Ten Hag over rol Babel: 'Vergt aandacht en tijd'

JesseTH, 19-01-2020 om 17:45, 10865 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erik ten Hag vraagt van de buitenspelers bij Ajax andere dingen dan de meeste trainers vragen van hun vleugelspelers, zo maakt hij duidelijk tijdens de persconferentie na Ajax - Sparta Rotterdam. Ryan Babel speelde op rechtsbuiten en moest daar nog wennen aan de taken die hij meekrijgt in Amsterdam.

'De buitenspeler hoeft niet continu tegen de lijn aan te spelen', verklaart Ten Hag dan ook. 'Hij heeft er heel veel bewegingsvrijheid, maar dan gaat het vooral om tegengestelde loopacties maken om de tegenstander in verwarring te brengen. Dat vergt aandacht en tijd. Daar moeten de ploeg en hijzelf aan gaan werken.'

Uiteindelijk zag Ten Hag, ondanks de mindere fases, overlevingsdrang bij zijn ploeg. Lisandro Martínez nam daarin het voortouw door een hard schot van de lijn te halen. 'Martínez straalt dat uit. Hij maakt foutjes van ploeggenoten goed en doet er alles aan om de wedstrijd over de streep te trekken. Het is magnifiek hoe hij dat deed, een toonbeeld.'

Tot slot verklaart Ten Hag zijn wissels. 'Ziyech valt uit, een nummer tien. Ik had kunnen kiezen voor Siem de Jong, die een heel goed trainingskamp heeft gedraaid, of voor Jurgen Ekkelenkamp, die het heel goed heeft gedaan tegen Telstar en ADO Den Haag voor de winter. We brachten Carel Eiting omdat we iemand nodig hadden die echt op zes kon spelen. Hij is een organisator en ik denk dat we dat in die fase ook nodig hadden. Dat heeft hij meer dan uitstekend ingevuld.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Dexy
Babel speelde op zich een prima pot gisteren (balvast en prima aanspeelpunt), maar je ziet wel dat hij niet helemaal goed tot zijn recht komt op rechts. Ik zie hem liever in de spits of op links.

