Ten Hag kwam pas zondagochtend tot definitieve opstelling

JesseTH, 15-12-2019 om 20:40, 14569 views, NOS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag bepaalde zondagochtend pas zijn definitieve opstelling voor het uitduel met AZ, zo openbaart de trainer tegenover de NOS. Ajax kent al enige tijd een volle ziekenboeg en in aanloop naar AZ-uit liep die verder vol.

'Het moge duidelijk zijn dat de opstelling er anders uitzag', zo begint Ten Hag te vertellen. 'Er waren wat ontwikkelingen rond Dest en Blind. Hakim en Tagliafico waren twijfelgevallen. Dat moesten we tot aan het laatste moment afwachten.'

Inmiddels verloor Ajax niet alleen driemaal op rij, ook werd er even vaak niet gescoord. 'Dat heeft ook zeker te maken met het ontbreken van drie aanvallers. Dan moeten we iets anders gaan spelen. Daardoor is het duidelijk dat de stootkracht minder is.'

Komende woensdag wacht uit bij Telstar alweer de volgende uitdaging voor Ajax. De wedstrijden volgen elkaar in rap tempo op. 'Vanaf het begin van januari is het zo gegaan bij ons. Toen jij (Joep Schreuder van de NOS, red.) van een vakantie genoot, waren onze spelers op allerlei toernooien. Heel veel van mijn spelers hebben van de zomer niet de kans gehad om op vakantie te gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Henkjanklaas
Eth dient de opstelling zo veel mogelijk in tact te laten als volgt want zijn huidige opstellingen leveren steeds teleurstellingen op. Onana, Nous, schuurs, blind, tagliafico, vdBeek, ziyech, martinez, tadic in de spits en geef 2 jongelingen op de vleugels een kans
0 0
Henkjanklaas
Weet iemand hoe het nu met Neres is na zijn operatie. Wanneer wordt naar verwachting het herstel afgerond ?
0 0
Ansjo
Ten Hag schuift gewoon veels te veel met spelers. Het ideale middenveld is gewoon beschikbaar met Martinez, Donny en Ziyech maar ten Hag stelt gewoon doodleuk 2 miskopen op in het middenveld. Iedereen weet dat Huntelaar niet meer kan vanaf de aftrap en dat Tadic liever in het centrum staat. Achterin kan je met Castillo, Schuurs, Veltman, Mazraoui spelen. Voorin stel je naast Tadic talent op met Lang en Traore.
2 -1
AFCA2211
Tuurlijk is het soms zwaar voor die spelers, maar om nou te gaan vergelijken met "normale mensen" hou op hoor. Je krijgt er ook 100 keer meer voor betaald. Niet zo zeiken.
0 0
debarbaar
Ik kan er met mijn pet niet bij dat Huntelaar weer in de basis begon. We weten nu wel dat hij niet of nauwelijks scoort als hij in de basis staat. Zet Traore er eens echt een hele wedstrijd in. ook begrijp ik niets van het feit dat Ekkelekamop maar geen kans krijgt of Gravenbergh er niet in staat. De helft van de aankopen zijn minder dan wat je in Jong Ajax kan ophalen. Ik moet trouwens zeggen dat je de opvolger van ten hag al gewoon bij jong Ajax lijkt te hebben lopen.
1 0
Sterspeler
Op basis van wat is Mitchel van der Gaag geschikt voor het eerste? Het feit dat ie kaal is? Dan zie ik liever Slot komen.
0 0
Boer Gijs
Het middenveld (Ziyech, Beek, Martinez) heeft iedereen hem hier dinsdagavond al gepresenteerd en dat had ook gekund gewoon gisteren, maar Hag is zo eigenwijs dat we 3 keer op rij verliezen
1 -1
Adam24
Hoe had de basis er verder uit gezien dan?
1 -1
Markopantelic007
Ik vond Schuurs echt verrassend goed gisteren, en het is me dan ook een raadsel waarom hij nauwelijks kansen heeft gehad van faveure van Veltman. Velen vallen over de fout van Schuurs, maar Veltman maakt die wekelijks en lijkt niet beter te worden. Ik wil niet zeggen dat ik het altijd beter weet maar ik raak toch een beetje het vertrouwen in Ten Hag kwijt wanneer hij steeds met vreemde opstellingen en nog vreemdere wissels door blijft gaan.
2 -1
Adam24
Ik schrik er niet zo van hoor. Ajax heeft gewoon een klote week achter de rug. Te veel geblesseerde, niet fitte of kwakkelende spelers. Er is geen 1 team in Europa waar je 5 basisspelers eruit kunt halen en toch goed kunt spelen. Heel misschien City?!
Ik houd mij vast aan het feit dat Ajax een maand geleden echt weer goed begon te voetballen en verwacht dat het na de winterstop wel weer gaat lopen. Het is nu de aankomende twee wedstrijden overleven.
Ik heb ook mijn vraagtekens en opmerkingen bij de opstelling en het wisselbeleid, maar eerlijk gezegd was er nu weinig te kiezen. Tuurlijk Traore is een optie, geweldige spits in de KKD maar dat was Sierhuis ook, met andere woorden: moeilijk te oordelen vanaf de zijlijn.

