Ten Hag sluit winterse transfers plots niet uit

BartVeenstra, 13-12-2019 om 13:20, 20998 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag sluit niet uit dat Ajax in januari de transfermarkt opgaat. De oefenmeester benadrukt daarbij dat het afwachten is hoe David Neres, Zakaria Labyad en Quincy Promes herstellen van hun blessures.

Enkele weken geleden liet Ten Hag nog doorschemeren dat nieuwelingen niet verwacht hoeven te worden, maar dat lijkt nu anders. 'Er zijn wel wat dingen veranderd', zegt Ten Hag tijdens de persconferentie. 'We zullen het goed moeten bekijken. Hoe staat het er met de blessures voor en wat kunnen verwachten? Aan de hand daarvan kunnen wij het heroverwegen. En dan nog moet er iets beschikbaar zijn wat direct kan helpen.'

Ten Hag laat weten dat de komst van eventuele nieuwe spelers onder meer afhangt van het herstel van Neres. 'We moeten analyseren en conclusies trekken over hoe snel iemand van waarde kan zijn. Dat geldt niet alleen voor Neres, maar ook voor Labyad en Promes. We moeten weten hoe we opgesteld zijn.'

De trainer van Ajax bouwde in het begin van het seizoen aan zijn favoriete samenstelling en zegt die gevonden te hebben toen Ajax naar Chelsea ging. 'Daarna moesten we ons (door de blessure van Neres, red.) aanpassen. Eerst hebben we dat met Labyad gedaan. Hij vulde het goed in. Daarna hebben we nog meer concessies moeten doen en dan weet je dat het prestatievermogen minder wordt.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij AZ? Zet in en krijg 8,10 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Halland kom r maar in.
0 0
michaellaudrup
Liever een goede spits die ook op de flank kan.
0 0
Hobbemastraat
El Ghazi!!
0 -1
MarkAFCA
Rashica voor op de flank kan ook nog altijd. Bij Vitesse was ie al in beeld maar heeft zich inmiddels verder ontwikkeld bij Werder Bremen. Dit seizoen al 7 goals in 12 wedstrijden. Nog altijd maar 23 jaar maar veel ervaring al.
0 0
waayop
Neem aan dat TH vooral een buitenspeler met 'diepgang' wil gezien de huidige blessures. En wellicht een middenvelder. Dat Siem de Jong nu en dan invalt is namelijk wel wat sneu.
0 0
Oliveira
Ik hoop dat Ajax kwaliteit haalt en niet paniekaankopen.
0 0
1ajaxxx11
Propper aub
2 0
Van Reenen
Ik hoop het met jou.
0 0
pieke
Helemaal gelijk bij Veronica Inside: Martinez en Alvares op het middenveld dat kan niet. Ajax moet dus een middenvelder van allure halen in de winterstop.
2 -1
megaonion
Helemaal mee eens. Alvarez is echt veel te slecht voetballend om op het middenveld mee te kunnen. Graag propper erbij en nog een voetballende middenvelder 1 aanvaller.
0 0
Minsc
Lijkt goed nieuws maar het probleem zit hem natuurlijk bij Marc Overmars. Martinez en Promes doen het goed, maar voor de rest is het huilen met de pet op geweest de laatste tijd.
1 -4
roodwit007
als je wint heb je vrienden als je verliest louter vijanden ,oud spreekwoord
0 -1
Ajax114
Uit tegen Chelsea stond de beste opstelling. Al is alleen Promes al terug zou dat top zijn. Neres zal wel weer langer gaan duren. We hebben nooit de beste medische specialisten gehad bij Ajax.
1 -5
OntlastendeMiddenvelder
O, ik dacht dat hij bedoelde dat ze iedereen gingen verkopen, nu we uit de Champions League liggen.
1 -1
behangdelul
Heeft onze moederlcub *kuch kuch* Barcelona geen matsprijs voor een leuke vleugelspeler
0 -2
michaellaudrup
Onze moederclub heeft louter en alleen flut spelers geleverd ik vond alleen Cabri wel aardig, ijverig niet meer dan dat.
0 0
DS
Eigenlijk zou overmars Berwijn gewoon binnen moeten hengelen in de winterstop.
Die zal weinig aanpassings problemen hebben rn je geeft de concurrent een doodsteek.
1 -2
Duif63
Als ik dit zo lees gaat het ook nog wel even duren voor Neres weer terug is. Die is echt half januari nog niet fit.
0 0
Van Reenen
Als Promes maar fit is. Dat is in elk geval een versterking t.o.v. morgen. Tenminste als hij niet meespeelt in Alkmaar tegen die kaaslopers.
0 0
DS
Iets met aankopen en buitenspelers, en niemand heeft Pavon nog genoemd?
0 -2
Santiago
Ik ga eens een gekke naam roepen. Jarrod Bowen van Hull City
1 -1
Van Reenen
Een betere naam dan Lang bijvoorbeeld. Lang he3ft nog te weinig ervaring en zelfreflectie.
0 0
