Ajax bevestigt: Bandé voor anderhalf jaar naar FC Thun

BVeenstra, 27-01-2020 om 10:05, 22934 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax verhuurt Hassane Bandé voor de komende anderhalf jaar aan het Zwitserse FC Thun. De Amsterdamse club meldt de transfer via Ajax.nl.

De verhuur van de aanvaller uit Burkina Faso is per direct en heeft een looptijd tot en met 30 juni 2021. In Amsterdam staat Bandé nog tot de zomer van 2023 onder contract.

Bandé speelt sinds de zomer van 2018 - toen hij voor ruim acht miljoen overkwam van KV Mechelen - voor Ajax, maar door een zware blessure die hij in die bewuste zomer opliep, kwam hij nog niet officieel in actie voor het eerste elftal van Ajax. Voor Jong Ajax speelde hij tot nu toe vier keer. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jortjuh14
Stel dat Ziyech en Neres over een maand blessurevrij zijn, dan moet je nog maar hopen dat ze snel wedstrijdfit zijn en blessurevrij blijven. Voor Blind is het niet verstandig om te snel te willen beginnen, neemt veel risico met zich mee. Daarnaast is de komende wedstrijdprogramma erg zwaar en met de klap op de vuurpijl moeten we nog 2x tegen Getafe. Die staan bekend van het schoppen en vechtvoetbal. Enige manier om van hen te winnen is snelle balcirculatie en laat je daar net Ziyech en Neres voor nodig hebben. Een uitschakeling zou niet verrassend zijn.

Als je een stapje terug doet, dan is het echt bizar hoe erg Ajax minder is geworden en in zo'n korte tijd. Elke keer dat gel#l van de directeuren dat zij met Ajax willen aanhaken aan de Europese top. Dat De Ligt (80 miljoen) en Frenkie (86 miljoen) weggingen zag je al van mijlenver aankomen. Daarnaast ook Dolberg verkocht voor 20 miljoen. Schone ook verkocht, 1.5 miljoen. Bij elkaar flink wat geld dus, maar wel vier basisspelers.

Reactie daarop haalt Overmars, als vervanging voor de kernspelers, spelers (lees: twijfelgevallen) binnen die totaal niet bij Ajax passen. Ook totaal geen logische vervangers. Marin voor Frenkie én Schone, dat kan natuurlijk niet. Die Roemeen is een loper, geen opbouwer of verbindingsspeler. Alvaréz voor De Ligt, past ook totaal niet in het huidige Ajax-systeem (snel combinatiespel, goed opbouwen). Niet zo gek dat hij en Marin niet voldoen. Met als gevolg dat we teruggrijpen naar niveau Veltman, Labyad, Ekkelenkamp, Eiting, Babel, Gravenberch (Sorry, maar ik zie geen exceptionele kwaliteiten) en Huntelaar. Om dit nog even pijnlijk te benadrukken, we zijn van De Ligt naar Veltman gegaan. Auw!

Ter nuance vind ik Martinez en Promes wel prima aankopen, vooral Martinez. Die heeft veel potentie. Wel vind ik dat zijn handelingsnelheid soms ook te laag is. Te veel lopen met de bal. Promes vind ik ook niet echt bij Ajax passen, vooral een goede speler voor de counter. Hij scoort wel lekker makkelijk, maar is afhankelijk van aanvoer van Ziyech. Op het moment dat Ziyech niet speelt, dan heb je niet zo heel veel aan Promes.

Tuurlijk begrijp ik ook wel dat je niet een-op-een vervangers kan halen, maar dit gaat wel ver. Ik had echt het gevoel dat Overmars geleerd had van zijn fouten door vorig jaar Tadic en Blind te halen, maar vervalt weer gigantisch in hetzelfde ritueeltje. Overmars is dit jaar niet pro-actief, maar passief. Dat zet hij nu dus door tot de zomer, want hij reageert nu ook niet op de verwachting dat in de zomer weer meerdere kernspelers weggaan (Onana, Tagliafico, Neres, Van de Beek en Ziyech). Denk niet allemaal, maar zeker wel twee of drie spelers.

Dit is mijn perspectief en spreek vanuit mijn Ajaxhart, dus vat het a.u.b. niet verkeerd op!
1 -1
AlexIbarra
In mijn ogen hebben we nu juist een licht programma, omdat we maar 1x per week spelen. Wel zware tegenstanders, dat klopt.
Toch mis ik Blind, Ziyech etc. liever in jan / feb dan in maart / april.

Zo'n Groningen uit wordt echt niet makkelijker als je donderdagavond Getafe-uit hebt gespeeld. Of vrijdagmiddag aankomt vanuit Ankara.
1 -2
vincent_DV
Perfect verwoord! Het steekt mij echt enorm dat in mijn ogen de grootste kans in jaren totaal heeft laten varen. In de zomer waren wij de sensatie van het jaar, bekend om geweldig mooi voetbal, ik weet zeker dat spelers stonden te trappelen bij ons te komen om de weg naar de Europese top vrij te spelen! Zelfs spelers van middenmoot Spanje en Italië zouden bij ons willen spelen, ben ik van overtuigd! Bijna alle spelers bleven, Het geld was er, er gingen maar 2 basisspeler weg en Schone die makkelijk te vervangen is in mijn ogen en wat doet Ajax?

