Ten Hag: 'Hij heeft het naar behoren gedaan'

FinnDekker, 20-02-2020 om 22:50, 9544 views, VTBL |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ondanks de nederlaag van Ajax tegen Getafe ziet Erik ten Hag ook wat kleine pluspunten. Hakim Ziyech en Daley Blind speelden beiden voor het eerst sinds hun rentree een volledige wedstrijd, hetgeen voorafgaand aan het duel niet werd verwacht.

'Dat is een positief punt van deze avond, dat ze negentig minuten in de benen hebben. Maar de blik moet nu heel snel op zondag.' Of het duo dan weer vanaf de start kan beginnen wordt niet duidelijk. Voor Blind was het zelfs de eerste keer in de basis sinds zijn afwezigheid door een ontstoken hartspier. Ziyech begon afgelopen zondag tegen RKC al in de basis, maar liet zich wel vroegtijdig vervangen in dat duel.

Ook over Bruno Varela is Ten Hag tevreden. 'Hij heeft het naar behoren gedaan. Hij was alert bij ballen achter de laatste linie. Hij heeft een paar goede schoten gestopt. Aan de goals kon hij, denk ik, niet heel veel doen', aldus de trainer in gesprek met VTBL.

Bij de laatste goal werd de bal van richting veranderd door Sergiño Dest. Ten Hag kan niet begrijpen dat zijn ploeg deze tegentreffer incasseerde. 'Dat het bij balverlies zo open ligt in de counter... Het wordt heel lastig volgende week. Maar we geven niet op.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Wij zijn Ajax we zijn de beste we halen een Keeper van Benfica 2 en 1 van een degradatie club uit de eredivisie en dan zijn ze nu lang genoeg ( want we hebben ook een paar te kleine keepers gescout) en dan worden ze wel beter op de training.
Wisefull thinking.
1 0
tonny
gewoon een drama en als je mee wilt doen in de top zul je toch twee goede keepers moeten hebben
0 0
neutraaltje
voor mij was blind de beste
en bij varela heb ik het veltmangevoel.
doet het meestal goed maar ik blijf mn hart vast houden
0 0
Gonzalez75
Blind liet bij de eerste goal zijn tegenstander lopen, of te wel die acteur uit Brazilië.
1 0
7172AFCA7395
Een doelman die het naar behoren doet speelt bij een middenmoter.
1 0
AFCAMM
Aan Varela heeft het niet gelegen.
De rest (of het grootste deel daarvan) was vooral dramatisch.
1 -1
Gonzalez75
Goed, hij speelt nauwelijks in Ajax 1 maar mij heeft hij nog niet overtuigd. Niet goed genoeg. Teveel gepiel voor de zestien telkens. Rare oplossingen, voetballend meedoen gewoon te beperkt, twijfel bij voorzetten. Ik zou hem niet kopen.
2 0
oudzuid2
vond Varela een van de beteren aan de kant van Ajax eerlijk gezegd. begon wat ongelukkig maar heeft een paar uitstekende reddingen verricht.
2 -3
MaximilianRosse
Op een paar domme momentjes na dat hij wilde voetballen, keepte hij prima en kon hij verder niks doen aan die goals. Hij redde je ook gewoon zeker nog 2 keer 1 op 1. Ik zie hem niet als opvolger van Onana. Daar is hij simpelweg niet goed genoeg voor. De prioriteit moet zijn om een nieuwe keeper te halen. In Nederland zijn er helaas geen toppers dus moet je ergens anders kijken.
1 0
7172AFCA7395
Bij degradatie van Norwich, Tim Krul proberen te halen.
0 -2
je
Overmars geef gewoon 10 miljoen uit voor een keeper die punten voor je pakt.
Je kunt nog 5 Argentijnen en 4 Brazilianen en 2 Mexicanen halen als je geen volwaardige vervanger voor OOOoooonnnnnaaaannnnaaa (wereld keeper) haalt wordt je het lachertje van de Championsleague volgend jaar en wordt je ook geen Kampioen volgend jaar .
3 -1
Ajax27
Onana was ook een lachertje volgens iedereen hier. Deed in Jong allerlei rare fratsen. We moesten na Cillessen de portemonnee flink trekken... een keeper moet gewoon goeie reflexen hebben, de rest is allemaal te trainen.
1 -1
FerdiZ
Scherpen wordt gewoon de eerste keeper. Ook van Oranje. Let maar op
0 0
je
ji moet in de scouting bij Ajax .
U heeft er de ballen verstand van het keepersvak.
1 0
Tjpknge
Als we zo waren begonnen hadden we gewoon gewonnen, maar onze tactische meester, wist het weer eens beter.. Als hij met dit team 'de volgende van de Europa League niet weet te halen heeft hij mijn krediet overigens wel verspeeld. Want met een team met daar in Neres, Tadic, FdJ, Tagliafico, Vd Beek, De Ligt en Onana en Ziyech weet zelfs Ron Jans daar succes mee te halen..

