Jong Ajax wint bij debuut Ünüvar en Hansen

FinnDekker, 13-12-2019 om 21:50, 38708 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft vrijdagavond gewonnen van koploper SC Cambuur. In een koud maar sfeervol Cambuur Stadion werd het 0-2 voor de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie. De goals kwamen op naam van Brian Brobbey en Sontje Hansen. Het gat met de Friezen bedraagt na de overwinning nog maar drie punten.

Met debutant Hansen in de basis had Jong Ajax het moeilijk in de beginfase. De Amsterdammers hadden het geluk dat de thuisploeg slordig was in de afronding. Meerdere pogingen belandden over en naast het doel van Kjell Scherpen. Pas halverwege de wedstrijd kreeg Jong Ajax wat grip op de wedstrijd.

De eerste echte kans resulteerde vervolgens gelijk in een goal voor de ploeg van Mitchell van der Gaag. Juan Castillo bracht spits Brobbey knap in stelling, waarna de nummer negen koel afrondde door de benen van doelman Sonny Stevens. Eenmaal op achterstand schakelde Cambuur nog een tandje bij. Kansen waren er opnieuw voor de koploper, maar wederom waren de pogingen niet nauwkeurig of stond Scherpen in de weg. Jurgen Ekkelenkamp kreeg daarna twee dotten van kansen, maar ook hij faalde in de afronding. 

Na rust was Cambuur wederom de betere partij. Brobbey kreeg nog de eerste kans na de thee, maar voor de rest waren het vooral de Friezen die het spel maakten. De verdediging en Scherpen hadden hun handen vol aan aanvallen van de thuisploeg. Als aanvallende impuls bracht Van der Gaag daarom Naci Ünüvar halverwege de tweede helft. De aanvaller, die hiermee net als Hansen debuteerde in het betaalde voetbal, verving doelpuntenmaker Brobbey.

Vervolgens gebeurde er lang vrij weinig. Cambuur drong wel iets aan, maar wist in de laatste fase geen potten te breken. En als de bal wel op doel ging, lag Scherpen weer in de goede hoek. Jong Ajax kwam er zelf sporadisch uit, maar deed dit wel succesvol. Na goed werk van Quinten Timber kwam de bal terecht bij Hansen, die zijn tegenstander uitkapte en vervolgens knap raak schoot.

Na Jong Ajax’ tweede was de wedstrijd gespeeld. Cambuur deelde nog wat speldenprikjes uit, maar Scherpen en consorten hielden het doel schoon. In de slotfase bracht Van der Gaag tot slot nog Jasper ter Heide en Kenneth Taylor, waarmee de ploeg uiteindelijk vrij gemakkelijk richting het eindsignaal voetbalde.

Opstelling SC Cambuur:

Stevens; Mac-Intosch, Schouten, Schmidt, Hoedemakers, Kallon, Jacobs (Akoy 42'), Mauun, Mühren, Sambissa, Antonia (Paulissen 62').

Wissels SC Cambuur:

Paulissen, Van der Kaap, Bangura, Bouman, Akoy, Ladan, Van der Vlag, Oratmangoen.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Van Gelderen, J. Timber, Pierie, Castillo; Gravenberch, Ekkelenkamp, Eiting; Hansen (Taylor 90'), Brobbey (Ünüvar 67'), Q. Timber (Ter Heide 88').

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Kemper, Ter Heide, Taylor, Bandé, Méndez, Thethani, Solomons. Ünüvar.

Doelpunten:

0-1 Brian Brobbey (30')
0-2 Sontje Hansen (83')

Bijzonderheden:


- Ajax-talenten Sontje Hansen en Naci Ünüvar behoren tot de selectie van Jong Ajax vrijdagavond. Beide talenten staan zodoende voor hun debuut in het betaalde voetbal.