Allemaal twijfelgevallen halen, terwijl je aan 3 directe versterkingen genoeg had en je 200 miljoen hebt binnengeharkt.. niemand verwachtte niveau de Ligt of de jong, maar niveau Marin /Alvarez is wel een ander uiterste!! Veltman als vervanger van De Ligt, iedereen had je in mei uitgelachen als je dat had gezegd.... Ajax had in mijn ogen echt een grote stap kunnen zetten dit seizoen, De zomer was HET moment en Ajax heeft het laten gaan, dat steekt mij echt enorm...
3 -1
Daneman
goed verwoord! ajax had mogelijkheden en de naam meer dan voldoende mee om (bijna) op dezelfde voet door te gaan als vorig jaar. Ik vond trouwens dat zelfs vorig jaar er geen een goede verdedigende middenvelder aanwezig was.
Maar het niveau van Veltman, Piri, Magallan, Martinez, Schuurs, Marin varieert van ondermaats tot redelijk. Ik was trouwens wel blij dat Schuurs gehaald werd. sowieso kunnen sommige het niveau goed nog wel eens halen. Maar als je dit jaar geen eerste wordt schiet je daar niet zo veel me op.
0 0
Duif63
Complimen, perfect verwoord, maar dit soort teksten wordt hier over het algemeen niet erg gewaardeerd.
1 -1
Van Reenen
Inderdaad Duif63, prima verwoord. Maar waar andere mensen op wijzen en dat is terecht, is dat het artikel over Bande gaat en Jortjuh14 een algehele beschouwing geeft over het aankoopbeleid voor volgend seizoen. Heeft dus geen ruk te maken met Bande en hoort ergens anders te staan! Ik ben het er ook over eens dat Bande hoort te spelen en wellicht weer in het ritme komt voor het seizoen 2021-2022. En anders proberen te verkopen. En elke mening mag in een democratisch land uitgesproken worden,
1 -1
Jortjuh14
Dankje! Schrijven vanuit je gevoel maakt het altijd makkelijker. En ik weet dat kritische blikken hier niet worden gewaardeerd, maar op een forum als deze wilde ik mijn mening toch even kwijt. Dat moet kunnen toch?
1 -1
Duif63
Absoluut, anders blijven echt alleen nog maar de roze brillen kijkers over. Bedenk ook dat de grootste supporters het meest kritisch zijn.
1 -1
Daneman
Wel spelers weg, en geen vervanger voor Blind. matig van Overmars en de zijne. Met name omdat er genoeg geld is. Ik snap ut wel. Er zijn vele CV nu, waarvan er sommige kort geleden gehaald zijn. Als je alles bij elkaar optelt kun je tot de conclusie komen dat ze allemaal niet goed genoeg zijn op CV positie. Ook Martinez is bepaald geen zekerheid op CV positie, Eerlijk gezegd om te janken. Piri, schuurs, magalan, alvarez, Veltman, martinez. En allemaal (nog) (net) nie.
Was Jan V maar gehaald. Of liever nog beter. Duur? Dat zal wel. Onvindbaar? Daar geloof ik niets van. Wordt dalijk pas duur als ajax geen eerste wordt.
1 -3
Ajax27
Kijk dat is beleid. Wanneer je met Martinez, Veltman, Schuurs, Alvarez en Pierie 5 verschillende opties achterin hebt, nog eentje bij kopen. Goed signaal naar de spelers die je hebt... zo kom je er wel.
2 -1
Daneman
Vind ik zo''n onzin. Resultaat dat telt. Stel. Stel dat ajax geen kampioen wordt. Dat kan. Dat heeft dan twee hoofdredenen. Gebrek goede verdediger op het middenveld. En dat door Blinds afwezigheid ons CV duo hoog uit een redelijk verdedgingsduo is. Blind tilde met zijn inzicht het CV duo niveau naar behoorlijk niveau. Veltman mist vele CV kwaliteiten, Alle andere nu ook.
0 0
vincent_DV
Wat pas slecht beleid is, is het feit dat 60 tot 90 procent van deze opties niet voldoen. DAT is slecht beleid. Veltman gewoon laten staan bij gebrek aan beter en daar na een half jaar niks aan veranderen, van de Ligt naar Veltman gaan, dat is gewoon lachwekkend beleid.
2 0
Daneman
idd matig scouting/aankoop beleid
1 0
Bky
Mooi voor Bande, hopelijk leeft hij daar weer op, is hem gegund.
2 0
Ajaxhart
OT: mosterd na de maaltijd, maar net nog even naar de samenvatting gekeken van Grun-Ajax.
1. How the f*ck kan een ervaren speler als Babel die kans vlak voor rust missen??? Ongelooflijk. Ajax had dus met 1-1 de rust in kunnen gaan.
2. How the f*ck is de duw tegen Nico geen penalty? Krijgt een beuk op het moment dat-ie wil inkoppen. Heeft natuurlijk alles te maken met de belachelijke 'Ajax wordt altijd bevoordeeld mythe'.
3. Al met al heeft Ajax voldoende kansen gehad, ondanks het slechte/matige spel, om minimaal 2 goals extra te maken uit de wedstrijd te slepen.
4. Beide goals van Groningen kwamen zeer gelukkig tot stand, niettegenstaande het slappe ingrijpen van de defensie.
Bovenstaande wou ik nog even kwijt.
5 -1
AlexIbarra
Zag vanochtend ook ergens dat de 1-0 van Sierhuis hands was.
Dat had de Var ook ff gemist en vind ik meer verwijtbaar dan de duw tegen Nico.

Daar had ik graag een pingel voor gezien maar objectief gezien vond ik het 50/50.
0 0
Sterspeler
Ben het met je eens behalve over Babel. Als je goed kijkt zie je de bal van richting veranderd worden door een grote teen. Dat kan soms net voldoende zijn om ernaast te pissen.
2 0
AlexIbarra
Ik had ook de indruk dat die Groningen-speler als een soort menselijk polletje fungeerde en de bal net 1 cm van richting veranderde.

