Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

'Transfersom Sierhuis gedeeld; terugkoopclausule Zeefuik geschrapt'

BartVeenstra, 31-01-2020 om 12:30, 15394 views, RTV Noord |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

FC Groningen houdt zo'n twee miljoen euro over aan de transfer van Kaj Sierhuis naar Stade Reims, zo meldt RTV Noord. De spits, die door Ajax werd verhuurd aan FC Groningen, maakt voor een bedrag van vier miljoen euro een transfer naar de Franse Ligue 1.

Rondom de huurdeal spraken Ajax en FC Groningen met elkaar af dat de Groningers na het lopende seizoen Sierhuis voor één miljoen euro konden overnemen. Daarna zou Ajax de spits op elk moment kunnen terugkopen voor een bedrag van 2,5 miljoen euro.

Sierhuis wordt nu voor vier miljoen euro verkocht aan Stade Reims en dat bedrag wordt nu gedeeld door Ajax en FC Groningen. Tot op de dag van vandaag heeft Ajax het salaris van Sierhuis betaald. Overigens was er bij FC Groningen intern twijfel of Sierhuis de ideale spits zou zijn voor de club. Een beslissing over het definitief overnemen van de aanvaller was nog niet genomen.

Deyovaisio Zeefuik

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zou naar verluidt nog een eis op tafel hebben gelegd voordat de transfer van Sierhuis beklonken werd. In de winter van 2018 nam FC Groningen Deyovaisio Zeefuik voor 300.000 euro, waarna werd afgesproken dat Ajax de rechtsback op elk moment kon terugkopen voor 800.000 euro.

Inmiddels is men in Groningen van mening dat Zeefuik nu veel meer waard is: tussen de drie en vijf miljoen euro. Om die reden is de terugkoopclausule voor Ajax na de transfer van Sierhuis aangepast. Ajax krijgt een percentage op het moment dat Zeefuik verkocht wordt, maar de terugkoopclausule is geschrapt uit het contract.'

Denk jij dat Ajax - net als vorig seizoen - met 3-1 wint van PSV? Zet in en krijg 9,30 keer je inzet terug! 

Ajax Showtime is bezig met een tevredenheidsonderzoek. Wilt u deelnemen? Zo helpt u ons als website vooruit. Het invullen van de vragenlijst duurt niet langer dan 2 minuten!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MarLuuk76
Groningen heeft het goed gedaan, wisten blijkbaar niet eens of ze Sierhuis wilde houden. Goed gedaan van ze. Maar wmb nooit meer zaken mee doen. Smerige spelletjes
0 0
AjaxDaniel
Groningen heeft dus lekker geprofiteerd van deze deal. In het vervolg mag Ajax wel wat kritischer die huurcontracten opstellen.
2 -2
Ajax114
Nee joh , alles voor de goodwill aldus Overmars. Hij legt het tegen iedereen af aan de onderhandelingstafel.
0 -4
Redrum
Groningen heeft nu lekker op een goedkope en luizige manier een extra zakcentje gepakt, maar voor de toekomst hebben ze zichzelf beroofd van potentiële versterkingen. Ajax doet geen zaken meer met Groningen vanaf nu. Gezien het feit dat er afgelopen zondag maar liefst 5 door Ajax opgeleide spelers in de basis stonden bij Groningen zal ze dit nog best zwaar gaan vallen.
2 -3
Ajax#1900
Dat heb je zelf verzonnen. De relatie met Groningen is gewoon prima. Zeefuik is zeker meer dan 3 miljoen waard en dat is voor zo'n club een groot bedrag. Slim om dat te waarborgen.
3 -1
Bjorn
Goede oplossing voor beide partijen, maar toen ik de bedragen rondom Zeefuik las moest ik even lachen. 3 tot 5 miljoen, goedemorgen.
1 0
Ajax#1900
Dat is hij zeker waard hoor. Er was afgelopen zomer al interesse en ik verwacht dat hij komende zomer naar het buitenland gaat. Hij is voetballend misschien wat beperkt en wild, maar dat is voor heel veel clubs geen enkel probleem. Hij zou zo naar Aston villa kunnen gaan bijvoorbeeld.
0 0
Sjaakvaak
Zeefuik is fysiek gewoon een beest en kan inderdaad in de premier league bij de middenmoot/onderkant prima meedraaien. Zou me niks verbazen als hij later deze marktwaarde aantikt.
0 0
AlexIbarra
Ik zie in Zeefuik echt de potentie om een redelijke Premier League back te worden, en dan 10-20 miljoen euro waard te zijn.
Maar het proces van jaren daarnaartoe, zie ik hem liever niet bij Ajax afleggen.

Ik had meer vertrouwen in hem dan de meeste medesupporters maar ik vind zijn ontwikkeling gewoon te langzaam gaan om hier perspectief te houden.
Wij hebben sowieso een voorkeur voor technische ipv atletische backs.
2 0
Bounce77
Prima gedaan, voor alle partijen een schappelijke oplossing, als je de rekensommetjes maakt. Belangrijkste Sierhuis wilde dit graag.
0 -1
Danos
Kan best een prima deal zijn, wat had Groningen betaald voor Sierhuis als de optie was gelicht? 3 ton ? Dan pak je nu 1,7 waarvan je zeker bent.

Bij zeefuik moet je sowieso afwachten wat er gebeurd, qua transfer of blessures etc etc los nog van de moeite en de extra makelaars kosten die je zou maken.

