Gehavend Ajax in slotfase onderuit tegen AZ

JesseTH, 15-12-2019 om 18:45, 102347 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax is zondag in de absolute slotfase onderuit gegaan tegen AZ. Het niveau van de wedstrijd tussen de nummers één en twee van de Eredivisie bleef laag en zo leek het doelpuntloos te eindigen, maar een goal van Myron Boadu gooide roet in het eten voor Erik ten Hag en zijn ploeg.

Het was AZ dat de bal aan het rollen bracht en de wedstrijd zo aftrapte. De eerste poging van de wedstrijd echter, kwam van Ajax. De bal viel af op de rechterflank, waar Joël Veltman aan kwam rennen. De verdediger haalde uit, maar trof het zijnet met een niet onaardig schot. Een paar minuten later ontsnapte Ajax aan de andere kant. Razvan Marin leverde simpel in, waarna Calvin Stengs in staat was om Boadu weg te steken. Lisandro Martínez bleef echter voldoende in de buurt om de spits te hinderen en zo miste hij.

Even later kreeg Hakim Ziyech het aan de stok met Owen Wijndal, een onnodig ogend opstootje. De Ajacied maakte in het vervolg van de eerste helft de indruk gefrustreerd te zijn. Op voetballend gebied gebeurde er verder weinig. Ajax had meer de bal, maar miste creativiteit richting de voorhoede. Via Jonas Svensson leek na ruim een kwartier een goede kans te krijgen, maar hij werd net op tijd gehinderd, waardoor het slechts een hoekschop werd.

Uit wanhoop waagde Ziyech een kleine tien minuten voor rust een poging van grote afstand, maar via het effect én de wind werd de bal naast geduwd. Vrijwel meteen hierna volgde er een kans voor Boadu. De spits rende Edson Álvarez er met het grootste gemak uit, waarna hij een kansje kreeg vanaf de zijkant. Hij raakte echter het zijnet. Voor rust volgde ook nog dé kans voor Ajax. Donny van de Beek kreeg een grote kans na breedleggen van Klaas-Jan Huntelaar in het strafschopgebied, maar de middenvelder mikte net naast en op die manier bleek de ruststand 0-0.

De eerste kans na rust was voor AZ. Na een foutje van Perr Schuurs leek Stengs vrij uit te kunnen gaan halen van binnen het strafschopgebied, maar de jongeling gleed weg en mikte met rechts naast. Ruim tien minuten na rust was Ajax dicht bij de openingstreffer. Ziyech zette hard voor vanaf links, waarna Marco Bizot de bal losliet. Huntelaar hoopte vervolgens te profiteren van dichtbij, maar hij kreeg de bal niet voorbij de doelman.

Na de eerste fase in de tweede helft nam het spektakel weer wat af. Fases van lichte druk van Ajax wisselde zich af met fases van lichte druk van AZ. Het woord ‘licht’ is daarbij van belang, want overtuigende aanvallen kwamen er van beide kanten niet. Na 75 minuten voetballen was er zowaar weer een écht gevaarlijk moment. Ziyech speelde Schuurs knap vrij in het midden, waarna de verdediger niet twijfelde en uithaalde van afstand. Bizot kon echter redelijk eenvoudig keren. Tien minuten voor tijd volgde dé kans voor AZ. Uit een corner kon Stijn Wuytens binnenwerken bij de eerste paal, maar hij miste de bal.

In de slotfase van de wedstrijd was het slordig van beide kanten, maar werd er nog wel voor de winst gespeeld. AZ bleef allesbehalve ongevaarlijk via Stengs en Boadu, maar aan de andere kant was het Huntelaar die nog voor Amsterdams gevaar zorgde. Toch liep het verkeerd af voor Ajax. Waar iedereen uitging van een 0-0 gelijkspel was het Boadu die AZ naar de overwinning kopte. Schuurs stond bij de spits, maar greep niet in. Vlak voor tijd kreeg Nicolás Tagliafico nog een kopkans, maar zijn poging verdween voorlangs. Zodoende won AZ met 1-0 van Ajax.

Opstelling AZ:

Bizot; Svensson, Clasie, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, Koopmeiners, De Wit; Stengs, Boadu, Idrissi (Aboukhlal 90').

Wissels AZ:

De Boer, Schendelaar, Sugawara, Kramer, Ouwejan, Goudmijn, Druijf, Aboukhlal.

Opstelling Ajax:

Onana; Veltman, Schuurs, Martínez, Mazraoui (Traoré 90'); Álvarez, Marin (Tagliafico 83'); Ziyech, Van de Beek, Tadić; Huntelaar.

Wissels Ajax:

Varela, Kotarski, De Jong, Traoré, Ekkelenkamp, Lang, Gravenberch, Tagliafico, J. Timber, Kemper.

Doelpunten:

1-0 Myron Boadu (90')

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Waarom de laatste 30 seconden wisselen met Traore na de 1-0 en nog 30 seconden op de klok???
Waanzin dit! Traore had ook gisteren veel eerder in moeten vallen en zeker dit seizoen ook al vaker. Deze jongen moet ervaring opdoen op het hoogste niveau.
1 0
Cupmetgroteoren
Ik ben het er niet mee eens dat er verkeerd is aangekocht deze zomer. Als je een percentage van 50 procent goede aankopen hebt, heb je het gewoon degelijk gedaan als td. 50 procent is het normale hit en miss percentage van een td. Heb je het héél goed gedaan, dan kom je op iets van 60 procent. Promes en Martinez (mits in de verdediging) zijn goede aankopen. Alvarez (in elk geval op het middenveld) zijn missers. Dat is dus 50 procent. Feit is dat er een middenvelder nodig is. Martinez komt het best uit de verf in de verdediging, Alvarez is ook geen middenvelder en Marin is net niet. Als Blind ook nog eens langdurig geblesseerd is moet er een cv bij, maar Overmars mocht niet meer dan 65m uitgeven van de RvC dit seizoen, dus zou me verbazen als de RvC Overmars toestemming geeft om een miljoenenaankoop te doen deze winter.
1 -2
Benleiden
Ik was nog één passende topper vergeten: Siem de Jong! Man man...dit had je die jongen niet aan mogen doen. Had hem lekker de held van 2011 gelaten.
3 0
Benleiden
Gaat niet om percentage geslaagde aankopen, het gaat om het percentage aankopen welke bij Ajax passen. Dit is schrijdend...