Maar was zelf altijd aanvaller dus misschien ben ik te vergevend. ;)
0 0
Rene1990
1 babel kreeg hem wat achter zich en zie dan maar eens controle te hebben als je zelf op snelheid bent vooruit.je staat nooit direct stil en bent altijd uit balance.

2 scheids is vaak kut vanwege eigen ego en hij kan denken ze winnen toch wel dus heeft het geen invloed

3 kansen zat maar als je te veel aan het breien bent. En hun staan compact blijft het lastig

4 hun goals komen uit situaties waar uit Ajax wil aanvallen en er veel teruglopende mensen zijn. Dat is altijd makkelijker
0 -1
ambtenaar
Je heb ook wel gelijk.
0 0
Gonzalez75
Ik vind het maar een vreemd verhaal. Naar de Zwitserse competitie dat qua niveau niet veel hoger is dan de Keuken Kampioen divisie. Hoe kun je zijn ontwikkeling volgen daar in Zwitserland. Raar.
2 -2
Bky
Vraag dat maar aan Salah.
3 0
Ajaxhart
Krijgt-ie tenminste speeltijd.
0 0
gi0vanni
Het is duidelijk bijna einde oefening. Waarschijnlijk niet de zelfde speler na zijn lange blessure. Of hij moet het daar heel goed doen.
0 0
Knalpot
Hopelijk kan ie in een andere omgeving lekker zn hoofd leegmaken en weer die onbevangen speler van Mechelen worden uit zn begintijd, de druk van miljoenenaankoop zijn en een carriere bedreigende blessure worden hier weer schromelijk onderschat door de zogenaamde kenners.
2 -1
Yeshyeshyall
Inderdaad. Veel mensen doen alsof hij er niks van kan. Paar belgen die ik ken zeiden dat hij een half seizoen sensationeel speelde en nadat hij bij Ajax tekende wegzakte waardoor ze twijfels hadden. Bij Ajax zelf heeft hij natuurlijk alleen maar botte pech gehad, sneu genoeg lijkt me. Wie weet pakt hij daar in alle rust de draad weer op en zien we hem nog terug. Hoop het want wel het type speler dat je graag ziet!
0 0
atouba19
Vind van alle aankopen deze aankoop het meest bizar.
Ik kan deze jongen niet beoordelen op zn kwaliteiten. Heb hem nooit zien voetballen en is er anderhalf jaar uitgeweest met n blessure.
Echter wat ik niet snap is dat je 9 miljoen uitgeeft voor n speler van Mechelen! De nummer laatst van Belgie!
Dat zou dus hetzelfde zijn als we 9 miljoen betalen voor n talent van RKC. Ongelofelijk..
4 -2
Bky
Wat een meest belachelijke bullshit ever.
1 -5
Ajax27
En als dat talent Frenkie heet?
2 -5
Knalpot
Als Frenkie bij Willem 2 had gebleven had ie wellicht ook talent van het jaar van de eredivisie bij een degradatiekandidaat geworden. Had je dan 8M ook raar gevonden?
1 -1
Ajax27
Ow shit, je was me voor... my bad.
1 -1
DrFootball
Kan deze speler totaal niet beoordelen, omdat ik hem domweg nooit heb zien spelen. Laten we voor hemzelf en Ajax hopen dat hij weer terugkomt op het niveau van voor zijn blessure.

Ben benieuwd of we nog meer uitgaande transfers gaan zien. Van Leer en Van Bladeren hebben bijvoorbeeld geen toekomst bij Ajax. Zou mooi zijn als die nog een nieuwe club vinden deze winter.
0 0
Bensco
Klopt, we kunnen hier simpelweg geen oordeel over treffen. Hij heeft gewoon brute pech gehad. Het was maar zeer de vraag of hij hiervan terug zou kunnen komen. Deze verhuring bevestigd eigenlijk wel dat dat niet het geval zal zijn. Hier horen we nooit meer van vrees ik.

Ik vind het overigens wel interessant dat je van Leer ook noemt. Dat was ook een goede transfer die het door blessures nooit waar heeft kunnen maken. Daar had ik ook echt hoge verwachtingen van.
1 0
Flipper33
Die zien we nooit meer terug
0 0
Ruff Rhythim
Een speler maarliefst anderhalf jaar verhuren aan een of andere club buiten beeld van alles???

