Milde Ten Hag: 'Onacceptabele fout in de slotfase'

JesseTH, 15-12-2019 om 19:30, 11805 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Erik ten Hag is niet geheel ontevreden over de prestatie van Ajax tegen AZ. De oefenmeester zag veel dingen goed gaan en is van mening dat beide ploegen met een punt naar huis hadden moeten gaan. Een fout van Perr Schuurs, zo zag Ten Hag ook, gooide echter roet in het eten.

'Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, maar als het een winnaar had moeten opleveren, dan was het Ajax', is Ten Hag tegenover FOX Sports van mening. 'We moeten in de spiegel kijken, want we maken een onacceptabele fout in de slotfase. Hij (Schuurs, red.) moet voor de man blijven. Perr heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld. Dan is het zuur voor hem dat één zo’n foutje hele grote gevolgen heeft.'

Ondanks het negatieve resultaat is de oefenmeester zeker niet enkel ontevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg. 'Ik denk dat we vandaag heel veel dingen goed deden. AZ geeft hoge druk, maar wij ook. We lieten AZ niet voetballen. Wij speelden regelmatig onder de druk van AZ uit, maar in het vervolg lukte het minder.'

Enkel het doelsaldo zorgt er nog voor dat Ajax op voorsprong staat ten opzichte van AZ, maar beleeft Ajax volgens Ten Hag een goed halfjaar. 'We kennen allemaal de problemen die we op dit moment hebben qua fitheid van deze groep. We moeten zorgen dat we heel snel weer fit worden en het elftal neer kunnen zetten dat we graag willen. Niemand komt zonder kras aan de finish.'

Situatie Daley Blind

Tot slot gaat Ten Hag nogmaals in op de situatie van Daley Blind. De verdediger was zondag vanwege nog vage redenen afwezig en dat baarde zorgen na zijn voorval tijdens Ajax - Valencia, toen de Ajacied even duizelig werd. 'Ik weet dat hij onderzocht wordt en het niets ernstigs is', klinkt Ten Hag echter na de wedstrijd.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RAL3028
Ten Hag zou voor iedere wedstrijd even "no guts, no glory" op zijn hand moeten schrijven. Dat ie het niet vergeet.
0 -1
AFCAHELLMOND
"Niemand komt zonder kras aan de finish", dat is weer een pareltje van Erik. Als mijn wagen een kras in de lak heeft smeer ik er toch ook geen velgenreiniger op omdat hij zo goed werkt voor de velgen?
Zet mensen nou eens op hun plaats, middenvelders op het middenveld en centraleverdedigers centraal achterin. Dan zwijgen we nog over de wissels. Blijven doorrijden met een lekke band en vervolgens de verkeerde band wisselen. Erik hoeft iig niet bij een garage te solliciteren na de winterstop.
3 -2
Duif63
Ik vond het juist wel een goeie one-liner van hem. Zit ook wel een kern van waarheid in. Er zijn ook wielrenners die de Tour de France winnen na een paar flinke valpartijen.
5 0
MankeNelis
Hij moet toch echt met die kale bats in de spiegel kijken. Lekker makkelijk om die jonge gasten die amper spelen de schuld te geven.
0 -4
Boer Gijs
Hele zwakke coaching deze week. Assistenten die hem niet corrigeren. En je bent alle kop posities kwijt. Met zoveel uitgaven en zulke salarissen is dat gewoon onacceptabel.
0 -4
PetrusKeizer
de slotfase. Professor Hag begint weer trainerstaal uit te slaan. Slecht teken.
0 -4
31xAjax
Blijven schuiven met de opstelling totdat alleen Onana nog op dezelfde positie staat als de weken er voor is wel acceptabel, Erik??
1 -2
jaripettersson
Om het eigen straatje schoon te vegen pikt hij Schuurs eruit. Nare eigenschap. Net als tegen Valencia was het plan om 0-0 te spelen. Heel conservatief, net als zijn opstellingen en wisselbeleid. Gewoon TH op z'n smalst.
2 -4
NUL20
Kom op, dat was toch ook een pupillenfout van Schuurs... als je dat al niet eens meer mag benoemen als trainer.
2 -2
flodder
maar als ze vergeten te scoren ..
0 0
Sonofafca
Ten hag Raussssss
2 -5
sabastiann
Nu de fouten van ten Hag
Waarom Huntelaar die al een tijd niet goed speelt
Waarom de jong ,die hoort nog geen eens in het elftal
Jou aankoop die je graag wilde hebben heeft gisteren weer gefaald
Je voert geen jeugd door net als bos die jeugd opstelde in mindere wedstrijden
Ga daar eens wat aan doen
1 -3
altijdwelwat
Ik vind dat Erik de jonge jongens als Schuurs en Lang wel wat meer in bescherming mag nemen. Lang is na 2 mindere potjes direct geslachtofferd , omdat door zijn optreden de ploeg geen diepgang had. Terwijl net als vandaag het grootste probleem was dat de zogenaamd grote jongens niet thuis geven. Vandaag was er daar door nog minder diepgang , Tadic en van de Beek waren een drama benoem dat dan ook.
2 0
Sterspeler
Grappig dat hij hierop doelt. Veltman heft buitenspel op tegen Valencia en Ziyech maakte een 100% kans niet af en verzaakt door een andere 100% kans niet af te geven op Lang. Daarbij mist Ronny ook een dot van een kans vandaag, maar geen van hen worden negatief belicht in de pers.
0 -2
Bounce77
Schuurs heeft een prima pot gespeeld, die fout was ruk beter te verteren van zo'n jonkie. Wel heel typisch dat die fout nu ook benoemd wordt. Had na de wedstrijd tegen Valencia meer op zijn plaats geweest
3 -1
michaellaudrup
idd heb het eens over de vele fouten van de ervaren Veltman.
0 0
Boer Gijs
Zorg dat je gewoon als team drie keer scoort, krijgt die fout niet zoveel aandacht
4 0
Lewis Hamilton
Ja, lekker Schuurs de schuld geven. Kijk ook eens naar jezelf man. Wat een giller die 93ste minuut wissel.
7 -1
Amsterdam1900
Younes had geweigerd voor deze uiterst gulle beloning
4 0
3sterren
Het is vooral zuur dat Schuurs geen ervaring op mag doen in een paar wedstrijden achter elkaar. Hoe meer hij mag spelen hoe zekerder hij zal worden. Nu moet hij steeds op zijn tenen lopen en speelt dus minder onbevangen. Veltman gaf al aan het einde van het vorige seizoen aan weg te willen, bouw nu dan maar alvast aan het nieuwe team van volgend jaar.
Maar Ten Hag wil volgend seizoen zelf weg, dus hoopt hij met ’zijn’ favoriete elf de sprong te kunnen maken en laat het bouwen aan een nieuw team aan zijn opvolger over. Althans, zo hoopt hij ...
3 0
Sterspeler
Je begint je stuk goed. Ik zie echter daarna allemaal aannames.
0 0
3sterren
Dank.
Het zijn zeker aannames en geloof me, ik hoop dat ik ongelijk krijg.

