Ten Hag over Babel: 'Hij weet dat hij beter moet'

JesseTH, 23-02-2020 om 19:10, 8773 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag ziet dat Ryan Babel sinds zijn terugkeer worstelt met zijn niveau, maar de trainer weet dat alle partijen er hard aan werken. Op de training ziet de oefenmeester goede dingen van de routinier, maar in de praktijk moet het er nog uitkomen.

'Het is altijd moeilijk. Hij heeft weinig tijd, dat weten we met januari-transfers', vertelt Ten Hag voor de camera van FOX Sports. 'Dat hij beter moet, weet hij zelf ook. Daar werkt hij keihard aan, dat zie ik. Op training zie ik hele goede dingen, alleen in de wedstrijd komt het er nog niet uit.'

Over de wedstrijd tegen Heracles Almelo is Ten Hag als vanzelfsprekend teleurgesteld. 'Het is wederom een totaal onnodige nederlaag. We hebben het aan onszelf te wijten. Je moet op voorsprong komen en door een moment van onachtzaamheid verlies je hem ook nog', vertelt de trainer, die aangeeft dat Daley Blind maar al te goed weet dat hij fout stond bij de tegengoal.

Ondanks de tweede nederlaag op rij lijkt Ten Hag zich nog niet al te veel zorgen te maken over Ajax. 'Ik maak me niet zozeer zorgen om het voetbal. Voorin halen we er alleen heel weinig rendement uit. We komen tussen de linies aan de bal en creëren de kansen. Voor rust heb ik zes, zeven kansen geteld.'

Waar liggen de problemen?

Ondanks het feit dat Ten Hag zich over het spel van Ajax niet al te veel zorgen maakt, weet hij wel dat er problemen zijn. 'Er zijn mensen aan het terugkeren. We moeten de rust bewaren. Het schort op dit moment aan onze aanvallers. Als de spelers terugkomen, hebben we er ook weer wat creativiteit bij. Dan denk ik dat we ook beter gaan spelen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Als spits zou die prima volstaan. Echter hebben we Huntelaar, Tadic en Traore. Hij was niet nodig geweest voor die positie.

Voor de flanken komt hij handelingssnelheid tekort. Het probleem is echter dat je voor een half jaar geen betere opties kan vastleggen. Vooralsnog vind ik hem beter dan Lang. Alhoewel die 1 ding heeft wat Babel niet heeft, en dat is diepte.
0 -2
Woodenshoe
Het is een hopeloze speler, altijd al geweest. Een volwassen vent met roze haar... Onbegrijpelijk dat ze hem hebben gekozen in de winter. Sowieso mag het aankoopbeleid wel eens kritisch tegen het licht worden gehouden.
3 -2
trooop
Babel is nog steeds een prima speler, vooral als spits. Balletje vasthouden, mensen bij laten sluiten. Als linksbuiten ben ik geen fan, maar hij kan nog altijd vele malen beter dan hij nu laat zien.

Dat laatste geldt voor letterlijk het hele team. Rara hoe zou dat komen.
3 -7
MichelBoerebach
Waardeloze voetballer, man. Nooit moeten binnenhalen
6 -3
Cupmetgroteoren
Hij moest er meteen staan, daarvoor is ie gehaald. Het is nu te laat.
8 -1
MichelBoerebach
Staan doet ie er. Maar daar is alles mee gezegd.
1 0
grannig mokum1
Precies
5 0
altijdwelwat
Doe mij maar dat brutale jonge ventje dat tegen de “Grote” Tadic in durft te gaan , dan deze onbeholpen 33 jarige oude man met roze haar. En dan word de 33-jarige het hand boven het hoofd gehouden door Ten Hag, jammer !!
10 -2
Sterspeler
Ik heb liever dat die blaag z'n mond houd en het intern oplost IPV een grote smoel heeft voor de camera. Tadic is en blijft aanvoerder. Dat heb je op die leeftijd te respecteren. Als je dat gedrag gaat toestaan gaat zo een baby straks nog denken dat ie wat voorstelt.
1 -2
Cello
Als je voetbal een tijdje volgt, zou je moeten weten, dat wat er naar buiten toe gecommuniceerd wordt niet altijd hetzelfde is als wat er intern tegen elkaar gezegd wordt.
9 van de 10 keer beschermt een trainer altijd zijn speler(s). Los van de vraag of dit terecht is.
1 -2
Cupmetgroteoren
Onzin. Het is duidelijk dat ten hag het op lang gemunt had, om zich ff te laten gelden, plus lang was een makkelijke prooi.
6 -1
Schip
Ik vind Babel een prima gozer met een goede mentaliteit, dat verandert niet door zijn belabberde spel, maar TH is er gewoon niet de coach naar spelers te wisselen die al lange tijd niet leveren, wanneer er andere belangen spelen.

