Eijken volgt Henrichs op als voorzitter Bestuursraad

FinnDekker, 23-01-2020 om 22:50, 6213 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hennie Henrichs is niet langer de voorzitter van de Bestuursraad van Ajax. Na acht jaar treedt hij af. Zijn vervanger is Frank Eijken. Ajax meldt donderdag via de eigen site dat de verandering officieel is. 

'Tijdens de reguliere algemene Ledenvergadering herstelde Eijken van een longembolie, waarop besloten werd de benoeming uit te stellen', schrijft de Amsterdamse voetbalclub. Van uitstel kwam geen afstel: Eijken is nu alsnog voorzitter. 'Frank Eijken is geen onbekende bij Ajax. Hij had van 2003 tot 2011 zitting in de Raad van Commissarissen.'

'Ik weet dat hij een goed bestuurder is en ik ben ervan overtuigd dat hij de vereniging goed zal leiden', aldus Henrichs over Eijken. Verder bestaat de Bestuursraad uit Jan Buskermolen, Ruud Haarms, Wendy Nagel, Cees van Oevelen, Maarten Oldenhof en Dick Schoenaker.

'We hebben onder vuur gelegen', blikt Henrichs terug. 'Er is altijd kritiek bij Ajax, ook van binnenuit. Dat is nooit leuk, maar aan de andere kant: het hoort ook bij Ajax, het maakt de club sterk. Je moet gewoon vertrouwen houden in de lijn die je hebt uitgezet.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
De taak van de RvC is onafhankekijk de directie controleren en zorgen dat de hand op de knip wordt gehouden (lees: de druk van supporters kunnen weerstaan die de meest waanzinnige dingen roepen en exhorbitante aankopen eisen). Ze moeten volledig onafhankelijk opereren. Dus men roept hier: die en die is een lul, etc. Gaat erom dat ze hun taak goed uitvoeren.
0 0
PetrusKeizer
de ene eikel weg, de andere Eijkel er voor terug.
6 0
BrandjeXL
De ene rat voor de andere rat. Maar goed, bij mijn weten kan de bestuursraad alleen de RvC wegsturen en kiezen en hebben ze verder amper macht binnen Ajax dus laten we ze niet te belangrijk maken.
3 0
Naoro
Super dat Hennie weg is! erg blij!

Wat kut dat deze man er voor terugkomt, dude niemand moet je ga wat doen met je leven.
7 0
je
Handje klap
3 -2
Babangida83
Gevoelig verlies voor de club Ajax, deze benoeming. Niet eens dicht bij een neutrale benoeming dit. Ben heel benieuwd hoe zich dit gaat wreken de komende jaren. Natuurlijk weer iemand die zich in t begin weer moet profileren...

