Jong Ajax dankzij invaller Brobbey langs NAC

FinnDekker, 22-11-2019 om 21:55, 45192 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft vrijdagavond in het Rat Verlegh Stadion gewonnen van NAC Breda. Trainer Mitchell van der Gaag keerde zodoende met succes terug bij zijn oude club. De thuisploeg kwam eerst nog op voorsprong, maar de beloften bogen met twee goals de stand om in een 1-2 overwinning. Brian Brobbey en Noa Lang waren verantwoordelijk voor de Amsterdamse productie.

De wedstrijd begon – net als alle andere wedstrijden in het betaald voetbal in Nederland dit weekend – met een minuut zonder voetbal. Na de aftrap hield aanvoerder Kik Pierie de bal een minuut lang bij zich. Dit alles tegen racisme, naar aanleiding van het veelbesproken incident in Den Bosch. Na een minuut klappen door de toeschouwers en spelers werd de wedstrijd vervolgens ‘hervat’. Veel spektakel leverde dat echter niet op in de eerste twintig minuten.

De eerste kans was vervolgens gelijk raak. Mounir El Allouchi kreeg te veel ruimte en schoot knap raak in de verre hoek. Doelman Kjell Scherpen was kansloos. Jong Ajax liet zelf pas na een halfuur van zich zien. Kansen waren er voor Quinten Timber, Ryan Gravenberch en Lang, maar telkens werd er een kleine meter naast geschoten. Gelukkig voor de Amsterdammers viel de gelijkmaker nog wel voor rust. Lang werd na goed werk van Lassina Troaré in stelling gebracht, omspeelde de doelman en schoot de bal vervolgens knap binnen.

In de tweede helft was de eerste grote kans voor Traoré. De spits werd weggestuurd door rechtsback Liam van Gelderen, maar wist de ruimte en tijd niet te benutten. De Burkinees maakte het doelman Nick Olij niet moeilijk genoeg. Vervolgens kreeg ook Nicolas Kühn ook een grote kans. Wederom belandde de bal echter net aan de verkeerde kant van de paal.

Nog meer dan in de eerste helft maakte Jong Ajax het spel in de tweede helft. Dit zonder al te veel succes. NAC beperkte zich tot het uitbreken in counters. Halverwege de tweede helft leverde dit de thuisploeg in korte tijd wel twee kansen op. Het leverde overigens niets op. Scherpen en Jurriën Timber voorkwamen met twee goede ingrepen een nieuwe achterstand.

De wissels van Van der Gaag deden uiteindelijk de wedstrijd kantelen in het voordeel van Jong Ajax. Victor Jensen keerde terug na een lange blessure, terwijl WK O17-ganger Kenneth Taylor ook zijn rentree maakte. Invaller Brian Brobbey was uiteindelijk de matchwinner met een rake kopbal op aangeven van Juan Castillo. NAC raakte in blessuretijd nog de paal, maar daar bleef het bij.

Opstelling NAC Breda:

Olij; Riera, Verschueren, Rosler, Mashart; L. Ilic (Bohui 69'), Dogan, Boussaid; I. Ilic, Van Hooijdonk, El Allouchi (Van Anholt 83').

Wissels NAC Breda:

Kramer, Custers, Schouten, Stokkers, Van Hecke, Van der Gaag, Van Anholt, Bohui.

Opstelling Jong Ajax:

Scherpen; Van Gelderen, J. Timber, Pierie, Castillo; Gravenberch, Q. Timber, Ekkelenkamp: Kühn (Brobbey 76'), Traoré, Lang (Jensen 60').

Wissels Jong Ajax:

El Maach, Kemper, Ter Heide, Brobbey, Bande, Taylor, Mendez, Jensen, Solomons.

Doelpunten:

1-0 Mounir El Allouchi (20')
1-1 Noa Lang (45')
1-2 Brian Brobbey (86')

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Castillo stond recht op te slapen bij de 1-0 van NAC, maar hij maakte zijn fout goed met een goede voorzet op Brobbey.
0 0
mistermiyagi
Waar is Kotarski?
0 0
swing
lekker voor dat kutNac, heerlijke overwinning!
1 -10
FreddyAX
Verbaasd over de reacties hieronder wil ik er toch iets over zeggen.
Jong Ajax hanteert dezelfde spelprincipes als Ajax 1 , het was een heel aardige wedstrijd waarbij Jong voetballend duidelijk beter was dan NAC,.
Een aantal spelers vielen mij in positieve zin op ; Kuhn .Brobbey,Taylor, Lang ,Pierie, Scherpen, Castillo en de rsterende spelers speelden geen van allen slecht of onder de maat.

