Ten Hag baalt van onnodige tegengoal en gemiste kansen

JesseTH, 11-12-2019 om 00:00, 8786 views, Ziggo Sport |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag wijt de nederlaag tegen Valencia CF vooral aan de onnodige tegengoal en het zelf missen van de kansen. Verder zag de oefenmeester dat het Ajax tijdens de groepsfase van de Champions League ook zeker niet altijd meezat en dat heeft de ploeg opgebroken.

Allereerst spreekt Ten Hag over de volgens hem onnodige tegengoal. 'De goede uitgangspositie ligt dan ineens anders. We verliezen twee keer heel kort achter elkaar een bal. We moeten meer geduld betrachten. Daar hebben we heel erg de nadruk op gelegd en dan overkomt het je toch. Dan sta je in de tegenaanval even niet goed, maar is er nog niets aan de hand. Het is totaal onnodig hoe die goal uiteindelijk valt. Het was maar een van de hele weinige kansen van Valencia.'

Aan de andere kant van het veld zag de trainer dat Ajax zelf de nodige mogelijkheden creëerde om de tegenstander pijn te doen. 'We hebben kansen gecreëerd maar ze niet benut. Dat is ontzettend bitter. Je gaat met tien punten uit de Champions League. Dat moeten we even verwerken. Het is een feit. We moeten de rug rechten en ons richten op zondag.'

Ten Hag maakte vorig jaar een Champions League-toernooi mee waarin alles voor Ajax de goede kant op leek te vallen, maar dat was dit jaar allesbehalve het geval. 'Voor ons moet alles meezitten. Dat zeiden we vorig jaar ook vaak als we naar Madrid of Turijn gingen. In deze cyclus heeft ons heel erg veel tegengezeten. Lang hebben we het op kunnen vangen met de selectie, maar in the dying seconds is dat niet meer gelukt.'