Ik ben op dit moment een zeer gefrustreerde Ajacied. en ben waarschijnlijk niet de enige.
De afgelopen weken lees en hoor ik te vaak dat we sterker waren, meer balbezit hadden, 100% kansen misten en dat we als winnaar van het veld hadden moeten stappen. Zelf de trainer doet daar aan mee.
Dan ga je nadenken en spoken er allerlei zaken door mijn hoofd waarvan ik er een paar heb toevertrouwd aan dit prachtige forum.
Maar het is bijna winterstop voor mijn geliefde club, kan er bijgetankt worden, dus blijf ik positief over het einde van dit opeens weer spannende seizoen ...
0 0
Sterspeler
Ik bedoel meer te zeggen dat je aannames hier beter niet kan plaatsen, of al vooraf kan aangeven dat het een aanname is. Er zijn hier zat roeptoeters die alles op onderbuikgevoel plaatsen en ik zie juist met je stuk dat je je daarvan kan onderscheiden :) het gevoel ken ik zeker. Ik krijg ook de neiging om op ETH te gaan zeiken, maar het heeft gewoon geen zin. We hebben een golf aan blessures, weten de ernst van Blind zijn situatie niet af en zijn voor de zoveelste keer genaaid door de arbitrage in de CL.

Ik denk zelf dat ETH een stuk eigenwijs vreten is die in onzekere tijden 0 risico wil nemen. Zoals de Boer en Martin Jol dat ook hadden. Daarbij denkt ETH te moeilijk. Veel schuiven met posities terwijl dat helemaal niet hoeft. AZ mistte zowel Vlaar als Hatzidiakos. Hij had prima met Traore kunnen beginnen en de geschiedenis wijdt erop dat jong talent ook in de toppers goed kunnen spelen. Martinez had niet naar achteren gehaald hoeven worden. Ik weet zeker dat Alvarez die positie prima had ingevuld. Feit is dat we nog 3 prijzen kunnen winnen dit seizoen. Het is dus nog verre van verloren en hebben het nog allemaal in eigen hand.
0 0
ErikFrenkHuntelaar
Het spookt te snel in je kop. Uitschakeling cl kan, qua punten in ed gaat het goed. Vol op koers voor kampioenschap straks de belangrijke mannen er weer bij en ver komen EL. Dan staat de gefrustreerde ajacied weer voorin de rij.
0 0
Tinus
Dat is veel te makkelijk. Ten Hag mag net als het hele team na deze optredens kritisch worden beoordeeld, net als dat we uiterst lovend zijn als ze geweldig spelen. Natuurljk is uitschakeling in de CL geen schande, net als een keer puntverlies in de competitie. Echter, als je kritisch kijkt naar wisselende opstellingen, gebrek aan vertrouwen in de jeugd in woord (perr) en gebaar (Noa) en het zwakke wisselbeleid, is kritiek gewoon zeer op zn plaats. En ik vind het ook zeer storend dat wanneer je vedettes het totaal niet waar maken, deze trainer daar totaal blind voor lijkt te zijn. Uitermate zwak en ik kan me frustraties op dat vlak dan ook prima voorstellen.
Gelukkig is er voor de competitie geen man overboord vooralsnog.
0 0
Sterspeler
Ik denk eerder dat hij het lef er niet voor heeft om de vedettes erop aan te spreken. Leek me nou typisch een Schreuder taak.