Dan is het wel klaar met die speler bij Ajax ja...
3 0
oudzuid2
anderhalf jaar is flink lang.. ben benieuwd of we die nog terug gaan zien...
0 0
Ajax114
Hoppa weer 9 M weg :-). En geen enkele kritiek te horen op Overmars en vrienden van de scouting. Onze scouting is volkomen lachwekkend. Maar ga lekker zo door met zijn allen dan spelen we straks weer structureel Europa League. Aansluiting met de top 16 van Europa is uitgesloten met de amateuristische beleidsbepalers die er nu zitten .
10 -6
Knalpot
A) 9M is nog niet weg want je hebt deze jongen gewoon nog 3.5 jaar onder contract staan, als jij 3.5 jaar in de toekomst kan kijken dan geloof ik niet dat jij hier je tijd nog zit te verdoen.
B) De scouting haalt gewoon het talent van het jaar bij een vergelijkbare competitie. Ajax wist dat het een ruw talent was waar nog wat aan geschaafd moest worden maar dat was een Sadio Mane ook (weet je in welke competitie die een grote jongen is geworden?). Zo'n carriere bedreigende blessure daar kun je niks aan doen, dat is gewoon botte pech. Kijk alleen maar eens naar spelers die meer dan een jaar stilstaan al dan niet met een blessure; een Affelay of een Clasie kunnen niet eens meer mee als basisspeler bij een eredivisieclub na een tijdje.
C) die smiley na 9M weg.... schaam je, dan ben je geen ajax supporter waard. Maar meer zo'n supporter als waar Sierhuis en Zeefuik het gisteren over hadden.
0 -5
Ajaxhart
Hè? Wat bedoel je hiermee? Heb kennelijk iets gemist. Wat zeiden ze dan? Heb je een link o.i.d?
0 0
Knalpot
Van die thuissupporters die een speler van Groningen uitfloten toen ie in het veld kwam. Voor mij is deze reactie geen haar beter en schaamteloos.
1 -1
Ajaxhart
OK, bedankt. Dacht even dat S en Z het over Ajaxsupporters hadden.
1 0
Flipper33
Vind de scouting en aankoopbeleid maar waardeloos moet je kijken hoeveel miljoenen er aan matige spelers over de balk is gesmeten absurd !
3 0
ajaxdordtt
Je weet dat 7 van de 11 basisspelers waarmee we de CL halve finale haalden gehaald waren door Overmars? Aansluiting bij de top 16 is uberhaupt weer ter sprake gekomen door de "amateuristische beleidsbepalers".
1 -4
behangdelul
Ja want jij kon van te voren al zien aankomen dat ie zijn been zou breken? Ken eerst even je feiten.
3 -6
geDaante
De zoveelste
4 -3
geDaante
Je kon al wel zien dat ie niet goed genoeg was voor Ajax.
9 -2
EersteAanname
Hé daar heb je onze ouwe zuurpruim weer. Weer je waar ik nou heel benieuwd naar ben? Naar wie jij dan allemaal zou kopen en hoe jij het team neer zou zetten. Ik zie je namelijk altijd alleen maar achteraf zeiken nadat we een mindere wedstrijd hebben gespeeld. Dat kan elke boerenlul.
1 -2
Knalpot
Oh ja daan weet het allemaal wel zo goed. Suarez zou jij ook laten gaan omdat het maar een frommelaartje is, Milik had jij niet genomen want die kan alleen maar schieten en koppen, Tagliafico had jij ook niet genomen want dat is maar een simpel dravertje. Sanchez had jij niet genomen want die kan niet opbouwen. Laten we het dan vooral maar niet hebben over je Blind inschatting. Blijf lekker hoog van de toren blazen knul en draai je geijkte plaatjes nog een keer af. Deels door enkele van deze aankopen zijn we in staat om het ons te kunnen permitteren om 'miskopen' te doen met zoals elke andere club dat doet.
3 -2
ajaxdordtt
Jij keek veel potten van Mechelen?
0 -2
BrandjeXL
Genoeg om te weten dat ze daar, net als in heel België, nog op de grond liggen van het lachen om die 8 miljoen. Lachwekkende aankoop. Ook zonder blessure had hij amper minuten gemaakt.
4 -3
AlexIbarra
Bandé was talent van het jaar in Belgie dus dan zal hij toch wel iets kunnen?

Je zet 3x dezelfde mening in je post, met nul onderbouwing. Wat is er zo niet goed aan Bandé dat jij itt de scouting al zeker wist dat hij nooit goed genoeg zou zijn voor Ajax?
0 0
Knalpot
Okay Jomanda
2 -2
chloorbestendig
Die zien we nooit meer terug.
2 0
Illegaal
Ongelooflijk, ik snap niet wie die gast gescout heeft, die kon ook in België er geen zak van... iedere cent gegeven aan deze jongens is verspild........ het wordt tijd dat Ajax eens de matige scouts ontslaat en alleen de goeden in dienst houd die kwaliteit kunnen onderscheiden van middelmatige voetballers zoals Bande, marin etc. zijn
10 0
Bensco
Belgisch talent van het jaar maar goed, bakte er geen reet van. Voetballen kan of kon hij wel, geen twijfel over mogelijk. Probleem is alleen dat hij een gigantische blessure heeft opgelopen en er te lang uit heeft gelegen. Hier had je nooit op kunnen scouten, dit is gewoon domme pech.
5 -2
Hagmag
Het is onbegrijpelijk dat Ten Hag gisteren niet centraal achterin koos voor Schuurs of Alvarez. De laatste is met veel tromgeroffel voor zo'n € 15 miljoen vanuit Mexico naar Amsterdam gehaald. Dan had Martinez op het middenveld kunnen spelen ipv good maar vooral "old" Siem de Jong.
Alvarez of Schuurs moeten het dan maar laten zien tegen Groningen. Maar nee Eric koos voor vastigheid en dus voor de slechts figurerende Siem de Jong, hetgeen op voorhand voorspelbaar was.
Echt onbegrijpelijke keuze van Ten Hag met zoveel voetbal verstand.
De Tadic variant met deze blessures moet ook uit zijn hoofd, want het werkt niet. Huntelaar in de spits en Tadic vanaf de zijkant, kappen met die shit Eric.
4 -1
FelixGassenlicht
Ik snap hier niets van. FC Thun is degradatiekandidaat nr 1 in Zwitserland. Wat wil men hier mee bereiken?
2 0
Illegaal
Die is afgeschreven dat is toch duidelijk, die kan niet mee bij Ajax, hij is een hele middelmatige voetballer dat zag je al via de video's die er over hem waren.