Ten Hag nog niet bezig met Europa League

Voor Ajax volgt nu Europa League-voetbal na de jaarwisseling. Ten Hag kijkt echter nog totaal niet naar dat toernooi en wil zich eerst focussen op het verslaan van AZ, komende zondag. 'Eerst deze domper verwerken en ons richten op zondag. We horen wel wie onze tegenstander is in de Europa League. Dan zullen we er vol voor gaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Michels was in zijn tijd al een veel betere coach dan Ten Hag ooit zal worden. Voorbeeldje? Soetekouw maakte een blunder die gevolgen had. Conclusie: Soetekouw werd Niet meer opgesteld door Rinus. Ten Hag gast maar door met het opstellen van Veltman. Net of er niemand anders beschikbaar is.
0 0
michaellaudrup
Tja dood zonde dit, maar ook de manier waarop. Een paar gerichte aankopen in alle linies, zondag winnen en in Europa lang erin blijven. Ik zie het maar positief in je had ook 010 supporter kunnen zijn hahahahahahahahah.
1 0
michaellaudrup
Wat is dat Valencia toch een naar ploegje, eigelijk zou je bij ieder dood spelmoment de tijd stil moeten zetten. Dan hoeven die meiden zich niet zo aan te stellen.
1 0
PetrusKeizer
als Marc al die commentaren hier zou lezen hoeft hij niet meer aan fitnessen te doen. Dan val je vanzelf n paar kilo af :)
0 -1
Web
Het vreemde is je hebt gisteren de minste kansen weg gegeven, van alle CL wedstrijden onder Ten Hag
Met Promes en Neres had je zelfs moeiteloos geplaatst
Het zegt alles over de wissels
Ajax onwaardig
Je mag nooit je hele middenveld ( wat ook nog eens heel goed is ) veranderen om voorin nog enigszins goede spelers te hebben.
Ajax heeft een goed elftal, mits ze allemaal fit zijn en spelen
Anders is het echt zo veel minder, best zorgelijk
2 -1
TontoKarnaggel
Ik weet dat ik nu nog uit emotie spreek, maar toch ...
Wat ben ik godallejezus klaar met die Veltman, kijk eens naar wat hij alleen al deze cl poule gedaan heeft. Penalties veroorzaakt, rood gekregen, gisteren ook weer de schuld van het fatale tegendoelpunt. En het erge is, dat doet hij al 8 jaar op rij!!!! Wat was het een heerlijke seizoen vorig jaar toen hij geblesseerd was en wat is het weer een puinhoop nu hij terug is. En dan te bedenken dat je Schuurs gewoon op de bank hebt zitten. Wat de fuk bezield zo'n Ten Hag ..
4 0
Web
Buiten emotie om heb je ook gelijk
Veltman heeft zo veel verkeerd gedaan in de CL
Ten Hag zit helemaal mis met Veltman
Zet Schuurs 5 wedstrijden achter elkaar neer, en je weet niet wat je ziet
Die jongen gaat met zelfvertrouwen zo veel beter spelen
2 0
michaellaudrup
de Boer en Bosz zaten ook fout met Veltman, laat dan Schuurs die fouten maken. Dan heb je tenminste opbouw van achteruit.
2 0
rdewaart
begin eerst maar met die kneus van een Veltman te wisselen. Wat een dissonant in dit Ajax
1 0
Minsc
Gewoon met Veltman aan blijven modderen, Erik. Genie.
3 0
AFCAHELLMOND
Er staan toch gewoon te veel mensen niet op hun "eigen" positie te voetballen!?
Nood oplossingen zo als de CL variant, Veltman centraal achter in en het Latino (gatenkaas)blok.
Dat werkte allemaal toen iedereen in vorm was,nu niet.
Ten Hag grijpt steeds terug naar het zelfde dat gaat hem gewoon niet worden.
0 0
WeerDinges
Het kop van jut geneuzel is weer begonnen. Als de arbitrage zijn werk gewoon had gedaan was er niks aan de hand geweest. Nu vind ik sommige keuzes van TH niet te begrijpen maar kwalijk nemen kan je niemand iets. Tegen zulke beslissingen valt gewoon niet te voetballen.
3 -8
Gerrr
Op CL niveau gaat het om minimale verschillen.
Maar jij neemt de blinde ezel Veltman niets kwalijk.
Zoek een amateurclub en ga die supporteren.
6 -2
waayop
Zalig zijn de simpele van geest. Het is allemaal de schuld van Veltman. Wakker worden Gerrri!
1 -3
Gerrr
Geen simpelere geest als waayop.
Blind en dom, ik heb medelijden met je
4 -2
PetrusKeizer
ja, ga elkaar lekker af zitten katten. zijn jullie vriendinnen van elkaar?
0 -1
Brimily
Je kan Ten Hag het zeer kwalijk nemen, als je Veltman niet opstelt had je je gemakkelijk geplaatst. daar ligt de zere plek, hij kan er helemaal niets van en hoort niet te spelen in dit Ajax. Fouten kaarten penalties veroorzaken een aanvallend bedroevend.
5 -1
WeerDinges
Ja, en Schuurs is zoveel beter? Die heeft een draaicirkel van een vrachtwagen. Maar schijnbaar leren mensen het hier nooit. Blind werd compleet uitgefloten en nu is het Veltman. Je hebt ook zoiets je club supporter en relativeren. Tegen Chelsea ben je 2 keer bestolen. Als dat niet was gebeurd had je gewoon met Veltman erin overwinterd volgens mij hoor.
1 -5
Marcw1972
Wat ik nog steeds niet begrijp is het volgende. Vlak na het aantreden van TH als trainer verwees hij Veltman als eerste speler naar de bank "omdat de lat en het niveau omhoog moeten" .En terecht. En nu stelt TH Veltman gewoon weer doodleuk op. Terwijl ik dus dacht dat TH Veltman niet goed genoeg vond.
1 0
Joodhannus73
Sorry, maar heb je maandag Jong gezien? Raakte Traore geen knikker. Probleem is Overmars. Je weet al een paar jaar dat je geen spits hebt. Tadic is een noodoplossing. Dolberg verkoop je één week voor de transferdeadline. Dan hebben we een spits van 36 en in Jong een spits van 18. En Tadic is overigens ook al 30 plus. Als je CL wil spelen, dan heb je minimaal 2 volwaardige spitsen nodig (in de kracht van hun leven). Waar zijn ze? En je hebt een goede laatste man nodig. Vorig jaar winter wist je al dat De Ligt weg zou gaan. Wöber, Magalian, Schuurs, Pieri, Martinez en Alvarez. Geen van allen voldoet écht op die positie. Dan moet je de tot drie maal toe afgeschreven rechtsback Veltman daar neerzetten. Armoede! Blijven klappen voor Marc?! We hebben één echte buitenspeler in Neres. En een halve in Promes. Ajax moet in zijn selectie minimaal 4 échte buitenspeler hebben. In plaats daarvan hebben we 100 middenvelders. In de zomer riep ik het al en nu krijg je de deksel op de neus: selectie is totaal uit balans!
12 -1
PetrusKeizer
haha, 100 middenvelders. ik snap je frustratie helemaal. maar ik zou bijna zeggen: hadden we maar 100 middenvelders. dan had je in elk geval wat meer kans dat er 1 tussen liep die je kon gebruiken... NB: Marc, als je dit leest: is geen stoot onder de gordel, hoor :)
0 0
Aspers73
Helemaal gelijk. Traore is geen Ajax voetballer, we spelen met een gemaakte spits nu, en met 2 verdedigers als middenvelders.
0 0
Rentokill
Je moet niet zo zeiken maar trots zijn op je club. Natuurlijk is het balen. Maar het probleem is niet Overmars, eerder de surrealistische verwachtingen van sommigen onder ons.
1 -10
PetrusKeizer
surrealistisch, hahahaha. Leuk schilderijtje van Dali: Messi in de Meer. je bedoelt: irreeele :)
0 -1
grannig mokum1
ZEKERS GROOT GELIJK HEBT JE 100% MEE EENS....
4 -2
noahdepoah
Eigenwijs. Veltman. Meer hoef ik niet te zeggen. Geen dynamiek en altijd een Veltmannetje in wedstrijden waar het om gaat. Met Siem als invaller is Ten Hag trainer Ajax af voor mij. En geloof me. Dit soort keuzes speelt door in de selectie. Die begrijpen er helemaal niets van.
5 0
PetrusKeizer
Siem als invaller was inderdaad een mispeer van jewelste. Had basis moeten staan.
0 -1
grannig mokum1
Dat denk ik ook, en wij ajax moeten op z n minst een goal maken dan ga je geen een opa van tachtig Jr het veld sturen!! Dit is waanzin en eigenwijse karakter van ETH
4 0
Rick65
Wat is het alternatief voor Huntelaar??
0 0
Minsc
Goeie vraag voor Marc Overmars.
0 0
Multi
En ik baal van Ten Hag. Ja Ajax speelde slecht en de scheids was waardeloos, maar die wissels. Siem kan echt niet meer.