Nu zit Poulsen naast hem en dat was altijd een klono met no nonsens mentaliteit. Dus ik ga er vanuit dat Ziyech, maar vooral Tadic en Donny op hun zwakke optreden worden aangesproken en dat hij Veltman adviseert z'n mond te houden tegenover de pers.
0 0
Oliveira
Eric "wisselt na 93ste minuut" Ten Hag.
1 0
trooop
Het is maar net waar je graag de nadruk op wil leggen.

Bij tegenwind komt het slechtste in ten hag naar boven, daar is nog altijd niets aan veranderd.
1 0
Ajax34
Hoeveel fouten maak jij nog Erik die ons punten kosten?
1 0
Ajax34
De fout vooral niet bij je zelf zoeken Erik, maar bij een talentvolle 19 jarige jongen. Dat is lekker makkelijk.
0 0
ErikFrenkHuntelaar
Super slap verdedigd, wordt terecht benoemd. Kun je het debuut van de Ligt in oranje nog herinneren? Verloren van Italië door slap verdedigen van de Ligt. Hij werd afgemaakt en bewees zichzelf later nadat hij sterker werd en er keihard voor ging. Dat moet Schuurs ook doen. Hij zegt zelf: ik wil net zo meedogenloos worden als de Ligt. Ik zeg: dit kan jij, maar werk hard, want dit was te slap.
0 0
Tinus
Dat mag en moet Ten Hag ook benoemen. Echter staan er nog 10 op het veld, waaronder de vedettes die niet thuis geven. Dat is natuurlijk veel kwalijker. Op zn eigen opstelling en wissels valt ook wel het een en ander aan te merken. Dat wordt helaas niet benoemd door hem.
0 0
Sterspeler
Een persmoment lijkt me nou niet het moment om uitgebreid te gaan reflecteren. Dan ga je aan je eigen stoelpoten zagen. Ik maak me vooral zorgen dat hij het buiten de momenten om niet doet.
0 0
RAL3028
Het laatste kwartier was voor AZ en Erik stond er weer bij en keek ernaar. Je kunt door te wisselen het initiatief grijpen en je tegenstander in problemen brengen. Ten Hag probeerde dat niet eens. En daarmee was het wachten op 'een onacceptabele fout in de slotfase'.
6 0
FreddyAX
Ja dat klinkt goed jammer dat het niet klopt,AZ speelde vrijwel de hele wedstrijd uit de omschakeling en liet het initiatief aan Ajax.
De fout kan altijd gemaakt worden bij een corner.
0 0
RAL3028
Je leest niet goed. Ik zeg het laatste kwartier drong AZ aan. Ze krijgen wat corners, er gaat een bal voorlangs; je komt aan het eind van die wedstrijd wat onder druk te staan. Stel daar dan wat tegenover, reageer erop. Wissel een keer en probeer de tegenstander te verrassen door het aanvallend net even anders neer te zetten. Als je terug gaat lopen en de ene na de andere corner weggeeft, ja dan valt ie een keer. Ook als het niet verdiend is.
0 0
Sterspeler
Dit. Met een Traore had je plotseling snelheid voorin gehad die kersvers was. Peer 3x een lange bal op die gozer en hij komt echt wel 1 op 1 te staan in de omschakeling.

ETH is een goede trainer maar in wissel beleid te voorspelbaar.
0 0
Joseph
Nog onacceptabeller dan de fout van Schuurs, was het spel van Ajax. De 2e helft heeft Ajax amper iets uit kunnen richten, ze zaten in de pocket bij AZ. Het was dat Martinez en Schuurs een goede pot speelde, anders was het veek erger geworden.
3 -3
FreddyAX
Ajax speelde zeker niet minder dan AZ, ondanks de vele afwezigen.
Een veel grotere uitslag was te verwachten maar AZ bleek in de eindfase net het geluk aan hun zijde te hebben, zelfs AZ spelers en staf vinden dat maar kennelijk heb jij het beter gezien.
1 0
behangdelul
In de pocket van AZ? Die gasten zijn amper 5 min over de middellijn geweest.
4 0
grannig mokum1
Precies D
0 0
Bramble1988
Bij Ajax willen ze de trainer lozen nadat hij 1e staat in de winterstop en op een haar na de volgende ronde CL niet haalt (met alle tegenslagen en prestaties van vorig jaar meegenomen)

Bij PSV verdedigen ze de trainer nog steeds, nadat hij vorig jaar geen enkele prijs heeft gepakt en dit jaar de eredivisie titel al niet meer kan winnen na 5 maand voetballen en uitgeschakeld zijn in Europa.
1 -6
grannig mokum1
Wat hebt je over? Dom gelul, niemand bij Ajax wilt ETH lozen....
0 0
Sterspeler
Lozen is een groot woord. Ik ben een groot voorstander van ETH maar begin nu wel doodziek te worden van z'n wisselbeleid en geschuif met poppetjes. Altijd als ie schuift IPV inpast, moest ie punten.
1 0
RAL3028
De selectie van Ajax is dan ook veel beter dan die van PSV. Dat brengt een heel ander verwachtingspatroon met zich mee.
4 0
grannig mokum1
Precies, het komt goed met ons ALLER AJAX
0 0
FreddyAX
Dat is zo en dat mag, maar dat betekent niet dat je blind moet zijn voor de even tegen zittende omstandigheden.
We zijn gewoon nog koploper, spelen nog in Europa,gaan nog de eerste bekerronde spelen en toch heb jij al een eind oordeel klaar.

