Ten Hag: 'Zoals je de wedstrijd eindigt, moet je beginnen'

JesseTH, 26-01-2020 om 17:25, 7719 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag is teleurgesteld over het spel van Ajax aan de bal tegen FC Groningen. De Amsterdammers hadden daarmee geen antwoord op het felle spel van de tegenstander, terwijl dat na de wissels in de tweede helft een stuk beter verliep. De trainer had dan ook graag gezien dat de intenties van de tweede helft al voor rust zichtbaar zouden zijn.

‘We komen ongelukkig op achterstand en dan loop je achter de feiten aan. Dat geldt ook voor de 2-0, dat is ook een ongelukkig moment', begint Ten Hag zijn verhaal tegenover FOX Sports. 'Daarbij moet ik wel zeggen dat we in de eerste helft veel te weinig brengen. Dat was gewoon niet goed. Het baltempo was veel te laag en als je dan in de duels ook nog eens niet thuis geeft, dan krijg je dit.’

Gezien de felle, agressieve speelstijl van FC Groningen kreeg Ajax weinig tijd aan de bal. Het leek effect te hebben op de ploeg en dat terwijl het idee van de opponent van tevoren al bekend was. 'Als je dat niet hebt, moet je alsnog zorgen dat je een goede druk op hen krijgt en in ieder geval wel de tweede ballen wint. De keren dat we wél goede druk hadden, creëerden we gelijk een kans. Maar dan zit het ook niet mee, bijvoorbeeld bij de kans van Babel.’

Na het ingrijpen met het inbrengen van Carel Eiting en Lassina Traoré zag ook Ten Hag dat het spel van Ajax beter werd. 'Na de wissels heb ik wel goede dingen gezien. De wissels hebben het juiste effect gehad, alleen sta je dan al met 2-0 achter. Dan verkleinen we de achterstand nog tot 2-1 en krijgen we nog kansen om gelijk te maken. Zoals je de wedstrijd eindigt, moet je ‘m beginnen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Het word echt tijd dat ajax de ogen eens open gaat doen naar al dat balverlies en het slecht heroveren van een bal, daar liggen alle problemen.

Het is niet iets van dit seizoen, het word elk jaar een stuk minder, vorigjaar kon je het alleen nog opvangen doordat we wat meer controlerende spelers hadden.
Het is toch schreinend om te zien hoe iedereen achter die bal aanjaagd zonder enig succes.men denkt en handeld te traag.
0 0
MankeNelis
Precies EtH knoop dat goed in je oren. Waanzin om met die opstelling te beginnen.
0 0
Henkjanklaas
Ajax mist lengte achterin en in de as een technische ijzervreter a la Wouters of beter nog Neeskens. Het zijn een beetje juffertjes met babel als toppunt. Het aankoopbeleid bevat te veel misperen. Ik zal dat rijtje jiet opnieuw opnoemen. Het niveau van de ploeg schommelt ook nog eens enorm.
1 0
Ar
Het was niet mijn opstelling gisteren, maar ook als Ajax was begonnen met Eitingh en Traoré of met Schuurs en Huntelaar, dan zegt dat niet dat er dan wel was gewonnen. Want daar begon Ajax gewoon te matig voor en won het te weinig duels en de strijd om de tweede bal. Met name de eerste helft.
1 0
ajaxdordtt
Ar, zo 26 januari 2020 om 14:07