In zijn algemeenheid kun je wel zien dat de meeste spelers nog niet aan hun max .zitten; fysiek is het soms nog wat minder en ook de rust ontbreekt nogal eens.
Toch zie ik veel spelers met een behoorlijke technische bagage , ook kunnen ze snel combinerend de tegenstander uitspelen.
Druk zetten gebeurt wel maar de fysieke macht om dat een hele wedstrijd te doen is er nog niet.
Pierie: hij deed het heel aardig was rustig en af en toe wat onbesuisd ,toch zie ik duidelijk groei bij hem, in Jong spelen brengt hem verder.
Scherpen lijkt steeds meer personality te krijgen, nog steeds is hij niet foutloos maar wordt wel zekerder in zij optreden, was gewoon goed bij hoge ballen en straalde rust uit, een pluim.

Castilo is een speler waar we op moeten letten hij had een aantal mooie acties en daaropvolgend een prima voorzet, verdedigend en ook fysiek moet het beter.Taylor stond kort op het veld maar heeft een bijna Frenkie -achtige onvoorspelbaarheid in zijn spel.

Brobbey laat zien dat hij weer aan het opkrabbelen is na alle blessure leed, Traore kwam wat minder scherp over.Lang speelde op momenten goed maar was niet constant, Ekkelenkamp is een verbindingsspeler die het werken niet schuwt maar daardoor ook zijn medespelers veel steun geeft.

Gravenberch viel me eigenlijk gewoon tegen, geen energie ,teveel slaapmomenten en helemaal geen bijzondere acties, in zijn verdediging zeg ik dat deze knul fysiek nog moet groeien, het is allemaal niet in evenwicht en hij kan zeker aan kracht winnen, dat zou hem gezien zijn techniek zeker verder helpen.

Ik vond het een leuke pot,tegen een behoorlijke tegenstander, van der Gaag verdiend een compliment ik geef hem een serieuze kans mocht Ten Hag ons verlate
10 -2
Ajax95Duivendrecht
Een aantal spelers vielen mij vanavond in positieve zin op bij Jong. Lang behoorde daar zeker toe, die goal was natuurlijk geweldig, maar ook daarbuiten was hij dreigend met goede steekpasses en openingen. Ook wel best veel balverlies, maar dat lijkt inherent aan dit type creatieve spelmakers (zie Ziyech). Ze creëren namelijk altijd kansen voor de ploeg, hoe slordig ze soms ook zijn. Verder moet ik een compliment geven aan Scherpen. Ik heb hem best wel bekritiseerd in zijn eerste weken bij Jong, maar vandaag straalde hij vertrouwen uit en keepte hij goed. Ook zijn passing lijkt langzaam maar zeker beter te worden. Traoré was ook goed, wat is die gast fysiek sterk zeg. Haast niet van de bal te krijgen in 1v1-duels. Had hem eigenlijk wel moeten maken vlak na rust. Ten slotte: de invalbeurt van Taylor was veelbelovend. Hij heeft echt een goede passing in huis en leest het spel buitengewoon goed. En ontzettend leuk voor Brobbey dat hij zijn eerste maakt in het betaald voetbal!

Verder deed Kühn het op zich naar behoren, maar het is wel een beetje een repeterend verhaal bij hem: hij had absoluut moeten scoren. Zo dichtbij, en dan nog zo'n zwakke inzet... Mist te veel (makkelijke) kansen. Castillo was aanvallend dreigend, maar verdedigend zwak. Eerste goal NAC laat hij heel gemakkelijk een man uit zijn rug weglopen. Voor Van Gelderen geldt eigenlijk het tegenovergestelde: die was verdedigend goed, maar aanvallend juist zwak. Hoort i.m.o. eigenlijk gewoon in het centrum thuis. Het centrum zelf had het vanavond overigens zwaar, waarbij met name Pierie geen goede indruk maakte. Bij de goal van El Allouchi stapt hij veel te roekeloos uit en gooit daarmee het centrum wagenwijd open. En bij de NAC-kans vlak voor het eindsignaal is hij nergens te bekennen. Gelukkig kopt die speler van hun de bal op de paal, maar dat evengoed 2-2 kunnen betekenen. Ik blijf Pierie een overbodige en niets toevoegende aankoop vinden, hij heeft nog geen enkele keer laten zien dat hij dé nieuwe CV voor Ajax 1 voor de komende jaren kan worden.

