch zullen we ervoor vechten. Europese avonden in de Johan Cruijff ArenA zijn namelijk speciaal. Er kan dan een bepaalde vibe in het stadion ontstaan. We hebben dat al heel vaak mogen beleven en ik weet wat het met mijn ploeg doet. Mede daardoor kunnen ze tot grote hoogtes stijgen. Als de wisselwerking tussen de spelers en het publiek goed is, kunnen wij boven onszelf uitstijgen. En dat moet uiteindelijk tot de omwenteling leiden’, spreekt Ten Hag op de persconferentie vertrouwen uit.

Ook het feit dat Ajax de laatste tijd in een mindere vorm verkeert, is voor Ten Hag geen reden om de strijdbijl al op voorhand te begraven. De oefenmeester gelooft dat de vorm bij zijn spelers donderdagavond zomaar kan terugkeren. ‘Vorm is iets heel zweverigs. Ik geloof meer in de vorm van de dag. Het is wel zo dat de automatismen kunnen wegvallen door bepaalde omstandigheden, maar zo’n wedstrijd (als tegen Getafe, red.) kan het ook weer terugbrengen.’

De Ajax-trainer geeft tot slot toe nerveus te zijn voor het Europa League-treffen van donderdagavond. ‘Ik ben voor iedere wedstrijd nerveus, maar ik heb ook voor iedere wedstrijd vertrouwen. Ik vertrouw mijn spelers en het plan en heb dus vertrouwen in een goed resultaat. Je moet volle bak gaan, maar wel met beleid’, besluit Ten Hag.

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
En aub niet met Gravenbergh beginnen pls.
1 0
Dastaan
Snel scoren en ervoor zorgen dat je geen tegengoal krijgt. Maar helaas hebben we weinig wedstrijden op de nul kunnen spelen. Met de omschakeling bij balverlies is het een gatenkaas. Tuurlijk hoop ik egt van harte dat we doorgaan, heb alleen geen vertrouwen meer in ten Hag. Dat is voor mij klaar. Ik maak me meer zorgen over zondag want als dat mis gaat...hoelang zal dit geaccepteerd worden. Hoop egt op een positieve afsluiting van deze week.
0 0
FerdiZ
Onana heeft wel vaak de 0 gehouden toch
0 0
Bensco
Gewoon ZSM er eentje inknallen. Je moet gelijk die hoop weer hebben om het te halen.
0 0
Ajax114
teksten van een wanhopige trainer. Morgen is er met uitzondering van de keeper geen fatsoenlijke speler meer op het veld.
2 -3
Rentokill
De wanhoop regeert. Met:
Onana
Dest Schuurs Blind Martinez
Eiting Vd Beek Alvarez
Traoré Tadic Promes

Gaat t gewoon lukken.
0 0
Steeph
Wat een zaadmiddenveld met middelmaat. Ik heb weinig alternatieven, maar ik zou misschien zelfs liever Unuvar opstellen ipv Alvarez. Alvarez samen met Eiten en vd Beek wordt echt niks. Of misschien toch Mazraoui ipv Alvarez en hopen op een goede dag.
0 0
Radie125
Zweverig ik stel voor om ten Hag een vliegend tapijt te geven en dan zweverig zover mogelijk van Amsterdam te landen.
6 -2
ajax4perez
Nadat het nieuws kwam dat Ziyech er niet bij is ben ik gaan puzzelen voor een opstelling.

Benieuwd wat jullie ervan vinden, vond het lastig....


