Tadić treurt na: 'Je raakt ze aan en ze gaan liggen'

BartVeenstra, 13-12-2019 om 15:55, 6344 views, AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dusan Tadić baalt nog altijd enorm van de uitschakeling van Ajax in de Champions League. De aanvoerder van de Amsterdamse club baalt vooral van het optreden van scheidsrechter Clément Turpin en het gedrag van de spelers van Valencia, zo vertelt hij in gesprek met AT5.

Het is normaal dat de spelers van Ajax verdrietig zijn, zo vertelt Tadić. 'Want ik denk dat we door hadden moeten gaan. We hadden het verdiend. Natuurlijk zijn we verdrietig. Het raakt ons', zegt de Serviër, die opmerkt dat Ajax wat kansen had aan het begin van de wedstrijd, maar dat het na de goal van Valencia anders liep dan gepland. 'Aan het begin van de tweede helft stonden ze ook onder druk en kregen we twee kansen.'

In de fase daarna werd er letterlijk geen voetbal meer gespeeld, zegt Tadić. 'Omdat de scheidsrechter overal voor floot. Er werd twintig minuten niet gevoetbald. Het is onze eigen verantwoordelijkheid. We zoeken geen excuus', aldus Tadić, die wel zegt dat het provoceren door Valencia-spelers een grote rol heeft gespeeld. 'Je raakt ze aan en ze gaan liggen. Dat waren helemaal geen overtredingen. De scheidsrechter floot overal voor. Weet je: zij zijn ervaren, maar de scheids gaf ze alles mee. Elke keer als wij in de rug van de tegenstander kwamen, gingen ze liggen en werd er gefloten.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Zie hieronder het volledige interview van AT5 met Dusan Tadić:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sterspeler
Ik snap niet dat het gerollebol bij 1 tikje niet met geel bestraft wordt. Eerst sterven ze als zwanen en 2 seconden later staan ze doodleuk op. Hoezo kan je daar geen kaart voor geven?
0 0
Jariiii
HIj heeft natuurlijk gewooon gelijk.
1 0
aniet
ja heeft hij, maar hij doet als t uitkomt precies het zelfde
en in deze wedstrijd heeft dat ons tijd gekost
1 0
michaellaudrup
Wanneer je bij ieder dood spelmoment de tijd stop zet ben je meteen van die aanstellerij af. dit zouden ze zo snel mogelijk moeten invoeren, ben je meteen van dat irritantetijd rekken af.
1 0
Sterspeler
Dit soort praktijken (tijd rekken) geven ruimte voor corruptie. Ze zullen het daarom alleen al zolang mogelijk uitstellen.
1 0
sabastiann
Verdomme tadic jij en zeker jij en blind weten dit toch allang, en toch gaan jullie daar in mee
Jij had beter moeten weten
Kijk de wedstrijd real Madrid Ajax in 1995 maar even terug hoe het moet
0 0
10Sneijder10
De arbitrage heeft een flinke stempel op deze CL-campagne gedrukt. Tuurlijk voetbal je zelf ook niet goed tegen Valencia maar als Nederlandse club kun je een falende scheidsrechter er ook niet nog eens bij hebben. Dat is tijdens 3 wedstrijden wel het geval gebleken.
8 0
Redrum
Ik durf wel met enige zekerheid te stellen dat we over een hele poulefase gezien nog nooit zo hard genaaid zijn als nu. Dit is gewoon ongelofelijk.
0 0
Jarl1989
Je bent gewoon uitgeschakeld door arbitrale dwalingen. Tuurlijk win je niet alle 6 de wedstrijden. Maar Ajax had gewoon 4 zo niet 6 punten meer moeten hebben tegen Chelsea. Compleet genaaid in de poule fase.
0 0
roodwit007
schuld van de maffia / uefa , als je als scheids niet de regels wilt toepassen of hanteren dan verliest zelfs barca van zo ploeg als scheids hoor je geel te trekken bij spel bederf en spel bederf was het die man staat er boven op dan heb je nog de var ! die treed alleen op als men een voetbalende ploeg als ajax kunnen benadelen UEFA = MAFFIA
1 -1
Wesl
Ik hoop op een sterke tegenstander in EL, zodat iedereen er weer zin in krijgt!!
1 -1
Wereld
Begin toch liever eerst met een zwakke broeder, het liefst een beetje in de buurt. Uit Noorwegen/Zweden ofzo.
0 -1
Wesl
Rangers lijkt me gruwelijk! En vrij makkelijk te kloppen en een geweldige club!!
0 -1
Wereld
Ja eerst tegen Rangers om warm te draaien en daarna de Europese subtoppers als ons elftal hopelijk weer fit is (en Onana terug van de schorsing).
0 0
Wereld
De eerste 20 min. na rust speelden we veel beter door de diepgang van Dest. Daarna gingen we te veel mee in hun provocaties. Dit begon met Ziyech en Mazraoui die zich lieten meeslepen en daarna die veel te harde overtredingen van Tagliafico en Donny. Vervolgens floot de scheids ook voor schwalbes of gaf hij de vrije trap zelfs (onterecht) aan Valencia (momentje met KJH).