Ik begrijp dat de meeste supporters liever Eitingh of Traoré zien, maar ik ben blij met een trainer bij wie leeftijd niet telt en gewoon de beste spelen. Een fitte in vorm zijnde Siem de Jong zit gewoon tegen het niveau van Oranje aan, en zo ver zijn genoemde spelers nog niet.
0 -1
Red Devil
Ze lopen nu al te janken over de stevige aanpak van fc Groningen maar Getafe speelt nog veel harder dus de verwende dametjes van Ajax kunnen hun borstjes nat maken dan.
Getafe gaat vaak over het randje en al helemaal in de thuiswedstrijd zal dat het geval zijn.
Bij Ajax zullen ze zich eens als kerels moeten gaan gedragen want met janken win je geen prijzen.
1 -2
EricAjax1
Gaat al jaren zo dat gejank over tegenstanders die hard spelen. Dat weet je toch als je bij Ajax speelt? Mentaliteit is echt het enige wat dit ajax kan opbreken en dat werd gister weer eens pijnlijk duidelijk
1 -1
goajaxgo
Ik ben nog steeds boos.
2 0
Cupmetgroteoren
Schei nou toch uit man met dit gejank. Je mist een half elftal en de jeugdspelers staan er niet zoals de jong, van de beek en de ligt er wel stonden.
0 -2
ate74
Vorige jaar speelde je met een verdedigend blok bestaande uit Schone en Frenkie de Jong. Nu begin je ter vervanging van die twee met Gravenberch. Want Donnie en Siem staan alleen maar in de 16 van de tegenpartij te wachten. Ten Hag mag wel eens in de spiegel kijken. Deze pot heeft hij zelf verkloot met zijn startopstelling.
2 -1
Ar
Een jaar geleden liep Frenkie enkele wedstrijden ook te vaak te veel te diep. Toen verzoop Schöne. Nu deed Donny hetzelfde.
1 0
EricAjax1
Hou toch op we hebben het over FC Groningen!!! Daar moet je met Jong Ajax op zijn minst gelijk tegen kunnen spelen. Het is gewoon hetzelfde riedeltje als ieder jaar: de heren denken het op 80% te kunnen.
0 -2
LammertAlbertus
Its the Lefties Stupid , met Eiting , Taylor & ook Mendez zal het veel beter draaien.
Ajax speelt sinds 18/19 seizoen met minstens 5 lefties en lefties left, Neres links-, ipv rechts-voor .
Iemand heeft hen dat ingefluisterd en of dat werkte & nog steeds werkt .

Dus zonder classy creative lefties Ziyech Blind Neres speel je best met de 3 overgebleven classy lefties :
Carel Eiting Kenneth Taylor & Alex Mendez .

Wat de aanvallers Naci Ünüvar & Sontje Hansen zijn nu al minstens van het nivo Promes & Babel .
Zelf ben ben ik niet enthousiast over Traoré maar hij is zeker niet minder dan Babel
over Ryan Gravenberch ben ik ook niet zo enthousiast , voetbal is 3% met de bal en 87% zonder bal , aan de bal is Ryan meer dan prima maar zonder bal vind hem ronduit zwak .

Tadic zou ik op Ziyech's positie dus op 10 zetten .

Eiting op 6 Tadic op 10 Taylor linkshalf .

Alex Mendez kan op 10, rechtshalf en linksvoor .

Promes Babel & Traore zijn lopende spitsen zij behoeven verfijnde creatieve passers , lefties zijn veelal de betere / beste passers dus Ziyech Tadic Eiting Mendez & Taylor .

Naci & Sontje kan je vanaf nu elke Ajax1 match dr wel ingooien , ze kunnen het nivo geheid aan, denk zelfs dat ze het Ajax1 nivo omhoog krikken.

Nu Ajax uitgeschakeld is in de CL hoor je Perr Schuurs voortaan in de basis te zetten. Hij speelde heel goed tegen AZ , maar in de laatste minuut kopt Boadu raak, zulke dingen overkomt Virgil ook en Matthijs Daley Blind & Joel Veltman ook geregeld, zij worden dan niet uit de basis gehaald en Perr Schuurs wel en daarin laat Ten Hag zien dat ie nog geen echte topcoach is .

Als Johan Cruijff een jonge speler Ajax1 basis rijp vond dan gaf ie ze ongeacht of ze nu wel of niet goed speelden 6 wedstrijden standaard , waardoor ze 9 vd 10 x doorbreken .

Foutjes moeten ze durven en mogen maken , spelers vooral jonge spelers worden niet beter ja eerder minder als ze bij een gemaakt foutje je ze meteen afstraft .Varela
Mazraoui Schuurs Martinez Tagliafico
Eiting
Donny Taylor
Tadic
Promes Ünüvar
0 -2
Ajax114
Ach je bent een trainer van niets en dan een waardeloze medische staf, scouting en hopeloze technisch directeur en je weet dat dit seizoen de weg naar beneden is ingezet. Er is hopeloos gefaald afgelopen zomer door technische mensen binnen Ajax. Wat mij betreft tijd om schoon schip te maken, te beginnen met Overmars en de scouting.
4 -2
ajaxinho
Waarom meteen zo zielig doen?
Naar iedereen de vinger wijzen.