Hoop dat Neres snel weer fit wordt. Je mist nu gewoon teveel diepgang en onvoorspelbaarheid op rechts.
0 0
PJK54
Typische antwoorden van onze professor die het altijd weer voor elkaar krijgt spelers op posities te laten spelen waar ze niet uit de verf komen.
Als ik het zo links en rechts lees is het dus een beetje een paniekhuur want eigenlijk hebben we Ryan helemaal niet nodig en ligt het probleem in een heel andere linie!!
1 -3
ajaxdordtt
Duh. Het probleem ligt al het gehele jaar op Rcv en het middenveld.
0 -2
Bjorn2321
Die RCV was zondag gewoon de beste speler van het veld, maar dat willen de haters toch nooit zien. Ik ben zeker geen groot fan van Veltman, maar het is gewoon een goede RCV, zeker een van de (misschien wel de) beste in de Eredivisie.
0 0
Kikke
Nu begrijp ik waarom het zo slecht loopt bij Ajax. Tegengestelde acties waardoor de tegen partij in verwarring is? Hahaha nu begrijp ik ook dat Dolberg niet uit de verf kwam, als je dit soort boodschappen mee krijgt. Hoe maak je een speler kapot. Ten eerste weg trekken omdat je plaats wil maken voor een speler is prima. Maar als een speler opkomt, moet je hem afspeel mogelijkheden bieden, dus dichter naar de man met de bal toe komen. We deden een oefening in het veld dat erg goed hielp. Telkens na je gespeelde bal, je bal achterna lopen. Zoals laatste goal met Gravenberg, je duidelijk zag. Gravenberg liep door, zodat er mooie een tweetjes ontstonden. Gelukkig werd er niet weggelopen in tegengestelde richting :-) hahaha nu is mijn idee al helemaal bevestigd. We zijn zover gekomen desondanks Ten Hag. En als je als speler deze boodschap mee krijgt, dan is de verassing er aardig af, als je dat meedeelt in de pers. Echt hoop zo dat Ten Hag weggekocht wordt.
1 -2
waayop
Je denkt dat je het begrijpt.
0 0
altijdwelwat
Ten doet het altijd voorkomen alsof voetbal hogere wiskunde is, en alleen hij de som begrijpt.
0 -1
oudzuid2
"we gaan Babel rustig brengen en langzaam aan het Ajax spelletje laten wennen, maar zo rond mei moet ie er wel staan"
2 -2
OpaVerteld
Uhhhh...je haalt Babel toch omdat "hij er gelijk staat"....??
5 -1
JariHeijden
Hij stond er toch ook gelijk? Alleen de specifieke taken die Ten Hag vraagt van een buitenspeler zijn niet allemaal in een paar dagen ingeprent. Dat vergt aandacht en tijd. Maar het is duidelijk gebleken dat Babel gelijk inzetbaar is.
2 -2
Kikke
Hahaha gelijk inzetbaar, zeker, maar echt niet zoveel toevoegends, meer dan de andere jonkies? Die scoorde makkelijker hoor! Echt de voorhoede vind ik bar slecht.. altijd gevonden, desondanks de goals van Tadic en Ziyech.. hoeveel schoten heeft Ziyech nodig? Tadic hoeveel kansen verprutst hij? Vond de jonge garde een verademing, telkens bij Frank de Boer ging het pas lopen na de winterstop, als de jonkies er in kwamen en het spelletje Cruijff speelde. De trainers van het eerste, De Boer en Ten Hag, maken dat vervolgens weer kapot. Totdat ze weer door de resultaten gedwongen worden om te luisteren. Eeuwig zonde van Bosz dat die weg moest en van Jonk/ Cruijff.. toch echt het meest genoten toentertijd en wat had ik zin het volgende seizoen en wat heeft van der Sar dat toch verknalt met Dennis Bergkamp..
0 -1
OpaVerteld
Zeker, maar dan zou ik er ook gelijk staan na een staar operatie, twee nieuwe knieën en een heupprothese
0 0
PetrusKeizer
goed gezien, Opa :)
0 0
ajaxdordtt
Krijgen Frenkie, Matthijs en Lasse trouwens geen afscheid? Knullig allemaal.
4 -6
tyzinho
Barca speelt elke 3 dagen een wedstrijd en in Italië gaan ze voor elke uitwedstrijd een hotel in voor 2 dagen. Denk dat die jongens gwn amper tijd hebben voor een weekend Nederland.
0 0
ajaxdordtt
Frenkie is/was toch geschorst?
0 0
Lazell
Schone verdient hem nog het meest. Zou echt schandalig zijn als hij er geen krijgt.
2 0
ajax4ever01
Ja dat vroeg ik me ook al een tijdje af. Terwijl juist die 3 erg belangrijk zijn geweest.
3 -2
ST
Babel is past beter in het systeem dan Huntelaar. Traoré maakte ook een goede indruk. Huntelaar zal weinig minuten nog gaan maken verwacht ik. Is ook zijn laatste seizoen.
3 -2
Rentokill
Huntelaar valt weer terug in de rol waarvoor hij gehaald is: pinchhitter.
4 -1
flithje
Iemand zoeken die er meteen staat, en dan traoré die er al een paar wedstrijden staat op de bank zetten.
9 -2
Wilje
Waarschijnlijk uit voorzorg.
1 -1
Rentokill
Selectie moet zo breed mogelijk zijn.
0 -1
altijdwelwat
Maar Lang op 2 mindere wedstrijden beoordelen .... jammer.
3 -7
Kikke
Helemaal mee eens en vooral omdat supporters plus directie hem afvielen. Zijn droom kwam uit, scoorde drie keer en wordt afgemaakt in de pers vanwege zijn attitude.. Nou denk dat dit voor hem prima is, niet zo in de schijnwerpers, maar het is een super goeie gast en heeft heel wat meer in zijn mars dan Babel.
1 -1
Rentokill
Lang moet nog leren dat voetbal een teamsport is. Individuele klasse genoeg. Maar daarmee redt je het niet alleen.
3 -2
Wimmel
Wat een onzin. Ten Hag zag Noah al 2 jaar bij de jeugd en later bij de selectie. Alleen wanneer je als jeugdspeler keer op keer dezelfde fouten maakt dan betaal je een keer de rekening. Hopelijk leert Noah van zijn uitleen en komt hij sterker terug.
7 -2
altijdwelwat
Zoveel heeft Lang niet fout gedaan , op die 2 mindere potjes na
1 -4
EWJM
Dat gaat om meer dan alleen een minder potje spelen.. Het gaat om afspraken en in een team spelen en ook vuil werk willen doen.
1 0
Wimmel
Meen je dat nou? Al jaren is bekend dat Noah zijn (verwende) gedrag en zijn maniertjes hemzelf nog het meeste in de weg zitten. Die jongen had allang zijn debuut kunnen maken als hij de mentaliteit van donny of appie had gehad.
3 -5
geDaante
Was gewoon een jaar lang de beste in Jong Ajax hoor, en draaide een heel goede voorbereiding. Als je dan nog niet écht een kans krijgt en vertrouwen, dan is er wat anders aan de hand. Ten Hag staat niet bepaald bekend jeugd veel vertrouwen te geven, alleen als hij echt niet anders kan en het alternatief echt slecht is.

Het gaat erom wat hij op het veld brengt, het gaat niet om maniertjes, als coach moet je daar boven staan. En ja, hij bakte er laatste niks van, maar dat deed Klaassen ook de eerste paar maanden niet, dat doet Ekkelenkamp ook niet, dat deden er wel meer niet. Zo'n Babel mag wel in het elftal groeien, Lang krijgt die tijd niet.

Ervaring en aankopen gaan weer boven jeugd, want die zijn zogenaamd 'betrouwbaarder'.
0 -1
ST
Precies
1 0