Traore die zal er wel helemaal niks van snappen, als ik hem was zou ik in de winter ook lekker vertrekken. Die Siem laat werkelijk niks zien, laat verdorie dan de jeugd gewoon ervaring opdoen!
7 -1
Aspers73
Traore wordt nooit de spits van Ajax 1
1 0
brullie
Ik snap idd ook niet dat Siem werd gebracht! Gast moet je lekker niet opnemen in je selectie en Traore verdiend al veel vaker een invalbeurt.
3 -1
Gerrr
Ik had nog liever de lengte van Perr Schuurs er voorin bijgezet als Siem de Jong .
Maar Ten Hag zag waarschijnlijk dat Siem tegen Willem 2 enorm goed was ingevallen.
9 0
PetrusKeizer
Siem spreekt goed frans. was bedoeld om de scheidsrechter te beinvloeden.
0 0
ETM
Ik zag de bui hangen, maar dat maakt het niet dragelijker nu volkomen doorweekt rillend en troosteloos naar huis te strompelen...
Ajax was niet goed genoeg. Dat mag de conclusie zijn. Okay!!
Alleen maakt het feit dat Valencia eigenlijk heel weinig klaar speelde het wel extra zuur. Ze hadden geen milimeter meer aanspraak op een overwinning.

Ik vind het erg teleurstellend dat Ajax zich de 2de helft zo heeft weten laten opnaaien. Met koele hoofden en zeker 10 minuten meer aan voetbal was een overwinning hoogst waarschijnlijk geweest. Valencia zat er ook aardig doorheen. Ik geef de scheids niet de schuld van de uitschakeling, maar vind het desalnietemin belachelijk dat er enkel 5 minuutjes bij kwamen. Maar we zagen een Ajax dat verre van haar eigen niveau haalde. En we zagen spelpatronen die er de afgelopen weken al in slopen. Steeds weer lang, ook als er helemaal geen druk op stond. Een gehaast soort voetbal. Ajax kwam nauwelijks tot fatsoenlijke kansen. Van de Beek uit moeilijke hoek, een bal iets te hard voor Tadic en de kans voor Ziyech. Nog een moeilijke volley voor Ziyech en Martinez na geklungel bij Valencia. Wat mis ik nog?

