Ajax incasseert nieuwe tik: nederlaag tegen Heracles

JesseTH, 23-02-2020 om 18:35, 83848 views, AS |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Na de nederlaag tegen Getafe heeft Ajax zondag ook van Heracles Almelo verloren. De Amsterdammers waren onmachtig aan de bal, terwijl Cyriel Dessers met een moment van klasse de Ajax-defensie verschalkte: 1-0.

De wedstrijd begon niet al te spectaculair. Ajax was de ploeg aan de bal, maar het speelde niet overtuigend genoeg om echt gevaarlijk te worden. Even dacht Donny van de Beek dat te worden na een snelle vrije trap van Daley Blind, maar scheidsrechter Pol van Boekel floot hen terug. Na een kleine twintig minuten kwamen de Amsterdammers bijna alsnog op voorsprong. Ryan Gravenberch kapte zijn tegenstander goed uit op de rand van het strafschopgebied, maar zijn poging werd van de lijn gehaald.

Even later was het Ajax dat aan een achterstand ontsnapte. Perr Schuurs tastte mis bij een voorzet, waarna Cyriel Dessers leek te kunnen scoren. André Onana was echter scherp en arriveerde op tijd om de bal te pakken. Er ontbrak zondag opnieuw rust in het spel van Ajax, wat na een halfuur nog maar eens bleek. Ajax ging met drie man op even zo veel verdedigers van Heracles af, maar de rust ontbrak om de aanval tot een goed einde te brengen.

Na ongeveer 35 minuten brak er een periode aan waarin Ajax de druk erop had. Eerst kopte Nicolás Tagliafico bijna raak uit een corner, waarna Van de Beek even later uit een lastige hoek op de lat mikte. De opponent van zondag bleef ook niet ongevaarlijk. Dessers kon bijna binnenwerken bij een voorzet, maar een kleine aanraking van Sergino Dest zorgde ervoor dat de aanvaller daartoe niet in staat was. Lisandro Martínez kreeg even voor rust de grootste kans uit een corner, maar hij schoot naast. Bijna scoorde Heracles daarna nog in eigen goal, maar Janis Blaswich tikte net over.

Ook de start van de tweede helft verliep niet sprankelend. Carel Eiting kwam als spelmaker in de ploeg voor Martínez, maar snelle kansen kwamen daar niet uit voort. Het eerste echte moment van belang kwam van Dessers, die na een tegenstoot droog uithaalde met links. Onana lette echter goed op en wist te keren. Aan de kant van Ajax wilde het ook na rust niet vlotten. Het spel bleef onrustig en echte kansen kwamen er niet voort uit het positiespel.

De eerste goede poging van Ajax kwam pas ruim een kwartier na rust. Invaller Eiting kapte zich knap vrij en schoot, maar zag zijn poging net naast verdwijnen. Meteen hierna waagde Dusan Tadic een goede poging. Hij twijfelde niet en schoot hard, maar doelman Blaswich kon de bal tegenhouden. Na 68 minuten spelen was het Heracles dat bijna op voorsprong kwam. Een van richting veranderd schot van Delano Burgzorg viel in de korte hoek bijna binnen, maar Onana arriveerde daar eveneens op tijd en tikte naast.

Een doelpunt viel er lange tijd niet, maar dat was na 77 minuten anders. Na een lange bal van Blaswich draaide Dessers eenvoudig weg bij Daley Blind en schoot de Belg de bal keihard tegen het net. In het vervolg van de tweede helft probeerde Ajax het wel, maar de kwaliteit in het aanvalsspel ontbrak. Aan de andere kant hield Heracles de bal steeds gemakkelijker in de ploeg. Daardoor werd de wedstrijd met een 1-0 stand uitgespeeld en liep Ajax tegen een nederlaag aan.

Opstelling Heracles Almelo:

Blaswich; Breukers, Rossmann, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Merkel, Osman (Van der Water 75'); Mauro Junior, Dessers, Burgzorg.

Wissels Heracles Almelo:

Brouwer, Bucker, Van den Buijs, Cijntje, Bijleveld, Van der Water, Schoofs, Szöke, Jakubiak.

Opstelling Ajax:

Onana; Dest, Schuurs, Blind, Tagliafico; Gravenberch (Ekkelenkamp 80'), Martínez (Eiting 46'); Tadić, Van de Beek, Babel (Danilo 72'); Huntelaar.

Wissels Ajax:

Varela, Kotarski, Álvarez, Eiting, Marin, Traoré, Ekkelenkamp, J. Timber, Danilo.

Doelpunten:

1-0 Cyriel Dessers (77')

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer Gijs
5 keer verloren al, na 23 wedstrijden in de kleredivisie. Wat een wanprestatie
2 0
Van Reenen
Heeft weinig temakenmet vorm maar meer met kwaliteit. Kwaliteit ontbreekt. Zowel in de aanval als in de verdediging ontbeert Ajax kwaliteit op dit moment. Ik moet het toegeven.....met Veltman achterin was het toch wat stabieler dan nu met Schuurs die vanaf minuut achterin stond. Op een aardige aanval van hemzelf ben ik nog steeds niet overtuigd dat hij de juiste verdediger is. Ik zie liever een kanjer à la Nico achterin uit Argentinië. Echter, Marc heeft het nu te druk met aanvallers te halen voor volgend seizoen en waarop hij zijn vertrouwen baseert dat het voor de achterhoede wel goedkomt, zie ik nog even niet.
2 -2
flyingsoccer
Ik denk dat het probleem bij Ten Hag ligt. Als je nu eens begint met 11 vaste spelers en deze het vertrouwen geeft dan kan je naar elkaar toe groeien in plaats van iedere wedstrijd een andere 11. je kunt zeggen we hebben blessures maar die heeft iedereen dat neemt niet weg dat je kunt strijden voor de punten. De aanval blijft dramatisch een Babel voegt helaas niets toe je mist een hoop maar ook het aankoopbeleid laat te wensen over. Je krijgt nu Getafe, AZ, Utrecht en Feijenoord nog puntverlies zit er absoluut in.

Ik hoop dat Ten Hag tot de orde wordt geroepen en serieus werkt maakt van de wederopstanding anders wordt het geen Europees voetbal. kampioenschap en de beker dan gaat het seizoen als een nachtkaars uit.
3 -1
FreddyAX
Wordt moeilijk als je met regelmaat basisspelers moet missen.
0 -1
Maarten79
Vorm is een raar ding. Duurt wel al veel te lang (na FC Utrecht thuis werd het steeds minder). Maar hopelijk is Quincy snel fit en krijgen we eens een update over hoe het met Neres is. Ik geloof er wel in dat Ajax het zo weer om kan draaien in een goede reeks.
2 -1
RN
Weekend winnen en we staan weer op 6 punten. Laat psv maar winnen
7 0
louis60
Ik zeg; Kaatsheuvel. Daar kun je sprookjes zien.
1 -1
PJSM
Vanaf nu gewoon Tadic weer in de spits. Hopen op herstel komende week. Als het even tegenzit kun je alles in 1 week verspelen.
5 0
Boer Gijs
Is Hag al weg? Schreuder al terug?
2 -2
brullie
Ajax heeft niet van Heracles verloren maar van zichzelf. Bijna niks kwam aan en spelers zijn kleurenblind tegenwoordig. Gemakkelijk je tegenstander aanspelen terwijl ze een pass in gedachte hadden. Lijkt echt nergens op!
0 -2
FreddyAX
Er hadden er voor rust al vier ingekund, schot vd Beek, schot Martines, kopbal Nico,schot Gravenberch.
Daarin zat het niet mee ook in de tweede helft hadden er drie ingekund, helaas bleef het uit en scoorde Heracles door een fout van Blind , uit het niets de 1-0.

