Ziyech: 'Buitenwereld maakt zich druk, ikzelf totaal niet'

BartVeenstra, 18-01-2020 om 08:10, 19334 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hakim Ziyech is naar eigen zeggen op dit moment totaal niet bezig met een eventueel vertrek in de aankomende zomer. De aanvallende middenvelder vertelt in een openhartig interview in het Algemeen Dagblad onder meer over zijn gevoel over een mogelijke transfer.

'De buitenwereld maakt zich er een beetje druk om, naar welke club ik moet gaan. Ikzelf totaal niet', is Ziyech duidelijk in het geven van zijn antwoord. Hij geeft daarnaast toe dat hij kieskeurig is als het gaat om het kiezen van een eventueel nieuwe club. Een voorbeeld: Sevilla was in de afgelopen zomer concreet, maar Ziyech wees een transfer af. 'Absoluut een mooie club, maar daar liep een technisch directeur rond, die een jaar eerder mij naar AS Roma wilde halen.'

'Bekijk het lekker, ik laat me niet piepelen'

En daarmee doelt Ziyech op de zomer van 2018 toen AS Roma - toen onder het bewind van Monchi - de spelmaker naar Italië wilde halen. 'Alles was zo goed als rond, totdat hij niets meer van zich liet horen. En dan moest ik nu wel naar zijn club komen. Niet dus, bekijk het lekker, ik laat me niet piepelen.'

Voor nu focust Ziyech zich vooral op Ajax en daar is helemaal niets mis mee, zo geeft hij aan. 'Wat er komende zomer gebeurt, zie ik dan wel weer. Ik leef echt met het moment van nu. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Ajax, en ook in Amsterdam vind ik het fijn wonen. En komende zomer zie ik wel. Zo niet, dan niet. C’est la vie. Zo sta ik in het leven.’

Denk jij dat Ajax in eigen huis met 3-0 wint van Sparta? Zet in en krijg 7,45 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
De kernboodschap van Ziyech is dat vorm belangrijker wordt gevonden dan inhoud tegenwoordig. Als je iets goeds doet, zoals een hondenasiel beginnen, is het blijkbaar belangrijker dat je er goed uitziet en heel de social media volspamt - want je wordt geprezen - dan dat je daadwerkelijk zonder enige opsmuk een hond helpt. Ziyech geeft 2 ton aan een kinderopvang in Marokko en meer dan 20k aan doe voetballer die niet meer kan voetballen, zonder er enige rugtbaarheid aan te geven, maar wordt nog steeds beschouwd als een lastig arrogant persoon en werd lang gezien als die vervelende Marokkaanse jongen.

Ergens confronteert Ziyech met zijn uitspraken ons ook met onszelf. Ik moet altijd een beetje nadenken over bepaalde zaken.
5 -2
Cupmetgroteoren
Ziyech heeft een on-Nederlandse mentaliteit. Trots is niet iets wat bij de Nederlandse cultuur/mentaliteit hoort. Je mag in dit land ook niet al te principieel zijn, dat staat blijkbaar raar. Ook moet je een overmatige vorm van zelreflectie hebben, want je moet immers wel je plekje kennen en niet te ver boven het maaiveld uitsteken.

Ergens doet hij me aan zo'n klassieke filosoof uit het oude Griekenland denken.
1 -5
EricAjax1
Beetje een vreemd verhaal dit..
4 0
Cupmetgroteoren
Wat is er vreemd aan?
0 0
Van Reenen
Held, nieuwe mister Ajax na Sjaak Zwart. Dus gewoon bij Ajax blijven.
5 0
Kaatje
Geweldige speler, geweldig mens. Hij is slim, weet wat hij wil. Kan zich opwinden maar kan ook relativeren. Geleefd worden is niet zijn ding. Hij zorgt er gelukkig zelf goed voor. Wat mij betreft een blijvende speler bij Ajax en een beetje mentor zijn voor de jonkies.
4 0
Hagmag
Morgen gewoon weer aan de bak in de JC Arena
0 0
altijdwelwat
Al die social media maakt het leven van een voetballer er ook niet makkelijker op. Iedereen is tegenwoordig journalist.
0 0
RuffRhythim
Dat hele artikel is gewoon hartstikke mooi en een aanrader om het helemaal te lezen.
5 0
Jaridebeste
Gewoon blijven Hakim, niks mis mee ;-)
0 0
PJSM
Lekker blijven pik en de nieuwe mister Ajax worden.
2 0
Cruijffthebest
Hoop zo dat hij blijft, want wie moet hem vervangen?
Is veruit de beste in Nederland en zo belangrijk voor dit Ajax!!
2 0
Schip
Typisch Ziyech dit, zo eigenzinnig als wat. Hij had net zo goed kunnen denken dat die TD hem echt graag wilde, maar de trots bepaalt zijn keuze uiteindelijk. Je kunt ervan denken wat je wilt.

Wat ik echt bijzonder vind aan deze gozert is dat hij altijd die mentor rol heeft voor jonge spelers en dat hij in het veld als een beest blijft gaan. Zowel qua creatieve acties als werk zonder bal.

Vroegah hoorde je dat de grote spelers de jongelingen altijd een beetje uitprobeerden en op hun plaats zetten. Ziyech is compleet het tegenovergestelde.
0 0
jespero
Gozert en vroegah…. ? Pas op hè ! ;)
4 0
WZAWZDB14
Wat een held
4 -1
Frank1978
Lekker een nieuwe Mr. Ajax worden, Hakim. Wij houden van je...
3 -1
NUL20
Is Sevilla nou zoveel interessanter dan Ajax? Competitie wel maar verder...
4 0
Jari_held
Competitie; financieel; het avontuur in het buitenland, het altijd mooie weer... ik snap het wel... in carrieres buiten het voetbal is het ook heel normaal om na 3 jaar te willen switchen van baan om jezelf in een nieuwe omgeving weer te prikkelen. Ik hoop natuurlijk dat hij blijft maar spelers die hier meer dan 3 seizoenen spelen heb ik alle respect voor als ze weg gaan
5 -2
Ajacied33
Schitterende stad, mooi klimaat en topcompetitie. Maar in alles is Ajax veel mooier natuurlijk
3 0
Sanalologo
Zegt dus wel dat de reden dat hij niet naar Sevilla ging is omdat dezelfde TD er zit die hem heeft laten zitten bij die transfer naar Roma.

Staat dus wel open voor Europese subtop
1 0
Ferd
En dat die TD hem twee keer wilt halen ziet hij niet als compliment maar gebruikt het om niet te gaan. Het toont aan dat de TD graag wilde, alleen de trainer of eigenaar blijkbaar niet.
0 -4
Cupmetgroteoren
Lees je wel? Ze wilden hem halen, maar deze TD liet toen ie bij Roma was plots niks meer van zich horen. Dit nadat er onderhandelingen gaande waren. Moet je nagaan, je bent bezig met het sluiten van een deal, en dan laat de tegenpartij plots niks horen. Niet eens: 'sorry, de deal kan niet doorgaan omdat...'. Gewoon radiostilte.
2 -1
ajaxxcied4life
Hahaha idd.... Lezen.
0 0
Eastwood
Goeie jongen, die Hakim. Stiekem wil hij helemaal niet weg bij Ajax.
3 0
Zuiderling
Sssst..niet verder vertellen !! haha
1 0