Promes: 'De kritiek en de twijfels zijn weg'

BartVeenstra, 13-01-2020 om 07:15, 5936 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Quincy Promes heeft in het eerste halfjaar bij Ajax zijn voeten meer dan laten spreken. Toen de aanvaller werd overgenomen van Sevilla FC was er in eerste instantie nog kritiek, maar daar lijkt nu geen sprake meer van. Sterker nog: mensen vinden Promes inmiddels onmisbaar voor het huidige Ajax.

Toen de aanvaller vlak voor de winterstop geblesseerd raakte, verloor Ajax prompt drie keer achter elkaar. Van Willem II, Valencia - met de Champions League-uitschakeling tot gevolg - en AZ werd verloren. 'Als mensen zeggen dat ik de laatste wedstrijden werd gemist, dan zijn dat heel mooie geluiden die ik zelf bij elkaar heb gevoetbald', zegt Promes - die overigens enorm baalt van de Champions League-uitschakeling - in De Telegraaf. 'Als je kijkt naar alle kritiek die er was toen ik bij Ajax kwam en naar wat ik nu heb bereikt, dan was het een goede eerste seizoenshelft. De kritiek en de twijfels zijn weg en nu is het zaak om het door te trekken en prijzen te pakken.'

Bij Ajax heeft Promes het idee dat hij volledig in zijn kracht speelt. Niet alleen speelt hij op zijn juiste positie, ook zijn teamgenoten helpen hem om een hoog rendement te halen. 'De trainer weet heel goed waar mijn kracht ligt. Dat is zowel op tien als op de linksbuitenpositie en hij weet dat op de juiste manier te coördineren. Als ik op tien stond, scoorde ik. Als ik linksbuiten stond, scoorde ik. Het scheelt natuurlijk ook dat ik heel goede voetballers om me heen heb. Kijk alleen maar naar de passes van Hakim (Ziyech, red.) op mij. Het is iets dat we hebben geperfectioneerd.'

Promes liet in de zomer bij zijn komst weten met enorm veel verwachtingen vooruit te kijken naar zijn avontuur bij Ajax. De vraag is dan ook of het tot nu toe zo mooi geweest is als hij toen dacht. 'Zeker. Het is bizar dat ik nu op mijn 28e toch in het shirt speel van de droomclub die ik had toen ik klein was. Het gevoel dat dat geeft is uniek. En dat blijft zo.'

Blij met komst Ryan Babel

Met Ryan Babel heeft Ajax er na de winterstop nog een aanvaller van naam bij. Promes is blij met de komst van de 63-voudig international. 'Ryan brengt extra kwaliteit en ervaring in de groep en is een welkome versterking. Ik kan het goed vinden met Ryan. We hebben ook buiten het veld een klik en praten ook vaak met elkaar. Ik ken hem al sinds ik heel klein ben via gemeenschappelijke vrienden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daneman
Doet ut vele malen beter als ik had verwacht
0 0
Schip
Geen speler van de strelende combinaties of individuele acties, maar wel een teamspeler met een echt gevoel voor de dieptepass en een uitstekende techniek om af te ronden. Maakt hele belangrijke goals en ook lekker dat hij snelheid en diepgang heeft. Werkt er ook hard voor en dat is ook cruciaal voor het spel van Ajax. Zie je ook aan Ziyech en is denk ik ook een reden dat Neres altijd weer iets extra's lijkt te moeten bewijzen om erin te komen. Die heeft dat minder en droomt vooral van aanvallen.
1 0
AnsB
De Promes die ik ken heeft wel degelijk individuele acties en zoekt juist heel sterk de combinatie. Het eerste is hij echter steeds minder gaan doen vanwege zijn team- en combinatiegerichtheid.
Zijn individuele acties tot nu toe zijn inderdaad weinig succesvol geweest dus ik snap wel dat je het zegt.

Wat betreft 'strelend': Promes heeft een hele hoge handelingssnelheid in zijn combinaties, waardoor hij ook wel eens slordig is: te weinig vaart geven aan de bal, te laconiek etc. Hij kijkt niet naar de verdediger, maar naar de vrijstaande of -komende speler, waardoor ook vaak ballen van hem worden onderschept.
Wat ik hiermee wil zeggen is dat hij m.i. niet zozeer de techniek of het oog ontbeert voor strelende combinaties, maar dat hij vooral vanuit intuïtie en snelheid opereert. Op momenten dat hij dat niet doet en a.h.w. gaat nadenken, een actie overweegt etc. dan zie ik het meestal misgaan. Hij legt op beide manieren veel risico in zijn spel wat betreft balverlies, waardoor het vaak knullig lijkt en men denkt dat hij technisch niet zo onderlegd is. In mijn ogen is dat dus een misvatting.
3 0
3*stars*3
Heel mooi beschreven.
Ben het helemaal eens!
0 0
Sterspeler
Ik vond het altijd wel een prima speler. Maar had echt niet verwacht dat hij het zo goed zou doen. Ik had namelijk twijfels of hij bij Ajax zou slagen ivm de kleine ruimtes. Hij doet het echt fantastisch. Ik hoop dat ie niet meer weggaat en als Ziyech ooit vertrekt, er een nieuwe speler opstaat die hem zo kan bedienen.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
Altijd al vertrouwen gehad in quincy.
Die jongen kampte gewoon met een wedstrijd/ trainingsachterstand.
Ditzelfde gaat gebeuren met ryan babel wat ook zon geval gaat worden.

Het nivo is gewoon te laag bij die andere clubs, babel moet afgetrained raken, en spelen met klasse spelers.

Kijk niet raar op als hij zich worstelt in de assist en goal ranking in de selectie in dat half jaartje, en dat ajax 3 prijzen pakt voor de zomer.
Geef hem een aantal weken, en begin niet gelijk te klagen.
Watch and see.
0 0
Sterspeler
Ik ben het eens met je post, maar Babel is al wel een dagje ouder en los van zijn fitheid gast die niet meer beter worden.
0 0