Is een carrière op de kermis iets voor jou met glazen bol en al?
0 -1
10Sneijder10
Dus jij wil Ajax vergelijken met... PSV? Daar ga je al de fout in.
3 0
FreddyAX
Uit alles blijkt dat die vergelijking mank gaat, dat zien we op de ranglijst.
Daarom is dat paniekerige gedoe ook onbegrijpelijk, een beetje vertrouwen in de club mag we hoor.
0 -1
Tinus
In al je reacties blijk je bijzonder mild en kijk je weg van problemen die er gewoon wel zijn. Ajax doet het overall knap en natuurlijk zit het ajax nu even tegen. Credits voor als het goed gaat krijgt EtH vaak zat. Echter een goede trainer weet zijn team ook goed te prepareren voor de wedstrijd en in te grijpen tijdens de wedstrijd als het juist tegen zit. Daar blinkt hij momenteel absoluut niet in uit. Volledig terecht dat daar kritiek op komt. Dat heeft niets met paniekerig gedoe te maken, maar alles met kritisch zijn op zaken die moeten worden verbeterd. Dat hoort bij een topclub.
0 0
FreddyAX
Ik kijk niet weg van de problemen, ik zie alleen andere zaken als ETH.
Ik zie erg weinig credits voor ETH voorbij komen, dat hoeft van mij ook niet hoor maar men probeert hem iedere tegenvaller aan te smeren en dat is grote onzin.

Ajax doet het gewoon goed maar verkeerd de laatste 14 dagen in een moeilijke situatie, daarvan kun je zeggen dat die het gevolg is van veel afwezigen en dus geen paniek.

Bij een topclub hoort kritisch zijn ,klopt, dat is iets heel anders als op zoek naar een schuldige en daar alles mee schoon wassen.
Deze man heeft gewoon bewezen zijn vak goed te verstaan en dan weet de gemiddelde AS bezoeker het beter, dat is kolderiek .
Ik ben dus voornamelijk kritisch op al die negatievelingen die niet kunnen accepteren dat je met voetballen ook kunt verliezen en dan de meest onredelijke onzin gaan roepen.

Problemen worden hier vaak benoemd maar zijn nader beschouwd geen problemen maar een uiting van frustratie .
Ajax heeft geen grote problemen,we staan op kop , we zijn financieel kerngezond, we draaien mee in Europa,hebben een goede jeugdopleiding,een mooie selectie en een stabiel bestuur.

Dat zijn de belangrijkste randvoorwaarden maar die kunnen niet afdwingen dat je alles ,altijd,makkelijk, wint, als je dat niet kunt accepteren moet je gewoon niet naar sport kijken.

Ik aal ook als het mis gaat,heel erg zelfs maar dan hoef je nog niet blind met modder te gaan gooien.
0 0
EWJM
Ik weet niet of ik nou moet huilen of lachen hier. Overal topcoaches thuis op de bank die het beter weten dan de trainer die Ajax tot op het randje van de finale CL heeft gebracht. Dan de trainer die elke dag deze spelers meemaakt en met ze traint.

En het is ook allemaal zo'n zelfverheerlijking. "Oh oh wat weet ik het goed, en hij doet het niet zoals ik het zou doen, wat een amateur!" Maar ondertussen heeft Ten Hag voor elke keuze die hij maakt wel een logische onderbouwing.
Feit is namelijk dat je met een miljoen verschillende opstellingen en speelwijzes en wissels kan spelen met deze selectie. En iedereen kiest wat anders. En wat Ten Hag (of welke trainer dan ook) kiest, er zullen altijd ontzettend veel mensen zijn die de, volgens hen, beste keus niet op het veld zijn. Als je dan de keuze maakt om de trainer af te branden omdat hij toevallig niet heeft gedaan wat jij zou doen, dan vind je jezelf echt te belangrijk, en heb je geen enkel relativeringsvermogen.
8 -6
Ansjo
Dus de ruimte om te reageren mag van jou dus alleen reacties zijn van ja-knikkers waar jij het mee eens bent? Ik word niet goed van al die pipo's die de reacties afstruinen om dan doodleuk te zeggen "de beste stuurlui staan aan wal", " daar zijn de successupporters weer".

Alsof supporters die hopen dat ten Hag vertrekt niet het beste zouden voor hebben met Ajax. Ik vind ten Hag gewoon geen Ajax coach. Dat vond ik vorig jaar ook niet. Hij maakte zulke stomme beslissingen. Nu ook weer. Je beoogde middenveld is gewoon fit maar hij stelt de miskopen Alvarez en Marin op. Hij had gewoon Martinez - Donny - Ziyech moeten laten staan met Tadic in de spits en de vleugels op moeten lossen met jeugd. Lang, Traore etc. Dat is namelijk wat Ajax trainers doen.

Misschien is het wel een goede veldtrainer maar hij zou eigenlijk een soor manager boven hem moeten hebben die de opstellingen maakt, interviews doet, de wissels doorvoert etc.
1 -1
FreddyAX
Jij krijgt ook ruimte om te reageren toch?
Ja- knikkers tegen wat eigenlijk?Je benoemt zelf twee belangrijke punten waar je niet op verder gaat.
De zelfbenoemde" experts" die het beter weten; veelal goedbedoelende mensen die vanuit de onderbuik reageren maar zichzelf echt niet kunnen meten met een coach van het niveau Ten Hag.
De successupporters; veelal goedbedoelende mensen die moeite hebben om feiten en emoties los te koppelen en de neiging vertonen om hun teleurstelling om te zetten in allerlei negatieve waardeoordelen over coaches en spelers.

