Ten Hag kan weinig kwijt over afwezigheid Blind: 'Moeten onderzoek doen'

ThijsZwagerman, 15-12-2019 om 16:40, 29553 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax-trainer Erik ten Hag is voorafgaand aan AZ - Ajax ingegaan op de afwezigheid van Daley Blind en Sergiño Dest. Beiden trainden afgelopen vrijdag nog mee, maar blijken nu toch iet fit genoeg om tegen AZ te spelen. Ook Hakim Ziyech en Nicolás Tagliafico zijn niet volledig fit.

Verder kan Ten Hag tegen de Alkmaarders ook al niet beschikken over David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad. De lappenmand bij Ajax is daardoor in korte tijd behoorlijk volgestroomd. ‘We weten dat we een heel lang jaar hebben gehad en uiteindelijk duurt het jaar dus net iets te lang. Dat resulteert erin dat er jongens zijn weggevallen’, zegt Ten Hag daarover in gesprek met FOX Sports.

Vervolgens gaat de oefenmeester in op de absentie van Blind, al wil hij niet zeggen of dit te maken heeft met het feit dat Blind tegen Valencia in elkaar zakte rondom de middenlijn. Over de exacte aard van Blinds kwetsuur wil Ten Hag dan ook weinig kwijt. ‘Ik kan er geen antwoord op geven, want ik weet het niet. Hij is niet fit en vandaar dat hij er niet bij is. Wij moeten er onderzoek naar doen, maar hij is niet fit en voelt zich niet lekker.’

Ook Dest is niet fit. Ten Hag had echter nog wel de hoop dat Dest en Blind het duel met AZ zouden halen. ‘Ik had wel verwacht dat hij er, evenals Daley, bij zou kunnen zijn. Ze hebben beiden vrijdag nog getraind, maar het is uiteraard vervelend dat zij er niet bij zijn.’

Tot slot ging de Ajax-trainer in op de reserverol van Tagliafico en de fitheid van Ziyech. ‘Hakim en Nico hebben we proberen op te lappen. Het zijn twee twijfelgevallen en dan begin ik met Hakim. We hebben Noa Lang wel laten meedoen in de warming-up, voor het geval het met Hakim tegenvalt in de warming-up. Nico zou nog wel kunnen invallen, maar is al wekenlang niet honderd procent fit. Vandaar dat hij nu op de bank zit.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ginoajax1
Ik heb al vaker gezegd, ajax moet zijn wedstrijden maar uitbaten op ziggo sport. Zijn we van die fox lamzakken af. Perez, van Gangelen. Ronald de Boer. Jesus, Ronald de Boer. Allemaal anti ajax. In plaats dat ze trots zijn dat er nog een ploeg is die het europese clubs lastig maakt. Nee ze zijn voor het bedenkelijke niveau van die lampen en havenstrijders en kaasboeren. En heel die eredivisie. Ik snap dat niet. Perez denkt dat hij god is met zijn uitlatingen. Vreselijk wat een professor van de eredivisie.
0 0
Sterspeler
Die man heeft altijd een soort van wrok gekoesterd naar Ajax. Simpelweg omdat ie in 2 perioden niet het gewenste niveau haalde. Nare bent.
0 0
lf87
Update van Ajax, zal komende wedstrijden niet spelen. Vrijdag onderzocht nav Valencia
0 0
IkJijHijWijJullieZijnAjax
ik vond hem de laatste tijd er erg slecht uitzien, erg bleek.
4 0
FreddyAX
Het is ongelofelijk hoe FOX zijn best doet om Ajax een crisis aan te praten.
Vorig seizoen stonden we een halve straatlengte achter in de competitie, we zijn nog steeds koploper.
Natuurlijk is het bitter dat je de laatste 3 potjes niet wint, maar als je nu in de laatste minuut van een heel goed AZ verliest terwijl je eigenlijk de beste kansen hebt gehad is dat bitter maar niet een schande.

Het lijkt of heel Nederland blij is met de hoop dat Ajax misschien dan toch geen kampioen wordt, nou laat ze denken,erger vind ik het dat ook Ajax supporters al weer aan het pissen zijn op mijn club.
Net als iedereen zie je dat Ajax het door omstandigheden lastiger heeft dan gehoopt maar er is echt geen enkele reden om dan maar weer de brandstapel voor wie dan ook op te richten.

Dat de kaasboeren , de lampies en de haven-ballers blij zijn begrijp ik maar niet dat Ajax supporters meedoen in de klaagzang en hun club afvallen omdat het even niet loopt,wat een rot -mentaliteit zeg.
3 0
31xAjax
Dat doet Fox helemaal niet. Het adagium bij Ajax is altijd geweest, na 1 nederlaag is er onrust, na 2 nederlagen crisis. En zo hoort het......
0 0
Frank1978
Sluit ik me bij aan. Zwaar gefrustreerd door deze late en in mijn ogen niet verdiende nederlaag, maar het gaat straks gewoon weer lopen als iedereen er weer bij is en wie weet toch een of twee versterkingen erbij.

