Tadić: 'Fouten hadden tot puntenverlies kunnen leiden'

ThijsZwagerman, 19-01-2020 om 17:05, 5488 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dusan Tadić is logischerwijs niet tevreden over het spel dat Ajax zondag tegen Sparta Rotterdam liet zien, maar koestert wel de belangrijke drie punten. Ook sprak Tadić over zijn samenwerking met nieuwkomer Ryan Babel.

‘Het was goed om met hem te spelen. Het was natuurlijk pas zijn eerste wedstrijd, dus we hebben misschien meer wedstrijden nodig om de afstemming beter te maken. Daar moeten we ook over praten’, zegt Tadić in gesprek met FOX Sports over het samenspelen met Babel, waarna de aanvoerder ingaat op de met 2-1 gewonnen wedstrijd.

‘De eerste vijftien minuten waren goed. We waren fel en gaven veel energie, maar daarna gingen er steeds meer dingetjes fout. Dat geeft problemen en had tot puntenverlies kunnen leiden. Sparta kreeg aan het einde namelijk twee goede kansen’, is Tadić zich bewust van de grote kansen die Ajax in de slotfase weggaf.

‘Het was zeker niet onze beste wedstrijd’, vervolgt hij. ‘Het belangrijkste is dat we winnen, maar bepaalde dingen waren nog niet goed. Het liefst willen we winnen met mooi voetbal, maar dat is niet altijd makkelijk. Het belangrijkste zijn echter altijd de drie punten en die zijn binnen.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cello
Ik mis eigenlijk een echte leider binnen dit team. Een leider, die er bovenop zit tijdens de wedstrijd als sommigen hun taken binnen de lijnen laten versloffen. Liefst iemand van achteruit, die het spel dus overziet....echter geen één van de achterste linie heeft dat, Veltman niet, Mazraoui niet en Tagliafico en Martinez ook niet.
Dan krijg je idd al heel snel dat het team te hoog gaat staan en de gaten tussen de linie's te groot worden.
Onze mannen Tadic en Ziyech hebben die leidersrol ook niet echt in hun om medespelers tijdens de wedstrijd scherp te houden door ze aan te spreken....die moeten het meer hebben door zelf het voortouw te nemen met hun eigen spel. Maar vocaal laten ze zich minder gelden.
En van de rest kan je het nauwelijks verwachten, vaak puur en alleen omdat ze 'net komen kijken' en eigenlijk te jong zijn voor zo'n rol binnen het team.
Daarmee mis je een Daley Blind eigenlijk nog meer, waarvan ik wel het idee had dat ie buiten zijn eigen spel ook zich vocaal wel roerde op het veld.

Maar goed. Zelfs dan kan het heus nog wel gebeuren dat een tegenstander met 1 pass een middenveld en verdediging op het verkeerde been kan zetten.
Wat je dan wel krijgt is dat men minder snel de duels gaat verliezen, omdat je er dichter op zit vanwege het feit dat de linie's korter op elkaar spelen. En doordat de linie's korter op elkaar spelen, speel je ook minder gauw jezelf uit de wedstrijd en kan je je vertrouwde spelletje blijven spelen, immers.....met te grote gaten tussen de linie's is het gelijk druk zetten bij balverlies al een bijna vergeefse poging, gedoemd om te mislukken. En dan speel je je tegenstander eigenlijk in de kaart.
En daarom is het zo belangrijk, dat er binnen de lijnen ook 1 of meerderen zijn, die daarop letten en dan spelers binnen de lijnen aansturen. Op die momenten, tijdens de wedstrijden, zijn namelijk de mensen aan de kant (coach en staf) machteloos en komt het echt aan op de spelers binnen de lijnen.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
De slechtste wedstrijden van ajax worden gespeeld in de arena.
Gemakzucht, onderschatting van de tegenstander, het elftal dat veel te hoog staat, gapenende gaten tussen het middenveld en de verdediging, geen strijd om een bal te willen heroveren want het komt toch wel goed.

Hoe kan je sparta nou met 1 pass een heel middenveld en een verdediging laten doorkruizen, en elk duel puur op gebrek aan inzet verliezen.

Ik vind dit type spel verschrikkelijk lelijk om naar te kijken.
0 0
Schip
TH moet hier gewoon een duidelijk signaal geven aan de hele groep. Namelijk dat de beste spelen en dat krediet niet ten koste gaat van het ploegbelang. Tadic moet gewoon ff banken en Traore verdient een kans.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Helemaal mee eens.
Ik heb ook echt het idee dat de vaste kernwaarde er met de rem erop speelt, ze missen de drive om lekker voluit te voetballen.
0 0
aka
Idd
0 0
AFCAjax
traore moet er gewoon in staan ipv babel.
0 0
MichelBoerebach
Tadic moet eens een wedstrijdje gaan banken. Niks mis mee.
2 0
fanforeffer
Tadic werkt hard maar geeft te veel foute passes ,misschien rust ?
2 0
3*stars*3
Tadic oogt wat vermoeid.
Maar hij is zo’n trotse gozer begeeft niet gauw to.
Zag hem vandaag over een bal struikelen vanaf de rechterflank, schot op doel waar geen power in zat, te lang wachten met keuzes maken...
Ben niet vergeten wat voor inbreng hij vorig seizoen had hoor en dit seizoen zijn de stats ook goed maar af en toe wat gas terugnemen, kan geen kwaad.
In belang van Ajax.
2 0
sucre
had gewoon weer 3 assists op zijn naam kunnen hebben als spelers juiste vizier hadden.. zo matig was die..
0 -1
3*stars*3
Ho ho, ik ben een fan van deze man maar mag toch zeggen dat ik hem vermoeid vind ogen?!
Moet niet gekker worden, als mensen hier hun mening niet meer mogen geven...
1 -1
Puurvoetbal
Wat vreemd. Iemand heeft een andere mening over Tadic en jij maakt er van dat jij je mening niet mag geven. Raar hoor !
0 0
Truth
Captain Obvious
0 0
MrPink
Veel te vaak gaat het zo, kappen met die onzin, je speelt voor Ajax hoor en niet voor de plaatselijke amateurs.
0 0
Robeerke
David Neres wordt gemist. Er is te weinig creativiteit om de verdedigende muur te breken die 9 van de 10 eredivisie clubs tegen ons optrekken.
2 0
Benleiden
Een keertje wisselen zou niet verkeerd zijn. Hij hoeft niet als reserve plaats te nemen, maar als ie niet in de wedstrijd zit dan moet je gewoon wisselen. Is in het belang van het team en dus ook in belang van Tadic.
3 0
ajax4ever01
Tadic maar een keer banken
4 0
driesterren***
Mijn idee, lijkt iedere wedstrijd wel minder te worden met hem.
4 0