Jouw kijk op de voorhoede zou tegen AZ in mijn ogen nog veel meer problemen hebben opgeleverd mede door de totale onervarenheid van genoemde spelers in de aanval .Het optreden van Lang tegen Valencia maakte dat duidelijk lijkt me.

Het middenveld had ik ook liever gezien als jij noemt maar dat was helaas geen optie in verband met die voorhoede.

Ik word niet goed van pipo's die altijd negatief zijn en alleen benoemen wat er niet goed gaat en geen oog hebben voor de zaken die wel goed gaan.
Ten Hag heeft ook bij ons al laten zien dat hij wat weet te bereiken met deze selectie en toch wordt hij volkomen ongegrond afgebrand door mensen die niet met hun eigen teleurstelling hebben leren omgaan en die behoefte hebben aan een zondebok.

Ook successupporters willen het beste voor Ajax denk ik , dat is niet hetzelfde als mensen beschimpen op onredelijke wijze .
Dat in de wetenschap dat een vertrek van Ten Hag niet opgevangen kan worden, niets oplevert en een veelvoud van problemen veroorzaakt..
0 0
Superjan
Dank je.
0 0
Dit is mijn club
Inderdaad. Blijft lachen hier met al die pseudotrainers die alles beter weten en geen idee hebben wat er bij komt kijken om een club als Ajax te trainen.
1 -1
Bramble1988
Precies dit! Eens met je onderbouwing, ben blij dat ik niet de enige ben die de situatie kan relativeren :)
0 -1
FreddyAX
Zo is dat, we moeten achter ons cluppie staan , laat de rest maar zagen en hakken, dat komt wel goed.
1 -1
3*stars*3
Ik stond en sta achter ten Hag maar hij mag Zich deze misser ook aanrekenen.
Onbegrijpelijk dat hij lange tijd alles maar liet staan.
Wel in blessuretijd Traoré er nog inbrengen.

Huntelaar kan niet meer als basisklant en zeker niet in de grotere duels.
5 0
Engeltje
Het programma na de winterstop is echt niet mis, zullen er meteen moeten staan anders wordt het echt een vervelend seizoen
3 0
3*stars*3
Moest er tijdens wedstrijd aan denken.
Uit mijn hoofd; Fey, Heracles, Utrecht, Heerenveen, Groningen, Willem II en allemaal uit.

Dat geluk dat ze Eredivisie zijn ontstegen moeten ze nou maar laten zien.
Al heb ik vertrouwen in dat Ajax met een fitte selectie, gewoon die schaal pakt.
Al ben ik met EL winst ook niet ontevreden hoor. ;-).
1 0
Suarez01
We hadden deze zaadpot natuurlijk al lang eerder moeten beslissen,gebrek aan scherpte bij onze niet geblesseerde sterkhouders (Tadic, Donny Hakim) maar ook wel pech. We missen idd ook.zo maar 5 of 6 basisspelers en last but not least 't dubbeltje had ook zo maar onze kant op kunnen vallen. Dinsdag persoonlijke fout Veltman die resulteert in de enige kans en goal van Valencia. Tegen az persoonlijke fout van Schuurs,wind of geen wind. Mag niet maar gebeurt. Ajacieden; laten we vooral denken beter nu een dip dan straks in febr /mrt en de winterstop komt voor ons frustrerend genoeg 2 weken te laat.
1 -1
pieke
Onama 5. Zat mis bij de 1-0 van AZ. Een keeper die zijn goal uitkomt...
Veltman: 6 Haalde zijn niveau.
Schuurs: 3 Was schuldig aan de 1-0
Alvarez: 4 Komt tekort.
Martinez: 5 Erg traag.
Marin: 3 Op basis waarvan is hij gekocht.
vd Beek: 4 Raadsel waarom Real Madrid zoveel geld voor hem overheeft.
Ziyech: 6 Weer de beste Ajacied.
Mazaraoui: 3 Dit kan echt niet.
Tadic: 5 Al weken uit vorm
Huntelaar: 5 Heeft geen fatsoenlijke bal gehad.
1 -19
EWJM
Ik hoop niet dat je in het echte leven ook zo bent. Zal leuk voor de mensen om je heen zijn, altijd alleen maar het negatieve kunnen zien..
1 0
10Sneijder10
Waarom besteed je je hele pauze aan dit bericht? Nu moet je weer 6 uur wachten totdat die dwangbuis uit mag.
0 0
Nelloe
Misschien aan solliciteren bij L’Equipe?
0 0
Zuiderling
Wat zal de Ligt nog niet zo lang geleden ook slecht gescoord hebben als je over een fout valt !
2 0
Mi-leak
Mooi man. Doen we niks mee
1 0
Mokum31
Off Het kan nog erger Moise Kean bij everton valt in in de 70ste minuut en gaat eruit in de 87ste minuut
Oooh we gaan goed voor uw zoon zorgen
2 0
RAL3028
Zo! Een trainer die durft te wisselen!
0 0
Fnatic
Schuurs heeft een goede wedstrijd gespeeld, fouten heeft de Ligt ook genoeg gemaakt, zeker in het begin. Wat me wel opvalt is dat we heel moeilijk een resultaat kunnen verdedigen, je zit altijd met gekromde tenen en het zweet in je handen te kijken. Zeker in cruciale duels gaan we dan nog weleens in de laatste minuut of reserve tijd onderuit.
0 -1
ajax4ever01
Dat mag een club als Ajax niet gebeuren.
3 0
kaashaas
Ik vond eigenlijk best een ok wedstrijd met zoveel afwezigen.
Je hebt gewoon pech. 0-0 zou realistisch zijn. Ajax op volle sterkte had AZ gedeclaseerd. Jevkan hier echt niets aan doen. Ik geloof ook niet dat AZ goed genoeg is om kampioen te worden. Ergens houd dit Ajax ook scherp want ze moeten aan de bak. Als je met 6 punten voor de winterstop in gaat kan je er ook laconiek uit komen. Dit is nu zeker niet zo.
6 -1
Joseph
Ik had geen moment het idee dat Ajax dit kon winnen, bij AZ was dat anders. Ik vond het een terechte overwinning.