Jan Boskamp zei al meteen toen Ajax hem aantrok dat hij daar niks van snapte want die kon er volgens Boskamp niks van zag hij in België al... nu is Boskamp wel een feyenoorder maar in dit soort dingen is hij eerlijk.... hij heeft ook over menige feyenoord aankoop zijn gezouten mening
4 0
Knalpot
Boskamp zou alleen zn benen breken bij de passeerbewegingen die Bande uitvoerde maar dat terzijde.
0 -2
Flipper33
Snap wel van meer spelers niet hoe ze die ooit hebben kunnen aantrekken.. blijkbaar is Ajax niet zo gewild wel onder de middelmaat.
2 0
AjaxRobEnschede
Hij vond het meer een spits dan een buitenspeler (of andersom), maar heeft niet gezegd dat hij er geen bal van kon ... Was ook uitgeroepen tot het grootste talent van Belgie .... dus !! ... Zware blessure gehad en het nooit kunnen laten zien ....
1 -2
Illegaal
Nou ja precies weet ik niet meer hoe hij het verwoord heeft maar hij was wel duidelijk dat hij niet snapte dat Ajax zo een middelmatige voetballer aantrok.
Dat hij voetballer van Belgie is geweest zegt me niet veel, wat me wel wat zegt zijn zijn video,s, nu zeggen video,s ook niet alles omdat ze daar de beste momenten van een speler opzetten maar zelfs in de video,s van Bande kan je niet ontdekken dat hij een goede voetballer is die in een spelonderdeel uitblinkt.

Die Blessure van hem heeft niks te maken met mijn mening, mijn mening had ik al toen ik zijn video,s bekeken had voor zijn blessure en tel daar de mening van Boskamp op die hem waarschijnlijk elke week zag spelen dan weet ik genoeg... trouwens ook de mening van Boskamp heeft geen rol gespeeld in mijn beoordeling.
2 0
Yeshyeshyall
Haha typisch het internet. Heel stellig iets beweren en als iemand dan wel precies weet hoe het zit het niet meer precies weten of dus eigenlijk nooit geweten hebben maar wel lekker dingen roepen
0 0
HarryHarHar
Verkopen kan Ajax wel!......... liefst de beste spelers!.. want die zijn het meeste waard
3 0
Illegaal
Wil je hiermee zeggen dat Bande bij de beste spelers hoort?
0 -2
MosesD
Ik begreep dat FC Thun op kunstras speelt? Dan begrijp ik deze verhuur niet zo goed. Hoe dan ook, Bandé, heb ik vaak genoeg bij Mechelen zien spelen en had al vanaf het begin grote twijfels. Overmars en de scouting hebben een paar hele goede aankopen gedaan (deels bord op schoot werk). Blind, Tadic bijvoorbeeld. Wel heel goed gedaan. Ziyech die was destijds eerst niet nodig. Pas nadat Bosz in de voorbereiding geen enkele wedstrijd had gewonnnen en de publieke druk heel groot werd, kwam Ziyech uiteindelijk last minute. Op zich best wonderlijk, want een leek kon zien dat die ons veel beter zou maken. Tagliafico en Martinez zijn geweldige aankopen. Maar daar tegenover staat Magallan. Ik vraag me werkelijk af of die door dezelfde scout(s) is bekeken. Daarvan zie je namelijk binnen 5 minuten dat dat geen Ajax speler is. En hij is nogal intensief gescout, begreep ik. Hoe is het mogelijk? Je gaat bijna denken aan onzichtbare geldstromen, aan dubieuze verdienmodellen, waardoor zo'n speler voor 9 mio door Ajax wordt gekocht.
Kristensen iets minder slecht, maar ook daarvan zag je in 5 minuten dat die jongen het niet is. Een leuke voorzet, verdedigend dramatisch. En zeker niet beter dat er in de jeugd liep (Dest).
Kortom, het technische beleid/de scouting is niet slecht, maar kan echt veel en veel beter.
Daarnaast vind ik ten Hag een goede trainer, maar gisteren nam hij weer curieuze beslissingen. Siem de Jong is echt volledig over the hill. Leuk tegen de amateurs, tegen (hongerige) profs kan hij het niet meer aan. Babel is beslist geen rechtsbuiten. Het is een nuttige aankoop (vooralsnog) maar dan wel spelend vanaf links. Gisteren had ten Hag ook gewoon voor Schuurs centraal moeten kiezen. Wanneer krijgt deze jongen eens een paar wedstrijden achter elkaar de kans? Oké, hij maakt een foutje, maar voegt voetballend zoveel toe. Tegen Psv hoop ik echt dat ten Hag kiest voor een middelveld met Eiting, Martinez en van de Beek. En verder hoop ik dat Ajax nu alvast een (goede) aankoop doet. Er gaan komende zomer vermoedelijk 4 of 5 weg. Anticiperen dus.
6 0
Ajax114
Vergeet het maar . Overmars komt allerlaatste moment in actie met middelmaat voor teveel geld. Volgend jaar zijn we helemaal terug bij af.
3 0
Knalpot
Ah okay dus 100 euro inzetten op Az kampioen, tx voor de tip!
1 -1
Sanalologo
Grotendeels met jou eens.

