Ajax begint 2020 met overwinning op Eupen

FinnDekker, 09-01-2020 om 18:55, 38514 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar 2020 winnend afgesloten. In Qatar werd donderdag met 2-0 afgerekend met het Belgische KAS Eupen. Allebei de goals vielen voor rust en kwamen op naam van Siem de Jong en Lassina Traoré. 

Trainer Erik ten Hag koos in het vriendschappelijke duel voor een B-elftal vol wissel- en jeugdspelers zoals Naci Ünüvar, Juan Castillo en Jurriën Timber. Samen met die jonkies had Ajax het vanaf de start behoorlijk makkelijk. Aanvallen volgden elkaar in een rap tempo op. Spits Traoré was het dichtste bij een goal. Zijn inzet raakte beide palen, maar trof dus geen doel.

De Jong wist wel te scoren. De routinier werd na knap werk van Carel Eiting in stelling gebracht bij de tweede paal, waarna De Jong de bal via de doelman in het doel schoot. Ruim tien minuten later werd vervolgens de score verdubbeld na een verzilverde corner. Wederom kwam de assist van Eiting, maar de afronding was dit keer van Traoré, die feilloos raak kopte. Kansen voor de Belgen waren er nauwelijks. En als er mogelijkheden waren, was Eupen slordig in de eindfase.

Na rust was de overmacht van de Amsterdammers een stuk minder. Ten Hag bracht met Kenneth Taylor, Kik Pierie en Danilo Pereira drie verse krachten, maar veel konden deze talenten niet bewerkstelligen. De laatstgenoemde dacht nog wel even te scoren. Zijn goal werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Doelman Bruno Varela hield zijn doel verder schoon, door op de juiste momenten in te grijpen. Maar erg in gevaar kwam de zege van Ajax geen enkel moment. Vervelend was wel het uitvallen van Noa Lang in de slotfase, hetgeen een smetje was op de eenvoudige overwinning. Zaterdag speelt Ajax nog tegen Club Brugge, waarna het zondag terug naar huis vliegt.

Opstelling Ajax:

Varela; J. Timber (Schuurs 76'), Álvarez, Schuurs (Pierie (60'), Castillo; Eiting, Marin, De Jong; Lang, Traoré (Danilo 46'), Ünüvar (Taylor 65').

Wissels Ajax:

Kotarski, Pierie, Danilo, Taylor.

Opstelling KAS Eupen:

De Wolf; Beck, Verdon, Blondelle, Gnaka; Milicevic, Ezatolahi, Lambert, Amani; Bautista, Embalo.

Wissels KAS Eupen:

Matthys, Roufosse, Nurudeen, Aziz, Koch, Ignace, Amat, Musona, Lapena, Laurent, Nuhu, Keita, Tyreek, Magnee, Ebrahimi, Schouterden, Bolingi, Cools, Akono, Sowah. 

Doelpunten:

1-0 Siem de Jong (20')
2-0 Lassina Traoré (33')

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rob1706
Ik woon in het buitenland en heb vanwege het tijdsverschil alleen naar de eerste helft gekeken. Leuke aanvallen en vlot combinatiespel gezien. Wat mij wel opviel was dat zowel Schuurs als Alvarez toch vaak kopduels verloren. Vond Schuurs ook wel wat foutjes maken trouwens. Kan niet oordelen over tweede helft want niet gezien.
0 0
Bky
Duidelijk, Eiting altijd in de basis vanaf nu, wat strooit die kerel met passes.
2 -7
Sterspeler
Het is tegen Eupen. Niet tegen Getafe of Valencia.
4 0
Bky
Dat hij met zulke geweldige passes strooit heeft met individuele kwaliteiten te maken, dan maakt het niet zoveel uit of je tegen Eupen speelt.
0 -2
Sterspeler
Kan hij zich tegen ploegen onder druk uit voetballen die daadwerkelijk goed spelen?

