Ten Hag: 'Verwacht Hakim er donderdag weer bij'

ThijsZwagerman, 23-02-2020 om 16:45, 7580 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft voorafgaand aan Heracles Almelo - Ajax een update gegeven over de fitheid van Hakim Ziyech. Daarnaast ging de trainer in op de keuze tussen Edson Álvarez en Perr Schuurs.

Ziyech ontbreekt tegen Heracles Almelo, maar Ten Hag verwacht dat de spelmaker in de return tegen Getafe wel fit genoeg is om te spelen. ‘Het is natuurlijk bekend dat Hakim kuitklachten had. Donderdag (tegen Getafe, red.) ging het goed, maar niet goed genoeg om vandaag (zondag, red.) alweer de volgende wedstrijd te spelen. Ik verwacht dat hij er donderdag weer bij is.’

Vervolgens verklaarde Ten Hag in gesprek met FOX Sports zijn keuze voor Schuurs in zijn basiselftal. Dit gaat ten koste van Álvarez, die tegen Getafe nog aan de aftrap stond. ‘Met Schuurs kunnen we er ook voetballend onderuit spelen, dus met name om er voetbal in te brengen. Daarnaast heeft hij een goede lange bal’, stelde Ten Hag, die niet wilde zeggen of Schuurs Álvarez definitief voorbij is. ‘Het gaat er niet zozeer om om een keuze te maken tussen Álvarez en Schuurs. Het gaat erom dat Schuurs het ontzettend goed doet.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
hompy4
Getaffe was ons met bluf de baas en we lieten ons piepelen..., Almelo had het aardig voor elkaar en AJAX liep weer eens achter de feiten aan.een echte HELD is er momenteel niet en met deze mannen word het kampioenschap al moeilijk genoeg...., maar wie weet gaan we vlammen tegen Getaffe a.s. donderdag........ik blijf positief ***
0 0
Duif63
Ik zie liever dat Ziyech er tegen AZ bij is. Tegen Getafe gaan we het toch niet redden, met of zonder Ziyech.
2 0
Babayaka
Hij was wel fit maar moest zijn transfer afronden, dat is nu wel duidelijk.
Laten ze iemand anders in de maling nemen.
0 -1
grannig mokum1
Hoe Ajax nu verkeerd, dan kan van opstellen dat we het Europa League niet kunnen winnen. Dus vol op voor kampioenschap gaan dat is belangrijker.....
1 -1
NR9
Waarom zo geheimzinnig. Vertel gewoon wat de.prognose is. Wanneer zijn Promes Ziyech Neres en. Labyad weer fit. Dit duurt toch allemaal vreselijk lang. Medische staf en trainingsmethodes mogen ook weleens kritisch benaderd worden Zoveel blessures kost je straks alle prijzen. En de bank is gewoon te zwak....
3 -1
Babayaka
Altijd bij ajax. Spelers zijn er altijd ontiegelijk lang uit.
1 0
grannig mokum1
De bank is armoedig
2 0
stopperspil
Ziyech Promes Neres worden gemist
2 -1
VoorOnzePloeg
Pipo
2 0
Cruijffthebest
Allen Ziyech terug is niet voldoende, iedereen moet eens heel goed gaan beseffen dat ze voor Ajax spelen en niet al voor een andere club waar ze na dit seizoen naar toe willen.
Ajax betaalt GVD hun meer dan riante salaris, maar daar moet wel iets tegenover staan, namelijk presteren en keihard werken jochies!!!!!!!!!
5 -1
Johan1
Hakim is gewoon een mietje en spaart zich nu al voor Chelsea.
4 -2
ajaxrosenberg
Laat die wedstrijd van donderdag asjeblieft gewoon lopen. We hebben al alle moeite in de competitie.
5 -1
Rick65
Klopt, kampioenschap is belangrijker dan EL!
2 0
Ajax4glory
Toen ik dit riep al voor de loting EL kreeg ik alleen maar minnetjes.
2 -1
AlexIbarra
En terecht!
1 0
Ajax114
De hele energie is uit het elftal en ik zie het nog fataal aflopen dit jaar. Een grote schande !
6 -2
LammertAlbertus
Mega schande dat Ten Hag afgelopen donderdag tegen een zoals verwacht tot voorbij aan de tanden toe gewapend Getafe zijn in 2,5 maand 2x precies dezelfde blessure had opgelopen net weer op amper 50% dus lang lang niet fit genoeg zijnde beste speler van Ajax liet spelen . Donderdag was het binnen een paar minuten zo klaar als een klontje dat Hakim Ziyech lang lang niet fit genoeg was . Ten hag had toen dat zo overduidelijk was METEEN gewisseld moeten worden .

Ajax heeft een medische & revalidatie staf die duidelijk niet opgewassen is tegen Ten Hag & zijn spelers.

Daley Blind zeeg maanden terug minutenlang neer en mocht moest gewoon doorspelen ,

waarom ?

Omdat de gezondheid van Ajax' allerbeste spelers ondergeschikt is aan de overleving in CL & EL.

En bij Rondo hoorde zag je al hoe Erik en Hag als een volleerd politicus / premier de media met kluitjes in het riet wist te sturen.

Bij Ajax regent het blessures hoeveel signalen heb je nodig dat het mbt Ajax rust arbeuids verhouding & de samenwerking - deskundigheid mbt belastbaarheid vd spelers het in de Ajax staf flink mis is.
3 -5
Simpelishetmoeilijkst
Schuurs doet het ontzettend goed, totdat hij een amateur fout maakt. Hopelijk leert hij er snel van, net als De Ligt deed, want anders wordt het niets met hem.
2 0
FU
Als je niet ziet dat Ajax beter voetbalt met Schuurs op 3 dan met Alvarez op 3 dan moet je niet reageren.
En dan maakt hij een fout, tja dat is klote.
Laat die jongen eens 10 wedstrijden staan.
4 -4
AlexIbarra
Je kunt je afvragen wat de toegevoegde waarde is van een betere voetballer op RCV wanneer je verdedigend niet op hem kunt rekenen.

De eerste prioriteit is toch verdedigen op die positie, zeker als je Blind en Eiting om je heen hebt die ook prima op kunnen bouwen.
Verder betrouwbaarheid uitstralen zodat de rest snapt dat ze vrijuit kunnen voetballen, omdat jij jouw man / positie onder controle hebt.

Ik zie het best in Schuurs zitten maar AZ, Getafe en gisteren weer 3 dikke fouten, laten zien dat hij vaak niet 90 min. lang scherp is.
10 wedstrijden achter elkaar kan hij ook in Jong spelen, het gaat niet om wedstrijdritme. Hij beoordeelt situaties vaak nog verkeerd.

Net als Sinkgraven mist hij op cruciale momenten het overzicht, dat hij in potentie wel heeft. Wanneer je als laatste man mee inschuift mag je de bal best ruim naast schieten, zoals hij gisteren deed. Goed initiatief, mooie rush en helaas geen goal.

Wat niet mag gebeuren in dat hij de bal rechtstreeks inlevert bij een tegenstander en niet eens een overtreding meer kan maken, waardoor hij een counter inleidt terwijl de verdediging uit positie is.
Ziyech mag lekker pielen en een bal verspelen, Schuurs als RCV niet.
0 0
Puurvoetbal
Hij maakte vandaag maar 3 schuurtjes hoor. Superkenner !
2 -2