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FrankBeton
Mocht Erik Ten Hag vertrekken, dan gewoon niet moeilijk doen maar Mitchell van der Gaag doorschuiven.
2 -2
FrankBeton
38

Timber 
Castillo 
Gravenberch 
Ekkelenkamp misschien 
Eiting héél misschien 
Hansen 
Taylor 
Brobbey 
Unuvar 
Bandé héél misschien wanneer hij zijn oude fitheid en vorm mag hervinden 
Mendez wellicht misschien 

Is op zich geen slecht lijstje met potentiële eerste selectie spelers vanuit de onderbouw
0 0
b.hulshof
Wat mij betreft mag Timber morgen op de plek van Veltman.
0 -3
BRAMHOUTEN
en bij de eerste beste fout van hem loop.je waarschijnlijk weer te schreeuwen dat hij er helemaal niks van kan
4 0
FrankBeton
Oké Bram ik ben het met jou eens vandaag
0 0
Red Devil
Goede overwinning van de boys.
Noord-Holland rules in het voetbal momenteel.
1 0
NouriVandeBeek
Doelpunt van Hansen was wel echt klasse. Zoveel rust om nog te kappen. In de spits kwam die meer los. Ook mooi dat Naci als 16 jarig pikkie gewoon 3x Doke Schmidt achter elkaar opzij zet. Hopelijk zitten ze na de winterstop vast bij Jong Ajax. Genoeg ruimte daarvoor.

Ik schrok wel weer van Eiting. Geen schim meer van de speler die hij was. Zo zonde.
3 0
Sunny
Ik vond Q. Timber echt heel sterk spelen. Die kan nu al mee met het 1e.
En dan heb je nog een paar buitencategorie talenten zoals Hansen, Unuvar, Taylor.
Gravenberch; ik weet het niet hoor. Speelde enigszins laks wat tot uiting kwam door bij 1-2'tjes vaak niet mee te lopen met zijn man.
1 -1
JariHeijden
Traoré zat niet bij de selectie. Geblesseerd of gaat hij zijn opwachting maken bij Ajax 1?

Iemand?
0 0
ElPistolero9
Kijktip: interview met Henk de Jong met FOX na de wedstrijd. Erg mooi om te zien, echt een liefhebber. Zegt mooie dingen over Ajax ook
7 0
Ajax95Duivendrecht
Sympathieke man, die altijd wel heel nuchter een wedstrijd of een tegenstander kan analyseren.
6 -2
wdka
Die Brobbey kunnen ze ook wel doorschuiven naar het eerste om wat minuten te maken.
2 -4
Alexander40
Unuvar, Taylor, Hansen daar zet ik mijn geld op in. Zij zijn het meest veelbelovend. Alle 3 ook echte Ajax-spelers.
14 -2
Babangida83
Brobbey, Hansen, Taylor, Gravenberch, allen 17 jaar. En Unuvar 16. Dat speelt al in Jong. Zonder dat de resultaten er onder leiden.
13 0
FrankBeton
Precies
0 0
Redrum
The Ajax Future is bright.
4 0
TontoKarnaggel
Heerlijk om Unuvar te mogen zien debuteren, ben er van overtuigd dat we ongelofelijk van deze jongen gaan genieten. Toch kreeg ik gelijk ook een klotegevoel, onwillekeurig gaan je gedachten toch naar Appie, de speler bij wie ik ook zulke verwachtingen had.
9 -1
MNJ7
Doet me denken aan het JAJ middenveld
Donny ,Frenkie en Appie...
2 -1
Ajacied1989
Dat middenveld was zo belachelijk goed; en dan Eiting als perfecte vervanger wanneer nodig. Ik denk niet dat we snel nog zo'n belachelijk goed middenveld in JAJ gaan zien, aanvallend dan.
5 0
Ajax95Duivendrecht
Pierie en Scherpen speelden overigens beide zeer goed vanavond!