Als jouw stelling klopt, was Andersen ook doorgebroken bij Ajax. Die had alles om te slagen en mislukte.
1 0
Godenzoon88
Waan van de dag
2 0
dui689
Ik begrijp steeds meer waarom Ajax steeds vaker spelers koopt, geroemde talenten als Eiting en Lang presteren zeer middelmatig, het is allemaal zo steriel en in een veel te laag tempo, middenvelders ( Eiting/Marin)draaien bijna nooit vooruit, maar bijna altijd terug, buitenspelers passeren hun directe tegenstander bijna nooit, ik mis snelheid en passie in het spel. Maak me zorgen over de opleiding, dit levert geen directe versterkingen op, vond zelfs Unuvar tegenvallen. Timber was voor mij het enige lichtpuntje.
3 -7
Ajax#1900
Dat zijn ook niet echt geroemde talenten hoor, er zijn al jaren de nodige twijfels bij die twee.
4 -1
Tinus
Eiting is weldegelijk een geroemd talent. En terecht naar mijn mening. Persoonlijk altijd fan van hem geweest en het is jammer dat hij het nog onvoldoende bewezen heeft. Volgens mij draait hij een goede voorbereiding. Mocht EtH hem weer terugsturen naar JA, dan is het helaas wel tijd voor hem om verder te kijken.
1 0
dui689
Begrijp ik, maar ze zijn nu wel mee en krijgen dus nog steeds een kans.
3 -2
MPAjax
traore verhuren is niet slim, je kan hem goed gebruiken want hij scoort makkelijk
8 0
Kikke
Nee he, Siem de Jong, laat die jongen toch thuis. Ze moeten zelf inzien als ze op een gegeven moment niks meer toevoegen!
6 -4
Tinus
Kan misschien zo zijn, maar dat is geen conclusie op basis van deze wedstrijd. Het was geen beste tegenstander, maar Siem was echt heel goed vandaag.
0 0
Sunny
Na een half jaartje aanzien en hopen durf ik vandaag eindelijk te zeggen dat Marin 'm niet gaat worden.
Heb hem geen enkel wedstrijd of invalbeurt iets zien doen waarvan je zegt wauwww.
Niks, nada, hij heeft het gewoon niet en lijkt een miskoop.
Ik hoop natuurlijk wel dat ik ongelijk krijg.
1 -2
Babangida83
Eiting absolute baas vandaag. Bepaalde het ritme. En dan is dit nog maar de eerste pot na de winterstop...
4 -4
Sunny
Dan heb jij een andere wedstrijd gezien want vond hem niet opvallen en dat ene balletje buitenkant ... tja
4 -2
Babangida83
Misschien heb jij dan iedere keer naar Marin gekeken?
0 0
vincent_DV
Alles in mij zegt dat Eiting het niet gaat halen. Alleen al omdat bijvoorbeeld Gravenberch hem al voorbij is. Dus hij komt achter van de Beek, Martinez, Alvarez, Gravenberch en mogelijk ook Marin.

Ook denk ik dat gezien zijn leeftijd, bijna 22 en zijn beperkingen(fysiek en snelheid) hij nooit een vaste waarde zal worden bij Ajax.
2 -2
Babangida83
Eiting en Gravenberch vullen elkaar ook prima aan. En kunnen bovendien allebei een man voor de goal zetten. Dodelijk middenveld. En voetballend bovengemiddeld.
1 -1
Hans Kraay Jr.
Wat denken jullie dat het centrum van de eerste 11 gaat worden tot blind terug is?

Op basis van deze wedstrijd lijkt het me dat het dan Martinez-Veltman wordt.

Aangezien dit het belofte/wissel team een beetje was toch?
1 0
MPAjax
vind veltman veel beter op rv, snap niet dat ze hem niet op die positie laten, alvarez op het middenveld wordt onder de voetgelopen zou hem liever op rcv zetten en wat betreft mazraoui maakte grote fouten in de wedstrijden waar het om ging dus weet niet