Dan nog de drie middenvelders, die waren echt heel slecht. Zowel Ekkelenkamp, Gravenberch als Q. Timber leden balverlies op balverlies, passing was bij alle drie de spelers te onzuiver en aan meeverdedigen deden ze amper.

Op de overwinning viel niets af te dingen, dik verdiend. Maar kansen afmaken blijft wel een dingetje.
6 -1
Minsc
Als je tevreden bent over Lang en Kuhn dan leg je de lat op eerste divisie niveau, dat mag natuurlijk maar ik denk dat ze net als bijvoorbeeld Ekkelenkamp en Eiting niet van betekenis gaan zijn voor het eerste elftal.
2 -9
FreddyAX
Je moet het wel in het perspectief van een lopende ontwikkeling kunnen plaatsen, het eindniveau moet zeker hoger maar veel spelers zie je gedurende het seizoen stapjes of stappen maken.
4 0
EKS
Waar, maar met Kühn heb ik dat niet zo. Ik vond hem pakweg een jaar geleden best veelbelovend maar ik zie hem die stappen niet maken en ga ik toch ook twijfelen.
1 0
Babangida83
We spreken mekaar over 2 jaar dan. Kuhn is ook voor mij nog een vraagteken. Maar goede buitenspelers die blijven altijd een beetje flegmatiek, iets wat ze met leeftijd een beetje ten goede kwijtraken. Dus die heeft misschien wat meer tijd nodig nog. Ik schrijf hem nog zeker niet af.
5 0
ajaxxcied4life
Ik ben best gecharmeerd van de coach van der Gaag. Complimenten voor Overmars dat het hem is gelukt om zo een moderne trainer voor Jong aan te stellen. Het spel oogt solide en positioneel goed. De spelers lijken op het veld te kunnen vertalen van wat hij eist. Ik vind hem daarnaast op een positieve manier aanwezig in de coaching en hij communiceert prettig met de buitenwacht. Kortom hij kan mij bekoren.
10 0
FreddyAX
Helemaal eens.
0 0
BillSplate
Ik volg Jong Ajax eigenlijk nauwelijks. Enkel de uitslagen bekijk ik, de doelpuntenmakers en opstelling. In hoeverre speelt Van der Gaag beter voetbal dan Reiziger vorig seizoen deed? Toen was er wel het een en ander op aan te merken. Als ik het zo lees, is het spel dus veel beter.
0 -1
ajaxxcied4life
Het spel is iets anders vind ik. Jong speelt wat meer in de geest van het eerste elftal. Dus meer kortere combinaties over de as tussen de linies. Spelers pogen veel druk te zetten op de bal bij balverlies en lijken naarmate zij meer wedstrijden op dit niveau spelen, meer longinhoud te creëren. Daarnaast zie ik enkele individuele spelers duidelijke stapjes maken en dan heb ik het over Scherpen, Traore en Castillo.
1 0
DonQ
Helemaal mee eens. Hij had bij NAC een moeilijke periode mede door het vreselijke beleid daar, maar had eerder bij Excelsior ook al indruk gemaakt. Het zou ideaal zijn als Ajax naast spelers en directeurs nu ook zijn eigen trainers kan opleiden :).
3 0
Radie125
Die had nog een appeltje te schillen met NAC
2 0
ram
Wat hebben we toch een heerlijke club en jeugd.
Anders breng je ff Taylor, Jensen en Brobbey in... Pfff.. heerlijk!
4 0
SpursAjax
Vind Taylor echt een mooie voetballer! Denk dat hij binnen 2 jaar in Ajax 1 staat. Verder vind ik Traore en Brobbey intressant!
2 0
FreddyAX
Taylor is een klasbak, hij heeft een slimme maner van spelen en ruim voldoende techniek om er vervolg aan te geven, Ik hoop dat hij zo doorgroeit dan hebben we snel weer een Frenkie.
0 0
Ajax_33
In Ajax 1 als in basisspeler, of iemand die af en toe mee mag doen?
0 0
Mbaku
Jonk blijkt geen gebakken lucht verkocht te hebben. Staat erg knap 4e met een piepjong Volendam bol met eigen jeugd en fris aanvallend onderscheidend voetbal.