Realiteit is wel dat we gewoon niet lekker draaie; het niveau van Utrecht en F'noord halen we niet, dat is zorgwekkend maar ook een beetje verklaarbaar,
0 -1
brullie
Klopt maar als die er niet in gaan of Babel maakt steeds verkeerde keuzes, passes die totaal niet aankomen, van wie verlies je dan? Toch niet van Heracles of wel soms?
0 0
Lagasj
OK, nu even heel nuchter kijken hoeveel selectie spelers niet functioneren op basis van hun prestaties in heden en jongste verleden.
Spelers die daardoor geen waarde toevoegen/hebben voor Ajax, met andere woorden het totale peil van de club omlaag halen en de club in de problemen brengen door hun onkunde.
Hier gaan we: Varela, Kotarski, Schuurs, Alvarez, Pierie, Eiting, Ekkelenkamp, Gravenbergh, Marin, Labyad, Huntelaar, Babel, Promes, Traore.
13 spelers die geen basisplaats zouden hebben in een door een behoorlijke Ajax coach geleidt kansrijk eerste Ajax elftal.
13 spelers die ooit aangekocht/ gescout zijn door de huidige Ajax staf. In het bijzonder Overmars.
13 spelers die je niet 1,2,3 kan vervangen zonder de club aan de rand van de afgrond te brengen.
13 spelers waarvan je er misschien 4 nog een kans zou kunnen geven.
9 spelers houd je over die Ajax waardig zijn: Onana, Blind, Masraoui, Dest, Tagliafico, vd Beek, Ziyech, Neres, Tadic.
Van die negen vertrekken er waarschijnlijk op eigen verzoek min. 4 a 5 basis spelers.
Ziyech, Dest, Onana, Tagliafico en vd Beek.
Dat betekend dat de staf de laatste 4 jaar heeft zitten slapen want een kind had dit aan kunnen zien komen.
Het had z'n maatregelen allang genomen door een goed aankoop en jeugdbeleid te voeren.
"Doorselecteren door inkopen en opleiden" heet dat sinds mensenheugenis.
Niets van dit al in gebeurde door de verantwoordelijke Ajax staf dus.
Die hebben de 13 bovenstaande mislukkingen in huis gehaald.
En wat doet de club (RVC/Ledenraad) nu ?
Ze kijken als een verlamd konijntje in de koplampen van een aanstormende trein.
En wij, de fan's?
We zetten een roze bril op die we bij de ingang van dit theater gekregen hebben en vragen ons na afloop af wat we the fuck deden bij deze mislukte musical.
En heel langzaam liep het theater leeg en ging door de tijd opgevreten failliet.
6 -6
31xAjax
Je moet altijd een beetje overdrijven om je punt te maken en dat gaat je goed af....
3 -3
Duif63
Ontken het maar weer. Hij heeft gewoon keihard gelijk. De eerste stap naar de oplossing van een probleem, is het probleem (h)erkennen.
3 -5
FreddyAX
Iedereen heeft het recht om zijn visie te geven maar er zitten nogal wat hiaten in dit verhaal.
Als ik het lijstje zie van Ajax -onwaardige spelers dan moet ik wel een beetje lachen.
Ook het gegeven dat er de laatste vier jaar geen waardige spelers zijn gehaald is aantoonbaar onzin.

Daarbij is het noch de RVC en al helemaal niet de Ledenraad gegeven om de situatie op het veld te beinvloeden, dus vooruit maar.

De fans hebben mogelijk een roze bril op gehad en begrijpelijk maar zien nu toch allemaal wel dat het niet loopt, het probleem wordt door hen en door alle voornoemden heus erkent.