mazraoui liep ineens op de positie van blind en liep daardoor hem in de weg toen de diepte pass werd gegeven waaruit valencia scoorde terwijl veltman de man van mazraoui moest dekken dus mazraoui is nu wel de zwakste schakel en duidelijk uit vorm als verdediger
1 0
Sterspeler
Je laatste stuk. Ik ben blij dat je erover begint, want iedereen kraakt Veltman af terwijl dit gewoon een zeer belangrijk gegeven was in de keuze van Veltman om buitenspel op te heffen met het oog op een rebound of een pass.
0 0
Hans Kraay Jr.
Daarom, het is nog best een puzzel en wat je ook doet met Martinez je komt ergens een man te kort. Of op de LCV of op de 6.
0 0
appeltje
Denk ik ook. Probleem wordt dan wel verschoven naar het middenveld omdat je Martinez doorschuift, maar je hebt wel meer mensen die dat zouden kunnen oplossen.
0 0
Hans Kraay Jr.
Helemaal mee eens, maar om eerlijk te zijn heb je of op de LCV een probleem of op de 6.

Martinez is de enige die op de LCV kan maar eigenlijk ook de enige die het dit seizoen redelijk goed doet op 6.

En ik weet dat er andere spelers op 6 kunnen maar die hebben zich naar mijn inziens niet bewezen.

Dus eigenlijk moet er een LCV of een 6 bij komen.

Of je moet met twee rechtsbenige verdedigers centraal gaan spelen. Maar kijkend naar de verdeling gaat ten Hag dat niet doen.
0 0
Sampaoli
Tweede helft was zeer vermoeiend, zat niks meer in. Laag tempo, geen positiespel en logischerwijs geen kansen. Eerste helft daarentegen was genieten. Schuurs, Traoré en (ja, echt) de Jong waren zeer sterk.
3 -1
appeltje
Eerste kwartier had Schuurs wel twee grote fouten waarbij hij de bal zomaar in de voeten schoof van een Eupense aanvaller. Voor de rest zeker voldoende en een aantal momenten echt goed.
2 0
Simon1
En BAM! Siem de Jong snoert iedereen de mond!...
5 -4
MPAjax
dat moest hij doen in de belangrijke wedstrijden, oefenwedstrijden maakt niet uit dan speelt de tegenstander ook op halve kracht maar eupen kon ook niet beter ookal kregen ze wel kansen in de tweede helft
0 0
terminator10
Eupen stelt ook niks voor man, en die speelden ook gewoon met een b team. tegen club geen alvarez Siem klaas jan of marin ook niet Als invallers, en geef mazraoui een Kans Als vm marin wordt het niet en probeer het met ziyech mazraoui vdbeek en Dan kunnen promes en neres ook In de basis.
0 -2
appeltje
Eupen begon gewoon met 6 doorgaans basisspelers.
0 0
de_pitbull
waarom niet Pereiro ophalen bij PSV voor een appel en een ei?
2 -3
FrankBeton
Vind ik óók
0 0
bentoJRF
Beter gratis van het zomer
0 0
AjaxDaniel
Geen slechte speler maar hij is driekwart van de wedstrijd onzichtbaar
1 0
appeltje
Waarom wel? Komt te kort voor Ajax en zal ook niet weer op de bank willen gaan zitten.
0 0
de_pitbull
De basis van PSV verliest van de reserves van Brugge. Au
7 0
ajaxminimax
Nu maar hopen dat het meevalt met Lang, dat is toch wel een domper op deze wedstrijd
4 0
sv
Netjes!
0 0
Wieno
Prima oefenpot voor de jonkies. Ik ben vooral blij (wat ik al eerder postte) met de ontwikkeling van Varela. Kijk de potten bij Benfica eens terug en hoe relax hij nu tussen de palen staat, actief coacht en met spelletje mee voetbalt. Complementen aan L'ami en niet verder zoeken naar een opvolger voor Onana.
10 -1
appeltje
Ik ben het met je eens, maar hij is tot nu toe ook nog niet echt getest
1 0
Wieno
Klopt, maar toch zijn wedstrijden zoals deze het meest lastig voor een keeper. Je hebt amper iets te doen, maar moet de rust en focus blijven houden om er te staan bij de spaarzame kansen die ze krijgen. Daar heeft Bruno duidelijk stappen in gezet.
0 0
Babangida83
Precies, die hebben we al in huis :-)
0 0
MelleAfca
Ik kom net van werk, is het de moeite waard om terug te kijken?
0 0
Ajax95Duivendrecht
Eerste helft aardig, met een goed spelende Traoré en Eiting en een bedrijvige Ünüvar. Ook Timber speelde erg goed.

