Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ten Hag: 'Ünüvar ontwapenend jochie en heerlijke voetballer'

ThijsZwagerman, 23-01-2020 om 00:10, 15093 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is blij met doelpuntenmakers Siem de Jong en Naci Ünüvar. Waar De Jong een hattrick maakte, scoorde Ünüvar bij zijn debuut. Beide spelers stemden Ten Hag na afloop van Ajax - SV Spakenburg tevreden.

‘Het is heel leuk voor Siem, hij heeft er heel hard voor gewerkt’, opent Ten Hag in gesprek met FOX Sports. ‘Hij heeft veel blessures gehad en speelde vorig seizoen nog in Australië. In de eerste seizoenshelft heeft hij niet zoveel speeltijd gehad, maar in de winterstop heeft iedereen kunnen zien dat hij het uitstekend heeft gedaan. Die lijn trekt hij vandaag (woensdag, red.) door. Siem maakt de eerste drie doelpunten en dat zijn altijd de moeilijkste’, stelt Ten Hag.

Vervolgens gaat de oefenmeester in op Ünüvar, die zijn debuut woensdagavond opluisterde met een treffer. ‘Hij is mij natuurlijk al een tijdje opgevallen. Hij is een ontwapenend jochie, brutaal en een heerlijke voetballer. Hij moet nog heel veel leren, dat is ook duidelijk. Maar hij heeft veel kwaliteiten en die moet hij vooral verder ontwikkelen. Bij Jong Ajax moet hij zoveel mogelijk minuten maken, dat is een goede leerschool. Van daaruit moeten we afwachten hoe snel het gaat.’

Hoe snel het in de komende tijd met Ünüvar zal gaan, durft Ten Hag niet te zeggen. ‘We hebben met Gravenberch gezien dat dat nog best even kan duren. Hoe gaat hij er straks mee om om bij Jong Ajax te spelen? Of bij Ajax O19? Laat hij het dan ook zien? Laat hij het team dan goed spelen? Dat zijn allemaal zaken waar ik benieuwd naar ben. Ik kijkt uit naar hoe dat zich verder gaat ontwikkelen.’

Hoewel Ten Hag dus kritisch blijft, kon de trainer wel genieten van het penalty-moment in de 86ste minuut. Ünüvar mocht zijn zelf verdiende strafschop toen namelijk ook zelf nemen. ‘Het is mooi dat ze (de overige Ajacieden, red.) hem dat gunnen, dat zegt ook iets over hoe hij erop staat bij de spelers. Ik kan ervan genieten dat hij de penalty opeist en dat hij ‘m dan ook binnenschiet. Maar nogmaals: hij heeft nog een lange weg te gaan.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jornnn
Ik krijg het idee dat mensen alles aan wat ze denken te hebben gemist aan entertainment bij Nouri terug hopen te vinden bij Naci. Alsof hij het even zal gaan compenseren. Maar ondanks dat beide overeenkomsten hebben, is het eigenlijk niet fair tov Unuvar. Naci = Naci en er is maar 1 Nouri.
2 -6
SilverHaze
Die druk mag je hem niet opleggen inderdaad, maar ik werd er wel even stil van. Heeft niks met gemist entertainment te maken, maar het medeleven met een jongensdroom die hem ontnomen is.
3 0
EKS
Ik moest gisteren toch ook weer terugdenken aan het debuut van Nouri en die vrije trap tegen Willem II en wat er toen door het stadion ging.

Maar heeft bij mij dan niks te maken met een vergelijking tussen spelers, maar meer het moment.
7 -1
Arie Vink
Nee, men ziet gewoon erg veel gelijkenissen met Nouri’s debuut. Ook een bekerwedstrijd. Ook invallen en het publiek die ‘m toejuicht. Ook scoren bij z’n debuut en zo graag de penalty willen nemen (net als Appie die zo graag de vrije trap wilde nemen). Ook een toptalent. That’s it. Je hoeft ons niet te vertellen dat er maar 1 Nouri is.
9 0
JariHeijden
Er is maar één Nouri.
Er is maar één Gravenberch.
Er is maar één Ünüvar.
1 0
Ajaxmax
Mooi gesproken. Al die gasten met hun grote woorden/toponliners.
3 0
VoorAltijdNummer14
Trots op dit geweldige ventje!!!
2 0
De Stift
Dit maakt Ajax zo mooi. Natuurlijk was dit maar een wedstrijd tegen de amateurs. Maar wel: uitverkocht stadion en 7-0 winnen. En dan al die gasten uit de eigen opleiding zien spelen. Langzaam worden ze klaargestoomd voor het grote werk. De manier ook waarop het publiek Unuvar begroet, prachtig. Het zijn ‘onze jongens’. En ja, dat maakt het verdriet om Nouri weer zoveel groter. Ik hoop erop dat het publiek altijd zijn naam blijft scanderen. Eigenlijk verdient die kleine Nouri een vast eerbetoon. Elke 34ste wedstrijd, dus de laatste vanher seizoen, tijdens de 34ste minuut een minuut lang klappen. Dat we zijn talent, liefde voor Ajax en de stad nooit vergeten.
13 0
WantAmsterdam
Een club in Zweden, als ik het goed heb doet iets vergelijkbaars, een oud doelman ist overleden paar jaar geleden en nu klappen ze altijd tijdens “zijn” minuut en scanderen ze naam.
1 0