Onana

Dest -Alvarez/Schuurs - Blind -Martinez
Vd Beek - Eiting
Tadic
Babel - Traore - Promes
0 0
Sterspeler
Je gaat helemaal overlopen worden op het middenveld. Donny staat te diep en Eiting kan dat niet alleen opvangen. Ik zou Martinez op het middenveld houden, Castillo linksback en Babel eerste helft buiten. Die verdedigt goed mee. 2e helft Promes laten spelen. Heb je ook nog dit weekend nodig.
0 0
Superjodeuh
Achterin zou ik in ieder geval voor schuurs gaan. Maakt regelmatig nog een fout, maar brengt in ieder geval extra creativiteit van achteruit
1 0
PierreHeno
Iedereen hoopt alvast met je mee Erik!
1 0
7172AFCA7395
Ook een soort examen voor EtH morgen.
Ga je er kansloos uit, dan ben je niet de topper waar het eerst op leek.
Niets meer of minder.
1 -1
mickey2602
Wel mooi dat hij de wisselwerking tussen team en publiek benoemt maar hoe zat dat dan vorig seizoen?
Toen waren we,Europees gezien,juist in de uitwedstrijden beter.
1 0
Cupmetgroteoren
Is allemaal bijgeloof.
0 0
EzraAjax95
Vorig jaar verloren we 1-2 van Real, dat was ook een slechte uitgangspositie. We weten allemaal hoe het is afgelopen. Heb er vertrouwen in!
1 0
Cupmetgroteoren
Dat was de beste wefstrijd die Ajax vorig jaar speelde.
0 0
Duif63
Dat was een onverdiende nederlaag. Ajax speelde toen gewoon goed. Vorige week hebben we geen bal goed geraakt, geen fatsoenlijke bal op doel geschoten. Bovendien was vorig jaar de ploeg compleet, nu zeker niet.
2 0
ajaxdordtt
Frenkie
0 0
ajaxdordtt
Als we gewoon normaal hadden gespeeld, en niet allerlei foefjes van Erik waren toegepast, was je met 0-0 begonnen morgen.
2 -2
Boer Gijs
Dat ja. Precies dat. Erik laat Ajax onderpresteren momenteel
0 0
Redrum
Het zou fijn zijn als Ten Hag eens een keer tijdens een wedstrijd een omwenteling weet te bewerkstelligen door een paar goede wissels. Helaas lukt dit hem eigenlijk nooit.
1 -1
Web
Zie jij wel de spelers buiten de basis die een wedstrijd kunnen kantelen?
Ik in ieder geval
Wij hadden een goed team ( tot de blessures ) van 12 tot 18 komen zwaar te kort,of nog te jong
Ik vind dit zo makkelijk, kom het zo vaak tegen hier
0 0
talent020
Stel dan Tadic op als spits, en durf Babel er naast te zetten om te beginnen,
2 0
Lazell
Pfff, je hebt een punt met Babel. Maar we hebben niemand met snelheid en diepte. Zeker als je Tadic in de spits gaat zetten ipv Traore.
1 0
WZAWZDB14
Maak je maar niet druk om ons erik. Pleur jij morgen tadic maar gewoon in de spits
1 0
Duif63
Hoop is uitgestelde teleurstelling Erik.
4 -5
Ajacied33
Jezus man.....
0 -5
swing
Idd Allahverdomme
0 0
Knalpot
Voor mensen wier leven een groot zwart gat is wel. Voor mij zou de uitgestelde teleurstelling zijn als er morgen ook van die zwartkijkers in het stadion zitten. Ik hoop dan ook gewoon dat die lekker thuis blijven bij moeke de vrouw en de geraniums.
1 0
michaellaudrup
Blijf jij maar klappen dan.
0 0
Lazell
Zei je dat ook na Real thuis vorig jaar? :)
0 0
Duif63
Niet met elkaar te vergelijken. Zie mijn commentaar hierboven
1 0
Ronaldinho020
Droevig persoon
2 -4
MaximilianRosse
Met alle respect, het zou geweldig zijn als je dit kan ombuigen en je alsnog doorgaat maar zondag tegen AZ is veel belangrijker. Het kampioenschap binnen halen is op dit moment prio 1. Dat zal nog een behoorlijke kluif worden als Ten Hag verkeerde keuzes blijft maken en niet ingrijpt in wedstrijden waar het niet loopt. Ten Hag moet zorgen dat hij de regie in handen houdt maar krijg meer en meer de indruk dat hij die juist aan het verliezen is.
1 0
Sammy Sosa
Zondag tegen az is niet beslissend. Deze pot wel, dat is het verschil. Plus ik wordt niet echt warm of koud van de eredivisie. Er vertrekken ook veel deze seizoen, beetje now or never gevoel.
0 0
afcas
Als je er morgen uit ligt is je seizoen gewoon verpest. Zo simpel is het.
3 -2
Drukwerk1968
Jij doet net of het vanzelfsprekend is om te overwinteren in Europa. Kijk naar real Madrid. 2 jaar uitgeschakeld in Europa. Kan ook bij Ajax gebeuren door zware loting, veel blessures. Kans op dubbel is er nog steeds. Kampioen worden telt. Pas wanneer Ajax structureel vroeg uitgeschakeld wordt is het een probleem.
0 0