Wat had jij allemaal anders gedaan?
Vertel..... ben benieuwd.
0 -1
Boer Gijs
Een vervanger voor de Ligt halen die ook echt op zijn plek bij Ajax kan spelen. De vervanger voor Frenkie (Marin) iets vaker en beter bekijken en dan niet halen, maar Propper. Schone niet wegdoen zonder betere vervanger. En een vervanger voor Dolberg halen want dat is ook niet gebeurd met gevolg dat we nu te weinig scoren en te veel tegen krijgen
0 0
Schip
De wissels hebben het juiste effect gehad.

Je kunt er geld op zetten. TH kan zijn eigen falen nooit maar dan ook nooit toegeven. Kan hij gewoon niet. Sterker nog, hij maakt er een slimme ingreep van. Triest.
4 -1
ST
Precies Erik. Je had met Eiting en Traoré moeten beginnen.
3 -1
ajaxinho
Ik hoop dat hij die les wel geleerd heeft.

Babel even plaats maken voor Traore.
Hij moet zich erin knokken zoals Promes.

Snap niet waarom Gravenberch ineens de voorkeur krijgt boven Eiting.
Zonder Eiting speelden we vorig jaar geen CL.
Enige reden die ik kan bedenken is zijn kwakkelende fitheid.
Zou zonde zijn... hij is te goed voor de bank.
0 0
Hagmag
Ten Hagmag zich dat zelf 100% aantrekken. Daar ben jij verantwoordelijk voor. Daar kan jij nu wel invloed op uitoefenen. Sparta zelfde liedje. Motivatie en mentaliteit moet 110% zijn. Iedereen wil van Ajax winnen. Wist je dat dan nog niet druiloor......
4 0
Jelephi
Ben jij er ook weer idioot
0 -4
Schip
TH begint de nieuwe seizoenshelft gewoon zoals hij de vorige eindigde: absurd slecht.

Zonder Ziyech zie je wat er over blijft van de trainer TH. Namelijk hetzelfde als zijn eerste halve jaar: minder dan Keizer.

Heeft de kloten niet voor jeugd te kiezen, maar zet Tadic op rechts waar hij standaard kut speelt, om Babel maar te kunnen laten spelen. Zo'n lafbek deze gast.
4 0
grannig mokum1
Precies
1 0
FerdiZ
Kan niet alles winnen, volgende week PSV keihard aanpakken!
0 -4
MPAjax
zoals je de wedstrijd eindigde had je moeten beginnen, goed gezegd maar dan ook met de spelers die op het einde speelden he
1 0
Ajax27
En als die volgende week slecht spelen en invallers Siem en Gravenberch top spelen die weer laten staan? Zo kun je van vandaag 7 spelers volgende week op de bank zetten.
0 -1
BRAMHOUTEN
wat een paniek weer zeg. we verliezen van Groningen, we missen blind, ziyech, neres en Onana, 4 toppers, daarbij speel je tegen een groningen wat tot de bot toe gemotiveerd was. je krijg 2 schijt goals tegen. maar iedereen gelijk weer in paniek. Az wint met stront geluk bij Heerenveen en wij verspelen nu het kampioenschap. psv en utrecht wordt ook lastig maar steun je team. siem kan ook niet meer
1 -9
Ajax114
Blijf jij maar lekker de waarheid ontkennen. Er klopt helemaal niets binnen Ajax omdat niemand kritisch is. Tientallen miljoenen zijn verdampt en niemand die er iets van zegt. Het mag allemaal maar gebeuren.
3 0
Marcao
Ja beste Erik. En welke joker zet dan ook Opa Siem en Opa Veltman in het veld?!
3 0
Ajaxsupzuidned
Met dit centrum win je weinig wedstrijden en geef je heel veel ruimte en kansen weg!
1 0
oudzuid2
"Zoals je de wedstrijd eindigt, moet je ‘m beginnen"