MitsjollAjax
Buitenspeler goedkoop kopen of huren die bij zijn huidige club op de bank zit en in beeld wil blijven bij zijn land voor het komende EK. Iets spectaculairder dan dat verwacht ik eigenlijk niet
0 -1
Tjpknge
Zouden de mensen die onder mijn post een minnetje hebben gegeven, graag even willen uitleggen waarom.
1 -6
Van Reenen
Ik ga het weer aan Sjoerd vragen om 1e het woord Reageer naar Rechts te verplaatsen en 2e om de namen....euh....schuilnamen bij de minnetjes te plaatsen.
0 0
AlexIbarra
Waarschijnlijk niet, daarom laten ze het immers bij een minnetje..
0 0
Redrum
Ik zou niet teveel waarde hechten aan de mening van mensen die een minnetje geven zonder toelichting.
1 0
Web
Zou mij niet druk maken over minnen
Je staat ergens voor, en geef je mening
2 0
Sunny
Ik zie telkens zo'n kwikzilverachtige speler a la Overmars spelen bij ik meen Heerenveen. Klein, actie, razendsnel.
0 0
Van Reenen
Ik vind het hoog tijd worden dat de "schuilnaam " ook wordt vermeld bij de minnetjes. Kan je tenminste meteen zien of het een huilebalk van een ander clubje is.
0 -1
Web
Moet het echt van zijn snelheid hebben
Vind hem in de kleine ruimte niet goed
Maar dinsdag had ik hem er graag bij gehad, wij hebben niets buiten Neres en Promes
0 0
FCMax
Mitchell van Bergen?
0 -1
Sunny
Ja die bedoel ik. Zo'n type speler voegt wel iets toe. Of hij goed genoeg is weet ik niet maar hij viel me regelmatig op
1 0
MitsjollAjax
Speler met de meeste doorgroei mogelijkheden in de eredivisie buiten ajax az psv en feyenoord
0 0
Babangida83
Ten Hag moet niet lullen over aankopen maar gewoon presteren en eens wat jeugd inpassen. Tegen dit Valencia had je ook gewoon met dit team niet mogen verliezen.
Aankopen met t oog op volgend seizoen, is weer wat anders. Maar daar gaat dit niet over.
4 -6
markk
Wat een onzin. Ten Hag heeft de jeugd genoeg kansen gegeven maar op Dest na speelt vrijwel alle jeugd zwaar ondermaats. Gravenberch speelde waardeloos, Lang speelde niet goed en ook Schuurs heeft moeite. Als spelers er klaar voor zijn staan ze bij Ajax als eerste in de basis maar veel spelers zijn er nog niet klaar voor, Schuurs is er dichtbij maar heeft nog wat tijd nodig. Gravenberch is er nog lang niet en ook Lang komt op Europees niveau nog te kort. Ik snap de Ajax supporters niet:
Eerst huilen ze omdat Ajax het internationaal niet goed genoeg doet (wel met veel talent uit eigen opleiding) en vervolgens investeert Ajax veel geld in nieuwe spelers als Ziyech, Neres, Tagliafico, Tadic en Blind en speelt Ajax veel beter en nu huilen "fans" weer omdat de jeugd niet voldoende de kans krijgt.
4 0
Van Reenen
Dat bl8jkt ook wel over de naam van een nieuwe keeper die rondzingt bij Ajax, ene Rajk....
0 0
Babangida83
Wanneer speelde Gravenberch waardeloos? Dest is inderdaad de enige die kansen krijgt. En die maakt nog de grootste fouten ook...
0 0
Web
Gravenberch speelde bleekjes in de minuten die hij kreeg
Ik vind hem te veel op een tempo spelen
Maar is altijd beter dan Siem
Maar aan de andere kant moet hij 90 minuten vol maken in Jong Ajax om beter te worden
En misschien speelt mee, dat hij nog steeds niet heeft bijgetekend?
Of heb ik wat gemist?
2 -1
Babangida83
Je kunt van iedereen wel wat vinden, (zelfs van onze basisspelers.) Maar dat betekent niet dat ze geen recht hebben om kansen te krijgen als ze het een niveau lager naar behoren doen (Gravenberch prijs beste speler Eerste Divisie). Het is logisch dat ze niet altijd even goed spelen in het begin. Die jongens moeten wennen aan een hoger niveau en dat gaat met vallen en opstaan. Alleen, die kansen moeten ze wel krijgen (om in te vallen), want daarvan leren ze 10x meer dan een aantal wedstrijden KKD. Dan, na anderhalf jaar (inclusief 1 zomerstop, even niets doen is ook goed voor de ontwikkeling, vooral mentaal en intellectueel) kun je de ontwikkeling zien en of ze het niveau structureel aankunnen.
0 0
Van Reenen
Speelt Babangida nog ergens? Misschien tot de zomer van 2020.
0 0
Web
Presteren?
Noem eens namen waar hij het team met invallers beter van kan maken
Nee hij zat fout met Siem en Huntelaar, dat is waar
Maar ik ken ze niet
1 0
Babangida83
Nee, hij moet gewoon presteren. Ik bedoel het daar in algemene zin.