Tweede helft helaas een stuk minder en dodelijk saai.
2 0
insectenverdelg
Alleen de 2e helft
0 0
jaripettersson
Als je moeilijk inslaapt.
1 -1
sv
Lol
0 0
Ajax95Duivendrecht
Nee hè, aub niet weer iemand in de lappenmand...
0 0
AjaxDaniel
Lijkt wel een vloek te zijn op de buitenspelers
0 0
AjaxDaniel
Pfff
0 0
TheUnexpected
Oh Noa dat ziet er niet best uit
0 0
afcasven1995
Die knie zag er niet goed uit.
0 0
jaripettersson
Dat zag er niet goed uit
2 -1
frankvandeschepop@outlook.com
Aardige nette jongen, maar Eiting kan echt niet mee. Zit al 4 jaar op zelfde niveau. Trap is prima, maar dat is het enige.kan niet lopen, heeft geen versnelling, kan niet koppen, kan niet tackelen. Helaas is echt zo. Heeft meer dan 30 keer balverlies gekeden
4 -11
Sjaakvaak
Goh net anderhalf jaar bezig geweest met een blessure. Ben jij überhaupt wel supporter van Ajax dat jij niet eens door hebt waar onze spelers zijn? Klopt ook echt niks van. Enige is dat hij niet snel is maar dat is Blind ook niet.
0 0
pieke
Genoten van Ünuvar. Die komt er wel.
3 -2
off
Ik ook maar deze wedstrijd niet
2 -1
AjaxDaniel
Ben benieuwd of Eiting nog gaat worden. Heeft een geweldige pass en goed spelinzicht. Maar er zijn ook wat belangrijke zaken die niet zo goed zijn bij hem. Waaronder atletisch vermogen. Echte toppers kunnen dat compenseren. Erg zonde dat hij zo lang geblesseerd was.
1 0
Wieno
Hij doet er goed aan om de rest van het jaar verhuurd te worden in de Eredivisie. Willem II zou hij wel op zijn plek zijn denk ik.
1 0
frankvandeschepop@outlook.com
Alvarez Marin eiting lang, gaan het niet worden..niet voor niets Babel gehaald. Eiting verhuren. Alvarez verkopen. Marin en Lang ff houden
0 -12
VoorOnzePloeg
Schei uit man. Alvarez heeft nog geen wedstrijd op zijn natuurlijke positie gespeeld, marin moet zich aanpassen, Eiting laatste tijd geblesseerd en Lang heeft net 5 wedstrijden gespeeld
9 -1
Eriksen10
Omg Marin en Alvarez zijn slecht.
2 -8
Ajax95Duivendrecht
Iets te laat gegeven, maar wel wederom een leip balletje van Eiting.
3 0
oxxer
Ze hebben zeker geen geen geld voor de VAR in dat arme land ;)
0 0
frankvandeschepop@outlook.com
Op pass na is Eiting erg slecht, heel veel foute passes, bijna uitsluitend . Net 2x binnen 2 sec
4 -7
Vlieske
Verruit de beste voetballer op het veld.
4 -3
Ajax_33
Mooie e-mail
2 0
JordyAjacied
Haha Schuurs eruit en er weer in
1 0
oxxer
Grappig zo een ijshockey wissel van Schuurs kan alleen in zo een oefenwedstrijd.
5 0
Ajax95Duivendrecht
Haha, Perr er weer in
1 0
AFCA-B93
Onmisbaar die Schuurs
0 0
AFCA-B93
Wat vinden we van Eiting vandaag? Ik kijk net pas
1 0
jaripettersson
De wedstrijd is in het geheel moeilijk om aan te zien, maar in de eerste helft waren er wat aardige momenten waar eiting zeker ook zijn aandeel had.
2 -1
appeltje
Regent het nou?!
0 0
AjaxDaniel
Ik kan de pixels tellen op de stream dus geen idee
0 -1
DeWijsneus
Het regent pixels?
0 0
Ajax95Duivendrecht
Ja. Was daarstraks ook al te zien op de stream van PSV-Brugge.
0 0
altijdwelwat
Mooi voetballend opgelost van Timber en Lang , van Pierie word ik echt een beetje verdrietig. Lijkt mij een hele aardige sympathieke gozer, maar zo loopt en verdedigd hij helaas ook.
3 -2
Ajax95Duivendrecht
Alvarez vind ik ook niet best.