zonder Siem de Jong dus, maar dat begreep Erikje vanmiddag helaas nog niet
2 0
MPAjax
wie niet horen wilt ... dacht dat ze in de achterhoek zo nuchter waren
0 0
Lagasj
En wie blijft er buiten schot? .....
3 keer raden, maar het begint met een O
4 -1
Boer Gijs
Overmars die Siem contract van 4 jaar gaf
2 0
Ajax114
En Kik Pierie kocht voor 4 M . Waardeloze incompetente luilak is die Overmars.
1 -1
fanforeffer
De slappe instelling en het lage tempo spelen we nu al enkele weken en niemand die er wat aan doet !!!! Ten Hag blijft falende spelers op stellen als beloning voor hun slappe inzet ! De frivole hakballetjes en boog balletje zijn totaal niet op hun plaats. Tadic speelt het hele seizoen al onder zijn kunnen en speelt gewoon slecht . Veltman blijft de langzame opbouwer. Babel is geen vooruit gang eerder een stoorzender ,Siem de Jong en KJH zeker geen Ajax niveau.
0 0
DonQ
Begin dan ook met die opstelling Erik..
1 0
Radie125
zo nu ga ik even de frustratie van me af sexen
1 -2
MPAjax
zou liever sex hebben na een overwinning op real madrid
0 0
suarez2009
geniet ervan pik
0 0
Dennis129
Iedereen geeft de opstelling en de trainer de schuld. Ook ik zou bv Siem niet opstellen maar dat is niet de reden dat je verliest.
Maar de hoofdoorzaak is gewoon de waardeloze mentaliteit van de verwende diva’s op het veld.
Structureel wedstrijden op 70% ingaan. Ook hiervoor heeft ten Hag al meermalen gewaarschuwd. Maar dan was het vaak een ingeving of geluk dat aan onze zijde hing. Nu de extra klasse ontbreekt hebben we gewoon niet zo een heel bijzonder team en is gewoon 100% inzet vereist. Kapot lopen ergeren aan die slappe hap.
2 0
Cello
Precies. Ik heb hetzelfde. Ook ik zou Siem niet opstellen, maar......zelfs mèt Siem in de basiself hoor je alsnog te winnen bij Groningen. In onze basiself had je gewoon op iedere positie (dus incl. Siem) een betere speler staan. En dus bij deze einduitslag en het vertoonde spel kan je maar 1 conclusie trekken dat het team het zelf heeft laten zitten. En dat begint bij inzet......
0 0
GotnohairWedontcare
De trainer is ook verantwoordelijk voor de mentaliteit van zijn elftal. Ik vind Ten Hag een prima trainer, maar je mag vandaag best zeggen dat hij wat steekjes heeft laten vallen. Nu maar hopen dat iedereen ervan leert en dat we tegen PSV een extra gemotiveerd team zien.
0 0
Cello
Trainer is verantwoordelijk voor de mentaliteit van zijn team??. Ik weet niet of ik het daarmee eens kan zijn.
Ik denk dat Ten Hag zijn wedstrijdvoorbereiding vrijwel telkens hetzelfde doet, waarbij hij alles en iedereen optimaal voorbereidt. Dan maakt het geen verschil wie de tegenstander is. Hij wijst op de sterke en zwakke punten van de tegenstander, drukt zijn spelers op het hart volledige inzet te tonen, niet slap aan de wedstrijd te beginnen, etc, etc....of het nu Groningen is of dat het uit bij Real of Juve is....
Dan kan je idd wijzen naar de opstelling, maar zoals ik hierboven al schreef als reaktie op Dennis....op iedere positie hebben we een betere speler dan Groningen en dan moet je 'gewoon' kunnen winnen van datzelfde Groningen......
Behalve dan als ondanks alle waarschuwingen vooraf, alle info bij de wedstrijdbespreking het team de wedstrijd ingaat op 70%. Dat kan niet. Dat kan bij geen enkel team....dan vraag je om moeilijkheden en vandaag kreeg je die.
0 0
GotnohairWedontcare
Waarom kan je het daar niet mee eens zijn? De trainer moet alle spelers op scherp zetten en daarna de beste/meest scherpe spelers het veld in sturen. Op het moment dat een trainer dat niet meer kan (en ik zeg absoluut niet dat we nu op dat punt zijn), is het tijd om een andere trainer te zoeken.
0 0
suarez2009
Veltman en Siem de Jong horen totaal niet in Ajax1 thuis. Ongelooflijk dat deze spelers zoveel krediet hebben. Schandalig ook hoe sommige 'supporters' alles door een roze bril bekijken en kwaad worden bij kritiek over deze spelers.
5 0
MichelAngelo66
Je kan Veltman wel overal bijhalen, maar het eerste doelpunt laat onz vriendelijke Martinez zijn man gewoon weglopen en de beste Varela zit op zijn knieën met zijn armen langs zijn lichaam. Hij mag de bal gewoon in zijn handen pakken binnen 16 toch?
Doelpunt twee loopt Gravenberg ongelofelijk te kloten en na balverlies loopt ie terug alsof hij boodschappen aan het doe is. Veltman kan daar allemaal weinig aan doen.
0 0
michaellaudrup
Het ongelukkige spel begint al bij de opstelling.
3 0
Boer Gijs
En wie besloot te beginnen met deze opstelling?
6 0
Knalpot
Tja je had ook nooit Matusiwa moeten laten gaan, onmisbaar voor een ploeg met zoveel primadonna's.
2 -5
Robeerke
Komt door jouw opstelling Erik.
9 0
Joseph
Zeg gewoon dat je met Siem de Jong een fout hebt gemaakt! Die jongen kwam niet mee bij PSV, kwam niet mee in Australië en was een paar jaar terug ook te zwak om mee te komen bij jong Ajax! 1 wedstrijdje tegen 2e klasse amateurs en hij staat in de basis..