Daarna hebben we niet meer gevoetbald. Sowieso hebben wij geen spelers die kunnen koppen en geen spelers die een fatsoenlijke voorzet kunnen afleveren. Om dan lange ballen te gaan spelen op een 36-jarige KJH en Siem de Jong tegen Mangala en die andere jongen (Diakhaby was het geloof ik), dan ben je toch ook geen tactisch meesterbrein...
1 -2
ajaxdordtt
Ik had er idd al lang geen vertrouwen in, na afvallen Promes. Maar tot die goal dacht ik: Oh, dit komt wel goed. Even buiten Joel gerekend.
0 -5
Vlieske
Eigen schuld. Had je huntelaar niet moeten brengen en alleen maar lange ballen moeten gaan spelen. Je had gewoon rustig om moeten blijven bouwen. Die kansen komen dan wel. Dat zag je al. Tactische blunder van ten hag!
2 -3
Koekepeer
Ik heb Ten Hag hoog zitten maar ik ben het helema met je eens.
0 0
Thymo10
Haha als iemand hier niet over mag klagen dan is het Tadic zelf wel
3 -7
Sterspeler
Tadic begreep dat het tegen de scheids in gaan geen zin had. Zolang zij met dat gedrag wegkomen, doe de maar na.
0 0
ErikFrenkHuntelaar
Verklaar je nader? 'Haha'
0 0
trooop
Twee zaken die zich al 1000 jaar op dezelfde manier voltrekken: 1. spanjaarden en portugezen maken er een smerig spelletje van zodra het nodig is; 2. franse scheidsrechters worden extra streng als je tegen ze gaat zeuren.

Hoe dom ben je als zogenaamde topclub (ahum) als je een halve wedstrijd lang in zulke overbekende vallen trapt. We leken wel een stel opgefokte kinderen die voor het eerst met zoiets te maken kregen.

Daarbij probeert huntelaar bij iedere invalbeurt op precies dezelfde lage manier vrije trappen en penalty's te versieren.

Afgezien van al die bijzaken voetbalden we zelf superslecht. Had je liever daarop gericht, dan waren we gewoon door geweest.
1 -4
ErikFrenkHuntelaar
Dus voortaan europa in met de lessen van de allerkenner, de grootte 'trooop'.

1. TOP analyse
2.Emoties tegen een Franse scheids controleren. Anders verlies je. Emoties zijn totaal niet menselijk, easy. Alle andere teams uit andere landen kennen deze lessen al heel lang. Zij kennen geen emoties. Ohnee dat hebben ze wel. Misschien Trooop aannemen als emotie manager, hij weet hoe dit te managen in het heetst van de strijd.