Nergens lees ik een constructieve oplossing , niet vreemd want die is heel moeilijk te vinden in de sportwereld een deel zou kunnen zijn ;
omgaan met de teleurstelling.hoe bitter ook en geen paniek aanjagen om schijnoplossingen te forceren,
0 -1
Mivado
Mijn carnaval is ook leuk
2 -5
Rob1706
Gezien de opstelling en late tijdstip van uitzenden hier in het buitenland besloten om maar niet te gaan kijken. Werd helaas rond de 85ste minuut wakker en kon niet laten om even op mijn telefoon te kijken. Gevolg gelijk bloedchagrijnig en er kwam weinig meer van slapen. Begrijp dat er veel geblesseerden zijn en dat het invloed heeft op spel van Ajax maar kom op zeg... Met inzet kun je ook een wedstrijd winnen om er voor te zorgen dat punten voorsprong blijft bestaan. Zeker dit seizoen enorm belangrijk i.v.m. rechtstreekse plaatsing CL. Wordt echt een baaldag vandaag.
5 0
MPAjax
had je beter door kunnen slapen
1 0
Rob1706
Helaas dat lukte mij gewoon niet, werd wakker en keek naar de stand (helaas).
0 0
Bjorn
Nog steeds kokend van woede. Uitgelezen mogelijkheid om AZ op 9 punten te zetten volgende week als je Heracles pakt en vervolgens AZ in eigen huis en dit is wat je op de mat legt. Zó matig.
6 -1
Litmanen85
matig? haha....
1 0
louis60
We hebben de beste spelers van de eredivisie. En toch verliezen we. Hoe kan dat Ten Hag? K
4 0
Hagmag
Zijn helemaal de weg kwijt, zodra ze in de buurt van de 16 komen. Scherpte ontbreekt. Wordt nog een lang seizoen.
4 0
PierreHeno
FC Sevilla wint simpel met 0-2 bij Getafe. Is Ten Hag wel de meestertacticus waar hij zichzelf voor houdt? Zou hij hebben gekeken naar hoe het Sevilla wèl lukte om zich eenvoudig te ontdoen van dit 3e Madrileens clubje? En vooral: zou Erik er wat van hebben opgestoken? Wanneer je Tadic week in week uit verkeert blijft posteren hoeven we op zo'n betere tactiek niet eens meer enige hoop te koesteren. Ten Hag is een angstcoach....en daarmee krijg je het knap lastig om de belangrijke wedstrijden te winnen. En nu hebben we zowel AZ, Feyenoord als PSV weer in het zadel geholpen. En Ten Hag zit daar maar met naast zich die 2 nooit bewegende wassen beelden Reiziger en Poulsen ....en er gebeurt niets dat de wedstrijd eventueel mog zou kunnen kantelen.
9 -1
Spectre
Hetgeen wat Ten Hag nu doet deed Frank de Boer ook, dezelfde spelers maar blijven opstellen op de plek waar ze niet goed renderen in de hoop dat het terugkomt. En ik denk dat velen de rol van Schreuderen onderschatten, dat was een prater en een verbindingsman en dat is Ten Hag volgens mij helemaal niet, en dan gaan ze ook niet door het vuur voor je
3 0
31xAjax
Hij is nooit een meestertacticus geweest, bij Utrecht al niet.....
3 0
FreddyAX
Hij presteerde Europees heel goed met Utrecht en zo ook in de eredivisie, dus?
0 0
MPAjax
nee maar dat zagen we al aan zn vreemde wisselbeleid
3 0
Boer Gijs
Je hebt heel goed door hoe totaal incapabel onze huidige staf is. Wat een gepruts. Spelers onderpresteren zelf ook nogal. Waar is je eergevoel, waar de honger, waar je professionaliteit? Je zet Ajax nationaal en internationaal volkomen voor lul.
8 0
PierreHeno
0-3 werd het zelfs!!
5 0
louis60
Dit is het einde. Marc, TH bedankt. Ik ga oude video's uit de zeventiger jaren bekijken. Kutzooi.
2 -1
Ginoajax1
Wat is er met Neres. Waarom duurt dat zo lang. En Promes. Wanneer zijn ze nou eens fit.
2 0
Ajax114
Dat komt door de klote medische staf die weer verkeerde inschatting heeft gemaakt bij Neres. Alleen maar amateur prutsers door de hele club heen. Wat mis ik Cruijjff nog elke dag. Was het enige geweten van de club.
8 -2
FreddyAX
Johan was geen dokter hoor.
0 0
PierreHeno
Promes heeft nog 2-3 wkn nodig incl voldoende wedstrijdfit worden. Neres en Labyad is nog geen zicht op wanneer ze weer bij dr selectie aansluiten Nous is er nog 4 weken ( dankzij die JA wedstrijd om niks) uit en Veltman wordt pas eind april.
1 0
Ajax114
dan is het seizoen voorbij en zijn we op een mooie derde plek geeindigd.
2 0
Cello
Wat een paniek. Zijn er nog mensen die het seizoen onder trainer Danny Blind hebben meegemaakt?. In de eindstand werden we dacht ik 5de of 6de. Moesten destijds playoffs spelen voor Europees voetbal. Dat was pas drama en tegelijk het slechtste seizoen in 45-50 jaar!!.
En nu zitten we in een slechte fase, een regelrechte dip en we raken in paniek à la het boerenpubliek in Ehoven.....dit terwijl we koploper in de ED zijn en já ook nog steeds Europees spelen.

Het moet beter, heel veel beter en liefst snel ook....maar dat staat en valt wel met de vorm van de spelers/team en het terugkeren van vaste waarden. Je ziet dat als er teveel spelers ontbreken en en er teveel onder hun niveau spelen, dat alle vastigheid, als automatismen verdwijnen als sneeuw onder de zon en dat dan de 'godenzonen' van Ajax ook slechts mensen zijn van vlees en bloed, die het moeilijk hebben tegen bijna iedere tegenstander.

Het zoeken en willen aanwijzen van een schuldige is ook niet zo zinvol, beter nog, het lost niks op. Het probleem ligt 'm ook daar niet. Het ligt 'm aan de omstandigheden en vooral de ontbrekende vorm en gebrek aan automatismen (door te veel afwezigen de afgelopen weken/maanden).

Ik geloof zeker dat het goed komt. Dat altijd. Vraag is of het snel en op tijd weer goed komt....dat de spelers weer hun vorm oppakken en dat de afwezigen weer terug keren.
3 -8
FreddyAX
Eens,maar mensen voelen zich prettiger als een ander( Ten Hag bijvoorbeeld ) de schuld krijgt en ze er dus zelf niets aan kunnen doen als hun verwachtingen niet uitkomen.
Heeft natuurlijk niets met schuld te maken maar gewoon met de onberekenbaarheid van sport.
Vorig seizoen versloegen we Real Madrid uit met 1 -4 , ik denk dat veel Real fans toen ook zo dachten.
0 0
Jan60
Paniek is inderdaad een slechte raadgever. Toch is er best het e.e.a. aan te merken op Ten Hag. Als hij het Ajax spel wil blijven spelen wat hij voor staat dan moet hij inderdaad Tadic in de spits zetten en houden. Deze vormdip was te verwachten en daar heeft Ten Hag ook totaal niet op geanticipeerd. Veel eerder in het seizoen heb ik al eens aangegeven dat Ten Hag veel te weinig rouleerde. Een groot deel van de spelers kwam uit een heel zwaar seizoen en moesten ook dit jaar vanwege voorrondes weer snel aan de bak. Slechts een heel korte vakantie en dan weet je dat in de loop van het seizoen blessures op de loer liggen. In de periode t/m november had hij veel meer moeten rouleren. Toen draaide het nog redelijk tot goed en dan is het veel makkelijker om 1 of 2 niet basisspelers in te passen. Iedereen liep dus op z'n tenen en dan vallen Neres, Promes, Labyad, Veltman, Zyech, Mazrauoi en Blind uit en dan moeten invallers het opeens het gaan doen in een team waarin alle automatismen zijn verdwenen. Nu is Ten Hag continu aan het husselen en zet Tadic de ene keer wel en de andere keer niet in de spits. Dat alles komt het zelfvertrouwen van spelers en ook de vorm niet ten goede. En als het niet loopt ga je ook de vermoeidheid voelen. Ik hoop dat de neerwaartse lijn omgedraaid kan worden. Te beginnen donderdag, hoewel ik weinig vertrouwen heb in overleven in de EL. Maar ook een overwinning, die ondanks dat die niet voldoende zou zijn om de volgende ronde te halen, kan daarin helpen. Er kan van alles over de selectie worden gezegd, maar daarin zit voldoende kwaliteit om landskampioen te worden. De EL finale halen vond ik tijdens de winterstop al erg voorbarig.
0 0
Bjorn
Ook in dat seizoen verloren we 3 keer op rij een uitwedstrijd, nu ook. Niveau vergelijkbaar op dit moment.
1 0
KickNiergever
Laatste stuk heeft trouwens geen betrekking op jouw verhaal maar heb dat wel heel veel voorbij zien komen op AS.
0 0
KickNiergever
Toch ben ik best wel geschrokken vandaag. Je hebt diepgang nodig met een spits die uitzakt en als extra man op het middenveld kan fungeren en ook nog een bal voorin bij zich kan houden. Babel, Huntelaar en Tadic (op rechtsbuiten) is gewoon niet het niveau dat je moet nastreven. Pure middelmaat.