Deze jongen is een volstrekte schande in de selectie, Overmars moet zich rot schamen dat hij dit toegelaten heeft. Ten Hag moet al zn assistenten er uit gooien. Heel Nederland ziet het, behalve de 3 man die er over gaan..
2 0
MPAjax
inderdaad, sinds zijn zware long blessure is het liedje uit
0 0
ajax4ever01
Ten Hag, vorig jaar zat je alles mee met name met de selectie die je had maar dit seizoen bak je er weinig van. Je faalt keer op keer met je selectiebeleid. De stand in de ranglijst verbloemd het nogal dat je nog trainer bent maar het voetbal is zonder Ziyech, Neres en Blind niet echt bepaald meer om aan te zien. De jonge spelers wil ik hierbij sparen, maar ik vind dat Tadic, Donny en Veltman al een lange tijd behoorlijk ondermaats presteren en daar zou je van verwachten dat die gasten de ploeg op sleeptouw nemen. Wat mij betreft moet er dan ook eens een signaal naar die spelers komen dat ze nu echt eens moeten opstaan.
6 -1
michaellaudrup
Idd die Tadic speelt de laatste tijd ook als een natte krant.
0 0
Topteam
Zoals je de wedstrijd eindigde moet je hem beginnen. Precies dat. Precies die opstelling
3 0
Leviathan
Gelukkig zegt hij dat wel zelf.
0 0
Ruff Rhythim
De 1 april grappen zijn vroeg dit jaar...
1 0
Truth
Ja, zoals je de wedstrijd eindigt moet je hem beginnen. Dat geldt ook voor je opstelling
0 0
Ajaciedforaltijd
Hoe lang tolereren we dit nog van Erik?
2 -1
Benleiden
Ik ben al maanden teleurgesteld over Erik. Zou het misschien nauw met elkaar samenhangen? Wat een man joh...broekenbouterd
3 0
AjaxHoorn
Haha, wat een opmerking. Begin dan met de juiste opstelling. Er is 0 reden om met Siem te beginnen, een te trage Tadic op een buitenpositie te zetten en vervolgens Traore laten banken.
2 0
michaellaudrup
En Babel aan de verkeerde kant en Veltman zonder opbouw aan de rechter kant.
1 0
donpedroh
Geen Ziyech geen Ajax
2 0
Ajax412
Het had vandaag echt weinig met de afwezigheid van Ziyech te maken. Als hij er bij was geweest en de rest had alsnog zo belabberd gespeeld, had Hakim ook het verschil niet gemaakt.
0 -3
DeKes
Moet die man niet eens aangesproken worden en verantwoordijng afleggen!
Iedereen voorzag grote problemen met die beginopstelling, behalve deze man!
Ziet hij dit nou écht niet!
Dan opzouten en snel.
Met de juiste mensen op de juiste plaatsen is Ajax vrijwel onverslaanbaar, is gebleken!
0 0
Leviathan
Wat hij met Ajax bereikt heeft verdient wel iets meer krediet als het eens mis gaat. Voorlopig gaan we gewoon op de titel af nog AZ gaat sowieso punten verspelen nog..

