Ten Hag kiest voor Álvarez op middenveld; Ziyech naar rechts

JesseTH, 10-12-2019 om 19:50, 10793 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Erik ten Hag kiest tegen Valencia CF voor een Ajax-middenveld mét Edson Álvarez. De basisplaats voor de Mexicaan betekent dat er een Latijns-Amerikaans controlerend blok gevormd wordt op het Amsterdamse middenveld. Daardoor gaat Hakim Ziyech naar de rechtsbuiten-positie.

Het verdwijnen van de Marokkaans international op het middenveld betekent dat Donny van de Beek weer doorschuift. De laatste wedstrijden speelde de international in een controlerende rol, maar door de intrede van Álvarez en de verplaatsing van Ziyech, neemt Van de Beek weer plaats op de tien-positie. Die positie vervulde hij in Valencia (0-3 winst) ook nog.

In de verdediging zijn geen verrassingen te noteren. Joël Veltman en Daley Blind keren na een schorsing tegen Lille terug van een schorsing en vormen weer het centrale verdedigingsduo. Noussair Mazraoui begint als rechtsback en dat betekent dat Sergiño Dest op de bank zit. Nicolás Tagliafico speelt 'gewoon' als linksback.

De al genoemde Ziyech vormt de voorhoede met een ervaren én een jeugdige voetballer. Dusan Tadić speelde tegen Willem II nog als buitenspeler, maar tegen Valencia start hij weer in de punt van de aanval. Vanaf de linkerflank moet Noa Lang gaan zorgen voor de aanvallende impulsen.

Volledige opstelling Ajax:

Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Van de Beek, Martínez; Ziyech, Tadic, Lang.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joop50
Spannend gelijkspel. Net als vanmiddag
0 0
louis60
Moet je nagaan wanneer we Neres en Promes erbij hadden! Waren we al zeker van CL. Het zal nu heel veel energie kosten. Maar het komt goed. Alle Ajacieden spelen een topwedstrijd. Ajax go go. En nu genieten als 12e man. Veel plezier.
0 -1
Rdk1983
Klinkt als een logisch verhaal van EtH
0 0
RedFeather
Veltman, Nous, Alvarez en Lang zijn de zwakke plekken. Voor de rest 7 toppers. Komt goed.
1 -8
Rdk1983
Onzin. Veltman doet t prima, Alvarez ook. Zelfs nog goals gemaakt. En hij moet gewoon Ziyech aan zijkant zetten, want anders ben je vleugellam. En met Donny heb je een goede 10. Prima opstelling!
0 -2
De Stift
Logische keuzes. Hopelijk begrijpt Lang deze wedstrijd: Ziyech op de rechterkant van de zestien wil zeggen: loopactie naar voren en dan net voor de keeper binnen tikken bij de tweede paal ;)
2 0
Wereld
Dat is inmiddels wel voorspelbaar, beter doen ze het even andersom als verrassingsaanval.

Ziyech diep, Lang met het balletje en Ziyech tikt hem binnen met zijn rechter.
0 0
JariJari
Aka het Promesje.
3 0
markk
Beste opstelling. Ik verwacht een gretige Alvarez. 6-1.
1 -1
AFCA1996
2-1 Dusan en Nico gaan het doen voor ons.
1 -1
AFCA1211
Prima opstelling!! 2-0
1 -1
altijdwelwat
Meest logische opstelling !! Lets go boys !!
1 -1