Tuurlijk mis je een paar toppers en ontregelt dat de automatismen maar het spel ziet er niet uit en spelers staan op verkeerde posities. Het systeem van Ten Hag is ook niet gemaakt voor een echte nummer 9. Dolberg speelde fantastisch onder Bosz mede omdat hij ruimte kreeg achter de laatste linie maar sneeuwde onder bij Ten Hag. Tadic dus op 9 en NIET op rechtsbuiten.

Ten Hag maakt, ondanks z'n fantastische prestaties van vorig jaar, zoveel vreemde keuzes. Helaas betrap ik geen enkele journalist op relevante kritische vragen dus uitleg krijgen we ook niet echt.

Dat Overmars weg moet is natuurlijk totale onzin. Miskopen zullen altijd blijven bestaan maar die man levert meer dan prima werk.
2 -2
PierreHeno
En? ..waar lag 'ie nou? ..die roze bril van je? ..ik was even bang dat je 'm kwijt was....was me dat even schrikken zeg.
2 -2
FreddyAX
Vlak naast jouw zwartkijkers bril?
0 0
Boer Gijs
Nog steeds pisnijdig om deze nederlaag en het aanhoudende slechte spel en dito resultaat van ons aller Ajax. Zonder enig zicht op verbetering en zonder een trainer en spelers die er dan toch het maximale uithalen. Zelfs bij een Heracles uit vorm verlies je ( voor 3e seizoen op rij) Dat is onvergeeflijk eigenlijk bijna. Nu moet heel snel kentering komen. En communicatie moet ook veel beter. Hakim die er niet bij is, op laatste moment laten weten aan fans. Dat is zwak. Hoe gaat het met Neres. En met Promes. Belachelijk dat we daar niks van horen.
3 0
Ajax114
Hier ook nog een . Ik zie ook geen enkel houvast of perspectief meer. Wij gaan weinig punten pakken in uitwedstrijden. Wilde donderdag nog gaan thuis tegen Gatveretafe maar na vandaag bedankt voor de kaart. Geen zin in deze slappe hap.
1 0
echteajacied
Triest als we niet van Heracles kunnen winnen. Zijn zij dan zo goed? Nee , Ajax is op dit moment zo slecht. Ben een groot fan van Ziyech maar is nog.steeds niet de oude na zijn blessure. En er speelt volgens mij nog iets. Als je eenmaal weet dat je naar een andere club gaat, dan kun je meestal niet meer datgene geven wat je vroeger wel gaf. Ziyech gaat weg. Donny waarschijnlijk. Dest zit mogelijk met zijn gedachten ook elders. En wie nog meer? Onana, Tagliafico? Tadic brengt het op dit moment ook niet. En Promes en Neres geblesseerd. Alles zit nu tegen. Hoop wel dat er gauw een omslag komt, want Ajax is en blijft de beste club!
3 0
Sterspeler
"Als je eenmaal weet dat je naar een andere club gaat, dan kun je meestal niet meer datgene geven wat je vroeger wel gaf."

Owja? Zeg dat maar tegen Frenkie de Jong. Die had er 2 wedstrijden last van. Daarna werd ie alleen maar beter.
0 0
roodwit007
Het ligt niet alleen aan erik , als je ziet wat enkele spelers brengen is dit momenteel verder onder de maat , je kan niet als trainer dit veranderen het is vaak de instelling en makkelijk denken .
hier kan een trainer niets aan doen .
Ik hoop voor de ploeg dat neres weer snel er bij is , je kan zien dat hij node wordt gemist en direct tadic weer in de spits we zijn nog lang niet verloren
0 -2
niquedegraaff
Erik kwakt Tadic op rechtshalf,terwijl hij gewoon op 10 moet.
3 0
Boer Gijs
In de spits of op linksvoor, maar sowieso niet dit en er dan wedstrijden lang mee doorgaan terwijl je kan zien dat het niet loopt.
1 0
0115ajax
Vitesse uit hoort hier natuurlijk ook bij.
2 0
0115ajax
Groningen uit, Willem 2 thuis, Heracles uit.

Nu of nooit.. komt daar nog Utrecht uit Heerenveen uit, Kakkerlakken uit en Emmen uit bij? Nu de kans om te laten zien dat Erik zo goed is.
1 0
Babangida83
Er lijkt mij toch iets goed mis, anders kan ik dit moeilijk verklaren. Er gebeuren ook een aantal merkwaardige dingen de laatste tijd, waaronder:
- Babel levert totaal niet, maar mag blijven staan. Wordt ook niet of nauwelijks gewisseld.
- Dan had je tegen RKC Babel kunnen wisselen voor Danilo, dan geef je Danilo gelijk wat speeltijd in het eerste. Maar nee, je wacht tot de wedstrijd Heracles uit wanneer je wilt dat hij je eer gaat redden.
- Dan speelt Gravenberch de laatste wedstrijden veel slechter dan Eiting, denk iedereen inclusief hijzelf dat je met Eiting start (ook tegen Getafe, trouwens) en dan zet je Gravenberch erin.
- De vele spierblessures die je hebt, ook bij spelers die vorig jaar niet bij ons speelden.

Dat zijn toch opmerkelijke zaken en het lijkt me dat dit de spelersgroep niet zekerder maakt. Wie het weet mag het zeggen.
5 0
FreddyAX
Laten we eens aannemen dat we Klopp aanstellen, dan nog kan hij onze spelers niet beter maken met een toverstaf.
Teveel spelers zijn te lang weg of weggeweest, alle automatismen lijken weg en fysiek zijn Blind en Ziyech er nog niet aan toe,laat staan Neres en Promes.