De discussie over de wissels is een andere. Eerst pas je totaal geen jeugd in (er er zijn echt goede talenten). En dan moet Lang er ineens 4 wedstrijden achter elkaar staan. Dat kun je niet vragen zonder hem eerst rustig in te laten voegen. De stap van de KKD naar de Eredivisie of CL is kwalitatief misschien mogelijk voor hem (tegen Lille en Twente prima). Maar fysiek, intellectueel, en mentaal enorm lastig. Met veel ineens interviews, kramp en tactisch slimmere tegenstanders. Ik ben verrast dat hij niet geblesseerd uitviel tegen Valencia. En na bijna niemand minuten te hebben gegeven, kom je er nu ineens achter dat je geen bank hebt. Ja, duh..
0 0
Mokum_32
Ik zou zeggen zaracho halen van racing club, misschien zelfs een poging voor dani olmo doen aangezien Zagreb die nu helemaal klaar zijn in Europa. Alexis Mac Allister ook een zeer interessante speler.
1 0
Sunny
Olmo schijnt naar Atletico te gaan voor 40 miljoen !
0 0
Tjpknge
Alvarez, Marin en Veltman laten gaan, en voor dat geld dan Palacios halen. Even afwachten of Neres fit is in januari, zo niet zou ik een buitenspelen huren.
En als dit pas van de zomer(dat bvb een Palacios komt) gebeurt, zou je dan zo kunnen spelen.

Aanval:
Promes(Unuvar, Labyad) Tadic(Traore, Hansen) Neres(Hansen, Labyad)

Middenveld:
Palacios(Lang) Ziyech(Taylor) Vd Beek(Gravenberch)

Verdediging :
Tagliafico(Salah-Eddine, Famila Castillo) Blind(Martinez) Schuurs(Magallan) Mazraui(Dest)

Doelman:
Onana(Kotarski

Even afwachten wie er vertrekken/ontwikkelen natuurlijk. En dit is uiteraard puur hypothetisch
1 -6
Joseph
Het middenveld en de aanval die er tegen Chelsea stond was geweldig, dat team had moeiteloos overwinterd in de Champions League. Ik hoop ontzettend dat we dat team in de Europa League kunnen bewonderen!

Enige wat er veranderd moet worden is Schuurs op de plek van Veltman tov van die opstelling, Alvarez zou ook nog een optie kunnen zijn, maar die vind ik toch wat minder stabiel ogen dan in zijn spel dan Schuurs.
3 0
GvanderK
Sowieso een vleugelaanvaller
0 0
Ginoajax1
We moeten ervan leren zegt TenHag. Behalve hij dan. Stelt gewoon Veltman op. Ziyech zeker weer op rechts? Heel het middeveld overhoop gooien. Ik ben benieuwd tegen AZ.
0 0
Rujar
Maar wie wil je halen dan... als iedereen weer terug is dan heb je straks een paar ontevreden bankzitters. Wat je kan krijgen zijn alleen nog uitgerangeerde spelers.
1 -2
Ginoajax1
Wat een gelul allemaal. Begin met Veltman te vervangen. Waarom moest Schuurs zo nodig plaats maken voor Veltman. Die was toch geslaagd tegen Lille? Veltman heeft ons de plaatsing gekost. Een tackle tegen Chelsea, handsbal tegen chelsea. Komt goed weg bij een handsbal in eigen strafschopgebied. Ook nog een rare tackle binnen de zestien. Heft een buitenspelval op. Kortom stapelt fout op fout. Is Schuurs daar achterin slechter. Ten Hag heeft hierin gefaald. Als je vervolgens Veltman hoort lullen in de media, vind hij het voetbal goed tegen Valencia. Ten Hag blijft maar geloven in deze brokkenpiloot.
8 -2
Vlieske
Misschien is het beter om ten rade te gaan Waarom er niks maar dan ook niks qua aanvallers in jong ajax loopt. Ga weer is aanvallers opleiden. En niet allemaal middenvelders om turnen tot aanvaller.
3 -1
Redrum
Er moet echt wel wat gekocht gaan worden, zeker met het oog op volgend seizoen. Dan hebben die nieuwe jongens vast een half jaar de tijd om te acclimatiseren en we hebben meteen fatsoenlijke invallers achter de hand. Ajax moet nu echt gaan handelen.
4 -1
Pauw
Hij doet nu net of het na Labyad automatisch minder wordt. We moeten niet doen alsof Labyad veel meer in zijn mars heeft dan Lang. Ten Hag is wel erg snel klaar met gecompliceerde talenten.