Fox maak ik geen woorden meer aan vuil, is gewoon een ontzettend eng kliekje, van begin af aan geweest.
0 0
behangdelul
hear hear...Vergeet de KNVB niet, die zal ook wel blij zijn dat Ajax geen kampioen is in maart. De VAR zat bijv vandaag ook weer een potje te voorhuidjoggen toen wijdal zijn schoen in de knieholte plantte van Tadic.
0 0
ST
Als Promes en Neres er weer bij zijn worden we met gemak kampioen.
0 0
VeChain
Want zij staan er direct en hebben geen ritme nodig?
1 0
Lagasj
Iedereen die denkt dat nu de spanning terug is is niet goed bij z'n paasei.
De spanning is weg als Ajax na de winterstop weer compleet is en alles en iedereen van het veld speelt.
3 -3
goajaxgo
Gelul.
1 -2
MankeNelis
Natuurlijk wel, dat gaat AZ niet volhouden.
2 -1
Ajax567
Niks gelul hij heeft gwn gelijk
2 -1
johan_afca
Wat het ook is, als het maar goed komt.

Een medisch probleem is in de eerste plaats gewoon een privé aangelegenheid. Als Ajax daar wat over te melden heeft, dan horen we dat vanzelf.
1 0
31xAjax
Opnieuw een tenenkrommend interview van Erik ten H. Zeg gewoon dat je niks mag zeggen dan is het meteen klaar. Nu staat ie daar weer te stamelen....
2 -2
Habalaski
Gaan op Facebook berichten rond dat hij is opgenomen in het ziekenhuis en aan de hartbewaking ligt. God laat ze het mis hebben.
0 0
3*stars*3
Hoop dat het meevalt.
Kreeg al een nare flashback, toen ik hem tegen Valencia naar de grond zag gaan...
0 0
FreddyAX
Ook zo, dezelfde verbazing over wat er aan de hand was heb ik al eens gehad ,ik hoop echt het allerbeste voor Daley.
0 0
MarLuuk76
Er stond vanmiddag een comment over Blind. Deze is echter verwijderd. Mocht die waar zijn begrijp ik maar al te goed waarom Ajax amper voetbalt en zeer geïrriteerd is. En nee ik ben geen trol. En heb alleen die comment gelezen.
0 0
Flarkow
Ik weet wat hr bedoelt denk ik..
Ik heb ook zoiets gelezen.
0 0
MarLuuk76
Scroll maar ff door het wedstrijd topic. Daar staan de insinuaties.
0 0
Ismael Urzaiz
Geen aandacht aan besteden. Is gewoon iemand die wil doen alsof hij een primeur heeft, zodat wij hem betrouwbaar vinden ofzo.
2 -1
AJAXAFC1
Precies blind stond gewoon op het trainingsveld 2 dagen geleden als het echt zo ernstig was dit allang naar buiten gekomen, is ook net vader geworden dus zal wel paar andere redenen hebben ook
0 0
Mikenick
Wat is er?
1 0
serero25
Zou dit te maken kunnen hebben met Valencia, waar hij uit het niets even naar de grond ging?
1 0
Duif63
Tegen Willem 2 viel hij 10 minuten voor tijd uit, maar was niet duidelijk waarom. Misschien is dat nu de reden.
1 0
Danos
Zou kunnen maar s vooralsnog speculeren
0 0
DeMeervanweleer
Gelijkspel hoogst haalbare vrees ik, pech met zoveel blessures, hopen dat het met Blind niks ernstigs is. Zuinig spelen en ritme AZ breken.
2 0
Duif63
Selectie is kwalitatief gewoon te krap. Overmars moet beter werk afleveren en nu in de winterstop echte kwaliteit binnen halen.
1 -3
AFCA-B93
Mwah, selectie is breder dan vorig seizoen, maar toen hadden we gewoon amper blessures. Dit zijn er echt bizar veel
2 0
Danos
Echt onzin als je zoveel spelers in korte tijd mist dan kan je daar niet veel aan doen
4 -2
FreddyAX
Precies zo !
1 0
Ajax114
Onzin, dan mag je nog niet verliezen van een matige ploeg als AZ. Pech is dat de rest nog zwakker is dan AZ waardoor AZ ons kan blijven bijhouden.
0 -2
FreddyAX
Az is matig ?
Je speelt met een half A-elftal en verliest ongelukkig en nipt in de laatse minuut en dat kan dan niet?

Ga spelen man.
1 0