Als Ajax Blind, Tagliafico, Neres en Promes weer terug heeft is AZ volstrekt kansloos. Het moet wel heel vreemd lopen als Ajax met deze 4 en zonder andere noemenswaardige blessures, geen kampioen wordt.
0 0
atalantanio
Wat een fiasco deze week, alles vergooid en een trainer die redelijk tevreden is.
3 -3
FreddyAX
Oh? Uit Europa. kansloos voor de titel en ook geen bekerwinst meer mogelijk? Shit man had ik niet in de gaten , of zwam je maar wat raak?
1 -1
mvdk
De successupporters zijn weer duidelijk zichtbaar. Verliezen hoort er helaas bij jongens! Het is zaak om de koppen bij elkaar te houden en hier sterker uit te komen. Juist als we elkaar verliezen zal het alleen maar erger worden!

Kop ophoog en borst vooruit. In 2020 is Ajax uitgerust en winnen wij de landstitel en de Europa League. We walzen iedereen plat!!
10 -5
Boer Gijs
Totaal niets wat daar nu op wijst. Deze arrogantie heeft ons al jarenlang genekt
0 0
Duif63
3 nederlagen op rij is onacceptabel voor een club als Ajax. Laat maar is ouderwets de pleuris uitbreken, dan verandert er misschien wat in de winterstop.
2 -7
Boer Gijs
Fijn dat er iemand nog positief kritisch is. De pleuris uitbreken vat ik op als doorselecteren. Fouten aanpakken en verbeteren
1 0
Dit is mijn club
Ja, want dat werkt echt prima als de pleuris uitbreekt. Wat een bullshit.
0 -1
FreddyAX
Dan gaan we ouderwets een hoop trammelant krijgen waardoor we een jaar of twee niet meer meedoen als het ouderwets even wil.
0 -1
mvdk
Is niet de oplossing.
2 0
10Sneijder10
Verliezen kan, maar niet op deze manier. Nu geef je jezelf niet eens de kans om er wat van te maken.
1 -2
Danos
Als je dit zei na willem 2 ja oké maar na vandaag met zo gehavend elftal?

Begin van dit jaar ging het ook ff kut tegen Feyenoord en herenveen en toen konden we ons ook oprichten, elk seizoen heeft elke club ff een dipje.
5 -1
mvdk
Precies, we gewoon gewoon rustig blijven en ons in de winterstop eventueel in de breedte versterken. Of misschien zelf een basisspeler halen? Alderweireld?
1 0
AJAIXIXIXI
Onacceptabele opstelling en wissels van jou kant Erik. Hoe kan je in wéér met Huntelaar aankomen zetten? En dan zet je Traoré die in mijn ogen veel meer kan brengen als Huntelaar er in de 93ste minuut in. Tja toen de opstelling bekend was zag ik de bui al hangen.
6 -1
Danos
Wat een grap, hoe had je dan willen spelen?

Het argument die hij gaf om met KJH te spelen was gewoon plausibel, dat je er niet mee eens bent is wat anders.

Hij ging voor een gelijk spel, traore erbij was gewoon mocht je nog 1 kans krijgen om gelijk te krijgen.
1 0
AJAIXIXIXI
Misschien starten met Traoré? Huntelaar kan misschien als pinchitter nog mee maar is totaal geen basismateriaal meer.
2 0
FreddyAX
Traore is nog lang niet zo ver dat hij kan meedraaien in een topper in Ajax 1, dat is logisch maar dat moet je hem niet aandoen.
Dat KJH over zijn top heen is ziet iedereen, ook Ten Hag , echte alternatieven hebben we nu even niet doordat Tadic op de vleugel moet.
0 0
Jozef14
12 seconden voor het verstrijken van de extra tijd.