Ik moet bekennen dat ik op voorhand weinig aan te merken had op de opstelling. Ik ken de kritiek op Alvarez, maar ik kon de keuze voor hem begrijpen. Ten Hag greep terug en koos voor houvast. Maar het bleek weldegelijk een foute keuze. Ik vond de wissel voor Dest ansich een goede. En Ajax vond ik ook wel degelijk beter beginnen de 2de helft. Ik kreeg ook even het gevoel en haast de overtuiging dat die 1-1 zou vallen. Maar zodra Valencia de theater-voorstelling begon was dat gevoel gauw verdwenen. Gek eigenlijk, hoe snel Ajax ineens machteloos en louter desperaat leek.
Het vroege brengen van Huntelaar voelde haast als het brengen van paniekvoetbal. Tadic en Lang hadden het zwaar, maar hun kwaliteiten klopten wel bij wat er nodig was. Misschien dat Lang er doorheen zat?
En dan komen we weer bij Siem. Erik lijkt in een vergelijkbare tunnel te zitten als waar Frank ook vaak in zat. De Jong brengt scorend vermogen, en kan als target man fungeren. Erik heeft daarmee gekozen om te reageren op een ontstaan spelbeeld ipv wat te doen aan hoe dat spelbeeld onstond. Fout! En daarnaast lijkt hij verkeerd in te schatten op welk niveau Siem zich bevind, uit niks blijkt vooralsnog dat Siem het aan kan. Tegen Willem kopt hij de bal in handen doelman. Tegen Valencia kopt hij de bal over de achterlijn. Hij beweegt zich als een toerist door het aanvalsspel.
Uiteraard is Veltman niet voor het eerst er met cruciale fouten. Maar itt zo'n beetje heel Nederland kan ik me nauwelijks boos maken om de keuze voor hem. Die is te volgen wmb. Alleen vind ik wel dat zn dagen nu echt geteld zijn. Gegokt op zn ervaring om Europa-proof te zijn, en verloren.

En nu? Nu zit ik er wat Ajax betreft helemaal door heen. Ik kan me nog niet opladen voor de eredivisie of zelfs de EL. Opmerkingen als dat we eigenlijk ook in de EL horen kan ik niks mee!
Ik vrees dat dit ook nog gaat doorwerken op het team. Hun grootste inspiratiebron is weg.
Ik ga niet ineens mijn vrolijkheid over de prestaties in de CL ongegrond verklaren. Die waren namelijk heel knap en Ajax haalde rond Chelsea uit een niveau waarmee het absoluut wel potten kon breken. Daar blijf ik bij. Maar uitvallen Neres, uitvallen Promes en algeheel zichtbaar vormverlies ook in het samenspel werden Ajax fataal. En het zure is ook dat Valencia, zoals gisteren, absoluut overkomelijk was. Man, als ik aan die lui terug denk wordt ik alleen maar bozer. Als je dan tenminste nog met ontzag voor de tegenstander mag verliezen, maar ook dat zat er niet in...
11 0
Web
Een heel goed verhaal
Met Promes en Neres had je met twee vingers in de neus gewonnen
Dat had het niemand over de vorm gehad, omdat spelers zich nu forceren en dingen doen waar ze niet goed in zijn
Dat is in mijn ogen het probleem
Het mag nooit zo zijn dat je het goede middenveld uit elkaar moet halen, om nog enigszins goed voor de dag te komen voor in
Ajax heeft een goed elftal, maar GEEN goede selectie, dat is het probleem
Vervangers voor Neres en Promes zijn gewoon niet goed genoeg, durf wel te stellen Ajax onwaardig.
Tweede probleem is, ze hebben zich kinderlijk laten provoceren door Valencia. Met Tadic en Ziyech voorop
Tadic met zijn kopstoot, hoe dom ben je dan, het team raakt hier door de foucus kwijt
Derde probleem daar is Ten Hag verantwoordelijk voor, ben je verdorie redelijk aan het spelen, brengt hij Huntelaar en De Jong, alleen maar kansloze hoge ballen
0 0
PetrusKeizer
ik heb wat moeite met t verwerken van ale je informatie op de vroege ochtend :), maar je hebt gelijk. van alles wat je noemt vind ik t belangrijkste: we hadden de kop koel moeten houden en combinatievoetbal moeten (blijven) spelen.
3 -1
Jari83
Helemaal eens, vooral over Siem De Jong. Heeft in het verleden genoeg mooie dingen laten zien maar kan nu gewoon echt niet meer. Hoe kun je hem in deze wedstrijd in laten vallen? En waarom niet Blind op het middenveld i.p.v. Mazraoui als het niet loopt? Maar achteraf he...
3 0
ajaxdordtt
Valencia had 0 reden om nog aan te vallen na de 0-1. Dat hebben ze dan ook niet meer gedaan.
3 0
1eringzuid2
Amen!
1 0
je
Ajax moet nu de Uefa maffia Europa league winnen
0 -3
Ajax4proud
Ik baal er ook van, Ajax heeft zo ie zo pech dat ze met Chelsea punten hebben verloren anders waren ze al door en dan hadden de blessures geen gevolgen. Echter zie je nu dat je geen vervangers hebt, Noa Lang is een talent en daar mag je het niet op afschuiven vind ik. De anderen deden hun best, maar de schot tussen de palen oftewel in het doel ontbrak. Als je dan nog met De jong aankomt die niet in dit elftal hoort, dan heb je geen fatsoenlijk plan B. Net zoals je Veltman allang had weg moeten doen. Het is leuk dat hij al zolang bij Ajax zit maar hij heeft het niveau gewoonweg niet en dat is al jaren duidelijk. Kortom nu ben gedoemd om in EL te spelen.
3 0
Lagasj
Het is wat ik en enkele anderen hier al heel vaak gezegd hebben.
Deze trainer Ten Hag en dit aankoopbeleid van Overmars is een vergiftige cocktail die samen met een falend jeugdbeleid Ajax weer aan de afgrond brengt. Het De Boer tijdperk.
Zolang men vasthoudt aan deze hoofd opleidingen die vriendjes als Heitinga de hand boven het hoofd blijft houden en Ten Hag die verkeerde wissels tot kunst heeft verheven en z'n hand overspeelt heeft kan je het hoofdstuk "Ajax wil weer aansluiting" bij wat of wie dan ook in de prullenmand gooien.
Kijk de realiteit recht in de ogen en je ziet dat er team staat dat niets meer voor elkaar over heeft met daarin vele clowns die maar opgesteld blijven worden.
Triest om te zien hoe er druk gezet wordt.... sorry, net te laat en met te weinig spelers.
Een bank met B figuren.
Wat mij betreft kunnen er in de zomer minstens 5 overbodige spelers weg: Masraoui, Veltman, De Jong, Huntelaar, Alvarez.
Een hele rij miskopen en niet (meer) functionerende spelers.
Plus deze falende trainer.
Stel een nieuwe trainer aan en begin opnieuw met 2 a 3 jeugdspelers en een paar gerichte aankopen.
Incl. in de winterstop al een paar nieuwe scouts, een nieuwe hoofd opl. en een nieuwe trainer voor O 19.
Breng de 5 sec. regel terug, kostte wat kost.
Selecteer ieder jaar door en vervang telkens de zwakste schakels. Na verloop van tijd hoeven dat hoogstens 1 of 2 spelers te zijn.