Ik weet wat het tovermiddel is : tijd en dat hebben we nooit.
0 0
MarkAFCA
Gaan we die David van Gent nog halen? Legt er vanavond alweer 3 in....
0 0
Bazenvan95
De kwaliteit en vorm van Ajax is door de blessure golf als dag en nacht.
Het elftal waarvan iedereen zij dat het 1 van de beste van de wereld is na Utrecht op 10-11-2019 (in het zelfde seizoen als deze!?) Is daarna volledig uit balans geraakt door de blessures en de te lichte reserve (jeugd) spelers die dit nooit gaan opvangen. Zonder Ziyech is de angel uit de ploeg, iets wat ik vorig jaar ook zei toen Ajax na de winterstop door het ijs zakte (iets wat iedereen is vergeten door de goede resultaten en CL na feyenoord uit). Promes en Neres vervang je niet met dezelfde kwaliteit. Het gemis van mensen die net tussen basis en bank zaten als Schone en Dolberg(hoewel ik het niet zo erg vond dat hij weg ging) en misschien zelfs Sinkrgraven is voelbaar zonder vervanging die dezelfde kwaliteit kan brengen. Laat staan het gemis van een stabiele rechter centrale verdediger nadat de eigenlijke reserve van vorig jaar die daarvoor heel lang als rechtsback speelde ook geblesseerd is geraakt. Zonder de eigenlijke basis spelers is Ajax gewoon een totaal andere ploeg dan voor die wedstrijd tegen Utrecht, mede door een Donny die niet meer op 10 speelt als Ziyech speelt(want die was het gevaarlijkst op rechts), Tadic die niet meer in de spits staat, en Promes of Neres die gemist wordt op links.
2 0
ajaxwestland09
Tadic mag van mij wel ff banken speelt sinds de winterstop dramatisch
2 -2
Suarez16_
Dit was wel echt het seizoen om al een keer in maart met die schaal te staan he. Zo verschrikkelijk slecht spelen en dan nog 10+ punten op psv en een groot gat met feyenoord hebben.
4 0
pieke
Ajax lijdt deze laatste tijd aan een oude ziekte. Ze denken dat ze het op 80% afkunnen.
Dat kan niet. Daarbij zijn een aantal sterkhouders niet in vorm. Tadic, van de Beek, Tagliafico. Vorig jaar hadden zij iets speciaals. Nu geven ze bij slechte wedstrijden niet thuis. Bovendien doet het gemis van Lasse Schöne zich voelen.
4 0
Cupmetgroteoren
Toch zag ik Babel en Gravenberch hun best doen. Ze kunnen echter gewoon niet beter.
2 0
ajaxwestland09
Gravenberch even niet meer opstellen speelt ook belabberd veel te veel balverlies
5 0
Bazenvan95
De nieuwe Rijkaard blijkt de nieuwe Mitchell Donald
4 0
Ajax114
Hahaha klopt en laat Raiola hem maar naar Roda JC brengen. Dat is zijn niveau . Volkomen gehyped non-talent.
1 -1
Eastwood
We staan nog steeds bovenaan en doen nog mee in de EuropaLeague. Verliezen hoort ook bij voetbal. Op naar donderdag tegen Getafe en volgende week AZ. Kom op Ajax! You can do it!
0 -8
Arek Milik
Tergend deze mensen, denken dat alles rozengeur en maneschijn is! Verliezen kan ja, maar niet 4 uitwedstrijden op rij.
5 0
Ajax114
Echt he. Wordt moe van die postivo's . Wordt lekker supporter van Willem II .
1 -1
Cello
Je hoeft niet alles te benaderen als een 'glas dat halfleeg is'?. Het kan ook halfvol zijn.
Eén ding is zeker; lopen mokken over wat er in ieders ogen fout is heeft zeker geen zin. Bij de pakken neer gaan zitten al evenmin.
Langs de andere kant hoop ik maar dat hetgeen hier leeft niet 1-op-1 hetzelfde is als wat in de spelersgroep leeft......want als de spelers er net zo in staan als menig pessimist hier, dan zijn we pas echt ver van huis en op voorhand hebben we dan al verloren.
1 -2
Eastwood
Je ziet toch dat het wel kan. Na regen komt zonneschijn gast.
1 -2
Joop50
Gewoon tadic in de spits. Hakim rechts donny 10. Even terug naar de basis van vorig jaar. En zorg dat je snelheid voorin hebt. Gooi een jeugdspeler links voor. Babel blijkt voor de flanken echt een miskoop.
7 0
Ajax114
Wij als simpele ajacieden zien dat maar de trainer is de weg kwijt en assistenten corrigeren blijkbaar ook niet. Tja, dan is er helemaal geen hoop meer.
0 0
Dennis129
Maar wie laat je dan als controleurs spelen? Waarschijnlijk Martinez naar de back. Dus Eiting en? Gravenberch kan op eredivisie niveau nog niet. Laat staan Europees.
1 -2
Minsc
Hoezo 'Eiting en'? Nooit meer Eiting, dat is nu toch wel duidelijk? Totaal ongeschikt voor topvoetbal.
1 -1
Lagasj
Kortom er staat niets maar wel een grote zak geld. En dan Overmars nog de hand boven het hoofd houden.
Er is er maar 1 verantwoordelijk. Ook voor de keuze van deze waardeloze coach.
Weg met die twee.
2 -2
Ginoajax1
Het voetbal van ajax was helemaal niet zo slecht. Kritsch kun je zijn op Babel, die het spel van ajax niet beheerst. Tadic die aan de rechterkant niet rendeert, steeds naar binnen trekt. Schuurs, maakt nog beginnersfouten, maar die maakte de Ligt ook in het begin. Ten Hag moet Schuurs veel meer minuten laten spelen. Veltman moeten ze verkopen.
Neres en Promes snel fit worden. Ziyech moet niet zo snel zijn kop laten hangen. Dan kan de eindspurt beginnen. We staan nog steeds bovenaan. Ten Hag moet een plan B bedenken als het niet loopt. Jonge spelers als Gravenberch, Eiting, Ekkelenkamp moeten zich verder ontwikkelen. Zijn nog jong. Zo slecht is het allemaal niet. Jaag donderdag dat Getafe over kling. Stuur ze naar huis met 4 of 5-0 . Zo belangrijk is die europa L niet, maar het geeft wel een enorme boost uit deze dip te komen.
Steun ajax donderdag in de arena.
8 0
Dit is mijn club
"Stuur ze naar huis met 4 of 5-0". Heb je soms met je rug naar de tv gezeten de laatste wedstrijden. Ze hebben in Madrid niet 1 keer op doel geschoten en vanmiddag tegen een bedroevend Heracles niet eens een goaltje kunnen maken. De jonge spelers die jij noemt komen nog heel veel te kort voor Ajax 1 en gaan echt het verschil niet maken. Die EL kan me echt gestolen worden. We moeten hopen dat onze geblesseerden heel snel terugkomen anders gaat die seizoen uit als een nachtkaars.
2 -1
A-west
Waar bij az, psv, feijnenoord de bal net in hun voordeel rolde, had Ajax de pech dat alle pogingen op niets uitliepen
0 -2
FreddyAX
Klopt wel een beetje; AZ krijgt drie penalty's , Feyenoord krijgt er ook 1 geheel onterecht, PSV krijgt er geen tegen onterecht en heeft zelf een penalty gekregen.

Objectief gezien is er dus door deze clubs samen 6 keer gescoord waarvan 4 uit een penalty,het is wat het is.
0 0
Cello
Ajax moet je natuurlijk altijd steunen. No question about that.
Maar ik vind het niveau van bijvoorbeeld Gravenberch, ondanks zijn 17 jaar, wel schrikbarend. Schrikbarend in de zin van motoriek, schrikbarend in de zin van heel veel balverlies, schrikbarend in dingen willen die hij technisch gezien niet kan uitvoeren, schrikbarend dat hij eigenlijk heel traag is, veelal naïef en ik vraag me af of hij wel snapt wat de trainer van hem verlangt op het middenveld.
Duidelijk, dat hij nog heel veel meer moet ontwikkelen en nu een paar wedstrijden in Ajax-1 van hem gezien hebbende begin ik te twijfelen of hij de belofte, vanuit de jeugd, überhaupt wel gaat waarmaken?. Ik begin er een hard hoofd in te krijgen bij wat ik van hem zie.
Ik zie hem regelmatig in opstellingen-lijstjes van supporters voorbij komen, maar ik ben er niet uit wat zij dan in hem zien. Ik zie het wbt Gravenberch niet echt op dit moment.
5 0
Bazenvan95
elke keer die loze vergelijking met de Ligt?????? De Ligt was een leider op zijn 17e en uiterst stabiel, slaat echt nergens op, alleen omdat ze lang en blond zijn. Zijn echt totaal verschillende spelers in stijl en talent
0 -2
FreddyAX
De ligt maakte zijn debuut naast de allesvreter Sanches,ook zijn foutjes werkte die beul weg.
Blind is geen fysiek wonder, Schuurs helemaal niet ziedaar het probleem met Schuurs.
0 0
Jojo49
publiek donderdag kom op, 90 minuten schreeuwen, dan halen we het, en ook zondag avond 20uur.
2 -2
Arek Milik
Schreeuwen helpt niet tegen een theaterploeg..
1 -2
DS
Iemand hier toevallig nog een palletje Prozac staan?
Dat is goede handel hier, zo aan de reacties te lezen.
2 -3
Jaridebeste
Bijna 3.000 reacties en weer tig namen die ik nog nooit gezien heb. Maar goed, dat terzijde.