Dit was best een beetje dom hoor. Doe het dan direct bna de 1-0, want dit was wel erg suf.
0 0
Danos
Het spel moet wel eerst stilliggen voordat je iemand kan inbrengen.
De goal was in de 90ste minuut, dan komt eerst het var gelul, dan de aftrap en dan moet je de mogelijkheid krijgen om te kunnen wisselen tja dat het dan zo kort is kan je niet veel aan doen
0 0
036AFCA97
Mild = laf
0 -1
Bramble1988
Het is werkelijk een schande dat dit forum is volgelopen met supporters die spelers en trainers afbranden bij de minste of geringste tegenslag of bij tegenslag in Europa het maar afgeven op de Uefa of Fifa(lachwekkend)

Schokkend hoe ten Hag alweer naar de uitgang word gepraat. Je mist 5,6 spelers uit je basis 11 en van je sterspelers geeft er niet 1 thuis. Logisch dat hij het op een 0-0 gooit.

ETH heeft aangetoond te beschikken over een groot tactisch vermogen te beschikken. Vorig seizoen maar ook dit seizoen. Dat het dan, door bovenstaande redenen, ff mis gaat kan gebeuren. Een dip en tegenslag waar iedere topclub mee te maken krijgt.

Kap met zeiken op alles en iedereen, en accepteer dat de wind ff in de verkeerde richting waait! Laatste potjes winnen en gauw winterstop!
11 -5
Ansjo
ETH heeft totaal geen groot tactisch vermogen. Je kan gewoon met je sterkste middenveld beginnen met Martinez - van de Beek - Ziyech maar hij stelt 2 middenvelders op die beide nog helemaal NIETS hebben laten zien. Hij start wederom weer met Huntelaar die nu al een paar keer heeft aangetoond op zijn leeftijd niets meer te zijn dan een aardige pinchhitter voor de laatste 30 minuten.

Na een half uur ziet iedereen wat er mis gaat en dat is dat Marin en Alvarez het niveau niet hebben en dat je in dit Ajax spel ook niets aan Huntelaar hebt. Doet ten Hag er iets aan? Nee!

Ten Hag maakt sinds zijn aanstelling enorme tactische blunders.

Misschien dat hij een goede veldtrainer is hoor maar eigenlijk hoort iemand anders dan de manager te zijn en de opstellingen te maken.
4 -1
FreddyAX
De feiten geven je dubbel en dwars ongelijk Ansjootje.
Welke spelers had hij er dan in kunnen brengen ?
Vergeet je niet dat we een waslijst geblesseerden hebben soms?

Ten Hag maakt best fouten maar dat gelul van die bierdrinkende coaches met naast zich een zak chips is zo goed als altijd helemaal van geen waarde .
0 0
Sterspeler
Hij had Martinez gewoon op het middenveld kunnen houden en Alvarez achterin kunnen zetten. Door Traore in de spits te zetten had Tadic op 10 of aan de zijkant gekund, waardoor Donny ook op z'n plek kon blijven. Noa kon prima ingezet worden. Ajax speelt altijd met hoge druk. Daarom is het zo belangrijk om je middenveld intact te laten, want die winnen de duels voor je.
0 0
Bramble1988
Vind het prima dat dit jou mening is, maar iemand die met zijn ploeg CL halve finale haalt, kampioen wordt en de beker wint, vervolgens iedereen weer verrast het seizoen erna, geloof ik en vertrouw toch iets meer dan de mening van de gemiddelde supporter
0 0
Johan1
Haha, groot tactisch vermogen? Je bent gek. Door zijn “groot tactisch vermogen” haalden we de finale CL niet en zijn we dit jaar al in de groepsfase uitgeschakeld. Ook vandaag wisselde hij weer verkeerd en te laat. Tactisch erg goed: Traore 93e minuut wisselen....pffff. Een angsthaas is het.
2 -3
Nelloe
We halen namelijk jaarlijks de finale CL.
3 0
Bramble1988
Een groot tactisch vermogen ja. Een trainer die het spel van de tegenstander kan lezen en daarop kan anticiperen. Wat wil iedereen toch met die Traore? Als hij zo goed was had hij ‘m wel opgesteld!
1 0
31xAjax
Tactisch van eredivisie subtop niveau. Hij ziet juist slecht wat een wedstrijd of het team nodig heeft. Dat zeg ik niet nav vandaag maar zeg ik al sinds anderhalf jaar.....
0 -1
FreddyAX
Ja dan heb je al langer dan anderhalf jaar ongelijk.gefeliciteerd ermee.
0 0
AjaciedRK
Schuurs afbranden maar keer op keer veltman de hand bovrn het hoofd houden. Rot op joh
7 0
FreddyAX
Hij brand hem helemaal niet af als hij zegt dat het een fout was, hij zegt zelfs dat hij een prima wedstrijd speelde,
Lees een wat verder door man.
1 0
Danos
Het was toch ook een fout van Perr? Dat heet benoemen ipv afbranden en anders krijg je ook weer het gelul waarom spreekt hij niet de waarheid, we zijn toch niet blind blablablabla
1 0
AjaciedRK
Ja natuurlijk was het een fout. Maar ik heb ten hag dinsdag geen 'onacceptabel' horen roepen over de 3 fouten in 1 minuht van veltman. Die maakt ze week in week uit.
0 0
NR9
Was enorme blunder van Schuurs die verder prima speelde. Maar daar koop je niks meer voor. Die blunder was cruciaal. Dan telt de rest niet meer...
1 0
MitsjollAjax
Veltman maakt die fouten al seizoenen lang, schuurs heeft de toekomst en veel meer potentieel. Na de winter met schuurs gaan spelen
0 0
KlasseLasse
ik vond schuurs de beste man van het veld!
speelde een hele goede pot
2 -2
KlasseLasse
als je in de 92:37 pas je laatste aanvallende wissel doet vind ik echt waardeloos!
dat is nog niet eens iemand belonen dat is iemand voor lul zetten!
2 0
Danos
Dat geld meer voor gearriveerde spelers niet voor jeugd en dan alsnog als je moet invallen van je trainer moet je niet zeuren en gaan, je word er voor betaald.