Dat is zo ontiegelijk zwak. Tadic brengt niets, al speelt hij ook niet op de juiste plek, maar ook op 9 was het matig. Babel vertraagt het spel op links en moet juist een directe meerwaarde zijn.

TH blijft maar prutsen en als een konijn in de koplampen bevriezen als het tegenzit. Lang leverde nota bene meer, maar die heeft dan weer een grote mond kennelijk. Ik zag Lang nooit klieren in JA, maar ok.

TH weifelt zo veel en zo lang, dat talenten het vertrouwen niet voelen en twijfelend spelen: Gravenberch, Lang, Eiting, Schuurs. Natuurlijk is dat eerst hun eigen verantwoordelijkheid, maar ook na goede wedstrijden spelen ze opeens niet meer. De druk wordt gewoon giga, als ze dan wel weer mogen. Wat moeten ze dan laten zien. Foutloos mag niet de norm zijn. Met zijn rare motto dat je het moet afdwingen.

Als dat het motto voor spelers en trainers zou zijn geweest, had Erik hier niet geweest.
8 -3
Cupmetgroteoren
Ten hag heeft met groepshiërarchie te maken en met eigen overlevingsdrang. Je moet ballen hebben om puur op basis van prestaties te wisselen, daarom doen trainers dat niet, en ten hag al helemaal niet..
4 -1
Flipper33
Ze waren in Turkije niet voor niks blij dat die ging
5 -2
Cupmetgroteoren
Dat mocht je hier niet zeggen en als je het aankaartte was het 'het zijn Turken'. Dezelfde mensen die dat zeiden boren Babel nu de grond in.
4 -3
BrandjeXL
Babel kan NIET beter. 90% van zijn wedstrijden zijn kut maar raakt af en toe een bal goed. Verbaas mij nog steeds om de reacties van de zogenaamde kenners die blij waren met zijn komst.
9 -1
3sterren
Babel is gehaald omdat hij bekend is met het Ajax-spelletje en weinig tot geen aanpassingsproblemen zou hebben. Alleen is dat spelletje onder Ten Hag allang niet meer hetzelfde spelletje als destijds ...
0 -6
Bazenvan95
Te makkelijk om alleen hem eruit te pikken uit frustratie, ondanks zijn slechte spel. Hij was en is niet een speler die het elftal gaat dragen, maar wel in te passen is, in een ploeg in vorm, bij NL deed hij het prima en bij Gala ook.
De kwaliteit en vorm van Ajax is door de blessure golf als dag en nacht.
Het elftal waarvan iedereen zij dat het 1 van de beste van de wereld is na Utrecht op 10-11-2019 (in het zelfde seizoen als deze!?) Is daarna volledig uit balans geraakt door de blessures en de te lichte reserve (jeugd) spelers die dit nooit gaan opvangen. Zonder Ziyech is de angel uit de ploeg, iets wat ik vorig jaar ook zei toen Ajax na de winterstop door het ijs zakte (iets wat iedereen is vergeten door de goede resultaten en CL na feyenoord uit). Promes en Neres vervang je niet met dezelfde kwaliteit. Het gemis van mensen die net tussen basis en bank zaten als Schone en Dolberg(hoewel ik het niet zo erg vond dat hij weg ging) en misschien zelfs Sinkrgraven is voelbaar zonder vervanging die dezelfde kwaliteit kan brengen. Laat staan het gemis van een stabiele rechter centrale verdediger nadat de eigenlijke reserve van vorig jaar die daarvoor heel lang als rechtsback speelde ook geblesseerd is geraakt. Zonder de eigenlijke basis spelers is Ajax gewoon een totaal andere ploeg dan voor die wedstrijd tegen Utrecht, mede door een Donny die niet meer op 10 speelt als Ziyech speelt(want die was het gevaarlijkst op rechts), Tadic die niet meer in de spits staat, en Promes of Neres die gemist wordt op links.
1 -3
3sterren
Ik heb het helemaal niet op Babel gemunt, ik uit zelfs niet eens kritiek op hem. Het gaat om de motivatie achter de komst van Babel. Toen Babel zijn carrière begon, speelde Ajax streng in de leer 4-3-3. Een oud-speler halen en dan in de media verkondigen dat de reden is dat hij Ajax goed kent slaat in mijn ogen nergens op, puur omdat het spelletje onder Ten Hag totaal anders is dan destijds onder Co Adriaanse. Ik dacht dat dat wel duidelijk uit mijn eerdere post bleek ...
1 0
Brimily