Ik heb zeker afgelopen donderdag en ook vandaag helaas ernstige deja vu's met het laatste seizoen onder Frank de Boer. En dat is op z'n zachtst gezegd niet best. Het rammelt ook aan alle kanten. Je koopt spelers voor ettelijke miljoenen maar pleurt ze op de bank. Op zich begrijp ik dat want echt goed lijken ze niet te zijn maar waarom geef je daar dan tig miljoen aan uit. Dan zijn er echt veel en veel te veel blessures. Absurd gewoon. Tuurlijk was het een zwaar seizoen, tuurlijk zaten wij met die Afrika cup en copa america maar dan nog. Dit is niet normaal. Dan hebben we een trainer die zelden het team goed neerzet of goed wisselt. Ten Hag heeft er meerdere maanden over gedaan toen hij eindelijk de ideale opstelling gevonden had. Pas tegen Chelsea uit en dat was meteen ook onze beste wedstrijd tot die achterlijke rode kaarten.
Dan onze spelers. De helft is al lang bezig met een transfer naar een andere club en de andere helft ontbeert (deels) het niveau. Het is allemaal plichtmatig, nauwelijks strijd, veel te slordig, geen automatismen, geen vertrouwen etc. etc. Er is momenteel gewoon niks aan om naar Ajax te kijken. Hoe anders was dat vorig jaar. Echt. Daar word je verdrietig van.
Wat mij betreft wordt het tijd voor een frisse wind. Een andere trainer, enkele spelers verkopen en enkele doorselecteren. Een paar echte toppers halen en niet tig middelmatige spelers en de echt goede jeugd kansen geven. En zorgen dat je Onana nog een jaar houdt.
7 -1
AFCA1961
Ben het 100% met jou eens.....dit is de beste analyse die ik hier vanavond heb gelezen. Je geeft precies aan waar de schoen wringt en ik zie het net zo.....maar die Ten Hag lijkt wel heilig verklaard maar met de selctie van vorig seizoen was Frans Bauer ook kampioen geworden hoor.......goede post !!
1 0
FreddyAX
Zullen we Frans een vragen zo van; heb je even voor mij?
0 0
PierreHeno
Positieve benadering is dat wat punten betreft je beter 1 wedstrijd kunt verliezen dan er twee gelijk te spelen. Maar daarmee lijkt alle positiviteit meteen ook wel weer opgesoupeerd. Of hebben de roze brillen nog andere
2 -1
Boer Gijs
Zet Stam en Van Bommel maar voor de groep. Zelfs dan krijg je nog betere resultaten. Dit is een kwelling met ten Hag en Overmars. Eén voordeel mochten we geen kampioen worden, dan zijn die allebei weg.
4 -14
Ajax114
Dan moet Overmars sowieso weg. Dan is wel duidelijk dat hij ondermaats heeft gepresteerd maar zal niet gebeuren omdat iedereen zo blij is met elkaar. Cruijff zijn ze vanaf en Jonk, Bosz en Jongkind ook weg dus iedereen tevreden en lekker blijven aanmodderen.
3 -2
Sterspeler
Terug naar lampengat.
2 0
Sonofafca
Dit Ajax is niet meer te redden,ja ten hag kan van mij oprotten. Dat word binnenkort bus opwachten.
5 -6
DonQ
Zullen we jou even opwachten bij je voordeur, idioot.
4 -4
Arek Milik
Alsof sonofafca dit Ajax weer aan het voetballen kan krijgen, denk na idioot!
0 -1
DonQ
Jij denkt serieus dat je een positieve verandering teweeg kan brengen door als een tokkie de spelersbus op te wachten? Mijn opmerking was puur om de nadruk te leggen op de krankzinnigheid van Sofofafca, maar jij gaat gezellig naast hem staan. Dom, dommer, domst.
1 0
MitsjollAjax
Mensen moeten echt snel normaal gaan doen, vorig seizoen is niet de standaard en toen hebben we fantastische momenten gekregen en lijkt of mensen dat in een slechte periode, met veel blessures bij sleutelspelers, alweer vergeten zijn

De afgelopen 5 jaar zijn we 1x kampioen geworden en we staan er nog steeds heel goed voor in de competitie. Al lijkt het hier net of het nog slechter gaat dan bij psv.
Een opmerking als: "we kunnen alleen nog een titel pakken zonder glans" begrijp ik helemaal niks van. Wat voor type fan is dat? Ik wil graag het voetbal zien van vorig seizoen maar als wij straks met de schaal staan ben ik meer de tevreden (en weer CL volgend seizoen)
5 -5
DonQ
Ik geef je helemaal gelijk Mitsjoll. Tegelijkertijd snap ik ook wel waarom mensen nu zo dramatisch doen. Die hebben in de afgelopen 10/15 jaar weinig reden tot juichen gehad en zijn bang dat Ajax weer terugvalt tot een bedenkelijk niveau.
Om eerlijk te zijn, heb ik die gedachtes soms ook wel maar ik probeer de moed erin te houden.
2 -2
Cello
Helemaal mee eens. Maar de vorm zal toch echt snel terug moeten keren, want anders voorzie ik nog rustig dat we overal naast gaan grijpen straks.
Je hebt helemaal gelijk, dat het bedroevend is hoe, jammergenoeg, veel mensen op AS reageren......het lijkt wel alsof het idd kansloos op een 4de plek in de competitie bivakkeren.
1 -1
Mocrodammerr
sevilla staat met 0-2 voor bij getafe.. wij waren er kansloos. ondergang van Ajax keihard ingezet
9 0
DonQ
Goed voorbeeld voor de thuiswedstrijd.
1 -3
ArmooWasRight
Misschien Jaap Stam aantrekken?
0 -2
Wieno
Phoe ik dacht dat er geen accounts meer aangemaakt konden worden. Toch zie ik elke keer weer nieuwe namen langskomen die hun zondag vullen op AS omdat ze Ajax belangrijker vinden dan hun eigen club. Heeft AS uberhaubt wel mods? Het was zeker (weer) niet best vandaag. Ja Ten Hag doet rare dingen, maar er staan te weinig ervaren mensen op. Donny speelt weer verstoppertje, Tadic worstelt alleen maar met zichzelf en zelfs Klaas Jan zie je niemand meer oppeppen. Ik vond Schuurs vandaag toch best prima, hij moet eens meerdere wedstrijden de kans krijgen. Als hij de fout van Blind vandaag had gemaakt was het forum weer te klein. Ik ben niet zo van het affikken van spelers, maar Babel is toch wel echt een DRAMA! Dan idd nog liever Danilo de kans geven of Dest op de flank. Toch heb ik het gevoel dat donderdag de ommekeer gaat zijn.
1 -1
Ginoajax1
Promes gaat hem nog niet worden. Neres is veel te vroeg begonnen, heeft een terugslag gehad. Volgens mij was hij wel mee naar Dubai. Lachwekkend als dat zo is. Had hem maar rust gegeven.
2 0
DonQ
Ik weet dat het Ajax Showtime is, maar ik blijf me toch verbazen over de dingen die hier worden geroepen in slechte tijden. Niets of niemand deugt meer bij Ajax, het liefst wordt iedereen eruit getrapt en moet het hele elftal vervangen worden. Alle besef van realiteit lijkt hier verloren.
Ik denk zelf dat het eerste keerpunt de uitschakeling in de CL was. Allereerst was dat een enorme mentale dreun die nu nog steeds doorettert en daarnaast legde die wedstrijd bloot dat Ajax zonder dynamische vleugels 50 % minder is.

