HJO Ouaali blij met ervaring in hoofdmacht Ajax

BartVeenstra, 23-11-2019 om 14:50, 8774 views, Ajax Life |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali is blij met het veranderde beleid rondom de hoofdmacht van Ajax. Het salarisplafond is doorbroken, waardoor spelers langer bij Ajax blijven en er ervaren spelers aangetrokken kunnen worden.

De lat bij Ajax is om die reden hoger komen te liggen en dat betekent ook dat het niveau in de jeugdopleiding omhoog moet. 'Als we met het eerste elftal willen aanhaken bij de Europese top, moeten we op De Toekomst zorgen dat onze jeugdspelers dat niveau ook halen', zegt Ouaali in een interview met Ajax Life.

Ouaali is dan ook blij met de ervaren spelers in de A-selectie. Het liefst ziet hij als hoofd jeugdopleiding veel spelers uit de eigen jeugd in de basis staan. 'Maar dat is niet realistisch. En die ervaren aankopen zorgen juist voor een ideale omgeving voor jeugdspelers om zich verder te ontwikkelen', aldus Ouaali, die opmerkt dat Noa Lang in het thuisduel met Lille door een ervaren speler werd gecorrigeerd toen hij te frivool werd. 'Als trainer kun je zoiets tijdens een training drie keer zeggen, maar dan komt het alsnog minder aan dan als een ervaren teamgenoot dat doet tijdens een wedstrijd.'

Dat Ajax nu door sommigen een koopclub wordt genoemd, gaat er bij Ouaali ook niet in. Hij legt uit dat er nog altijd veel jeugdspelers doorbreken. Dit seizoen bijvoorbeeld Sergiño Dest en vorig seizoen spelers als Noussair Mazraoui, Noa Lang, Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch. 'De volgende jongens komen er ook aan', zegt hij.

Denk jij dat Ajax met 4-0 wint van Heracles? Zet in en krijg 8,30 keer je inzet terug! 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
31xAjax
Ouaali heeft in de strekking van zijn verhaal gelijk alleen haalt hij verkeerde voorbeelden aan want Ekkekenkamp, Gravenbergh en Lang zijn natuurlijk vorig seizoen niet doorgebroken en dit seizoen ook niet. Van Mazaroui kun je dat wel zeggen en van Dest wellicht later dit seizoen ook.

Wat hieronder wordt geschreven over Siem klopt natuurlijk voor 100% i.t.t. wat Web beweert. Siem mag dan onder Erik ten H. niet zoveel minuten hebben gekregen maar hij heeft wel een plaats in de Selektie waar ook een jeugdspeler had gepast. Siem terughalen was een fout van Marc hem een 3-jarig kontrakt aanbieden, een blunder....
0 0
geDaante
Het gaat ook om het principe. Er wordt al veel gekocht waardoor jeugd het veel moeilijker krijgt, en dan ga je ook nog eens een totaal afgeschreven speler die sporadische minuten die aan bankzitters gegeven wordt (Ten Hag wisselt niet veel of laat) geven, in plaats van aan een jeugdspeler die het dik en dik verdiend heeft, en potentie heeft een meerwaarde voor Ajax 1 te zijn.
0 0
31xAjax
Erik ten H. presteert goed maar is en wordt geen Ajax trainer....
0 0
JSF
Hij is het al. En een hele goede. Ajax nog nooit zo swingend en dwingend gezien.
0 0
31xAjax
Trainer van Ajax is iets heel anders dan een Ajaxtrainer, maar dat begrijp je pas als het door hebt....
0 0
geDaante
De volgende jongens komen er ook aan? Met name Lang en Gravenberch hebben helemaal geen kans en speeltijd gekregen. In plaats daarvan moest een zeer middelmatige Marin voor miljoenen komen, en speelt Siem de Jong in plaats van eigen jeugd.
0 -1
Web
Wat ben je weer scheef aan het lullen.
Hoeveel speelminuten heeft Siem gehad onder zowat 2 jaar Ten Hag, iets van 40 minuten, gewoon zeiken

Ten Hag heeft aangegeven dat hij facetten in het spel van Lang eerst wil zien, dan belonen
Daar heeft Ten Hag geen 90 procent gelijk in maar 100 procent, zou ik ook nooit doen. En dat gaat niet over goed voetballen, maar als je de bal niet hebt

Maar bij jou kijk ik nergens meer vanop
Ajax speelt enorm swingend en bijzonder mooi, en vooral erg goed voetbal onder Ten Hag, daarbij ook nog heel weinig punt verlies.
Maar zeiken om zeiken, want je WIL het niet goed zien
KLAAR
1 0
geDaante
Waarom moest Siem de Jong uberhaupt invallen steeds? En geen Lang, die zeer beloftevol is, een erg sterk seizoen bij Jong speelde, en een uitstekende voorbereiding?

Siem de Jong die allang was afgeschreven, van een huurperiode uit Australië terugkwam. Moet ineens weer minuten maken. Houd toch op man.

En Ten Hag maar lullen dat jeugd niet de kans krijgt maar moet verdienen. Die moeten dan wel HEEL veel meer doen dan een afgeschreven speler die nooit de basis zal halen en niet eens een toegevoegde waarde als invaller meer kan zijn.
0 -1
Dennis129
Siem de Jong heeft een minuut of 30 gespeeld, dus je overdrijft enorm
En Marin werd gewoon gehaald als basisspeler maar valt alleen heel erg tegen. Dat er een middenvelder gekocht werd met de verkoop van De Jong en de steeds Ouder wordende Schone was volkomen logisch. Het lijkt alleen de verkeerde speler te Zijn geweest (of hij moet gaan verrassen). Gravenberch heeft in de minuten die hij heeft meegedaan ook nog helemaal niet aangetoond er al klaar voor te zijn. Ook niet erg is pas 17. En Lang heeft gewoon de pech dat alle aanvallende spelers zijn gebleven en ook Promes nog eens is aangekocht.
1 0
Ajax#1900
Dat 'ten hag geeft de jeugd geen kans want Siem de Jong' verhaal word je toch ook moe van. Heeft geloof ik 3 keer een paar minuutjes meegedaan.
1 0
geDaante
Dan heb je Ajax niet nauwlettend gevolgd, meermaals meer dan 10-20 minuten gespeeld.
0 -1
Web
Het lult maar aan. Siem heeft nog geen 40 minuten onder Ten Hag gespeeld in bijna 2 jaar
1 0
geDaante
Is 40 minuten teveel. Waarom Siem wel en Lang niet? Leg maar eens uit.
0 0
Web
Het is een gegeven dat jeugdspelers zich beter ontwikkelen naast spelers met ervaring, grote talenten blijven zich altijd aandienen, en daar is ook plek voor
Gravenberch ben ik erg benieuwd naar, pakt hij het op?Of blijft hij hangen? ik vind hem te veel op een tempo spelen. En ook zal hij eens keer bij moeten tekenen. Lang kan hartstikke goed voetballen en heeft ook de lef er voor, maar zal ook moeten weten wat bij balverlies verlangt word. Ten Hag is daar mee bezig met hem. Benieuwd of hij dit oppakt in de toekomst
Met Ekkelenkamp zit dit wel goed, maar die heeft weer iets minder talent. Maar is bij lange na niet zo slecht als hier wel eens langs komt. Misschien eens in het centrum van de verdediging proberen? Heeft hij volgens mij ook wel eens in de jeugd gespeeld?
Daarachter komt er weer een hele goede lichting aan, waar ik heel veel van verwacht.
0 -1