En de juiste mensen op de juiste plaatsen.. Natuurlijk, maar je mist wel even Blind Ziyech Neres en Onana! Onana had vandaag denk ik niet het verschil gemaakt, want die 2e is vrijwel iedereen kansloos als ie vlak voor je neus van richting veranderd wordt.

Er moet gewoon een goede CV komen we missen de ligt achterin en nu ook Blind en het middenveld mis je soms ook iemand zeker als Ziyech er niet is.
0 0
Patrick78
Ik ben fan van Erik maar hij is verantwoordelijk voor deze nederlaag. Stop met Veltman als CV, Tadic als spits en De Jong in de basis.
3 -4
RayJordaan
Als buitenspeler is Tadic al helemaal niets, veel te traag
0 0
b.hulshof
Kijk in de spiegel TenHag iedereen met voetbalverstand om me heen zij gisteren al Eiting ipv Gravenberg en Traore voor Babel. Ben langzaam helemaal klaar met deze tactische onbenul als trainer. Waarom met deze opstelling beginnen en waarom in de rust geen wissel doorvoeren.
2 0
Boer Gijs
Volgens mij is AS zelden zo eensluidend: Eiting en Ttaore ipv Siem en Babel
0 0
lauw
Dan moet je de goede mensen opstellen kale gek.
5 0
Jelephi
Hou toch je mond sjenkie. Dan moet je niet beginnen met Gravenberch en Siem de Jong in de as.
3 -1
ajaxfan83
heeft ten hag het over zn eigen opstelling.
zoals je eindigd moet je beginnen
2 0
ajaxdordtt
Dit is toch hilarisch? Die man is echt niet helemaal goed. Geen enkele vorm van zelfreflectie.
4 0
gusanito
Klopt halve zool. Dus waarom stel je ze dan ook niet zo op. Ongelofelijk.
7 0
Johan1
Ja sukkel, je had moeten beginnen met een andere opstelling. Je geeft zelf toe dat het na de wissels beter ging. Waarom niet zo beginnen? Omdat je stronteigenwijs bent, neo-Guardiola.
5 0
Lewis Hamilton
En wie maakt die opstelling dan? Volgens mij doe jij dat, Pep ten Hag.
7 0
PeterVKV
TH is gewoon een goede coach maar natuurlijk geen wonder coach. Gewoon een mens die fouten maakt zoals vandaag met het opstellen van Siem. Je mist je 2 beste passers met Blind en Ziyech en dan breng je Siem terwijl je dat moet opvangen met een passer als Eiting. Omdat Siem en Donny beiden lopers zijn met diepgang komt alle druk qua passing bij de 17-jarige Gravenberch te liggen die nu natuurlijk wordt afgemaakt terwijl de fout bij TH ligt. Deze heeft er hopelijk wel van geleerd. Net zoals hij gezien moet hebben dat Babel geen rechtsbuiten kan spelen en dat alles langs Siem heen gaat op dit niveau.
2 0
ajaxdordtt
Hoevaak is hij nu met een verkeerde opstelling begonnen? Echt minstens 30x sinds hij trainer is.
4 -1
AFCA1211
Had je me een andere opstelling moeten beginnen pik
3 0
blessure
Toen ik de opstelling zag, had ik al gegeten en gedronken.
Wat doet die bejaarde er in?
Waarom niet direct met Eiting en Traore begonnen?
Waarom die wissels zo laat.
Eerst wachten op de 2-0 van Groningen en dan pas wisselen.
Onbegrijpelijk gewoon.
3 0
Toon meer reacties