De Jong: 'Moet er staan als ik de kans krijg'

ThijsZwagerman, 22-01-2020 om 23:50, 4198 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Siem de Jong liet zich tegen SV Spakenburg zien met een onvervalste hattrick en is daar als vanzelfsprekend erg blij mee. De ervaren middenvelder speelt dit seizoen weinig en probeert zich te laten zien in de minuten die hij krijgt.

‘Voor mij was het lekker om weer te spelen en natuurlijk ben ik dan blij dat ik in de eerste helft drie goals kan maken. Dat geeft je weer wat vertrouwen en dat is op zo’n moment wel lekker’, opent De Jong in gesprek met FOX Sports.

Vervolgens gaat de middenvelder in op zijn huidige situatie bij Ajax. ‘Ik moet er staan als ik de kans krijg. Ik moet zorgen dat ik fit en sterk genoeg ben om wedstrijden te kunnen spelen. Gelukkig heb ik op het trainingskamp minuten kunnen maken, dat voelde goed. Met deze wedstrijd erbij, is het op dit moment ideaal. Natuurlijk ben je uiteindelijk bezig met meer en moet je er klaar voor zijn op de momenten dat je kans krijgt.’

Die kans krijgt De Jong echter niet vaak. De voormalig aanvoerder kent zijn rol. ‘De club heeft de laatste jaren aardig wat stappen gemaakt, dus ik weet mijn rol in het team. En ik weet ook dat ik er klaar voor moet zijn op de momenten dat ik wél de kans krijg.’ Vrede met zijn reserverol heeft De Jong echter niet. ‘Daar ben ik nog te jong voor. Ik hoop de komende jaren nog veel wedstrijden te spelen, dus voor mij is het zaak om deze momenten te pakken en te zorgen dat ik topfit ben.’

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Blijft een held. Mooi voor hem dit avondje, al is het tegen Spakenburg. Tadic en Babel scoren niet, hij wel, 3 keer. De kampioenswedstrijd in 2011 met het behalen van de 3e ster, 100% op zijn conto. Maja dat weten de meeste AS'ers hier niet, want toen konden z e nog niet lezen en schrijven en helemaal geen Ajax volgen.
5 -1
Weloveajaxxx
Duimpje, maar lekker kort door de bocht. Xd
0 0
trodat4030
Opmerkelijk dat hij niet de MOTM werd. Iemand die een perfect hattrick scoort, hoort ten alle tijden de MOTM te zijn. Dat gezegd hebbende vond ik Eiting en Traore echt heerlijk om naar te kijken. Carel speelde voor zwarte Piet en strooide met passjes waar je je vingers bij kon aflikken. Liet even zien dat hij echt dé opbouwende middenvelder is in deze selectie. Traore scoort er 2, schiet nog op de paal, maar is daarnaast ook totaal niet egoïstisch. Legt altijd af als het de juiste keus is, als je er dan nog 2 maakt en bijna 3, vind ik dat echt heel knap. Zeker voor een spits die van nature wat ego moeten zijn en op een vrij jonge leeftijd (wat vaak nog zorgt voor oogkleppen), vind ik hem echt bijna altijd de juiste keuzes maken. De perfecte mix tussen egoïstisch en sociaal. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven. Ben blij dat hij zich de laatste maanden zo goed profileert, al is het wel wat kut voor Brobbey.
4 0
Babangida83
Voorheen hadden we Kluivert en Kanu. Straks Traore en Brobbey. Onverdedigbaar met Unuvar en hopelijk nog een leuke aankoop er omheen. Misschien Lang als die goed terugkomt. Heb je Gravenberch en Eiting daar nog achter die allebei een assist kunnen geven per wedstrijd. Sorry, ik dwaal af, maar wat een toekomst.
1 0
timot1
Als Willem II Europees voetbal haalt dit jaar moeten ze meteen Siem komen ophalen bij Ajax. Zou voor hen de perfecte ervaren speler zijn die zo’n ploeg nodig heeft om wat potjes te overleven in Europa. Ik gun hem ook nog een paar mooie jaren met veel minuten.
3 0
appeltje
Willem II is vooral goed in 'omschakelvoetbal'. Daarvoor is Siem niet geschikt. Die wordt pas echt nuttig als hij in de vijandelijke 16 staat. Bovendien beschikt Willem II volgend seizoen waarschijnlijk nog steeds over Ndaishimiye, een echte nummer 10.
0 0
BillSplate
Eerlijk is eerlijk die eerste goal knalt ie er wel lekker in. Gretige indruk maakt ie daar.
4 0
Joseph
Leuk voor Siem, zo'n wedstrijdje op zijn niveau, onderscheidt zich er goed bij..
2 -8
EKS
waarschijnlijk bedoeld met een knipoog, maar goed heb er vertrouwen in dat hij zich ook in de eredivisie kan onderscheiden. Voor een Sparta zou het een geweldige voetballer zijn.
1 0
Eastwood
Top gedaan Siem!
5 0
redfella
Siem oogt weer supper fit en een aantal kilo lichter heerlijk om naar te kijken weer.
3 -2
Montana
Iedereen heeft een mening over Siem. Waar je echter niet omheen kan is dat zijn timing nog steeds zijn grootste wapen is. Lijkt wel iets van de 10en die we afgelopen jaren hebben gehad. Siem, Klaassen, Donnie... Niet per se sierlijk maar altijd op de goede plek.
6 0
appeltje
Ekkelenkamp ook!
3 0
Robbie en de Kock
Als hij dat nu ook tegen Getafe kan mag hij van mij een basis plaats volgend jaar .
2 -2
Ferd
Aflopend contract. Dat gaat Mino nooit verlengen natuurlijk
0 0