Dest: 'Weet wie er voor mij waren in moeilijke tijden'

BartVeenstra, 16-01-2020 om 16:00, 8811 views, ESPN |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Sergiño Dest heeft in gesprek met ESPN uitgebreid uitgelegd dat hij voor de Verenigde Staten heeft gekozen omdat de voetbalbond hem aldaar eigenlijk altijd heeft gesteund. Dat in tegenstelling tot de KNVB, waar hij geregeld afviel voor de definitieve jeugdselecties.

'Veel mensen willen wat van je als het goed met je gaat', steekt Dest in het interview duidelijk van wal. 'De Amerikaanse voetbalbond steunde mij toen het niet goed ging en daar ben ik ze erg dankbaar voor. Ze hielpen mij in moeilijke tijden en als zij mij die kans niet hadden gegeven, zou ik misschien nu niet kunnen zijn waar ik nu ben met Ajax. Misschien had ik dit niveau wel nooit gehaald.'

Dest maakt een stormachtige ontwikkeling door bij Ajax. De rechtsback mocht in de afgelopen zomer mee op trainingskamp en liet daar een goede indruk achter. Zo'n goede indruk zelfs dat hij in de eerste seizoenshelft veel minuten maakte voor Ajax 1. 'Iedereen die mij uitlachte, zal nu vragen hoe het met mij gaat. Iedereen wil weer bevriend met mij zijn. Maar ik weet wie er voor mij waren in moeilijke tijden. Hen houd ik dichtbij me.'

In zijn jeugdjaren hoopte Dest lange tijd op een uitnodiging van de KNVB voor een jeugdelftal van de Nederlandse bond. 'Elke keer als de definitieve selectie bekend werd gemaakt, zat ik er niet bij. I was like "s---, s---, s---", maar mijn vader herinnerde mij eraan dat ik ook een Amerikaans paspoort heb.'

Via Dave van den Bergh, voormalig Ajacied en trainer bij de Amerikaanse bond, kon Dest debuteren voor USA O17. Toen hij daar kwam, sprak Dest amper Engels. Nadat hij tegen Costa Rica in oktober 2016 zijn eerste Amerikaanse minuten had gemaakt dacht hij dat hij het had verpest, maar de Amerikanen spraken hun steun in Dest uit. 'En dat is waarom ik ze zo dankbaar ben. Ze hielpen mij in moeilijke tijden.'

'Ik ben opgegroeid in Nederland en ik geniet hier, maar in het leven moet je soms moeilijke keuzes maken. Ik dacht dat de USA de beste optie was. Ik speelde daar voor jeugdteams en ik voel me daar thuis. En het is niet zo dat de USA slecht in voetbal is, hè. Ze doen mee aan WK's en spelen tegen dezelfde landen als Nederland. Ik wil met de USA iets bereiken wat nog nooit bereikt is.'

 