Ik heb wel één grote aanklacht, we kunnen wel stellen dat de last-minute verkoop van Dolberg, geen goede keus is geweest.
1 0
Schip
Gewoon een kloteweek. Best bijzonder hoe luchtigjes er wordt gedaan over het niet overwinteren in de CL. Je had alles in eigen handen.

Als je met overtuiging en druk had gespeeld, had je dat punt gewoon gehaald. Maar we zien al drie wedstrijden op rij het Ten Hag voetbal uit zijn eerste half jaar: traag, zonder verrassing, zonder diepgang, zonder inspiratie.

Dat kun je onmogelijk ophangen aan de afwezigheid van enkel een Neres of Promes. Die speelden amper samen. Het middenveld hoort constant de derde man te vormen in combinaties met de 9. Totaal onmogelijk met twee controleurs van deze soort.
En dat is al maandenlang geroepen.

Daarnaast is het opmerkelijk dat het druk zetten zoveel minder gaat. Dat is juist je wapen als Ajax. En zelfs thuis lukte dat niet.

Ik vind het echt een aanfluiting dat je thuis zo schlemielerig verliest van een beperkte ploeg als Valencia. En nog erger dat de cultuur bij de fans zo is van: ach, kan gebeuren. Na eerst maandenlang om het hardst te hebben geschreeuwd, dat Ajax Europese top is.

Dat is nu precies het probleem van Ajax. Als het een beetje aardig speelt en resultaten komen, treedt de zelf voldaanheid in. Je hebt van een mindere tegenstander verloren in de halve finales vorig jaar, na wel van JUve en Real te hebben gewonnen. En nu haal je echt een loser actie van jewelste uit door in eigen huis van een ploeg als Valencia te verliezen.

Absenties daargelaten, de strijdwijze was gewoon niet des Ajax en daar moeten zelfs bankzitters toe in staat zijn.
3 -1
ST
Eens
0 0
Duif63
Goeie analyse. Spijker op zijn kop.
1 0
WZAWZDB14
Tja, dit gebeurt nou als de eufa/fifa zo'n belachelijk speelschema opstellen (met nations league, africacup, copa, cl voorrondes in de zomer). We hebben nu meer dan 100 miljoen euro aan spelers in de ziekenboeg zitten, dit zijn ook heel toevallig de spelers die de internationale toernooien hebben gespeeld.
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
AZ kon ajax niet op een beter moment treffen.
Totaal niet in vorm, blesures en onnodige gele kaarten puur doordat de ploeg uit vorm(vermoeid) is en te laat anticipeert, daar onstaan kaarten en blesures door.

We hoeven ons druk te maken, die drie punten pakken we straks terug, het lijkt me niet dat er weer zon ongelukkige samenloop van omstandigheden komt.
0 0
Rentokill
Geeft al aan dat er dezelfde dag iets is voorgevallen met Blind. Had ie wellicht weer zo'n wegtrekker? Moeilijk om niet te gaan speculeren maar ik vind het best eng. Ook dat ze meteen besluiten hem voorlopig vrij te geven.
1 0
Lazell
Aan de ene kant: dit past wel binnen het beleid dat er totaal geen risico wordt genomen, zelfs niet met lichte blessures. Dus het hoeft niks te zijn.

