Ajax stapt over van Suitsupply naar Replay

BartVeenstra, 29-01-2020 om 10:30, 32956 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax en Replay hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komende vier seizoenen. Vanaf juli 2020 zorgt Replay voor de 'formal and fashion wear' van Ajax.

De Amsterdamse club maakt daarmee bekend dat het overstapt van Suitsupply naar Replay. Navraag bij Ajax leert dat de club zeer positief terugkijkt op de samenwerking met Suitsupply. Die gevoelens waren wederzijds, want ook Suit Supply wilde graag langer met Ajax door. Suitsupply kon echter niet matchen met het aanbod van Replay. Niet alleen het financiële voorstel was een stuk hoger, maar ook wil Replay meer doen met Ajax.

Naast het opzetten van de formele pakkenlijn en de casuallijn voor de spelers (Ajax 1, Jong Ajax en Ajax Vrouwen), komt er namelijk ook een aparte lijn voor de fans van Ajax. Dit heeft Ajax doen besluiten om met Replay in zee te gaan. Replay heeft al jarenlange ervaring in het sponsoren van FC Barcelona en daarnaast is men ook sponsor van Paris Saint-Germain, Neymar en All Blacks (het rugbyteam van Nieuw-Zeeland).

Commercieel directeur Menno Geelen is blij met de nieuwe sponsordeal, zo vertelt hij in het persbericht. 'Replay wil het merk verder versterken, wij kunnen ze daarbij helpen. We worden onderdeel van de internationale Replay-familie. Replay verlengde hun samenwerking met Neymar Jr en kondigden recent samenwerkingen aan met Paris Saint Germain en All Blacks. Dat een internationaal merk als Replay in het verlengde van deze verdere groei van hun sponsorportfolio voor Ajax kiest, onderstreept onze groeiende wereldwijde aantrekkingskracht.'

Ook bij Replay is men als vanzelfsprekend blij met de sponsordeal. Matteo Sinigaglia, de algemeen directeur van Fashion Box SpA (moederbedrijf Replay) laat weten dat er al tijdens de eerste gesprekken een klik was met de Ajax-delegatie. 'De gedeelde passie voor voetbal, de historie en huidige resultaten van de club, het geloof ‘for the future’ en de aandacht voor creativiteit en ‘het anders willen doen’; voor ons allemaal argumenten waarom Ajax perfect past in onze internationale partnership-strategie. We verheugen ons er op om onze nieuwe collecties, content en aanpak te laten zien aan alle fans in Nederland en de rest van de wereld.'

(Foto: AFC Ajax)

