Ajax vraagt hulp van FIFA bij transfer Giovanni

JesseTH, 25-02-2020 om 19:30, 10864 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft de FIFA gevraagd om zich te buigen over de zaken die spelen omtrent de transfer van Giovanni. De Braziliaan wil de overstap maken naar de Amsterdamse club, maar wordt daarin gehinderd door zijn oude club Santos en de Braziliaanse voetbalbond (CBF).

'CBF weigert het internationaal transfercertificaat van Giovanni af te geven, waardoor de afronding van deze transfer wordt opgehouden. Omdat Ajax en de speler zelf het met de opstelling van Santos en CBF niet eens zijn, roept de club nu de hulp van de FIFA in', zo valt te lezen op Ajax.nl.

Er is goede hoop bij Ajax dat de transfer via deze weg alsnog in orde gemaakt wordt, waarna de achttienjarige middenvelder in eerste instantie aan zal sluiten bij het Jong Ajax van hoofdtrainer Mitchell van der Gaag.

De Braziliaanse voetbalbond weigert het internationaal transfercertificaat af te geven, omdat de mening van Santos is dat men een transfersom hoort te krijgen voor hun pupil. Door zijn transfervrije status echter, lijkt Santos alleen recht te hebben op een opleidingsvergoeding.

Denk jij dat Ajax na een verlenging tegen Getafe doorgaat in de Europa League? Zet in en krijg 21,00 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Het komt overal, over de gehele wereld voor en niet in de laatste plaats ook bij Ajax. Ook wij hebben jeugdspelers gehad die uit hun eerste (3 jarige contract) liepen en niet wilden bij tekenen, omdat op de achtergrond reeds Engelse topclubs zich gemeld hadden. Of erger nog....we niet eens tot een eerste contract kwamen, omdat dat het geval was. Ik kan me in geen geval herinneren, dat vergelijkbare gevallen, die eniogzins te vergelijken zijn met de situatie van Giovanni nu destijds toch nog een transfersom hebben opgeleverd.

Weten jullie nog hoe het heette te zijn hier op AS?. Dat Ajax te traag was geweest, te laat met het gesprek aan gaan met de bewuste speler/zaakwaarnemer. Een te lage aanbieding had gedaan, etc, etc.
Het was veelal Ajax' eigen schuld, beter nog Overmars' schuld.

IK zie niet in, waarom dit bij Santos nu ineens zoveel anders is. Santos schijnt 6 a7 maanden voor het verstrijken van het jeugdcontract een aanbieding te hebben gedaan, waar men vanuit het Giovanni-kamp niet accoord is gegaan. Gemakshalve vergeet men te vertellen, dat samen met Giovanni bij Santos nòg 3 a 4 jeugdspelers dat weigerden. Giovanni werd daarop gelijk op non-aktief gesteld (is ook niet meer sinds mei/juni vorig jaar op het trainingscomplex van Santos geweest) èn dat pas recent Santos met de 3 a 4 anderen een overeenstemming heeft bereikt voor een nieuw contract.

Het verhaal is dus wel wat genuanceerder, dan alleen dat de interesse van de buitenlandse club (Ajax in dit geval) tot een breuk tussen jeugdspeler en club heeft geleid.

Ik denk, dat net zoals in het verleden bij Ajax wel eens het verwijd was, dat Santos fouten heeft gemaakt hoe het met spelers omgaat.En nu men inziet dat men daardoor flink geld misloopt uit alle macht probeert de financiele schade te beperken.
1 0
gi0vanni
Overmars heeft alleen in het begin wat foutjes gemaakt. Zoals Cruijff en Jonk tegen/ eruit werken. Maar naast middelmaat halen heeft hij ook goede aankopen van jeugd/spelers gedaan en contracten verlengen ging ook prima. Er is inderdaad niets aan te doen dat jeugdspelers vertrekken en spelers niet willen bijtekenen. Is in de eerste plaats dus de schuld van de spelers zelf.
0 0
Minsc
Overmars is toch nooit te traag? Eerder te snel met spelers aantrekken die hij kennelijk zelf nog niet bekeken heeft: Magallan, Orejuela, Cassierra, Marin, Alvarez enz..
0 0
Cello
Ging over jeugdspelers uit de eigen jeugd.....niet over het aantrekken van spelers. En ja....Ajax (Overmars dus) heeft nogal eens in het verleden het verwijt gekregen, ook hier op AS, dat ie het vastleggen van jeugdspelers te vaak op zn beloop zou hebben gelaten en niet adequaat gehandeld zou hebben.
En nu zou het ook kunnen dat Santos dat heeft gedaan bij Giovanni en toen er een aanbieding kwam dat dat in de ogen van Giovanni (en dus nog 3 a 4 andere Santos-jeugdspelers) geen goede aanbieding was en derhalve ook afgewezen is geworden.
0 0
RSM
Denk dat Ajax toch zal moeten betalen. Zo zit de wereld in elkaar. BETALEN.
0 0
Sterspeler
Betalen? Dat is niks voor mij. Dat moet in je aard liggen.
0 0
MarcOndertwix
Dat is nou net de enige taal die ik niet machtig ben.. haha
0 0
Hollister
In deze is het sowieso handig de Fifa een uitspraak te laten doen.. kan je later er ook niet voor bestraft worden... je weet het nl maar nooit met die corrupte organisatie
1 -1
Cupmetgroteoren
Dit soort waanzinnige transfers moeten eens afgeschaft worden. Laat jongens eerst in hun eigen land rijpen. Ook Ajax is uiteindelijk slachtoffer van het op hol geslagen transfersysteem. Clubs investeren miljoenen in hun jeugdopleiding en zien spelers voor een prikkie vertrekken. Het huidige transfersysteem vergalt het hele voetbal.
4 -5
Oliveira
Voor een groot deel ben ik het met jou eens. Maar het feit dat Giovanni 18 is betekend dat hij volwassen is. Hij moet zelf een volwassen keuze maken, zonder bemoeienis.
0 0
Hans Kraay Jr.
Die jongen besluit zelf zijn contract niet te verlengen omdat hij naar Europa wil.