Maar dat stukje over dest maakt weer perfect duidelijk hoe makkelijk het is om achteraf te praten. Een jaar geleden speelde Dest nog linksbuiten bij o19. Dus om dan te zeggen dat de linksbuiten van o19 beter is dan de aangetrokken nieuwe rechtsback, is een beetje apart.
2 -2
MosesD
Nou ja, ik bedoel te zeggen dat de technische mensen toch moeten zien dat Dest veel meer potentieel heeft dan Kristensen? Dat ziet echt een leek. En dat hij op een andere positie speelde (ik dacht overigens rechtsbuiten) is onderdeel van de opleiding.
3 0
AsensioWillemsen
Beetje makkelijk, hij speelde linksbuiten met de intentie zijn aanvallende vermogen te verbeteren. Niet omdat Ajax in hem een linksbuiten zag
0 -1
vincent_DV
Helemaal eens. Nog een toevoeging. Er moet echt gewoon een goede verdedigende middenvelder bij. Want daar schort het momenteel aan.
1 0
HarryHarHar
het schort momenteel aan de instelling, aan de winnaarsmentaliteit, de prestatiedrang de wil om te winnen!...
2 0
Knalpot
Precies als je de 2 hersenen van je elftal mist (Blind en Ziyech) dan zul je moeten beseffen dat het soms maar op een Feyenoord manier moet gebeuren om resultaat te halen, en dat hebben ze gisteren allemaal niet laten zien.
0 0
Sanalologo
Is dus volledig afschreven. Een miskoop kan, zie je ook met PSV die die argentijnse spits terig verhuurt van 10 miljoen.

Maar met Alvarez, Marin en Bandé heb je wel echt 3 hele dure miskopen gedaan in korte tijd.

Staan natuurlijk ook weer goede aankopen tegenover.
2 0
Illegaal
Ik weet niet of Alvarez een miskoop is... die kan wel voetballen... trouwens hij is ook al HEEEEEEEL waardevol voor Ajax geweest tijdens de voorronde CL en bijna in de cl toen we met 9 man tegen Chelski speelde.
Alvarez had in zo een vechtwedstrijd als gisteren er beter kunnen staan dan groentje Gravenberg
4 -1
BrandjeXL
Alvarez moet gewoon snel naar RCV en daarna mogen wij oordelen. Maar zo lang clowntje Veltman daar staar blijf je punten verliezen.
1 0
Lrod
Bande 8,5 miljoen
Alvarez 15 mil
Marin 12,5 mil
Magallan 9 mil
Labyad 6 mil
Siem 2 mil
Pierie 4 mil
Casierra 5 mil

Bij elkaar 62 miljoen aan miskopen. 62! miljoen. Tel daarbij op de misgelopen CL inkomsten als gevolg van dit falende aankoopbeleid... En toch zijn er nog mensen die dit beleid durven te verdedigen. ongelooflijk.
10 -7
Flipper33
Promes mag er ook wel bij
0 -2
Drukwerk1968
En dan nog een heel eigen vermogen opgebouwd. Uitgaande van jouw 62: cassiera verkocht, pierie heeft nog waarde, labyad, magallan, marin en alvarez ook. Juist door alvarez ben je de miljoenen in CL niet misgelopen. Ondertussen bijna 200 miljoen aan transfer inkomsten......
2 -3
behangdelul
ja, geen restwaarde? Echt, denk eens na man.
3 -3
Ruff Rhythim
Weer iemand met zn boodschappenlijstje hoor....
En maak je geen zorgen: er komen er nog meer bij de komende jaren !

Als je echt zo simpel bent om niet te snappen dat niet elke aankoop raak is en schijnbaar weigert om de goede aankopen en de financiële opbrengsten in succes daarvan daarnaast te leggen heeft discussiëren hierover geen enkele zin...
3 -3
AlexIbarra
Gun de trollen en debieltjes (alsmede de paar mensen die graag op de details zitten en wèl normaal kunnen reageren) even hun momentje joh..
0 -1
Ajax114
Helemaal met je eens. Je kan er echt met je gezond verstand niet bij dat supporters dit falend beleid supporten. Wanneer wordt iedereen eens wakker dat we aan het afglijden zijn naar beneden ?
4 -1
MitsjollAjax
Afglijden naar beneden??
1 -1
Bky
Echt serieus, wat boeien die bedragen nou, Cassierra is verkocht voor 2.5 miljoen met 40 % doorverkoop, netto gaat het heel weinig kosten.

Veel kutter is dat Alvarez, Marin en Magallan er gewoon geen kut van kunnen en uiteindelijk dus Gravenberch, Eiting en Schuurs in de weg zitten in hun ontwikkeling.
4 -3
geDaante
Wat boeien die bedragen nou? Daar had je wél goede spelers mee kunnen halen die echt wat toevoegen, Ajax 1 direct beter maken, waardoor je geen Alvarez en Martinez op het middenveld tegen Chelsea hoefde op te stellen. Hoefde niet, maar Ten Hag voelde zich blijkbaar genoodzaakt daartoe, wat ook weer wat over Ten Hag zegt. Met een uitstekende middenvelder in plaats van Alvarez, had je makkelijk overwinterd in de CL. Met Van de Beek, Ziyech en Martinez, en meer lef, had je dat ook gedaan, maar dat is weer Ten Hags makke.

Ajax is overal in de wereld druk met dealtjes regelen, een miljoentje hier, 7 ton daar. Allemaal overbodig en scheef als je het veelvoudige daarvan zo over de balk smijt.
4 -2
Benleiden
Alsof Eiting en Schuurs onze graadmeter zijn. Die zijn allebei te licht voor Ajax. Gravenberch moet ik ook nog maar zien...
1 0
Bky
Tuurlijk, alle jeugd van ons deugd niet, maar de jeugd van PSV en AZ? Absoluut geweldig, moeten we direct halen? Ihatarren? Gewoon 40 miljoen op bieden is het absoluut waard. Stengs en Boadu? Als Marc ze niet haalt moet ie vertrekken. Of zelfs fucking Botman de eerste seizoenshelft, direct terughalen, maar Schuurs? Veel te licht.