Er is gewoonweg keihard gefaald door de technische afdeling. Vraag is: zijn de scouts niet goed? Óf drukt de TD eigenhandig aankopen door? Hoe dan ook, dit moet bespreekbaar worden gemaakt, en de verantwoordelijken moeten hiervoor boeten. Ajax kan geen gokjes nemen van 7 (Labyad), 2x9 (Bande en Magallan), 12 (Marin) en 15 (Alvarez) miljoen.

Promes, Tadic en Blind moet je niet meenemen. Elke gek met geld kan deze jongens kopen, wetende dat dit toppers zijn voor Ajax. Alleen Neres en Nico zijn directe topaankopen gebleken namens de scouting, en Martinez gaat ook aardig die kant op. Voor de rest hebben we geluk gehad met FdJ en MdL, twee supertalenten naast een aantal enorme (wat goedkopere) misperen, waar we bij sommigen gek genoeg nog winst op hebben gemaakt ook: Wöber, Orejuela, Kristensen, Cassierra etc.

Ik vind het allemaal erg matig.
2 -2
Cupmetgroteoren
De verantwoordelijken moeten boeten zelfs. Is het schavot al opgezet?
0 -4
Balgobind
Als je bedenkt dat onana zyech tagliafico en donny zullen gaan vertrekken.. Hubtelaar langste tijd gehad maar altijd wissel zijn legend. En dan de jeugd?? Lang moet nog groeien ekkelenkamp sinds Ronaldo niet meer gezien. Gravenb erg veel potentie traore ik weet 't niet. Netto zal wel wat moeten gaan doen van de zomer. Winter zal die vast. Weinig doen.
1 -2
Cupmetgroteoren
Je weet als je logisch redeneert dat Ajax de afgelopen jaren het hoogtepunt al heeft gehad. Een ideale lichting jeugdspelers en enkele gerichte aankopen. Zo'n lichting jeugdspelers staat er heus niet zomaar weer, dat is ook in de geschiedenis van Ajax een uitzondering. De verwachtingen moeten omlaag.
0 -3
Benleiden
Aangezien het seizoen (voor mij) al voorbij is wegens gemis CL, en Ajax van een sprankelende ploeg naar een ploeg is gegaan die het moet hebben van alleen maar individuele bevliegingen van Ziyech, heb ik nog één wens en dat is dat Blind hopelijk niks ernstigs heeft aan zijn hart. Fingers crossed!
1 0
eros
Het is heel simpel, koop AZ leeg!
De enige concurrent nog.
Trek 70 miljoen uit voor Wijndal, Stengs en Boadu,... dat halen we straks dubbel en dwars weer terug als in de zomer periode.

Orejuela, Magallan, Siem, Marin, Bande lekker naar een andere club laten zoeken.
2 -1
wendoo9
Ook die spelers gaan Ajax niet beter maken kan ik jou vertellen. Spelen bij Az is anders dan voor Ajax spelen. Waar waren deze spelers tegen een gehavend Ajax. Als het een beetje mee had gezeten, win je daar ook met de wisselsspelers. jammer van die dekkings fout Schuurs.
0 0
Benleiden
Jij bent gek! Stengs en Wijndal komen tekort voor Ajax, en de bedragen zullen te hoog zijn om te gokken. Boadu is goed, maar zal er ook niet direct staan. Dan geven wij, zoals Ajax betaamt, onze eigen talenten de kans. En die zijn goed hoor! Sontje, Brobbey en Traore kunnen allemaal van vergelijkbaar niveau worden. Moet je ze wel kansen geven, en niet erin brengen bij minuut 93.
1 -1
wendoo9
Jij ziet het !!
0 0
Balgobind
Die Marin wat een pijn aan de ogen. Hubtelaar alleen laatste 10 minuten. Aankoop 2 in de winter
1 -1
Lewis Hamilton
Die Kees Jansma zit maar te beweren dat Ajax in de winter agressief aankopen gaat doen. Hoe weet die vent dat?
0 0
Boer Gijs
Omdat ze moeten. Ze hebben zo beroerd ingekocht van de zomer. Marin op voorspraak van Hag. Alsjeblieft laat deze Hag zich niet teveel bemoeien met aankopen. Want Labyad was ook al op zijn conto. Als je naar het gemiddeld hier kijkt komt je beter uit qua aankopen. Dan was Propper gehaald ipv Marin. Nee Davy is ook geen Frenkie, maar daar had je wel meer aan gehad. En Ajax heeft Dolberg wel verkocht maar geen vervanger gehaald. Misschien alsnog even doen van de winter. Daarnaast gaan er eind seizoen naar verwachting heel wat spelers vertrekken, dus kun je beter nu al vast de aankopen doen. Je moet door selecteren en keuzes maken. Zoveel is duidelijk.
1 0
Van Reenen
Waarom was er geen VAR aanwezig bij deze wedstrijd? De nrs 1 en 2 tegen elkaar en de VAR op vakantie? Afijn, Ajax staat nog steeds op no. 1 en AZ op no.2. Tot zover geen man overboord. Maar hoe nu verder? Telstar wordt ook een probleem geval en de laatste wedstrijd ???
0 0
ditisdebeslissing
vandaag geleerd, dat je dus met gesterkt been mag inkomen op de knieholte van je tegenstander. en dat je gewoon nadat je hands hebt gemaakt 3 minuten de bal in de ploeg houden. een penalty kan VARkomen. verder lekker schuurs voor veltman. en huntelaar kan echt niet meer.
0 0
louis60
Kijk naar Studio Voetbal. Die presentator lijkt op Schrek. Maar dan zonder groene schmink.
0 0
Lewis Hamilton
Dus zo voelt een RKC fan zich na dit soort 3 wedstrijden.
1 0
MankeNelis
Alleen staan wij bovenaan ;_)
0 0
Gerrr
Aangezien vandaag geen snelheid voorin voorhanden was, zou ik tegen Telstar Sontje Hansen gewoon proberen en als dat goed gaat volgende week ook tegen ADO thuis.
2 0
Boer Gijs
Ja natuurlijk. Het goede middenveld laten staan en logische keuzes gaan maken. Dus een jeugdspeler erin op de flanken.
0 0
BokkieBokstra
Jammer, een lullige nederlaag zo op het einde maar om nu zo dramatisch te doen. Ajax staat nog 1ste, Europees overwinteren in de EL met hele mooie ploegen. Maar om nu de trainer weg te hebben nog meer spelers te kopen is ook zo wat. Zet dan wat jonge spelers erin, er lopen voldoende talenten.
1 -2
NouriVandeBeek
Huntelaar is een legend, maar wel echt klaar bij Ajax. Ieder geval voor een basisplek bij Ajax. Heeft geen aandeel meer in het spel. Snel is die nooit geweest, maar nu is helemaal minimaal.