Alvarez, Schuurs en Eiting krijgen niet de kans eens 5/6 wedstrijden achter elkaar te spelen en krijgen daardoor geen vertrouwen. Babel mag wel iedere keer opdraven en bakt er helemaal niets van. Siem de Jong laten spelen terwijl hij er niet in hoort en nu voor niets weg laten gaan. Ik begrijp er niets van.
6 -1
Spectre
Dan hebben wij er persoonlijk voor gezorgt dat de kampioen weer rechtstreeks geplaatst is voor de CL en dan gaat AZ er straks nog mee vandoor, dat zou echt ongelofelijk zijn
3 -1
3sterren
Ik denk persoonlijk dat Feijenoord er met de buit vandoor zal gaan ...
2 -1
Duif63
Dat denk ik ook. Feyenoord heeft mindere spelers maar een veel betere trainer.
2 -1
3sterren
In ieder geval een trainer die niet elke wedstrijd probeert het wiel opnieuw uit te vinden ...
0 0
Flipper33
Ben er ook bang voor als we nu zouden moeten spelen tegen Feyenoord dan zou er zomaar weer een 6-2 uit komen rollen
3 -1
3sterren
Als er daarna weer weergaloos wordt gespeeld met als resultaat het kampioenschap, dan heb ik daar vrede mee ; ) ...
0 0
BrandjeXL
Welnee, Ajax zal wel kampioen worden want zoals de andere clubs hun punten pakken blijft ook niet goed gaan.
1 -1
ST
Het schort ons niet aan aanvallers. Het schort ons aan het verkeerd opstellen van de aanvallers die we hebben en daarnaast heb je Lang verhuurd die je nog goed had kunnen gebruiken.
1 -1
brullie
Lang is verhuurd op het moment dat er niemand geblesseerd was. Nu een karrevracht aan toppers in de lappenmand...kan ons kampioenschap maar zo gaan kosten. Te samen met een kut opstelling met Babel op links en Tadic op rechts...dat moet je opdraaien. Babel ongevaarlijk vanaf links en Tadic
0 -1
Duif63
Gelul. Neres, Promes en Labyad waren geblesseerd toen Lang verhuurt werd en Ziyech raakte ook nog voor 31 januari geblesseerd. Gewoon een belachelijke beslissing van Overmars en Ten Hag. De zoveelste.
1 0
Flipper33
Heeft Ajax een handje van spelers opstellen op posities waar ze niet horen bij Antony zeiden ze het ook alweer kan op alle posities voorin uit de voeten het is gewoon een rechtsbuiten dus geen spits of linksbuiten
0 0
noahdepoah
De heer Ten Hag brengt de hele ajaxfilosofie naar de rand van de afgrond. Profiteerde vorig jaar van het feit dat een andere trainer daarvoor wel de jeugd voorrang gaf en dat Blind en Tadic kwamen. Verder is het nog steeds een schande dat een jeugdspeler plaats moest maken voor een 33 jarige diender echt niet beter doet en dat in dit seizoen Veltman en De Jong überhaupt gespeeld hebben. Ik hoop dat het bestuur ballen heeft en Ten Hag morgen op straat zet. Hij krijgt het namelijk niet meer voor elkaar. De spelers zijn zo te zien klaar met Ten Hag en zijn belachelijke keuzes.
4 -3
Cupmetgroteoren
Lang is weggepest door de supporters en ten hag, dus meer smaken dan Babel zijn er niet..
3 -2
ArmooWasRight
iemand met roze haar moeten we niet willen toch.
2 0
Johan1
Hij kan niet beter, maar Ten Hag moet gewoon een logische opstelling maken, maar zelfs dat kan Ten Hag niet. Waarom geen Traore? Waarom starten met opa Huntelaar? Waarom Gravenberg? Tactisch is Ten Hag de slechtste trainer ooit. Donderdag verliezen en zondag verliezen, dan mag Ten Hag hopelijk oprotten.
3 -4
Flipper33
Traore valt ook best tegen verder hebben we geen goede spits
1 0
MankeNelis
Babel kan niets meer, over the hill, zelf een blind paard ziet dat. Hij zat niet voor niets op de bank daar. Noa Lang wegsturen hahahaa lachwekkend.
4 -1
dumperPattiruhu
Ten hag moet ook beter.
1 0
0115ajax
Ajax - Getafe CF-27-02-2020 om 21:00Europa LeagueAjax - AZ-01-03-2020 om 20:00EredivisieSC Heerenveen - Ajax-07-03-2020 om 20:45EredivisieAjax - FC Twente-15-03-2020 om 20:00EredivisieFeyenoord - Ajax-22-03-2020 om 14:30EredivisieAjax - PEC Zwolle-05-04-2020 om 14:30EredivisieFC Emmen - Ajax-12-04-2020 om 14:30EredivisieAjax - Vitesse-23-04-2020 om 20:45EredivisieWillem II - Ajax-26-04-2020 om 14:30EredivisieAjax - VVV Venlo-03-05-2020 om 14:30EredivisieFortuna Sittard - Ajax-10-05-2020 om 14:30Eredivisie