Chapeau!!
8 -2
Ajax114
Echt super leuk . Gun ik hem enorm. Vorig jaar waren ze een na laatste geeindigd volgens mij , zijn hun beste speler kwijt geraakt en toch 4e nu.
2 -1
appeltje
Knap inderdaad hoe je met een negatief doelsaldo vierde kan staan.
0 -2
ajaxpat
In Frankrijk staat Marseille 2e met een negatief doelsaldo
2 0
Dennis1964
Leuke wedstrijd en wat een talenten lopen er bij AJAX rond. Eerste doelpunt van Lang was van bijzondere klasse maar ook de 1-2 was smullen.
4 0
Ajax95Duivendrecht
Pierie was al zomervakantie aan het vieren bij die bal op de paal van NAC vlak voor tijd.
0 0
MPAjax
brobbey moeten ze in de gaten houden, goede spits die wil je behouden
0 0
Cleo9
Scherpen is aan de bal echt een stuk beter geworden, bijna iedere bal kwam aan. Mooie ontwikkeling.
11 0
Dennish
Vermakelijke 2e helft. Ajax verdient gewonnen en makkelijk ging het niet. Eigenlijk best genoten deze wedstrijd.
3 0
Figo
grote mannen overwinning dit. dominant zonder heel aardig voetbal.
1 0
Minsc
Leuke start van een Ajax-weekend. Morgen naar SteDoCo-Ajax en dan 's avonds nog een potje op tv, 3 x Ajax in 24 uur!
2 0
Duif63
Hoornaar/Hoogblokland. Leve de Ponderosa !
1 0
Minsc
Proost!
1 0
DUDE92
Ligt het aan mij of is Jensen flink gegroeid de laatste tijd?
3 -1
appeltje
Volgens mij heb ik ergens gelezen of gehoord dat de blessure (mede) kwam door de groei.
1 0
RayJordaan
Die Van Gelderen is ook niks als rechtsback he? Hopelijk niet de zoveelste centrale verdediger die we terug gaan zien als back in het eerste..
0 0
MPAjax
een degelijke rcv maar zie hem niet als beperkte back
0 0
Ajax95Duivendrecht
Castillo heeft wel echt twee gezichten vanavond: aanvallend zeer dreigend met een aantal goede rushes en voorzetten, verdedigend wat slapjes.
5 0
FreddyAX
Klopt dus moet je hem daar op bijschaven maar hij kan aanvallend heel veel, een prachtige en functionele techniek, fysiek moet hij nog veel leren.
0 0
Ajax95Duivendrecht
Leuk voor Brobbey!
1 0
altijdwelwat
Lekker Brobbey , goede voorzet van Castillo !
3 0
ajaxwestland09
Lekker mooie aanval
0 0
IboAFCA
Het uitvak gaat tekeer!
1 0
Pimpie
die castillo is ook wel een fijne voetballer hoor
2 0
MankeNelis
Lekker Brobbey!!
0 0
altijdwelwat
Die commentator erg lovend over Ekkelenkamp maar ik zie hem vanavond bijna echt alles fout doen ....
2 -3
Dennish
Sorry maar ik heb op Ekkelenkamp gelet en vond hem goed spelen. Vind hem veel beter als wat ik verwacht had.
4 0
altijdwelwat
Enorm veel onnodig balverlies , vaak geen idee wat er om hem heen gebeurd.
0 -3
FreddyAX
Helemaal niet met je eens, hij speelde goed en was in veel gevallen de lijm tussen de stenen.
0 0
AFCA.
BROBEAST!
2 0
Pimpie
hoppa brobbey
0 0
AFC34
Ik vind t eerlijk gezegd niet goed hoor wat ik vandaag zie. Zo enorm veel verkeerde keuzes..
0 0
FreddyAX
Oh, ik vond het prima.
0 0
Danos
Ik snap zelf niet waarom Bande vaak geen minuten krijgt bij jong, 10 min a een kwartier dat lijkt mij toch de laatste stap in zijn revalidatie
0 0
appeltje
Krijgt tot nog toe alleen in thuiswedstrijden minuten, misschien heeft dat er iets mee te maken?
0 0
Danos