De rest geen reactie waard. Trooop je hebt de wijsheid in pacht.
0 0
Frank1978
Met fatsoenlijke arbitrage bij Chelsea-Ajax waren we ook gewoon door geweest als groepswinnaar. Tadic zegt zelf dat het spel niet overhield, maar de waardeloze arbitrage van afgelopen dinsdag mag best worden benoemd.
4 -1
ajaxdordtt
Ik vond dat hij het meeste wel goed zag (op de blessuretijd na, maar tegen 11 man hadden we in nog geen 300 minuten gescoord. Het is alleen een enorme nare, enge gozer.
0 -1
Red Devil
Dat weet je bij Zuid Europese clubs dat ze dat soort dingen doen.
Dat heet gochme maar dat is bij de meeste spelers van Ajax ver te zoeken want ze blijven dezelfde domme overtredingen maken waardoor Ajax onnodig veel kaarten krijgt.
Ook moeten ze eens minder lopen janken tegen de scheids want die gaat alleen maar tegen je fluiten dan.
0 -1
Redrum
Tja, je kan het gogme noemen, ik vind het puur spelbederf. Als je dit soort laf theaterspel nodig hebt om te winnen ben je in mijn ogen geen knip voor de neus waard. Ga gewoon lekker voetballen en kijk dan wie het beste is.
2 -1
Aeter
Het is gewoon slim. Ze zien dat de scheids ervoor fluit, dan heb je er voordeel van en onze spelers zijn dan wat naïef door te gaan mekkeren tegen de scheids. Je moet juist op die momenten de rust bewaren en vooral geen overtredingen uitlokken. Beter val je zelf en speel je hetzelfde spelletje. Nu zie je iedereen gefrustreerd zijn en klagen, waardoor je nog meer tijd verliest. Dat zijn echt dingen die je kan leren. Beter speel je de tegenstander van de mat natuurlijk, maar als het hier op aan komt, moet je zelf gewoon slimmer zijn.
0 -1
Sterspeler
Het is slim omdat de regel het nog toelaat. Straf dit af met pure speeltijd en gele kaarten voor theatraal gedrag en je hebt al 50% minder schwalbes.
0 0
Redrum
Nee, ik vind het gewoon laf. Bij Ajax ligt de focus op het voetbal, niet op toneel spelen. Bij andere clubs heb ik het idee dat het toneelspel focus numero uno is en voetbal op de tweede plaats komt. Ik vind het logisch dat Ajax gefrustreerd raakte, vooral ook omdat die Franse baguetteslikker de meeste overtredingen op Ajacieden wel wegwuifde. Dan ben je gewoon een keiharde viespeuk met een fluit en ik snap prima dat Ajacieden daar in de tweede helft heel erg gefrustreerd van raakten.
1 -1
ErikFrenkHuntelaar
In de beslissingen van de scheids was in principe wel een patroon in herkennen. Als ze gingen liggen met een tegenstander in de rug was het standaard een overtreding maar bij een duel met de bal in het midden vond ik hem prima fluiten, liet dan vaak genoeg verder voetballen bij een duikeling. Maar wat het eerste betreft mag je best slimmer (geduldiger) zijn. Dat is wel een kwaliteit op zich en heeft in zo'n wedstrijd immens vertrouwen nodig.
0 0
behangdelul
Tadic ging overigens zelf ook vrij makkelijk liggen, maar goed....
ik heb mijn 90 min lang aan dat schijtvalencia zitten irriteren met dat theater....dat noemen ze dan volwassen. Doe mij aub Rugby ofzo als het om theater vs non theater gaat.
1 -1
Sterspeler
Na 45 minuten deed ie dat inderdaad omdat die gozer tever ging en Valencia niets anders deed. Ik geef hem groot gelijk.
0 0
KlasseLasse
we creerde zelf ook echt niks!
0 -2
Frank1978
Niet genoeg... Maar Dusan heeft gewoon een punt hier. Hele CL kan me verder worden gestolen, maar wel hoop ik dat zowel Valencia als Chelsea er keihard vanaf gaan in de achtste finales.
1 -1
Murtagh
UEFA MAFFIA
4 -2
ChrisMokum
Waar is de Dusan Tadic van vorige jaar gebleven???
1 -3
Redrum
Die is uitgeblust, net als veel andere spelers. Ik hoop dat ze rustig aan doen in de winterstop.
2 -1
GrandMasterFlex
Kijk anders even zijn statistieken, daarnaast missen we gewoonweg kwaliteit op het middenveld en in de verdediging.
1 0
trodat4030
Niet al het voetbal is in statistieken te vangen. Ballen erin tikken kan ook als je slecht speelt, 99 procent van de wedstrijd ben je niet aan het scoren. Maar ben wel benieuwd naar zijn statistiek balverlies, vrees dat dat echt een stuk hoger ligt dan vorig seizoen..
0 0
Bobbaasje
Maandag zal Shakhtar Donetsk, CFR Cluj of Ludogorets uit de koker komen.
0 0
Eastwood
Tja, dat zijn wel even andere namen, waar we dan tegen moeten.
0 0
Welja
Grote namen komen vanzelf weer wat later in het toernooi.
0 0
henwildie
geen teksten waar ik nu behoefte aan heb.......
0 0
Cruijffthebest
Het wordt ook de hoogste tijd voor zuivere speeltijd, dan is al dat gezeik van tijdrekken op welke manier dan ook meteen afgelopen!
Het voetbal wint er alleen maar mee.
1 0
Sterspeler
In zaalvoetbal doen ze dat altijd en daar zijn nooit problemen.
0 0
Redrum
De UEFA heeft overduidelijk een zwak voor clubs die zich niet aan de regels houden en die spelbederf als een serieus onderdeel van de wedstrijd zien. Misschien omdat ze zelf ook zo corrupt en vals als de pest zijn? Ik denk het persoonlijk wel.
4 0
Web
Tadic, Onana en Ziyech, onze sterkhouders
Lieten zich kinderlijk provoceren, door Valencia
2 -1
Redrum
Ja omdat die Franse stokbroodzuiger er niks aan deed. Dan ben je het een keer zat als speler.
8 -1
AFCAjax
Ja maar op een gegeven moment moet je je beseffen dat die scheids niet aan jouw kant, noch neutraal is en dan moet je gewoon rustig blijven en je niet op laten naaien.. vanaf dat ik zag dat Ziyech zich zwaar op ging naaien wist ik zeker dat het niet meer goed zou komen.
0 0
Web
Klopt
Maar Tadic in de verlenging lokt die kopstoot uit.
Veel te emotioneel is hij, en misschien speelt hij wel minder om die band?
Daarom zie ik ook liever Blind als aanvoerder
Petje af, zoals hij naar de wedstrijd voor de camera staat
2 -2