Hoop dat Kik dit niveau vanaf nu gewoon blijft voortzetten. Als hij wekelijks zulke solide potten zoals hij vanavond deed op de mat kan blijven leggen, wil ik hem nog niet afschrijven. Alleen moet hij dit wel een groot aantal wedstrijden (op rij) in Jong Ajax blijven laten zien, en niet bijvoorbeeld volgende week weer een slippertje maken.
10 0
trooop
Hoe was eiting vandaag? Stapje omhoog of weer slapjes?
0 0
AjaciedRK
Vraag me af wanner de Laatste ploeg in nedefland 11 nederlandse basisspelers had en 3 nederlandse wissels waarvan er 12 uit eigen jeugd. En ook nog eens 13 (?) tieners.

En daarmee ook uit bij de koploper met 0-2 winnen.
10 0
ajaxxcied4life
Dat kan alleen bij Ajax.
6 0
Papito020
Men die nog twijfelt over de fysiek van Unuvar. 3 fysieke bal veroveringen. En dat voor een 16 jarige bij zn debuut.
5 -1
JordanAFCA
Kijk wat ik nou niet snap waarom zitten Ünüvar en Hansen niet op de bank i.p.v. Siem de Jong en Labyad? Deze jongens hebben al 10x meer talent dan hun 2 bij elkaar
2 -4
ElPistolero9
zijn beiden nog te licht voor het eerste, een blinde kan dat zien. wel twee fantastische talenten natuurlijk
8 -3
JordanAFCA
Ik heb liever jongens die te licht zijn en zich kunnen ontwikkelen in het eerste dan een paar spelers die amper kunnen lopen en niks meer toevoegen in de toekomst.
1 0
ElPistolero9
Niet als dat ten koste gaat van resultaat. Als Ajax geen kampioen wordt en zich niet plaatst voor de CL volgend jaar is dat een drama voor iedereens ontwikkeling. Ik ben ook voor meer jeugd en tegen het inbrengen vam Siem, maar Hansen en Unuvar zijn er echt nog niet klaar voor en iedereen binnen de club weet dat
0 0
Frederiksperwer
Amen!
0 0
wdka
Zit wel veel talent in Jong maar het leeuwendeel heeft inderdaad nog even tijd nodig om stappen te zetten.
4 0
Redrum
Omdat Ten Hag een bange poeperd is.
8 -14
Knalpot
En Redrum een onnozele ezel met weinig verstand is.
3 -2
swing
aardbei
0 -2
Redrum
Banaan.
0 -2
FreddyAX
Opvallend vind ik het gemak waarmee Unuvar in de wedstrijd rondloopt, hij heeft echt alles om in de voetsporen van Frenkie te treden.
Ook vond ik de veel bekritiseerde Pierie gewoon sterk spelen en veel jonge spelers om zich heen goed weg te zetten.
Sontje hansen was erg goed bezig en eigenlijk geldt dat voor het hele elftal dat, onder druk , uit bij de koploper een prima organisatie had en bij momenten hele leuke acties had en feitelijk buiten de doelpunten ook nog eens 4 kansen had die doelrijp waren.

Cambuur is geen verkeerd elftal en steekt voetballend boven de rest van de echte KKD elftallen uit, Jong Ajax trok zich er niets van aan en speelde echt volwassen.
Niet foutloos. Opvallend is ook het aantal erg stevige ingrepen wat ze hanteerden, iets wat niet bij zo'n piepjong elftal hoort , saillant detail is dat Eiting , hier vaak afgeschilderd als watje, hier een flink aandeel in had.
Scherpen deed het goed , hij moet wel zijn reactie snelheid bij het opbouwen van achteruit verhogen, is soms nog wat langzaam, maar er staat wel iemand .