 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jaridebeste
Hij maakt de laatste tijd wel een erg verongelijkte indruk. Je hebt voor de VS gekozen, prima geen man overboord maar dat is nu wel een keer klaar wat mij betreft. Het begint zo langzamerhand wel een beetje sneu te worden.
1 0
Schip
Ik las de titel en dacht hetzelfde als hieronder, maar er is niet veel mis met wat hij zegt. Denk dat hij er alleen wel goed aan doet wat minder interviews te geven.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Dat ie nog even na wil trappen(al op zon jonge leeftijd) zegt veel over zijn ego en katakter.
Je word niet uit liefdadigheid uitgekozen door de knvb
6 -3
4xEC1
Hij ziet ook niet uit liefdadigheid bij Ajax hoor. Maar weet je wat ik snap? Dat het gros hier op AS vaak zegt dat Oranje niet boeit, alleen Ajax is belangrijk. Maar de meesten staan op hun achterpoten wanneer er weer een speler voor een ander land kiest. Hypocrisie ten top weer.
0 0
Rujar
Zegt meer iets over zijn loyaliteit
2 -1
Sterspeler
Minder lullen en meer voetballen ! Je past met je geklaag beter in Eindhoven.
5 -3
Cupmetgroteoren
Dest is eeuwig verongelijkt lijkt het wel. Mensen willen wat van je als je succes hebt. Duh. Geniet ervan en buit het desnoods uit zou ik zeggen. Beter wordt Dest tegen zichzelf in bescherming genomen met interviews.
8 -4
ambtenaar
Hoe meer ik over Dest lees en zie, hoe vervelender hij overkomt.
12 -4
trooop
Niet te harden, dit soort gezeik. Wat een ongelofelijke huilebalk is dit.
9 -4
Sjaakvaak
Allemaal leuk en aardig maar de USA steunt hem dus ook pas vanaf zijn zestiende. Vindt het een beetje overtrokken allemaal. Maar hee, hij heeft zijn keuze gemaakt dus veel succes daar.
9 0
Minsc
Sprak amper Engels, logische keus dan USA.
3 -1
stebalk
Toen hij amper Engels sprak was er helemaal geen sprake van een keuze, omdat NL hem niet wilde hebben.
2 -1
gebruikersnaam
Sprak bij geen woord Engels? Jezus man, je krijgt hier Engels vanaf de basisschool, op TV is meer dan de helft in het Engels en zijn pa of ma is Amerikaans. Hoe kun je dan in godsnaam bijna geen Engels spreken.
22 -5
afcas
Je weet dat vmbo niveau Engels "spreekt amper Engels" betekent?
10 -8
Dazoo
Triest mannetje
3 -5
DrD3k
Jij maakt je echt onnoemelijk belachelijk.
Hoe kun je dat nou stellen man?

Ga je studie hok in en snel.
Sociaal vervreemd jongetje ben je.
5 -5
4xEC1
Klinkt best wel denigrerend zo hè?
Of kun je het, zoals velen hier, niet hebben dat Dest voor USA gekozen heeft? Zou ik ook doen als ze me altijd gesteund hadden, wat is hier nou verkeerd aan? Misgunner.
3 -3
afcas
Uhm? Ik was 1 van de weinigen die voordat hij de keuze had gemaakt zei dat ik voor USA zou kiezen als ik hem was... Ik zeg juist tegen die anderen dat amper Engels spreken een veel ruimer begrip is dan zij denken. Jezelf verstaanbaar maken in het Engels is voor de meeste mensen in Nederland gewoon heel moeilijk. Met een vmbo scholing red je het sowieso niet. Dan moet je echt veel meer werk erin steken zoals zelfstudie, films zonder nl ondertiteling kijken en dergelijke. Dus dat er wordt gezegd dat hij amper Engels kon zegt niet zoveel aangezien op basis van waarop zij dat beoordelen meer dan de helft van Nederland amper Engels kan. Zeker als ik zie dat begrijpend lezen ook nog vrij lastig is...
7 -4
Dazoo
Je bent eng. Je bent vast ook eenzaam.
3 -7
DrD3k
hahaha nog erger dan ik dacht.
Iedereen roemt ons omdat we zo goed Engels kunnen, maar jij eist gewoon belachelijk veel. Typetje pennenlikker en kruipen voor de baas als ik het zo in schat. Maar wees vooral tevreden met jezelf.
4 -7
Sjaakvaak
Hij heeft toch gewoon gelijk? Het is in Nederland anno 2020 vrij lastig om amper Engels te spreken. Zeker met zo'n achtergrond.
1 -1
RaynoFischer
Haha echt he, iedereen kan op z'n minst steenkolen Engels hier ;p
4 0
Raoul14
Geen speld tussen te krijgen.
1 -1
RJB1979
Blij dat we weer gaan beginnen met voetballen. Ben het gelul weer zo zat zo einde winterstop.
8 -2