Hopelijk kan die aan het einde van het seizoen afscheid nemen met de titel. In de tussentijd zo min mogelijk minuten voor hem.
1 0
Babangida83
Jaaa! Ten Hag heeft niet Siem de Jong gebracht als stormram maar Traore!! Olé!!
0 0
Sterspeler
Wat ik niet snap: je speelt met veel geblesseerde spelers, ok. Maar waarom geen Alvarez centraal achterin. Waarom moet er met Martinez worden geschoven? Hoezo geen Lang of Traore erin? Je wil Donny toch gewoon op het middenveld naar Martinez hebben? Marin heeft nog geen 1x goed gespeeld met een basis plek. Waarom zet je die er weer neer? Is Familia Castillo echt zo droevig dat je Mazraoui op linksback moet zetten?
4 0
trooop
Dat is vanwege zijn principes. Voor een goede opbouw acht ten hag het van levensbelang dat er centraal achterin een linkspoot naast een rechtspoot staat. Daar zal hij alleen van afwijken als het (volgens hem) echt niet anders kan.

Daarnaast wegen het goed kennen en uitvoeren van de afspraken plus een zekere betrouwbaarheid/volwassenheid/stevigheid bij hem zwaarder dan puur talent. Vandaar dat onder hem een jeugdspeler als castillo nooit 'out of the blue' basis zal staan in een belangrijke wedstrijd, dat jeugdspelers er sowieso niet zomaar in komen, en dat áls het toch nodig is, hij liever kiest voor een type als dani de wit dan bv iemand als jensen.

Kortom: ten hag verkiest degelijkheid altijd boven grilligheid. Als het vanuit dat principe meezit, dan maak je (blijkbaar) kans op een CL-finale. Maar zit het tegen, dan zit je wel meteen naar verschrikkelijk voetbal te kijken.
1 0
Babangida83
Ik volg je bijna volledig. Maar ik denk dat Vd Beek op 10 stond omdat je dan op zn minst iemand hebt die diepte heeft. Opzich niet slecht gedacht. Maar dan mis je wel voetbal op t middenveld. Ik was al blij dat hij met Marin kwam en niet met Alvarez én Martinez op t middenveld.
0 0
Babayaka
Ajax kan toch dwpay en de bruyne halen tijdens de winter.
Dan worden we alsnog kampioen.
0 -2
Duif63
Nou Depay gaat je dit seizoen geen kampioen maken hoor.
3 0
Ajacied33
Niet nodig, kampioen worden we sowieso. En met de selectie die er nu staat!
0 -1
Sterspeler
Sterker nog. Je moet je schamen als je met deze selectie niet kampioen wordt!
0 0
Mocrodammerr
AS moet echt wat aan hun server doen. zelfs site vliegt er vaak uit
0 0
Ginoajax1
Ik had het wel eens wiilen zien. AZ met 5 geblesseerden. Ajax had met 5-0 gewonnen. Goed gedaan boys. Een nieuw jaar. Een nieuw begin.!
0 -1
Eriksen10
En ondertussen hebben we al 3 wedstrijden op rij niet gescoord.
3 0
Boer Gijs
Onthutsend
1 0
Dennis1964
Het zit even niet mee. Maar janken en zeiken helpt niet. Hard trainen en focussen op de komende twee wedstrijden. En wij als 12e man achter Ajax blijven staan. Don ''t worry about a thing............. XXX
2 -2
Ginoajax1
Mathobo, je hebt groot gelijk. Zoveel blessures en dan dit laten zien. Prima hoor. Bij FOX praten ze over crisis. Wat een gelul. Ze moeten zich schamen onze club zo te benaderen. Ajax is de enige club die internationaal nog wat voorstelt. Die Perez ook . Ik kots van die vent. Allemaal tegen ajax, waarom? Zeg het maar. Wij laten ons niet gek maken. Na de winterstop denderen we door. Overmars moet er wel een spits erbij halen. Alleen Klaasjan is veel te schraal. Verder niets kopen.
Ten Hag moet bij een pot waar het 4-0 staat , meer jeugd in laten vallen. Hij heeft roofbouw gepleegd op De basisspelers. Ales iedereen fit is moet het makkelijk lukken. WZAWZDB.!,
1 0
Babangida83
Ik vond t een zeer redelijke eerste helft. Krijg je in de rust beroepszeikers Perez en De Boer aan t woord die het helemaal niks vonden. Wat een onzin. Eén van de beste eerste helften die ik de laatste jaren van Ajax bij AZ-uit heb gezien. Want vergis je niet, die spelen tegen Ajax de wedstrijd van t jaar.
0 0
Sterspeler
Je hoeft helemaal geen extra spits te halen. Je hebt een prima spits in JA lopen.
1 0
Babangida83
3 zelfs. :-)
0 0
Sterspeler
Van die 3 heb ik twijfels over Brobbey. Een klerenkast is geen garantie voor doelpunten. Zie Danzell Gravenberch.
0 0
Cello
Volledig eens met jou. Vooral omdat je als supporter het gelukkig wel kan om het positief te benaderen ipv alleen maar zoals zovelen hieronder vanuit een negatief standpunt.
0 -1
JSF
Tjonge jonge. Al weer klaar met velen hier die zich ‘supporters’ noemen. ‘Je kan winnen en verliezen’ toch? Het jaar duurt idd te lang, je merkt het. Met een fris en volwaardig team zijn we aan het eind van het seizoen gewoon kampioen. Beetje vertrouwen in plaats van dat typische Nederlandse afzeiken. AZ heeft met mazzel gewonnen, tegen Willem II terecht verloren.
Ben benieuwd hoe AZ met nieuwe status omgaat. Laat ze idd maar lekker roepen dat ze voor het kampioenschap willen gaan. Prima!
3 -1
RAL3028
Traoré was fris. Had er zo 20 minuten ingekund.
0 0
Ajacied33
Juist ja. Hatelijk eigenlijk om hier te komen na een nederlaag. Wat een stel jankerds man. Vermoeden is groot dat ze een andere club aanhangen en hier komen trollen. Ja ja, wat Ajax wel niet doet met mensen...
2 0
Cello
En daarom probeer ik ook tegenwicht te bieden vanuit een meer positief standpunt. Het is toch je club hè?. Onbegrijpelijk dat je zoveel reaktie's hieronder leest, maar ook bij andere items en op andere dagen, die alleen maar vanuit negativisme voorkomen.
Een echte supporter kan nooit alleen maar negatief zijn. Jammergenoeg zie je hier velen alleen maar negatief zijn....ja zelfs als het kwa resultaten en spel wel goed gaat. Dan ga je je idd afvragen hoezeer ze wel een ajax-supporter zijn en niet eerder een trollende supporter van een andere club.
0 -2
AFCA.
Het is heel simpel:

Vorig jaar had je op zo'n beetje iedere plek voetballend vermogen staan. Frenkie de Jong en Lasse Schöne vervangen met Martinez en vd Beek/Alvarez kan gewoon absoluut niet. En Martinez is gehaald als verdediger. Dat is dus gewoon heel slecht ingekocht. Martinez is een prima speler maar ook overbodig met Tagliafico en Blind op zijn beste posities. Waarom wordt er niet gescout op een voetballende middenvelder a la Schöne en Frenkie. Door te kiezen voor Veltman, Alvarez, Marin, Huntelaar gooi je stront over je pasta en vraag je je achteraf af hoe het kan dat het niet smaakt.

Ajax was vorig jaar vanaf de laatste linie met Frenkie die de opbouw verzorgde tot aan de spits met Tadic en de beweging erom heen gevaarlijk. Overal voetbal en creativiteit. Nu is Ajax pas gevaarlijk vanaf de voorste linie met Ziyech.

Vandaag stonden er op 8! Posities verkeerde type spelers.
Tadic: te traag voor de flank. Heeft geen actie en snelheid
Huntelaar: te traag en niet beweeglijk en balvast.
Ziyech: heeft geen individuele actie vanaf de flank en is zeer voorspelbaar door altijd naar binnen te kappen.

Vd Beek: niet creatief genoeg voor op de 10. (Met een 10 spelen is sowieso kut)
Marin: Voetballend slecht en te weinig handelingssnelheid
Alvarez: zie bovenstaand

Mazraoui: kun je niet veel kwalijk nemen op links.
Martinez en schuurs stonden wel op hun goede plek.
Veltman: tsja... veltman... zucht....

Dat is gewoon verkeerd gescout. Waarom kijk je niet naar wat Ajax vorig seizoen zo goed maakte en speel je qua aankopen daar op in?
2 -1
trooop
Niet perse verkeerd gescout, Ajax heeft heus nog veel meer spelers gescout. Wel verkeerd aangekocht. Dat laatste is een samenwerking tussen netto en ten hag, waarbij je er vanuit kunt gaan dat de stem van een trainer die net de halve finale CL heeft bereikt zeer zwaar weegt.

De gekochte spelers (plus siem de jong) zijn dus van het type waar ten hag kennelijk gecharmeerd van is. Waarmee de volgende vraag zich aandient: passen ten hag en Ajax wel zo goed bij elkaar als vorig seizoen (bij de meesten) doet vermoeden?
2 0
NotForSale
Siem is gehaald onder Keizer
0 0
Babangida83
En toen viel er ook nog wel wat voor te zeggen met al dat jonge grut. Maar toen je Tadic en Blind had en wist dat Siem niet heel goed meer was...Was t natuurlijk afgelopen. Daarna heeft Ten Hag hem wel weer willens en wetens belangrijk gemaakt.
0 0
NotForSale
onze sterkhouders gaven niet thuis vandaag, komt daar nog eens bij dat we wat sterkhouders misten. Vond Marin 1 van de weinige lichtpunten. Schuurs speelde prima tot die ene grote fout natuurlijk, al vind ik dat een hoge bal in de kleine rechthoek altijd voor de keeper moet zijn. Ik zou toch graag Schuurs ipv Veltman zien op de RCV positie.
0 0
louis60
Er zit op dit moment teveel tegen. Het heeft allemaal met elkaar te maken. Wanneer zelfvertrouwen zakt of vermoeidheid toeslaat(ook door matige bank) wordt het steeds erger. Blessures/gele kaarten nemen toe omdat we gefrustreerd raken. Ziekenhuisballen geven het laatste duwtje. Pas in/na de winterstop kan je alles weer nuchter bekijken.
1 -1
Mathobo
Wat een paniek weer hier. Ajax moest dealen met super veel blessures en een half fitte Ziyech. Ik vind dat de boys t goed hebben gedaan, het zat gewoon even niet mee en de gelukkigste heeft gewonnen. We krijgen AZ nog thuis na de winterstop en ik weet zeker dat we ze met een fitte selectie alle hoeken van t veld laten zien. Want AZ was nou echt niet zo goed vandaag, met een B-team was Ajax zelfs nog beter. De media praat ons nu een crisis aan maar dat slaat nergens op
2 -1
Eastwood
Zo is het maar net. Het had beide kanten op gekund vanmiddag. Nu valt het kwartje richting Alkmaar. De volgende keer richting Amsterdam. Geen reden tot paniek.
0 -1
Ginoajax1
Kom op jongens, ajax heeft een duidelijke voetbalvisie. Vonden jullie az nou zo goed? Alleen Boadu
is een talent. Verder is het voetbal gebaseerd op toeval. Overmars heeft natuurlijk gefaald in het aankoopbeleid.Als je Dolberg verkoopt, haal dan een goeie spits, met Klaasjan als invaller. Met 6 geblesseerden deze prestatie neerzetten vind ik knap. Jammer dat Schuurs niet tot de laatste minuut bij de les was, Hij heeft het verder prima gedaan. Ten Hag had hem vaker op moeten stellen.
Dan maakt hijj niet van deze fouten.
Wat wel opvalt is dat Tadic ver onder de maat presteert. Toe aan rust denk ik. Ziyech vond ik niet slecht. Hij mist spelers die drive naar voren hebben, en starten.
Martinez doet het goed achterin. Alvarez valt tegen. Tijd in het nieuwe jaar voor Gravenberch, Lang, Ekkelenkamp. Wij worden kampioen. Iedereen is na de winterstop weer fit. Let maar op.
0 0
Duif63
Hoe weet je dat iedereen na de winterstop weer fit is ? Neres en Labyad sowieso nog niet, Blind is afwachten. Alleen Promes is waarschijnlijk terug en hopelijk zijn Nico, Tadic en Ziyech van hun pijntjes verlost.
0 0
altijdwelwat
Lang speelde niet , dus benieuwd wie Erik nu de schuld gaat geven....
1 0
ajaxdordtt
Meer dan verdiend. Laffe instelling die ons tegen Chelsea thuis ook al de kop koste. Hoop dat Bayern snel doorpakt.