Hulde, ik vond dit een prima pot waar veel KKD club supporters ongetwijfeld weer hun gal over gaan spugen in verband met bijvoorbeeld competitie vervalsing of een andere smoes maar eigenlijk op basis van afgunst.Prima Mitchell , prima jong Ajax ,ik ben blij met wat ik zie,
9 -1
ajaxxcied4life
van der Gaag moet een goede coach/trainer zijn. Als je kijkt hoe onder meer de Timbers, maar ook Famillio-Castillo fysiek en conditioneel gegroeid zijn en tot het einde hun taken gedisciplineerd blijven uitvoeren, dan kun je niet anders concluderen dat de hand van Van der Gaag daar zeker een rol in speelt. Mocht Ten Hag ooit vertrekken dan graag Schreuder, Reiziger, van der Gaag en Poulsen in de Technische Staf.
5 -1
ajaxxcied4life
Ajax moet nooit maar dan ook nooit akkoord gaan met die competitie bedacht door die psv-dwaas daar in Zeist. Van dit soort partijen als zonet worden onze jeugdspelers beter. En dan zou Ajax moeten meewerken aan de nivelleringsprojectje van de KNVB om Feyenoord een handje te helpen. Kom op. Heerlijk om die B1 en A1- spelers zo goed voor de dag te zien komen.
25 -3
TaBoeMan
Er is ook nog altijd AjaxAmateurs die zouden kunnen promoveren naar de KKD.

Of als Ajax1 naar een Europese competitie gaat, kunnen we dat team in de Eredivisie uitkomwn.

Lange termijn zie ik dit wel gebeuren. Kunnen dan met jong altijd nog in zo belofte competitie uitkomen, of in geval van EU competitie Amateurs in de eredivisie en Jong in de KKD.
0 0
Redrum
Misselijkmakend die poging van de knvb om het armoedige Feyenoord ook een kans te geven. Ze hebben godverdomme zelf geweigerd mee te doen en nu moeten ze krampachtig geholpen worden. Maar goed, het was al heel lang duidelijk dat de knvb medelijden heeft met de 30 jaar geleden gevallen topclub uit Rotjeknor. Laat ze maar toe met hun jong-teampje in de KKD. Ze worden kansloos laatste, sowieso.
10 0
ajaxxcied4life
Inderdaad. Gewoon toelaten die kneuzen, dan heb je het minste last van ze. Want in Zeist zien ze kennelikk liever dat de ontwikkelingen van de Ajaxsjeugdspelers vertraging oploopt, om zodoende Feyenoord uit hun graf te houden, dan dat de KNVB-bobo's op ieder gala te horen krijgt hoe geweldig ze het doen met De Ligt, Frenkie de Jong enz die teven in KDD echt zijn begonnen.
4 0
Dennis1964
Die 0-2 van Sontje,....... heerlijk hoorrrrrr
5 0
Ajax95Duivendrecht
Even wegdromen: het middenveld van Jong Ajax komend seizoen?:

------Unuvar----------Taylor------
------------Gravenberch-----------

Het lijkt me dat je met die spelers heerlijk kunt tikken en combineren in de as.
1 -5
Alexander40
Ik kijk veel meer uit naar de driehoek Taylor Univar Hansen
0 -2
insectenverdelg
Bijna midden veld als vroeger in Jong met frenkie, Nouri en vd Beek. Eiting was de wissel. Alleen worden deze hopelijk wel optijd gebracht. Jaapie was te conservatief om jonge talenten op te stellen.
0 -2
Redrum
Het middenveld van Ajax 1 over 2 jaar. Ik teken er voor.
2 -2
Duif63
Hele knappe overwinningen. Dit zijn de beste wedstrijden om jonge spelers te beoordelen.
1 -1
Babangida83
En twee van O19 die op t scorebord staan. Ik kan me nog herinneren dat we hier met Jong Ajax (spelende als 1) verloren onder Bosz. Die waren alleen wel wat dominanter. Maar dit Jong Ajax is jonger.
0 0
trooop
Dat was omdat cambuur toen een uitstekende tactiek hanteerde: tete aan de bal zien te krijgen. Was gelijk ongeveer z'n laatste pot in de basis onder bosz.
1 0
VeChain
Uit winnen van de nr1 met zoveel jonge spelers. Goed verdedigd en volwassen uitgespeeld. Lekker hoor.
4 0
swing
lekkerrr
0 0
ElPistolero9
wereldbal van taylor
3 0
Antafca
tja je zult maar verliezen van de Ajax B1
1 0
AFCA-B93
Pffff wat een bal van Taylor zeg
4 0
trodat4030
Hansen heeft het lang volgehouden, 92 min. Best indrukwekkend voor een debuut met deze intensiteit.
14 0
Web
Heel knap
2 0
Babangida83
Wat een baas die Unuvar. Totaal niet onder de indruk. Past zich heel snel aan t niveau. Fijn ook dat hij centraal speelt.
5 -1
AFCA-B93
Haha lekker Kjell, meteen fluiten die gasten
2 0
Vlieske
Bande is klaar.
5 -2
AjaxDaniel
Nja dat zit er wel in ja. Gewoon zwaar klote dat hij zo achterlijk werd geschopt in een vriendschappelijke wedstrijd. Zo'n blessure komen veel spelers niet sterk uit.
3 -1
foensai
wel heel spijtig voor die jongen. die blessure heeft echt heel veel kapot gemaakt voor hem. Helaas mee eens, die gaat niet veel meer spelen voor ons.
3 0
BrandjeXL
Bandé zou ook zonder zijn blessure nooit Ajax 1 materiaal zijn geworden. Totale miskoop
7 -8
Ajax114
Net als Cassierra, Pierie, Magallan, Alvarez en Marin. Ja, die Overmars heeft er echt kijk op.
1 -6
Knalpot
Oh ja die man, die Onana, Tagliafico, Neres, Tadic, Blind en Ziyech naar onze club haalde.
0 0
Dit is mijn club
Ja, dankzij Overmars staat de club aan de rand van financiële afgrond..........
0 -2
foensai
hij was zeer onstuimig in zijn handelen. maar vond wel dat hij iets had wat wij niet hadden(toen) maar waar we nu staan valt zo'n speler in combinatie voetbal erg door de mand.
3 -1
Ajax_33
"Stop de beloften"

Wat heerlijk dit voor die gasten
14 0
Marcw1972
tja, ze kunnen niet eens van de beloften winnen die watjes haha
3 0
ElPistolero9
zou mooi zijn als ze nu van feyenoord winnen
4 0
Spectre
Soh dat zou wat zijn :D
0 0
BrentTomassen
Quinten heeft opeens Red Bull genomen?
4 0
MK77
Timber onvermoeibaar
1 0
MK77
Ik vind Pierie anders prima spelen. Scherpen eigenlijk ook wel
9 -1
Web
Die waren allang afgeschreven hier
1 -1
foensai
die 2 gaan echt met de week beter spelen. Scherpen wel de snelste van de 2 in ontwikkeling.
4 0
wolterx
Hansen gunde die Ünüvar mooi man, niet zelfzuchtig zijn. Niet beste keuze maar zeker mooi om te zien.
6 0
BrandjeXL
Mooi om te zien hoe deze jeugdspelers als echte mannen voetballen waar de spelers van Camboer alleen maar het zeuren en appelleren zijn.
3 0
AFCA-B93
Loopt die scheids al de hele wedstrijd in de weg? Wat een looplijnen heeft die vent
1 0
trodat4030
Wat jammer, maar wat lief!
1 0
AjaxDaniel
Sontje en Unuvar, de volgende lichting die ons Ajax 1 gaat halen.
11 0
VeChain
Niet nodig. We hebben Siem en Klaas.
3 -3
Web
Gaat dit nog stoppen?
3 -2
Vlieske
Zondag weer lekker naar een lange bal op siem en klaas gaan kijken.
7 -6
036AFCA97
Heb niet kunnen kijken nog steeds. Update? Vooral benieuwd naar Hansen, Unuvar en Brobbey.
0 0
10Sneijder10
LEKKER. Schildkamp heeft weer een slappe.
3 0
BrandjeXL
Hoppa en zeer goed afgemaakt.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Wat een heerlijke goal van Hansen!
1 0
swing
HOPPETOP!!!
0 0
Golberg
Hansen !
1 0
MelleAfca
Sontje Hansen dames en heren
4 0
Ajacied33
Mooie goal hoor
2 0
Ajax95Duivendrecht
Technisch heel fraai deze, hoor
0 0
Toon meer reacties