Zou toch ook vreemd zijn of niet? Als het er echt mee te maken zou hebben dan neem je hem toch niet mee?
0 0
MK77
Ah we hebben gegadigde voor de van Bheukering sprint award
2 0
appeltje
Prima gedaan door Scherpen
1 0
IboAFCA
Alle ballen op Brobbey
6 0
Minsc
Schitterende schijnbeweging van de familie van Cas.
1 0
appeltje
Olij staat wel lekker te keepen zeg
1 0
Danos
Maar hij moet wel een echte snor laten staan of hem afscheren , dat lullige streepje boven z’n lip ziet er ook niet uit
0 -1
IboAFCA
Wat is dat toch met keepers die tegen Ajax in wereldvorm verkeren
3 0
Ajax95Duivendrecht
Noa Lang wellicht bij de selectie van het 1e?
4 0
wolterx
Zou logisch zijn met blessure van Neres in achterhoofd.
6 0
Engeltje
Wat is Pierie matig zeg, valt me echt tegen
4 -3
Danos
Zou prima kunnen dat hij in een bepaalde trainings regime zit waardoor je nu minder bent.
1 -1
DonQ
Alle negatieve pipo's kunnen hun tentje weer in. Ik vind Jong Ajax voetballend behoorlijk sterk spelen. Castillo bevalt me goed als linksback, die zou Nico wel eens kunnen opvolgen. Hij heeft misschien nog wel meer voetballend vermogen en oogt ook vrij fel in het verdedigen. Kuhn is ook gevaarlijk en komt vaak vrij tussen de linies. Lang een klassegoal, maar verder wat onzichtbaar. Hetzelfde geldt voor Traore die er nog niet echt aan te pas komt. Verdediging blijft kwetsbaar al moet gezegd worden dat het vooruit verdedigen er prima uitzag tot de 1-0 van NAC.
1 -1
sdjt01
In de tweede helft won traore letterlijk elk duel.
0 0
Henkjanklaas
Weer eens naar jong zitten kijken. Valt mij niet mee. Vaak verkeerde keuzes. Wel aardig combinatiespel mar te veel foutieve passes.
Waarom er zo veel geld voor die voorstopper en keeper is betaald is raadselachtig.
Ik zie helaas nog geen potentiële spelers voor het eerste.
3 -1
Lewis Hamilton
Wat mij vooral tegenvalt is het algemene niveau in de hele divisie. Jong Ajax hoeft soms maar even aan te zetten en ze staan 4-0 voor.
0 0
altijdwelwat
Fantastische goal van Lang , met links vanuit zo een hoek als rechtspoot !
4 0
Gouda
Knappe goal hoor van Lang! Niet verwacht dat ie m vanuit die hoek nog met links binnen zou werken.
4 0
IboAFCA
Lang is populair in Breda
4 0
Ajax_33
Zozo dat is geen makkelijk hoek waaruit Lang scoort
2 0
ST
Ik denk dat letterlijk niemand in deze selectie vaste basisspeler bij Ajax 1 gaat worden. Ook Gravenbergh niet (te laconiek). In de A1 loopt meer talent rond dan in Jong Ajax.
2 -11
FreddyAX
Ga weg man. het lijkt wel of je dat hoopt!
0 0
wolterx
Dat zeggen ze elk jaar maar spelers als Onana, Mazraoui en Dest stonden altijd is basis bij teams waar 'niemand' basisspeler zou worden bij Ajax 1. Met Traoré, Gravenberch en imo Familia-Castillo heb je 3 spelers die kijkende naar positie en talent niet af te schrijven zijn.
12 0
Beer
Niemand die zich, in positieve zin, onderscheidt in JAJ.
2 -2
MrPink
Nu ookal reclame als je alleen maar de app opent...
1 0
MK77
Dit zijn de leerzame wedstrijden voor de jongens.
1 -1
Duif63
Veel beter als de tegenstander en dan toch met 1-0 achter. Leren ze het dan nooit
0 -3
appeltje
Oei Castillo
0 -1
Toon meer reacties