Tenzij ze daar in de top van Ajax wat beters te doen hebben.
Maar accepteer dan ook de gevolgen en daar zullen zelfs de roze bril dragers hier niet blij van worden.
6 -2
Ajax75Amsterdam
Hallo Overmars heeft een aantal spelers weten te behouden !! Weliswaar met salaris verhoging , maar toch geflik !! Als het pakweg een maand geleden anders was gelopen was deze discussie niet gevoerd kort voor de blessures schreef de media nog dat dit Ajax zelfs beter was als vorig seizoen !! Het is een ongelukkig samenloop van omstandigheden !! Waar het vertrouwen en het geloof er nog goed inzat dat elke wedstrijd goed werdt beëindigd in het voordeel van Ajax !! is er door vermoeidheid en blessure plus de nodige zenuwen en ontbreken van geloof deze dagen even een knik !! Maar dat kan ook ergens goed voor zijn !! Te beginnen dat niet alles van vanzelfsprekend is !! Het komt huus weer allemaal goed !!!!
3 -5
oudzuid2
en ik baal van Veltman, Mazraoui op het middenveld zetten, Siem inbrengen etc
het is gewoon armoede als er één of twee basisspelers geblesseerd raken
6 0
Rick65
Klopt, daarom in de winter doorselecteren en zoeken naar versterkingen zodat we kampioen worden!
0 0
Ajaxbrl
En weer is de selectie eigenlijk niet breed genoeg, doe hier volgend jaar eens wat aan Marc..
5 -1
Joodhannus73
Gooi Marc er aub uit. Mijn oma doet het nog beter. Wanbeleid! Onbegrijpelijk wat er gebeurt. Geen laatste man, geen spits, geen buitenspeler en geen creatieve middenvelder. Die had je deze zomer moeten halen en dan had je zomaar de cup met de grote oren kunnen pakken. Hij heeft het nagelaten. Wel Wöber, Schuurs, Magalian, Pieri, Alvarez én Martinez aankopen, maar dan uiteindelijk met Veltman als centrale verdediger eindigen. En maar klappen voor hem. Toch niet te geloven?!
9 -4
Duif63
Het heeft ons op alle mogelijke manieren tegen gezeten deze CL campagne, maar de les moet vooral zijn dat Ajax kwalitatief niet in staat is om 2 of 3 blessures op te vangen. In Jong Ajax loopt echt niks bijzonders en een aantal aankopen voegt niets toe. In alle onderdelen van de club zal de lat omhoog moeten. Scouting, jeugdopleiding, aan- en verkoopbeleid en ook de technische staf moet beseffen dat het invallen van Siem de Jong op dit niveau echt niet kan. Werk aan de winkel dus voor de hele club. Morgen uithuilen en dan op naar AZ.
6 0
Ajax95Duivendrecht
Vooral die scouting ook, ja.