Hij vond t beleid van vóór de revolutie ook prima. Begreep niet wat er aan mankeerde. Behalve die rode cijfers dan, dat was natuurlijk niet zo goed...Maar ja, je kunt niet alles hebben.
5 0
Web
Ik heb hier geen mening over, omdat ik er dom weg veel te weinig van weet
Zou dat niet voor de meesten gelden hier?
Het gaat zowel sportief en financieel goed met Ajax, de ene naar de andere sponsor komt binnen
Dat is mijn graat meter
1 -4
Ajax114
Jij begrijpt er zoals zo vaak weinig van.
0 0
MosesD
Er wordt hier zoveel doms geroepen. Tenenkrommend. Zo roept er eentje dat er geen sollicitatie aan te pas is gekomen. Alsof het om een directiefunctie gaat. Deze man is gewoon democratisch gekozen door de leden. Ik ken hem niet, dus laten we idd gewoon even afwachten. Ik was niet zo'n fan van Henrichs, maar er was zelden tot nooit kritiek op de overige bestuursleden. Dat is toch wel wonderlijk.
0 -1
Cupmetgroteoren
Men moet iemand aan het kruis nagelen. Er moet altijd een vijand zijn, ook als het goed gaat. Mensen kunnen niet gewoon rustig thuis een kopje thee drinken en de vissen voeren, worden ze onrustig van. Paar minuten later moet er weer iemand hangen. Vroeger gingen ze naar het amifitheater of het middeleeuwse plein om ff rustig te worden, nu tikken ze hun frustratie af op hun keyboard. Het is de bloeddorst van de massa.
0 0
je
Ji bent de grootste Engnek.
Misselijk makend wat ji schrijft bbblllluuuuhhhh
2 -6
Web
Ik heb er nog steeds geen menig over goed?
Maar verder ben je wel duidelijk, vooral inhoudelijk
4 -1
je
Deze meneer heeft in de Rvc gezeten niet goed gefunctioneerd binnen mijn mooie cluppie .
En nu maken we hem voorzitter .
Meneer Hennie Henrichs kan samen met Arie (Ratje) van Os lekker als zelfbenoemde Ereleden lekker achter over leunen in de Skybox en nog steeds hun invloed hebben want deze meneer is gewoon een loopjongen voor deze 2 achterbakse wezens . .
6 -3
Web
Dan sta ik er wel heel slecht op
1 -2
Lagasj
Mensen zonder mening zijn de ergsten. En toch nog reageren en een suggestieve vraag stellen.
Ik ben bang dat je gelijk heeft.
Je bent of een grote engnek, of een vazal van de klootzakken.
Maar in ieder geval iemand met een dubbele agenda.
2 -4
rodnet
Van 80% van de mensen zou je van harte moeten hopen dat ze hun op niets gestoelde meningen voor zich zouden houden. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat als je geen mening over de rol van Henrichs tijdens de Cruijff revolutie hebt, je waarschijnlijk onder een steen hebt geleefd en in ieder geval geen enkele moeite hebt gedaan jezelf te informeren.
1 0
Cupmetgroteoren
Overdrijf niet zo joh.
0 -1
Web
Je bedoeld dat hij gelijk heeft met je?
Prima toch, ook jij bent HEEL duidelijk.
En ik heb HIER over nog steeds geen mening
4 -2
je
Wat begrijp je niet er is geen open sollicitatie geweest voor deze functie dat roept vragen op .
En het wordt gepresenteerd als of iedereen er mee eens is .
Hou ji je blinddoek maar op klaar ben ik met jouw ik ga hier geen energie insteken veel heel veel sterkte.
1 -2
je
Hij trekt vanzelf wel weer een rookgordijn op let maar op .
1 -2
Juichtoon
Tjonge jonge er komt er weer een terug die zelf mede aan het bed zat toen Ajax langzaam stierf.
Ik stem tegen.
9 -2
Lagasj
Ongelooflijke inteelt.
Er had een open sollicitatie met een duidelijke profielschets gemaakt moeten worden door de RVC.
Dit was een mooie kans om schoon schip te maken met het verleden...... en wat doen die klootzakken? Een lulhannes uit de slechtste RVC sinds mensen heugenis.
Juist ja, achterlijk bestuur uit de vorige eeuw terwijl ze jong vers bloed hadden kunnen toevoegen in het bestuur.
Ik durf te wedden dat deze zakkenvuller nog nooit van het woord GOVERNANCE Opleiding voor Commissarissen & Bestuurders gehoord heeft.
Laat staan gevolgd heeft.
En zo rommelt dit inteelt zooitje gewoon door.
GOVERNANCE heren, je zou het verplicht moeten stellen van de directeuren tot de RVC en zeker de tot alle leden van het bestuur. Ja ook oud voetballers. Dat heet modern bestuur.
Besturen moet je leren in 2020
Ze leren het nooit. BAH !!!
6 -2
davy14
Ik begrijp wat je bedoelt, maar de RvC gaat niet over de vereniging Ajax.
3 0
Lagasj
OK wist ik niet, raar.
Maar de vereniging heeft dan toch wel een RVT. Wie controleert dat zooitje anders?
Dat is n.m.l. wel wettelijk verplicht.
1 -1
Babangida83
De vereniging gaat als grootaandeelhouder (meerderheidsbelang) over de benoeming van de RvC van de NV Ajax. De RvC controleert de directie van Ajax NV, zoals Be Sar etc.

De bestuursraad met daarin de voorzitter van de vereniging hebben dikke invloed op de koers van de vereniging. En zo heeft Eijken als voorzitter dus de mogelijkheid om druk uit te oefenen op de RvC en daarmee indirect de directie van Ajax. Met in t bijzonder welke poppetjes daar zullen worden vervangen.

Daarom is bijvoorbeeld t Technisch Hart ook belemmerd in zijn werking, want dat zou een minder beïnvloedbaar orgaan worden. Immers, als je één poppetje weghaalt, hebben de andere twee nog steeds een meerderheid.
1 0
Lagasj
Maar er is toch wel iets dat die bestuursraad controleert?
0 0
Babangida83
De leden van de vereniging. Hoe dat in de praktijk gaat, dat weet ik niet. Maar over het algemeen heeft het bestuur de touwtjes redelijk in handen. En van wat ik opneem uit de media, gaat dat bij Ajax ook zo.