Timber en Eiting maken daarentegen een prima indruk.
5 0
oudzuid2
daar komt iemand op de brommer ^^
0 0
oxxer
Eupen is echt gekomen om een mooie wedstrijd te maken in dit kolkende stadion. De ene na de andere flitsende aanval zie ik voorbijkomen.
0 0
NotForSale
wat had je nou verwacht van halve Duitsers die in de Belgische competitie niet eens het linkerrijtje halen en bovendien niet eens met hun basiself spelen
1 0
Van Reenen
De rest lees ik morgen wel op AS. Ik verveel mij behoorlijk en hoop zaterdagmiddag toch een betere wedstrijd te zien. Veel plezier nog voor de volhouders. Gaap.....
3 -9
AjaxDaniel
Hoe spelen Marin en Alvarez
2 -2
tyzinho
Alvarez wel aardig, Marin heb ik nog steeds niks zien doen waarvan je denkt: Zo, daar zit echt talent in.
2 -5
jaripettersson
Alvarez wel aardig? De eerste helft was hij dramatisch en in de tweede heeft hij niks te doen.
3 -3
RayJordaan
Beiden dramatisch
4 -6
de_pitbull
Traore eruit in de rust. Ga er dus vanuit dat hij tegen Club Brugge ook een helft mag spelen. Mooi!
2 0
jaripettersson
Het laatste passje van Lang is vaak bedroevend. Slordigheid hoop je dan maar.
4 0
Soccerskins
Denk dat hij hem net gewoon aan Marin wou gunnen.
0 0
GvanderK
Ik betwijfel helaas of Lang het gaat redden.
4 -1
Ajax#1900
Ik ook. Is inmiddels 20 en heeft veel ervaring in JA. Plus z'n uitstraling uiteraard, speelt onbewust vast mee in z'n beoordeling.
3 0
jaripettersson
Dat laatste is ook wel waar. Het is zo'n opzichtig verwend joch.
3 -1
AjaxDaniel
Taylor
0 0
frankvandeschepop@outlook.com
Uiteraard niet..
0 -1
ElPistolero9
Dus Alvarez nu ook al in de pikorde boven Schuurs? Hoe kan je zo'n talentvolle verdediger zo verkwanselen? Ik vind het een schande. Snap het als ie weg wil
0 -7
KingJames23
Hoe kom je erbij? Schuurs wordt naar de kant gehaald omdat hij zaterdag weer gaat spelen.
1 -1
036AFCA97
Dit is een team met wissels. Schuurs bij het eerste elftal?
4 -1
AFCA-B93
Heeft Varela al wat te doen gehad?
0 0
jaripettersson
In de eerste helft wel. Maar niet veel.
0 0
frankvandeschepop@outlook.com
Alvarez verliest elk kopduel, vreemd , terwijl hij langer is. Over het algemeen Ben ik positief maar weet nu wat ik al wist . Hij komt nooit vast in Ajax 1, uitgesloten. Mist elk talent
8 -6
AjaciedRK
Trarore eruit omdatie naar Sparta moet? Mogen ze mooi over Ajax-Sparta heentillen wat mij betreft
0 -7
de_pitbull
die moet ajax echt niet verhuren nu. zit dicht tegen het 1e aan.
2 0
Babayaka
Nee man we hebben huntelaar en een vandaag fantastische siem de Jong.
0 0
AjaxDaniel
Of om andere spelers ook de kans te geven?
1 0
Toon meer reacties