Maar na Appie is dit toch wel even schrikken, idd.
1 0
fanforeffer
2 wedstrijden geen doelpunt gemaakt ! dan stel je toch een jonge spits op geen vent van 36 ! KJH is toch super als invaller niet als basis. Ik zag een paar x een speler diep gaan maar dan draaide Marin of Alvarez de andere kant op. dus daarna ging er niemand meer diep.
2 0
Rentokill
achteraf...
1 -2
Lazell
Vooraf ook.
1 0
Rentokill
tussendoor?
0 0
Bennyben
Sommige supporters snappen het echt niet, bij voetbal kan je ook wel eens verliezen dat is de definitie van een spelletje en als je daar niet tegen kan moet je lekker gaan rumiecupen met een 3 jarig kind weet je zeker dat je wint.
1 -1
Cupmetgroteoren
Er is bijna gen geld meer om te investeren in dure nieuwe spelers in de winterstop als je een beetje verantwoord wil werken. Er is 65 miljoen euro uitgegeven, de salarissen zijn flink verhoogd en er zijn spelerspercentages bedongen in contracten bij transfers. Een nieuwe dure speler aantrekken in de wjnterstop zal betekenen dat Ajax de begroting ver overschrijft. Daarom heeft de Raad van Commissarissen gezegd: er mag geen cent meer wordrn uitgegeven dit seizoen.
0 -1
Lazell
Geen geld meer over? Meen je dit?
Frenkie 75-85, De Ligt 75, 90 CL.

240 - 65 = bijna niks?
0 0
vincent_DV
Dit is echt complete onzin wat je nu zegt. Ten eerste hebben transfersommen helemaal niks te maken met begrotingen, echt helemaal niks! Want dit betaal je uit je middelen en niet uit je jaarlijkse inkomsten zoals een begroting.

Ook is het zo dat als je nu een speler 3 miljoen salaris geeft dit je voor de begroting van dit jaar maar 1,5 miljoen kost. Zit je alleen met volgend seizoen natuurlijk maar zoals je al zei; dan gaan er ook spelers weg.

Dus op geen enkele manier kan de begroting ver overschreven worden.
1 0
Cupmetgroteoren
Er moet een buffer blijven voor moeilijke tijden. Nog eens 15-20 miljoen euro uitgeven aan een speler is wel noodzakelijk wil je mee blijven doen in de EL, maar onverantwoord.
0 -1
Rentokill
Nice try... maar nee.
0 0
vincent_DV
Je hebt maar een buffer van zo’n 220 miljoen eigen vermogen dus dat is natuurlijk veel te weinig.

En ja ik weet dat geen cash geld is, maar je eigen vermogen zijn wel al je bezittingen minus schulden dus in principe is het wel alles wat je bezit.