Utrecht komt daar nog bij. Zeg het maar.
0 -2
Duif63
We gaan met psv om de 3e plaats strijden.
0 0
Boer Gijs
Niemand weet waarom jij hem opstelt Hag. En dan Lang laten te gaan. Met Lang zou je al meer gevaar stichten voorin
3 -3
Suarez16_
Zet Danilo er maar eens in. Tegen Getafe kan je hem prima uit proberen, want we liggen er waarschijnlijk toch uit. Dan kan je gelijk kijken hoe hij zich houdt op dit niveau.
1 0
Red Devil
Er is geen over mijn lijk mentaliteit bij de meeste spelers van Ajax.
7 -1
DUDE92
Ik snapte de logica achter Babel voor een half jaar huren, maar nu hij dusdanig hard door de mand is gevallen, lijkt me dat hij nu sowieso zijn basisplaats moet kwijtraken. Ik denk oprecht dat een Ünüvar of Hansen meer had gebracht deze wedstrijd.
2 0
PetrusKeizer
tja. je moet toch wat zeggen om de moed er in te houden.
0 0
ajaxdordtt
Weet jij ook dat je beter moet, Erik?
2 -4
Hobbemastraat
Babel speelde niet goed en is niet in vorm. Oké klopt. Maar de snelheid en hardheid waarmee spelers hier afgemaakt worden is echt ongekend. Maar schiet hij er donderdag 2 in, dan is hij weer de held. Zo gaat dat hier, kan me nog goed de reacties herinneren over Neres en Promes, die eerst ook "Ajax onwaardig" waren. Jullie zijn zelf Ajax onwaardig. Pleur op met dat eindeloze gezeik en ga voor de verandering achter je spelers / club staan!
11 -5
BrandjeXL
Wat lief. Een goedgelovige kleuter op het forum.
5 -5
Hobbemastraat
Alles beter dan een undercover kakkerlak op een Ajax sit. Dat is pas treurig! Wel eens in de Arena geweest?
1 -2
Spectre
"Hij heeft weinig tijd maar dat weten we met januari transfers"