Je had Sinkgraven en Dolberg gewoon moeten houden. Maar Erik geeft de voorkeur aan beton voetballers.
6 -4
AFCA.
Nu Frenkie weg is komt de ware Ten Hag naar boven. Frenkie is zo goed dat je wel aan het voetballen komt. In zijn eerste maanden zette Erik Frenkie gewoon lekker CV hahaha. Nu heeft Ten Hag ook tegen de voetballer Schöne gezegd dat hij wel mocht vertrekken. Nu is er tenminste ruimte op hrt middenveld voor 2 centrale verdedigers en kan eindelijk Siem weer minuten maken.
0 0
Duif63
Dolberg heeft 120 kansen gehad en ze niet gepakt en Sinkgraven is nu ook weer steeds geblesseerd. Wel had Overmars een vervanger voor Dolberg moeten halen
0 0
Sterspeler
Aub geen Dolberg. Sinkgraven mee eens.
2 0
Boer Gijs
Vergeet Spurs thuis niet. Met Magallan erin. Het is niet wat Ajax kenmerkt en succes gebracht heeft
0 0
Leviathan
Dolberg speelt natuurlijk de pannen van het dak weer in Frankrijk... Onee.
0 0
NotForSale
en Sinkgraven komt ook helemaal niet aan de bak bij Bayer Leverkusen
2 -1
Boer Gijs
Wel toch?
1 0
Sterspeler
Heeft gemiddeld 200 min nodig voor een doelpunt. Dat vind ik nou niet echt denderende stars.
0 0
ajaxdordtt
We hadden de afgelopen 270 minuten wel een doelpuntje kunnen gebruiken.
0 0
Sterspeler
Tsja. Huntelaar maakt ze normaal iedere 80 minuten. Blijkbaar is dat geen garantie.
0 0
Boer Gijs
Overmars heeft slecht ingekocht.
-Geen vervanger voor Dolberg (waardoor je alleen Huntelaar als 2e spits nog hebt)
-Marin als vervanger voor Frenkie (geen eens basismateriaal laat staan een topper)
-Alvarez als vervanger de Ligt (niet goed genoeg en die uit arren moede op middenveld wordt gezet en daar de boel verzwakt.

Gevolg hiervan in combinatie met onnavolgbare zwakke coaching Hag is dat eerste elf spelers opgebrand zijjn en dat spelers basis in staan die bank horen en spelers op bank zitten die niet in selectie horen.
2 -2
Brabantsamsterdam
Het feit dat je arren moede zegt betekent eigenlijk al dat jij af bent
0 0
3*stars*3
Ellende begon vorig week vrijdag en ipv jaar afsluiten met een goed gevoel, eindig je 2019 toch met een zure nasmaak.
Ook manier waarop je in de laatste duels goals weggeeft.
Tegen Willem II een onnodige pingel, Veltman tegen Valencia en vandaag Schuurs.
Je geeft verdomme een koppositie weg in de CL en in de ED deel je nu een plek met Az.

Dat we spelers missen, ziet iedereen maar dan nog mag je in de slotminuut het niet zo verkloten.
4 0
Boer Gijs
Heel zuur. Zwaktes in selecties komen je heel duur te staan.
1 -1
Cello
Met die laatste zin ben ik het volkomen eens!. Dat mag je natuurlijk nooit weggeven in de slotminuut. Dikke fout van Per Schuurs.
Maar ondanks alles hoop ik dan maar dat dit voor Schuurs weer een 'leer-moment' is. Al blijft het verrot, dat in wedstrijden van Ajax-1 spelers op dit soort momenten dit nog moeten leren. Helemaal als het dus het beslissende moment blijkt te zijn.