Daarnaast zijn dat bij Ajax ook degenen die nieuwe leden kunnen accepteren. Of dat was enkel de voorzitter, dat weet ik even niet meer (iemand?). Dus dat is natuurlijk een beetje een rare constructie, maar ook weer niet heel raar.
0 0
Web
wat zij je ook alweer?
Meneertje weet zelf ook hoe de vork in de steel zit
Vandaar dat ik zeg, hier heb ik geen mening over
0 -1
AlexIbarra
Ik vind Henrichs een verschrikkelijke lul, omdat...
Ik mezelf totaal niet bezig houd met de bestuursraad en iedereen die ik ooit over Henrichs heb gehoord, zegt dat het een lul, rat, achterbakse plucheplakker enz enz. is.
Henrichs lijkt nog niet geen Nazi maar wel van het niveau pedofiel, kakkerlak, terrorist.

Maar eerlijk gezegd weet ik heel weinig concrete redenen waarom hij nou zo vreselijk is.
Veel gebeurt natuurlijk achter de schermen maar kan iemand me duidelijk uitleggen waarom Henrichs de meest gehate man binnen Ajax is?
6 -1
Juichtoon
Google eens op Cruijff en Henrichs en lees nog eens na wat Johan over Henrichs heeft gezegd.
Hij stuurde zelfs bevriende dubieuze onderzoeksbureaus op Johan af, betaald door Ajax.
5 0
davy14
Nadat Eijken uit de RvC stapte kwam hij met dit:

“We voerden echt een goed beleid, maar het hield niet op. En de club is gebaat bij rust, dus zijn we opgestapt. Laat Cruijff en consorten het nu dan maar doen.” Momenteel heeft Eijken een eigen bedrijf, genaamd Eijken Media Management.


Ja er werd echt geweldig beleid gevoerd tussen 2003-2011... Met Coronel als voorzitter van de RvC en tegelijkertijd voorzitter van de club. Het belooft niet veel goeds, maar mensen kunnen veranderen... Ik heb in ieder geval geen vertrouwen in zo'n nieuwe bobo.
9 0
T.reckveugel
De stroman van de plucheplakkende farizeeërs, zelfbenoemd erelid, niemand weet waarom deze man, die als simpele administrateur en bureauklerk begonnen is, zo omhooggevallen is. Zijn grootste wapenfeit is het omdraaien van het mes in de rug van Cruijff. Daar wordt hij door alle slippendragers van de plucheplakkers op handen voor gedragen. Dat hij tegenwoordig elke keer naar de Johan Cruijff Arena moet is een schrale troost voor die trieste daad. Die naam hebben ze ook nog geprobeerd tegen te houden, dat is net niet gelukt. Walgelijke kruiper
15 0
Juichtoon
Zo kan Hennie tot in de lengte der tijden toch een vinger aan de pols houden. Dit is gewoon z'n stroman.
2 0
je
Vergeet Arie {Ratje} van Os zit erook nog .
Met Hennie zelf benoemde Ereleden .
2 -1
Ajax114
Het is echt verschrikkelijk zulke mensen binnen de club. Die Eijken is net zo walgelijk als die Henrichs. Lood om oud ijzer.
3 -1
Yo
Henrichs nu volledig weg uit de club? Heeft volgens mij echt 30 jaar ofzo achter elkaar bepaalde functies gehad.
0 0
Bjorn
Hoogst waarschijnlijk onderdeel van het Old Boys Network en daardoor verandert er niets.

Heinrichs, blijf eindelijk eens heel ver van Ajax vandaan.
7 -3
Maxipaxi
Wat zal hij daar voor opstrijken?
Veilige, niet al te zware baan. Ik denk modaal.
1 0
Redrum
Ik heb op dit moment geen idee of van Eijken een verbetering is, maar het feit dat die gore rat van een Henrichs eindelijk opgeflikkerd is vind ik persoonlijk grandioos.
9 -1
Ajax114
Ik ook maar die Eijken is niet veel beter hoor. Een grote enge kliek daar binnen de club. Ik walg ervan.
7 0
Maxipaxi
Eens!
3 0