Volgens mij hebben ze voor Babel gekozen ondat hij het Ajax spelletje zou kennen en niet voor een nieuwe speler aangezien die weer zou moeten wennen. Je had beter Noah lang kunnen houden, want Babel kan het niet meer
3 0
Boer Gijs
Gelijk verhuurperiode beëindigen en Lang terug halen
0 0
Johan1
Ten Hag is gewoon een hele matige trainer, die je het kampioenschap gaat kosten. Feyenoord speelt misschien nog slechter, maar wint wel door een trainer die logische keuzes maakt en een echt team formeert. Dat kan onze boer niet.
4 -2
Ajax114
Het erge is dat als Promes terug is , Babel gewoon linksbuiten blijft en iedereen moet wijken voor hem en Promes dus op rechts wordt gezet
2 -1
DonQ
Zullen we eerst even wachten tot het zover is.
0 0
cantharel
Lang was ook niet altijd goed maar had ook zijn goede momentan en die ga je verhuren maar van Babel hebben we nog HELEMAAL niks gezien , Lang had het absoluut niet slechter gedaan maar omdat hij niet luisterde naar de GROTE TADIC moest hij weg.
4 -2
altijdwelwat
Belachelijke beslissing.....
3 0
mcatarinob
Misschien was het beter geweest om Dessers te halen in plaats van Babel. We wisten dat hij makkelijk scoort.
0 -3
Dit is mijn club
Tuurlijk man, nog meer middelmaat aantrekken.
3 0
driesterren***
Het Ten Hak momentum is nu echt aan zijn eind gekomen! VD zomer ook maar weg!
2 -1
0115ajax
Wanneer Neres en Labyad en Promes terug zijn, kan binnen 2 weken. Maar voordat ze 90 minuten spelen kan minimaal over 2 maanden. Zo werkt Erik.
1 -3
Duif63
Die zijn er op zijn vroegst pas na de interlandperiode weer bij.
0 0
Lewis Hamilton
Veel kansen en veel blessures, dat is het excuus na iedere wedstrijd.
1 -1
MaximilianRosse
Leuk dat je goede dingen ziet op de training Erik. Maar volgens mij weet jij net zo goed als ik dat het in de wedstrijd om de knikkers gaat domme idioot. Ga lekker ergens anders zo slap zitten lullen.
2 -2
Dexy
Als hij donderdag weer met Babel begint, mag Erik van mij meteen zijn koffers pakken.
1 -1
Boer Gijs
Vandaag was al te veel eraan. Opzouten.
1 0
Dennis129
Wie zou jij opstellen dan? Hij is hiermee opgescheept door Overmars.
3 -1
Boer Gijs
Daarom moeten ze ook allebei weg
1 0
talent020
Danilo liet al meer zien dan Babel in die paar minuten. Die komt ook tekort op termijn echter, dus ik zou het niet eens erg vinden als hij unuvar opstelt
1 0
GerardAjax26
Ik maak me wel veel zorgen over het voetbal, helemaal omdat er na een nederlaag de wedstrijd daarop geen verbetering te zien is. Ik begrijp best dat wanneer je veel blessures hebt en niet in goede vorm bent, je punten kan verspelen tegen een team als Groningen die 90 minuten alles geeft. De zogenaamde ''wedstrijd van het jaar''. Maar Heracles was vandaag niet eens zo bijzonder (zoals bijv vorig jaar) en alsnog heeft Ajax geen enkele aansprak op de 3 punten gehad.
1 0
DrD3k
Blablabla we kennen het nu wel.

Punt is; door blessures en overbelasting heb je nooit aan een vast middenveld kunnen werken. En daarbij ben je een eikel die ieder jonkie of nieuweling keihard afstraft door bij elk foutje te wisselen en in de media uit te halen. Neem het is op voor je team en bouw aan een vast elftal van fitte spelers. Ze spelen allemaal met poep in de broek en dat is dankzij jouw.
2 -2
Mokum_32
Babel in de spits of anders niet. Linksbuiten kan die niet meer.