Maar om dan op Mathijs de Ligt terug te komen.....ook die heeft fouten gemaakt in Ajax-1 en mogen maken. Die is er ook sterker door en uit gekomen. Hoop dat dit ook uiteindelijk voor Per dus weer een leer-moment is geweest.
1 0
Duif63
In Ajax 1 moet je niet leren, maar presteren.
0 0
Cello
Ben ik met je eens. Zo was het vroeger wel, maar is het al zeker een jaar of 20 niet meer.
0 0
louis60
Volgens mij kan je binnen tien minuten vijf goede en betaalbare spelers googlen. In de zomer zei iedereen al: Stengs, Malen, Gakpo en later Boadou. Dan hoef je alleen nog CV a la Sanchez te zoeken. Ik schat dat je dat binnen een uurtje zal vinden. Mallejan koste ons vorig jaar de finale en de slechte aankopen( plus nalaten verkopen), in de zomer kost ons nu CL en dominantie eredivisie. Het vervelende is dat ik geen verbetering verwacht.
0 -1
Bky
"zoek alleen nog even een CV alla Sanchez".

:")
0 0
Cello
Je 'lult' wel lekker makkelijk, maar 3 van de 4 die jij noemt, te weten Boadu, Stengs en Malen hadden aangegeven niet te willen komen.
Je kan als Ajax wel van alles willen, maar als de bewuste spelers, zoals Olmo er ook één was, NIET willen komen dan houdt het op.
0 -1
ajaxdordtt
Let een beetje op je taalgebruik.
1 0
Cello
Tussen aanhalingstekens......... Maar nu je er toch over begint. Ik hoop echt dat vooral JIJ let op je taalgebruik in de toekomst. Je hebt al waarschuwingen gehad!.
0 -1
TontoKarnaggel
En maar weer eens vlak voor tijd een fataal tegendoelpunt. Als het een kwartier voor tijd nog gelijk staat hoop ik altijd dat ze maar gauw affluiten, al speel je tegen een fucking de graafschap, de winnende gaan wij iig toch niet meer maken ( de gelijkmaker trouwens ook niet ) maar tegen krijgen we ze met de regelmaat van de klok wel. Als er een stand zou bestaan van alleen de beslissende goals in de laatste 15 minuten staan wij op zeker puntloos onderaan en dat al jaren lang.
1 -1
Cello
Pffff....zwaar klote dat het in de 90ste minuut toch fout ging. Leek echt op een gelijk spelletje af te stevenen. Fout van Schuurs, die overigens wèl een gezien de omstandigheden redelijk goede wedstrijd speelde.

Verder misten we gewoon teveel spelers. Blind, Dest, Neres, Promes en eigenlijk (op paar minuten na) Tagliafico. Dat zijn gewoon te veel spelers die je moet missen!.

En onherroepelijk, zoals je hieronder kunt lezen, is het 'zwarte-pieten' alweer begonnen. De schuldvraag. En gelijk gaat het over aankoopbeleid. Nou....daar wil ik niet over beginnen. Zeker als het, zoals nu, even wat minder gaat.....want dat is goedkoop scoren. Buiten dat....wie had Overmars moeten kopen dan?. Echt goede spelers komen niet naar Ajax om in beginsel 'op de bank' te moeten starten. En wij vinden Ajax vanzelfsprekend geweldige club, maar dat wil niet zeggen dat ook al die spelers waarvoor Ajax zich meldt, dit óók vinden.

Een Olmo, hier vaak genoeg genoemd, daarvan is bekend, dat ie niet wilde komen. Stengs en Boadu, die ook vaak worden genoemd hier, hebben in het verleden ook al een 'nee' aan Ajax verkocht. Hebben zel;fs zeer onlangs, na belangstelling van Ajax te hebben afgewimpeld, verlengd bij AZ. En zo kan je nog wel doorgaan.
Verder heb je criticasters, die de aankoop van Marin, Alvarez als voorbeeld al vanaf het begin afkraken, echter hoe deze speelden bij hun voorgaande clubs is natuurlijk nooit een garantie dat ze ook wel even meehobbelen bij Ajax. Al was het maar omdat wij in tegenstelling tot heel veel clubs toch echt een tikkeltje anders spelen!. Het is derhalve, bij iegenlijk iedere aankoop die je doet, altijd maar afwachten hoe of die speler zich aanpast en aan kan haken bij onze speelstijl.

En verder wordt er ook heel makkelijk aan voorbij gegaan, dat óók bij het aankopen van spelers op een bewuste positie er afgewogen wordt hoever de ontwikkeling is van een jeugdspeler op die positie. Als men de verwachting heeft, dat die er spoedig zal staan dan is men veel minder snel geneigd te gaan kopen. Maar precies zoals ik het zeg....het is een verwachting en geen zekerheid!.

De criticasters hebben het dan altijd makkelijk hè?. Die hebben de wetenschap dat men achteraf kritiek kan leveren en dan zogenaamd hun gelijk kunnen halen. Zij hoeven ook niet op het moment supreme te beslissen.

Maar goed. Al met al denk ik, dat velen die de mond vol met kritiek hebben er net even iets te gemakkelijk over denken.
2 -6
Duif63
Wat een slecht verhaal, alleen maar excuses zoeken. Kijk is naar de feiten.
3 -2
Jan60
De feiten zijn dat we bovenaan staan en dat stonden we andere jaren niet. Ook een feit is dat de selectie te smal is. Een Sinkgraven, Dolberg en Wober hadden we (achteraf) niet moeten verkopen. Een feit is ook dat (sub)topspelers niet bij Ajax op de bank willen zitten. Op zich vindt ik Ten Hag geen verkeerde trainer, maar hij moet en had veel meer moeten rouleren. Laat dat de les voor de toekomst zijn.
0 0
Cello
Nee. Blijven zeuren om aankopen, die niet willen komen en dan je club afzeiken omdat ze dioe spelers niet hebben gehaald. Dat is een goed verhaal.
1 -3
ajaxdordtt
Cello komt altijd even alles wat krom is recht lullen, in zijn ten Hag piyama.
4 -1
Cello
Precies. Er bestaat wel wat meer dan alleen maar negativiteit spuien over je club. Ik kies er liever voor om naast het eeuwige gezeik ook wat positivisme te zoeken.
1 -2
DeWijsneus
Laat je middenveld nou eens intact zeg. Alleen maar schuiven. Wissels zijn ook altijd bagger. Belachelijk hoe we die goal weggeven. Maak me echt enorm zorgen over het schuiven en dat er schijnbaar geen vaste vervangers klaar staan. Vind nederlaag tot daar aan toe, ik zie echter helaas geen idee. Dat baart mij zorgen.
2 -1
Suarez16_
Aan de ene kant is dit natuurlijk ontzettend kut, maar aan de andere kant is een reality check vlak voor de winterstop ook niet verkeerd nu je nog 1ste staat. Had je vandaag gewonnen dan waren ze 100 procent zeker zeer content met Siem, Eiting, Marin en noem ze maar op. Een paar dingen die Overmars moet doen deze winter in mijn ogen:

-Wat kan er beter in de breedte van de selectie? Missen we een opbouwende middenvelder en een snelle buitenspeler? Danwel voor de basis danwel voor de breedte. Vind je van wel, haal dan gewoon 2 goede spelers. Van de Beek en Neres gaan toch vertrekken aanstaande zomer, dus schakel alvast in. Dan profiteer je een half jaar van een brede selectie en van een aanpassingsperiode zoals Neres die had.

-Kritisch kijken naar Jong Ajax talenten zoals Kuhn, Lang, Eiting, Ekkelenkamp, Kemper en Danilo die wel eens op de bank zitten. Zien we potentie? Zijn ze goed genoeg? Nee? Verkoop ze gewoon. Zie je er nog potentie in? Verhuren voor 1,5 seizoen aan twente oid. Eiting en Lang weten het nu wel na 4 jaar uit tegen den bosch en telstar. Als ze niet klaar zijn voor Ajax 1, maar je ziet wel potentie verhuur ze dan gewoon. Op dit moment gaan ze de komende 1,5 jaar ook niks toevoegen aan Ajax 1.

-De bank doorselecteren. Siem is drama, Labyad heeft nooit echt wat toegevoegd, Huntelaar wordt oud, Alvarez is geen middenvelder (maar wel de eerste die mag invallen op het middenveld) en de bovengenoemde talenten (Eiting, Ekkelenkamp en Lang) lijken ook niet goed genoeg. Huntelaar en Siem zijn zeker Ajax helden, maar ga ze alsjeblieft niet een verlenging geven. De eigen jeugd is altijd leuk, maar wees realistisch en accepteer dat niet iedereen een Frenkie, Donny, De Ligt of noem ze maar op is en dat ook nooit gaan worden.
2 -1
Bennyben
Triest om te zien dat mensen zich druk maken om niks, afgelopen kalenderjaar was misschien het mooiste jaar an de laatste 20 jaar en mensen maken zich druk omdat we eerste staan.
1 -8
Boer Gijs
Deze tevredenheid brengt ons echt niet verder. Je mag heek trost zijn op 2e helft seizoen 18/19. Begin huidige seizoen was zoeken. Daarna vindt je de sterkte opstelling en speel je een tijdje uitmuntend. Vervolgens mis je buitenspelers en val je zo giga ver terug en verlies je 3 keer zonder doelpunt. Heel zorgelijk want geen vooruitgang te verwachten. Vvervolg is zeer twijfelachtig. Tegen elke tegenstander.
1 0
Maarten79
Tadic en Van der Beek: wat heb ik me aan die twee geërgerd vandaag. Blijf dan lekker thuis. Ik vind ook dat Tadic als aanvoerder op zo'n moment zijn ploeg op sleeptouw moet nemen, anders geef je de aanvoerdersband maar aan Ziyech of Onana.
2 -2
MichelBoerebach
Ja, Ziyech was inderdaad lekker geinspireerd bezig...
0 0
Oliveira
Kan overigens iemand Ten Hag een spoedcursus "hoe moet ik wisselen in een wedstrijd"geven? Elke keer weer zulke onbegrijpelijke keuzes. Het wordt eens tijd dat wisselen en kracht wordt in plaats van een zwakte wat het nu is. Vorige wedstrijd 88ste minuut Siem de Jong brengen. waar je in theorie nog had kunnen winnen , althans je een fatsoenlijke speler hebt die weinig tijd nodig heeft om te scoren. En vandaag is de 93ste minuut dan EINDELIJK een aanvallende wissel, maar veelte laat. Ja, wisselen en Ten Hag gaan niet bepaald samen.
3 -1
louis60
Schreuder deed de wissels
0 -2
RAL3028
Wie mint dit nou? Is gewoon waar. Ten Hag wilde vorig jaar niet met Neres spelen en Schreuder moest hem overhalen, alweer vergeten?
1 0
KlasseLasse
leek vandaag weer helemaal nergens op!
in 3 wedstreiden 4 doelpogingen gecreeerd ook met wissels moet dat meer zijn!
4 -1
AjaxPassion
Klopt. Ziet er al wedstrijden machteloos uit en dat mag je ten Hag aanrekenen. Geen goed strijdplan, geen backup plan. Niet wisselen. Geen snelheid of diepgang, weinig creativiteit.
1 -1
AjaxDaniel
Je enige spits met snelheid, Traore, laat je 20 seconden voor tijd invallen. Kanslozer kan niet.
1 -1
Cupmetgroteoren
Er is dit seizoen 65 miljoen euro uitgegeven. Dat is echt het maximale wat een club als Ajax kan uitgeven hoor. Wat verwacht men dan? 100 miljoen aan transfers?
0 -2
Ajax114
De scouting is gewoon dramatisch en dat is al jaren zo bij Ajax. Af en toe een goed er tussen maar 80 procent is een misser. Hoe kun je in hemelsnaam Magallan en Alvarez scouten ? Ik begrijp het echt niet.
3 -3
munser
zo is het. magallan, alvarez, bande, marin... toch een goeie 50miljoen weggegooid.
2 -1
Sterspeler
Je bent wel heel droevig als je Alvarez afschrijft terwijl die dit seizoen geen 1x op zijn eigen plek is opgesteld. Bande is kapot getrapt. Dat kan je ook al van mijlenver aan zien komen. #not
0 0
AjaxDaniel
Bande is lullig, ja de aankoop was niet helemaal te begrijpen maar die jongen is in zijn eerste wedstrijd letterlijk kapot getrapt. Dat kan je geen miskoop noemen, wel botte pech.
0 -1
Suarez16_
Frenkie, Sanchez, Dolberg en Milik toch een goeie 150 miljoen aan verdiend. Tagliafico, Neres, Onana en Ziyech gaan we toch een goeie 150 miljoen aan verdienen.
0 -1
munser
ja goed punt. 150 miljoen verdienen aan je topspelers en er dan voor 50 miljoen aan prutsers voor terughalen, waardoor zowel je bankrekening als de kwaliteit van je selectie er flink op achteruit gaat. hm wacht... toch niet zo'n goed punt
1 -1
Suarez16_
Dat is het hele buisness model van Ajax. Talentvolle spelers kopen. Martinez slaagt, Alvarez niet, nou so be it. Er is geen club die nog nooit een miskoop heeft gedaan.
0 0
Bky
Al jaren.