Kijk, dat je van het bedrag van Frenkie een vervanger (een nieuwe dynamische en spelmakende CM) probeert te halen, is heel logisch. Maar dat je daarvoor bij Marin uitkomt, slaat echt alles. Eigenlijk is dat de hele hoofdreden waarom Martinez nu op het middenveld terecht is gekomen. Met een goede spelmaker op het middenveld als vervanger van Frenkie zou Martinez nu back-up-linksback achter Nico zijn geweest. Maar Marin bleek al heel gauw niet goed genoeg voor de CM-rol (totaal niet verrassend voor mij btw), daardoor is Ten Hag gaan puzzelen en heeft hij uiteindelijk maar - bij gebrek aan betere opties - Martinez er neergezet.

Daardoor is al het opbouwend/voetballend vermogen van ons middenveld verdwenen, te meer omdat Donny ook nog niet altijd even goed is in het aanbieden en doorcombineren in de 1e fase. Gevolg: alles moet via de flanken. En als je op die flanken ook nog eens geen goede wisselwerking en diepgang (Promes en Neres mis je) hebt, dan ben je heel makkelijk te verdedigen voor andere ploegen.
3 0
Ajax75Amsterdam
Kritiek kan maar in dit geval is het een samenloop van omstandigheden ! In deze campagne een paar discutabel beslissingen, anders waren we al geplaatst. En nogmaals blessure en pijntjes vermoeidheid + het iedee bij de basis spelers dat de vervangers een minpunt zijn !! kortom geen vertrouwen momrnteel door het ontbreken van belangrijke spelers !! Maar een ding nogmaals als straks weer alles compleet is ! Hoe zonde dit ook is dan kunnen er weer mooie periodes aanbreken !!en dan loopt hier ook weet iedereen polonaise !! Het is zuur maar dit is top sport !!! het kan vriezen het kan dooien !!! Straks schijnt de zon weer !!
3 -3
Joodhannus73
Flikker op man! Dit zie je toch van mijlen ver aankomen. Als je gewoon een goede laatste man hebt, ben je er al. Wöber, Magalian, Pieri, Schuurs en dan uiteindelijk met Veltman, die al drie keer afgeschreven is, op die positie staan. Terwijl je 75 miljoen voor De Ligt hebt gekregen. En dan niemand op die positie terug weet te halen? Mismanagement van de bovenste plank! We hebben al jaren geen echte spits en nu nog steeds niet. We hebben één echte buitenspeler in Neres. In het 4-3-3 van Ajax. Lachwekkend! Ik riep het in de zomer al en nin de winter nog steeds. Knap dat je bepaalde sterkhouders weet te behouden, maar ongelooflijk zwak dat je op cruciale posities niets terug koopt. En dat met 250 plus miljoen op de bank. Het is wanbeleid. Mismanagement! Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Ga het maar ophangen aan een beetje pech of de scheids. Zout op! Dit heeft met de kwaliteit van de selectie te maken. De zwakste schakels verkloten het...
10 -2
AFCA1961
Met je eens......dat hele Valencia was toch gewoon een armoedig elftal met notabene nog 5 wisselspelers ook. Ten Hag heeft Ajax zeker mooi laten voetballen en iedereen verbaast maar hij heeft ook veel verkloot met z`n rare wissels en opstellingen. Zoals de CL finale van vorig seizoen bv toen ie met die Magallan aan kwam kakken.....nu weer alles door elkaar gegooid en als kers op de taart die Siem weer brengen. Dat er zeer beroerd is ingekocht is nog zacht uitgedrukt....je zit nu bv al in de shit omdat Onana geschorst is in de EL. Je hebt een waardeloze Veltman achterin lopen die echt iedere top wedstrijd in de fout gaat of cruciale kaarten pakt.....altijd maar weer maar Schuurs blijft op de bank. Iedereen heeft het nu over Promes, maar ben eens eerlijk; hoe goed is Promes zonder die geweldige Ziyech die alles panklaar legt? Vandaag hebben we ook weer kunnen zien dat Alvarez het niveau niet aan kan en Marin was al een giga miskoop. Je kunt dan wel trots roepen dat je de rijkste bent, maar de kwaliteit en het geld hoort op het veld te staan. Ik vrees echter dat er niks veranderd en de ontmanteling van de selectie in de zomer gewoon verder gaat en Ajax weer lekker gaat cashen zonder gelijkwaardige vervangers terug te halen en maar roepen dat we de rijkste zijn. Zo....en laat nu de minnetjes van de "roze brillen" maar komen, want dat intereresseert me geen ene moer. Deze selectie is te smal en te weinig kwaliteit.....we zijn bezig om in een week alles ver verknallen en dat is voor een club met zoveel poen een regelrechte schande.
3 -2
ARUCAMBA
Ajax heeft gewoon weg niet gevoetbald, ze hebben zich uit de tent laten lokken, van de laatste 20min hebben ze misschien 10 min gevoetbald en dan nog slecht ook, geen combinaties zoals dat de gewoonte was. In dit soort wedstrijden nooit meer huntelaar en de jong, eredivisie geen probleem. Ik hoop nu ook dat lang gaat beseffen dat hij er nog laaaaang niet is.
2 -2
Topteam
Sorry maar we speelde niet goed! Totaal geen stoomkracht. Belangrijkste factor deze wedstrijd? De arbitrage. Wat een verschrikkelijke wedstrijd. Zelfs de wedstrijd tegen Chelsea werd minder beïnvloed dan deze wedstrijd. De eerste 20 minuten waar we heer en meester waren hadden we 12 vrije trappen tegen en 1 voor! Na de eerste helft had ik het zo gehad met de arbitrage omdat hij 10 seconde blessuretijd gaf(wat overigens in ons voordeel was omdat we geen controle meer hadden), dat ik de 2e helft serieus ben gaan tellen wat er aan tijd gerekt werd. Ik kwam op 21 minuten uit, waarin hij niet ingreep behalve op het eind en dat neemt hij ook niet mee in de extra tijd. Wij speelde niet geweldig zeker niet. Wanneer je een goede wedstrijd speelt win je ondanks de scheids. Maar o pl het moment dat je gelijkwaardig bent en er worden zoveel beslissingen genomen waardoor je ook geen moment in het spel komt. Dan is er geen eer aan te behalen. Zelfs de wedstrijd tegen Chelsea voelde ik me minder bed bedonderd dan deze. Het was werkelijk waar beschamend
1 -2
AlexIbarra
En dit is als we thuis spelen.. ;)