Tadic Traore Ziyech
Gravenberch Vd Beek Eiting
Tagliafico Blind Schuurs Dest
Kotarski

Juist tegen dit soort teams moet je de speelstijl hanteren die je het best ligt en niet meegaan met de tegenstander.. Wat ze (zoals te verwachten) wel deden, door onder ander 'onnodig vaak' de lange bal te spelen en in te gaan op het vervelende gedrag van de tegenstander. Zeker de laatste tien minuten zag je (mede door de inbreng van Schuurs) dat als je begint te voetballen je 'zo gemakkelijk een weg naar de goal weet te vinden..
2 -4
FerdiZ
Oke toptrainer. Zeker even gemist dat Gravenberch het felle spel van Groningen al niet aan kon?? Ziyech kwam dit seizoen het best tot zijn recht op de 10 positie. Prima keuzes dus van Ten Hag. Schuurs komt terug van een blessure, dus was vast nog niet fit voor de basis.. en Kotarski is momenteel gewoon 4de keeper
0 0
Chiesaneres11
Tadic in de punt en nergens anders!!! Flanken spelers met diepgang. Met al1 voetbal ga je het niet redden... wees gewoon eerlijk en zeg dat selectie niet breed/goed genoeg is(wel voor eredivisie niet europa) moet hoop gebeuren als er echt paar weggaan!!!
1 -1
afcas
Het gebrek aan voetbal was juist het probleem...
0 -1
PetrusKeizer
Ron Jans stelt na zn ervaring in Cincinnati alleen nog maar zwarte spelers op.Let op: ZWARTE spelers (spreek uit: .....)
1 -1
ajaxdordtt
Helemaal eens, juist níét aanpassen aan dit soort houthakkers. Met je opstelling overigens totaal niet eens.
1 -1
ajaxdordtt
Varela was onze beste speler. Ten Hag onze minste, wat een vreselijke lafbek.
1 -10
Starkoo
Volgende eisen een scheidrechter die toneel spel meteen bestraft met geel! En er vol op klappen!Naci Ünüvar erin voor Babel, Taylor vervangt Talifico!
1 -2
ZeeuwsAjax34
Ik geef Naci tien minuten tegen Getafe voor hij zn beide benen gebroken heeft
1 -4
Benleiden
Dit Ajax is niet meer te redden dit seizoen. Het draait voor geen meter, en dat is allemaal te danken aan het slecht inkopen op vnl. het middenveld. Vorig jaar had je hier eigenlijk al een tekort met alleen Frenkie en Schone, maar omdat ze heel bleven viel dit niet op.

Er is geen lijn te ontdekken in het beleid qua samenstelling selectie. Er is geen lijn te ontdekken in spelopvatting van de trainer. En er is geen verbetering zichtbaar in spelersontwikkeling. Het is uitgewerkt en het wordt tijd dat spelers de vleugels uit gaan slaan, want die zitten ook niet te wachten op EL.
4 -7
WZAWZDB14
Waar blijft onze Braziliaanse samba neres?!

We moeten zo snel mogelijk terug naar onze CL variant: neres op de flank, tadic in de spits. Tadic als valse 9 met Donny die er overheen gaat en voor variatie Neres die de diepte zoekt, dit systeem heeft ons naar de halve finale gebracht, niet perse frenkie of matthijs. Of dat nou met promes op de flank en ziyech op 10 is of alleen ziyech aan de buitenkant maakt minder uit. We hebben diepang van onze buitenspelers nodig. Niks ten nadele van Traoré, maar Tadic in de spits geeft extra voetbal in ons spel en verwart de verdediging van de tegenstander, vooral met lopende mensen om hem heen en ziyech die de briljante passes geeft! Alles is nu zo statisch dat goed georganiseerde ploegen als valencia en getafe ons het nakijken geeft.

Ik weet het, het is geen oplossing, het is afwachten..
1 -1
Ajaxtrouw
Mensen, kom nou dat CL niveau is echt over en uit. Wakker worden!
0 -4
WZAWZDB14
Ik hebt het over de naam van de speelstijl niet het niveau
1 -1
PierreHeno
[Up-date] Ik hoor zojuist dat Bayern zich heeft afgemeld voor Ten Hag
2 -2
michaellaudrup
Jammer zeg
0 0
DaarHoordenZijEngelenZingen
Wanneer zijn Neres en Promes weer fit? Die blessure van Neres duurt wel heel lang en ze komen ook nooit met een update ofzo...
5 0
michaellaudrup
Ik zag Neres gisteren rijden in zo een karretje met kin besturing.
0 0
AFCAwooz
'Dat het bij balverlies zo open ligt in de counter'.
Hoe kan je zoiets zeggen als trainer? Dat is toch logisch in de laatste minuut als je laatste man indribbelt en naief de bal weggeeft.
1 -1
Benleiden
Dat hij balverlies had was best erg, maar het allerergste is dat hij daarna doodleuk vooruit gaat verdedigen tegen een overtal situatie. Hieraan kan je zien dat het nooit wat wordt. Hij is positioneel zeer slecht, en bovendien is zijn oriëntatievermogen zeer ondermaats. Deze twee eigenschappen zijn ook aan elkaar te koppelen.

Die kan je echt afschrijven hoor, tenzij we weer terug willen naar een bepaald niveau voor tijdperk alleenheerserij van Overmars.
1 0
talent020
Varela keepte prima, zolang hij niet meevoetbalt is het een prima 2e keeper, maar een potentiële Onana opvolger zie ik niet in hem eerlijk gezegd.
5 -3
arigold
Dat weet je niet, Onana maakte de ergste blunders in Jong Ajax. Vertrouwen kan veel doen met een mens.
0 -3
PierreHeno
Dan mogen we nog heel wat verwachten van Kotarski en Scherpen want die blunderen er ook al met regelmaat flink op los
4 0
036AFCA97
Onana was toen 19/20
3 0