Dan kom je automatisch bij het volgende punt, de blessures. Ajax heeft de afgelopen tijd geen enkele mogelijkheid gehad om maar iets van automatismen in te slijpen of weer vorm te krijgen als ploeg. Echter, ik ben het wel gedeeltelijk eens met mensen die Overmars en Ten Hag iets verwijten. Overmars heeft geen noodoplossing aangetrokken in de winterstop die Ajax weer de broodnodige diepgang geeft op de flank (al was hij wel bezig met een wintertransfer van Antony). Babel is al een tijdje niet meer die speler en is tegenwoordig vooral een spits. Verder heeft Ten Hag zijn elftal in de onrustige tijden geen houvast gegeven doordat hij constant wisselingen blijft doorvoeren. In het bijzonder op het middenveld en in de aanval.

Wat mij betreft moet je nu teruggrijpen op vastigheden die je nog wel hebt. Dit kun je doen door in de volgende opstelling te spelen:
Danilo - Tadic - Ziyech
Van de Beek
Martinez - Eiting/Gravenberch
Taglia - Blind - Schuurs/Alvarez - Dest
Onana

Ten eerste het koppel Tadic en van de Beek 1 van de succesformules van vorig seizoen en op spaarzame momenten in het huidige seizoen (Valencia uit). Daarnaast is van de Beek als controleur te afwezig en kan hij voor de broodnodige diepgang voorin zorgen. Ook laat je Tadic dan eindelijk weer wat in zijn kracht spelen want op rechts is het helemaal niks. Ik geef toe dat Danilo wel heel opportunistisch is, maar hij is de enige beschikbare speler die diepte in zijn spel heeft en regelmatig loopacties maakt achter de verdedigingslinie. En hopelijk weet Ziyech het heilige vuur ook nog aan te wakkeren in het restant van dit seizoen want hij is hard nodig.

Wat het middenveld betreft, zou ik achter van de Beek in ieder geval Martinez opstellen. Hij steekt misschien niet in de beste vorm op het moment, maar is wel één van de van de weinige constante factoren dit seizoen. Naast hem kun je kiezen uit Gravenberch, Eiting en misschien wel Marin. Ikzelf neig op dit moment naar Eiting omdat hij wat meer rust heeft dan Gravenberch en ook een betere passer is. Achterin heb je met Onana Blind, Taglia en Dest 4 jongens die een zekerheid zijn. Dan gaat het dus tussen Schuurs en Alvarez, een enorm moeilijk keuze. Ondanks dat ik fan ben van Schuurs en zijn voetballende kwaliteiten, kunnen we niet ontkennen dat hij verdedigend wel heel veel fouten maakt en daar zelf ook onzeker van wordt. Daarom lijkt Alvarez op dit moment een stabielere keuze. Zijn gebrek aan opbouwend vermogen kan je goed opvangen met Blind en Eiting.
4 -4
Minsc
Hoe kan je nou Eiting in het elftal willen zien? Laat telkens zien niet goed genoeg te zijn voor Ajax 1.
0 0
DonQ
Ik vond hem vandaag wel aardig invallen. We hebben verder ook niet zoveel smaken, Gravenberch is op dit moment nog minder en Marin zit ergens diep in een put.
0 0
Schip
Met alle respect hoor, maar jij kunt moeilijk anders roepen na je eerdere standpunten.

Het is puur calimero om net als TH je toevlucht te zoeken tot de wedstrijd tegen Chelsea. En het is niet alleen puur calimero, het is ook pure lariekoek.

Deze groep heeft tegen Spurs thuis een onvergelijkbaar veel grotere klap moeten verwerken. En ze stonden er gewoon tegen Utrecht hoor. Ajax is uit vorm en dat was ook al met de drie grote aankopen. Tegen Valencia kon je thuis alles rechtzetten. Desnoods met een gelijkspel, zoals de CL al met de hakken over de sloot werd gehaald. De ploeg krijgt het mentaal niet voor elkaar. Daar mag een antwoord op komen zou ik zeggen.

TH gaf er nog een vrij desperate draai aan door te beweren dat de blessures zouden komen door de klap tegen Chelsea. Goed voorbeeld geef je dan als Ajax coach. Ik heb De Boer nooit excuses horen zoeken.

Kun je wel een heel breiverhaal gaan houden over wat jij graag wilt zien, maar geen mens boeit dat op dit moment.

Vooraf is al aangegeven dat Tadic enkel op 9 of in de spits rendeert. Maar als je dat zegt, krijg de je TH kliek over je heen. En die fout maakt hij keer op keer op keer. Hij snapt werkelijk de bieten van vleugelspel. Het is dat hij gered werd door Neres vorig jaar, die trouwens op rechts ook al beter was dan op links.

Er is echt geen enkel excuus om zo te wanpresteren. De blessures kunnen minder spel met zich meebrengen, maar geen implosie. We kunnen hard lachen hier om PSV, maar met een veel duurdere selectie dezelfde rommel laten zien is wat mij betreft nog wel een tikkie droeviger.
4 -2
DonQ
Ten eerste gaat je halve bericht gaat over de wedstrijd tegen Chelsea die ik helemaal nergens in mijn betoog aanhaal. Ik heb het namelijk puur over de uitschakeling van de Champions league en dat dat één van de factoren is voor de mindere periode.