Tadic babel Danilo enig mogelijk werkende aanval. Eventueel Huntelaar spits
1 -2
Duif63
Babel kan helemaal niets meer.
0 0
altijdwelwat
Lang word afgeschreven na 2 mindere potjes , maar maar de 33 jarige ervaren Ryan Babel krijgt van Erik alle tijd want het is zo moeilijk voor hem. Lachwekkend en schandalig tegelijk , Ajax onwaardig !!
12 -1
Multi
"Op de training zie ik goede dingen", dan moet hij zeker een pylon uitspelen. Want verder dan dat komt hij niet. Ga nog liever op mijn bek met een jeugdspeler op de flanken van 17 jaar, dan dat hij daar loopt te klote als een vedette.
7 -1
NoMoreMrNiceGuy
Misschien zit het Babel wat tegen. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij wat meer in vorm komt. Hij is by far de beste aanvaller die we hebben.
1 -1
talent020
Het seizoen is al bijna klaar tegen de tijd dat Babel een goede aanname kan doen en de bal bij de juiste medespeler krijgt
1 0
gusanito
Niet meer opstellen voorlopig. Een speler in deze vorm mag de jeugd niet in de weg lopen.
0 0
Vlieske
Ik schaam me gewoon kapot voor deze voorhoede. En ja er zijn er 2 geblesseerd maar dan nog. Dan zie ik nog liever Danilo, unuvar, hansen en brobbey. Daar zit iig nog potentie in. Nu sta je gewoon zwaar voor lul. Lachertje van de eredivisie met deze voorhoede.
2 -2
talent020
Idd ik ben ook op dat punt aanbeland, zie liever de jeugdige onbevangenheid van Hansen,Unuvar, Traore en Brobbey dan het statische gestuntel van Babel, Huntelaar en Tadic
2 0
talent020
Hij maakt zich compleet belachelijk als hij donderdag weer met Babel begint... ook het positiespel en kansen gezien is weer het bekende riedeltje. Alleen over de blessures heeft hij gelijk, als Ziyech,Promes,Neres en Veltman weer terug zijn dan zal het beter gaan. Slechter kan namelijk niet
2 -1
Dit is mijn club
Het zou leuk zijn als Promes en Neres nog terugkeren voordat het al gelopen is.
0 0
Dit is mijn club
Rot toch op met je fucking Babel man. Stuur die gozer terug naar Turkije en geef hem een stadionverbod.
1 -2
Bjorn
In het eerste interview dat hij gaf met AjaxTV ging het direct over het EK, de belangrijkste reden om terug te komen naar Ajax. Speelminuten voor het fucking EK.

Presteren voor Ajax 1 met je normale haarkleur a.u.b. Ryan. Je loopt er voor lul bij in ons mooie shirt op dit moment.
0 0
Lewis Hamilton
Hij had niet zo veel geduld met Lang, die veel meer bracht.
1 0
MaximilianRosse
Dit dus.
0 0
Ansjo
Huntelaar kan niet meer vanaf de start. Dat weten we nu toch zo onderhand wel? Babel doet helemaal niets goed en voegt niets toe en breekt alleen af. En dan kom je 1-0 achter en dan wissel je een middenvelder. Ten Hag is echt een flut coach. Als iedereen fit is dan is het lekker makkelijk maar komen er wat problemen dan weet ie het niet meer. Het is echt een coach van niets. Ontslaan die gozer en wel direct.
0 -1
noahdepoah
Amen
0 0
Johan1
Ten Hag kan gewoon niet kritisch naar zijn eigen functioneren kijken. Een Lang zet hij na 2 mindere wedstrijden publiekelijk voor lul en Babel mag ondanks zijn ervaring lekker blijven ballen. Ten Hag, sodemieter op.
2 -1
Marcao
Onze hele voorhoede is chronisch uit vorm of geblesseerd. Maar kom op, wij zijn Ajax!
1 0
Johan1
Ten Hag, debiel dat je bent. Jij stelt hem toch op. Ga eerst eens met een normale opstelling beginnen, klootviool.
1 -2
Toon meer reacties