Toch? Want dat lees je hier.
0 0
Lrod
Die miskopen en bedragen boeien een hoop voor een club uit het kleine eredivisie dat uitspreekt weer aansluiting te willen vinden bij de top van Europa. Dat gaat op deze manier niet lukken. We zijn geen City of Man utd die het zich kunnen veroorloven om zulke duren miskopen te blijven doen.
1 -2
Drukwerk1968
Neres, onana, Nico, Frenky, Matthijs, Ziyech enz enz. Dan is het een hele andere balans.
2 -1
PetrosQ
Natuurlijk zijn dit mindere aankopen geweest. Maar je schets wel een heel eenzijdig beeld. Soms neem je een gokje. Daarnaast zal ik Alvarez ook nog niet afschrijven. Neres en Onana hadden ook best even nodig.

Martinez 7 miljoen
Promes 15,7 miljoen
Tadic 11,4 miljoen
Blind 16 miljoen

Verder is er 209 miljoen aan transfergeruchten opgehaald in 19/20. Tel daarbij alle CL inkomsten op.
1 0
Lrod
Promes, Tadic en Blind hebben niet zoveel restwaarde meer en Alvarez gaat het niet meer worden. Dat is geen middenvelder en komt als CV snelheid en wendbaarheid tekort en is positioneel ook nog eens heel slecht.

Verder klopt het dat er ook enkele goede aankopen gedaan zijn maar dat neemt niet weg dat er bakken met geld door de wc gespoeld wordt met belachelijke aankopen en het sportieve gedeelte daar nu ook onder lijdt, daar is geen excuus voor. Vooral als je uitspreekt dat je weer bij de top van Europa wilt gaan aansluiten. Het extreme salarishuis en bonussen moeten ook ergens van worden betaald. Als je hierdoor straks ook nog het kampioenschap misloopt moet je ook weer gaan hopen dat je die voorrondes doorkomt met een leeg gekochte selectie. Gaat dat fout dan kost ons dat ook weer 50 mil. Dat is dodelijk voor een club als Ajax.
1 -1
Ruff Rhythim
Weet jij wat met name Tadic en Blind al hebben opgebracht aan financiële successen? Daar weegt geen enkele restwaarde tegenop!

Misschien is het daarom handig om eens verder te kijken dan alleen de miskopen die er gedaan zijn.
2 -2
Sanalologo
Tagliafico
Onana
Martinez
Blind
Promes
Tadic

Eventueel nog Schuurs, scherpen en Traore.

Zomaar wat goede aankopen
1 -2
AlexIbarra
Ssssttt!!
0 0
noppenkoning
Zoveel indruk in Belgie gemaakt dat de Belgische club in de rij staan om hem te huren.
1 0
Restored
Verhuurt voor anderhalf jaar ook, dat geeft wel aan dat ze echt weinig vertrouwen in hem hebben
1 0
Labrador
Maar wat Als zijn knie heel was gebleven?
1 -3
MisterAFCA
Volgens mij is die nooit stuk geweest.
4 -1
Ajaxxxisdebeste
Wat mij opvalt aan die miskopen is dat iedereen die daar woont of de competitie uitvoerig volgt het van te voren alle twijfels hebben of het wel zo verstandige aankoop is.
4 -1
de_pitbull
Het is nu heel makkelijk om te zeggen dat het een miskoop is. Niemand kan zo'n zware blessure voorspellen en ook niet hoe hij het zonder die blessure had gedaan. Misschien had hij zonder die blessure nu wel in de basis gestaan.
0 -3
MelleAfca
Had hem dan voor 5 miljoen doorverkocht
2 0
Oliveira
8 miljoen dus door de plee gespoeld
3 -1
Leviathan
Tja dat is een risico met mensen er zit geen garantie op dat ze heel blijven. 1.5jaar geblesseerd is voor velen op die leeftijd killing voor hun carrière. Maar wie weet gaat het daar nog wat worden.
0 0
ram
Hou op met dit vermoeiende gejank joh. Ajax kan hier niets aan doen; gewoon een ongelukkige samenloop van omstandigheden.
0 -2
Oliveira
waren Magallan, Kristensen etc ook " ongelukken samenloop van omstandigheden"?
1 -1
ram
Ehm, ja, deels wel.

Bij Magallan had je kunnen weten dat hij simpelweg te traag is voor ons spel. Maar dan nog had hij best kunnen slagen natuurlijk. Als jij beter was gestart had hij meer vertrouwen kunnen krijgen waardoor een speler ook beter speelt, et cetera. Maar toch: dat is een fout geweest. Nou... poeh poeh, het is wat. We doen ook genoeg prima aankopen maar daar kijk jij niet naar. Alle clubs maken fouten.

Kristensen was geen slechte aankoop. Er valt best wat te zeggen voor een grote sterke back met aanvallend vermogen. Waarschijnlijk had Ajax gehoopt dat hij zich ook beter zou aanpassen en dat tekortkomingen konden verbeteren. Hij was jong en het is niet gelukt. Nou, jammer! Volgende keer beter. Daarbij is ie voor hetzelfde geld verkocht. Dus wederom: gejank.

Ajax doet het gewoon redelijk tot goed op de transfermarkt. Er staat een vrij goed gebalanceerde selectie (ja... kan altijd beter) en we doen veel goede aankopen. En ja: ook mindere aankopen. Jammer maar helaas. Maar niet zo janken.
0 0
Drukwerk1968
En Frenky, Neres, Trarore, Tagliafico, Martinez, Promes
2 0
niels1992
1,5 jaar verhuren aan een club die op degraderen staat....Volgend jaar lekker ballen in de tweede divisie van Zwitserland. Goede deal.
7 0
Noxin
Afgeschreven, dus.
6 0
vincent_DV
Ik kan me toch echt niet voorstellen dat Ajax niks meer gaat doen deze winter. Iets in mij zegt dat er nog wel iets komt. Zo’n Freek Jansen en ook Mike Verweij waren er vorige week ook ineens niet meer zo zeker van dat er niks kwam en opeens kwamen er ook meerdere geruchten van spelers naar buiten, waar rook is, is vuur
1 -1
Leprechaun
Pfoe, de lijst met ongelukkige aankopen wordt nu wel erg lang hoor. Natuurlijk heeft onze scouting een aantal prima spelers aangeleverd. Maar er is wel erg veel geld uitgegeven en spelers die totaal geen aanspraak maken op een basisplaats.