Natuurlijk heeft Ajax in het verleden te lang vastgehouden of moeten houden aan voor Ajax begrippen waardeloze talenten, maar Lang mag heus wel wat tijd krijgen.
8 -1
Babangida83
Na de wedstrijden tegen Twente en Lille was er nog een wereldster geboren. Zo snel kan t gaan. Van Ten Hag verwacht je dat hij daar beide doorheen kijkt. En hem bovendien niet ineens vanuit t niets 4 wedstrijden laat spelen en hem dan op de laatste wedstrijd gaan beoordelen.
0 0
altijdwelwat
Erg korzichtig idd, Lang was prima tegen Lille , prima tegen Twente. En speelde tegen Willem 2 en Valencia onder de maat , maar volgens mij was dat van toepassing op de hele selectie en zeker ook de sterkhouders. Zeer zwak van Ten Hag om dat op te hangen aan de prestatie van Lang , alsof er met Promes en notabene Labyad wel simpel was gewonnen.
1 0
Knalpot
Misschien omdat hij wel snapt dat Lang niet 4 wedstrijden hetzelfde niveau zou gaan halen En hij zegt ook niet dat Lang een mindere speler is maar dat het voor het prestatieniveau minder is a vanwege hetgene wat ik hier boven al aangeef en b omdat ook de wisselopties daarmee verdwenen waren.
0 0
Web
Ik zal niet snel jonge spelers afbreken
Maar Lang gaat het niet worden
Heeft iets wat niet bij Ajax hoort, zeg het liever niet
Maar ik ben bang dat ik wel gelijk heb
Ik hoop dat ze mij er op aan kunnen spreken over een jaar, van WEB hij had het toch niet?
4 -4
Babangida83
Dat weet je simpelweg nog niet, dus laten we hem eerst eens 1.5 jaar een kans geven, niet? Want tegen Lille en Twente was t prima, althans, wat betreft je van hem mag verwachten.
0 0
DeWijsneus
Waar doel je op dan?
0 0
Web
Puur zijn gedrag als ik hem zie spelen, maniertjes
In mijn ogen geen speler voor Ajax
Vind hem kwa gedrag heel erg op Rick Karsdorp lijken
1 0
RAL3028
Hij zou goed bij ADO passen
0 0
Web
Heel goed
0 0
DeWijsneus
Ik heb dat niet, maar kan mij ergens wel voorstellen ja.
0 0
Web
Ten Hag moet met de vuist op tafel slaan
Ajax heeft echt een goede aanvaller nodig
Voor Dolberg is ook niemand binnen gehaald
Nu moet je het hele team omgooien om nog een redelijke voorhoede te krijgen
Nooit meer Ziyech op rechts, omdat de rechtsbuiten geblesseerd is
Het middenveld Martinez, Ziyech en Donny liep als een trein
Martinez voelde zich heel comfortabel met die twee naast hem
Het team maak je om een aanvaller op 5 plekken zwakker
Vind het ook niet handig van Ten Hag
Altijd een op een wisselen, al kan hij alleen maar hardlopen, moet hij dat nog doen
3 -1
Cupmetgroteoren
Aanvallers genoeg als promes en neres terug zijn. Het ontbeert aan een goede spelverdeler en sterke centrale verdediger.
1 0
Web
Deze twee jongens kun je met een goede aanvaller er bij, best rouleren
Bovendien moet de nieuwe speler er ook nog direct staan
Neres had ook een periode nodig, zelfs Promes een paar maanden

Schuurs heb ik nog niet afgeschreven
Sterker nog, ik denk als je hem 5 wedstrijden laat staan, ken je hem niet weer
Schuurs is een heel bescheiden jongen, heeft gewoon wat meer tijd nodig