Verder zie ik je vooral kankeren op Ten Hag, met als toppunt de vergelijking met good old Frank de Boer. Je hebt het ook ergens over een TH kliek die over je heen valt dus misschien doe je daarom zo geïrriteerd. Overigens kan je zien dat ik Ten Hag ook gewoon bekritiseer in mijn stuk maar goed.
Je vergeet trouwens wel even dat het Ten Hag was die Tadic op de 9 positie heeft gezet. ''geluk dat Neres hem heeft gered'' Als Ten Hag hem opstelt, is het geluk en als hij hem niet opstelt is het de boeman... makes sense.

Tot slot zeg je dat er geen enkele redenen of excuses kunnen zijn om minder te presteren. Sorry hoor, maar dat is wel een hele simpele gedachtengang. Dan is er namelijk geen enkele ruimte meer voor nuance en is het of kankeren of hosanna.

Wat bedoel je trouwens met je eerste zin? Consistentie in de argumentatie lijkt mij wel handig. Zeker op een forum zoals dit.
0 -2
Babangida83
Volgens mij is t inderdaad ook zo simpel als je nu zegt. Geen rocket science. Maar soms is t simpele het moeilijkst, zo blijkt.
1 -1
ArmooWasRight
is er volgende week een tifo actie?
1 -1
Lane 8
Wie zou volgens the th haters dan zijn opvolger moeten zijn? Peter bosz doet het te goed bij leverkussen dus die valt helaas af
1 0
Suarez16_
ReinBurg, Lane 8, 3*stars*3, Bky, Babangida83, Boer Gijs, Ajaxdorddt, DonQ, PierreHeno en Turbo zijn nog vrij.
2 -1
TontoKarnaggel
Bielsa
0 0
Boer Gijs
Scheuder of Advocaat
0 0
Sterspeler
Advocaat is een goede coach. Maar past totaal niet bij Ajax. Dan krijg je Martin Jol voetbal. Moet je niet willen.
0 0
DonQ
Compleet onrealistisch en in het geval van Advocaat enorm dom.
0 -1
ajaxdordtt
Bassie, Rapper Sjors en Gordon zijn gewoon vrij.
2 0
Wieno
Het is dat ze niet uit Dordt komen, anders twijfelde ik toch wel of jij niet een van deze 3 was....
0 0
ArmooWasRight
Snapking ook
0 0
Cednificent
Ajax is wel echt uit vorm. Maar hoe mensen nu weer op de trainer lopen te zeiken en om ontslag roepen.. man man man wat een niveau. Emoties tonen kan, maar overdrijven is ook een kunst.

Naar het spel:

Babel voegt werkelijk niks toe aan dit Ajax. Ik erger me echt aan hem.

Ipv van Gravenberch had ik liever vd Beek op die plek gezien en Ekkelenkamp op 10. Niet de beste speler, maar wel iemand die het simpel houdt. Evenals Eiting. Ook niet de beste, maar speelt simpel.

Over Vd beek gesproken. Echt een hele goede speler, maar die bal op de lat moet hij breed leggen op Tadic en tweede helft wil hij een soort van de keeper uitkappen, terwijl die bal ook simpel breed kan.

Voor de rest hoop ik dat onze aanvallende krachten snel terug zijn, dit zal ons een hoop helpen.
6 -2
ajax4perez
Wederom een wedstrijd die verloren is met gebrek aan instelling. Waar is het spel van Ajax gebleven dat de tegenstander zoek werd gespeeld. Één keer raken en dan zo tussen de 3-5 kansen creëren die er in gaan.

Ik hoop zo dat Ziyech en Promes er bij kunnen zijn a.s donderdag.
Gooi Tadic weer eens in de spits met Babel en Ziyech naast hem.

Opstelling donderdag:

Onana

Dest - Alvarez - Martinez - Blind

vd beek - Eiting- Promes
Mazraoui - vd beek - Eiting (indien Promes afwezig is)

Ziyech -Tadic - Babel

Bank:
Varela, Schuurs, Traore, Marin, Unuvar, Huntelaar, J. Timber, Ekkelenkamp, Gravenberch.
0 -3
Ginoajax1
Als ze zondag weer verliezen tikken ze ten Hag er maar uit.
4 -1
ajaxdordtt
Te laat. Vanavond nog.
2 -1
PierreHeno
Ik ben toch wel benieuwd naar hoe alle roze brillen op AS tegen deze wedstrijd hebben aangekeken. En dan even voor de zuiverheid van de discussie: Heracles - Ajax, einduitslag : 1-0. Wedstrijdnotities o.a. dat Schuurs nog niet de rcv is die Ajax zo node mist, dat Blind dus ook wel eens een blunder kan maken, dat je Babel beter thuis had kunnen laten want hij snapt weing meer van het Ajax spel, Ekkelenkamp, Eiting en Gravenberch voldoen geen van drieën aan wat er geeist wordt bij Ajax ( waarbij de laatste nog het redelijke excuus heeft pas 17 te zijn), dat Ten Hag allesbehalve een Ajax coach is want altijd bang om te verliezrn ipv willen winnen. Nog geen enkele keer heeft Ten Hag een voor Ajax belangrijke doch desastreus verlopende wedstrijd om weten te keren door adequate wisseles dan wel een plan B, Mazraoui veel te lang minuten laten maken in een onbelangrijke wedstrijd van JA terwijl we maar 2 spelers hebben voor de rb positie en nu dus maar 1 omdat Nous er ook 4-6 wkn uitligt. Een topclub als Ajax verdient beter dan her huidige magere beleid waarbij we vanmiddag eigenhandig alle achtervplgers weer heerlijk in her zadel hebben geholpen. Hoe dom kun je zijn . Vergeet dat Getafe en zorg dat je komend weekend AZ pakt en de 22e Feyenoord in eigen huis zien te verslaan. Die EL is volkomen onbelangrijk...nog 2xuit Utrecht, 1x naar De Kuip , Heerenveen en Emmen uit ....Zet daar je tanden maar in. En zie dat in JA totaal niks rondloopt waar he op dit moment werkelijk wat aan hebt in klompetitie en EL. Er zal dus flink gekocht moeten worden komende zomer. Gelukkig is er het geld voor. Nu alleen nog de spelers vinden die bij de ambities van Ajax passen.
5 0
Woodenshoe1
Heb je ook een kritische noot richting Overmars?
1 -1
PierreHeno
1)Nog steeds geen solide opvolger van De Ligt 2) Geen gelijkwaardige vervangers weten te regelen voor Neres/Promes maar afdankertje Babel. Alleen al bovenstaande punten hebben ons inmiddels al heel wat meer gekost dan enkel puntverlies. Gaan we nu misschien ook nog de titel verspelen? Ik had het nooit zo gedacht maar het zou ineens zo maar kunnen gebeuren.......
2 0
ajaxdordtt
Maakt ook fouten. Maar in alles de beste technisch directeur die we gehad hebben.
0 -2
bromma13
Laatste basisplaatsen voor Huntelaar en Babel? Alle respect voor beide, maar die passen niet meer in dit Ajax. Weet dat de spoeling dun is maar toch.
2 -1
Toon meer reacties