Ook zo'n Marin. Gehaald als opvolger van De Jong en nu ineens zoveelste keuze achter jongens als De Jong, Eiting en Gravenberch. En dat terwijl Ziyech geblesseerd is en Martinez een linie is teruggezet.

Dan mag je voorzichtig concluderen dat onze scouting niet altijd goed functioneert. En als je het allemaal optelt dan gaat het om veel te veel geld.
9 0
Duif63
Weer zo 'n geweldige aankoop van onze TD. Niveau Magallan, Kristensen, Pierie etc.
10 -3
Boer Gijs
Pierie vind ik niet in dit rijtje thuishoren. Die zou ik in rijtje met Scherpen zetten.
0 -5
jaripettersson
Scherpen heeft zijn eigen rijtje?
5 0
Markopantelic007
Dat heb je kunnen zien in die vier keer dat hij voor Jong Ajax heeft gespeeld, na anderhalf jaar blessure?
5 -6
ErikDeBosz
Wel in België, daar was het ook niks bijzonders. Overmars moet eens flink worden aangepakt, want ik begin me echt zorgen te maken. Ik heb Marin, Bande en Magallán allemaal zien voetballen bij hun oude clubs en kon snel genoeg zien dat het niet goed genoeg is voor Ajax. Waarom kan Overmars, Ten Hag en de scouting dat niet? Het moet echt beter. Leuk dat je veel geld vangt, echter heb je dit seizoen 30 miljoen weggegooid aan helemaal niks en dan heb ik het nog niet eens over de salarissen. Niet iedere aankoop zal slagen, maar dit zijn spelers voor het niveau Groningen en die moet je er toch eenvoudig kunnen uitfilteren.
5 -2
Drukwerk1968
30 miljoen weg is natuurlijk niet waar. Uiteindelijk verkoop je die 3 echt wel voor 20. Je moet naar de totale balans kijken en die is positief. Wel zo eerlijk
2 -5
ErikDeBosz
Het gaat niet alleen om het geld, het gaat erom dat je nu zit met een matige selectie wanneer er een middenvelder wegvalt. Dit is gewoon veel te weinig. Zoals ik al aangeef verwacht ik niet dat iedere aankoop een Ziyech is, maar het niveau moet echt een heel stuk omhoog. Op dit moment zou ik ze nog niet eens bruikbaar willen noemen.
1 -1
Drukwerk1968
4 bepalende spelers die weg vallen......
1 -2
ErikDeBosz
Klopt en twee duren aankopen die zelfs dan nog niet in de basis staan.
1 0
Drukwerk1968
Tadic, Martinez, Tagliafico, Promes stonden er wel in. Met jeugd alleen redt je het niet.
0 0
Duif63
Nee, maar wel in de 6 maanden dat hij nog in België speelde nadat wij 'm gekocht hadden. Type Babel, maar dan nog slechter. Kan geen bal aan zijn voet houden, kan geen bal aannemen, altijd met zijn hoofd naar beneden. Hopeloos.
3 0
Chiesaneres11
Zonde voor jongen zelf! Hij heeft gelukkig de foto's nog van de prijzen op ze cv..Gaat wel tijd worden voor paar nwe buitenspelers(1e,jong) dunne spoeling zo.
1 0
Labrador
Jongens. De nieuwe app. Dit kan mijn autisme niet aan hoor.
0 -1
***1900***
Ik heb de oude nog.. zo te horen zo lang mogelijk zo houden dus :')
0 0
DeWijsneus
Ach standaard begint een zin nu met een hoofdletter en de app vereist geen permissies tot je bestanden enzo. Niet allemaal negatief. Voor de rest wel bagger helaas.
0 0
DeWijsneus
Ongelooflijk dat ze het gewoon nog slechter hebben kunnen maken. Toch knap ergens. Wel grappig dat aan de AS bezoekers input werd gevraagd, en dit gedrocht eruit komt.
0 0
afcas
Werd ons om input gevraagd? Dan heb ik dat gemist denk. Zonde. Dit is niks namelijk.
0 0
Bjorn
Die gaan we nooit meer in Ajax 1 zien. 8,5 miljoen over de schutting gepleurd.

Kan die gozer niks aan doen. Succes in Zwitserland jongen!
2 0
PetrusKeizer
zo is het, dergelijke zware blessures kunnen n hele carriere op t spel zetten. We weten nog goed hoe t bijv. met Danny Hesp gegaan is.... hopelijk komt t voor Bande nog allemaal (enigzins) goed.
0 0
Jornnn
Ja, het voorbeeld van Danny Hesp zal iedereen nog wel vers in het geheugen liggen! *denk*
1 0
Knalpot
Iets verder terug met Marcel Peeper
0 0
Danos
Tja gewoon domme pech, kan gebeuren.
Hopelijk pakt die jongen het in Zwitserland goed op en kunnen we hem voor een oké bedrag verkopen.

Of nog beter hij verrast ons zo dat we denken wauw wat een speler maar denk het niet.
0 -4