Het was inderdaad opvallend maar niet echt van invloed, geen onterecht afgekeurde goals, pingels e.d. Eerder 20 kleine dingetjes die extra bijdroegen aan een strontvervelende wedstrijd.

We kozen voor strijd ipv voetbal op het middenveld en konden dat niet meer omdraaien na de 0-1. Lag niet alleen aan Alvarez, Veltman, de scheids of Ten Hag, ik vond iedereen onder de maat.
Mazraoui viel op een gegeven moment nota bene positief op, tov de rest.
0 0
PetrusKeizer
wat je daar over Mazraoui zegt: dat pleit dan toch juist voor hem? ik snap dat 'nota bene' niet zo.
0 0
ajaxdordtt
Ik baal van ten Hag.
3 -5
Inhartennieren
Lul niet zo dom.
Ik baal van jou!
2 -1
Bjorn
Erik zijn opties zijn ook een keer op. Neres en Promes missen is echt te veel van het goede.
6 -5
Joseph
Zeker, met Promes of Neres was Ajax met 2 vingers in de neus een ronde verder gegaan. Maar hij heeft nog over Dest nagedacht, vond ik een prima optie. Toch kiest ten Hag er voor zijn hele middenveld om te gooien.
1 0
charis
Dan nog valt er wat te zeggen over zijn aanpassingsbeleid en wissels die gewoon bedroevend zijn,
1 -3
Fredschuit1
Zoals? Wie had je moeten brengen dan?
1 -1
charis
wie had hij niet moeten brengen bedoel je?
0 -1
Fredschuit1
Schuurs? Nog een middenvelder alla Marin? Zeg t maar?
0 -1
charis
-Noa Lang die niet al te best speeldemaar zowat de enige in het elftal met snelheid en diepgang eraf halen.

-Ziyech van de as en weer op rechts waar hij beduidend minder is.