Hahhhahahaha
1 -1
AjaxDaniel
Wat is er mis met Alvarez dan? Dat hij tekort komt voor het middenveld kon een blinde nog zien. Je moet hem CV zetten en anders gewoon niet. Hij is ook gehaald als vervanger van De Ligt, niet als middenvelder.
6 -2
Bjorn
Hij debuteerde in augustus als middenvelder en heeft sindsdien 95% van zijn wedstrijden daar gespeeld. Een wedstrijdje als cv.

Wanneer kappen we met die jongen als middenvelder te gebruiken. Het is echt vloeken in de kerk.
0 -3
tyzinho
Buiten Promes en Martinez komt elke aankoop tekort... Dat zijn aardig wat weggegooide centen
2 -1
wendoo9
Tijd zal het leren. Niet te vlug spelers afschrijven zou ik zeggen !!
0 0
AjaxPassion
Dat wel, maar toen ik Alvarez de 1e keer zag schrok ik echt van zijn motoriek. Net een Giraffeveulen... Hoe kun je zoiets naar Ajax halen? En dat voor 15! Miljoen.

Er mag wel beter op type worden gescout.
1 -3
Bjorn
Kan prima, maar wel als verdediger. Net als Sanchez.
1 -1
Duif63
Probleem is dat al dat geld grotendeels verkeerd is uitgegeven. Alvarez, Marin, Magallan, Scherpen en Pierie.
6 -1
louis60
Had gewoon Boadu, Stengs, Malen en Gakpo gekocht. Stond je concurrentie op grotere afstand.
0 -8
wendoo9
Waar waren Stengs ,Boadu vandaag buiten het cadeautje die hij kreeg ??
1 0
Duif63
Gakpo ?
0 -2
Ajax114
Nee joh, alleen Malen is ok maar die Stengs en Boada gaan ons echt niet beter maken.
3 -1
ajax4ever01
Wie zien jullie als potentiële aankopen deze aankomende transferperiode? Zowel voor defensie/middenveld/aanval.
1 -1
Ajax1969
Geen. Jeugd gaan inpassen.
Het probleem is dat Ajax de echte goede spelers niet kan betalen. Of ze willen niet komen.
Dus dan moet je het doen met talentvolle jeugd, mag ook gekochte jeugd zijn en goedkoop aangekocht buitenlanders, die lang niet allemaal zullen slagen.
1 0
MichelBoerebach
Ten Hag zou die Griekse spits van PSV wel willen, denk ik.
1 0
AFCA1211
Zou Pröpper wel een aanwinst vinden
5 0
DeBaarsjes
Misschien moet Ajax gewoon paar punten achter staan ipv paar punten voor. Als ze op ruime achterstand staan in de competitie dan zie je ze wel strijden. Oke, ze waren vandaag gehavend. Maar de spelers die normaliter altijd basis staan die gaven zich niet thuis vandaag. Zo zonde dit.
0 0
ajax4ever01
PSV baalt nu destemeer van het puntverlies van ons omdat ze zelf daar niet van hebben kunnen profiteren in de wetenschap dat AZ dit niet gaat volhouden.
0 -2
Maarten79
Who cares about PSV?
4 0
zskb410
so where\s tadic fire I wonder...
2 0
AjaxDaniel
Tadic is al weken drama
1 0
Lewis Hamilton
Dit elftal was goed genoeg om punten te pakken hoor, lijken Van Bommel die Neymar en Mbappe miste.
1 0
Ajax4proud
De afronding had gewoon beter moeten zijn, dan had Ajax op z'n minst een punt gehaald.
0 0
b.hulshof
Tadic, v.d Beek en Huntelaar hadden wederom een snipperdag, waarom laat Ten Hag hun 90 minuten staan, Na 70 minuten hadden Lang en Traore erin gemoeten voor Huntelaar en Marin. Steeds maar weer kort blijven combineren terwijl Huntelaar tegenover Clasie stond. Ten Hag is niet in staat om wissel door te voeren die je sterker maken tijdens een wedstrijd. Veltman speelde overigens vandaag ongelofelijk goed.
1 0
Boer Gijs
Zo simpel is het
0 0
Ajax4proud
Ja die laatste wissel sloeg ook nergens op, dan had je het net zo goed kunnen laten staan.
1 -1
ajax4ever01
Donny naar Real, ahum.. hij kan bij Ajax de laatste weken niet eens het verschil maken.
11 -1
MichelBoerebach
Daarom pleit ik ervoor om hem in de winter te laten vertrekken, nu we nog 55 mil kunnen krijgen.
9 0
Sterspeler
Moet j e vooral doen. Laatste wat Ajax naast blessures kan gebruiken is de verkoop van Donny.
0 0
Nelloe
ADO thuis verlies je niet, om het over Telstar maar niet te hebben. Fit na de winterstop, op naar de titel. No worries.
9 -3
036AFCA97
Om zo’n Arne Slot te horen praten is heerlijk na zo’n omslachtig, ongemakkelijk gesprek met Ten Hag is een stuk prettiger.
8 -10
WillyBrokamp
Ja wat een wereld trainer he
0 0
31xAjax
En dat heeft niks met winst of verlies te maken...
2 -1
Toon meer reacties