Spelverdeler heb je met Ziyech,
Ik zou eens praten met Ihattaren voor het nieuwe seizoen, lukt in de winter nooit
Dat vreselijke geslijm gisteren met van Bommel prik ik wel door een
Was voor de tijd afgesproken
Past totaal niet bij van Bommel
Kijk eens mensen hoe goed het zit bij PSV
Doodeng
1 0
trodat4030
PSV is niet interessant, dus waarom daar naar kijken? Het gaat om Ajax. Verder heeft Ihattaren een langlopend contract dus mág je daar niet mee praten zonder toestemming van PSV en die ga je nooit krijgen.
0 0
Web
Ik bedoel ook wel volgens de normale weg
Natuurlijk moet je eerst PSV inlichten
Ajax moet toch met deze middelen toch voor het beste gaan?
1 0
BrandjeXL
We hebben met Ziyech een geweldige spelverdeler idioot.
2 -1
Web
Zeker weten, beter krijg je nooit
0 0
BrandjeXL
Als het kalf verdronken is, dempt men de put.
1 0
RAL3028
Juist. Mosterd na de kroketten.
1 0
Redrum
Daar begint het wel weer een beetje op te lijken. Het leek even de goeie kant op te gaan met Ajax, maar ze lijken alweer snel tevreden te zijn. Als ze nu weer weigeren vooruit te handelen dan gaan we die aansluiting bij de Europese top echt niet maken.
1 0
GrandMasterFlex
We hebben Propper of vergelijkbare speler nodig!
0 0
Web
Die mag van mij komen, maar mag ook in de zomer
Want waar zet je Donny dan neer?
Laat aub het Middenveld Martinez, Ziyech en Donny staan
0 0
BrandjeXL
De beste speelt en concurrentie maakt je sterker. Als Ajax Pröpper kan halen mag je dat nooit nalaten. Wie zegt trouwens ipv Donny? Kan net zo goed ipv Martinez.
0 0
Web
Geen ongelijk
Maar ik best gechameerd van de drie dier nu staan
Vandaar dat ik zomer zeg
0 0
Duif63
Een extra aanvaller en een middenvelder die een beetje op kan bouwen, dan zouden we al een heel eind zijn. Wel spelers die er meteen staan, geen zogenaamde talenten die alles nog moeten bewijzen.
0 -1
Ajax27
Ik juich een aankoop voor op de flanken met diepte enorm aan. Een echte buitenspeler die er direct kan staan. Je gaat hopelijk nog een zware lange 2e seizoenshelft tegemoet. Dat is de enige positie die nu zwak bezet is door de blessures. Achterin moet je gewoon gaan schuiven, hoeft niemand bij te komen.
0 0
ajaxxcied4life
Reinier
1 0
louis60
Hoop dat hij bekend gaat maken dat Veltman nooit meer als CV in het eerste staat. Ik heb de resultaten zonder, en met onze 'CV' op een rijtje gezet. Dan schrik je! MARC HAAL IN DE WINTER EEN NIEUWE CV. Anders wordt dit seizoen pas echt rampzalig. Ik ben nog steeds doodziek van uitschakeling.
8 -1
Vlieske
Marc heeft al 25 miljoen gespendeerd aan een centrale verdediger. Aankopen zijn een drama laatste jaren. Uitzondering daar gelaten.
1 0
PJK54
Hebben we daar Schuurs al niet voor of Alvarez? waarom krijgen die geen kans en mag Veltman wekelijks zijn "foutjes" maken?
4 -1
Ajax4proud
Kijk dit begrijp nou ook niet helemaal, Veltman presteert ondermaats voor zijn doen in zoveel jaren dat hij bij Ajax zit. Zet Schuurs erin, ben daar meer dan tevreden over. Je hebt hem niet voor niets gehaald. Strik om Veltman heen en die met de kerstman mee laten brengen.
1 0
dumperPattiruhu
Schuurs zal ook zijn fouten maken, maar daarvan heb je het idee dat hij nog kan groeien en beter worden. Veltman maakt vaak dezelfde fouten en wordt niet meer beter. Ik denk dat daar ook wel een grote frustratie zit van “ons” als supporters.
2 0
Caparzo
Gelukkig een uitwedstrijd! Dat ik het schrijf.. Bizar gewoon dat we thuis niet kunnen wat we uit wel kunnen. De laatste 8 CLs hebben we er uit m’n hoofd maar één gewonnen en 5 verloren. En uit lijken we onverslaanbaar en stijgen we haast boven ons uit. Hoe dan?! Omgekeerde wereld.. :-(
1 0