-Klaas en Siem erin brengen, dat zijn weer twee extra niet voetballers, had hooguit 1 van de twee erin gegooid als hij dat zo ndoig vond.
0 0
Patje2011AJAX
Het was kut, al is 10 punten best goed in deze poule voor een Nederlandse ploeg, de bank blijkt te zwak. Hup Ajax in de EL.
1 0
charis
Hoe Blind en Erik gewoon met droge oogjes aangeven dat Ajax niet zo heel slecht speelde baart me zorgen.
Ik sta gewoon zowaar te beven voor dit AZ.
AZ -1 op quotering 7 is erg aanlokkelijk.
2 -2
Mauroafca
2 wedstrijden op rij geen kansen krijgen is toch zorgwekkend. Valencia stond net als Willem II afgelopen vrijdag aardig, maar dit hadden toch echt 6 punten moeten zijn. Man wat ben ik hier doodziek van.
4 0
PeterVKV
Ten Hag moet meer geduld betrachten. Door Huntelaar 20 minuten voor tijd in te brengen geef je het signaal voor hoge ballen tegen 2 bomen in de verdediging van Valencia. Een coach wordt zo snel de hemel in geprezen, maar het blijft gewoon een mens met meer dan gemiddeld voetbal verstand die toch veel fouten maakt. Huntelaar en Siem werkte niet tegen Willem2 en dan probeer je het tegen Valencia gewoon weer? En dan dat eeuwige vertrouwen in Veltman...om moe van te worden.
2 -2
ajaxxcied4life
Ben ik met je eens. Hij maakte voor mijn gevoel precies dezelfde fout als tegen Willem II door Lang eruit te halen voor Siem de Jong. Die jongen kan op dit niveau echt niet meer helaas.

Ten Hag is een prima trainer maar maakt soms onnavolgbare fouten en blijkt ook nog eens erg koppig te zijn. Je mist aanvallende kwaliteit en snelheid voorin, maar brengt in plaats van Traore, Siem de Jong voor de tweede keer op rij. Dat is voor een topcoach niet uit te leggen. Vooral niet als je maandenlang zoveel de focus hebt gelegd op puur voetbal en dan ineens van je spelers gaat eisen dat ze maar ballen lukraak de 16 in knallen in de hoop dat Siem er tegenaan loopt
0 0
jtodam
Erik is gewoon een lafaard. Dat is zijn hele probleem. Hij heeft simpelweg de ballen niet om Veltman eruit te flikkeren en Schuurs daar neer te zetten. Schuurs kan een hele goeie worden, Veltman gaat al richting de 30 en maakt nog steeds wekelijks pupillenfouten. En dan Siem inbrengen.. Tja, ik kan dat niet meer verdedigen, sorry. Dan ben je gewoon een bange poeperd die angstvallig hoopt dat de ervaren jongens het voor je gaan doen.
2 -3
Zwan
Als de arbitrage deze poule fatsoenlijk was geweest dan was Ajax allang geplaatst en deed deze wedstrijd er niet eens meer toe. Het was een slechte pot, maar dat kan een keer gebeuren. Ajax was veruit het beste team van de poule over alle wedstrijden gezien.
3 -1
Radie125
Baal het meest van de wissel Siem de Jong dat kan echt niet meer in de CL
2 -2
Fredschuit1
Gedeeltelijk mee eens. Je had gewoon niet beter op de bank. Huntelaar was al als spits ingevallen...
0 0
atalantanio
Je hebt gewoon gefaald Erik, net zo hard als je oogappeltje Veltman. Met een betere trainer en een betere RCV was Ajax nu door in de Champions League.
3 -6
Inhartennieren
Man man! Ga aan t zuurstof.
Eikel !!
Lekkere kut supporter!
0 -1
Robeerke
Waar blijven de kritische vragen omtrent het brengen van Siem de Jong en de absolute fout van Joël Veltman? De journalistiek deelt mee in de malaise.
3 0
charis
Nederlandse trainers lijden altijd aan een ernstige vorm van "ik zie kansen die er niet zijnitis".
De zwaktes van Ajax zijn gewoon zwaar exposded vanavond.
2 -2
FrenkieDeLigt
Gemiste kansen? Amper wat gecreëerd..
5 0
jtodam
Ik baal van jou Erik. En nou oprotten naar Duitsland en neem die Veltman mee alsjeblieft.
4 -13
BRAMHOUTEN
Jij hèb echt een chromosoom teveel
0 -3
jtodam
Omdat ik de waarheid zeg? Als je niet ziet wat voor een prutser Erik is dan ben jij de mongool hier, niet ik.
1 -6
PetrusKeizer
ach, de waarheid, de waarheid. stel je niet zo aan, man. je hebt een mening en dat is OK. niet zo hoogdravend doen.
0 0
Fredschuit1
De dubbel pakken, op het randje na geen CL finale. 16 wedstrijden ongeslagen. Ja, wat een prutser zeg..
1 0
FollowAjax1
U liep zeker ook na 80 minuten het stadion uit. Nepsupporter.
2 0
jtodam
Oh god, je bent tegenwoordig al een nepsupporter als je kritisch bent op een overduidelijk falende coach. Jij bent zeker zo'n echte supporter die 90 minuten lang in het stadion bleef met zijn zakje chips en zijn flesje cola, lekker rustig op de lange zijde? Omdat je dit keer niet gefloten hebt voel je je zeker een echte die-hard of niet soms?
1 -5