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1forever
Dus kunnen de kakkies al hun Replay kleding ritueel verbranden.
2 0
Sjakio
van Oger, naar Suit Supply, naar Replay.... Het is te hopen voor de spelers dat ze met het wagenpark niet dezelfde kwalitatieve spiraal doorzetten...
2 0
koppensneller
Wat een ge-emmer hier. Vroeger liepen profs dag en nacht in trainingspak. Al lopen ze in overalls, wat maakt het uit als het sponsorgeld helpt uiteindelijk betere prestaties op het veld neer te zetten. Hebben wij weer , 100 Frans Molenaars die zeuren over pasvorm en uitstraling. Jij hoeft het gelukkig niet te dragen.
0 -1
brullie
Vindt het een Ajax onwaardig merk, sorry dat ik het zeg. Een mooie club hoort ook in nette pakken te lopen en niet in spijkerblousjes! Wordt er niet mooier van.
3 0
ascot22
Deze herhaling wordt mede mogelijk gemaakt door. .
0 -1
DulceDesde
Ken alleen Replay Sneakers en die vind ik ( en dat is mijn mening ) er allemaal het zelfde uitzien niet speciaal zoals Adidas of Nike.
0 0
OpaVerteld
Replay is de "uitvinder" van de afritsbare broek.
Denk je eens in wat een voordelen een voetbalclub daar mee kan behalen :)
0 0
RJB1979
Van Oger naar Suit supply naar Replay. Ik zie een neerwaatste spiraal.
11 -1
ST
Inderdaad. Topclub onwaardig. Replay wilt kennelijk ook graag failliet. Die moeten echt een godsvermogen op tafel hebben gelegd.
3 0
markk
Bedrijven worden steeds groter en daarmee ook beter sponsor deals maar ik moet toegeven dat ik de suit supply kleren vorig seizoen wel classy waren.
1 -1
EersteAanname
Je snapt toch wel dat het puur om het geld gaat?
0 -1
RJB1979
Als je zo beredeneert dan kan je net zo goed het hele shirt volplakken met sponsoren.
2 -1
EersteAanname
Dat is wel wat ingrijpender dan het merk van de kleding die buiten de wedstrijden om wordt gedragen
1 -2
michielvandegraaff
Ben geen groot fan van Replay, integendeel. weinig klasse en goedkope uitstraling. Maar alles is echt beter dan die gruwelijke, idioot overprijsde patserpakken van Oger. Echte 'fout geld' pakken en dito uitstraling.
4 -3
RJB1979
Vond Corneliani altijd wel mooie pakken hebben.
3 0
OpaVerteld
Next step: Zeeman!
3 -2
johan_afca
Vond Oger toch veruit het mooist.
Ik heb een begin jaren 90/middelbare school associatie met Replay.
6 -1
Hans Kraay Jr.
Wist dat Ajax bezig was een kledinglijn op te zetten voor de fans onder het Ajax merk. Ik dacht aanvankelijk dat ze dat in eigen beheer gingen doen. Nu toch ervoor gekozen om replay hiervoor te gaan gebruiken.
2 0
Drentenaar
Nog steeds onbegrijpelijk dat Ajax niet meer van Oger gebruik maakt. Was toch wel kleding met elegantie. Op dat vlak ben ik het eens met Sjaakvaak; is Ajax nu echt zover gedaald dat Replay voor de kleding moet zorgen?
6 -4
Sanalologo
Denk dat jij niet helemaal begrijpt hoe dit soort deals werken. De hoogste bieder krijgt de deal. In dit geval dus Replay, waar ze vervolgens een leuk verhaaltje om heen lullen.
6 -4
brullie
Dan snap jij niet dat uiterlijk vertoon van je club zeker door de kleding keuze een vertegenwoordiging uitstraalt van een zeepkist in spijkerblouse ipv mooi sportief pak...overigens niets tegen spijkerblousen want die heb ik zelf in 3 soorten...;)
0 -1
diamanti
Ik denk dat iedereen wel snapt hoe zo'n deal werkt. Maar Replay straalt gewoon weinig klasse uit.
1 0
Sjaakvaak
Waardeloos merk. Zijn we nou de afgelopen jaren van Oger, naar SuitSupply naar dit afgegleden? Het is dat de Coolcat failliet is maar anders was dat de volgende geworden.
4 -6
MPAjax
labradoedel is iedereen minnetjes aan het geven omdat hij een slechte bui heeft vandaag
2 -2
mvdk
Ze betalen veel meer dan SuitSupply en Oger, dus hoezo afgegleden? Ajax gaat het om 1 ding: geld.
2 -2
Sjaakvaak
Ja, het gaat Ajax om geld. Maar dan mag ik het toch nog wel een goedkoop 'merk' vinden? En het zonde vinden dat ze - voor waarschijnlijke enkele tienduizenden - niet gewoon fatsoenlijke kleding dragen.
0 -1
mvdk
Dat klopt en dat mag zeker. Ik vind echter dat het wel meevalt en reageer daarom op je. Daar is de site voor :-).
1 0
MitsjollAjax
Dat is zeker waar, als over 4 jaar iemand 1euro meer wil betalen kunnen ze dit persbericht kopiëren en plannen
2 -2
gi0vanni
Zolang ze van die euro een 2e Frenkie kopen hoor je mij niet klagen k
0 0
MPAjax
had wel g-star verwacht, zit naast de arena
1 -4
Labrador
Media markt en Prenatal ook.
3 -3
DulceDesde
Decathlon ook
0 0
MPAjax
trouwens zit je nu heel kinderachtig minnetjes uit te delen? triest figuur als je wat tegen iemand hier hebt zeg het gelijk dan weet ik wie kinderachtig de minnetjes aan het uitdelen is
0 -5
MPAjax
prenatal niet hè
0 -1
A'dam Oud-West
Jammer. Ik vind de Ajacieden de afgelopen jaren toch zeer goed gekleed, maar Replay heeft die reputatie (nog) niet bepaald. Als ik die outfits van Barca bekijk, met die 'jeans-elementen' erin verwerkt, echt een gigantische mode misser.
2 -5
MPAjax
boeie, jij hoeft het niet te dragen en ze moeten zelf weten met wie ze een kleding contract sluiten al is het G-Star
4 -2
036AFCA97
Hoop nog steeds dat er een keer een speciaal Ajax shirt met Patta komt.
3 0
Hans Kraay Jr.
Dat zou marketing technisch een geweldige zet zijn idd.
0 0
AFCAwooz
Past wel weer bij de introductie van de VAR in het voetbal.
1 0
MPAjax
wat dacht je van VARela en alVARez
0 0
Arek Milik
Als we maar geen replay shirtsponser krijgen, dan vind ik het goed.
2 -2
Bjorn
Replay, fijne jeans.
4 -2
Sterspeler
Vind je? Ik vind het verschrikkelijk zitten. Vooral omdat ze veel teveel meerekken en geen oude pasvorm meer aannemen.

Geef mij maar PME.

On: rare keuze om replay te dragen. Maar misschien zitten de pakken wel fijn.
1 -2
Bjorn
Ja, heb er altijd veel plezier van. :-)
0 0
JBM
De jeanskwaliteit is misschien wat minder, maar kwa pasvorm samen met Denham mijn favoriet.
2 -1
AFCA1996
Zijn er nog mensen die dit merk dragen, ja? Beetje outdated merk vind ik.
4 -6