Van de Beek: 'Daar ben ik nu absoluut niet mee bezig'

BartVeenstra, 09-12-2019 om 15:55, 20360 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Donny van de Beek is op dit moment niet bezig met een eventuele transfer naar Real Madrid. In de Spaanse en Nederlandse pers werd in de afgelopen dagen volop gesproken over een mogelijke overgang van de middenvelder naar de Spaanse topclub, maar volgens Van de Beek zijn er nu belangrijkere zaken om over te praten.

'Dat is absoluut iets waar ik niet mee bezig ben', zegt Van de Beek tijdens de persconferentie. 'Geruchten zijn geruchten. Voor nu hebben we belangrijkere dingen om over te praten. Nee, de uitslag van morgen (dinsdag, red.) heeft geen invloed op mijn beslissing over de toekomst. We willen ons morgen plaatsen en dat is voor ons ontzettend belangrijk.'

Van de Beek is dan ook vooral bezig met het belangrijke Champions League-duel met Valencia. 'Wij zullen van eigen kracht uitgaan. Dat doen we altijd. We willen ons eigen spel spelen en we weten wat voor resultaat we nodig hebben. Dat zullen we dinsdag weer doen. Waarom we uit beter presteren dan thuis? Daar heb ik geen verklaring voor. Ik denk dat er niets achter zit. We weten ook wat we moeten doen als een team inzakt. Ik denk dat het meer met toeval te maken heeft.'

Dat Ajax nu tien punten heeft, maar nog steeds niet geplaatst is voor de volgende ronde is volgens Van de Beek iets waar Ajax 'mee moet dealen'. 'Normaal ben je met zoveel punten al geplaatst, maar dat is nu niet het geval. Wij zijn een team dat altijd voor de winst speelt, maar we hebben wel altijd in ons achterhoofd met welke stand je eventueel geplaatst bent. We gaan uit van eigen kracht en dat is het.'

Over tegenstander Valencia is Van de Beek overigens lovend. Hij geeft aan dat de ploeg veel kwaliteiten heeft en dat er een goed team staat. Ajax won in Spanje met 0-3. 'Maar dat had ook anders kunnen aflopen. Zij missen een penalty. Morgen is het totaal anders. Wij zullen ons met een goed plan voorbereiden.'

Denk jij dat Ajax en Valencia met 1-1 gelijkspelen? Zet in en krijg 7,60 keer je inzet terug! 

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCAjax
Had liever gehad dat hij iig had gezegd dat de winter geen optie is.
1 -1
mvdk
https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/126012/van-de-beek-wil-niet-in-de-winter-vertrekken
0 0
ErikDeBosz
Lijkt me nogal duidelijk dat hij niet in de winter vertrekt.
0 0
Arek Milik
Pfew, gelukkig wel onana. Maar zonder promes. Geen connection tussen ziyech-promes dus. Maar wij zijn Ajax en moeten gewoon attractief en verzorgd voetballen zoals altijd!
1 0
Jojo49
linksbuiten johnny rep ,, is toch in het stadion , 1 malig
1 0
brainsie
Is een vertrek van Donny in de winterstop überhaupt aan de orde? Volgens de Spaanse journalisten behoort dat blijkbaar tot de opties.. Donny gaat er niet echt op in.
0 0
Joseph
Zeker niet aan de orde, als Ajax afspraken heeft gemaakt over een transfer, dan zal dat zijn voor het hele seizoen. Komt Madrid in de winter, betalen ze opeens het dubbele.
0 0
ditisdebeslissing
Spanjaarden denken echt dat ze alles zijn met hun lening clubs..
0 0
MK77
Kijk die tolk eens shinen
0 0
trainerdv
Och, wat zal Promes balen.... En wij met hem, echt zuur.
1 0
FollowAjax1
Onana is erbij! Promes nog niet fit.
0 0
Ajacied33
Goed nieuws wat betreft Onana, klote zonder Promes
0 0
Nijmegenaar
Onana doet mee, Promes niet.
0 0
THE36CHAMBERSWU
Geen promes, wel onana,

Lang tadic ziyech
--------donny
Martinez alvarez
Nico blind schuurs veltman
Onana
1 -1
chino
Lijkt me een goede optie. Denk alleen Nous ipv Schuurs.
0 0
Aspers73
Wel MRI, geen schade. Pfew.
0 0
Soccerskins
Geen Promes dus..
1 0
esteban
geen promes
1 0
Afstandsschot
Sowieso een grap dat De Telegraaf met een paniekerige krantenkop komt over een "dik vraagteken" achter de naam van Onana en vervolgens de chef voetbal zegt dat hij de kans dat hij meespeelt 95% acht. Te idioot voor woorden.
3 -4
soewares
wat heeft die sportkrant zichzelf onbetrouwbaar gemaakt de afgelopen 1.5 jaar... Was altijd al een kutkrant, daar niet van
4 -3
Sonofafca
Word sowieso een lastige avond. Maar met de supporters erachter moet het goed komen.
0 0
Afstandsschot
Valentijn Driessen meldt net dat hij kans op meespelen Onana 95% acht. Dan zal hij wel niet meedoen.
2 -2
iammike
Shit dan is die er niet bij denk ik
0 0
Duif63
Als hij dan voorspelt dat hij niet gaat kijken omdat Ajax toch verliest komt het helemaal goed.
0 0
Schip
Rustig blijven, niet laten afleiden door zaken als blessures, en weer in de CL modus komen. Dan zie ik Ajax weer met druk voetballen en krijgen wij het wellicht lastig met Valencia, maar andersom ook. En dan heb ik er vertrouwen in.