TH ging nu gewoon voor een gelijk spel
0 0
AjaxCitizen
Zul je zien dat Ten Hag Schuurs hiervoor zal straffen en hem weer laat banken. Die jongen had veel meer minuten moeten maken en zo meer ervaring op kunnen doen.
3 -1
Danos
Denk nu met situatie blind dat hij de komende 2 wedstrijden gewoon speelt.
1 0
b.hulshof
Onacceptabel om een trainer te hebben die niet in staat om wissels te doen waar de wedstrijd om vraagt. Was al een enorme blunder om met Huntelaar te starten maar hij had er toch zeker na 60 minuten af gemoeten,
6 0
10Sneijder10
De vetcholera voor je kut ten hag. Vorige week na valencia hoorde ik je niet over veltman en nu ga je schuurs afbranden.
3 -8
FreddyAX
Hij brandt Schuurs niet af hoor, het was een fout en dat kost je drie punten dan mag je dat zeggen.
Schuurs speelde beter dan verwacht zeker gezien de spelers om hem heen die nooit of zelden op die posities spelen.
3 0
10Sneijder10
Als je het publiekelijk benoemt dan moet je het niet zo duidelijk benoemen. Schuurs mist toch een bepaald ritme. Die jongen speelt een goede pot. Maar nu heeft hij weer aan alibi voor zichzelf gecreeerd om veltman centraal te kunnen zetten.
0 -1
FreddyAX
En dan gaan we roepen dat hij er weer omheen draait zeker.
0 0
Danos
Iedereen ziet toch dat het een fout is! Dan kan je er wel omheen draaien maar dan word het gezeik alleen maar erger.
Schuurs zal wel ff blijven spelen nu blind er tot de winterstop er niet bij is.
1 0
10Sneijder10
Er word zovaak om situaties heen gedraait die zo overduidelijk zijn, dat doet onze trainer zo vaak dus waarom nu niet is mij een raadsel
0 0
ElPistolero9
Vrees dat hij deze fout enorm gaat uitvergroten en we het de rest van het seizoen moeten doen met Veltman in de basis.

Bah, het was echt een verademing om eindelijk fatsoenlijke opbouw over rechts te hebben
4 0
FreddyAX
Eens dat Perr het goed deed, ik vind niet dat hij de fout uitvergroot van Schuurs.
Wat mij betreft blijft Perr staan .
1 0
Johan1
Ten Hag, wat jij allemaal doet met dit elftale en hoe jij wisselt, is pure schande. Wat een verschrikkelijke eikel ben jij met je wissel in de 91e minuut, knap hoor. Tactisch ook zo goed....pfff. Wat een baggertrainer is het.
1 -4
Danos
Dude qua opstelling was niet heel veel mogelijk hè, zijn idee was best logisch met Klaas Jan op Clasie.

Hij ging voor een gelijkspel in de laatste 25 minuten, dat lukt helaas niet.
0 0
blava
Lekker Schuurs de fout geven. Eerste paal werd niet gedekt en Onana maakt een inschattingsfout. Schuurs had al veel meer speeltijd moeten krijgen dist seizoen. Dan voorkom je zo'n situatie.
Met Huntelaar en Tadic twee statische spelers opstellen en niet wisselen. Ook makkelijk om Marin te wisselen. Eigenlijk heeft TH deze week niets goed gedaan.
6 -2
Jozef14
Marin speelde wederom een versnelling te traag.
Alvarez veel te flegmatiek en Huntelaar volledig onzichtbaar.
Exact de reden waarom ze normaal gesproken niet in de basis staan.
0 0
FreddyAX
Jazeker hij had gewoon Neres of Promes moeten opstellen .
2 0
behangdelul
Er was ook nietes aan de hand. Ajax gaf zo goed als niks weg, stond goed, maar in de slotfase was het weer ruk. Schuurs prima pot op 1 fatale dekkingssfout na. AZ is dan zo geweldig en briljant, nou die hebben vandaag ook geen ene klote laten zien en zwijnen dat ze de laatste 20 min niet met 10 man stonden na Wijndal op Tadic.
8 0
FreddyAX
En zo is het maar net!!!
0 0
talent020
Schuurs en Onana gingen idd de fout in, maar Erik het is ook onacceptabel om Traore 10 seconden voor het eindsignaal nog in te brengen, dat doe je gewoon niet
5 0
FreddyAX
Ook op het laatste moment moet je nog alles proberen,heel goed zelfs.
0 0
Nelloe
Dat is puur verdedigend. Kijk aanvallend, wie falen daar wel niet: Donny, Dusan, Hakim, Klaas Jan. Van hun mogen we meer verwachten.
0 0
fc Barcelona_ke
Onacceptabel dat je te laat met gewisseld heb.
6 0