Iedereen doet net alsof Ajax zo veel risico aan het nemen is maar dat klopt helemaal niet. Ajax zit in een situatie dat ze kunnen doen wat ze nu doen.
0 0
Cupmetgroteoren
Nog eens 20 miljoen uitgeven betekent dat je in totaal 85 miljoen uitgerft in een seizoen. Een bedrag dat normaliter alleen door clubs als Arsenal, Dortmund, Napoli en Everton wordt uitgegeven.
0 0
vincent_DV
Weer schiet je volledig mis. Napoli en Dortmund hebben beide tot nu toe al 128 miljoen uitgegeven en Ajax komt dan uit op 75-85 miljoen. Dat is maar zo’n 40% minder. Dus ook dat klopt gewoon totaal niet. Pepe kostte Arsenal 80 miljoen..
1 0
Cupmetgroteoren
Dortmund en Napoli hebben een drie keer zo hoge begroting. Maar hé, jij weet het blijkbaar beter dan de RvC, die op de centjes moet letten en aangegeven heeft dat er dit seizoen niet nog meer geld moet worden uitgegeven.
0 0
Amp
Waar heeft de rvc dit bekend gemaakt? Wil t graag eens lezen met alle context erbij, ben benieuwd
0 0
31xAjax
Dat is ook helemaal niet erg en ook niet nodig. Om war voor reden ga je als trainer zoveel schuiven met je opstelling, dat alleen Onana nog op dezelfde positie staat als de weken ervoor???
0 0
ajax4ever01
Ten Hag neem jij jezelf nog serieus?? Traoré pas in blessuretijd brengen na een achterstand, tegen Willem II flikte hij het ook om Traoré na een achterstand pas in te brengen daarmee geef je zo'n jongen juist geen vertrouwen.
5 -2
cantharel
Niet erg om Traore pas bij een achterstand in te brengen maar geef hem wel speeltijd en niet een paar minuten want dat is dodelijk voor hem want kan zich niet 5 of zelfs 1 minuut laten zien.Younes zou zeggen bekijk het maar.
0 0
AJAIXIXIXI
Vind Ten Hag op veel fronten een geweldige trainer, maar hij gebruikt de jeugdspelers echt verkeerd. Traoré zou nu de kans moeten krijgen en Schuurs had natuurlijk al lang een basisplaats moeten hebben ten koste van Veltman.
6 0
Dastaan
Ja ten hag weet het zelf ook niet meer. Je ziet duidelijk als de steunpilaren wegvallen dan zakt het elftal in elkaar. En zelfs met de steunpilaren werd er resultaat geboekt maar was het achterin een gatenkaas. Het team komt duidelijk voetbal te kort op het middenveld en een een goede verdediger die een duo kan samen vormen met blind. Maar goed ten hag heeft een tactische vermogen van een hark dat rare wissels doet die nergens op slaan. Je laat marin nooit invallen bijv. Vind je het dan gek dat die jongen met kramp er af moet gaan. Dan breng je traore erin in de 92e minuut belachelijk. Nee hoor ten hag kan spelers niet beter maken dat is wel duidelijk. Einde van het seizoen gewoon afscheid nemen. Dit is een duidelijk patroon die hij heeft als trainer gewoon onkunde. Ben het egt zat geworden constant die interviews dat ze goed gespeeld hebben. Wordt eens wakker van je droom en ga het realistisch bekijken. De situatie nu is gewoon triest!
2 -1
DS
Alvarez en Marin hadden het vandaag kunnen laten zien en lieten het weer afweten. Hoe verknoei je 27miljoen. Misschien dat Alvarez het nog kan gaan doen als CV, maar Marin word niks.
2 -4
Adam24
Zonder wedstrijd ritme, in een gehavend team, waar je moet zoeken naar je rol.
0 0
Intec
Hebben beide ook amper gespeeld de laatste tijd/ seizoen. Wat verwacht je dan van die jongens. Verdedig ze niet maar ze hebben amper wedstrijd ritme. Je moet ze ook vaker later invallen. Nu is het verval te groot door gebrek aan ritme.
3 0
ajax4ever01
Kan Ajax geen geld terugvragen voor die Marin? Niet goed geld terug optie...
0 -1
Wijnvoord
makkelijk zeiken hier zeg
2 -3
Boer Gijs
Dat verdedigende wisselen van Hag moet echt stoppen. Het past niet bij Ajax en het werkt altijd averechts nog ook.
3 0
Lewis Hamilton
Oh nu gaan we dit soort verhalen heel de week krijgen...
1 -3
Ajaxhart
Vooruitgang is natuurlijk wel dat een invalbeurt van Siem ons bespaard is gebleven.
7 0
RAL3028
Ik denk dat ie gespaard werd voor de lastige wedstrijd tegen Telstar. We hebben daar ervaring nodig.
5 0
insectenverdelg
En leuk voor Traore om nog te mogen invallen in minuut 92. Toch weer ervaring blij t ql1e opgedaan. Wel stond je 1-0 achter en kostte t je de helft van de tijd die mog over was, maar de ervaring is onschstbaar...oog voor talent die ten Hag.
0 0
FerdiZ
Als het nog lang duurt met de blessures van Promes en Neres moet Marc even een bod op Bergwijn neerleggen.. Psv is niet meer in de positie om te weigeren
0 -6
Sterspeler
Haal dan Gakpo of Ihattaren. Dat zijn talenten die je nog kan inpassen. Bergwijn is een blind paard.
3 0
ajax4ever01
De enige van PSV die ik zou willen zien bij Ajax is dan Ihattaren de rest van troep mag daar blijven. Alhoewel Perreiro niet echt heel slecht is, technisch prima speler.. PSV is dom om hem niet op te stellen.
4 -1
Sterspeler
Pereiro is lui. Gakpo is een heel grillig talent. Kan nog veel meer uit gehaald worden. Hem troep noemen slaat nergens op. Die kan echt wat met een bal.
0 0
FSideMaluku
Alleen al om die arrogante kop zie ik hem liever niet bij Ajax. Ik weet dat wij prat gaan op een beetje arrogantie, of gogme hoe je wil, maar bij hem vind ik het totaal misplaatst. Hij is, net als Younes bij ons was, een beetje een one trick pony. Voor iemand met een beetje verdedigend inzicht is hij makkelijk te bespelen en dien ten gevolge niet van het niveau dat wij nastreven (of willen nastreven).
2 0
mvdk
Dan eerder Malen, Stengs of Boadu.
0 -5
Ajacied33
Waarom Bergwijn dan, op basis van wat?
6 0
altijdwelwat
Erik angsthaas met je Huntelaar in de spits , gewoon met Lang , Tadic en Ziyech moeten spelen. Belachelijk dat Lang na slechts 2 mindere optredens waarin het hele team slecht draait direct word geslachtofferd.
12 -1
GoodLuck
O, krijgen weer commentaar van de beste stuurlui aan wal.
1 -8
insectenverdelg
Huntelaar heb je als nvaller wel meer aan dan als basisspeler. Had dus Traore in de basis gezet en Huntelaar in minuut 60 laten invallen.
6 0
dianaajax
en terecht / met poen en aankopen die ajax doet en gelijk staan met AZ die alle thuis wedstrijden in Den haag moestenj spelen