En je pakt nog steeds een doorverkoop mee.

Zolang we niet alle ins en outs weten kunnen we moeilijk beoordelen of onder de streep de deal goed is.
0 0
talent020
Ajax heeft wel erg veel water bij de wijn gedaan, zeker de Zeefuik deal had beter in ons voordeel gebruikt kunnen worden tijdens de onderhandelingen, maargoed voor de Eredivisie is het wel weer beter als zij geld in het laatje krijgen.
2 -1
Bky
Waarschijnlijk omdat Sierhuis ook graag nu wilde en het uiteindelijk wel een jongen is die altijd hard geknokt heeft voor Ajax.
0 0
Juichtoon
Blijf Groningen maar een moeilijke club vinden. Zelfs geen salaris betalen, Sierhuis niet eens goed genoeg vinden en dan eisen dat je meedeelt en zelfs dwars liggen. En ook nog de contractvoorwaarden van Zeefuik aangepast willen.
Geen zaken meer doen met deze club. Er zijn zat andere clubs die graag onze spelers willen.
3 -6
Lazell
Ben je nou boos op Groningen omdat zij voor hun eigen belang opkomen? Of moet volgens jou elke club in het belang van Ajax handelen?
4 -2
MNJ7
Ja en welke idioot stemt overal maar vrolijk in mee ? Overmars ja..

Hoe ik het zie hebben ze nu ipv 2 miljoen voor sierhuis in de zomer, 2 miljoen in de winter dus 1 miljoen “winst”.
Hier tegenover kan Groningen nu de volledige winst pakken op Zeefuik, die wij terug konden kopen voor 800.000...
1 -6
Sjaakvaak
Je bedoelt 2 miljoen in de winter ipv 1 miljoen in de zomer. Zeefuik gingen we toch niet terugkopen en we hebben nu een doorverkooppercentage wat in mijn ogen juist beter is.
1 0
Sanalologo
Ajax heefr een doorverkoop % op zeefuik.
1 0
MNJ7
Als Ajax Zeefuik voor 800.000 had gekocht in de zomer had je hem heus wel weer voor 4 miljoen kunnen verkopen
1 -1
Bky
Alsof we Zeefuik terug gingen kopen :')
5 0
AFCA2211
Dit is toch gewoon slim en goed onderhandeld van ze, geef ze eens ongelijk.
3 0
Bky
Wat een belachelijk goede deal voor Groningen. Groningen was ook de club die bij de eerste de beste tegenslag Benschop in de basis zette en zelfs twee wedstrijden Sierhuis naar de tribune wees. Worden ze nu rijkelijk voor beloond. Ongelofelijk.
3 -3
vincent_DV
Vooral het stukje van Zeefuik maakt dit voor Ajax een extreem domme en ubersociale deal in mijn ogen.
Nu is de situatie dus zo dat stel dat er een club straks 2 miljoen betaalt voor Zeefuik(helemaal geen gek bedrag, verwacht zelfs meer aangezien zelfs Sierhuis al 4 miljoen kost), dan kost het Ajax dus gewoon even 800.000 als het percentage 20% is. Want eigenlijk zouden ze dan dus 1,2 miljoen overhouden en nu maar 400.000. Waarom zou je dat dan in godsnaam doen? Dan had je net zo goed kunnen zeggen tegen Groningen; licht die optie maar gewoon, kan ons het schelen, meldt het even als er een bod op Zeefuik komt, dat zijn jullie verplicht en dan kopen we hem zelf en verpatsen we hem aan die andere club. Dan zou Ajax veel meer overhouden aan beide transfers.

Maar Ajax is altijd sociaal naar de niet sociale andere Nederlandse clubs.
3 -3
superman0313
Aparte berekening..

Ajax geeft hiermee gewoon aan dat het niet de intentie heeft om hem in de toekomst terug te kopen..

Door deze aanpassing kan Ajax in de toekomst geld verdienen aan een doorverkoop, waar dit eerder niet het geval was.

(Tenzij Ajax hem bij een officieel bod eerst overneemt voor 800.000 en dan direct doorverkoopt. Dit kost natuurlijk ook tijd en geld)
1 0
mvdk
Ach, als andere clubs spelers voor Ajax opleiden mogen ze best meeprofiteren. Daarnaast heeft Overmars waarschijnlijk ook gezien dat Zeefuik niet veel waard is. Hij doet het prima bij Groningen, maar komt op het veld vaak niet slim over.

2 miljoen is overigens bruto, plus zijn salaris gaat er nog van af. Veel meer gaat Zeefuik niet opleveren.
3 0
vincent_DV
Salaris? Is toch gewoon niks meer als vandaag de optie lichten en 2 dagen later verkopen, dus salaris kost het niet,
0 0
Sanalologo
Uiteindelijk alleen maar beter dat dit soort clubs wat geld in het laatje krijgen. Moet er niet aan denken dat dit een schotse competitie wordt waarin alleen Ajax geld heeft en elke wedstrijd met 3-0 Wint.
1 -1
MarLuuk76
Doe dan maar geld naar andere clubs. Gewoon Psv Utrecht Feyenoord Ado Grunn en Az oprotten. En dan de andere clubs veel veter maken met veel geld. Zodat Ajax om het jaar kampioen wordt. En dan eens W2 en Heerenveen En fortuna kampioen worden.
0 -1