Ajax hield deze speler al in de gaten.

Santos wordt genaaid door de speler, maar hier kan Ajax natuurlijk weinig aan doen.

Beetje zelfde verhaal Younes en Napoli, netjes is het niet.
Maar Ik zie niet zo wat hier nou allemaal waanzin aan is.
1 0
zuidzuid
Laat ze met dat eigen vermogen een aandeel kopen in een Club als Santos/Vasco of Sao Paolo.

Haal je talenten van uit het land zelf naar de club.

Daar zal meer uit komen dan uit Kaapstad denk ik.
1 -2
Soccerskins
Hij begint dus waarschijnlijk direct bij Jong Ajax. Ben echt benieuwd wat voor niveau deze jongen heeft.
3 -1
altijdwelwat
De belangrijkste vraag moet zijn , is deze speler alle rompslomp waard ? Al zoveel zogenaamd fantastische buitenlandse jeugdspelers voorbij zien komen , waar zijn ze allemaal ?
2 -4
trodat4030
Een paar mailtjes sturen naar de juiste personen bij de FIFA of een paar miljoen aftikken omdat je geen mail wilt sturen.. Juist. Ik zou t wel weten en asap achter mn computer kruipen. En niet om te internetbankieren..
0 0
ST
Beetje verkeerd uitgelegd in het artikel. De reden waarom Santos een transfersom wilt is omdat zij aangeven dat er al contact was met Ajax voor hij bewust zijn contract liet aflopen. Dat is het verwijt van Santos. Je hoort je eerst bij de club te melden. In de praktijk gebeurt dit natuurlijk overal, alleen ik denk dat het wat te vaak is gebeurt daardoor waardoor ze er een keer klaar mee zijn. Dat zouden wij ook zijn op een gegeven moment. Maar neemt niet weg dat vóór ons aller Ajax natuurlijk een uitzondering gemaakt moet worden door de FIFA ;)
0 0
BrandjeXL
Dat hoeft helemaal niet wanneer een speler in zijn laatste halve jaar van zijn contract zit.
0 0
RusselWestbrook
Moet dat ook als de speler in het laatste halfjaar van zijn contract zit? Want voor zover ik weet hebben andere clubs dan vrij spel en mag de speler benaderd worden, maar dat weet ik niet zeker.
1 0
Lazell
Bij volwassencontracten sowieso wel.

Maarja, jeugdcontracten hebben wel meer beperkingen, zoals maximale looptijd.
0 0
Radie125
Raar dat de Braziliaanse bond ook niet mee werkt. Je zou verwachten dat zij bewijs van Santos vraagt en als dat er niet is het internationaal transferbewijs afgeeft.
0 0
Libero
Ik snap niet hoe zijn OUDE club hem zo kan gijzelen, dat er überhaupt iets door Santos afgegeven of getekend moet worden terwijl hij daar niet meer onder contract staat.
1 0
AjaxDaniel
Oh je doelt op 'De oude club van Giovanni weigert het internationaal transfercertificaat af te geven'

Dat staat fout in het artikel want dat moet de CBF zijn.
1 0
Libero
Ja, dat dus :)
0 0
AjaxDaniel
Er hoeft niks door Santos afgegeven te worden maar wel door de bond. En in dat soort landen zijn de bonden niet zoals de KNVB natuurlijk.
2 0
MarLuuk76
Gezellig ben benieuwd waar de waarheid zit.
0 0
Gecko
Overmars held
5 0