SCHANDe UIT de Chamipons league en schande dat we geklijk staan met AZ
4 -3
BRAMHOUTEN
Ik denk dat ze ook punten heeft opgeleverd, met die wind in het stadion is het zelf ook voor az kut spelen. dat gaat ze punten kosten. het was een slechte wedstrijd, die geen winnaar verdiende. Az heeft ook niks laten zien. net als ajax al heeft ajax nog wel een excuus met zoveel invallers. PSV is niet ingelopen. Ik zie psv nog steeds als belangrijkste concurrent.
2 -1
Boer Gijs
Minder stootkracht? Geen stootkracht meer. Telstar en Ado komen eraan, maak je borst maar nat met dit pappen en nathouden beleid.
4 -2
Ajacied33
Moet jij je niet druk maken om je eigen grafclubje?? Wij worden wel kampioen en spelen nog in EU. En jouw clubje?
2 -4
Boer Gijs
Grafclub mooie benaming voor dat verschrikkelijke psv. Mag van mij vandaag nog opgedoekt worden. Maar Ajax gaat me aan t hart, dus daar ben ik kritisch op.

Ps snap je idee door mn nickname
5 -1
HilversumNoord
Ajax kut. Waardeloze trainer. Marc en Erwin moeten echt wat doen. Schandalig met zoveel geld. Kutkut
5 -5
036AFCA97
Off topic:

Depay wss gescheurde kruisbanden. Kan het WK missen. Zou mooi kut zijn.
5 0
Duif63
Is het EK. Maar het is vooral kut voor hem zelf en zijn club. Zo belangrijk is dat EK niet.
0 -3
036AFCA97
Ik vind het EK persoonlijk belangrijker dan het seizoensverloop van Lyon. Voor hem wel kut, net nu die aanvoerder en in vorm was
4 0
Duif63
Lyon betaald wel zijn salaris, dat is belangrijker dan een EK of WK met je land. Zouden wij toch ook zeggen als er een Ajacied langdurig uitvalt.
2 -2
Ajacied33
Ja kut voor die jongen. Malen ook een serieuze blessure denk ik . Al speelt ie bij de concurrent dit gun ik niemand
4 0
Suarez16_
Enorm kut ook voor hun carrieres mocht het einde seizoen zijn. Als ze beiden een half jaar knallen in 2020 en op het EK dan zou er een mooie transfer in zitten voor beiden na een sterke ontwikkeling dit seizoen. Nu zitten ze waarschijnlijk nog een seizoen bij Lyon en psv door die blessure. Na een zware blessure moet je je ritme en gevoel ook weer terug krijgen, dus met een beetje pech ben je over 1,5 jaar weer echt zo goed. Toch cruciaal voor beiden op dit moment.
0 0
dianaajax
intersseerd me geen reet / alleen ajax en bij ons is ellende genoeg
0 -4
dianaajax
intersseerd me geen reet / alleen ajax en bij ons is ellende genoeg
0 -2
ajax4ever01
Hee een chick op AS :))
0 0
Duif63
Geen vakantie, dan had je daar dus met het samenstellen van de selectie rekening mee moeten houden. Niet nu als excuus gebruiken. Beleidsfout van Overmars en Ten Hag. En niet hun eerste.
5 -4
Boer Gijs
Zo simpel is het
0 0
ajaxxcied4life
Tja, deze zaken zijn allemaal net zo bepalend als zijn falende wisselbeleid. Het moge duidelijk zijn dat een Ajax zonder Blind, Neres en Promes natuurlijk stukken minder is. Tegelijkertijd vind ik het des Ajax dat je dan gewoon op iedere positie dan maar een jeugdspeler zet. Op LB dan maar Lang, op LB Castillo en op het middenveld dan Gravenberch ipv Alvarez. Daar blijf ik bij, maar die blessures zijn mede te wijten aan de idiote agenda van de FIFA en UEFA en eem club als Ajax kan het zich qua salarishuishouding en filosofie niet veroorloven om ook nog vervangers van vervangers op de bank te hebben. Des te meer mijn onbegrip dat hij ook met het oog op volgend seizoen niet meer jonge jongens met potentie voor de leeuwen gooit en blijft aanmodderen met Huntelaar in de punt en spelers op posities te posteren waar ze niet op hun opperbest zijn.
2 -1
10Sneijder10
Minder stootkracht? Waarom stel je Huntelaar dan op? Die kan niet eens meer diep gestuurd worden. Met Tadic en Huntelaar heb je totaal geen snelheid in de diepte. Stel dan Traore op. Die heeft nog enigzins power.
3 0
Labrador
AZ vond ik ( net zoals Ajax) geen moment indruk maken. Ben blij dat we na de winter weer een fatsoenlijk elftal op de been kunnen brengen
3 0
Ajacied33
Bij Ajax hadden we tenminste een reden. Dat AZ ben ik echt niet ondersteboven van, wij worden echt met twee vingers in de neus kampioen. We zijn gewoon op, seizoen is lang geweest met voorrondes CL er nog bij, blessures. Telstar en ADO nog ff pakken en dan paar weken rust. Tweede seizoenshelft knallen met een fitte selectie, dat AZ gaat vanzelf punten verspelen. Een zwaar gehavend Ajax vandaag waar AZ nog veel moeite mee had en onterecht de winst pakt in de slotminuut
3 -2
Duif63
Praat maar weer recht wat krom is. Zie de realiteit is onder ogen.
0 0
BRAMHOUTEN
he ouwe zuurpruim. geen paniek. we moeten 17 wedstrijden. vorig jaar stond je er 7 achter
1 0
Ajacied33
Realiteit is dat we bovenaan staan, voor de EL en de beker nog strijden....Wat ook realiteit is, op volle oorlogssterkte is dit Ajax niet te stoppen. Hebben we voor W2 toch gezien met zn allen? Je kan alles negatief bekijken, maar ik ben positief gestemd en weet waarom we punten hebben laten liggen.
1 0
Labrador
Jou kan ik de hand schudden
0 0