Kaas van het brood laten eten door WII, eerste en laatste keer voorlopig. Ook als dat met Varela op goal moet. Ajax wil de knock out fase in en Valencia staat in de weg.
1 0
WZAWZDB14
Laat promes aub weer fit zijn voor morgen
0 0
suske
Scheidsrechter is de heer Turpin.
0 0
Eastwood
Dick Turpin
0 0
Aspers73
Erg goede scheids.
0 0
dannyh
Is dat goed of slecht?
0 0
ajaxx123
Bayern-uit vorig jaar. Juve-uit vorig jaar.

Moet goed komen ;)
0 0
Arek Milik
Bayern-THUIS, uit was královec.
0 0
soewares
Idd, 2 terechte rode kaarten
0 0
PeterVKV
Je wordt ermee wakker. Zal wel belangrijk zijn. Bij Lille uit hielden we, ondanks alles, de nul met het centrum Martinez/Schuurs. Sindsdien in de eredivisie 4 tegengoal;s in 2 wedstrijden met het centrum Blind/Veltman (ik weet, verdedigen begint bij de aanval, maar toch....). In Twente met een blunderende Mazraoui en tegen Willem2 met een falende Desk op rechtsback.

Waarom niet het centrum van Lille (dat ook eerder al goed samenspeelde) laten staan? Veltman inbrengen als rechtsback en Blind als een echte 6 achterop het middenveld en altijd ruim achter de bal op de helft van de tegenstander zoals Busquets. Een middenveld met Blind, Donny en Ziyech is echt internationale top. Bovendien spelen ook Martinez en Veltman weer op hun favoriete of in ieder geval beste positie.

Een aanval met Neres, Tadic en Promes is ook internationale top. Neres vervangen door Lang maakt het niet echt heel veel slechter. Missen we ook nog Promes dan wordt het wel problematischer. Het middenveld wordt dan verzwakt doordat Ziyech naar rechtsbuiten moet. Ik zou dat niet nog erger maken door verdediger Alvarez op het middenveld te laten spelen (dat kan alleen op 6, de positie van Blind). Degene die het dichtst bij de creativiteit van Ziyech komt is volgens mij Gravenberch...
3 0
Restored
Dus jij wil voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen de hele opstelling omgooien? Buiten het feit dat je goals toeschrijft aan het centrale duo Blind/Veltman terwijl beide goals van Willem 2 fouten waren van onze backs. Verder hebben de Blind op CDM al geprobeerd, was niet slecht maar ook geen doorslaand succes. Veltman heeft trouwens ook al 100x aangegeven dat hij veel liever op CV speelt dan als back.

Veel mensen willen na 1 verliespot de hele basis omgooien, waarom? We hebben toch goede wedstrijden gespeeld met onze huidige basis elf, er zijn zelfs mensen die beweren dat het beter was dan vorig jaar... Het belangrijkste nu gewoon is dat Ten Hag zich realiseert dat Klaas-Jan gewoon een pinchhitter is en dat Siem niet bij Ajax 1 thuis hoort maar bij Lucky Ajax. Als hij morgen wel gewoon de goede 11 spelers opstelt is de kans groot dat we gewoon voor de 4e keer dit CL seizoen met een overwinning van het veld stappen.
0 0
PeterVKV
Je gooit weinig om tov Lille dus weet niet waar je het over hebt. Je brengt alleen Blind en Veltman terug in plaats van Mazraoui en Dest.
0 0
xMilkshake
gebrek aan kwaliteit op de rechtsback positie is het probleem gewoon... ik vind dat de opties die we daar nu hebben Ajax onwaardig... Dest en Mazraoui zijn echt niet van CL niveau.. in de eredivisie hebben ze het al te vaak erg moeilijk en blunderen ze er op los
0 0
EricAjax1
Vergeet voor het gemak even dat Mazraoui vorig jaar een fantastisch seizoen had in de CL en dit jaar tegen bv. Chelsea uit ook gewoon goed speelde. Maar goed
0 0
trodat4030
En dat heel Nederland over de zeik was toen Nous voor Marokko koos en daarna toen Dest voor USA koos..
0 0
OKP-AFCA
Klinkt prima dit, heel logisch ook.

Dus dan weet je dat het niet gaat gebeuren, ik ben een fan van Ten Hag hoor maar zijn opstellingen en wissels zijn alles behalve logisch vaak. Ongetwijfeld dat we ergens in de wedstrijd Siem weer zijn opdraven.. nou ja, aan de zijlijn dan want zoals altijd is hij voor de rest weer verstoppertje aan het spelen.

Nogmaals, jou opstelling zou denk ik nog het best zijn!
0 0
PeterVKV
ja, ik denk ook dat het niet gaat gebeuren en dat hij met Alvarez op het middenveld gaat spelen naast Martinez voor het centrum Veltman/Blind met Mazraoui op rechtsback, Donny op 10 en Ziyech op rechtsbuiten. Van Huntelaar en Siem zal hij toch wel behoorlijk geschrokken zijn. Hoop ik.
0 0